Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Opriți-vă, demenților! Lupta cu virusul ucigaș nu justifică fascismul

Opriți-vă, demenților! Lupta cu virusul ucigaș nu justifică fascismul

You may also like these posts:

În țara asta, sub pretextul Sfintei Lupte împotriva virusului ucigaș, unul vrea să ștampileze suspecții ca la Auschwitz, altul închide ilegal, de capul lui județul și face program de cumpărături pe categorii de vârstă. Totul, evident, în ovațiile orgasmice ale Poporului Suveran. De mâine, aștept să aflu de la cât la cât au voie să circule pe stradă negrii, lesbienele și persoanele cu handicap. Înțeleg că rasa superioară nu se supune, deocamdată, până la noi ordine, programului limitat de aprovizionare. Ușor-ușor, poliția redevine miliție, iar parchetul se întoarce la statutul de procuratură. Ca să vă fie clar, cu toate riscurile din lume, eu nu am de gând să particip la relegitimarea fascismului și la revenirea dictaturii; fie ele și la nivel global. Mă uit la tv și mă crucesc. Sunt sătul până-n gât de “luptători pentru democrație” care aplaudă până când li se înroșesc palmele tirania fără justificare. Numai armată pe străzi, pârnaie și cătușe aveți în cap! Ați luat-o razna cu totul? Pe mine să nu contați la afacerea asta. Măcar în memoria neamurilor mele târâte prin lagăre de exterminare și tatuate de unul pe care-l ovaționa lumea în picioare pentru politicile sale expansioniste geniale și fermitatea aplicării legislației pe care tot el o schimbase.

P.S. Cât timp voi mai realiza emisiunea, Punctul culminant​ nu se va transforma – NICIODATĂ, DAR ABSOLUT NICIODATĂ – într-o tribună a intoleranței, a abuzului, a rasismului sau a nazismului manifest

UPDATE: Iese și noua ordonanță militară. Toată lumea pe carantină, tot ce-i peste 65 de ani nu mai iese deloc, restul la cumpărături sau la prăvălie. Și dacă ești singur sau cuplu din targetul 65+ stai și aștepți să mori în casă? Sunt acum pe telefon cu un prieten. Are 66 împliniți, nu a ieșit la pensie, are prăvălie și plătește câteva milioane de euro pe an impozite și taxe. El ce face, o arde bătrânel sau își dă adeverință că are nevoie de el însuși la întreprindere?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

28 thoughts on “Opriți-vă, demenților! Lupta cu virusul ucigaș nu justifică fascismul

  1. 1. Din pacate nu par sa fie multe solutii pentru combaterea pandemiei, iar asta cu izolarea este, deocamdata, singura care a dat ceva roade.
    2. Insa, efectele secundare (in special economia) sunt pe cale sa devina cel putin la fel de mortale, daca o mai tinem mult asa.
    3. Pe de alta parte, cred ca este evident faptul ca acest virus este foarte contagios si asa ne intoarcem la pct.1 .
    Cred ca este important ca cei care contribuie la raspandirea virusului sa fie pedepsiti in mod dureros si imediat. Exemple ar fi doctorul din Suceava, militianul de la sectorul 4, bolovanul ala din Valcea care trebuia sa stea in izolare dar s-a imbatat a iesit cu masina in oras si facut accident, etc.
    Nu cred ca inchisoarea este raspunsul, dar sigur amenzi mari (care sa fie si colectate imediat) ar fi de folos.

  2. Victor,
    Cred ca te inseli amarnic. Daca nu rezolva 1 si 3 mai repede, punctul 2 va multiplica punctul 1!!!

  3. Domnule Ciutacu

    Ce diferenta este intre o pensionara de 64 de ani si 10 luni si una de 65? De iunde atata discriminare? Cine le da dreptul sa stabileasca arbitrar? Asta e dictatura militara. Sa nu taceti, va rog!

  4. @MariaP
    Parintii mei au peste 80 de ani si stau la peste 300km distanta de mine. Cred ca inteleg, desi rusinos de putin, frustarea ta.
    Circumstantele extraordinare presupun decizii neplacute. Sigur, puteau sa stabileasca limita la 70 de ani sau la 60 de ani. Din pacate, fara a fi un expert, cred ca au dreptul sa o faca.
    In privinta diferentei intre 64 de ani si 10 luni si 65 de ani, este aceeasi ca cea intre unul care inca munceste si unul care este pensionar.

  5. parintii tai se hranesc cu aer sau au un buncar pe care l-ai umplut tu preventiv?

  6. Bigule exista vreun subiect la care sa nu te pricepi? Mai rar asa competenti ca tine. Nu stiu cum dreq nu esti cel putin ministru , cum de te-a ocolit Sica Mandolina la ungere, desigur lumea e rea si nu te merita. Continua sa speri……..

  7. Si-au facut provizii din timp iar magazinele din apropiere livreaza la domiciliu

  8. Sunt doua atitudini posibile:
    1) daca esti panicat, terorizat de COVID si vrei sa stai ACASA, atunci STAI ACASA fara intrerupere, nu te impiedica nimeni!
    2) daca esti sanatos la cap, nu te isterizezi de la o „epidemie” fantomatica si vrei sa traiesti normal, sa stai la soare, sa inspiri un aer cat de cat mai curat intr-un parc, atunci IESI DIN CASA!

    1) si 2) sunt perfect compatibile, ambele in concordanta cu drepturile si libertatile omului.
    Daca tu vrei sa te izolezi si alegi sa stai in casa, iar eu nu doresc sa fac acest lucru, care e problema ta daca ma vezi pe mine umbland prin oras? Doar esti „auto-izolat” si „protejat”, nu? De ce te trebuie sa te comporti ca un scelerat, sa-i denunti pe „evadati”, sa te bucuri cand vezi ca vine potera sa-i ridice…?

    Doar ne-a explicat „Dottoressa” Ramona Badescu de la Roma ce fericire e sa stai in casa, cum poti sa-ti petreci placut timpul facand cozonac, cantand in balcon, etc.! Atunci de ce nu esti si tu fericit, auto-izolatule, ca stai in casa? De ce devii din ce in ce mai psihotic, pe masura ce esti din ce in ce mai „protejat”?

  9. Sa nu ne mai ascundem dupa cuvinte, in Romania a avut loc o lovitura de stat militaro-sanitara, in urma careia a ajuns la putere regimul criminal Werner-Sica-Vela-Arafat-Cercel! O gloata de scelerati si imbecili aplauda isteric aceasta nenorocire si se bucura de “binefacerile” statului acasa. Tot felul de politruci, jurnalisti servili, medici corupti, tute de presa, VIP-uri, cocalari, fotbalisti ratati ne tot explica ce frumos e sa stai acasa si sa-ti faci intr-una selfie-uri ca un cimpanzeu.

    Cu greu s-ar putea gasi 5 persoane publice cu coloana vertebrala, care sa se fi opus deschis instituirii acestei tiranii. Foarte multi politicieni si ziaristi, care au parut pana acum oameni decenti, au dezamagit, dovedindu-se in cele din urma tot oameni ai Sistemului.

    Cand (si daca) se va sfarsi aceasta dementa, toti vinovatii ar trebui sa intre in puscarie pentru cel putin 20 de ani!

  10. Statistici din Italia:
    Speranta de viata la barbati: 80.5 de ani
    Varsta medie a barbatilor decedati CU (nu DE!) Coronavirus: 79.9 de ani
    https://www.iss.it/en/comunicati-stampa/-/asset_publisher/fjTKmjJgSgdK/content/id/5286166

    Ce inseamna asta?
    Italienii (de sex masculin) morti de Coronavirus au trait (in medie) cu 7 LUNI (!!!) mai putin decat se asteptau inainte de declansarea “pandemiei”. In medie, Coronavirusul le-a scurtat viata de la 80 de ani si 6 luni la 80 de ani fara 1 luna. Dar, cum cazurile individuale nu se aliniaza identic la aceasta medie, inseamna ca cei mai multi dintre acei batrani au murit din cu totul alte cauze, si numai cativa ca o consecinta directa a infectiei cu COVID-19.

    Asa-zisul impact “devastator” al virusului “ucigas” este acela de scurtare a vietii, in medie, cu numai 7 LUNI!!! Si asta, atentie!, la numai cateva mii de italieni (poate 10-20 de mii in final, vom vedea…), in timp ce restul de 30 de milioane de barbati nu vor suferi DELOC.

    Virusul nu a contribuit decat intr-o masura infima la decese, si numai la o mica parte dinte victime. Cele mai multe decese se produceau oricum, de la comorbiditatile existente, se produc de fapt in acelasi numar an de an, fara a genera stari de “urgenta”. Statisticile din Italia mai arata ca 2/3 dintre decedati sufereau (in medie) de cel putin alte 3 boli cronice grave, printre ele: diabet, cardiopatie ischemica, insuficienta renala, cancer… Numai un mare ticalos sau cretin irecuperabil poate sustine ca miile de morti din Italia sunt victimele Coronavirusului. Pur si simplu, au umflat statisticile Coronavirusului cu mortii de (multe) alte boli, doar fiindca victimele au fost testate pozitiv (sursa: aceeasi de mai sus).

  11. Nu-l minimalizam, D-le Ciutacu, il reducem la dimensiunile lui reale!
    Daca spunem ca Razvan Marin nu e Messi, nu inseamna ca Razvan Marin nu exista, ca nu e un jucator talentat etc. Doar ca nu e Messi!

    In China au murit de COVID-19 pana in acest moment 3281 de oameni. Hai sa dam de la noi si sa zicem ca vor muri 10 mii pana la terminarea epidemiei (foarte putin probabil, totusi).

    Dar ce este practic Coronavirusul? O gripa/raceala in forma usoara, o pneumonie in forma grava.

    Care este situatia anuala a pneumoniei “generice” din China (nepopularizata de presa Sistemului, deci complet ignorata)?

    Este urmatoarea: https://www.scielosp.org/article/bwho/2008.v86n5/408-416B/pt/
    Anual: 74 de mii de copii sub 5 ani morti de pneumonie in China!!! Atentie, nu toti mortii de pneumonie, ci numai copiii mici!

    Citez:
    “More than 90% of all deaths due to pneumonia in children aged less than 5 years take place in 40 countries. Even more striking is the fact that, according to the official estimates from WHO for the year 2000, two-thirds of all these deaths are concentrated in just 10 countries34: India (408 000 deaths), Nigeria (204 000), the Democratic Republic of the Congo (126 000), Ethiopia (112 000), Pakistan (91 000), Afghanistan (87 000), China (74 000), Bangladesh (50 000), Angola (47 000) and Niger (46 000; Table 3).”

    Deci comparam: 10 MII de morti de COVID-19 (adica un fel de gripa/pneumonie) vs. 74 DE MII de COPII MICI morti de pneumonia obisnuita.

    Asadar, daca noi spunem ca acest virus “ucigas” nu se compara cu ravagiile facute de pneumonia “banala”, inseamna ca il minimalizam?
    Cu toate acestea, continuam sa sustinem isteric ca O PARTE MICA e mai grava decat INTREGUL!!! Cazurile de Coronavirus nu sunt decat o submultime a spectrului mult mai larg al gripei & pneumoniei.

    Chiar e nevoie sa luam lumina de la Cercelu’ Strein & Arafat pentru intelege niste cifre si statistici oficiale?
    Interpretarea corecta a unor statistici nu tine de medicina, poate fi facuta de orice om simplu cu 10 clase. Ca sa ne calculam restul la casa, avem nevoie de un matematician???

  12. Apreciez faptul ca nu taci. Ai ramas singurul. N.am mai auzit pe nimeni! In vest numai jurnalistii dati afara de concerne vorbesc.

  13. Streinu-Cercel, Rafila si Arafat sunt printre putinii care, strict pe domeniile lor, au habar despre ce vorbesc. si sunt ultimii care sa induca panica-n popor, in alta parte-i buba

  14. “Streinu-Cercel, Rafila si Arafat sunt printre putinii care, strict pe domeniile lor, au habar despre ce vorbesc. si sunt ultimii care sa induca panica-n popor, in alta parte-i buba”

    Streinu-Cercel “avea habar despre ce vorbea” si in 2006, cand, “strict pe domeniul lui”, teroriza Romania cu scenariul mortii de “aviara” a 2 milioane de romani???
    “Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv.” (Adrian Streinu-Cercel, iunie 2006)

    Dupa umila mea parere, era suficient pentru a fi imediat arestat pentru raspandire de informatii false. Astazi, ne-ar aresta criminalii astia pentru infinit mai putin”.

    Da, da, se pare ca am uitat cu totii, si atunci (in 2006) am avut o “pandemie”!

    Apoi, sa zicem ca Arafat are habar despre ce vorbeste, “strict pe domeniul lui”. Problema e ca a parasit “domeniul lui”, a devenit militian, adjunctul lui Vela.
    Ce am inteles eu pana acum (gresit, se pare) despre adevarata misiune a lui Arafat e ca trebuia sa organizeze interventiile de salvare in situatiile de urgenta. Asta nu presupune, zic eu, sa stabileasca el ce “urgenta” am eu (in conditiile in care eu ma simt in deplina siguranta si nu l-am solicitat in niciun fel) sau sa ma ameninte cu amenzi si puscarie daca nu fac ce zice el.

  15. Ati observat ca Streinu-Cercel si Arafat isi pun deja problema ca vor fi anchetati de catre DNA dupa ce trece pandemia? De unde ingrijorarea lor daca isi fac achizitiile corect pe timp de stare de urgenta? La Cercel are si fiica sa o contributie in achizitii dupa cum spuse Becali.

  16. pentru ca semneaza pe foarte multi bani, iar istoricul DNA e cunoscut. e simplu

  17. Ma oameni buni, nu sunteti normali la cap? Pentru ce au murit tineri in 1989?! Ca sa vina gloata dedementi sa strige “Stati acasa!!!”? Stam acasa 1 saptamana! Nu 2-3 luni cat a recomandat majestatea sa Streinu Cercel. Nu e normal la cap? Ca sa ne ferim de o asa zisa pandemie, trecem peste ORICE? Peste sanatatea psihologica a oamenilor, peste constitutie, peste drepturile omului? Nu ne putem inchide in case atat, e drumul direct spre nebunie! Cine vrea sa se izoleze- SA O FACA. Cine nu, sa nu o faca, e dreptul NOSTRU sa alegem. Iesim stresati pe strada, cu frica de politisti, de jandarmi, iesim sa luam o gura de aer si facem cale intoarsa cum vedem un jandarm de frica sa nu i se scoale lui ca meritam amenda ca innebunesc in casa si am iesit 2h sa ma plimb SINGURA prin Herastrau? Sa stam in casa sechesteati ca vine carcalacu si ne omoara? Ma oameni buni. Trezirea!
    Nu se poate, e valabil pentru tot globul, NU SUNTEM CHINA! Punct.
    Daca se va continua cu abuzul si cu sechestrul la domiciliu, si cu ingradirea violenta a drepturilor fundamentale la libertate VA IESI REVOLUTIE IN ROMANIA.
    Noi nu suntem un popor care a murit in 89 ca sa strige acum DICTATURA. Voi nu stiti ce cereti! Si vom iesi pe strada pentru ca e DREPTUL NOSTRU. Sa fie clar! Atata timp cat se comunica celor care nu au auzit de sapun si apa ca trebuie sa il foloseasca, si atata timp cat eu respect intr-un mod EXAGERAT masurile de igiena dintotdeauna, cu sau fara covidul pizdei masii, AM dreptul sa fiu libera.
    Nu am voie? Sa stiti ca va iesi revolutie. Fara gluma. Multi gandesc ca mine si le e frica sa o spuna. Uite o spun eu!

  18. Revin la subiectul Cercelu’ Strein, pentru ca mi se pare important.

    Practic, el hotaraste cat vom mai sta arestati in case, pentru ca, nu-i asa, e o autoritate in domeniu, care nu poate fi contrazisa de un muritor de rand, nici macar cand spune ca 10% dintre romani vor muri de aviara (in 2006). Si iata ca a si hotarat asta, pentru ca a dat totul pe gura la Gadea:
    “Un prim vârf al epidemiei de coronavirus va fi după Paște. Ar trebui ca toată lumea să stea acasă minimum 6 săptămâni, 8 săptămâni ar fi OK, 10 săptămâni ar fi ideal.”

    Deci, oameni buni, asta inseamna ca ASA VA FI, adica 10 saptamani mai precis, pentru ca vor alege varianta “ideala” pentru noi, evident. Asta deocamdata, fiindca s-ar putea ca pe parcurs sa ajusteze perioada cu saptamani suplimentare, mai stii, poate pana in toamna. Dar in toamna, ce sa vezi? Cica vine “valul II” al lui Virusache, tot conform spuselor reputatului Cercel, asa ca, prin ingemanarea celor doua “valuri”, si pentru optimizarea carantinei, se poate ajunge si la un an intreg fara intrerupere.

    Practic, noi suntem acum incarcerati in propriile case in primul rand din cauza “epidemiologilor” stalinisti, si apoi din cauza politicienilor si militienilor. Pur si simplu, daca Cercel si Rafila spuneau raspicat ca aceasta epidemie se inscrie in coordonatele unei gripe/pneumonii obisnuite si ca nu necesita stare de “urgenta”, nu se instituia acest regim de teroare!

    DNA a fost si este o institutie stalinista oribila, care ar trebui desfiintata. A nenorocit multi oameni dar, curios, pe Cercel l-a ocolit. Poate ca tocmai lipsa unei investigatii serioase din partea DNA (DIICOT, alt parchet, whatever…) in cazul Cercel e suspecta aici. In mod normal, chiar si fara DNA, activitatea lui Cercelu’ Strein ar fi fost pana cum anchetata de orice parchet respectabil, pentru ca lucrurile nu sunt deloc in ordine cu acest personaj. Fie si pentru diseminare de informatii false (povestea din 2006), daca nu si pentru alte infractiuni.

  19. Da, e neplacut ce se intampla.
    Tinta predilecta o reprezinta insa, varstnicii si cei cu comorbiditati.
    Un simplu calcul matematic, ne arata ca la 20 mil oameni (populatia rotunjita a Romaniei), 1% = 200 mii.
    Cine a citit ceva despre statistica populationala, stie ca in populatiile de mamifere intre 1 si 5% sunt eliminati prin selectie naturala (pradatori, molime etc).

    Chestia e ca Italia are 60 mil oameni.
    Deci 1% = 600 mii morti.
    Din cate stiu, pana acum au doar 10 mii max.

    Da. e tragic.
    Da, nu se poate duce carantina cu lunile. Wuhan tot nu a iesit, dupa luni de carantina crancena, cu sudat usile.

    Insa sunt vremuri cand trebuie, temporar, sa renunti la individualism pt binele colectiv.

    Cine e suficient de matur, accepta acest lucru.

  20. @ekaterina:
    Nu iese nimeni la nici o revoluție. Unora le este frică de virus – deh, instinctul de conservare a speciei. Cei care gândesc ca tine nu ies pentru că le e frică de marginalizare și stigmatizare. Presa, aproape la unison, pe lângă psihoza colectiva a creat și o opinie generală cum că cei care nu se isterizează și nu se închid în casă sunt iresponsabili și proști. Vecinii se uită urât la ei, neamurile nu mai vorbesc cu ei și așa mai departe.

    Un jurnalist scria indignat că sunt prea mulți oameni pe stradă (așa i s-a părut lui, mie nu) și cerea public autorităților să scoată mai multă poliție și armată să-i disciplineze. Și ca ăsta sunt o grămadă, în toate țările afectate de molimă, pentru că frica e cel mai puternic instrument de control al populației.

    Nu neg existența virusului, nici valențele lui distructive, dar multe javre profită de asta. Numai când când mă gândesc la insistența puterii de a cheltui doi la sută pe rachete, fregate și alte fiare vechi ale altora, în timp ce sistemul de sănătate e cel mai slab finanțat din UE… Ăla din deal ne spunea, pe 27 februarie, că virusul ăsta nu e așa grav, acum ne spune că suntem în război.

    Revoluție nu iese, cel puțin nu la noi. Poate după criza economică și socială ce urmează. În schimb, în țări precum SUA, unde mulți au arme (pentru că e permis), anarhia nu e exclusă.

    Altfel, #staiacasă te eliberează (macht frei, să înțeleagă și diasporezii).

  21. Prietene,nu credeam vreodata ca o sa spun asta,dar tre’ sa recunosc ca ai dreptate. Atat doar ca nu e vorba de fascism;asistam la o reintoarcere a comunismului,totul in sunetele asurzitoare ale mediei,care nu are habar ce se intampla. Observam o incompetenta crasa la toate forurile conducatoare combinata cu o ticalosie fara margini. Auzi ce-i duce capul pe ei:sa mareasca cuantumul amenzilor. Acu’ si-au gasit ei sa mai faca rost de ceva bani la buget,de pe spatele prostimii bineinteles.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.