Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Iohannis, pas cu pas între vânzările anterioare și cele ulterioare

Iohannis, pas cu pas între vânzările anterioare și cele ulterioare

pas-cu-pas-targul-international-de-carte-beijing-august-2016

Lumea se tot întreabă la ce folosea traducerea în chineză a maculaturii pe care a produs-o președintele imaculat al Generației facebook. Vă spun eu, la vânzări. Iar voi îmi veți răspunde că neamțul e un om avut și nu are cum să se lăcomească la drepturile de autor de la editura chinezească însărcinată cu publicarea, cenzurarea și vânzarea numitei “Pas cu pas”. Iar eu vă voi replica duios că mi-a povestit mie odată un om informat și inevitabil patriot – astăzi, parte a acestei mascarade cu pretenții culturale – cum, în îndepărtata Asie, un președinte proaspăt ales trebuia băgat în cocon și cum i s-a găsit, legal, justificare pentru venituri; atât alea anterioare, cât și, mai ales, cele ulterioare. Omul avea o pasiune, o ardea chitarist sau cam așa ceva. I s-a organizat, rapid, o sesiune de înregistrări. CD-ul produs a fost scos pe piață, la un preț măricel, iar surpriza a fost vânzarea nebună a melodiilor de doi bani ale providențialului. Și consecința: încasarea rapidă a drepturilor de autor aferente celor vreo 4 (patru) milioane de CD-uri. Sper că e inutil să vă mai informez că între cele două echipe de promovare culturală a președinților a avut și (cel puțin) o colaborare de amploare, cu rezultate marcante în stabilirea rezultatului unui scrutin prezidențial; altul decât cel la care vă gândiți voi, dar despre asta într-o ediție viitoare a puseelor de memorie care mă bântuie…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

8 thoughts on “Iohannis, pas cu pas între vânzările anterioare și cele ulterioare

  1. Prevad o strigare din public “v-ati vandut chinezilor” urmata de un raspuns flegmatic “Mai bine decat la Americani !” Ca doar exista incidente anterioare…
    Pe de alta parte, presedintele poate ca ar fi incercat mai intai cu meditatii la fizica si engleza, dar daca nu stie chineza….

  2. Foarte interesante aducerile dvs. aminte! Iată cum rămâne Asia un nesecat izvor de înțelepciune și pragmatism! Chiar și un ilustru profesor și (proaspăt) scriitor cum e Herr Werner nu se sfiește să ia lecții de la cei care știu să-și aranjeze artistic micile mari venituri… Eu chiar sper ca literatura să nu fie singurul său pas într-ale creației, mai ales că în campania electorală a și cântat… Literă cu literă și sunet cu sunet pot asigura o bătrânețe liniștită, însorită și senină, fix acolo unde-și dorește artistul. Oricum, curtoazia chinezilor față de marele nostru președinte m-a încântat, dar în aceeași măsură m-a mâhnit înlăturarea din capodopera iohannistă tocmai a acelui paragraf în care este înfierat comunismul, acea perioadă când „toată lumea avea o casă și o locuință”. Magistrală exprimarea lui Klaus! Fie și umbrite de revolta vizavi de nostalgicii epocii ceaușiste, cuvintele lui nu ascund esențialul: pasiunea năvalnică, sinceră și imuabilă, pentru clădiri!

  3. Victore,
    Iohannis nu este deschizator de drumuri. Iliescu a batut cararile astea de mult mai mult timp si de mult mai multe ori.
    Iohannis mai are de scris mult pana cand va ajunge la numarul de carti scrise de Iliescu sau alti mari scriitori cum ar fi Gigi Becali si Cristi Borcea.

  4. Asta-i din ciclul “voi vorbiti, care omorati negri”. Parca era presedintele altfel. Sau banii chinezilor merg pe piata numai la el?

  5. Cin’ sa fie , cin’ sa fie? Sa fie al de-i dadu Monicai saxofonu’ sa se joace cu el ? Nu ne mai tineti pe foc dom’ Ciutacu !

  6. 1. Nu era o critica, era o constatare.
    2. Presedintele altfel este altfel, dar nu in toate. Nu-mi plac toate lucrurile pe care le face altfel, nu-mi plac toate lucrurile pe care nu le face altfel, dar nu-mi pare rau ca l-am votat.
    3. Banii chinezilor sigur nu merg doar la Iohannis. Ponta pare sa fi fost inaintea lui pe acolo si s-a impiedicat si prin Kazahstan (pe la KMG) si prin alte tari. La fel, dupa cum spunea Lumina Calauzitoare a vietii mele, nici Nastase nu pare sa fi fost strain de bancile de prin SE Chinei. Ca sa nu mai spun despre oamenii lui Soros din USR, despre care postul la care prestezi spune ca iau bani la greu de la evreul-ungur Soros (la noi e ungur si in Ungaria este evreu).

  7. la Nastase si la Ponta e, deocamdata, pe presupuneri, la Iohannis e pe acte. Soros e si evreu, si ungur

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.