Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

Mulţumesc public tuturor care au simţit nevoia, ieri, în Piaţa Constituţiei, să fie alături de noi în încercarea de a demonstra că nu suntem în integralitate un popor de oi şi că nu se poate scrie cu toţi oamenii din ţara asta, în ţarcuri bine izolate, “Trăiască Băsescu”. Şi, totodată, în egală măsură, vreau să remarc că mitingul pe care l-am trăit împreună, unde nu s-au avansat revendicări salariale, ci s-a strigat anti-cenzură şi pentru libertate, s-a desfăşurat procedural impecabil. A fost civism, a fost decenţă, s-a respectat legea, iar autorităţile s-au mişcat aşa cum ar trebui să o facă de obicei. În final,  mă declar dezamăgit că-s suspectat de blat cu autocare pline de elevi cu Dragnea, nu cu Vanghelie, ruşii, mogulii, Poşta şi Sarea…

P.S. Domnule preşedinte, primiţi, vă rog, scuze publice pentru că susţinătorii noştri din faţa CNA nu au ascultat elegii de Salam şi Prinţesa Ardealului, nu se uită la Taraf şi Etno, au afişat pancarte instigatoare în latină, n-au mâncat seminţe, n-au fost aduşi de Manţog de la cărbuni şi au lăsat piaţa la fel de curată cum au găsit-o.

    UPDATE: După ce şi-a luat viteză din grila de toamnă a Antenei 3, fiindcă a consacrat aproape decisiv zeroul dinaintea virgulei din tabelele cu audienţe, Moise Guran s-a refugiat la disperare, tot cu zero în faţa virgulei, în ungherul prăfuit numit TVR 2. De unde, din calitate de nou întrebător oficial al preşedintelui României, singurul jurnalist din Antene acceptat în 2009 la interviu de Traian Băsescu a început să arunce, previzibil, cu marmeladă, pe un blog al cărui link vă las să-l descoperiţi voi, în cei care au răms în Antena 3 şi pe care piaţa media îi suspectează, trist pentru el, că fac performanţă, măcar în domeniul cifrelor. În esenţă, omul consideră, din turnul de sticlă al unei instituţii bugetofage, că eu şi Badea avem o audienţă de factură proastă şi de o intelectualitate precară, iar toţi cei care au ieşit în Piaţa Constituţiei ieri sunt nişte bieţi detestabili şi manipulabili. E liber la opinie, taman pentru pluralism am manifestat, însă, dacă tot urla demnitatea-n el, am fi preferat să ne spună ce jalnici suntem, noi şi publicul Antenei 3, când era angajat al postului, nu după ce a devenit bugetar.
    LATE UPDATE: Amploarea reală a protestului, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

  1. draga victor,

    Am fost, ma regasesc in fotografiile postate de tine si implicit in baza de date a celor pe care ii platim sa se ocupe de “baietii destepti” si nu de noi care pentru informarea lui Moise Guran stim,fara a fi modesti,ca suntem baieti speciali si atipici suficienti de mobilati sa-l luam in seama.
    dar nu ma mai surprinde nimic atata timp ALMA Roberta se pricepe la box mai nou …si nu vrea sa repete greseala sa nu-l vada live pe Bute pe tvr 🙂
    felicitari inca o data pentru curajul vostru care ne-a dat sperante ca nu suntem toti anesteziati de fluturi

  2. Sa va tina Dumnezeu la fel de intregi la minte si la suflet!
    FELICITARI BAIETI!!!!!
    Din pacate pentru ei suntem multi, foarte multi cei carora ne aduceti un dram de bucurie si poate speranta aproape in fiecare seara atunci cand va bateti pentru dreptate si adevar pe posturile “mogulului cel rau”.
    cu mare stima si repect ma plec in fata domniilor voastre!
    SA NE TRAITI VOI CEI CARE N-ATI COBORAT NICIODATA DE PE BARICADA!

  3. Pe cat de mult admir niste minti fascinante din jurnalism,cu atat ma scarbesc pe zi ce trece de ideea de a urma vreodata aceasta cale.

    Daca Moise Guran se crede atat de inteligent,ii daruiesc eu un raspuns cu conotatie psihologica/sociala: majoritatea intelectualilor sunt resemnati si nici macar nu mai voteaza. Deci ei asista neputinciosi la tot ce se intampla si se revolta doar in mintea lor. (sau pe bloguri cel mult) Si asta se intampla de multa vreme.
    Eventual l-as intreba in ce context ar merita un miting si cum ar strange el intelectualii tarii pt un scop anume…macar asa,ca idee.

  4. Sa stiti ca abia astept “vorbe grele” vineri seara.Victor Ciutacu si Mircea Badea…
    interesant de urmarit.Imi place Badea de la aparitia lui la Tele7,dar am vazut o emisiune”noaptea tarziu” ,a avut-o invitata pe d-na Ileana Vulpescu si de atunci il iubesc…Sunteti doua mari caractere si oameni importanti pentru noi.Cei suparati pe audientele voastre (si nu numai) ar trebui sa se gandeasca ca se intampla asa tocmai pentru ca e important pentru noi ceea ce spuneti,ori poate de-aia…

  5. Ce bine “l-a mirosit” Badea pe Guran ..inca de cand lucra la Antena.
    Cunoaste bine oamenii Mircea , asta e inca o calitate de a lui.

  6. data viitoare cand faceti un manifest, incercati sa fie dela ora 18…sau pe acolo, sa vedeti atunci ce surpriza ati avea.

    felicitari ocicum. imi plac oamenii normali si imi place curajul vostru de a va apara drepturile.

    lasa-l pe guran, sau cum il cheama, nu -i mai face reclama, e un simplu pupincurist basist, simplu ca buna ziua. un ahtiat dupa bani care nu are alt reper, asa cum suntem multi in tara asta.

    succes Victor Ciutacu!

  7. Sint o oaie, in realitatea berbec (asta pentru a pastra realitatea).
    Am fost la miting pentru ideea de libertate a cuvintului, a gindului, implicit a exprimarii. Asta nu inseamna ca apreciez si sustin idiotenia, neam prostia, nemernicia, fatarnicia. Oricare ar fi modalitatea de exprimare si manifestare a celor mentionate anterior.
    Am fost la miting pentru toti cei care sint convinsi ca actualul regim (formularea nu este una de bine, cind spunem regim spunem opresiune) este unul care ne face bine. Unora este posibil sa le faca bine. Astazi. Dar miine..???
    Am fost la miting pentru un concept: daca vrem sa traim ca viermii, ca viermii vom muri. Daca vrem sa traim in si cu demnitate, vom muri cu coloana verticala nealterata si cu capul sus.
    Am fost la miting si pentru Moise Guran si pentru altii ca el care astazi, poate, se simt intangibili. Si miine este o zi… Aparindu-i pe ei, ma apar pe mine si pe toti cei din jurul meu. Este adevarat ca multi nu merita a fi aparati, merita a fi lasati ca mai devreme sau mai tirziu principiul lui Newton sa-i ajunga si pe ei.
    Proletcultistii sint astazi la putere. Dar miine…???
    Am fost la miting pentru libertatea mea si a voastra! Si ca mine muuuulti din cei care au fost in piata! Au fost pentru libertatea lor si a voastra!

  8. INCA O DATA BRAVO SI FELICITARI VICTOR CIUTACU SI MIRCEA BADEA SI JOS PALARIA PT. TOTI ROMANII, chiar daca fizic nu m-am aflat langa dvs. am stat cu ochii pe A3 live, si am vazut cam ceea ce se intampla acolo si DA sunt mandra ca ma numar printre cei care va urmaresc, va citesc mai si postez aici cand am timp si mai sunt mandra de toti cetatenii de onoare care au participat ieri intr-un mod foarte civilizat, ma uitam la parlament cum veneau unu cate unu, sala fiind goala cum venea dna udrea agale, nu cumva sa isi rasuceasca piciorusele cum se pupa cu zdreanat aia de boureanu, pe anastase care se gudura pe langa baselu, MI SE FACE SILA anu stiu cata oara,si ii arat si pe zdrentele de la CNA care se faceau ca nu aud ceea ce este afara si votau alte amenzi/.Oricat ar incerca sa va puna pumnul in gura nu o sa reuseasca, pt. ca in tandem cu ceilalti colegi ai dvs.BADEA, STAN,GADEA, TUDOR si altii ne ati facut sa fim mandri ca va suntem telespectatori seara de seara, si ca ne-ati destupat mintile.Astept vinerea, sa vad ce ne mai pregatiti. cu mult respect, dana

  9. Felicitari!Iar celor care crapa de invidie, de la mare distanta,o urare:A TOMAR POR EL PUTO CULO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Felicitari pentru reusita protestului.A fost o reusita, cu toate ca , la cati locuitori are Bucurestiul m-as fi asteptat sa fie mai multi oameni nemultumiti de cenzura CNA, in special studentii.
    Daca ne-am imagina un protest asemanator cu Guta si Salam in rolurile principale , cred ca veneau de trei ori mai multi. Desigur, dupa eliberarea pietei lucrurile ar fi stat cu totul altfel, adica, se aduna un camion de gunoaie.

    N-am stiut ca lui Moise Guran ii place portocaliul !

  11. Moise Guran nu a devenit bugetar. Este inca o aruncare cu magiun prin ventilator, o incercare jalnica de a manipula. Dumneata stii foarte bine ca are alte raporturi cu tvr, sau daca nu stii, fa ceva si informeaza-te, ca tot vad ca ai ajuns mare formator de opinie. In orice caz, alaturarea cu mircea badea nu poate decat sa iti aduca un zero barat, fara virgula, in ierarhia valorilor intelectuale pe care eu o am.

  12. Iar tu esti pe prima treapta… Guran e bugetar, daca ai tupeul sa infirmi asta, poate iti bag lista cu salarii din tvr, sa vezi tu informare. Te bagi in seamna ca si chilotii in cur.

  13. 🙁 Socant de pestilentiala prestatia lui Moise Guran …! Chiar nu ma asteptam la asa ceva… Bleah ! Scabros … !

  14. Va multumim pentru ca existati si ne-ati oferit onoarea si sansa de a va fi alaturi in cadrul unei actiuni absolut superbe! Ceea ce ati facut este si va fi de referinta, istoriceste considerand…
    Respect si reverenta eterna!

  15. Vase de cinste si vase de ocara. Depinde de fiecare om in parte ce vrea sa fie, este Alegerea lui.
    Am citit mai mult pe diagonala postarea d-lui Guran.Si as vrea sa ma refer doar la cateva lucruri.
    ” De ce mă faci să scriu despre tine…, când eu vroiam de fapt să scriu despre CNA?”. Aceeasi tendinta de a privi in cealalta directie, de a indica cumva ca celalalt este de vina de actiunea mea. Dp meu dv este vorba de o alegere-Aleg sa scriu despre… Poti la fel de bine sa alegi sa nu scrii despre..Punct.
    Dar, intentia a fost alta, din pacate.

    Apoi, cu cata usurinta au fost folosite cuvintele “Jesus Christ”, “doi mesia” sau “turma de oi”. Si nu pot decat sa ma inteb daca s-a inteles cu adevarat gravitatea situatiei in care se afla Romania, si incotro se indreapta. O astfel de comparatie chiar nu cred ca isi avea rostul. Ca multe lucruri din cele scrise de d-l Guran..
    Este mare nevoie de discernamant.

    Una peste alta, cred ca este important de analizat motivatia care sta in spatele fiecarei actiuni. Dc ma refer la tara noastra, sunt oameni care o iubesc(si iubesc romanii) si ar fi gata pentru orice sacrificiu, si oameni care se iubesc mai mult pe ei decat pe cei din jur, si fac orice sa le fie lor bine(ghidati de principiul:”scopul scuza mijloacele”). Cat de saraci trebuie sa fie cei din a doua categorie, oricat de instariti ar fi.
    Cei care isi iubesc tara, si vor cu adevarat sa schimbe ceva in bine, se vor distinge prin actiunile care le vor face: vor fi spre folosul celui de langa el, constructivi, saritori, luptatori, cu coloana vertebrala, cu fruntea sus, pentru care cuvantul “Inchinare” nu va exista.
    Ceilalti nu vor face decat sa distruga tot ce este valoros, vor incerca sa anuleze orice principiu ferm, compromisul nu va lipsi, intr-un final haosul ii va inconjura.

    la final, sa ne intrebam:
    “ne vindem tara si onoarea pentru un blid de linte, sau cu sabia in mana si cu fruntea sus stam in fata mortii ori a libertatii?”(Mircea(1989))
    vase de cinste/vase de ocara?
    ce va ramane dupa noi?am trait in zadar?

    sa alegem cu intelepciune!
    numai bine!

  16. Cu placere !
    Felicitari si succes pe mai departe !
    p.s. noi n-am fost “oi” , iar Voi n-ati fost…magari… 🙂 !

  17. Moise Gaurean, care incerca sa ne lamureasca cum duduie economia, productia si ce viitor luminos capitalismul are in Romania 🙁 . Normal ca era cu audientele la pamant, ca daca eram tampiti (sau bagasem boticurile in savarina bugetara si eram prea preocupati sa traim viata buna de corupti si delapidatori de fonduri in Romania) ne uitam la Etno, Taraf si sprijineam mesele in restaurante, nu stateam sa ne uitam la posturi de stiri unde apare si isi expune teoriile Badea 😉 .

  18. Am citit cateva din comentariile celorlalti cititori si ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care au observat ca Moise Guran habar nu avea despre ce vorbea la emisiunile lui despre, sanchi, economie.. Sunt dezamagit de antena3 ca a pus un om asa nepregatit intr-o emisiune de o nisha asa importanta;

    PS: Badea ar trebui sa faca misto de ticul lui stupid cu ” Vedetzi voi, dumneavoastra”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.