Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Poza mișcată a României electorale, bucăți de viață pe repede înainte. UPDATE: Băieții au dat totul, da’ scârbile și-au dorit mai mult victoria

Poza mișcată a României electorale, bucăți de viață pe repede înainte. UPDATE: Băieții au dat totul, da’ scârbile și-au dorit mai mult victoria

Fiindcă n-am nici indicații de dat, nici politicieni de susținut, nici străbateri existențiale cu privire la soarta țărișoarei în urma votului de azi, o să mă limitez a consemna, detașat, frânturi din informațiile care-mi atrag atenția.

  • După ce s-au sfâșiat de spaima absenteismului la vot, atleții deontologiei își smulg acum părul din cap că, fatalitate, tot Teleormanul și Oltul sunt fruntașe în branșă. Mai au un pic să ceară ca, în județele care pun ștampila pe ăilalți, voturile liderilor să se împartă la două la numărătoare.
  • Dacă marele moment emoțional proorocit de Iohannis e săltarea cu procurorii din secția de chirurgie a lui Burnei, cu lăsatul pacienților disperați într-o așteptare incertă, mi-e teamă că și-au ales strategi politici inadecvați.
  • Dragnea e egal cu el însuși, Ponta e-n puloverașul (cu aparență proletară) de luptă și (re)lansează mocirla în sens opus, Iohannis (care și-a lăsat iar, tactic, nevasta departe) are un ochi la fel de tumefiat ca joi seara și o problemă de alegere a esteticianului, Băsescu a cam obosit și nu mai electrizează, Firea joacă foarte bine și cu talent rolul victimei persecutate de oamenii răi, Cioloș rămâne același provincial gâmfos convins că el a adus curentul electric pe fir.
  • Primele cifre asumatePSD -54%; PNL – 18%; ALDE – 6%; PMP – 6%; UDMR – 6%; USR – 5%; PRU – 3%; Altul – 2%. Conform obiceiului de consum, primii vor scădea cam 10% până seara, iar ceilalți vor însuma câștigul. Oricum, pare zdrobitor. Iar liberalii uniți au toate șansele să reușească un scor chiar mai mic decât ăla pentru care a plecat acasă Crin fără să-l ajute oamenii lui Băsescu s-o facă.
  • Valul de după amiază vine de la ceilalți: PSD – 46%; PNL – 22%; USR – 11%; ALDE – 6%; UDMR –5%; PMP – 4%; PRU – 3%; PER – 0,5%; ANR –0,5%; Nu Răspund – 2%. Firesc, diferența la vârf scade, dar pentru liberali bate vânt de tragedie. Unii vectori de imagine stau la fereală, liderii sunt negri în Modrogan, aventurierii încearcă stimularea unei ieșiri în stradă care nu se știe cui i-ar folosi. Tinerii frumoși și liberi ai lui Nicușor Dan se umflă, cu precădere în București (unde fac record) și în alte câteva centre universitare.
  • Trei măsurători: PSD – 42,3%; PNL – 19,2%; USR – 10,1%; ALDE – 6%; UDMR – 5,4%; PMP – 5,2%; PRU – 4,5%; Independenţi – 2,5%; PRM – 1,1%; PER – 1%; ANR – 0,8%; PSR – 0,5%; Alt partid – 1,2% (Sociopol pentru România TV)PSD – 45,8 la sută; PNL – 20,8 la sută; USR – 9,2 la sută; ALDE – 6,3 la sută; UDMR – 6,7 la sută; PMP – 4,7 la sută; PRU – 2,5 la sută (IRES pentru Digi 24), PSD – 45,5%; PNL – 21,7 %; USR – 8,5%; ALDE – 6%; PMP – 6%; UDMR – 6% PRU: 2,5% (CURS/Avangarde pentru Antena 3)
  • Dragnea are discurs de lider sigur pe el, Nicușor și ai lui sunt (inexplicabil rațional) marea revelație, Gorghiu e (perfect explicabil) neagră, Tăriceanu e egal cu el însuși, Băsescu e la un pas să învie încă o dată
  • Iohannis încă n-a aflat că nu e președintele Sibiului, Cioloș e pe niciunde, istericii de pe facebook au început parastasul de frustrare live

Comentarii

comentarii

Similar Posts

4 thoughts on “Poza mișcată a României electorale, bucăți de viață pe repede înainte. UPDATE: Băieții au dat totul, da’ scârbile și-au dorit mai mult victoria

  1. În cazul meu e vorba de o cvasi-detașare, n-am seninătatea dvs. care mă duce cu gândul la Kipling și la Omul lui – „Dacă visezi – dar nu-ţi faci visul astru;/ De poţi să speri – dar nu-ţi faci jindul ţel;/ De-ntîmpini şi Triumful şi Dezastrul/ Mereu senin şi în acelaşi fel”…

    Sub norișorii care mă însoțesc întruna, recunosc: pe mine m-a tentat o bucată mărișoară și am și luat-o. E vorba, firește, de o bucată de viață comestibilă, numită cozonac. Urmează o serie nesfârșită de dacă: dacă va fi gustos, dacă vor ajunge la guvernare cei pe care i-am votat, dacă își vor ține măcar o parte din promisiuni, dacă și eu, grăuntele de nisip votant, contez nu numai azi, ci mai ales în anii următori…
    Dacă…

  2. Până acum două zile, Plicuşor Ban vestea apocalipsa după Liviu pe capul țărişoarei dac-o să câştige pesedeii care o s-o ducă drept la Putin pe canapea şi acum, după ce s-a teleormanizat România ca niciodată în 27 de ani, Plicuşor şi gaşca sar de voioşie ca pisica la slană: yeaaaah! O să mănânce şi gura noastră ceva în următorii 4 ani! O gaşcă de pişcotari mai jalnici decât ai ăluilalt domn Dan, care, by the way, luă dublu cât Plicuşor în 2012.

  3. Inca nu-mi revin! Nu din cauza scorului electoral, aici nu-i mare surpriza. Cand un presedinte, un guvern in functie si o mare alianta de partide (PNL+PDL parazitati de USR) fac un adevarat cartel impotriva ta, ai succes garantat. Mai ales daca stalinistii de dreapta (GDS) te scuipa cu cateva zile inaintea alegerilor. Ca romanul e crestin milos si nici vreun prost nu s-a dovedit a fi…
    Problema e ca, iesind de la “votare”, am avut o intalnire de gradul trei cu romanul de rit nou, adica cu useristul. Vazusem ceva tipologii pe la teve, dar nu pe ala, adevarat, plebeu, corporatist, cum ar veni, tanar, frumos si liber… Si l-am auzit si graind: “Sa Va ia i dracu’ de pesedisti cu javra voastra!” Acum, ce sa zic, aveau dreptate intr-un fel, “javra” (un beagle de vita veche cu buletin de Paris) ii cam latrase, in franceza, ca n-a deprins inca graiul indigen, dar supararea mea vine de la apelativul “pesedisti”, noi tocmai votasem cu ALDE si am facut drum lung pentru asta…Asa ca, dupa episodul asta, fiind eu si un mare iubitor de animale (macar astea ar vota cinstit pentru ciolan, n-ar mai aburi-o cu “mizeria partidelor”, “schimbarea” si”politica de tip nou”, cand le curg balele dupa sinecuri bugetare), am hotarat sa urmaresc foarte atent dizolvarea partidului sistemului in partidul mama PNL si preluarea functiilor vitale ale acestuia, ca in filmele SF proaste, cand “gandacul” ET poseda gazda umana…

  4. Acum cativa ani, unu’ cu televiziune de apartament reusea o septime din sufragii. Nasucu’ fin se stramba instinctiv la unii, altii luam lucrurile ca atare. Dupa, bula s-a spart, si unii dintre pepededisti au devenit liberali (aripa inedita, ca nu erau nici d-aia vechi, nici d-aia cu basssescu), altii s=au indreptat spre alte zari politice.
    Au trecut anii, si a aparut o noua Fata Morgana, virgino-neprihanita politic; care, cu Soros sau fara, si-au cam atins maximul posibil. Ca, oricat de tanar si frumos mi-e contemporanul votant de USR, in timp, va merge la serviciu, va emigra, isi va face o familie; in 5 ani, multi dintre cei care acum inca proclama idealuri vor trebui sa cumpere pampersi, sa duca acasa chenzina, bilunar. Ca, nu cred sa fie partid in Romania care sa se sustina doar cu acei corporat(r)isti care n-au grija zilei de maine, le mai trebuie ceva si din “talpa tarii” in electorat !
    Astept, deci, sa vad primul userist care devine, fie si “ampasant”, pesedist ! Ca, sigur n-o sa aiba PNL-u’ sinecuri pentru toti !
    Constat, totusi, ca, dupa toata frasuiala, o voce-n pustiu (si ma refer la Badea, ca mai sunt si d-aia de nu-l urmaresc, si n-are cum sa stie… nu aia de-l dezavueaza, aia ii fac audienta constanta:)) pune accent pe singurul lucru care nu depinde direct de activitatea mea proprie : starea “justitiei libere”. Ca imi majoreaza salariul minim, mi-e departe de interes (ca angajator, voi plati mai mult la contributii salariale; ei, si ?!); ca-mi promit autostrazi, mi-e iar egal (astept sa le vad, deocamdata feresc canalele zilnic in urbea proprie, ca sa nu busesc pinioane, suspensii, suruburi sau alte d-alea tehnice de la masina proprie; cand le-oi vedea, o sa le recunosc, c-am mai vazut si la altii… desi, la noi, autostrada e ca girafa pentru oltean : “asa ceva nu exista”). Da’ daca, asa cum eu raspund contractual pentru munca prestata (calitate, cantitate, punctualitate, seriozitate… d-alea !), de ce ala de-mi da sau imi ia dreptatea, libertatea, averea (platit de contribuabili, deci si de mine) sa nu raspunda pentru ce presteaza ?!
    Problema ultimilor ani nu mai e vanzarea pe bucati a Romaniei; aia s-a terminat demult, si si-a luat PSD-u’ destule zmetii la vot pentru asta (meritate, ca n-au ingerasi in activu’ de partid); problema mea, si-a multora (s-a vazut la alegerile locale) e asta cu justitia convertita la Centura politicii ! La mine in urbe, ca in multe alte locuri, ex-primaru’ e puscariabil (dupa criteriile pe care ni le servesc zilnic unii, cu gura plina); nu ma deranjeaza, treaba lui, sa-i fie cu “la multi ani”, daca e cazul ! Ma deranjeaza, insa, d-alea zilnice, de orasean obligat la convietuire : rup masina in canale, n-am unde s-o parchez, e plin de mall-uri si supermarket-uri, da’ nu e umbra de industrie.
    Si, apropo de prof. Burnei : de Hexifarma se mai aude ceva ?! Ca muream pe capete din cauza de bacili, microbi, microorganisme d-alea, pana acum cateva luni. Acum, gata, s-a rezolvat !? E batista pe tambal !? D-aia, deci, nu economicu’ ma enerveaza primordial (n-am bani, mai mi-au o slujba; si-nca una; si-nca una… suntem capitalisti, ce dracu !!); e enervant ca momentul “Colectiv” a fost folosit la modul “a trebuit sa moara oameni pentru ca sa plece Ponta”… Inevitabil, deci, asa cum n-am facut-o acu’ doi ani, n-o s-o fac nici peste inca trei, in ce priveste votarea lu’ “pas cu pas” : imi cade mana, dom’le, n-am cum cu d-astia ! Poa’ sa vina si Pitzurca pe lista, e mult mai prizabil….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.