Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Diversiunea securistică ordinară pușcării versus școli/spitale

Diversiunea securistică ordinară pușcării versus școli/spitale

penitenciar

De câte ori apare în dezbatere povestea reală, imposibil de ascuns, a penitenciarelor de Ev Mediu, atleții Sistemului, detașați în presă, politică ori societatea civilă, ies la bătaie cu argumentul suprem: așa e, dar întâi să rezolvăm spitalele și școlile, ăia își merită pedepsele, nimeni nu i-a obligat să comită infracțiuni, mai pot să aștepte. Concesiv, acceptă greu că pedeapsa legală e privarea de libertate, nu umilirea și dezumanizarea, dar, în definitiv, dă-i dracului de penali, să crape acolo până când o avea republica ochi și bani și pentru ei. Trece valul și, evident, nu se modernizează nici școlile, nici spitalele. Dar mizerabilii tac. Pentru că ordinul de zi pe unitate nu implică și presiuni în acest sens. Acum, spre exemplu, e-n desfășurarea revolta din sistemul penitenciar. Care, n-am nici un dubiu, are și stimulente externe, dar și interne. Una peste alta, nemulțumirile deținuților sunt legitime. Și, să vezi întâmplare, fix în timp ce se dezbat public condițiile mizere din pușcării, dar fix atunci, hop și viermii din rana unui om internat în spital. Pe care medicul-avertizor nu-l curăță, ci îl filmează și-l dă la presă. Și care om moare imediat după viralizarea știrii. Coincidență care oferă propagandei prilejul nimerit de a striga “de pârnăiași ne arde nouă când spitalele și școlile sunt niște ruine?” Bine că-i vacanță, dar am convingerea că regizorii se vor vor mobiliza întru găsirea filmată a unei școli care se prăbușește peste niște copii chemați de urgență de acasă. Dacă, totuși, nu le iese, mogulii condamnați sau trimiși în judecată sunt oricând disponibili pentru rolurile de mare succes ale vinovaților colectivi pentru tot ce întâmplă rău.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

18 thoughts on “Diversiunea securistică ordinară pușcării versus școli/spitale

  1. Un doctor care-si filmeaza pacientul cu viermi este el insusi de condamnat..,asta nu este doctor, este calau.
    Desi din poza care circula pe net am vazut doar niste urechi vinete care seamana a ceva care viu nu poate fi..deci sper ca doctorul nu a filmat ceva pe la morga.Ar fi in stare sistemul de orice manipulare..
    Doctorului ar trebui anchetat pentru asa spectacol

  2. ca tolontan e zero barat e usor de vazut – “investigatiile” sale (livrate cand e nevoie), in proportie de 80%, sunt manipulari de 3 lei pe care le poti demonta citind 10 minute dupa un search pe google. restul de 20% sunt lucruri care in mod normal nu mira pe altcineva decat pe aia care nu-s in stare sa vada manipularile de mai sus. sistemul e in colaps dupa zeci de ani de nepasare. muste sunt in spitale. larvele cresc in rana si apoi ies la suprafata. e infiorator? ce sa zic – ghinion. ghiocei in spitalele romanesti nu or sa creasca prea curand.

    tolontan are priza la generatia feisbuc care se pricepe la toate, mai ales la medicina, dar se incurca daca aude de sepsis si crede ca bacteriile din spitale sunt inventate de ponta.

    ministerul sanatatii condus de tehnocrati in ultima vreme se scarpina in cap si se vaita ca nu am invatat nimic din colectiv. sa fiu al naibi! eu credeam ca tehnocratii cam stiu tot ce e de stiut in domeniile lor iar misiunea pa care o au e sa FACA nu sa invete. si de facut au facut fix un rahat.

    mi-e sila.

    de pruna si ale ei performante nu pot sa zic – limbajul ar fi deplasat. parca a facut dreptul la universitatea ecologica. ce sa-i ceri?

  3. Just! Dar adevărul este olecuţă mai complex. Am avut guverne politice care aveau susţinere parlamentară şi puteau lua orice măsuri cu privire la situaţia din penitenciare. Le-a fost frică de Ambasador, dar acum arată cu degetul către nişte mercenari numiţi de Bruxelles… Ăştia mai au 5 luni şi pleacă. Nu vor şi nu vor face nimic. Părerea me este că asistăm la un joc politic infect.

  4. E-atât de îngrozitor ceea ce (ni) se întâmplă, încât viața noastră, și așa cu destule necazuri, a ajuns să bată orice film horror.
    Fiindcă aici nu e vorba doar de pușcăriași ori de suferinzi filmați de medici care au, brusc, revelația lipsei aerului condiționat dintr-o secție ATI. Aici e vorba de noi, de noi toți, oriunde ne-am afla – înăuntrul sau în afara pușcăriei.
    Nu credeți că diferența dintre libertate și lipsa ei devine din ce în ce mai mică? Nu credeți că suntem la fel de închiși și sufocați cu toții, dacă nu de zidurile unui penitenciar, atunci de ipocrizie, aroganță și incompetență , de mizerabile diversiuni, de lozinci grețoase și calpe, precum aceea a „statului de drept”?
    Întreb, deși nu știu dacă întrebarea e etică – care drept? Dreptul de a umili, de a desconsidera, de a băga pumnul în gură, de a „reteza” orice cap care se ridică deasupra înălțimii regulamentare? Acesta este statul nostru de drept? Asta e România lui 2016?

  5. Putin out off, da’ oarecum pe subiect : am apreciat prezenta Alinei Bica in emisiunea Dvs (chit ca n-am vazut-o in direct, ci p-aci); mi-a facut impresia unui om inteligent.
    In seara asta, la Gadea, d-na spunea ca datorita Dvs l-a “frecventat” pe Gadea…Ceea ce, iarasi, spune mult. Si despre inteligenta Dvs (ca arunca netu’ hardaie de zoaie si la Gadea, si la Dvs, poate fi benefic doar ca manifestare democratica… are si prostu’ tastatura, si mai e ei nevorbit !).
    Deci : ca securistii fac ce stiu, nu ma mai mira. Ca prostu’ de net face ce stie, iar nu ma mai mira (de cand s-a inventat spam-ul, am hotarat sa-l folosesc dupa necesitati). Ma mira, doar, ca de ceva timp izbucnesc – de la securisti, pentru tineri frumosi – tot felul de scandaluri… pe care, dupa un timp, le lasa lummea balta, trecand la altele…
    Nu zic, n-o sa fim in strada niciodata, ca spaniolii, niste sute de mii, pentru cazuri Rarinca (ba chiar, pe masura ce avansez in varsta, inteleg ca la cazul Tokes, oricat de sracbiti eram toti de presedintele-balba, fara un “sut in fund” de la unii, nu s-ajungea la “bairam”, never-ever !). Da’, pe modelul mamaligii romanesti, sper s-ajungem candva la fundu’ sacului in viata asta, s-avem de unde ne reseta ! Ca “fundu’ sacului” inseamna foamete, saracie, (doamne fereste) razboi, nu am cunostinta ! Da’, cat timp supermarketu’ are parcare mare, si berea e prosta, da’ multa, cu ceafa pe gratar, mergem ‘nainte !
    Nu ma bucur, da’ n-am nici cum sa influentez…
    (spunea, unu’, la un articol precedent, c-ar fi cazul sa sarbatorim 23 august – sau ziua nationala, c-aia cand da gheata… da’ ne mai luam de la atat !? – la cules de gunoaie, in “delta Bucurestilor” – model Ciolos…’geaba asomam porcu’, la noi, pe 23 august / 1 Decembrie e cu defilari, cu micii pe gratar… nu pe motiv de ceva, da’ e zi libera:))) Era o scena in “Padureanca”, in care toti cautau motiv de bairam… la care, unu’, in crasma respectiva : eu nici macar nu mai caut motiv sa beau ! beau, si-atat !

  6. Ai dracu’ astia, dom’ Ciutacu; sa scoata de la naftalina viermisorii fix dar fix atunci cand aveati si voi o portita de evadare pt. conducatorul iubit. Dati dracu’ dom’le.

  7. Mizerabilii aia sunt in parlament. Se numesc Dragnea, Andronescu, Blaga, Gorghiu, Predoiu, Ponta, Ghita, Tariceanu, ca sa mentionez cativa.
    Oamenii aia nu dau doi bani pe conditiile din puscarii ori din spitale.
    Hai sa nu amestecam acea specie de nemernici care nu se ocupa decat cu pus talpi guvernului si sabotarii codului penal ori de procedura penala.

  8. Cu alocatul de bani se ocupa guvernele, da-i misto sa-i injuri pe parlamentari

  9. A fost o surpriză mărturisirea Alinei Bica în emisiunea de la A3, dar nu m-a surprins îndemnul pe care i l-ați adresat. E atitudinea care vă definește, e marca dvs. – recognoscibilă și dătătoare de speranță. Parafrazându-l pe N. Dabija, se poate spune că nasc și în România oameni adevărați, iar unii chiar au vocație de jurnalist. Felicitări!

    Alina Bica mi-a făcut o impresie bună. N-a mai fost atât de dură și sfidătoare ca în interviul pe care i l-ați luat, dar e de înțeles, fiindcă și situația ei este alta. Atunci se afla, pare-mi-se, în arest la domiciliu, foarte aproape de zilele de pușcărie și cu toată furia, indignarea și revolta pentru ceea ce i se întâmpla încă extrem de intense. Acum lucrurile sunt mai calme și mult mai favorabile, de vreme ce martorii își tot retrag acuzațiile. Din păcate pentru ea, nu poate fi sigură de un deznodământ fericit și știe lucrul acesta. A subliniat chiar, că un magistrat care judecă un om trecut printr-un arest preventiv e reticent în a-l achita, fie și în lipsa dovezilor incriminatoare. Cum s-ar zice, funcționează suspiciunea rezonabilă: poate a făcut omul acesta ceva de l-au închis alții, poate nu iese fum fără foc… E trist, tare trist că așa stau lucrurile.

  10. E doar prost… propagandistu’ are pregatire,studiaza domeniul, variante de lucru…
    …politikonu’ nu e propagandist, ca nu convinge. si ca el sunt multi pe net !
    n-am inteles de la “yomama” cine e “conducatorul iubit”, care e portita si de unde evadeaza…Poat fi bassescu ?! Da’ portita ?! O fi aia unde vine la Ghita (cel din cantecelu’ Cleopatrei Stratan, nici o referire la patronu’ postului TV) ?! Da’ de unde evadeaza !?
    Grele, incriptatele astea, mai ceva la la Sfinx !

  11. Dacă era invers si apăreau pozele cu viermii înainte de pușcăriile tale interesante tot la fel ziceai, ca propaganda a deturnat subiectul legat de spitale către condițiile din închisori? Mă îndoiesc. Iata ca acum și francezii va dau peste cap mizeriile.

  12. Asta-i echivalentul modern al lu’ “Stalin si poporul rus libertate ne-au adus”, doar ca Julien e eroul

  13. Offtopic
    Vad ca Mutulica a numit doi noi adjuncti la SRI si l-a trecut in rezerva pe altul. Astia sunt spini in coasta lui Coldea? Daca da, i-a luat cam mult timp.

  14. Cata farama de umanitate sa mai ai in tine cand afirmi ca in puscarii trebuie sa fie loc de mare intristare pentru ca asta merita cei ajunsi acolo!? Dar cei nevinovati, dovediti ulterior? Ce facem cu erorile judiciare, tot mai multe? Si cu arestul (la fel de mizerabil) preventiv, in cele mai multe cazuri dovedit nejustificat? Si in virtutea caror precepte morale se trezesc unii (chiar ministresa justitiei) sa vorbeasca despre oportunitate cand e musai sa asaneze institutiile (adica puscariile) din subordine? Si se gandeste cineva ca “neomul” eliberat (odata si odata, ca n-avem pedeapsa cu moartea) e transformat in monstru si de conditiile de “viata” din parnaie?! Si vine in societatea “nepenalilor”, alaturi de copiii nostri, chiar daca pentru scurta vreme. De reabilitare au auzit “superiorii” si suficientii astia? Si ce instanta suprema (deasupra ICCJ) are dreptul sa-i condamne pe cei deja condamnati (si) la dezumanizare?
    P.S.1: Majoritatea celor ce infiereaza cu manie proletara orice incercare de civilitate a puscariilor si hotarasc ei ca “penalii” sa moara, au orgasme intelectuale cand vorbesc despre judecarea si condamnarea fostilor comandanti de lagare, Visinescu, gen. Eu zic sa facem lista cu astia de sunt acum in functii, sa nu-i mai cautam cu CNSAS-ul cand o veni vremea.
    P.S.2: Pe foarte putinele bloguri pe care intru, tot mai rar, au aparut niste astia siguri de ei si suficienti de dau pe de laturi, tot mai multi si tot mai des. Intr-o vreme le ziceam basisiti si indesirea lor dadea semne ca se pregatesc chestii, acum, daca nu sunt agenti activi sunt de influenta (de multe ori fara sa stie) si clar se pregatesc chestii. Dupa ce hoarda tinerilor frumosi si liberi s-a facut de bascalie in Turcia, de li s-a vazut rusinica manipulata (oops!), un pic de discretie n-ar strica si daca tot sunt pe gasit solutii si ii macina grija sistemului de sanatate/educatie, n-ar fi bine sa se mai renunte la niste plati de informatori, ca nici nu sper la desfiintarea unuiia din multele si inutilele servicii… asa cat de construit o scoala…

  15. Stiu ca oamenii din puscarii sunt mai mult sau mai putin groaznici, dar sa nu uitam ca ei sunt in primul rand bolnavi, si cu siguranta nu animale.

  16. Off topic
    Vad ca Ponta vrea sa ajute PSD-ul in alegerile din toamna sa obtina cat mai multe voturi in diaspora. Bravo lui. E un adevarat om de echipa.
    Poate mai emite niscavai opinii pertinente si despre astia din tara si Dragnea va avea, garantat, succes in alegeri cu PSD-ul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.