Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Ziua când ne-am simţit bine în România

Ziua când ne-am simţit bine în România

N-avem valenţe de lideri politici, nici măcar intenţii de a ne îndrepta către acea lume. Dacă am fi vrut asta, ne plictiseam, amândoi, demult, prin Casa Poporului ascultând cuvântările căznit responsabile ale preşedintelui Băsescu şi numărând în paralel cu fenomenul mondial al matematicii Alma-Roberta voturile absenţilor. Dar, aşa nepricepuţi în ale aglomerărilor cum suntem noi, considerăm o realizare faptul că o mare de oameni (în nici un caz 500, aşa cum eficient a lansat în media propaganda pixelului albastru, care, în căutarea drogurilor din subsoluri, a reuşit să descopere autocare cu pensionari şi elevi) a demonstrat, în Piaţa Constituţiei, că nu suntem în integralitate un popor de oi, că nu se poate scrie cu toţi oamenii din ţara asta, în ţarcuri bine izolate, “Trăiască Băsescu”.

Din punctul ăsta de vedere, ne-am atins scopul. Fiindcă am reuşit să mobilizăm, în mijlocul săptămânii, la orele prânzului, într-o perioadă mohorâtă din punct de vedere social, la o adunare populară curată, unde nu s-au avansat revendicări salariale şi nu s-au împărţit cupoane de mici şi bere, ci s-a strigat anti-cenzură şi pentru libertate, oameni frumoşi. Mulţi său puţini? Depinde de baza de raportare. Noi zicem că măcar atâţia câţi aducea cu autocarele Manţog, pe bani şi zile libere, de la complexurile energetice, la mitingurile electorale ale candidatului Băsescu.

Articolul integral, pentru Jurnalul Naţional, aici

Fotografiile de pe blog sunt realizate de Fane Jeg şi, respectiv, Andrei Tănase

Comentarii

comentarii

Similar Posts

88 thoughts on “Ziua când ne-am simţit bine în România

  1. Cine o fi silueta de pe cladirea CNA-ului…?si daca tot filma,nu ar fi frumos sa ne dea imaginile si noua?…sa ne facem o ideea asupra numarului de “trecatori” din piata 🙂

  2. Ce nesimtit este Dan Grigore cand spune ca se simte onorat ca este considerat capul rutatilor, pardon, a zis ca se simte magulit.De ce? Pentru ca in felul acesta poate sa lupte impotriva imposturii, adica D-l Ciutacu si Badea sunt impostori?

  3. am fost mai mult de 1500 de oameni (nu oi!!!)… oameni civilizati, oameni care nu accepta sa le fie bagat pumnul in gura!!!… si cred ca asta se poate vedea din acest video… am fost acolo si acest video imi apartine… felicitari tie si lui Mircea!!!

  4. Daca “voi” ci anume niste oameni mai mult decat cunoscuti din Romania nu ati reusit sa adunati mai multi oameni la un prostest cat se poate de just apoi e cam trista situatia. Cine altcineva sa mobilizeze oamenii?

  5. 😀 Fantastica treaba cu “pixelul rosu” si cu “fotograful PSD-ist”! (Am vazut-o si in comenturile de aici, si in alte parti unde s-a vorbit despre event)
    Este tot ce a reiesit din ziua respectiva? Aia pe care era pixelul nu erau de fapt in piata, nu s-a strigat impotriva cenzurii, nada! Ca in bancul cu primitivii care vad doar gaina prin New York.
    Oare daca facea poze cineva cu alte valente cromatice, “nerosu”, sa zicem, portocaliu, piata era goala? Sau nu mai erau pixeli? Sau pixelii erau mov?

  6. Pe langa tot ce poate fi spus despre manifestatie, si care nu mai are rost sa repet pentru ca fie ati spus-o voi, fie s-a mai comentat pe blog, tin sa mentionez si eu doua puncte care de asemeni mi s-au parut importante:
    1) Tu, Mircea, cei aproape 2 mii de oameni, dar si noi cei de acasa care am fi vrut sa venim dar din varii motive nu am putut veni, am trait in sfarsit o refulare pe care de mult o asteptam. Ok, am inteles, talk-show-uri, deontologeala la greu, multa persiflare si nesimtire fara margini din partea escadrilei PDL care deseori reusea sa ma faca sa schimb canalu de atatia nervi, multa frustrare si pentru noi in spatele televizoarelor, dar si pentru voi acolo pe redute, dezbatand si parlamentand. Si cum toate astea converg spre un punct culminant ce parea ca nu mai ajunge odata la final, numa bine a picat miting-ul, pentru ca macar cu atat sa ne alegem. Acum pot sa batai din cap de nervi in continuare, macar stiu ca doua mii de oameni le-au racnit sub geamuri lor si simbolic tuturor celro asemeni lor, timp de doua ore, intr-un mod cu adevarat European.
    2) Miting-ul asta, din punctul meu de vedere are o insemnatate incredibi de mare. Orice om cu un IQ macar peste 100 si care a urmarit 2 sau mai multe canale TV in ultimii 4-5 ani, stie fara nici o urma de tagada, ca Basescu va uraste din toata inima, total, sincer, si fara cale de intoarcere pe tine si pe Badea. Eh, acum, daca stau bine sa ma gandesc, Tov.Presedinte obisnuia sa faca cel putin 4-5 bai de multime pe an. Va dati seama ce mult tanjeeessteee dupa inca o baie de multime sincera? Nu de-aia masluita, cu oameni luati cu arcanu, cu autobuze pline de PDL-isti, ci una cu adevarat sincera, compusa din oameni care au plecat ei de la ei de acasa cu piciorusele lor sau cu banii lor de tren(dupa caz autobuz) si care au venit sa-l aclame si sa fremate la aparitia-i pe scena. Pai, dupa cum stim, El Capitan, nu a mai gustat cam de mult una sincera, asa ca va dati voi seama cam cu cat jind s-a uitat el la voi care va scaldati in mijlocul unor oameni al caror coeficient de inteligenta adunat il depaseste cu mult pe cel al tuturor manifestantilor de la toate manifestatiile basiste de-a lungul timpului? Nu va dati seama ca atat de tare l-a mancat, ros, ars la lingurica, ramat, nush’ cum sa spun…incat a tinut mortis sa aiba si muschiu’ lui o cuvantare in parlament macar, cat timp aveati voi miting-ul? Ei cum naiba se face ca in tara LUI, unde EL este in TOT si in TOATE, altcineva decat EL, a/au devenit posesorul/ii bailor LUI de multime.
    Nu-mi ramane decat sa va multumesc ca mi-ati acordat satisfactia de a-l sti ca se zvarcoleste de neputinta si ciuda, cand vede ca “jucatorul” care a fost odinioara, este/va fi pe cale de a fi invins pentru ca (sper) lumea a inceput si va continua sa ia atitudine si sa-si aclame drepturile in modul cel mai chinuitor pentru el cu putinta si anume in liniste, cu bun simt si decenta, dar in acelasi timp articulat si fara frica.

  7. Nu lipsa de curaj poate fi condamnată, ci obediența excesivă. Fiindcă ei persistă în a scrie o istorie bolnavă într-o Românie adânc cufundată în incultură, dezastru și ticăloșie.

    În consecință, sunt marginalizați cei care au valoare și sunt promovate nulități aidoma chipului lor…Astfel, multiplicarea imposturii, labilitatea morală și lipsa de conștiință au devenit noul brand al României, o emblemă pe care ne străduim să o mascăm, dar cu care conviețuim…Fiind o constantă nefericită care ne (de)formează și ne împinge tot mai adânc într-un abis din care a dispărut și luminița de la capătul tunelului…Sau poate că vom reuși să scoatem AS-ul din mânecă și să reaprindem făclia!

    Felicitari pentru initiativa si pentru realizari. Ati mai aprins faclia care abia fumega…

  8. am urmarit filmuletul postat de mircea badea…genial !!cata emotie poata da o melodie bine aleasa
    nici nu vreau sa ma gandesc cata lume puteti aduna la un protest organizat

  9. Acum 15 ani pe 11 noiembrie 1995 a murit seniorul Corneliu Coposu, cel mai VERTICAL OM din istoria ultimilor 20 de ani ai acestei natii.

    Pacat, pacat, de singele varsat!

  10. In legatura cu mitingul dumneavoastra cred ca trebuie evidentiat un fapt mai putin obisnuit in comportamentul romanilor.Suntem de foarte multe ori surprinsi de numarul mare de protestatari la diverse mitinguri in tarile cu o democratie consolidata.Nu mai tarziu decat luna trecuta in Franta,la Paris, s-au adunat peste 200.000 de oameni care sa-si declare nemultumirea pentru crestere varstei de pensionare de la 60 la 62 de ani,deci cu doar 2 ani,iar printre manifestati se gaseau atat varrstnici cat si foarte multi tineri.Romanii sunt tentati sa puna aceasta performanta pe seama bunei organizari a sindicatelor.Faptul nu este de neglijat,mai ales in sensul treburilor organizatorice.Dar cred ca afluenta mare de oameni la asemenea mitinguri se datoreaza unei atitudini pe care n-o intalnim la romani.Pe ei,pe cei din tarile cu democratii traditionale ii intereseaza absolut tot ce se petrece in tara lor,se simt responsabili pentru tara lor,atat de responsabili incat daca unui singur salariat i se face o nedreptate pentru acel salariat ies sute in strada findca oamenii sunt interesati ce se intampla in tara lor.Ei stiu ca o nedreptate facuta unuia i se poate intampla si lui.Si de aceia se simt datori sa o previna.La noi interesul oamnilor este proiectat in legatura stricta cu persoana si anturajul lor si eventual ,daca se poate “sa moara si capra vecinului”.Am remarcat ca la mitingul dumneavoastra cei ce au participat s-au apropiat intr-o covarsitoare masura de atitudinea sociala a traitorilor intr-o veche democratie,a oamenilor care sunt interesati de ce se intampla in tara lor,ce se intampla unor semeni ai lor si si-au aratat disponibilitatea sa conteste si sa lupte impotriva abuzurilor. Cei ce sustin ca participantii la miting au fost adusi cu camioanele se dovedesca a fi personajele care nu concep ca exista si altfel de oameni,ca nu toti sunt grijulii numai cu ei si cu obiele lor.Iata un motiv serios pentru care organizatorii mitingului merita stima.

  11. Pentru mine e încă puţin spus că m-am simţit bine.
    Că NE-am simţit bine. Am făcut-o, în primul rând, pentru fiica mea.

    P.S. Şi-am mai ajuns toţi trei şi pe net, la Tănase şi pe youtube, în filmuleţ. :))

  12. De mult nu m-am mai simtit asa , parca am retrait spiritul din timpul REVOLUTIEI , am simtit ca renasc . AM MER DIN DORINTA DE A STRIGA IN GURA MARE IMPOTRIVA SLUGILOR BASESCIENE .

  13. Super mitingul,imi place sa cred ca n-a fost decit “incalzirea”….si ca pe viitor veti putea sa faceti mitinguri si “in afara orelor de program” si atunci sa vezi multime de oameni ….poate si in poarta Cotrocenilor ?FIINCA IN FOND TATICUL LOR CARE LE DA DE MINCARE SI BAUT PENTRU MIZERIILE PE CARE II PUNE SA LE FACA?ACOLO ISI ARE PESTERA ! In alta ordine de idei,transmitetii lui Mircea Badea ca s-ar putea ca Basescu chiar sa-l vrea pe bune pe Haisam inapoi in Romania !Dece ?Pai simplu:intelegerea a fost asa :tu faci magaria,noi statul iesim eroii care au salvat ostatecii-tu devii apoi vinovatul pentru ce s-a intimplat dar noi i-ti dam averea si te trimitem afara fara probleme pe motiv ca ai fugit iar tu ramii cu libertatea si averea ,noi raminem cu banii de rascumpararesi aura de eroi salvatorii natiei !Tu taci ca mormintul despre ce s-a intimplat ,noi secretizam dosarul pentru 50 de ani asa ca atunci cind vor vedea romanii ce boi au fost si noi ce teroristi si hoti de bani publici noi vom fi morti demult ….!Ei acum s-a intimplat defectiunea,Haisam deranjat de cum i-a parvenit familia,de cum s-a facut transferul averii….si de alte lucruri necunoscute inca ,rupe tacerea si ….incepe sa vorbeasca la TV !Bine inteles ca nu-i timpit si nu spune nimic concret si logic ,dar- el nici nu vrea altceva prin interventiile la telefon decit sa-i transmita marinarului doua lucruri:
    1- sint viu si nevatamat si plin de energie
    2-asa ca intelegi pot orcind sa incep sa vorbesc “pe bune” despre ce ai secretizat tu pe 50 de ani,ca doar sceneta am jucat-o amindoi !Ei si cind Romanii vor vedea ca nu mai bat cimpii asa cum am facut-o in aceste interventii “de avertizare” sa te ti atunci posibilitate de suspendare din functie pentru….delapidare….si organizarea de acte ….Asa ca mesajul a fost primit si corect descifrat,rezultind de aici ca reprezinta un pericol mortal.Prin urmare sytrategia s-a schimbat:il readucem in tara si el-bolnavul de cancer parca-moare bietul in inchisoare dupa o suferinta grea si lunga ….Astfel i se inchide definitiv gura sinoi ne scoatem scapind demartorul cel mai important a aceea ce s-a intimplat…..PENTRU CA ALTFEL VA INCHIPUITI CE SE VA INTIMPLA A DOUA ZI DUPA CARE CHIORU NU VA MAI FI PRESEDINTE,PRIN PRISMA ACESTUI CAZ ?Deci acum Romania chiar il vrea pe Haisam, mort!Sirienii care si ei au un serviciu de spionaj foarte bun care se bate cu mosadul evreesc sigur ca s-au prin de cioaca si se opun sa-l dea statului roman ,fiica in fond ala are si stele siriene pe umeri….!

  14. Asta da invitat! Nici nu se mai pune problema sa aleg somnul!
    Asa ca, prima intrebare, de fapt o constatare, valabila pentru amandoi: “Acum va dati sema de ce am spus multi ca aveati sanse daca ati fi intrat in politica?”

  15. Ieri a postat dl.Octavian Georgescu un comentariu.Putea sa si nu.Dupa prima propozitie mi s-a inchis mintea si “concomitent” intelegerea.S-a suparat degeaba, pentru ca nu am observat sa se fi luat aminte la spusele domniei-sale.Acum revenind la oile noastre sau dupa cum ar zice unii,noi oile intre noi ,din toate comentariile razbat sentimente calde,frumoase si o mandrie aproape palpabila.Victor Ciutacu si Mircea Badea , sunteti buni baieti !

  16. multumesc pentru ce am vazut in acea zi sper ca sunt multi care s-au mai trezit ca nu mai dorm,ca nu exista coincidente si ca atunci cand se vor trezi si ceilalti sa nu fie prea tarziu

  17. Desi era intr-adevar off topic, regret ca nu ati aprobat, domnule Ciutacu, comentariul in care am copiat acel link despre cine face “reforma” in justitie. Avand in vedere ca ati scris recent despre guvernatorul BNR si ca faptele reclamate acolo s-au petrecut sub guvernarea acestuia, BNR fiind dintotdeauna si institutia responsabila cu supravegherea domeniului bancar, revin in speranta v-as putea trezi interesul pentru aceasta chestiune. Poate ca asa se va elucida misterul ca il invaluie pe atotstutorul guvernator Isarescu. Multumesc

  18. Am vazut niste autocare cu niste persoane ce veneau ” glont ” la asa zisul manifest la care n-ati chemat pe nimeni !!! … cine i-a adus pe aia ???????
    Ati inceput sa ne prostiti si voi ?
    Chiar ca e o tara de cretini manipulati …
    Poate prostiti mamaile alea , dar multi nu cad in plasa asta …

  19. Nu veti obtine prea curand (in timpul vietii voastre) sa adunati atata lume incat sa insemne ceva. Ceea ce a fost odata (daca a fost…) romanul, a disparut (sau nici n-a existat).
    Ceea ce exista (si a existat vreodata) la conducerea Romaniei reprezinta o masa de gunoaie, jigodii si scursuri (in jos dinspre Javra Ordinara pana la cel mai mic sef in slujba statului). Noi am ales si pus la carmuire aceasta masa de gunoaie, pentru ca asta suntem, o masa de gunoaie. Pe mine daca ma alege cineva, chiar daca la inceput sunt oarecum cinstit, in scurt timp ma transform intrun gunoi, invat sa mint si sa manipulez, invat sa plang si sa induiosez, fac orice pentru ca ma impinge un scop: sa-mi fie mie bine. Eu reprezint majoritatea, sunt javra majoritara si impreuna cu javrele mele facem legea asa cum ne convine. Ceea ce puteti voi sa adunati nu reprezinta nici macar cat reprezinta ungurii in Parlament. In plus, ungurii sunt inteligenti si obtin ce si cind vor, pe cand voi…
    Ceea ce vreti voi astia putini, nu e posibil. Nu e posibil pentru ca n-aveti prin cine sa va impuneti: nu exista un lider inspre care sa va indreptati, nu aveti motivatie. Si nici nu se va naste unul pentru ca n-are de unde. Nu exista si nici nu da semne c-ar exista un politician care sa inspire un minim respect si o minima seriozitate. Toti suntem cu toti si impotriva tuturor pentru ca tuturor trebuie sa ne mearga bine. E mai presus de orice sa sa-mi mearga bine mie, despre restul mai vedem…
    Fara indoiala ca suma majoritatii din care fac parte si cea a putinilor pe care in puteti voi aduna nu e egala cu cea a populatiei. Lipseste mojicimea care nu se baga din variate motive. Cum nu se baga, o autoconsider cantitate neglijabila.
    In rest, respect intentia si gestul vostru si s-auzim de bine (bine pentru mine).

  20. Luandu-ma dupa propaganda basesciana Dvs. si Badea ati fost incorecti; ati platit autobuze cu protestatari si nu vreti sa recunoasteti, ati dat bonuri pentru mici si bere si nu vreti sa recunoasteti, ati dat bani de la mogul si nu vreti sa recunoasteti, ati prins multi protestatari cu lasou si nu vreti sa recunoasteti, i-ati obligat sa strige “iesi afara javra ordinara” si nu vreti sa recunoasteti; dar oare faptul ca acest protest si-a atins scopul recunoasteti?

  21. Regula de trei simpla. Pai daca la un miting in doi au venit 1500, cati o sa vina la un miting in mai multi …? Sper ca mitingul vostru nu a fost decat o repetie, o incalzire.

  22. am fost in piata cu voi a fost superb,am simtit ca traiesc .daca nu veneam sa strig cred ca faceam ceva la cap.am stat linga o mamaita de vreo 75 de ani care striga mai tare ca mine .m-ia zis ca nu vrea pensie marita dar vrea LIBERTATE.

  23. Nu va trece anul si la orice manifestatie de acum incolo pot veni ~ 1 milion de bucuresteni – fiindca nemultumirile cresc in progresie geometrica , si orice gen de adunare ( cu sau fara Aprobare) impotriva guvernului/presedintelui este nu numai justificata , dar si fireasca , obligatorie chiar ; IN CE STARE VRETI SA NE ADUCETI , ANALFABETILOR IMBUIBATI INCULTI, “CAPUSELOR” PE SPINAREA POPORULUI ACESTA ???!!!!!

  24. Citesc stirile cam o data la doua saptamani, asa ca si feedback-ul vine cu intarziere…
    In fine, felicitari! Atat celor cu initiativa, cat si celor care au participat de gragul participarii. Pentru ca suntem unde suntem fiindca nimeni nu mai are timp sa gandeasca, ci doar sa incerce sa isi asigure supravietuirea. Felicitari celor care si-au facut timp.
    Si acum partea critica, domnule Ciutacu… Era nevoie de poze alb-negru? Era nevoie de filmulete montate si cu muzica (siropoasa) de efect? Stiu la ce se bate apropos-ul. Si e directia corecta. Am crescut vazand revolutie si mineriade filmate in alb-negru si rar lipsea muzica de efect.Deci da, nu-i greu sa ne prindem. Insa (cred eu) am ajuns in faza disperata in care ne prindem noi si fara alb-negru si note dulcege. Realitatea se serveste cruda, sa se pastreze vitaminele:) Mai nou toata lumea o fierbe si o asorteaza cu PR. Ce-ar fi sa nu mai facem asta?
    Inca o data, Felicitari!

  25. @Alexandra: filmele si pozele nu-mi apartin, sunt facute de oameni care au fost acolo. eu eram prea ocupat cu racnitul ca sa mai am timp de montaje literar-artistice

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.