Esti aici:
Prima pagină > News Flash > De ce-l iubesc pe Ilie Năstase și n-o să mă dezic vreodată de amiciția cu el

De ce-l iubesc pe Ilie Năstase și n-o să mă dezic vreodată de amiciția cu el

Am lăsat intenționat să treacă valul scandalul al cărui personaj principal a fost Ilie Năstase. Și mi-a fost greu. Mă mâncau și degetele, și limba. Dar am vrut să se decanteze. Ca să scriu liber de tensiunea momentului. Pe cale de consecință, ca să n-avem vorbe, o fac acum. V-am zis că-l iubesc pe Ilie? Cred că da, dar nu și de ce. În primul rând, pentru că, așa brutal cum o face, spune lucruri adevărate pe care corectitudinea politică și ipocrizia le țin blocate în mințile oamenilor preocupați de aparențe. În al doilea rând, pentru că nu l-am auzit vreodată să refuze o cerere de ajutor din partea cuiva. În al treilea rând, pentru că “Oagărul” (pentru cunoscători) chiar ține – și nu demonstrativ – la țara asta și refuză să se lase călcat în picioare de superiorii din statele cu apă caldă curentă la robinet. Ne place să recunoaștem au ba, a cam pus România pe harta (de interes a) lumii. Așa, cu mintea lui simplă și spontană, care-l face să fie un idol pentru copiii ai căror părinți nici măcar nu l-au prins jucând și să arboreze tricolorul pe toate reședințele lui. Viața lui privată (la fel ca și accidentele politice în care s-a implicat benevol) mă lasă rece. Dar mă încălzește povestea megastarului care, în vârf de top al succesului la femei, o trimite în camera de hotel brazilian pe partenera-i Diana Ross, după care plângea Michael Jackson, ca să rămână la un șpriț cu Balaci și Iorgulescu


P.S. Mi-ar fi plăcut să-i aud/citesc pe revoltații că a făcut Ilie țara de râs indignați când fetele de la CSM București, multe dintre ele din țările scandinave sau de aiurea prin Europa, erau făcute țigănci în Ungaria și făceau băi de pișat și de flegme în civilizata țară vecină și prietenă, da-i plină România de curve virgine. Eu încă am viu în minte momentul când, pe Heathrow fiind împreună, am trăit să văd un angajat (britanic) al aeroportului în genunchi în fața uluitului Ilie și pupându-i mâna.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

14 thoughts on “De ce-l iubesc pe Ilie Năstase și n-o să mă dezic vreodată de amiciția cu el

  1. Victore,
    Nastase a gresit doar ca s-a “dus dupa fenta” si le-a jignit pe englezoaice. Ironia ar fi fost mult mai usturatoare decat jignirile.
    Altfel, motivele au fost corecte; pacat ca reactia nu a fost pe masura.
    Din pacate, prezenta presei (englezesti) nu a facut decat amplifice momentul “nasty”.
    In sfarsit, o prietenie este si la bine si la rau. Asa ca: RESPECT!

  2. Ilie greseste in stilul asta de cand s-a nascut. Si e victima perfecta a oricarei tentativa de inscenare. Fiindca e bolnav de el…

  3. Domnu’Citacu,
    Ilie a gresit cand a numit-o pe Konta “fucking bitch”. Daca o facea prefacuta era perfect legitim .Ce i-a spus Serenei Wiliams nu e rasism dar nici vreo declaratie inspirata nu este.Eu sunt de acord ca in vest aia taxeaza diferit derapajele rasiste sau de alta natura cand sunt ei victime diferit fata de cand nu sunt ei victime.Asta nu il legitimeaza pe Nastase sa vorbeasca cum a vorbit.

  4. a zis cineva ca-l legitimeaza ceva? Ilie a vorbit ca-n 90% din filmele americane, iar a-l acuza de rasism (dupa ce a fost combinat, intre altele, cu Diana Ross) e o idee vecina cu imbecilitatea

  5. Victore eu nu m-am referit la tine nu mai fii atat de abrupt.Stai linistit ca sunt multi care cred ca-l legitimeaza .
    Aproape toata lumea poate scapa la nervi cate un ”porumbel”. Ilie a vorbit la nervi dar repet asta nu-l scuza.Si da , tabloidele britanice au speculat momentul si l-au ”umflat” cat au putut.

  6. Importantă era victoria în meciul cu perfidul Albion! Am cîștigat, Ilie s-a sacrificat cum au făcut-o și Mourinho, și Lucescu, și Șumudică! Fac o diversiune și remontează echipa! Rezultatul rămîne, Ilie rămîne, bîrfele și curvele care o sug virginal prin batistă de uită!

  7. Mi-a crescut inima când am auzit că Nasty le-a dat peste bot la elitiștii lu pește oceanic. Respect. Si gluma cu femeia bărbat-bine chiar este amuzantă.

  8. Ilie Nastase a fost un fenomen care a schimbat lumea tenisului. El va ramane in istoria acestui sport un nume de referinta. Temperamentul si talentul sau deosebit l-au facut un star. Sa nu uitam ca el cunoaste “maruntaiele” tenisului mai bine decat orice spectator sau ziarist. Sunt convins ca reactia sa a fost indreptatita. Din pacate, corectitudinea politica e un cancer al lumii de astazi, un apanaj al prostilor si frustratilor, si este imbratisata de tot felul de semidocti cu aere de cunoscatori. Din fericire, aceasta nu tine la oameni inteligenti si cu simtul umorului. Imi doresc sa nu-l vad vreodata pe Nasty schimbandu-se. Eu unul il iubesc neconditionat ca pe cel mai mare sportiv al sportului alb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.