Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Și acoperiții plâng câteodată. Chioșcul cu stenograme, în inventar

Și acoperiții plâng câteodată. Chioșcul cu stenograme, în inventar

kovesi.coldeaDisperare cât casa printre acoperiții detașați în presă: după motivarea deciziei CCR privind neconstituționalitatea interceptărilor efectuate de serviciile de informații, procurorii DNA trebuie să se apuce de muncă și să găsească probe, nu vorbe, iar ofițerii SRI n-o să mai știe dinainte pe cine să strângă de portocale, să compromită și să șantajeze. Îi recunoști după cât de disperați își smulg părul din cap, fiecare la comanda unității de care aparține. În orice lume normală, ziariștii se (z)bat, în lumina drepturilor fundamentale, să-i asculte cât mai puțină lume. La noi, ca la balamucul de câini, cu motivarea falsă a grijii pentru desfășurarea luptei anticorupție și cu stindardul transparenței sub tresele de ofițeri, așa-zișii jurnaliști se topesc de focul înregistrărilor/stenogramelor. În rest, piața se reașează. Kovesi își face, în sfârșit, chiar dacă nu recunoaște, propriul serviciu de informații și își face vânt către Cotroceni, Coldea se ocupă, în mod normal, de ceea ce trebuia să facă dintotdeauna: îi ginește pe ăia care atentează la siguranța națională. Iar Iohannis, ca de obicei, nu pricepe nimic.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “Și acoperiții plâng câteodată. Chioșcul cu stenograme, în inventar

  1. De ce dracu’ nu s-au trezit oamenii astia in urma cu 4-5 ani ? E bine si acum , mai ales la Kovesi si Coldea , la Iohannis nu se poate schimba nimic…va ramâne acelasi mutulica , care nu intelege cu ce se ,, manânca ” functia de presedinte !!!

  2. Pentru a ieși onorabil din această situație delicată, aștept ca profesionista dnă Prună să dea – urgent, cum altfel ?! – o ordonanță de urgență. Fiecare familie să aibă obligația de a înregistra și raporta ce spun vecinii. Va fi un act patriotic, o acțiune în sprijinul procurorilor și al țării. De fapt, ca să evit un pleonasm, e suficient să spun „în sprijinul procurorilor”, între ei și țară existând o perfectă similitudine.

    Cel mai simplu va fi la bloc, dar nici pentru cei cu casă la curte n-o să fie imposibil.
    De exemplu, în multe blocuri apartamentele sunt lipite în dreptul bucătăriei. Stai la o cafeluță, faci un „moment of silence”, peretele despărțitor e precum perdeaua de la duș (nu vezi, dar auzi) și-i interceptezi pe vecini spunând : El – mă omori cu pretențiile tale ! (raportând cui trebuie, se va evita o crimă) ; Ea – ai cheltuit deja un sac de bani ! (de unde-i avea el? din evaziune ? din furt ? mită ?…). Informațiile astfel obținute și înregistate (avem și noi mijloace tehnice, e-he-he !, nu doar SRI !), vor fi livrate beneficiarilor legali, la termenele prevăzute, etc., etc.

    Ar putea exista și o campanie de promovare a acestei ordonanțe, să ne intre bine-n cap ce-avem de făcut, dar să câștige ceva și televiziunile și radiourile. Ce frumos ar suna „Ascultă-ți țara și țara te va asculta pe tine !”. Poate s-ar organiza chiar un concurs de mottouri, lumea să fie ocupată, imaginația solicitată, etc., etc.

  3. Constat, amuzat, ca, si la greu, putem cu mistouri inspirate… Bravo d-le ML, ce-ati pus e mai tare ca orice banc on-line… n-am mai ras asa demult, chit ca asta cu ascultatul ne priveste si afecteaza direct….
    Ar mai merge si “Nu te intreba ce poate sa asculte “sistemul” pentru tine, intreaba-te ce poti sa asculti tu pentru EI”…si “Asculti, n-asculti, vremea… trece”… Merge si cu Eminescu (primu’ sustinator inspirat al ascultatului) : “Iar eu fac ce fac de mult / Iarna pe vecin l-ascult”…
    Concursul, banuiesc, ramane deschis – macar cu asta sa ne ocupam, ca altfel ne ocupa EI cu grijile traiului zilnic…
    (N-am inteles, insa, cu cine se “cearta” dl. Cristea Catalin, in comentariul sau ?! Cine trebuia sa se trezeasca in urma cu niste ani ?! Si cu ce se “mananca” functia ?! O fi vreun umor ascuns, si nu-l dibui eu ?! Ca, ad litteram, inteleg asa : ca acu’ s-au trezit aia – mie nu mi se pare, n-aveau cum sa doarma, “ochiu’ si timpanu'”, da’ in fine !; si ca neamtu’ trebuia sa fie ceva mai smardoi, ca sa placa “tanarului frumos…”; ceea ce, iarasi, ca nesustinator al lui, nu-mi pare ca fiindu-i necesar – dupa 10 ani cu “jucatoru'”, mi-a ajuns !)

  4. Dle Daniel, mi-a cam murit râsul pe buze când am auzit-o pe Codruța spunând, în cuprinsul monologului de aseară, de la Digi, că „noi suntem DNA, nu ne lăsăm !”. O bătaie cu pumnul în masă ar fi fost la fel de elocventă.

    Codruța, în infinita ei gingășie, nu vrea să sperie doar posibilii corupți, ea vrea să ne îngrozească pe toți. Să-i știm de frică și s-o iubim din disperare în 2019, când singurul mandat pe care îl va mai putea primi (primul din cele două legale), va fi –în ciuda dezmințirii pe care o dă – cel de președinte de țară. Doar ministru al Justiției nu mi se pare îndeajuns pentru ambiția ei uriașă. Pa, Iohannis, pa !

    Biata gazdă a interviului fără intervievator (fiindcă nu pot să-l calomniez pe Prelipceanu asociindu-i atributul de întrebător) ar fi putut să urmărească, pe furiș, concurența. De pildă, pe dl. Ciutacu. Poate ar fi învățat ceva. Poate nu, fiindcă-i greu și ca ucenic. Poate n-ar fi fost lăsat să învețe… Oricum, apriga doamnă s-a întrebat singură și și-a răspuns, apoi ne-a zis păzea, nu ne oprește nimeni ! Nici măcar CCR, că restul stau de mult pitiți sub masă… Pârjolim sătucele, otrăvim fântânile, săpăm la temelia ultimilor kilometri de autostradă, da’ nu scăpați de noi !

    La indieni exista organizarea în caste. Ei aveau patru, noi, fiind mai mititei, cu multă bunăvoință putem desluși două. Procurorii (mai rar plus judecătorii, mai des plus serviciile secrete) și restul norodului. Om fi fost noi pișcați de țânțarul corupției, da’ nu ne facem bine când ni se administrează zilnic kilogramul de chinină. Câteva grame pentru același interval de timp ar fi fost mult mai eficiente și fără reacții adverse…

  5. De comuniști a scăpat țara (onor tinerilor frumoși și liberi), dar de spiritul securistic n-o să scăpăm în veci.

  6. In SUA, tara spre care ne-am mutat icoana, ca la rasarit sunt rusii, a avut un mare scandal mare, soldat cu demisia unui presedinte, pe motiv de ascultari. Presedintele a demisionat la presiunile uriase, inclusiv ale presei care-l sustinuse. Pentru ca “drepturile omului”, “constitutia”, “libertatea de exprimare” si etc. Ma intreba cineva zilele trecute daca taximetristii mai sunt informatorii politiei si securitatii ca inainte de ’89. Nu cred ca mai sunt. E mult mai ieftin sa-i platesti angro (prin patronul lor de presa) pe ziaristi. Si ONG-urile, care in toate tarile zdravene la cap se ocupa cu respectarea drepturilor omului si demascarea abuzurilor institutiilor, la noi par sa fie angajate cu norma intreaga la Securitatate. Poate tinerii frumosi si liberi nu stiu de ce a iesit lumea in strada in ’89 . Ca, dincolo de manipularea criminala, oamenii si-au facut curaj si au iesit in strada, fiecare cu necazul lui, dar mai ales cu boala pe securitate. Poate tinerii astia isi intreaba nenorocitii si inutilii de parinti si bunici ce i-a manat in lupta… Si poate, ne spune cineva cum s-a ajuns de la “condamnarea la moarte” a securistilor la dezbaterile astea de=a dreptul patologice privind necesitatea interceptarii tuturor.

  7. A fost o seară interesantă – deși Băsescu nu se numără printre personajele preferate, ba din contră! Are o experiență ce poate fi utilă și chiar îmbătrânit, mai potolit, cu dinții ceva mai tociți, tot periculos rămâne și trebuie urmărit (nu la propriu, că ne-am săturat de urmăritori! ) cu atenție.

    Ce este teribil e faptul că a creat un monstru, un balaur cu mai multe capete (toate de forță, nu-i așa), care i-a scăpat de sub control încă din timpul ultimei perioade de domnie, iar acum e aproape imposibil de stăpânit. Poate ultima decizie a CCR vine în sensul domolirii balaurului, dar poate duce și la întărirea unor părți ale lui, ceea ce ar însemna continuarea cu succes a dezastrului. Pe așa-zisul control al Parlamentului ar fi neserios să ne bazăm, în societatea civilă (care societate și cine mai e civil în țărișoara noastră?) ar fi la fel de hazardat să ne încredem…

    Îmi place că, indiferent de interlocutor, pe toți îi abordați cu deferență, dar conversația se poartă de la egal la egal. E chestie de inteligență, de talent, de intuiție… Cu o seară înainte aș fi vrut s-o trag de mânecă pe colega dvs., Andreea. E drăguță, e simpatică, e un om corect, dar ce apetit nebun are de a se arunca, total lipsită de apărare, în bârlogul lupului ! Și perseverează, perseverează… Of, Andreea, of !… 🙂

  8. Felicitari, Dle. Ciutacu
    Recent o alta CC, cea a Turciei, a dat un verdict, dezagreabil puterii si MIT(serviciile la ei) in cazul ziaristilor de la Cumhuriyet, arestati abuziv. Ce sa vezi? TOATA PRESA(inclusiv concurenta), a sarit in apararea CC in timp ce Presedintele Erdogan spumega. Comparatia mise pare inutila.

  9. Ca tot incepuram conversatia, d-le ML, mai permiteti-mi o completare la completarea Dvs : mie imi pare cam invers, in treaba cu bassescu… Adica, nu el a creat balaurul, ci el e produsul balaurului… un fel de “oul sau gaina” contemporan… la care, insa, inclin sa cred ca nu bassescu e gaina…cat o fi el de “cocos”, altfel (nu Dorin, ca ala a ramas si fara pene, si, probabil, si fara punguta cu doi bani, dupa “puicuta” aia post-udrea, plecata prin Dubai…).
    E drept, omu’ e malefic, e parsiv (chestie ce prinde la electorat… inca mai sunt d-aia cu “v-a tras-o bassescu”, de parca ei doar se uita la film, nu fac figuratie in el). Dar aia cu “Statul sunt eu” tine de trecut. Eu cred ca a fost cam simbioza, c-au crescut unu’ prin altu’… si, ca orice paraziti, incep sa se digere reciproc…
    Cu tot tambalau asta, sunt sigur ca in continuare vom vorbi “in trei” la mobil…Ca nu e de la serei, si e de la alt “-i”, tot una ! Nu ma ingurgutez ca ar interesa direct pe cineva ce si cum fac eu personal, da’, pe ideea asta, securistii ante-“89 faceau somaju’ gros… ca si-aia ascultau in draci (cu tehnica d-atunci, cu paharu-n perete, nu cu echipamente de miliadru’ de euroi, ca acum)… ajungem iar acolo, cu-atat mai bine : ca “om batran”, stiu vremurile alea, nu ma uimesc usor de prezent…da’ m-as bucura in barba sa schelalaie tanaru’ frumos si liber ca i-au intors astia “alba-neagra”, si a iesit parlit din treaba cu “tara-napoi” !
    Multi striga ca in “89 a fost cu lovitura de stat (nu zic, e la ca rabin, au si ei dreptatea lor… da’ mai mult era lumea cu nervii-n piuneze, d-atata societate socialista multilateral dezvoltata); se trezesc pulifricii abia trecuti de majorat cu astfel de idei fixe… m-as bucura, deci, sa si incerce, dupa ce “apologesc”…
    Uitand, repetam tampeniile stramosilor…

  10. Dar aparatura si mijloacele psihotronice si parapsihologice unde “inregistreaza”, la SRI sau la I. Parapsihologic ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.