Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cea mai proastă și mai degradantă dintre toate societățile posibile…

Cea mai proastă și mai degradantă dintre toate societățile posibile…

Dincolo de spaima generată de spectrul infectării cu virusul ucigaș și de suspiciunea apăsătoare că vecinul e dușmanul-purtător, cvasigeneral valabile, pe mine mă seacă însingurarea. Am ajuns să ne evităm programatic. Ne dăm ocol pe stradă. Ne uităm cocoșați de spaimă la omul de lângă noi. S-o fi spălat pe mâini? Cu ce? Are mască pe maimuță? E d-aia bună sau e fake? Cumpărăm ca proștii, în neștire, spirt și clor. Radem rezervele de paracetamol. Până și forfecuțele, unghierele și pilele s-au epuizat. Făina se vinde de parcă se trage pe nas. Mai degrabă găsești la prăvălie caviar decât drojdie uscată. Umblăm în costume de apicultori și cu viziere de sudori în argon. Scoatem tancurile pe străzi. Ne uităm la părinți din capul scărilor. Le lăsăm mâncarea la ușă, ca la spitalul pușcăriei. Ne vedem copiii pe skype și le scriem pe messenger.

You may also like these posts:

Ditamai specia umană, care se laudă că și-a trimis ambasadori pe Lună, care a inventat comunicarea video instant între oricare două puncte ale Planetei Pământ și automobilul care se conduce singur, care mustește de savanți laureați și aureolați cu mama Nobelului, care a găsit soluții medical-chirurgicale inclusiv pentru majorarea penisului, se pișă pe ea de frica unor particule minuscule. Nu reușim să facem un rahat de vaccin și raportăm morții la număr, cu foaia. Nu ne mai înmormântăm cum se cuvine dispăruții. Ori le dăm foc, ori îi băgam la viteză cu sacu-n groapă. Încuiam bisericile pe dinafară, cu popii înauntru. Urlăm ca apucații “stați acasă”! Zici că avem fabrici de bani sub cur. Cheltuim în neștire, în era înaltei tehnologii, pe saltele și paturi de campanie.

Toți cei care mă cunosc știu că-s extrem de social. Că n-am stare fără să ies ori să mă văd cu lumea. Ei bine, ieri seară am ajuns să fac grătar de unul singur. Mi se pare apogeul absolut al psihozei. Știu, nimic nu mai e ca înainte, dar, decât așa, mai bine deloc…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

8 thoughts on “Cea mai proastă și mai degradantă dintre toate societățile posibile…

  1. Ati facut gratarul in avans zilei de 1Mai. Asteptam ziua cand loteria nationala va organiza tragerea exceptionala a coronavirusului!! O sa fie si coronavirusul sarbatorit intr-un fel. Un simpozion, un festival,ceva! Dar pana atunci ,,contabilitatea,, la morti si raniti o tine covidu’. Rares Bogdan a vrut sa ne livreze optimismul la kilogram si a trantit un fake news de sa-l bage ,,in boala,, pe covid cu descoperirea tratamentului care vindeca in 3 ore! Se pare ca manuta dreapta a lui Vela nu s-a sesizat la asa fake news in stare de urgenta. Comisarul scrie mai mult decat citeste!!

  2. Distrucerea virusului si vindecarea pacientului in 24 de ore.
    DOar cititi.
    Domnule Ciutacu, eu sunt un biet calator prin lume. Cand eram mai tinerel prin anii de liceu, am invatat in scoala ceausita pe prifil veterinar-zootehnist cam tot ce era de invatat. Acest virus, ca si altii dealtfel, sunt protejati de o bembrana elastica de garisime. Atat trebuie sa stie toti savantii lumii. Odata dizolvata acea memvrana, virusul se descompune.

    Singura si cea mai ieftina solutie este de a nu contrui spitale privizorii aiure, ci doar saune provizorii.
    Orice bolnav dovedit sau banuit, ar trebui sa fie bagat automat in saune comune, la temperaturi de la 45 la 60 de grade .
    In saune sa intre grupuri de aceeasi varsa, pentru a putea sa faca sauna la temperatura potrivita varstei.
    Va GARANTEZ, ca 15 minute de sauna la 50 de grade, dupa care o pauza in camera de repaus, si iar 4 minute de sauna, in urma inhalarii aburului cald, temperatura cailor respiratorii, a sinusului si ar pielii exterioare , dizolva instant protectia virusului. Astfel se face pe carne vie, cum spunem noi sterilizarea in masa .
    Si GARANTAT va spun ca in 3 zile, pentru precautie cu 2 saune pe zi, toti oamenii pot merge acasa sanatosi iar cei carantinati sa nu superte detentia 2 saptamani. Totul este la mintea cocosului , nu se vrea pentru ca nu asta TREBUIE sa fie solutia, ei vor sa implementeze vaccinurile lor.. Atunci sa vezi morti. NUmai bine. Daca vreti sa vorbiti pe fata la televizor despre ce v-am spus , bine, daca nu tot bine.. Apropo, cand se pleaca la sauna, se schimba totate asternuturile, nu se vine dupa sauna pe aceleasi asternutui, si nici nu te imbraci cu aceleasi pijamale.. Iar in incaperea de dormit se dezinfecteaza si se pompeaza cu aerosoli salini. Se poqate face chiar si cu un mic aparat de aerosoli pentru bebelusi, umplut cu solutie de apa salinizata saturata si lasat sa purjeze in camera pana cand pacientul are gust sarat pe limba.. Astvel cristale mici de sare intra in alveolele pulmonare curatand si revigorand plamanii. Medicina de azi este varza.. Medicii sunt varza, pentru ca omul trebuie sa aiba abonament la farmacie. Numai bine..!

  3. Prietene Victor,
    Ai dreptate. Un gratar solitar, iti da aceeasi satisfactie, ca cea a unei papusi gonflabile.
    Un antidot pentru coronavirus este precum “construirea” unei pain…
    Adica:
    Amesteci ingredientele,
    Lasi la dospit (daca ai framantat coca, lasi numai o ora, daca nu lasi 12 ore)
    Apoi pui la cuptor
    Dupa 45 de minute, il chemi pe Nenea “Vomfi” (vom fiii, vom fi invingatori…)

  4. Multumim recorder.ro! Cetatenii platitori de taxe si impozite la stat cu drept de vot doar intr-o singura zi l-au putut cunoaste pe cetateanul Literas pentru care Lidovic Orban a azvarlit o lege sa voteze 3 zile. Probabil ca Johannis a socotit dupa formule de fizica mecanica capabilitatile si priceperea lui Literas ca acesta si restul diasporei au nevoie de 3 zile pt a nimeri cu stampila de vot pe alesii care vor salva patria. Multumim Literas, multumim diaspora pentru ca ati revenit acasa sa va kkti in fundu’ curtii dupa ce ati votat ca eoropenii pe presedintele vostru si pe europarlamentarii vostri!

  5. Ti-am trimis o postare cu multe linkuri. Te rog, in masura posibilitatilor sa le citesti sau sa le asculti, nu de alta, dar asa ceva nu prea stiu multi sa-ti trimita. Vrei si despre FB ceea ce nimeni n-o sa stie sa-ti trimita de citit? Nu-ti inchipui ca stiu multi, pt ca vezi in ce hal am ajuns! Daca le lasi sa apara sau nu nu-i problema mea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.