Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Autocraţia îngroapă (de vie) România

Autocraţia îngroapă (de vie) România

Ce se întâmplă în Ghencea şi la Râmnicu Vâlcea e rezultatul direct şi falimentar al aplicării sistematice sistemului de conducere autocratic. Şi nu se petrece doar la Steaua sau la Oltchim, capete de afiş pentru moment, ci, cu nuanţările de rigoare, e valabil pentru întreaga societate românească (inclusiv în politică sau presă) postrevoluţionară. În esenţă, un individ (că-l cheamă Becali, Roibu, Vântu sau Băsescu nici nu mai contează) are impresia că, dacă a reuşit să se îmbogăţească sau, după caz, să concentreze toată puterea în propriile mâini, se şi pricepe la toate. Aşa că se apucă să ia decizii în locul celor plătiţi pentru asta şi prezumaţi a se pricepe mai bine decât el. Banii şi puterea iau minţile, fie că-i vorba de demnitari sau de îmbogăţiţi. N-apucă unul să urce pe scara socială fără să-i căşune că-i cel mai priceput om la orice de pe Planeta Pământ. Şi de-atâta revărsare de pricepere trăim de peste 20 de ani într-o perpetuă şi contraproductivă rotire de cadre.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

100 thoughts on “Autocraţia îngroapă (de vie) România

  1. E treaba cu pac-pac…Te mai mira ceva. Misto inregistrarile cu Tudor Gheorghe.
    Saptamana buna si eu cu banii mei fac ce vreau in tara mea caci intr-o Romanie unita, Partidul Noua Generatie in frunte cu liderul sau de seama vor sluji intr-o Rommanie ca soarele sfant de pe cer!
    Stati sa vedem ce face la alegeri.
    Bate apa-n piua su se alege cumatru cu Base!
    Nu te mai mira nimic.
    A fost invitat la Gabi Firea. N-a mai zis de mogul ca a facut trustul pe banii poporului roman.

  2. M-am distrat de minune aseara la Sinteza Zilei auzind ce vb ‘contesa’ si cum evita niste intrebari clare.

    M-am saturat de clovnii din UE care isi urmaresc doar interesele proprii.

  3. De 20 de ani aud la fiecare inceput de campionat:”obiectivul nostru este sa castigam campionatul”sau “obiectivul nostru este castigarea cupei si campionatului” sau “obietivul nostru este treminatrea in primele 3″….Niciodata nu am auzit – Obiectivul nostru este sa jucam fotbal, daca o facem si bine castigarea campionatului este un bonus pentru noi. Vorba ta Victore…traim o vescnica manea.

  4. Becali, Roibu, Vântu sau Băsescu sunt exemple din spre varful piramidei. Coborand mai spre baza gaseshti tot felul de shefi shi shefutzi cu atitudini asemanatoare celor de mai sus. Shi asta nu in privat unde investitorul are totushi ultimul cuvant ci in domeniul public. Afirmatzii de genul “e institutzia mea shi fac ce vreau cu ea” sunt foarte frecvente.

  5. eu nu inteleg cum poate sa spuna “in direct si in exclusivitate” ca antrenorul echipei vine sa lucreze fara bani deoarece este prietenul lui si vrea sa il ajute , dar in acelasi timp va primi o sponsorizare de la altcineva ,nu de la Steaua (care nu are bani) , ca doar nu o fi prost sa dea la stat 60% … parca este o lege privind salarizarea si sponsorizarea sau mi se pare mie ??? daca asa se face pe fata atunci ce mai conteaza noul cod al muncii ??? sa sponsorizam angajatii si sa nu platim la stat ???

  6. citind postarile a majoritate dintre cei care au scris inaintea mea ,mi-am dat seama si asta daca mai era nevoie ,de ce a iesit basescu iar presedinte ,sper insa ca din MAREA CRIZA A PROSTIEI ROMANESTI sa iesim macar la 1 aprilie si daca nu ,asta-i tara astia oamenii

  7. Acum sa fim seriosi: in primul rand toata lumea stie ca Lacatus e slab ca antrenor iar in al doilea rand el stia ca asa o sa se intample ca nu e prima data cand Becali isi bate joc de el sau de alte foste glorii ale fotbalului romanesc. Eu nu stiu cum de mai exista antrenori care se preteaza sa o antrenze pe Steaua atata timp cat Becali este patronul clubului

  8. Lăsa Victore ca nu trebuia sa fie specialiști băieții aia sa se prindă ca Lacatus si Anja sunt niste catastrofe. Vorba lui Berceanu: “las lucrările sa vorbească in locul meu”. E normal sa fii dat afara când obtii astfel de rezultate. Nu si-a bătut Becali joc de Lacatus, Lacatus si-a bătut joc de Becali, la fel si la Oltchim.

  9. @Radu Cirstea: uita-te la becali, care a ajuns, cred, la al 478-ulea antrenor de cand a luat Steaua si baga 7 titulari, lasand viitorului antrenor onoarea de a-i nominaliza pe restul de 4. e valabil si pentru Roibu, cred cred a ajuns doar la al 345-lea antrenor. despre asta-i vorba, despre “priceperea” imbogatitului/puternicului care are impresia ca le stie pe toate.

  10. autocratia ingroapa meritocratia, [elitele unde sunt elitele?]. tara asta este condamnata de neamul prost ajuns fara rost la carma. pana la urma ne meritam soarta, nu avem decat ce meritam. pe termen scurt chiar si autocratia poate duce la progres dar sfarseste intotdeauna in haos.

  11. In primul rind trebuie sa ai valoare…banii iti pot temporar suplini lipsa de inteligenta,de cultura…
    In alta ordine de idei “banul devine stapinul sau sclavul celui care/l are”….
    Imbogatitii peste noapte,sau cei ce au ajuns l;a averi pe un drum(stiut numai de ei) cred ca li se cuvin toate../.desi poarta o neeleganta toaleta culturala,se cred mari arhitecti de noi stiinte,dar practica dovedeste al;tceva..daca legea ar fi lege,si coruptia ar functiona mai lent…atunci probabil ca unul ca becali sau ca vintu ,ar face altceva…dar tot bani ar face fiindca nu pot altfel..dar eu personal nu am nimic cu personale care au bani multi, ci ma intreb cum de au obtinut atit…
    iar legat de sport,oricare ar fi el ,si orice echipa ar fi ,totdeauna invinge taria celui mai puternic argument (banul), e drept ca uneori mai trebuie si valoare si noroc,(doar notorietaTEA NU TE SCOATE DE LA NECAZ),TREBUIE SDA MAI SI CHELTUIESTI, ASTA STIE bercea mondialul,ca se pricepea si la sport..

  12. Cine da banul ala comanda, asta asa-i peste tot, daca vrei exemple din fotbal o sa-ti dau doua nume: Milan, Chelsea. Berlusconi trimitea prin fax primul 11 antrenorul se conforma! si aici e vorba de Ancelotti caruia antrenorii care s-au perindat pe la Steaua in ultimul timp nu-i ajung nici pana la genunchi.
    Cluburile de fotbal la fel ca si trusturile de presa sunt afaceri private. Da, orice patron e dictator si e normal sa fie asa, noi vrem sa fie democratie doar cand e vorba de luat decizii nu si cand vine vorba de dat bani. Nu mai merge asa, afecerile nu mai sunt “la comun” sunt private varianta angajatului caruia i se par inacceptabile cerintele patronului e demisia.

    Cel pe care-l platesti sa-ti puna muzica la petrecere iti pune muzica pe care o vrei tu nu aia pe care o considera el ca-i mai de calitate. Sau cum ar fi sa iti angajezi menajera si sa-i zici sa nu stearga praful de pe colectia de vinuri si ea sa nu respecte cerinta asta ca asa crede ea ca-i mai bine sa fie totul curat luna?

  13. Cat te chinui sa explici ca discutia nu-i despre Becali,pana la urma comentariile sunt tot despre el.Pana si tu il comentezi:)
    Sunteti simpatici…zau asa!

  14. LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR CARE VIZITEAZA ACEST BLOG !!!…
    Continuati sa ne faceti viata mai frumoasa !!!…

  15. In primul rand nu primeste licenta fara antrenor, in al doilea rand nu-i vorba ca nu are antrenorul rolul sau dar daca patronul ii cere ceva antrenorul are doua variante: se conformeaza sau pleaca. Nimeni nu-i nebun sa se bage peste antrenor cand totul merge ca uns dar daca tot nu merge treaba eu ca patron prefer sa pierd pe mana mea! Banii mei deciziile mele, unde-i greseala?

  16. @geo: d-aia a ajuns tara asta unde a ajuns
    @Mizai: stiu, pierd vremea de pomana

  17. Ai dreptate!Ti-am mai scris o data pe chestia asta.Patronul meu,din top 300,merge la General Motors sa vada cum e treaba.Dupa ce a vazut acolo,vine si zice ca va angaja 10 oameni neproductivi la unul direct productiv si chiar o face nefacind diferenta ca neproductivii(in conceptia lui) din USA erau cei mai productivi,ei lucrind in cercetare,extinderea ,cistigare de piete.Ori cei indirect productivi de la noi sunt neproductivi.Si am concluzionat,ca banii nu au fost ai lui si ca nu a functionat niciodata intr-o economie de piata functionala.Acu e pe butuci,dar tot nu renunta la ideile lui.
    Insa el e patron si eu,ba!
    Cea mai mare problema e ce prostii as face eu, daca as fi in locul unuia de genul asta?Chiar as vrea sa experimentez.
    Din cite imi aduc aminte nici tu te arati prea milos cu subalternii, suspecti,din punctul tau de vedere,de prostie.Cine are piinea si cutitul in mina,greu se abtine sa nu il foloseasca, si cind e nevoie si cind nu e nevoie.Ca atunci cind dai briciul la maimuta!

  18. Expica-mi si mie de ce tine Gadea sa le felicite dupa fiecare emisiune de ” In premiera ” PUBLIC ???
    E emisiunea lor apoi mai vine si Gadea sa le mai dea o data si inca o data , apoi stati si va felicitati si le spune-ti cat de frumoase si minunate sunt ele si cat au muncit !!!
    Am inteles , prima editie a fost o exceptie , dar acum dupa fiecare ” In premiera ” stam si ne felicitam o ora ???…
    E penibil Gadea !!!
    Am vrut sa-i scriu dar e o problema cu blogurile lui …
    Putina modestie daca se poate , ca nu ati inventat voi apa calda , cu toate ca asa s-ar parea !!!

  19. @my name: si te-ai gandit ca, daca-mi scrii mie, o sa fac eu pe secretara lui? proasta optiune! pe de-o parte, are mail, pe de alta parte, detest sa mi se impute mie ce fac altii

  20. Dupa cata antipatie si-a tras Gadea, presimt ca-i vei lua locul la conducere.

  21. @Ciprian: de la cine si-a atras antipatia? in aceeasi ordine de idei, nici nu-mi doresc si nici nu sunt dorit in acea pozitie, deci nici un pericol din partea mea

  22. Adevarul este cumva la mijloc. Patronul ii cere ceva antrenorului, acesta se conformeaza sau pleacă. Problemele la noi sunt ca patronii nu sunt inteligenti si nu înțeleg nimic iar antrenorii habar n-au meserie dar sunt foarte orgoliosi de zici ca sunt Mourinho. Este ca in orice domeniu din Romania.

  23. Cel mai interesant, daca se poate spune asa, fenomen al comunismului a fost “faurirea omului multilateral dezvoltat” care a avut ca efect direct ridicarea unor semidocti mediocrii in pozitii, pe care in mod firesc n-ar fi putut sa le atinga niciodata. Inainte si dupa ’89 competentele au fost in mod sistematic reduse la tacere si “oamenii servili de casa” ai puterii, oricare era coloratura ei, erau favoriti pentru functii incompatibile cu nivelul lor rudimentar si primitiv. Altfel spus, daca cineva isi imagineaza ca functia si pozitia iti poate aduce si competenta, atunci sigur avem o problema grava de perceptie a realitatii. Lideri autentici se nasc putini, lichele insa “cataratoare” vor fi totdeauna multe, iar daca societatea sau comunitatea n-are puterea de-a alege coerent obiectiv, rezultatul este totdeauna dezastruos si dezamagitor.

  24. @nostradamus
    Imi pare rau ca revin asa tarziu dar:
    1. Desi am experienta limitata cu “patura de jos” ea nu este inexistenta.
    2. Am experienta de lucru in companii industriale si financiare atat multinationale cat si locale, si am avut sansa sa vad la lucru atat “corporate management” cat si managementul intreprinzatorilor locali. Sa stii ca nici unul nu este “fault proof”. Am vazut la toti greseli.
    3. Am vazut “greseli” facute de manageri care dupa ceva timp se dovedeau a fi miscari de maestru, doar ca la momentul la care erau facute eu nu aveam toate datele sa realizez inteligenta deciziei. Am vazut si reversul medaliei.
    4. Exista o vorba care spune “cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”. Noi avem impresia ca suntem mai desptepti decat altii si ne preocupa ce fac ei in loc sa ne preocupe ce facem noi. Nu stiu daca managerii trebuie sa dovedeasca angjatilor ca sunt mai buni (i-ar ajuta daca ar face-o). Managerii trebuie sa demostreze sefilor lor ca sunt buni (adica profitabili). Mi-e teama ca angajatii nu au intotdeauna capacitatea de a discerne daca anumite actiuni luate de sefii lor sunt bune sau rele (pe termen lung sau scurt); in principal pentru ca nu au acces la acelasi nivel de informatii.
    5. Angajatii intai trebuie sa arate ca sunt profesionisti si produc profit pentru angajator. Daca nu, sunt liberi sa plece.
    6. Daca nu-ti place managerul/angajatorul esti liber sa pleci (fie si afara).
    7. Din cate am vazut eu, democratia este prea mare pentru a putea fi prezenta in totalitate in firmele private. Mi-e teama ca in firmele private avem de-a face cu o autocratie, in care sefii dicteaza iar subalternii executa (cam cum ar trebui sa fie in armata, daca ai facut-o). Daca ai ceva impotriva sefilor, regulamentelor interioare etc. poti oricand sa citesti inca o data punctul 6 de mai sus.
    PS. De multe ori tragi concluzii care sunt foarte departe de adevar.

  25. Ai dracu d bani daca asa d usor s-ar face c bine ar fi ! Eu sunt baiat d ofiter si medic si nu am banii unui fiu d cioban si o gospodina ! Pai si atunci dc sa-l criticam p un becali , vantu? Uite asa , cu asa zisa conducere a lor sunt in top 3oo. D c sa vorbim noi despre ei ? Ca stam la bloc , ca asteptam un amarat d salariu ? Nu este corect , zic eu

  26. @Victor Ciutacu: Asa o fi, nu-ti doresti si nici n-oi vi dorit in acea pozitie, dar asta nu ma opreste pe mine privitor si consumator TV sa fantezez cum ar fi cu tine sau cu Radu Tudor moderator la Sinteza.Badea si-a creat alt look, Dumitrescu are alura de inchizitor fiind caracterizat de “..stau si ma-ntreb..”, asa ca singurii “baietasi” care plimba vorba bine si care au si priza la public raman Ciutacu si Tudor, oricare din cele doua variante fiind cu mult peste prestatia jalnica(din punctul meu de vedere) din ultima vreme a lui Gadea. Si cum speranta moare ultima(sau nu moare niciodata)…poate-poate…:).

  27. @Catalin: Cu scuzele de rigoare ca ma amestec unde nu-mi fierbe oala, sunt in aceeasi lungime de unda cu un singur amendament: Radu Tudor nu va putea nici odata s-a ajunga la nivelul intelectual sau de performanta(jurnalistica) al lui Victor Ciutacu. Parerea mea!

  28. va rog eu, hai sa nu transformam acest post in masuratoarea prizei la public si a aderentei la sefie a moderatorilor Antenei 3

  29. dupa cate au facut si basescu si becali nici un om normal la cap cel putin nu mai crede ce zice vreunul din ei. cat de disperat sa fii sau ce interese sa ai ca sa mai crezi ceva din ce zic astia. cred ca foarte disperat sau foarte prost. fiind totusi in cunostinta de cauza, tot nu ai alte optiuni, nu ai de unde elege. cine draq promoveaza valorile in tara asta (aia)? nimeni ! toti o sa sjungeti sa invitati manelisti pentru ca doar ei au mai ramas. o tara de manelisti, cica-laca-cichi-cea.

  30. Morrati l-a adus la Inter pe R.KEANE,doar la dorinta fiului sau minor,pentru ca baiatul il folosea pe jucator in jocul pe PLAYSTATION.

  31. @bigradu:
    Dragul meu , tu vorbesti frumos , dar din “turnul tau de fildes”, ideal si idealist…! Tu n-ai vazut oameni pusi sa sape de 3 ori acelasi sant deoarece la indicatiile sefilor s-a sapat pe inghet iar la dezghet s-a surpat , PE ACEEASI BANI ; tu n-ai vazut oameni adusi la lucru sambata si duminica ca sa termine comanda pt. ca materia prima a intarziat o saptamana din neglijenta unui superior , PE ACEEASI BANI ; tu n-ai vazut proiectanti la firma cu capital german OBLIGATI sa-si abandoneze programul personal pe week-end , vineri spunandu-li-se BRUSC (cu amenintarile de rigoare) , ca trebuie terminat proiectul (pana atunci nu se stia ?!) , ca mai apoi , dupa ce au venit si l-au terminat , sa nu mai fie de actualitate . Iar exemple din astea as putea sa-ti tot scriu pana maine … IN TOATE ACESTEA CAZURI , CINEVA DE SUS “A DORMIT IN CHILOTI” (patron , manager , sef , etc.) , IAR ANGAJATUL DE JOS A PLATIT “OALELE SPARTE” (fie prin munca voluntara neplatita suplimentar , fie prin OBLIGAREA abandonarii programului personal , in interes de serviciu , FARA COMPENSATII , etc.) !!! 😡

    Principiul unei economii de piata REALE si SANATOASE e simplu: “cand CERI trebuie sa si DAI , cand DAI trebuie sa si CERI !!!” Sau altfel spus “cel care gresete PLATESTE!” … Din pacate la noi se aplica alta regula: “INDIFERENT cine greseste tot ANGAJATUL plateste !” Iar cand unii numai “dau” , iar unii numai “cer” (de fiecare data aceeasi) se numeste EXCROCHERIE !

    Inainte de a-ti mai da cu parerea pe tema “angajatului roman” , te invit sa te cobori din scaunul caldut , sa parasesti capitala si sa mergi in provincie , la tot felul de firme romanesti sau straine , de productie sau de diverse servici sau lucrari ; sa vezi oameni muncind din greu pe salariul , in general , sub 1000 RON si vezi conditiile in care lucreza acei oameni si CU CE DREPTURI …!!! 🙁 Sa vad daca mai spui atunci ca “romanul asteapta numai sa primesca fara sa muncesca” … Si sa mai tii minte: FARA MUNCA BRUTA A ACESTOR OAMENI , CARE PRODUC IN MOD DIRECT BUNURI , deci “plus-valoare” , munca “plimbatorilor de hartii” n-ar face “doua parale” !

    Spui ca daca nu-ti place esti liber sa pleci… ; da , din Romania ,altfel n-ai unde , pt. ca aici MAJORITATEA firmelor procedeaza LA FEL . Cum ? Simplu , majoritatea firmelor care mai supravietuiesc in Romania sunt cele care au “spatele asigurat”, (intr-un fel sau in altul), iar aceasta le garanteaza libertatea de a-si trata angajatii CA SCLAVII PE MOSIE (exceptiile sunt destul de putine si sunt in general in zona personalului asa-zis TESA , nu a celui direct productiv).

    Spui ca managerii nu trebuie sa dovedeasca capacitatea lor angajatilor … Dar cine a spus ca ar trebui ?! Eu am spus CA INCAPACITATEA MANAGERIALA sau ORGANIZATORICA NU TREBUIE COMPENSATA “PE SPATELE ANGAJATULUI” !!!! Daca managerul greseste si pune angajatul sa faca aceeasi munca de trei ori sa-l si platesca de trei ori nu sa apeleze la “intelegrea” lui sau , mai rau , sa-l ameninte … ! Dar acest lucru poate se intampla afara dar , din pacate , nu in Romanica .
    Pentru ca INAINTE de patroni , manageri , sefi ,sefuti , sunt oamenii acestia , a caror munca tine toata Romania in spate . Dar CAT DE EFICIENT e folosita munca lor (pe care ei o presteaza oricum) , depinde NUMAI de capacitatea organizatorica a acestor patroni sau manageri si NU de angajat ; angajatul trebuie sa presteze EXACT munca pt. care este platit (fara nici un fel de acte de voluntariat care sa compenseze INCAPACITATEA manageriala a primilor !!!). Nu munceste conform intelegerii de angajare nu il platesti ; ii ceri sa munceasca in plus , il platesti in plus … Simplu !

    Stii cum prezinti tu aceste TEORII , Radule ?! EXACT ca “satulul” care nu-l intelege pe “flamand” , iar cand acesta se plange ca n-are ce manca , nici macar un codru de paine , tu-i rapunzi ca “daca n-are paine sa mance cozonac !” 🙄
    Cat despre concluziile pe care le trag eu … , NU SUNT CONCLUZII ci REALITATI , pe care le-am intalnit si “palpat” personal , de nenumarate ori … ! Din pacate … 🙁

    PS: n-am mai vorbit de cazurile in care “toate-s bune si frumoase” , firma merge exceptional ,profitul e maxim , dar angajatul a carui munca genereaza acest profit “nu simte asta”…

  32. In patru fraze LORY a exprimat “esenta” CAPITALISMULUI/COMUNIST-COMUNISMULUI/CAPITALIST pe care il traim in ROMANIA.Din ’97 observ si gandesc la fel.BRAVO LORY!LA MULTI ANI!

  33. Lipsa de educație este cea mai gravă asemănare dintre Becali și Băsescu. Această lipsă de educație dublată de constituirea unui model de putere bazat de clan (Băsescu, clanul portocaliilor, iar Jiji, clanul oierilor cu veri și nepoți ), duce la degradarea României, respectiv, echipei Steaua. Și dacă Băsescu a ajuns bătaia de joc a mediilor politice din U.E., Becali este păpușa gonflabilă a finului Borcea, făcând, pe post de clovn, deliciul conducătorilor de club care se distrează copios când intră în dialog cu acest bigot numai gură!

  34. Victor ,

    Pana una alta m spre deosebire de Steaua , Oltchim a ajuns acum 2 ani in semifinalele CHAMPIONS LEAGUE , anul trecut a ajuns in FINALA CHAMPIONS LEAGUE asa ca Roibu are niste rezultate senzationale pentru Valcea si Romania

  35. @oltchim: si vreo cateva zeci de antrenori schimbati, si vreo cateva sute de milioane datorii catre stat

  36. Stii aia din lumea necuvantatoarelor, nu? Anume ca papagalii sunt in frunte ….

  37. @Nostradamus

    Exista ceva logica in incoerenta ta dar premisele tale fundamental gresite. Afla de la mine ca nu numai datul cu ciocanul e munca. Incearca sa iti refaci rationamentul pornind de la faptul ca toate activitatile dintr-o firma inseamna munca, si ca munca colegilor tai din firma trebuie respectata la fel ca si munca ta.

  38. @stefi:
    Da , dar prima data a fost “OUL” si apoi “GAINA” , chiar daca “gaina” , la randul ei a fost cea care a produs urmatoarele “oua” din care au iesit urmatoarele “gaini” , s.a.m.d.
    A trata cu sictir “oul” de catre “gaini” pe motiv ca si asa produc ele altele , ar fi o dovada de o suficienta aroganta , daca n-ar fi dovada necunoasterii EVOLUTIEI firesti a societatii omenesti !!!
    De aici si tendinta permaneta a romanilor “cocotati” pe diverse functii , de “a pune carul inaintea boilor” si de a se mira apoi ca nu merg lucrurile in directia dorita … 🙁

  39. Urmarind toate aceste schimburi de opinii pe care le-am avut cu diversi cititori ai blogului , nu pot decat sa spun ca acestea SUNT CHIAR REPREZENTATIVE pt. modul de a gandi al societatii romanesti ACTUALE !
    Foarte multi indivizi , prin faptul ca au reusit sa obtina un anumit STATUT SOCIAL si/sau FINANCIAR (vezi tema propusa de Victor !!!), se considera automat atat competenti cat si foarte justitiari . 🙄 (vezi comentariul de la care A INCEPUT schimbul de opinii).

    Culmea , in anii ’90 , ma “luptam” cu rationamentul unei imense clase muncitoare care se considera SINGURA capabila sa asigure Romaniei un destin mai bun , dupa principiul “noi muncim noi nu gandim!”. Mi-a fost f. greu in acele vremuri sa le explic oamenilor ca fara o intelectualitate COMPETENTA , dar SI RESPECTATA , tot efortul lor de oameni ai muncii nu va avea nici pe departe finalitatea dorita !!! Greutatea schimbarii de mentalitate s-a datorat faptului ca majoritatea acelor oameni (nu vorbesc acum de lichelele acelui sistem) si-au obtinut UN STATUT si O SITUATIE financiara PRIN MUNCA bruta ; datorita acestui fapt , ei considerau ca DOAR asa iti poti asigura viitorul … A fost f. greu sa incerci sa le demonstrezi contariul …

    Dupa 20 de atunci , se pare ca am ajuns in situatia exact inversa :
    – in care o multime de semidocti , cu realizari financiare si pozitii sociale “elevate” (obtinute de multe ori prin “descurcareala” si tupeu) , isi aroga dreptul de a dispretuii si judeca cu foarte multa usurinta pe ceilalti concetateni ai lor , A CAROR POZITIE SOCIALA SI FINANCIARA LE ESTE INFERIOARA !!!

    Din pacate se pare ca in Romania continua acelasi “dialog al surzilor”:
    – daca in ’90 “oamenii muncii” nu intelegeau ca munca lor , fara o coordonare INTELECTUALA COMPETENTA , ar avea un randament f. scazut , de multe ori putand fi chiar inutila , astazi multi dintre asa-zisii “oameni realizati” (unii chiar autointitulandu-se “intelectuali”) , UITA ca la baza realizarilor lor sta MUNCA BRUTA unei mase mari de oameni ai muncii …

    Si uite asa , ne incapatanam sa NU invatam si sa NU intelegem nimic din ceea ce ni se intampla ! 🙁

    PS: mai in gluma , mai in serios , vis-a-vis de tragedia petrecuta in Japonia , am urmatoarea propunere:
    – dacat sa se cheltuiasca atata de mult cu refacerea zonei distruse (mai ales ca este foarte limitata ca suprafata si FOARTE SARACA IN RESURSE) , eu propun cumpararea de catre japonezi a unor zone cat mai intinse din teritoriul Romaniei , amenajarea acestora si relocarea unei mari parti din populatia japoneza aici la noi;
    – ei obtin o noua patrie FOARTE BOGATA si LINISTITA climateric si geologic (cutremurele noastre sunt pt. ei “o adiere”) , iar noi poate mai preluam , naibii , din modul lor de a gandi , de a se organiza si de a muncii ! 😛
    – in plus , printr-o combinatie genetica atat de diferita , mai stii , poate obtinem un “super-popor” … ?! 😉 😆

  40. Mai degrab cred ca suferiti voi de invidie.A cumparat,si are dreptul sa ceara socoteala pe ce isi cheltuie banii.Bunaoara pe dumneata Voiculescu te-a angajat sa faci “sapaturi” si asta faci.Daca ai putea sa te platesti singur nu ai mai avea pe cine sa dai vina.Nu?!

  41. d-le ciutacu
    va rog sa faceti investigatii sa descifrati legatura din mafia romaneasca respectiv autostrada udrea – fondurile de dezvoltare din buget- BRD – televiziunea B1 – MECIUL DE BOX LUCIAN BUTE
    NU VI SE PARE DUBIOS CA MECIUL LUI BUTE CU BRIAN MAGEE DIN CANADA SA FIE TRANSMIS DE O TELEVIZIUNE OBSCURA A LUI BASESCU CARE ARE 4 TELESPECTATORI ADICA BOC – UDREA – BASESCU SI PUPINCURISTUL DE MORARU CARE NU MAI ESTE VORBA LUI VANGHE IAR POSTURILE DE SPORT SI ALTE 10 20 TELEVIZIUNI MAI ALES CEA NATIONALA SA NU POATA DOMNULE ASTIA NE CRED PROSTI SI BOI SI ATUNCI MERITAM ASTA FAC CE VOR CU BANI DE LA BUGET DAR PENSIILE LE TAIE DACA NU FACETI INVESTIGATII SA DIVULGATIA EXCROCHERIA A LA COCOS ATUNCI NICI DUMNEAVOASTRA NU MAI FACETI NIMIC IN TARA ASTA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.