Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Primăvara arabă din iarna românească

Primăvara arabă din iarna românească

UPDATE 2: Discursurile liderilor opoziţiei au fost extrem de slabe. Unii n-au, pur şi simplu, verb şi charismă, alţii n-au cuvinte-cheie şi inspiraţie. Pe Mircea Diaconu nu am apucat să-l aud. Altfel, dincolo de luatul grav pe câmpii, cea mai tare chestie de limbaj, cu lipici la mase, a fost când Gheorghe Zamfir l-a făcut Satana şi Lucifer pe tiran (în rest, repet, a deraiat grav în mijlocul lanului de porumb, mai bine cânta). Ca idee, în discursul lui Crin Antonescu, altfel mult prea moale pentru ce poate în realitate, am reţinut că există soluţie legală pentru organizarea imediată a alegerilor anticipate: demisia simultană a tuturor parlamentarilor. Mi se pare impardonabil că Radu Mazăre, printre extrem de puţinii politicieni români cu discurs autentic şi electrizant, nu a vorbit pe nicăieri, în condiţiile în care intrarea în direct în PNL a lui Sorin Roşca Stănescu o găsesc inadecvată. Dar poate nu-s eu suficient de analist.

UPDATE 1: Efectul nociv al existenţei mele fizice asupra poporului şi a ţărişoarei se confirmă minut cu minut, ca odinioară în emisiunea radiofonică a lui Gheorghe Minoiu. Băsistul-şef al ziarului România liberă dezvăluie că, împreună cu Voiculescu şi Badea, am confiscat protestul pur şi curat împotriva întregii clase politice. Imediat, inepuizabilul Rizoaica se prezintă în Piaţa Universităţii cu pancarta demascatoare:  “Din 15-01-2010 regimul Băse-Boc îşi datorează existenţa nesimţirii jurnalistului Victor Ciutacu! Ruşine TONOMATULE!” A trebuit să iasă la rampă bătrânul Rizoaica ca să aflaţi că eu sunt, de fapt, arma secretă a puterii portocalii.

Discursul televizat de 50 de minute al preşedintelui, în faţa reprezentanţilor corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti, rostit fix în ziua anunţatului miting al opoziţiei, s-a vrut un exerciţiu de siguranţă. Manipulator prin vocaţie, Băsescu a vrut să arate că are situaţia sub control, că-i preocupat de marile probleme ale Planetei Pământ (primăvara arabă, ce ironie!), nu de lucrurile mici din Piaţa Universităţii şi din ţară. Constantinescu s-a visat, un mandat întreg, lider regional. Băsescu încearcă să-şi construiască o imagine de lider planetar. E absolut ridicol. Un om mic nu poate deveni, niciodată, prin absolut nici un hocus-pocus, mare.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

154 thoughts on “Primăvara arabă din iarna românească

  1. @Radu Alexandru Vasilescu
    am fost militar o viata, aprecierile facute referitor la actiunea jandarmilor, se refereau la modul de conducere si coordonare a efectivelor in situatia operativa respectiva, si modul in care trupa a actionat(tactica adoptata). vreau sa fiu bine inteles ca nu aprob excesele la care s-au dedat unii dintre jandarmi, pentru persoanele agresionate doar un sfat: adresati-va parchetului militar de pe langa tribunalul militar Bucuresti, str.George Georgescu nr 3 sector 4,
    Telefon: 021/315.07.70
    Fax: 021/315.07.70
    domnule Radu Alexandru Vasilescu cand trupa nu este coordonata si bine comandata se ajunge la situatia din noaptea de duminica cand costurile (uneori chiar in vieti omenesti) sunt mult, mult mai mari. situatia este chiar mai grava cand comandantii sunt bine informati in ceea ce priveste situatia operativa dar nu comunica nimic trupei si nu coordoneaza si nu conduc eficient trupele, din varii motive … unele poate chiar ordine de la factori politici.
    referitor la pixelul albastru, va invit sa plangeti la alt mormant, nu sunt si nu am fost niciodata basist, de fapt politicienii in marea lor majoritate imi provoaca o greata infinita, cu atat mai mult loazele portocalii…

  2. Si Ceausescu a procedat similar. Nu a luat in considerare protestele si a plecat in Iran.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.