Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Primul om care a ştiut de criza mondială

Primul om care a ştiut de criza mondială

“Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable. The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks which will have to be nationalized and State will have to take the road which will eventually lead to communism.” [Karl Marx, 1867]

Comentarii

comentarii

Similar Posts

207 thoughts on “Primul om care a ştiut de criza mondială

  1. Băsescu-Boc continuatorii lui Bancur

    Un fund de evreu pe o monedă este anagramarea lui Brucan, motiv pentru care – de azi înainte – îl voi substitui cu BANCUR pe acest personaj sinistru; un „cur” de om ce făcu din „ban” ţelul vieţii sale ( intervenţia generalului Iulian televizată în noapte de OTV – prima în ultimii 20 de ani – este edificatoare şi în acest sens ).

    PS Ce n-a reuşit Bancur sunt pe cale de a reuşi Băsescu – Boc, prin tot ce făcură, şi împrumutul devastator de la FMI:îmbucătăţirea României !

  2. problema e urmatoarea :
    asta a mai avut cu el un valet , de aceasi categorie grea ca el , pe engels si daca nu ma insel , cu ala a format manifestul partidului comunist , evanghelia rosie , cea mai prapadita manifestare din istorie dupa cum spun unii. asta s-a gandit sa filosofeze despre politica , societate si sa moara burghezia chiar daca ” un secretar de stat sovietic are salariu cat un muncitor calificat de la uzinele ford” cum spunea un biet nationalist sclipitor si profetia asta seamana cu alea din zeitgeist .

  3. Domnule Ciutacu,
    La fel ca aproape intreaga suflare a lumii ati cazut in plasa lui “crede si nu cerceta”. De ceva vreme circula acest pseudo-citat al lui Marx pe intreg pamantul. Nu este decat un mit. In Das Kapital nu exista asa ceva. Sa il Citati pe Marx nu este de ajuns. Trebuie sa il si Cititi.

  4. Vreau sa va spun tuturor celor de la acest post ca eu de dimineata pina noaptea tirziu (dupa ora 12)nu mai pun mina pe telecomanda sa schimb pe alt post Multumesc

  5. bai nene basescu nea mancat am 37 ani si doi copii de cand este basescu la puter afacut din romania un vas pe apa care nu are nici o directie ami doresc sa mor

  6. Marx nu a avut dreptate şi o să vă explic de ce!
    1 Capitalismul=SISTEM social politic şi economic creat special pentru înrobirea fizică şi psihică a adepților săi.Aceasta constă în subjugarea prin mijloace de forță militară sau război economic a tuturor celor care nu doresc această formulă,prăduirea prin forță a resurselor necesare creşterii, dezvoltării şi menținerii.Înlocuirea proprietății private cu trecerea în posesie unui anumit nr. de corporații.Corporațiile vor acționa ca brațe al unui centru coordonator.Umanitatea va fi transformată în marele grup consumator de orice:aer, apă,educație,sănătate etc.Centrul coordonator va crea bani din NIMIC pe care îi va distribui rațional tuturor în fucție de clasificarea lor în interiorul SISTEMULUI.Datorită Marii Recesiuni versiunea a fost îmbunătățită şi actualizată astfel încât să nu mai existe erori în sistem de genul crize finaciare.Criza a început să fie controlată excluzându-se scenarii de genul MARX acesta din urmă subevaluând la vremea respectivă importanța creării FED organism asamblat şi conceput special îndreptării erorilor de calcul.S-a ajuns la opusul spuselor lui Marx astfel încât nimic nu a fost naționalizat ci din contră privatizat la scară largă.Domnilor l-am demontat pe Marx cu prezentul priviți realitatea şi încercați să pătrundeți prezentul cu maximă obiectivitate şi atunci lucrurile se vor arăta la adevărata lor valoare intrinsecă.
    2 Socialismul=SISTEM social politic şi economic caracterizat printr-un mod de guvernare dictatorială a STATULUI entitate creată special ca şi centru coordonator al sistemului.Crearea egalității deşi esența umană este inexistentă,înrobirea şi controlul total al oricărui element prins în sistem.Controlul asupra educației,sănătăți,controlul naşterii de ființe umane.Prin educația controlată se reuşeşte crearea de elemente asimilate şi integrate perfect.Un sistem care se va autodevora.Supraindustrializare,Suprapopulare si distrugerea completă a suprafeței pe care se dezvoltă(vezi cazul Chinei).Datorită scheletului ultramaterialist orice urmă a esenței umane va fi stoarsă şi îndepărtată.
    Deci iată că traiectoria este clară dacă privim prezentul cu maximă obiectivitate şi observăm că Marx nu a avut dreptate în niciuna dintre privințe.Ne uităm ce a ajuns socialismul şi cum s-a dezvoltat dupa el capitalismul.Astăzi avem de a face cu două sisteme sociale mecanicizate şi tehnologizate scăpate total de sub controlul nostru .Asta s-a întâmplat!Tehnologia a pus stăpânire pe tot ce înseamnă viață socială si umană.Practic aceste două sisteme vor ajunge prin intermediul tehnologiei să controleze absolut tot ele fiind deja scăpate de sub controlul nostru.Dacă nu ne trezim mai repede o să ajungem să nu mai contăm deloc la un moment dat.Practic am dat viața unor idei care nu trebuiau niciodată lăsate sã acceseze modalități de îmbrăcare a unui schelet şi pe urmă a unui trup.Eu cred ca suntem în faza de definitivare exterioară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.