Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > M-am uitat în mine și m-am eliberat :)

M-am uitat în mine și m-am eliberat :)

Întrucât mi-e silă de tot ce-i în jur, vă mai povestesc niște mici amănunte din viața și opera mea, dar, cu puțin efort intelectual, dat fiind tot ce se petrece-n piața politică, mărturisirea poate fi contextualizată.

rtv3

Se întâmpla pe vremea lui AN. Eu muteam fuște pe la APAPS. Avusese grijă partidul-stat să nu mai am slujbă la Adevărul (sigur, Tinu e istorie, CTP are o eclipsă de memorie, iar nea Viorel e pe la DNA și oricum nu recunoaște nici picat cu ceară), că-s bun doar în opoziție, când rup vânatul în bucăți. La putere-i cam încurcam. Arogantul întinerea strategic partidul.

Eram singurul nemembru din conducerea prăvăliei fepesiste. După ce am gonit pe scări, cu urlete, doi emisari ai factotumului regimului, cineva mă propune, fără să știu, în perspectiva alegerilor care ulterior s-au încheiat cu rezultatul dinainte anunțat, adjunct la TSD. Dacă mă întrebați, Ponta habar n-avea pe cine doreau binevoitorii să-i bage-n coastă. Repet, fără să fiu inscris în PSD și, subliniez, fără să mă întrebe dacă m-ar interesa onoarea. Răsplata era o funcție de secretar de stat, dar nu la orice minister (că eu nu furam nici atunci, iar salariul era deja plafonat), ci la faimoasa autoritate care împărțea fabricile și uzinele republicii. Dregătorie pe care, de asemenea, n-o solicitasem vreodată, întrucât, dincolo de oroarea de a mă subordona politic oricui, condiționasem venirea la APAPS (cu aroganță, că oricum eram pe stradă) de, între altele, ținerea mea la distanță de influențe politice directe. Răspunsul pe care l-a primit binevoitorul care găsise, credea el, soluția subjugării mele totale a fost scurt și ferm: “ești nebun, e incontrolabil”.

Ghiciți voi, dacă aveți chef, a cui a fost replica.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

25 thoughts on “M-am uitat în mine și m-am eliberat :)

  1. Eu cred ca e raposatul Musetescu, Dumnezeu sa-l ierte.
    Oricum, o sa ne dati raspunsul la aceasta ghicitoare cu un update la post sau ramanem sub acoperire? 🙂

  2. In contextul de atunci as spune ca e probabil ca binevoitorul (care tocmai il facuse barbat pe viorel) se pregatea sa te faca barbat (de stat, fireste) si pe tine.
    Cel cu replica sa fi fost unul dintre viorei ? 🙂

  3. trag un foc in bezna: replica a fost a “cetateanului model” Basescu Traian?
    dar “binevoitorul”?

    P.S. mai da si tu indicii…

  4. Dom’Ciutacu, în seara asta chiar l-ați avut invitat pe fostul șef al SIE??
    Domnul acela blând și indecis, care o scălda cu „e opinia președintelui, noi avem altă opinie, sunt interpretări diferite, ș.a.m.d., ”, chiar a fost șef la SIE??
    Nu era Zegrean acoperit, susurându-ne molcom în urechi faimoasa sentință: asta e măreția dreptului, toate legile lasă loc de interpretare??
    O, Doamne! Mă trec fiorii…

  5. Eu cred ca a fost chiar Adrian Nastase.Ati mai povestit o intalnire cu el,dupa niste ani daca imi aduc eu bine aminte, in care el a avut o replica asemanatoare…

  6. Maestre Ciutacu, n-am somn si am vazut o stire cum ca ati prezentat voi in fata natiunii dovezi ca Basescu-i calca pe urme lui Muhamad Ali…
    Si uite asa, mi s-a facut subit dor de tine si-am zis sa intru pe blogul tau sa vad ce mai zici.
    Mishto articol, scris asa, cu un aer de … ghicitoare desteapta.
    Pai, dupa cum ai scris in subtitlu, “cu putin efort intelectual”, cam greu la ora asta, dar incercam, contextualizand intamplarea si legand-o de un eveniment foarte proaspat, verdictul meu e urmatorul:
    ILIEEEEEE SARBUUUUUUUUU
    Nu sunt 100% sigur, dar am vazut ca n-a mai dat nimeni raspunsul asta si sunt chitros de fel, nu vreau sa impart premiul cu nimeni.

    PS : Intrasem sa te iau de urechi ca faci emisiune cu isterica aia, nu stiu cum o cheama… Dar, nu stiu, poate e ca-n vorba aia ca “opusurile se atrag” :)Glumesc. Oricum, felicitari ca ai plecat de la Antena3
    Astept premiul

  7. Năstase nu cred că a fost fiindcă, din câte mai ţin io minte pe dormitorul tău virtual, l-ai întâlnit de două ori (parcă) şi ai scris că nu ţi-a făcut oferte sau întrebat dacă vrei în partid. Asta, dacă nu cumva, ţi-a scăpat din memorie şi chiar a fost Năstase.

    Io cred că a fost Hrebenciuc ORI Sârbu.

  8. Credeti ca postul TV la care lucrati ar trebui sa-si ceara scuze pentru emisiunea de ieri referitoare la starea de sanatate a presedintelui Romaniei?
    Ma refer , mai ales la subtitlurile , fara semn de intrebare

  9. @Dan: subiectul emisiunii a fost legitim, subtitrarile nu-mi apartineau, credinta se manifesta la biserica. Ceea ce consider eu ca trebuie facut spun in interiorul organizatiei cu care am un contract, dar pe care nu o reprezint, nu pe bloguri. Scuze pot sa prezint doar in numele meu. Dar n-am nici un motiv s-o fac

  10. Victore, curiozitatea mea e de ce nu ai scos dosarul de la securitate al lui Basescu pana acum ? Degeaba il mai scoti dupa ce se cara omul ca nu mai intereseaza pe nimeni atunci, romanul(in general) are memorie scurta. Era bine sa il fi scos cu ceva timp in urma ca doar nu s-au chinuit oamenii aia sa il copieze deageaba si tu sa fii printre castigatorii cu o copie 😉

  11. Va apreiez ca jurnalist, imi place stilul incisiv si abordarile avute in spatiul public, detest modul jalnic dupa parerea mea de a face televiziune a trustului Romania Tv.

  12. Eustiam de la cineva ex MAI/SIE ca ti-a parvenit si tie o copie dar o sa mai intreb o data si o sa solicit un raspuns cu lux de amanunte

  13. nu exista nici un loc pe internet in care basisti isa nu atace,mai pe fata cu injuraturi din greu sau mai cu fereala chipurile o ard mai ‘telectual .in plus chiar si ziare care nu puteau fi acuzate de basism au schimbat de drum atat de violent incat pur si simplu baneaza mesajele care nu sunt convenabile basismului.deci s-a dat ordinul de mobilizare generala a activistilor basisti ceea ce imi spune mie ca teama basescului de puscarie nu-i chiar neintemeiata…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.