Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cum strânge Cioloș gunoaiele; 8 din 23 până acum, în doar 8 luni

Cum strânge Cioloș gunoaiele; 8 din 23 până acum, în doar 8 luni

ciolos.presaDa, Cioloș vrea să rămână în politică. Pentru că asta face, politică. Numai proștii își pot închipui că poți fi premier apolitic. Dar eu nu scriu pentru proști. Așa că trec mai departe. Specialistu’ Julien, român verde și bugetar de vocație, ale cărui merite le cântă toată propaganda, dar ale cărui rezultate concrete în (orice fel de) administrație nu le poate nominaliza nimeni,  își dorește să rămână premier. Funcție în care a fost plantat din postura șomerului de lux. Pentru că, asta-i cruda realitate, Dacian Cioloș era, în momentul nominalizării sale, un soi de Țiți Dumitriu. Doar că pe Gigi Becali al lui îl cheamă Klaus Iohannis. Din lotul pe care l-a trimis la Parlament, când cu învestirea, doi a pierdut pe traseu. Manechinul de la Sănătate a căzut sub impresia puternică a nevăstuicii pe care și-o asorta la slipul sauvage, decrepita Guseth s-a făcut de baftă în Parlament și s-a evaporat în crucea nopții. De-atunci, din specialiștii pe care și i-a promovat în echipă, a mai pierdut pe drum, în 8 (opt) luni de zile,  nu mai puțin de 8 (opt); dintr-un total de 23, adică peste o treime. În ritmul ăsta, are toate șansele să rămână singurul din Executiv pe care-l prinde paltonul la Palatul Victoria. Fiindcă el are treabă. Și și-o face conștiincios, fie că o arde ecologist dezinteresat pe Balta Văcărești, fie că deschide larg piețele pentru cine trebuie; de preferință francezi, dar nu numai. Cu inundațiile se descurcă mai greu, că se-apucă de plouat torențial prin țară fix când la el la mare, pe plaja fostei case de vacanță a lui Ceaușescu, e soare, iar apa e caldă și primitoare. Dar, dacă patria o cere, la următoarea viitură, va fi acolo: basca-n cap, cizmele de cauciuc în picioare, serviciile secrete-n spate, procurorii la înaintare. Iar poporul suveran, rupt în cur, dar mândru ca măgarul la trăsură, se va minuna tâmp ce dulceață de băiat i-a făcut onoarea să se-ntoarcă în țara primei (pardon, sigurei, că au șters francezii dicursul ambasadorului de pe site) lui cetățenii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

10 thoughts on “Cum strânge Cioloș gunoaiele; 8 din 23 până acum, în doar 8 luni

  1. In afara de faptul ca se laudau francezii cu inca un comisar european, cand a fost numit Ciolos comisar pe Agricultura, nu cred ca mai comisese ceva notabil dupa ce-l bagase Basescu in politica (sau Tariceanu, ca omul nu refuza pe nimeni, “salar” sa-i dea!). Si nu cred ca l-a numit DNA-ul si ca guvernul lui e al DNA (DNA e doar o parte din obedientii cabalei). Ca face parte din campul tactic e clar. S-a vazut de cand s-a constituit (ilegal) parte civila intr-un proces in care Ministerul Agriculturii, pastorit vremelnic de el, nu avea ce cauta. Dar a fost ordin. Omul e din acelasi aluat cu Iohanis, cu frica de servicii si cu gust pentru banul public. Doar daca esti ardelean verde si admirator de Boc hot, pentru ca fura de la mitici si aduce la Cluj! Pare sa fie un fel de “conspiratie a ticalosilor” (ca nu stiu gradul de imbecilitate, desi oamenii promit din greu), cu servicii si parchete si cu fosti, actuali sau viitori angajati (informatori sau denuntatori, ca nu mai stiu care e diferenta) ai institutiilor de forta. Ma tot uit prin “guvernul meu” si la “partidul meu” si la “cotroceanul de mine” si nu vad niciun om liber, numai “iobagi in fuga” sa execute ordinele campului tactic cu ajutorul DNA-ului si justitiei de feisbuc. Dincolo de imbecilitatile noului cod penal, sanctionat de Curtea Constitutionala, e marea ticalosie a scoaterii infractiunii de “subminarea economiei nationale”. Pentru ca asta pare a fi miza schimbarii Codului Penal. Si astia, toti, executa zilnic neincriminata actiune spre noul imprumut FMI, ca sa simtim si noi adevarata povara a schimbarii din noiembrie 2014. Pana atunci, ne uitam la astia cum ne dau lectii, tamp si tant, sa ne intre bine in cap ca ne vor binele (si banii). Nu credeam ca ne vom reintalni cu “specialistii”lui Constantinescu in viata asta, dar “investitorii care n-au venit pe,vremea lui, sa are, s-au infiintat direct la cules, un fel de arc peste timp, ca nu ne mai potolim!

  2. Președintele Iohannis împreună cu “Guvernul lui” construiesc pas cu pas “România lucrului bine făcut”.
    Ne merităm soarta!

  3. Nam votat PDL, nu voi vota PDL si in vecii vecilor nu voi vota PDL cu aceste valori nule la carma partidului.
    Cat despre Ciolos, nu cred ca ne strofocam sa ne ducem la Delta Bucuresti sa strangem vreun gonoi de acolo, uite ca Ciolos o face si bine face!

  4. Pe lângă șansa textului dvs., avem ( cel puțin !) două ghinioane statornice : Iohannis și Cioloș.
    Primul l-ar face mândru pe Wells. În sfârșit, există omul invizibil pe care scriitorul l-a imaginat – invizibil și când se duce la Consiliul European, invizibil și în România.
    Cel de-al doilea, îmi închipui, trăiește o permanentă dramă interioară. Nu-s de vină rebuturile guvernamentale și dezastrul pe care-l aduc țării, o, nu! Deși pare voios și sigur pe sine, cu mănușele și tricouaș de gunoier, poate că omu-i sfâșiat între propriile-i prenume, cel neaoș și cel franțuzesc… Dacian se face că lucrează (pentru români), iar Julien, dragul de el, chiar lucrează (pentru etranjeri, desigur)… Din această luptă cumplită, Cioloș o să iasă bine, n-are cum să fie altfel! Noi o să picăm prost, dar ce contează ?…

  5. E ca-n bancul ala “ce intreb eu si ce raspunde ea”. Dor mi-era de propaganda proasta…

  6. Bancu’ adecvat e si : “se uita ca proasta la… luna”…
    Bre, Sabine, acilisea e cu Ciolos… cu Firea e in alta parte, e plin netu’, gasesti…
    Nu sunt “kapitalist”, deci ma intereseaza “spre deloc” ce face Firea…n-am votat-o, treaba ei, problema Bucurestenilor…
    Sunt, insa, oarecum capitalist (daca e sa vorbim “de dreapta”); si ma intereseaza ca Ciolos aduna gunoaie (la dracu, putea sa puna o taxa, ceva, si existau doritori, pe “salar”, sa faca treaba asta), da’ ma lasa cu niste lamuriri legislative (pe la Codul Fiscal, spre exemplu) in aer; ca face vraiste un domeniu care, poate, incepuse sa se mai aseze (am detalii tehnice, da’ pierdem timpul, si nu intereseaza decat p-aia afectati).
    Deci : ca vine unu’ de la Brucsel, si vrea cu functii, nu ma mai mira. Nu ma mira nici ca tanaru’ frumos il injura pe Iliescu (eventual, poate sa ajunga si la Bathory, sau la personajul lui Banica, din “Dacii”, Bastus, pe model “no, io acu’ am aflat”), si n-are treaba cu astia, contemporanii…De fapt, nu ma mai mira nimic ! Cu sau fara Ciolos, voi da impozite, si NU ma voi mira…

  7. Mi-e greu sa cred ca romanii inteligenti sunt influentabili de genul acesta de propaganda, in 2016. Adica, sa spuna “uite ce om de treaba, nu e ca adunatura asta de banditi”
    Cum spunea autorul – premier apolitic…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.