Esti aici:
Prima pagină > News Flash > De ce n-au moț la bască Cristoiu/Chilian. Fiindcă întreabă ce nu e voie

De ce n-au moț la bască Cristoiu/Chilian. Fiindcă întreabă ce nu e voie

ciutacu-cristoiuOriunde pe planetă, după o tragedie majoră, cum a fost nenorocirea din ‪#‎Colectiv‬, lumea își pune întrebări. Teoria conspirației n-am inventat-o noi, interpretăm de minune ce-am văzut/auzit la alții. Numai că, în mândra noastră republică, exercițiul curiozității/gîndirii pare să devină delictual. Te îndoiești de ce zic SRI, DNA sau însuși piscul uman Iohannis (urmașul infinit mai celebrului și istericului Băsescu, altul care numai el avea dreptate), ești un deviaționist și trebuie să fii belit în piața publică. Asta se întâmplă acum cu Ion Cristoiu și Florin Chilian. Care se întreabă sau, după caz, acuză în gura mare. Iar exercițiul constituțional al libertății de exprimare pare să fi fost abolit cât am dormit noi. Tot soiul de neica-nimeni în domeniile lor de activitate se chinuie nu să-i combată pe cei doi (și nu-s doar ei în poveste, numai că sunt mai notorii) cu argumente, ci să-i desființeze pentru că există. Am trăit să citesc, cu ochii mei obosiți, că unul nu se pricepe la presă, iar celălalt la muzică. Sau că amândoi sunt mincinoși/vânduți/nenorociți/nebuni pentru că, spre exemplu, Cristoiu ar fi inventat găina cu pui vii și Chilian și-ar fi caftit o gagică. Așa, și? Ce legătură are sula cu prefectura?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

5 thoughts on “De ce n-au moț la bască Cristoiu/Chilian. Fiindcă întreabă ce nu e voie

  1. Nu cred în teoria avansată de către domnii Chilian şi Cristoiu, dar consider că au tot dreptul să pună întrebări. Cei responsabili cu ancheta au obligaţia să clarifice cât mai repede circumstanţele producerii incendiului de la Colectiv.
    Până una-alta, traficantul de copii a devenit şi ucigaş de tineri. Tot înainte!…

    Dar dacă domnii mai sus numiţi au dreptul la opinie, am şi eu acest drept. Ce relevanţă are stenograma în care se vorbeşte despre conspiraţia de la Colectiv, în cauza care face obiectul dosarului de corupţie al colonelului STS? Nici una, nici măcar una. Ce caută în dosar?! De ce a lăsat-o DNA-ul ? Are cumva legătură cu intenţia lui Iohannis de a schimba nişte şefi din DNA şi CSM? Ministrul Justiţiei tocmai a anunţat că selecţia pentru şefia DNA-ului va fi una corectă, dându-le speranţe doritorilor. Nu cumva cei vizaţi i-au arătat pisica lui Iohannis?

    Unii ar putea spune că opinia de mai sus nu stă în picioare, pentru că Binomul s-a aliniat deja în spatele Prezidentului. Pentru ce o schimbare? Simplu: Iohannis s-a săturat să-l audă pe Băsescu vorbind despre oamenii lui din DNA, CSM sau SRI… Dacă ne mai gândim şi la faptul că Iohannis, spre deosebire de doamna Stanciu, a pierdut un proces important (la Braşov), dorinţa de schimbare chiar este plauzibilă.

  2. Iliescu nu a pus la cale macelurile din ’89, sau ’90, dar a fost beneficiarul nenorocirilor si acum e parte (invinuit) in dosarele aferente. Trebuie sa asteptam inca 26 de ani sa aflam care a fost implicarea lui Iohanis, ca beneficiile le-am vazut imediat? Imi spunea cineva ca e idioata treaba asta cu “teoria conspiratiei”, ca noi chiar traim lucrurile alea si nu sunt o “teorie”, cred ca pe principiul catolic ca prima mare realizare a diavolului a fost sa convinga lumea ca nu exista. Nu stiu ce a fost acolo, in club. Stiu numai ca pe o mare durere s-au cocotat niste unii, fara pregatire si bun simt, nereprezentand pe nimeni, parca asteptau dupa colt. Au folosit o nenorocire ca sa aboleasca si spoiala de democratie care mai era in tara asta, asa ca, e normal intr-o tara constitutional republica parlamentara, dar cu un guvern pus de presedinte si alte unelte ale serviciilor sa nu ai voie nici macar sa-ti pui intrebari. Oricum, atacurile astea nesimtite, la niste oameni care isi exercita dreptul constitutional la libera exprimare, par sa acopere judecarea contestatiei cuplului Iohanis la hotararea definitiva a justitiei independente si in general actiunile de neam prost al acestui provincial care s-a trezit peste noapte in capul trebii (desi intr-o tara normala la cap era de mult luat la intrebari in legatura cu cheltuirea banului public). Si abia acum, cred, ar trebui sa cerem niste explicatii publice, sau, ca in cazul rapirii ziaristilor, sunt informatii secretizate?!. Stiu ca suntem condusi de servicii, dar nu vi se pare ca sunt prea multe informatii de interes public secretizate abuziv si prea multe informatii despre viata privata isi fac loc in public prin perfidul joc al stenogramelor?

  3. La întrebările pe care le pune dl. Cristoiu nu există decât două variante de răspuns. Una care să-i confirme frământările/supozițiile, cealaltă care să i le infirme. Precum în cunoscuta scenă dintre bătrânul Karamazov și fiii lui, Ivan și Alioșka.
    Există Dumnezeu ?, întreabă Feodor Pavlovici. Nu există, răspunde Ivan. Dar tu, Alioșka, ce spui ? Dumnezeu există, spune Alioșka. Dar nemurire există ? Cât de cât, fie și atâtica ? Nu există nemurire, zice Ivan. Ba există, adaugă Alioșka. Nemurirea e în Dumnezeu…

  4. Si mie imi plac teoriile conspiratiei dar sa aibe si niste legaturi cat de cat cu realitatea. Ori in acest caz nu am vazut nici o conexiune facuta de cei doi in sprijinul teoriei ca Johannis este in spatele tragediei de la Colectiv. In afara de o interpretare a unei declaratii ale sale care ma scuzati dar nu poate fi luata ca dovada. Mai degraba ca propaganda anti Johannis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.