Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Faceți loc, faceți loc, Hexi nu mai e pe primul loc! Povești din junglă

Faceți loc, faceți loc, Hexi nu mai e pe primul loc! Povești din junglă

hexi

Se fură pe rupe (și) din sănătate. La fel ca din toate domeniile finanțate de la buget. Nu-i nici o noutate. Doar că, din când în când, din varii motive, bubuie câte un scandal răsunător. Acum, pe coada cometei Colectiv, o tragedie generată de prostia iresponsabilă, nu de corupție, a prins la public povestea cu infecțiile intraspitalicești. În context, înțeleg marea indignare provocată de dezvăluirile privind șmenul contractelor cu dezinfectanți. Pot s-o și accept. Dar, fiindcă nu-s prost și am proprietatea cifrelor, numai până la un punct. Ăla în care revoltații de azi nu se întreabă și câte tone de mermel albastru – care dezinfectează, nu vindecă – echivalează prețul unui tomograf cumpărat și nefolosit. Sau câte grame de reactivi valorează o cisternă de dezinfectanți. Altfel, dezvăluiri plăcute, nervi pe cinste și aveți grijă ca nu cumva să vină-n loc, pe niște prețuri mai întremate, ăla de la care cumpăra materie primă până acum Hexi. Firmă pe al cărei patron nu-l cunosc. Și nici nu-mi doresc. Despre care sunt convins că e om al sistemului. Altfel n-ar fi răzbit și nu și-ar fi obținut poziția de cvasimonopol într-o piață supusă tuturor intereselor posibile. Doar că n-a înțeles de vorbă bună că trebuie să elibereze locul. Așa că o va face cu forța. Oricât ar fi jungla de sălbatică, are și ea regulile ei…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “Faceți loc, faceți loc, Hexi nu mai e pe primul loc! Povești din junglă

  1. Nu sunt in tema cu infectiile respective, ca nu m-au interesat. Am fost si prin Silver Church, am avut si ceva experiente in spitale romanesti, da’ n-am marsat la aia cu “coruptia ucide”, ca am mai traversat o manipulare, cu un sfert de secol in urma !
    Voi viziona, insa, cu interes, al “nustiucatelea” interviul al bassescului la postul d-lui Ghita; chit ca, de regula, nu rezistam nici cand, in functie fiind, ne facea alba-neagra seara de seara, ca cucu’, la 18:30… Nefiind fan al Primei Doamne (si nici al Primului Domn… cu atat mai putin dupa “guvernul lui” !), mi-ar fi indiferent cine, ce, cum; mi se pare, totusi, jegos (desi, nimic nou la basel !) ce spun cei de la A3 c-a facut in emisiunea d-lui Ciutacu. Vizionez, si revin, de va fi cazul…

  2. Am revenit… si am reevaluat : nu ma mai uit la emisiunea in cauza, am mai vazut 3 minute la A3, si m-am lamurit : nici dl. Ciutacu nu era prea confortabil cand basaul ne explica despre ponei ca era mic, si nu i se vedea zvastica…. si, oricum, n-a reactionat Ambasada Israelului (el, se stie, reactionand doar la ambasada licuriciului… ca aia a sarit sa-l salveze, cand cu “2012”).
    E inutil, deci, sa pierd timpul; prefer sa revad, spre exemplu, The Godfather, toate partile, complet (cam vreo 8 ore, da’ nu pufaie plictiseala, ca-n elucubratiile deplin-demis-ex-ului).
    Totusi, ca o concluzie : daca dl. Ciutacu are rabdarea sa-l prezinte pe “regele-gol”, eu nu am; n-am icoane, postere, screen-uri cu ciclopu’, n-o sa-mi pierd timpul vreodata sa vad ce mai spune… si iar spune… si iar spune…ca ala traieste doar din conflicte, mi-e de mult timp clar; n-o sa ma mai conving, inca o data… sa aiba rabdare dl. Ciutacu – stima si respect !

  3. 1. Acum 14-15 ani, Cozmanca (il mai tii minte) a aflat cu stupoare ca in sistemul sanitar sunt echipamente noi si nefolosite pentru care s-au platit EUR 1 – 2 miliarde! Iar spaga, la vremea aceea, a ajuns intr-un procent prea mic la partide. Intre timp au rezolvat problema ponderii spagii care ajunge la partide iar achizitiile stupide continua (si) in sistemul sanitar.
    2. Evident ca ai dreptate: cu spaga dintr-un contract de consumabile pentru tomografe se pot dezinfecta toate spitalele din Romania pentru o perioada lunga.
    Mie mi se pare ca scandalul asta pare a fi si o polita platita de concurenta lui Hexi Pharma, iar deontologul Tolontan este arma platita (apropos de articolul anterior).
    3. Coruptia chiar ucide. Din pacate, politicul si presa demonetizeaza acest lucru, pentru ca politicul si presa (majoritatea celor care conteaza) sunt si/sau reprezinta coruptia.
    4. Victore, ai spus mai demult ca ai sa-l gazduiesti la tine-n emisiune pe Basescu, atunci cand altii il vor trimite la pamant. Vad ca te tii de cuvant. Mai ales ca Basescu aduce rating iar tu-i (re)aduci imagine. Dupa cum imi spune tata: nu exista prietenie si nu exista dusmanie; exista doar interese comune sau divergente. Acu’ tu si Bashe vad ca v-ati gasit interesele comune. Felicitari. Da si tu niste rating-uri, comparativ cu A3. M-ar unge pe inima daca i-ai intrece.

  4. Am citit toate articolele in legatura cu aceasta tema prezentate pe tolo.ro. In articole se precizeaza de nu stiu cate ori ca investigatia vizeaza sistemul, Hexi Pharma nu este tinta, este doar inceputul. Este explicata complicitatea sistemului si ei spun acelasi lucru ca si d-voastra: Condrea este omul sistemului.
    De ce restul presei prezinta investigatia ca si cum este un atac la aceasta firma si la Condrea?
    Din titlurile si comentariile pe aceasta tema prezentate in media inteleg ca unii oamenii citesc textul scris in romana si il inteleg in chineza. Intentie sau prostie? Sau amandoua?

  5. @andrei: fiindca, in ciuda promisiunilor, deocamdata se scrie NUMAI despre Hexi 🙂
    @bigradu: nu stiu ratiunile care-l mana-n lupta pe Tolo, sunt lucruri serioase in ce publica el, da-i si mult umflata povestea. cat despre Basescu, putea veni la fel de bine la mine si la A3, a avut invitatii si nu-l dadea nimeni afara si isi facea si mai bine interesul. nu mai public audiente, mi se pare penibila impaunarea asta. am editii cand bat si editii cand iau bataie, nu e o regula

  6. Pai nu e normal ca altii sa-i ia locul lui Hexi Pharma, nu?
    Si e normal ca si Condrea ala sa infunde puscaria, indiferent de cati bani pompeaza acum in PR (ca nici eu nu-s prost).
    Eu vad in acest caz oportunitatea ca procurorii sa apuce multe fire (scurte si vizibile de altfel) din ghemul coruptiei din sanatate.
    Sunt doua mari zone unde se fura la greu de cateva mii de oameni iar impactul este masiv asupra societatii: la sanatate si drumuri/autostrazi.
    Uite acum li s-a deschis usa din fata pentru o curatenie in curtea M.S. Una e sa iei o spaga de la un pacient pentru o prestatie reusita si alta e sa iei apa chioara de la Hexi Pharma.

    Altfel, mi s-a parut mie sau ai (re)venit de Paste acasa si duminica (?) priveai la tiroliana de la intrarea in parc (business penelist, de altfel).

  7. @epolitikon
    Esti optimist ca sunt doar doua zone mari in care se fura. Eu as mai adauga si armata, politia, invatamant, administratie locala, etc. De fapt, cred ca ar fi interesant sa vedem daca poate spune cineva unde NU SE FURA. Apropos Victore, ar fi un exercitiu interesant sa-l lansezi, dupa cum ar fi interesant sa vedem cine NU FURA (din administratie/bugetari cu functii de decizie).

  8. Am fost student la Spitalul Pantelimon.

    Se opereaza cu fereastra deschisa si intra musca si se aseaza pe aparate.

    Anestezistul citea ziarul langa pacient in timpul operatiei.

    Unele asistente aveau masca la gura… altele nu.

  9. in ultimii ani bugetele anumitor institutii ( SRI, SIE, DNA, etc) au crescut de la an la an.
    “statul de drept” s-a reformat.
    medicii au plecat din tara ( s-au saturat sa fie umiliti).
    pentru sanatate si invatamant nu au mai fost bani.

  10. Experiențele mele cu spitalele și doctorii au fost, în mare parte, dezastruoase.

    În primul spital în care am fost pentru o operație, îmi stabilisem o tradiție. Fiecare asfințit de soare trebuia întâmpinat cu un somnifer tare, ca să nu mai văd hoardele de gândaci ce ieșeau la atac odată cu lăsarea serii. După operație am stat trei persoane în două paturi alăturate – noroc că, în acest proces de integrare forțată într-o colectivitate, mi s-a oferit un loc la margine…

    La un cabinet stomatologic dintr-o policlinică bucureșteană centrală mi s-a testat rezistența la microbi: doctorița nu considera necesar spălatul pe mâini ori măcar purtarea mănușilor, așa că fiecare pacient se împrietenea cu microbii celui de dinainte. După a doua ședință și al doilea rând de cereri de ocrotire adresate Domnului, am renunțat să mai merg acolo. Nici Domnul nu mă putea ocroti la infinit, nici dinții nu-mi fuseseră reparați, ba dimpotrivă…

    Pentru o rudă aflată în spital am cumpărat cam tot ce-ar fi trebuit să ofere unitatea respectivă, mai puțin morfina…

    Da, ca peste tot, și-n Sănătate sunt oameni competenți, responsabili și cu suflet, dar și opusul lor. Iar locurile în care lucrează reflectă, în bună măsură, calitatea celor ce le populează…

  11. Offtopic
    Am vazut ca a aparut un nou scandal legat de (prietenul) Gabi Oprea. Am inteles ca a cumparat 38 Audi A4 3.0 TDI cu EUR 1.3 mn. Nu stiu daca masinile ERAU NECESARE si nu stiu ce DOTARI AU dar mie-mi iese un pret mediu de EUR 34200/masina (banuiesc ca este fara TVA iar pretul cu TVA ar fi EUR 41000). Pe site-ul Audi Romania, preturile incep de la EUR 46700 (la care se adauga optiuni). La pretul asta mi-as cumpara si eu unul. Poate m-ajuti cu telefonul lui Gabita, sa-mi puna si mie o vorba buna (daca n-o fi cumva coruptie sau abuz in serviciu).

  12. Dom-le, îmi pare rău, dar dincolo de comentarii, o setare nefericită face greu de citit blogul. Despre ce este vorba:
    La deschiderea paginii, odată cu coborârea prompterului pentru a citi conţinutul, bara de meniu se lăţeşte pe jumătate de ecran (de sus în jos), astfel că pentru text, foto etc, rămâne numai o fâşie îngustă pe care nu poate fi vizualizat nimic în întegime. Sper în remediere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.