Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

Mulţumesc public tuturor care au simţit nevoia, ieri, în Piaţa Constituţiei, să fie alături de noi în încercarea de a demonstra că nu suntem în integralitate un popor de oi şi că nu se poate scrie cu toţi oamenii din ţara asta, în ţarcuri bine izolate, “Trăiască Băsescu”. Şi, totodată, în egală măsură, vreau să remarc că mitingul pe care l-am trăit împreună, unde nu s-au avansat revendicări salariale, ci s-a strigat anti-cenzură şi pentru libertate, s-a desfăşurat procedural impecabil. A fost civism, a fost decenţă, s-a respectat legea, iar autorităţile s-au mişcat aşa cum ar trebui să o facă de obicei. În final,  mă declar dezamăgit că-s suspectat de blat cu autocare pline de elevi cu Dragnea, nu cu Vanghelie, ruşii, mogulii, Poşta şi Sarea…

P.S. Domnule preşedinte, primiţi, vă rog, scuze publice pentru că susţinătorii noştri din faţa CNA nu au ascultat elegii de Salam şi Prinţesa Ardealului, nu se uită la Taraf şi Etno, au afişat pancarte instigatoare în latină, n-au mâncat seminţe, n-au fost aduşi de Manţog de la cărbuni şi au lăsat piaţa la fel de curată cum au găsit-o.

    UPDATE: După ce şi-a luat viteză din grila de toamnă a Antenei 3, fiindcă a consacrat aproape decisiv zeroul dinaintea virgulei din tabelele cu audienţe, Moise Guran s-a refugiat la disperare, tot cu zero în faţa virgulei, în ungherul prăfuit numit TVR 2. De unde, din calitate de nou întrebător oficial al preşedintelui României, singurul jurnalist din Antene acceptat în 2009 la interviu de Traian Băsescu a început să arunce, previzibil, cu marmeladă, pe un blog al cărui link vă las să-l descoperiţi voi, în cei care au răms în Antena 3 şi pe care piaţa media îi suspectează, trist pentru el, că fac performanţă, măcar în domeniul cifrelor. În esenţă, omul consideră, din turnul de sticlă al unei instituţii bugetofage, că eu şi Badea avem o audienţă de factură proastă şi de o intelectualitate precară, iar toţi cei care au ieşit în Piaţa Constituţiei ieri sunt nişte bieţi detestabili şi manipulabili. E liber la opinie, taman pentru pluralism am manifestat, însă, dacă tot urla demnitatea-n el, am fi preferat să ne spună ce jalnici suntem, noi şi publicul Antenei 3, când era angajat al postului, nu după ce a devenit bugetar.
    LATE UPDATE: Amploarea reală a protestului, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

  1. Sunt mandru ca am fost acolo!
    Moise Guran ma socheaza, eu chiar il urmaream la antena3…
    Zice sa sunt manipulabil?? Inca de la 12 ani, din 90, citeam DREPTATEA, am aceleasi convingeri politice si istorice, stiu foarte clar in ce cred si ce gandesc, am argumentele mele, sunt informat, citesc, etc.
    Nici in 2004, nu m-am lasat prostit de Basescu si sunt mandru de asta. Cand toata lumea era incantata de alianta DA, eu, desi simpatizant liberal, ii vedeam problemele.
    Am venit la protest din convingere, am strigat pentru libertate si impotriva cenzurii.
    Ce am castigat din asta? E o intrebare stupida, insa o sa ii raspund:
    Am castigat respectul de sine, am dovedit ca suntem in stare sa avem o convingere puternica pt care ne-am sacrificat timpul liber, am dovedit solidaritate, am aratat ca pt noi libertatea de exprimare este mai importanta decat mancarea si salariile. La revolutie nu s-a murit pt mancare, ci pt libertate.

  2. Guran a fost unul dintre cei mai slabi pregătiţi oameni de la A3. Deşi tema emisiunii mă atrăgea, de multe ori schimbam postul înjurându-l pe Guran după ce îl ascultam vreo 5 minute.

  3. Mie unul, Badea nu-mi place. Nu-mi place stilul lui, drept pentru care am ales sa nu-i urmaresc emisiunile. Ciutacu-n schimb i-l urmaresc. Chiar de Badea nu imi place…, ieri am ales sa fiu alaturi de el (si Ciutacu) la protestul organizat in fata CNA-ului.
    Acest protest…, mi-a adus aminte de o alta perioada traita la maxim de mine: Golaniada din ’90! Ca si atunci, cand am protestat impotriva neocomunismului si pentru democratizarea tarii, alibertatii de exprimare… pana cand am scapat ca “prin urechile acului” din mainile unor “mineri”, si ieri am venit sa strig pentru “incercarile” unora de a “baga pumnu’n gura presei” (a unei parti a ei).
    Vreau sa fiu liber sa gandesc, vreau sa fiu liber sa-mi exprim opiniile, nu o sa fiu niciodata adeptul lui “cine n-aude, nu vede si tace, traieste 1.000 de ani in pace”!

  4. Eu m-am săturat până peste cap de oamenii dacă au probleme doar bocesc, iar dacă nu, atunci caută problemele altora să bocească. Cred că bocitul ăsta e un drog de care oamenii sunt dependenți pentru a dormi mai bine la noapte. Acest drog de fapt constă în criticarea de persoane și căutarea de “VINOVAȚI”. NU e nicio persoană vinovată de starea în care se găsește nimeni, ci sistemul și mentalitatea sunt de vină! Ce ușor e să bocești și să zici: “LUMEA E REA! LUMEA E REA! LUMEA E REA!”! Dacă lumea e rea înseamnă că trebuie să ne înlocuim între noi! Dar, dacă tu mă ai la mână pe mine, și eu te am la mână pe tine! Hai să ne înlocuim unii pe alții! Hai să ne avem la mână unii pe alții! Hai să ne apărăm unii de alții! Hai să facem și o afacere din asta ca să punem capac la toate! Eu cred că există soluții la toate asta, numai că pe nimeni nu interesează soluțiile. Lumea e interesată doar de cei mai talentați și expresivi bocitori care să plângă cât mai multă durere. Presa e compusă numai din astfel de bocitori și ei își câștigă pâinea doar plângând durerea altora. În rest, toate soluțiile costă bani, iar fiecare își vede de pătrățica lui, de casa lui și copiii lui. Văd că și ce scriu acum e tot un bocet, dar asta e cel mai ieftin și asta se cere aici.

  5. Este INCREDIBIL ca la 20 de ani de la revolutie s-a strigat ” LIBERTATE ”!!!
    Asta spune multe si as dori sa vada toata planeta mizeria asta de asa zisa democratie din Romania …

    FELICITARI !!!…

  6. Am vrut să mă abţin dar, NU surpriză ( 😀 ), n-am putut şi tot am găsit ce a zis Guran.

    MOISE dragă, mi se pare incalificabil ce ai scos pe gură pe acest subiect. Atât de grav mi se pare, încât nu mă voi coborî să răspund cum meriţi. Deşi mai am foarte mult până voi fi mamaie ( :)))) ), am suficientă experienţă de viaţă cât să-mi dau seama că EŞTI UN FRUSTRAT. Atât de frustrat, încât ai dat pe-afară. Ai pus nişte întrebări, de fapt, le-ai strigat, din care pare că nu înţelegi multe lucruri elementare. Eu, care aveam o părere bună despre tine, chiar dacă nu te urmăream cu fidelitate, nu pot să cred că nu le înţelegi.
    Deci, deşi negi că ar fi vorba de invidie, ea este reflectată din plin în rândurile tale.
    Încă o dată, Moise, chiar nu-mi vine să cred. Sincer. Ai dat dovadă şi de un caracter urât, pe care nu ţi-l bănuiam. Şi să ştii că niciunul dintre membrii familiei mele nu e Berbec! 😉 😛

    P.S. Când am scris prima oară despre invidia lui Moise, habar n-aveam ce declarase el. 🙂

  7. Felicitari pentru curajul vostru! Sigur, pentru o ora ca aceea, participarea a fost una rezonabila, m-as fi asteptat insa la mai multa solidaritate din partea breslei!

    Pacat de Moise Guran, profesional chiar il apreciam! Cred ca eu eram constant intre cei 0,… care-i urmareau emisiunea. Cred insa ca cel mai corect este ca fiecare jurnalist sa-si aleaga angajatorul in functie de convingerile sale.

    Ne uitam in fiecare seara la voi, asa cum pe vremuri ascultam Europa Libera!

  8. In aceeasi postura ca si Moise Guran se afla si prietenul Lucian Mindruta care mustea de demnitate si manjea cu noroi protestul vostru dealtfel cinstit si drept (unde? pe pagina lui de facebook).

  9. L-am intrebat si pe Mircea dar va intreb si pe dumneavoastra: cine e acel domn inalt din spatele lui Mircea din prima poza de aici. Mi se pare o figura cunoscuta dar acum am un lapsus, imi cer scuze.

  10. Felicitari!! Ceea ce s-a vazut ieri in Piata Constitutiei este urmarea unor ani de buna educatie.Mai sunt romani de care nu-mi este rusine,normali si naturali.Bravo baieti,adunati in jurul vostru sinteza unei societati civilizate,niste romani flamanzi de libertate si demnitate.Sunteti exemple de urmat pentru copiii vostri si va respect enorm!

  11. Daca nu esti pupincurist basist nu te “primeste” Culcer in Tvr(odata i se spunea TVR Libera).Guran stie asta.

  12. PS Nu-i mai bagati in seama pe cei care critica ceea ce s-a intamplat ieri.Sunt niste frustrati si nu merita sa fie atat de des pomeniti.Nu vedeti ca se baga in seama singuri,ca altfel n-au audiente si vor sa iasa in evidenta.Chiar nu merita pomeniti cu numele,nu mai intinati cu numele lor acest Eveniment!!!

  13. Felicitari!Incepand de ieri ora 13,45 ma simt si eu un pic mai bine.Imi pare rau ca banii sunt atat de putini prin buzunarele noastre si ca eu personal nu am putut ajunge langa voi.Asa cum am spus m-am simtit perfect reprezentata de voi doi in Piata Constitutiei.Acolo au fost sase-sapte sute de oameni dar cu inimile si trairile lor milioane.Va multumesc !

  14. V-am vazut,multi,multi oameni de bun simt au venit si chiar daca au vrut sa minimalizeze numarul lor au fost peste mie!Se spunea ca asteptari nu sunt dar faptul ca au strigat Libertate! si Jos Cenzura! dupa 20 de ani… a dat foarte mult de gandit multora!Am salutat prezenta Maestrului Emil Hossu ,dl V.Socaciu si nepretuitul Doru Stanculescu,stiam ca libertatea pentru ei este esentiala si de netagaduit si nu puteau sta deoparte. Tot respectul meu pentru exemplul de educatie si civilizatie,acum cand credeam ca nu mai exista!Cat despre moise daca nu ajunge la struguri zice ca sunt acri,nu m-am topit dupa comentariile lui,exista si el la o masuta si atat,dar sa incepi sa fabulezi despre fostii colegi asta este de resortul celor 7 ani de acasa,nu a fost invatat ca pe unde ai calcat sa-ti lasi loc de buna ziua,nu pricepe ce inseamna sa fii profesionist,nu se lipeste chestia asta pe oricine!Il irita audientele voastre si faptul ca sunteti jurnalisti(desi Mircea zice ca nu e)de calibru,fara periute,adevarul gol golut!Eu iti multumesc ca ai fost si glasul meu,sanatatea nu mi-a permis sa fiu,dar am fost langa voi!.

  15. Draga Victore, asa cum i-am spus si lui Mircea va urmaresc, va stimez, sunt cu sufletul alaturi de voi si de tara noastra ( ce a mai ramas din ea )de aici de departe si strig: LIBERTATE!!!!Dumnezeu sa poarte de grija romanilor si Romaniei!!

  16. Felicitari, va felicit pentru ceea ce ati reusit sa faceti, sa aveti langa voi romani civilizati, educati, cu un comportament ireprosabil. Am vazut o Romanie pe care o credeam disparuta, inghitita de mocirla de golaneala basista. Va multumesc din suflet mi-ati redat putina speranta.

  17. Spalatorul de creieri Radu Moraru a spus ca esti “ultimul evreu din ferentari”. Omul asta este penibil si disperat Victore.

  18. Felicitari pentru lectia de democratie si civilizatie!

    Felicitari pentru verticalitate si pentru tot ceea ce sunteti. Si sunteti exemple demne de urmat pentru cei ce vor veni din urma. Fiul meu care este un mare admirator al vostru desi are numai 10 ani nu intelege de ce nu va lasa CNA sa spuneti ce ganditi.Si nici nu are cum sa inteleaga pentru ca la varsta lui este liber si sincer . Si asa vreau sa ramana.

    Romanii vor sa gandeasca liber si sa fie liberi sa gandeasca.
    Romanii vor ca art. 30 din CONSTITUTIA ROMANIEI sa fie respectat.

    Multumesc

  19. DE FAPT NU A FOST NIMENI…. A FOST UN TRUCAJ ORDINAR ! A SE OBSERVA CA IN UNELE POZE OAMENII SE VAD IN ALB-NEGRU…PAI UNDE ATI MAI VAZUT VOI OAMENI CARE SA ARATE ASA ?
    RUSINE DAN VOICULESCU !!!!
    CIFRELE ARATA CA SUNT MAI PUTINI DECAT 300 DUPA NUMARATOAREA DOAMNEI ANASTASE !!!

  20. cam de caragiale protestu. niste adunati provinciali care striga revolutie .conu leonida fata cu reactiunea.

  21. Am uitat sa va spun ca azi este ziua in care ma incearca si putina invidie.Sunt invidioasa pe cei care azi sunt ragusiti si nu raciti.Parca totusi nu suntem pe un drum fara intoarcere.Poate nu suntem iremediabil pierduti.

  22. Sunt incantat sa redescopar, pentru a nu stiu cata oara, ca in tara asta mai sunt adevarati patrioti, oameni carora le pasa de drepturile aproapelui lor. Spun asta deoarece aici, intr-un oras de provincie, toata lumea, dar absolut toata lumea pe care o cunosc, a fost si va fi alaturi de voi ORICE AR FI. Ma simt mandru ca va urmaresc, pentru ca ard de dorinta de mai bine, iubesc libertatea si dreptul la libera exprimare. Sunteti in inima si gandurile noaste.
    Al dvs., Stefan
    PS. Cum Doamne iarta-ma sa fac sa postez pe pagina ta de FB? nu pot da “add friend” ca nu vreau sa fiu considerat spamer…

  23. N-am comentat despre faptul ca s-a luat de capacitatile publicului,chiar nu merita osteneala unui comentariu,nu ma cobor la nivelul lui,el e prea dastept pentru mine!.

  24. @ zamolxe7 pe 10 November 2010 la 08:03
    Nu se mai termina cu naivi care cred ca voturile diasporei l-au ales pe base?
    George Maior l-a ales pe basescu printr-o frauda masiva la centralizarea datelor. Acest beria al timpurilor noastre (Maior G) isi cladeste incet itele sa ajunga in jiltul Cotrocenilor de unde nici drcu nu-l mai da jos. L-a subminat pe Geoana mizerabil (tata socru Buzura Fonful scrie carti in care personajul principal e inspirat de Geoana) subminare care si-a atins apogeul odata cu alegerea lui Ponta ,finul lui drag, la conducerea PSDului.
    Daca ne plangem ca basescu e dictator, stai sa vezi cum va fi cind george maior-beria, obsedatul ascultatului telefoanelor fara mandat, ajunge presedinte.
    Tupeistul inca latra ca pre-paid calling cards nu pot fii ascultate…

  25. Felicitari si noi suntem cei datori sa va multumim pentru demers. Am citit si eu pe diagonala cele spuse de Moise Guran, dar recunosc ca efortul de a-i gasi blogul n-a meritat si nici nu am ce comenta. Eu una imi pretuiesc neuronii de care mai dispun, desi mai am mult pana la a deveni mamaie, fiindca sunt destul de solicitati.

    Ma ingrijoreaza foarte mult ce se intampla in Romania. Am auzit astazi la TV ca vor sa schimbe ceva reglementari in asa fel incat sa poata ei decide singuri, asa ceva n-am mai pomenit. Pai la ce le mai trebuie Parlament? Eu zic sa schimbe in asa fel incat sa decida ei la ei in Modrogan, sau chiar mai bine, la golden spritz.
    Comentarii ca cel al lui Zamolxe7 arata rezultatul guvernarii lui Basescu si acolitilor lui, care tin poporul in bezna (intelectuala) si saracie sa nu cumva sa li se dezvolte creierul sa ii ia pe ei la rost. Fac si eu ca Guran, ca tot fusei la el pe blog, cati din diaspora sa fi votat cu Basescu 200, 300, 400, 500 de mii? 5 MILIOANE au votat cu el pe teritoriul Romaniei, asa ca bucurati-va de el. Asta e democratia in teorie, cu toate ca practica din Romania e altceva. Si inca o remarca, daca imi e permis: nesimtirea si nerusinarea guvernantilor care a atins cote inimaginabile se datoreaza in mare parte lasitatii poporului roman de pe teritoriul Romaniei: i-a dat careva cu ranga in cap vreunui politician nesimtit si nerusinat pana acum? Ca slava Domnului, ar fi cativa in tara aia. Le pupati mana cand ii vedeti pe strada, ca niste iobagi. Va slugariti in ultimul hal!

  26. Noi suntem de ,,o intelectualitate precara,, mai Moise Guranlivule? Ce le mai lalai tu pe la tv cu de-ale economiei desi nici tu nu crezi ceea ce debitezi.Acum te ai dus in tvr televiziunea bolsevica unde esti platit chiar daca nu faci performanta ca ei functioneaza si acum dupa legi de japca bolsevica,si nu sunt pe lista de disponibilizati deoarece produc pupici in dosul lui Base.Moise Guranlivule nu mai face economie la pastile ia le pe toate si la timp ca leziunile de pe creierul tau de sluga pupincurista sunt ireversibile.si ,,ciocu mic ca acum noi,,ti o dam la abonament asa.

  27. Salut si felicitari pentru mitingul de ieri. Am o mare rugaminte catre toti cititorii acestui site: sa intre pe site-ul evz – pe prima pagina undeva in centru, este un sondaj referitor la A. Paunescu, sondaj facut de cei de la deontOLOAGA emisiune “2+1”. Poate reusiti sa intoarceti scorul sondajului. Se poate. Multumesc! Oricum, campania inceputa de evz, continuata astazi de Pupismaneanu este infecta…..

  28. citat din moise guran: “Această postare nu este o refulare a invidiei pentru audienţele lui Badea/Ciutacu.”

    pai de cind refularea a luat locul defularii? s-o lasam asa, mergem la scoala, invatam si apoi scriem despre ce vrem noi!

  29. Felicitari!Hm,mai era nevoie de inca una care sa va felicite?!…Dar va asigur ,domnule Ciutacu, de toata sinceritatea lor.Eu m-am gandit doar la un lucru de cand am vazut ce-a iesit ieri:oamenii aceia au venit nechemati acolo!Au vrut ei, de capul lor, din tot sufletul sa va sustina.Dar daca ati fi chemat dv.lumea sa iasa sa va sustina,ce-ar mai fi fost…Si poate ar fi cazul sa actionam cumva, ca vad ca nu le pasa ,totusi,inca de noi.Nu vrem sa invatam din nou sa strangem cureaua!Ne-am propus teluri mult mai inalte.La 21 de ani dupa revolutie(unde au murit atat de multi tineri)noi inca mai cerem LIBERTATE…
    Va multumim dl Ciutacu,va multumim dl Badea!

  30. @drujbaru
    In primul rând lui Moise sa-i fie rusine, a mâncat o pâine la antene ! La tvr.vai de ratingul lui, nu se uita nimeni.
    In ceea ce te priveste, daca ai venit sa dai cu drujba pe aici,afla ca nu ma intereseaza opinia ta !Uitat-e la “sursele de informare alternative”si scuteste-ma.Cât despre tomberoane, se pare ca nu-ti sunt tocmai straine – nu exista sobolan care sa nu viziteze tomberoanele !

  31. In democratie “sunt oameni cu care vorbesc cu tine si care nu vorbesc”; da asa este!Dvs. si Badea nu vorbiti cu oamenii din CNA, va transmiteti doar mesaje. E normal ca acesti reprezentanti ai autoritatii represive sa doreasca sa fie pomeniti macar de multime. Sunt sigura ca auzindu-si numele lor scandate au intrat in trepidatie de placere! O metoda originala de comunicare.

  32. am fost cu tot sufletul alaturi de voi si am strigat odata cu voi LIBERTATE desi fizic am fost la mare distanta .FELICITARI DIN TOATA INIMA

  33. @ razvan, sebastianu & Co

    Cand ati trecut ultima oara pe la doctor?
    Dar pe la casieria lui baselu?
    V-am mai spus sa aveti grija sa nu va mai luati medicamentele gresit!
    Incercati cu 2 flacoane odata, sa fiti siguri ca nu va mai chinuiti!

  34. @treci codrii de arama: oricine are un punct de vedere argumentat si decent e bine primit aici. nu trebuie sa fim toti de acord intre noi. multumesc pentru intelegere.

  35. Felicitari pentru actiune !!
    Din pacate cred ca 98% din cei care scriu pe blogul tau nu au iesit nici macar odata in strada sa isi apere drepturile.
    Am devenit o natie de revolutionari .. pe internet, toti asteptam ca altii sa ne apere drepturile, iar noi sa stam in fata televizorului si sa strigam “libertate !! ” privind la calculator filmuletele de pe net !!
    De fapt cine sa iasa ?? Profesorii carora eu le platesc lunar peste 1.000 ron pt meditatiile pustoaicei mele, sau medicii carora le-am platit luna asta peste 5.000 de ron pt operatia mamei mele ?? Oamenii astia – o buna parte din bugetari – nu vor iesi niciodata in strada, pe ei nu ii intereseaza salariul de bugetar.
    Din pacate pe marea majoritate a romanilor nu ii intereseaza libertatea, la ei totul trece prin stomac si cam … atat.
    Inca o data felicitari pt ziua de ieri, iar despre Guran nu are rost sa vorbim, sunt oameni mult mai “scarbosi” decat el – vezi Diaconescu actual UNPR.

  36. Victore, eu zic sa nu-ti mai bati capul cu Guran. Nici cat a fost la Antena 3 nu-i puteam urmari emisiunile pentru ca debita aberatii sau chestii inchipuite doar de el. Ca-si da arama pe fata, nu e de mirare. Exista o categorie de spectatori cu discernamant si o alta fara. Cine intelege, intelege, cine nu … are atatea optiuni. Cred ca spectatorii tai iti sunt fideli fara a fi fanatici, aici e diferenta. Noi stim de ce privim sticla, altii nu. In ceea ce ma priveste te urmaresc indiferent de postul pe care apari pentru ca ce spui are un fundament, iar pe Guran nu-l pot urmari pentru ca bate campii, indiferent de postul pe care apare. Am vrut doar sa compar optiunile pe care le avem, eu si, probabil, inca multi altii. Asta e ca si cu mitingul, a venit lumea din convingere, cu bunsimt si decenta. Noi chiar stim de ce !

  37. Eu as fi cumparat bilet de avion si as fi venit in Romania fara niciun regret , doar pentru protest!!!, desi nu mai traiesc acolo de ani buni, doar ca in timpul saptamanii chiar este imposibil pt. mine si probabil pt. multi. DAR IMI PASA !!!

    Si celor care judeca acest demers dupa numarul(mic si insignifiant in conceptia lor) de persoane care au participat si`l iau in deradere si sustin cenzura prin mijloace camataresti, le doresc MULT CANCER din partea mea si tuturor celor care au murit la revolutie pentru libertatea cuvantului si a gandului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.