Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Halep își dă singură țeapă. O va costa foarte scump în viață/carieră

Halep își dă singură țeapă. O va costa foarte scump în viață/carieră

Simona-Halep-Indian-Wells-winnerSimona Halep mai părăsește un turneu, absolut întâmplător după ce a picat în primul tur cu o adversară care ar putea s-o bată. După antrenamentele fructuoase și lipsite de incidente din Poiana Brașov, bănuita campioană e, din nou, chinuită de o durere recurentă. Probabil că scuza e confirmată și prin vreun certificat medical atașat anunțului de retragere; are și Maria Șarapova unul. Cristi Geambașu a produs un text pe tema asta. Citiți comentariile, sunt delicioase, ziaristul mai are un pic și e ars în piața publică fiindcă a îndrăznit să nu se prosterneze în fața zeiței. A pus pe hârtie/net ce se vede cu ochiul liber. Eu zău că nu mai am nimic de spus pe tema domnișoarei. E prea mare pentru noi, muritorii. Pardon, o ultimă adăugire: în curând, turneele astea, făcute pe banii unora de care-și bate ea joc și cu drepturi tv achitate de alți fraieri care vor să-i transmită meciurile ca să nu-i înjure patrioții de serviciu, că tenisul nu face vreo mare audiență la noi nici măcar dacă joacă ea, or să-i rămână mari. Fiindcă organizatorii și sponsorii au început s-o învețe. Și nu e departe vremea când, uitându-se la nemilosul clasament WTA, o să se roage de ei pentru câte un wild card…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

27 thoughts on “Halep își dă singură țeapă. O va costa foarte scump în viață/carieră

  1. Cert este că niciodată n-a arătat că are de gând să onoreze locul pe care, eu nu înţeleg cum şi l-a câştigat şi şi-l menţine în ierarhia WTA. O goană după punctaje şi bani.

  2. Nu joc tenis de câmp (se mai numeşte aşa?), doar tenis de masă. Şi joc bine, zic eu. Pe HALEP o urmăresc, dar nu pot spune că mă pricep la regulamentul acestui sport. Dacă nu greşesc, jucătoarele din Top 10 au obligaţia să se înscrie într-un anumit număr de turnee, dar nu sunt obligate să joace în toate… Adică, pentru anumite motive, se pot retrage. Este posibil ca Halep să fi avut în vedere retragerea încă de la înscrierea în acest turneu. Accidentare sau strategie, cine ştie? În ceea ce mă priveşte, nu sunt dezamăgit. Halep trebuie să-şi facă un calendar pentru succes, nu pentru televiziuni.E a este o jucătoare de top atipică, are nevoie de strategie mai mult decât oricare altă jucătoare de tenis. Azarenka este într-o mare formă, se anunţă o candidată serioasă la podium şi cred că a făcut bine că a evitat-o. Halep este o jucătoare de moral, fizicul nu o ajută, de ce să rişte? Ştie cine este şi ce poate mai bine decât noi. Iar locul 2 îl ocupă pentru că merită, a spus-o Maria… Şi dacă nici Maria nu se pricepe la tenis…

  3. Zeitza tenisului romanesc s-a temut clar de Azarenka, este clar… Stiam dinainte ca nu are nicio sansa. Eram gata sa pariez.

    Halep nu va mai atinge, ever, forma fizica din finala de la Paris cu Sharapova sau atunci cand a batut-o pe Serena. Dintr-un motiv simplu, e romanca, e de la tzara, banii sunt destui si nu e wow (cum bine spunea cineva).

  4. @constantin: arata-mi si mie un promotor care te plateste in avans ca sa NU joci. Si numara turneele din ultimul an la care Halep a incasat prima participare si s-a retras dupa aia

  5. @ Victor Ciutacu

    Promotorul are tot dreptul să fie nemulţumit, nu contest, dar cred că el a luat în calcul şi nişte pierderi, mai ales că ştie regulamentul.
    Cu privire la turneele la care a renunţat Halep în ultimul an, nu am o evidenţă, dar nu cred că este campioana renunţărilor din Top 10. Aşa spun unii care pretind că urmăresc fenomenul. Nu garantez că aşa este. Mint ei, mint şi eu.

  6. Dezamagitor! Un sportiv bun poate fi bun si fara cine stie ce caracter. Dar nu cred ca asta este problema Simonei, mai degraba un soi de strategie paguboasa a celor din jurul ei. Mai cred si ca determinant e banul. Sharapova a inceput baletul asta dupa ce era, deja, de ani buni in topul mondial si avea si venituri alternative. Pentru Simona e prea devreme. Nu-mi place ce vad acum pe Eurosport: strategii si schimbari de regulamente ca sa faca sportul cat mai spectacol si cat mai putin sport; uitati-va la ciclism (unde au distrus ideea de competitie individuala) si la asazisele sporturi televizate (darts, snoker, poker si alte minuni.) Conteaza sponsorii, psihologii, contabilii, sportivul mai putin si antrenorul aproape deloc. Performanta se obtine in timp cu perseverenta si multe antrenamente. Simona nu pare tocmai foarte puternica psihic, n-o avea bani de un psiholog competent? (Poate daca ar cauta-o pe Irina Holdevici?! )S-au dus vremurile cand participam cu acelasi entuziasm si la cupe municipale si la europene…cum ziceam, cred ca e totusi vorba si de caracter…Tenisul este intens televizat si sunt multi oameni care asteapta meciurile ei chiar daca nu prea inteleg ce e ala tenis. Cand romanii au tot mai putine motive de mandrie, se agata de orice si chiar daca nu esti tot timpul in varf de forma, ei vor ca macar sa te straduiesti, fente vedem si la fotbal, dar numai cu asta ne mai alegem. oricum, dincolo de cazul special al Simonei Halep, se vede desertul de cenusa al sportului romanesc si din pacate (ca muti au impresia ca sportul se face cu aparate in sala de forta dupa o masa mai “grea”) al sanatatii natiei asteia, parca, blestemate.

  7. Sunteți răutăcioși. Este vina Simonei că sportul a înlocuit coronița din crenguțe de măslin cu cardul bancar? Joacă și ea după cum este melodia.

  8. Se vorbeste pe aici, si nu numai, si se fac aprecieri si caracterizari de parca Halep ar juca pe banii nostri sau de parca o victorie sau o infrangere a lui Halep ne-ar creste sau scade soldul in banca sau de parca am fi mai mult sau mai putin romani..
    Femeia joaca pe banii ei si daca trebuie sa dea cuiva explicatii noi nu ne numaram printre ei.
    Ar trebui ca la victoriile Simonei sa ne bucuram moderat iar la infrangeri sa ne manifestam decent parerea de rau ca Simona n-a castigat.
    Victore,
    De vreo cateva ori mi-am permis sa-ti spun ca anumite conduite nu te vor ajuta in viata profesionala. Raspunsul tau a fost ironic, cel putin. De ce nu faci la fel in cazul Simonei? Sau a altora care nu muncesc pe banii tai? Lasa-i sa-si conduca viata cum vor. Sfaturile tale nici nu ajung la ea si chiar daca ajung nu conteaza.

  9. @bigradu: eu nu dau sfaturi nimanui, Simonei cu atat mai putin. da’ ceea scriu eu, oricat de surprins ai fi, chiar ajunge la ea. altfel, de la Ceausescu incoace, am comentat prestatiile publice ale tuturor celor care au prezentat interes pentru mine. si n-o sa ma impiedic in ea. Ilie Nastase si Ion Tiriac au fost olecuta mai importanti decat ea pe planeta asta si nimic nu m-a tinut sa ma exprim critic si la adresa lor. altfel, viteji d-astia ca Halep am vazut multi. si toti au avut aceeasi traiectorie; in jos. ceea ce i se va intampla si ei foarte curand

  10. Victor ce nu inteleg eu este de ce trebuie neaparat sa te iei de Simona. In primul rand este treaba ei cum isi gestioneaza cariera. Nu vad de ce trebuie judecata. Daca erai implicat si aveai de pierdut din cauza ei intelegeam. In al doilea rand ca jurnalist competent ce te cred ma mira ca iti dai atat de usor cu parerea fara dovezi. Ai vreo dovada ca e facatura ? Ca asa te banui de invidie sau de lipsa de subiecte sincer. Si ma faci sa mai tai din competenta pe care ti-o atribui.

  11. @Radu: de-al dracu’ si de inimos ce sunt. a fost el, Iisus, contestat si n-avem voie sa ne legam de Halep? vino-ti in fire, omule. si, eventual, deschide ochii. o sa vezi ditamai facatura, fosta jucatoare de tenis, azi o holograma trista, care in ultima jumatate de an are mai multe turnee abandonate (dupa ce a incasat avansurile) decat jucate pana la (ma rog, nu prea mai e cazul) capat. la noi in cartier se numeste tepar tipul asta de om…
    P.S. adevaru-i ca-mi lipsesc subiectele. se vede-n audiente. altfel, norocul meu e ca nu in judecata ta de competenta sta cariera mea 🙂

  12. 1.Din ce stiu eu in ultima intalnire directa cu adversarul din turul 2 ,numita Azarenka a luat bataie de la Halep si asta s-a intamplat in septembrie anul trecut.
    2.Unde ai mai vazut tu viteji d’astia d’alde Halep?Am si fost noi plini de numarul 2 mondiali care apoi s-au dus in cap.
    3.Adevarul ca la noi in tara ziaristii, jurnalistii ,reprezentantii presei ‘echidistante’ din Romania sunt liberi sa critice pe oricine si orice dar mai putin interesele patronului care i-a angajat.Ala e deasupra lui Isus.

  13. cu tine imi trece dorul de Ceausescu. da, m-a pus Ghita s-o atac pe eroina de neatins Halep, ca sa nu dau il el. ridicol

  14. Multumesc!N-am stiut ca am aceste efecte benefice asura ta.
    Nu cred ca controlul lui Ghita se manifesta in felul asta.Sunt convins pe Halep ai criticat-o ca asa ti-a venit tie.Ghita nu-ti spune pe cine sa critici, iti spune eventual pe cine sa nu critici.Daca esti destul de abil si-i cunosti preferintele , te pliezi pe ele si nu trebuie sa-ti mai spuna chiar nimic.Cred ca mai degraba e un fel de autocenzura.

  15. De unde atata incrancenare si condamnare a opiniilor “contra”? Nu e vorba de fumatorii afurisiti si de biserica si de dreptcredinciosii bloggeri. E vorba de sport, toti avem dreptul la opinie, ca si in politica…Avand in vedere personalitatea autorului, ma asteptam la o critica relaxata, gen Caragiale. Cand vrea unul sa te jigneasca “inteligent”, face apel la Caragiale, daca mai ai si pacatul sa fii bucurestean, esti “un mitica”. Dar spiritul lui Caragiale a fost altul, omul a radiografiat societatea romana cu exigenta, multa simpatie si neextragandu-se din ea. Pe mine ma sperie ca spiritul Caragiale dispare, nu ca avem mitici si marius chicos rostogani (ma tot intreb ce clujean cosmopolit si “superior” , Dancu, gen, l-a facut sa nasca personajul…). Frate, o iubim pe Simona Halep, d-aia ne doare si o criticam ! Cu toata dragostea! Nu mai avem voie sa criticam nici ce iubim? Ne punem si noi niste intrebari, avem si noi frustrarile noastre, suntem spectatori, unii chiar platitori de bilet pe unde mai joaca…zau , e chiar frustrant sa afli ca meciul la care ti-ai cumparat bilet nu se mai joaca pentru ca Halep, sau Sharapova…si o sa asisti la altul, care nu te intereseaza. Am traversat eu epoca nechezolului fara nechezol, nu o sa accept inlocuitori nici macar la turnee de mare slem, ca tenisul nu se joaca cu rezerve…Si unii dintre noi am facut sport de performanta si poate mai stim ce vorbim, chiar daca suntem fumatori, bucuresteni si parca mai era ceva…

  16. Se pare că fantomele au scăpat de plata CASS, dar mă întreb, fără răutate, Simonica a făcut vreo foaie de vărsământ către ANAF pe persoană fizică sau este salariat în vreun sereleu insolvent.

  17. Desigur că, dacă Homer ar scrie acum Iliada, Halep ar putea fi sursă de inspirație pentru divinitatea invocată în primele versuri, și nu doar acolo : Cântă, zeiță, mânia ce-aprinse pe-Ahil Peleianul, patima crudă ce-aheilor mii de amaruri aduse…
    E plăcut să constatăm că lumea nu se schimbă.
    De la traci încoace, zeii/zeițele intervin rar, stau mai mult deoparte, în timp ce muritorii se zbat, suferă, se luptă, pierd sau câștigă…

  18. Imi pare rau pentru Simona dar chiar se citeste pe fatza ei ca joaca pentru bani si ca se gandeste la shopping in timp ce serveste. E pacat de fata asta, de la tzara… Eu am avut incredere in ea… dar au dreptate cei care au spus ca nu e wow… nu se poate concentra la cariera, joaca tenis de parca ar merge la un job de casiera la metrou… Nu mai e bucuria aia a tenisului… E un joc la rece, prestat slab pe baza celor invatate, din care rezulta o varza. Simona e emblema spiritului romanesc neaosh.

  19. Nu participa nici la turneul din Dubai pe care l-a castigat anul trecut.
    Cica ‘joaca pentru bani’.Djokovic s-a mutat la Monte Carlo pentru ca nu a vrut sa mai plateasca impozite pe venit.De bine de rau Simona plateste o gramada de bani statului roman din care traiesc o gramada de insolventi.Adevarul este ca nu stiu de ce nu premiaza astia Masters’urile numai cu puncte si eventual cu o tigaie d’aia nichelata.

  20. Eu nu m-am prins pana acum, dar se pare ca, cel putin printre chibitii care ne dam cu parerea pe blogul lui Victor, sunt foarte multi care-si permit sa lucreze fara sa ceara bani; felicitari. Eu inca nu m-am prins cum sa fac lucrul asta. Se pare ca pentru ei este condamnabil ca ceilalti, cei mai putini dotati/norocosi decat ei, sa ceara bani pentru munca.
    In privinta cat wow are Halep, cred ca asteptam prea mult. Halep a ajuns unde a ajuns in primul rand prin munca si mai putin prin talent. Dar, de multe ori, munca si caracterul bat talentul (vezi Mutu si, de ce nu, chiar Nastase).

  21. @Cris

    Simona Halep nu este ţărancă, municipiul Constanţa nu este sat… Şi dacă ar fi ţărancă, ce? Care este relevanţa originii? Ivan Patzaichin este ţăran şi asta nu l-a împiedicat să fie cel mai premiat sportiv din istoria sportului românesc. S-a umplut ţara asta de piţipoance şi piţipoanci născuţi pe Calea Victoriei. Nu mai au loc valorile de flegmele voastre.

  22. Mda ramane de vazut cat o sa mai ramana pe locul 2, cred ca procentul aparitiilor ei in presa in proportie de 70% e legat de accidentarile si retragerile ei…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.