Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Creierul diabolic care a construit uriașa mașinărie de propagandă

Creierul diabolic care a construit uriașa mașinărie de propagandă

Dacă Securitatea a reușit măcar o singură construcție cu adevărat performantă după ’89, atunci aia e uriașa rețea de propagandă. Da, aia folosită, teoretic, ani buni, în beneficiul lui Băsescu și, după căderea în dizgrație a Tiranului, mutată pentru conservarea poziției lu’ Kovesi. De test sau ca proiecție de viitor, lucrează și pentru Cioloș. Componenții ei – pe care eu îi numesc, după caz, acoperiți, detașați sau infiltrați, unii încă angajați formal în media, alții plătiți la plic sau pe consultanță, plus voci publice mufate discret la sponsorizări generoase și străvezii, oengiști beneficiari de generoase granturi – sunt ținuți strâns și ghidați milimetric de o mână forte. Care le știe și slăbiciunile, și nevoile imediate sau constante. Și care are posesia/controlul butonului magic. E fascinant cum tac în cor în momentele delicate pentru cauză și sar în haită imediat după aprobarea semnalului de atac/apărare. Se preiau unii pe alții, se citează, externalizează (prin corepondenții de afară ai rețelei) mesajul stabilit, dau impresia că tot Universul e îngrijorat/revoltat odată cu ei. Clamează unitar principii și crezuri pe care, în viața privată, se pișă cu jet. N-au rușine și nici limite. Amintiți-vă momentele postrevoluționare decisive – referendumuri, alegeri prezidențiale, Colectiv, protestele împotriva OUG 13 și valul de după ele – și cum au acționat. Capacitatea de manipulare a mașinăriei e uriașă, performantă, strivitoare. Nu scriu aceste rânduri fiindcă aș avea vreo revelație. Îi știu, îi văd, îi simt. Unica mea curiozitate e cine a fost creierul care a plămădit grozăvia asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Creierul diabolic care a construit uriașa mașinărie de propagandă

  1. Nu cred ca e cineva care a organizat asta, in toata maretia ci, poate, doar cineva care a pus samanta. Creierul din spate este instinctul de lichea. Lichelele au capacitatea sa concateneze, sa colaboreze si sa replicheze ceea ce au creat mult mai usor si mai rapid decat nelichelele

  2. Incercasem si eu sa deslusesc candva misterul pe aici. Tocmai cand ziceam ca le’am dat de urme, si gasisem si ceva filmulete in acest sens, au disparut ca prin farmec dupa ce au trecut si protestele. Pe langa ce am scris atunci, cred ca actualul Cambridge Analytica ne lamureste si mai mult de atat din mecanismul prin care se pun destul de usor in miscare masele, manipularea fiind una care a batut orice experiment social facut pana acum la o asemenea scara de flashmob.

  3. cineva strange la un loc lichelele, dupa ce in prealabil le studiaza si le afla nevoile/slabiciunile

  4. Absolut corect! Treaba asta se face in general prin diverse “evenimente civice” care au darul de a fi “open” pe diverse “teme in trend” organizate periodic, de unde isi recruteaza dealtfel si adeptii. In general sunt la mare cautare leprele ce sunt si minti slabe si usor de manipulat prin nevoia lor de apartenenta la ceva (multi pana in momentul ala fiind fie autoexclusi social fi marginalizati) ca ulteror sa fie transformati in fanatici, mai ales ca prin nevoile lor si mai ales motivatia apartenentei la ceva “important”, sunt si foarte usor de controlat, lucru verificat ulterior prin tot soiul de actiuni comune, flashmob gen in care le sunt testate toleranta la manipulare.
    De partea aialalta sunt “foot soldier” care se aduna la nevoie pentru mici recompense, fiind in mare parte coordonati de meritosii de mai sus.
    Nu e mare filosofie … dar oricum un experiment social mai mult decat interesant, pentru ca acum odata cu tehnologia este si mult mai usor de controlat si coordonat.

  5. Nu cred ca a fost unul singur,ci mai multi.
    Probabil SIE pe partea de Ciolos si propagarea in exterior,SRI/Soros cu finantari la sutele de propagandisti din tara.Si cireasa de pe tort,unii politicieni ajunsi in varf,vezi Ponta, care nu doar ca nu a scazut bugetul serviciilor ci le a crescut an de an.Cum se putea altfel,ca doar era prietenul lor.
    Totul pentru putere.O mana de oameni au vrut sa conduca.La fel cum spunea Ghita intr -un interviu.Ca unii pe la Ploiest parca,la alegerile locale, au inceput sa-i salte pe candidati.Si sa ajunga primar unul de a lor.
    Cred ca asa s-a intamplat si la nivel national.

  6. Experimente de astea am mai avut numai prin zorii anilor ’90, cand de altfel au fost si puse bazele acestor manipulari, multe din ONG’urile fondate atunci si care au stat in spatele “miscarilor sociale” si mai ales “anticomuniste” de atunci (Piata Universitatii, Targu Mures) stand si azi in spatele astora., cu aceleasi surse de finantare obscure. 🙂 Nimci nu e nou, doar perfect adaptat si pregatit pentru momentele cheie in care e nevoie de o masa de manevra.

  7. Toată lumea vorbește despre bugetele SRI, STS, SIE.
    Nimeni nu vorbește despre bugetele mărite pentru partidele politice parlamentare. Nu înțeleg de ce au cresc bugetele serviciilor secrete dar nici ale partidelor politice parlamentare?
    Apropo, am petiționat MJ cu privire la nerespectarea deciziile CCR cu privire la art. de lege din Codul Penal. Răspunsul lui Tudorel Toader este halucinant.
    Din respect nu am dat publicității răspunsul dl Tudorel Toader … dar cred că în foarte scurt timp o să-l public pentru că m-am săturat de lupta psd-iștilor cu statul paralel.

  8. respect pentru oamenii onești din PSD dar și față de oamenii care au votat PSD.
    dl Ciutacu, am petiționat multe instituții de forță și am primit răspunsuri care ar genera multe BN … dar îl mai las puțin pe dl Dragnea să “lupte cu statul paralel.”

  9. Teoretic SRI , SIE , DNA , etc ar trebui sa apara ca aparind intereselor romanilor si Romaniei , or din ceea ce vedem e ca ne-au cam vindut si apara interese straine . Institutiile insirate au ajuns o vulnerabilitate pt securitatea Romaniei.

  10. Omul cel mai informat din Romania, Basescu zicea ca lingatorul de clante Tapalaga…Posibil, noi nu suntem asa informati ca dansul. Iar la capatul celalalt avem 2 entitati separate CIA si Soros. Poate nu sunt asa de separate . Poate CIA au avut nevoie sa inventeze o pusculita pentru care sa nu dea socoteala si au facut dintr-un nimeni nu miliardar peste noapte. Parere mea. Deci cineva de la CIA creierul si Tapalaga in teritoriu.

  11. perfect de acord – vorbeam cu un prieten si cumva ideea era ca daca il asculti pe unu de asta, i-ai ascultat pe toti. ca zic fix aceleasi lucuri. pare un fel de frectie in cerc, ca sa nu ii zic altfel. nu mi-e clar daca succesul propagandei de acu e in principal datorita mintii diabolice sau daca nivelul intelectual al #elitelor e majoritar scazut. exemplu – bizarul personaj badita… pe care il urmaresc amuzat de cand incepuse sa isi arate chilotii. dupa topul vietii de la forbes, acu’ e impins in fata in nu stiu ce spanac de alt mare top de la euronews. inteleg ca unii deja il dau mai popular ca nu stiu ce actrita. bun, asa o fi. ba da’ unu’ care sa nu fie agramat si instabil psihic nu puteau gasi? si sa-l impinga pe ala in fata? sau sunt si astea cerinte eliminatorii? nu mai vorbesc de #tampeniile pe care la insira. ca am vazut ca e pe la conferinte, da interviuri etc.

  12. Din pacate nu avem un politician de talia lui Orban Viktor, premierul Ungariei. Care sa ia taurul de coarne, mai pe sleau spus, sa dea de pamant cu reteaua beslegei de soros. Pentru ca asta e crunta realitate. Nenorocitul asta a penetrat de ani buni “justitia” din Romania.AM AJUNS SA TRAIM IN TEROARE SI NEDREPTATE MAI RAU CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU.

  13. Daca doar banii (negri?) ai lui Soros alimenteaza propaganda despre care vorbiti, de ce nu incercati sa stopati sursa banilor?

  14. Vorba lui Ciutacu, prieteni, il supraestimati prea mult pe Tapalaba, care e si el un plotoner la ordin cu tot cu ordonanta lui, Pantapizdi. Toata treaba oricum o dam de la bani porneste, securisti, UM din presa si manevre gen Cambridge Analytica, care este doar un varf de iceberg.

  15. Timpul. Timpul e “marele creier”. Ceea ce vedem astazi este efortul cumulat in jumatate de secol. Nu exista un geniu mai mare decat timpul, el poate transforma bacterii in caprioare si delfini.
    Politicienii investesc inainte de campanie si vor rezultate in 2 luni, dupa care renunta pana la campania electorala urmatoare.
    Securitatea are oameni in care a investit bani si efort timp de 3 generatii, pe unii si-a permis luxul sa nu ii activeze niciodata.
    .

  16. A fost oarecum tacita (doar pe la Badea am auzit un “pro” barbatesc) legiferarea devoalarii surselor de finantare a ONG-urilor; nici acum nu stiu daca e doar proiect, ratacit pe holurile Parlamentului, sau a trecut, si e in vigoare (cand cu Declaratia 600, s-au miscat ca titirezul, peste noapte, ca era cu “emotie populara”).
    Si-am mai auzit, si la niste posturi de radio (“independente” ?) cum ca raportarea surselor de finantare inseamna birocratie; intr-o tara care se hraneste la micul dejun cu birocratie, in tot ce misca ?1 Haida-de, facem misto de noi insine ?!
    S-a inventat aplicatia care te urmareste cum iei curba, cum franezi (si ti-o instalezi singur, in dorinta de scadere a costurilor asigurarilor)… De ce n-ar fi OK sa-si de si ONG-ul, pe hartie, periodic, sursele de finantare ?! In excel, pe PC…
    E clar : pamant de flori e destul, doar samanta mai trebuie aruncata. Sar unii la manipulare ca stiuca la lungurica, te si miri cum au reusit sa creasca mari, sa supravietuiasca…

  17. Pe langa efortul Cambridge Analytica, in care DNA a bagat bani oficial, pe langa ONG-urile sorosiste, dar mai ales securiste si pe langa incordarea multinationalelor direct interesate, la noi, functioneaza, inca din anii ’50, efectul de hoit. Asta e principalul motor care aduna gloata, mirosul de hoit. Se aduna o mana de “initiati” si daca au suficienta logistica, asteapta calm (!), ca efectul sa se produca si romanul nu dezamageste, ca “daca e coada, clar, se da ceva…”, apoi, daca tot s-au intrebuintat sa-si miste cururile la “manifestatie”, isi grefeaza propriile nemultumiri pe cele lozincarde si fandaxia-i gata!

  18. Cum au zis mai multi pe aici,e vorba de multe lichele,iar alea cred ca sant in laboratoarele secrete a le serviciilor,de care le e teama pana si oricarui Nou securist,pentru a nu fi catalogat pana la urma ca IUDA,dupa cum a devoalat nu demult fosta lor capetenie.In fond au scoala de diversiuni,scoala de terorisme psihice in materiile de pregatire,iar rezultatele se vad,avand asigurate si fonduri supradimensionate in bugetul patriei.

  19. Pentru echidistanta, ce a facut Presedintele legat de abuzurile din Justitie ? A spus ca nu-l intereseaza. De ce-l intereseaza doar o parte a medaliei ? Intrebare retorica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.