Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Iohannis mută: Cioloș, premier tehnocrat cu voturile aduse de Oprea

Iohannis mută: Cioloș, premier tehnocrat cu voturile aduse de Oprea

dacian_ciolos

Strada a cerut tehnocrat la Palatul Victoria, acum îl are. Klaus Iohannis l-a nominalizat, așa cum se anunțase la Bruxelles în timpul negocierilor cu partidele politice, pe Dacian Cioloș ca premier desemnat. Fostul comisar european și ministru al agriculturii, ambele funcții obținute cu susținere politică în timpul mandatelor de președinte ale lui Traian Băsescu, are la dispoziție zece zile să-și prezinte echipa și programul de guvernare, pentru ca apoi să ceară votul Parlamentului. Noua majoritate parlamentară se va face (și) pe baza voturilor UNPR, formațiune politică al cărei președinte, Gabriel Oprea, a fost unul dintre cei care au demisionat în urma protestului gigantic din București. La sfârșitul consultărilor de astăzi, de la Palatul Cotroceni, Gabriel Oprea, cercetat de DNA pentru abuz (de coloane oficiale) în serviciu în dosarul deschis după moartea violentă a polițistului-motociclist Bogdan Gigină, a anunțat că UNPR nu-l sprijină pe Liviu Voinea, propus de aliatul formal PSD, ci va vota în Parlament pentru orice altă soluție indicată de președintele României.

Dacian Cioloș, consilier al președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a primit asigurări, înainte de nominalizare, că va avea libertatea să-și desemneze singur membrii cabinetului. Majoritatea parlamentară-i va fi asigurată de PNL, UNPR ȘI UDMR, care vor împărți, în urma negocierilor politice, secretarii de stat, șefii de agenții guvernamentale și de deconcentrate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

11 thoughts on “Iohannis mută: Cioloș, premier tehnocrat cu voturile aduse de Oprea

  1. Domnule Ciutacu, ce parere aveti de aceasta nominalizare? cine credeti ca l-a propus de fapt (UE, SUA)? mare teapa cu strada. Adica Udrea pe facebook a postat imediat dupa ce a cazut guvernul ca asta va fi nominalizarea, inainte sa se consulte Lurch cu strada

  2. Nu-mi place deloc. Axele vor să ne lichideze. Eu tin minte că si ciolos a făcut obiectul uno chesti penale….!!.

  3. Siiiii, surpriza, ‘tehnocratul’ e un BASIST! fost membru al guvernului Boc! Atat de independent incat e sustinut de fosta opozitie + UNPR care brusc nu mai e chiar asa un partid monstruos. Acum sa vedem si ‘tehnocratii’ numiti ministri, intre timp eu ma duc sa-mi cumpar 10 kg d elamai pentru greata!

  4. E bine, chiar foarte bine. Werner se poate duce din seara asta la Sibiu, pentru un binemeritat și prelungit weekend. Și-a pus premierul „lui” (om însemnat Cioloș, nu doar fizic…), cu programul „lui” (e gata făcut de președinte, după cum ne-a asigurat Pambuccian), cu tehnocrații sigur „ai lui” (deși va fi nevoie de mulți, fiindcă pe lângă miniștri mai sunt secretari de stat, șefi de agenții, toți numiți politic până acum, dar cred că se vor descurca, România fiind –se știe – o țară de tehnocrați, oricare ar fi înțelesul dat acestui substantiv)…
    E bine. Somn ușor , Cioloș&Iohannis veghează.

  5. Tehnocratia salveaza Romania!Acum alearga ciolos,asta-i penal cu protectie, cu arcanu dupa tehnocrati!Ce-si va lua,ce va pastra?!Va curge lapte si miere,va fi bine ca sa nu fie rau!johannis are guvernul sau, sa ne tinem bine de atat bine! Suntem din nou pe mana unor jmecheri,austeritatea,fmi, ne pandesc,opozitie nu mai avem e totul o armonie,cum sa nu creezi!!Ce sa mai pretindem?

  6. Ciolos este tehnocratul model si f capabil: a dovedit ca se pricepe cind a vrut sa interzica olivierele in restaurante. Gelu Olteanu va poate spune mai mult despre f capabilul.

  7. De ce s-au oprit aici? Daca tot s-au apucat, puteau sa ajunga la printul consort al Marii Britanii. Nu are cetatenie romana, inca, dar oricum nu conteaza… la britanici e de bine si sa fii om al serviciilor si are si radacini romanesti si proprietati in Romania. O fi si tehnocrat? Nu stie nimeni ce-l face pe Ciolos “specialist” si providential dar vad ca-l sustin toti (Marea Adunare Nationala – pentru ca presedintele, pentru ca nu a putut sa dizolve parlamentul, l-a desfiintat). Dupa MRU, numit cu sprijinul “interesului national” (printre acuzatiile aduse la motiunea de cenzura era si cea de tradare), acum Ciolos. Dupa ce o sa vedem tot “guvernul meu”, o sa intelegem ca nu mai are importanta ce performante ai (daca ai fost pe la Bruxelles, e suficient sa fii prim ministru), daca ai sau nu (si) alta cetatenie cetatenie (incearca chestia asta in alta tara europeana, chiar ca simplu functionar al statului), daca esti sau nu ofiter acoperit (daca nu te cheama Ponta) pentru ca muncesti pentru tara ta, sau daca esti spion (ce sa spionezi? suntem toti europeni – e adevarat ca unii avem salariu mediu de 400 euro, altii de 2000, dar astea sunt amanunte…). Cand Iohanis a fost huiduit si claxonat de “strada” (pe dreptul lor, nu intr-o manifestatie neautorizata militand pentru respectarea legii), in urma cu doua saptamani, n-ar fi trebuit sa demisioneze? ma tot macina gandul asta….Dar era o alta strada…

  8. Si uite-asa, pe nevazute, se taie si cu fumatu’ in locuri publice (cu siguranta, dl. Ciutacu e de acord cu mine, daca nu s-a lasat, cumva:))
    E clar, astia au facut tot tam-tam-ul ca sa loveasca intr-o minoritate majoritara ! Si, eventual, si in bugetul de stat ! Ca iulos (cau Ciolos) la merge la carciuma, stau acasa, in camera fumatorului (castigata cu truda in preopinenta cu consoarta), mi-au de la Alimentara, si ii las dreacu’ cu carciumile lor pentru nefumatori ! Eventual, merg la vara, la greci, ca aia nu sunt pudibonzi fatarnici, ca noi, baga tutun oriunde, biznisu’ sa mearga !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.