Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

Mulţumesc public tuturor care au simţit nevoia, ieri, în Piaţa Constituţiei, să fie alături de noi în încercarea de a demonstra că nu suntem în integralitate un popor de oi şi că nu se poate scrie cu toţi oamenii din ţara asta, în ţarcuri bine izolate, “Trăiască Băsescu”. Şi, totodată, în egală măsură, vreau să remarc că mitingul pe care l-am trăit împreună, unde nu s-au avansat revendicări salariale, ci s-a strigat anti-cenzură şi pentru libertate, s-a desfăşurat procedural impecabil. A fost civism, a fost decenţă, s-a respectat legea, iar autorităţile s-au mişcat aşa cum ar trebui să o facă de obicei. În final,  mă declar dezamăgit că-s suspectat de blat cu autocare pline de elevi cu Dragnea, nu cu Vanghelie, ruşii, mogulii, Poşta şi Sarea…

P.S. Domnule preşedinte, primiţi, vă rog, scuze publice pentru că susţinătorii noştri din faţa CNA nu au ascultat elegii de Salam şi Prinţesa Ardealului, nu se uită la Taraf şi Etno, au afişat pancarte instigatoare în latină, n-au mâncat seminţe, n-au fost aduşi de Manţog de la cărbuni şi au lăsat piaţa la fel de curată cum au găsit-o.

    UPDATE: După ce şi-a luat viteză din grila de toamnă a Antenei 3, fiindcă a consacrat aproape decisiv zeroul dinaintea virgulei din tabelele cu audienţe, Moise Guran s-a refugiat la disperare, tot cu zero în faţa virgulei, în ungherul prăfuit numit TVR 2. De unde, din calitate de nou întrebător oficial al preşedintelui României, singurul jurnalist din Antene acceptat în 2009 la interviu de Traian Băsescu a început să arunce, previzibil, cu marmeladă, pe un blog al cărui link vă las să-l descoperiţi voi, în cei care au răms în Antena 3 şi pe care piaţa media îi suspectează, trist pentru el, că fac performanţă, măcar în domeniul cifrelor. În esenţă, omul consideră, din turnul de sticlă al unei instituţii bugetofage, că eu şi Badea avem o audienţă de factură proastă şi de o intelectualitate precară, iar toţi cei care au ieşit în Piaţa Constituţiei ieri sunt nişte bieţi detestabili şi manipulabili. E liber la opinie, taman pentru pluralism am manifestat, însă, dacă tot urla demnitatea-n el, am fi preferat să ne spună ce jalnici suntem, noi şi publicul Antenei 3, când era angajat al postului, nu după ce a devenit bugetar.
    LATE UPDATE: Amploarea reală a protestului, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Aţi arătat că nu sunteţi oi. Vă mulţumesc

  1. Ma bucur mult ca am fost acolo si sper ca data viitoare vom fi si mai multi cei care vom demonstra ca exista si alta Romanie decat cea a lui basescu.

  2. Victore, cred ca citatul din Martin Nimoeller pe care l-ai postat anterior spune totul despre ceea ce se incearca acum in Romania de catre clica cea vremelnica aflata la conducerea tarii.
    Demersul tau si al lui Mircea este unul urias chiar daca va fi minimalizat/neinteles de catre cei obisnuiti sa protesteze doar pentru “burta”! Dar nu trebuie sa va pese, continuati ceea ce bine faceti de atata vreme, poate vor veni timpuri in care oamanii vor intelege ceea ce inseamna reala libertate! Felicitari de aici de departe!

  3. Urasc sa traiesc in tara asta, urasc faptul ca trebuie sa protestez pentru dreptul meu, ii urasc pe toti cei care abuzeaza de putere… am fost acolo si sunt mandru de asta! va multumesc!

  4. A fost lume cu foarte mult bun-simt. Cand mai deranjam pe cineva din multime, mergand sau fotografiind, nimeni nu s-a uitat urat; ba dimpotriva, au fost foarte amabili… parca nu eram in Romania.
    Am trimis o arhiva cu cateva fotografii de acolo pe adresa de contact. Poate vor fi vazute si de altii, eu nu am site.
    Mult respect!

  5. Putini inteleg ce inseamna sa iesi pentru un principiu… Cand vor fi mai multi, poate o sa se schimbe ceva in tara asta. Se aplica si la frauda robertei, televizata, in (teoretic) cea mai importanta institutie a statului. Dobitocii nu-si dau seama ca daca aia a fost posibila si nu au fost reactii (de la miscari de strada la institutionale), se poate intampla orice.

    Doua lucruri:
    1. L-ati intrerupt cam devreme. Am ajuns la 15:30 si speram sa “prind” macar jumatate de ora.
    2. Multi baieti cu ochi albastri. Multi. Au pozat pe toata lumea. Grup cu grup, persoana cu persoana.

  6. Un simplu..bravo! Bravo Victor,bravo Mircea. Si la cei 300 peste o mie(cum a spus si M.Badea) adaugati si nr imens al celor din ‘afara’ care va sustin si va inteleg. Am o presimtire. dupa iarna grea ce va urma,in care foarte multa lume nu va reusi sa-si plateasca facturile,va urma o primavara ‘verde’ ,in care lumea se va ridica impotriva guvernului…iar acesta va cadea…macar din bun-simt.suntem in europa,avem pretentii ca stat,ca natiune,dar suntem umiliti de politicieni,incapabili.existenta tarii?o comedie macabra,iar in fundal rasul båsescian!…asteptam noul val.

  7. SUUUPEERRB!!! Eu am strigat cu voi cand am urmarit filmuletul… LI BER TA TE!!! JOOOS CEN ZU RA!!

    Toata stima.. >:D<

  8. regret sincer ca nu am putut sa vin…insa am fost cu voi tot timpul, doar ca nu fizic..au fost aproape 2000 acolo…ar fi putut sa fie in alte conditii poate un nr inzecit..nu asta este insa important

  9. Aveti de partea voastra oameni cu bun simt,intelectuali,civilizati,uniti,sinceri,cu un crez comun in bunul cel mai de pret al nostr:LIBERTATEA!
    Nu suntem platiti,nu putem fi cumparati,nu ni se pot spala creierele,nu avem carnet de membru de partid.
    Asta ar trebui sa fie democratia,libertatea de exprimare,societatea anului 2010.
    Dupa 22 de ani de la Revolutie,fara sa cerem nici un drept banesc,fara sa fim chemati,fara sa fim invatati ce si cum sa spunem,fara frica de camera sau aparat foto,am strigat impreuna,ne-a unit ceva,cineva.Un crez pe care toti il strigam in gura mare,cu capul sus,in plina strada si in plina zi:JOS CENZURA!LIBERTATE!
    Nu cred ca cineva isi poate dori mai mult…poate mai multi.

  10. Nu,nu..Noi va multumim voua!Altadata poate sonorizarea sa fie mai buna,sa zdrangane gemurile cladirilor din jur si sa le sara scaunelu de sub popou ! Numai bine !

  11. Eu cred ca au fost mai mult de 1000 de oameni, bravo, libertate, libertate, libertate…!!!!!!!!!!!

  12. NU URASC SA TRAIESC IN TARA ASTA !
    URASC SA TRAIESC IN TARA ASTA SI SA VOTEZE ALTII CARE NU TRAIESC IN TARA ASTA PENTRU MINE !

    Ciutacule !
    De ce sa voteze aia din Moldova pentru mine ?
    Pentru ca au primit cetatenie romana ?
    Ei traiesc acolo si-i doare-n “base” cine guverneaza Romania!
    De ce sa decida ei pentru mine ?
    De ce sa decida altii din USA, Franta, Italia, Spania pentru mine ?

    Sa militam pentru o lege ca in Ungaria !
    Sa voteze din diaspora numai cei cu domiciliul stabil in Romania ! NU TOTI LA NUMAR !

    M-am saturat sa decida pentru mine aia care traiesc in alta tara si-i doaren “base” de mine !

  13. MI-NU-NAT!!! imi pare sincer rau ca nu am putut fi acolo dar din provincie mai greu, iar parerea de rau nu este indreptata atat de mult spre dumneavoastra, domnule ciutacu, sau spre domnul badea cat spre toti cei prezenti la acel protest. eu insa am fost, sunt si voi fi alaturi de dumneavoastra, atat timp cat va fi nevoie. cu tot respectul si admiratia, va doresc sanatate dumneavoastra si celor dragi dumneavoastra, dar si puterea si energia de a continua in sprijinul mintilor drepte.

  14. Multumesc si eu.Ca o gura de aer proaspat.Oameni normali,civilizati,educati.Si acum zambesc…pana la urma nu suntem toti “tampiti”.

  15. Felicitari pentru gestul de a protesta. Felicitari celor ce au ajuns acolo. Ar fi bine sa nu fie necesara o viitoare data. M-a impresionat calitatea manifestatiei, a fost ceva ce nu credeam ca mai exista – poate asa arata adevarata manifestare populara si apolitica. Cred ca oriunde veti merge si veti incerca, veti avea acelasi rezultat. Vazand imaginile, m-a trecut un fior, gandindu-ma la ce ar fi spus dl. Octavian Paler. Si mai impresionant este faptul ca acestia sunt o parte din cei ce va urmaresc pe voi si cei cu care se poate face o alta societate ce reprezinta Romania. Nu e cantitate ci e calitate si va conta enorm. Asta trebuie sa fie tara nostra, si nu imbulzeala pt un kilogram de zahar, maneaua de pe tonurile telefoanelor, slanina ce se revarsa pe geamurile limuzinelor si lupii alogeni ce vor sa devoreze o natiune.

  16. In ONOAREA VOASTRA, pentru ceea ce ati realizat ieri, pentru speranta pe care mi-ati redat-o, evoc aici versurile MARELUI Adrian Paunescu, din poezia “Cantec pentru libertate”:

    “Pentru tine libertate
    Si cu moartea ne vom bate
    Pe nimica nu te-om vinde,
    Pe titei si pe merinde

    Pentru tine sora noastra,
    Plange ploaia la fereastra
    Libertate,libertate,
    Esti mai dulce decat toate.

    Orice-ar fi in aceasta viata,
    Nici un pret de dragul tau nu-i mic
    Orice-ar fi in aceasta viata,
    NU DAM LIBERTATEA PE NIMIC !

    Si iti stie intreaga plata,
    Cine te-a pierdut odata,
    Cine-a fost in puscarie, ]
    Ca pe mama lui te site.

    Cand calaii te omoara,
    Te-ntrupam a doua oara,
    Si ei nu mai pot sa doarma,
    LIBERATEA ESTI O ARMA.

    Nu te bem ca pe-un narcotic,
    Nu te bem ca fruct exotic,
    Sa rasari din tara-n tara
    Ca un fel de primavara.

    Sa rasari din frunte-n frunte
    Sa traznesti din munte-n munte,
    Cad minciuni in tribunale,
    Inaintea fetii tale.

    ESTI MAI TARE DECAT BANII,
    TE URASC SI-N SOMN TIRANII,
    SI CAND PAINE NU MAI ESTE,
    NE ESTI MAGICA POVESTE.

    CAND CALDURA NU MAI VINE,
    NE INCALZIM NUMAI LA TINE,
    NU E MAMA OMENEASCA,
    DACA MORI SA NU TE NASCA.

    Raza ta pana la stele,
    Taie lanturi si zabrele,
    Raza ta pana la luna,
    Face inima mai buna.

    Raza ta pana la soare,
    Calca moartea in picioare,
    Pentru tine libertate,
    Cu noi insine ne-am bate.”

    Versurile au fost puse pe note si cantete de Octavian Bud, in cenaclul Flacara.

  17. va multumesc !ati aratat cum se poate protesta civilizat, si in primul rand ca nu suntem cu totii niste prosti pe care basescu si toti cei care-i apartin sa ne manipuleze dupa bunul lor plac. va multumesc inca odata pentru speranta pe care ne-ati dat-o.

  18. V-am urmarit ieri, BRAVO VOUA ! Ati aratat ca se poate si altfel in tara asta. Va stimez si va respect din tot sufletul !

  19. Nu era niciun dubiu despre cum si ce fel va decurge protestul ‘de doua persoane’ … Eu unul n-am iesit in strada in ultimii 20 de ani, ieri am facut-o, fiindca nu era vorba de prima de miel sau pretul la benzina, ci despre revolta impotriva nesimtirii si abuzurilor unui stat care nu ne reprezinta si ne striveste, pas cu pas.

  20. Respectele noastre, ale tuturor celor care nu am putut sa fim fizic alaturi de voi.Ne-ati facut sa mai credem ca dreptatea are viitor in Romania.

  21. domnu’ Ciutacu, eu am luat o nemernica de amenda de circulatie. Faceti un miting si pentru genul asta de amenzi? Ca as veni si eu atunci. As lua trenul, as lasa tot si as veni…

  22. Ce frumos a spus cinva mai sus : AM FOST ACOLO SI SUNT MANDRU DE ASTA.Sunt din zona Oasului si imi pare rau ca nu am trecut pe acolo. Simt ca nu mai merit sa ma uit la emisiunile voastre

  23. @Petru.Atena
    Presimțirea ta, e înșelătoare ! După iarna cumplită, ”primăvara cea verde” nu va mai avea pe cine scoate-n stradă ! Majoritatea obidiților vor fi, deja, ieșiți din sistem”, iar restul nu vor mai avea putere, nici să-i scuipe, dară-mi-te să mai pună mâna pe ciomege !
    Sau, mai știi, poate se-ntâmplă vreo minune și-n decembrie va fi iarăși cald ca-n ”89 !
    Atunci, poate nu vor mai aștepta venirea primăverii !

  24. Ieri ar fi trebuit sa fie alaturi de voi toti ziaristii,numai asa de-al dracului.Degeaba isi fac sperante, le va veni si lor rindul Cit de curind.Apropo, pe unde mai scrie Horia A lexandrescu? Acolo vor scrie si unii deontologi sau in cel mai bun caz labe 1 in amalgam cu Fashion tv,mai nou.Ca Voxnews-ul e in reconstructie,ei nu au cu ce umple programul labe 1.Mai nou au inceput sa tranfere facatori de emisiuni de la ei la TVR 2.Pe cind o emisiune la TVR1 si pentru Andreea Pora,desteapta e,sexoasa cit cuprinde-pentru inceput poate o baga animatoare la Danut srl!

  25. De ce va mirati ca va cenzureaza CNA-ul in anul 2010?
    Este condus de un personaj care a ajuns atat de departe pe scena politica a Romaniei venind de atat de jos!
    Ignoranta naste monstrii!!
    Ce sa faca conducerea CNA-ului in anul 2010, daca acum 25 de ani isi reclama colegii studenti ca pierd noptile in loc sa construiasca “comunismul de tip nou!” in jurnalul pupincurismului ASE-cist numit “CONVINGERI COMUNISTE!”
    Atunci isi cenzura colegii de facultate acum, ce sa vezi, cenzureaza toata media!!!
    Ceea ce afirm se poate verifica, iar daca prin absurd si-a ars toate exemplarele de CONVINGERI COMUNISTE din Biblioteca Nationala, raman totusi inca in viata
    cei 200 de colegi care pot depune marturie ca era si poate este inca “un securist mercenar!”

  26. “E liber la opinie, taman pentru pluralism am manifestat, însă, dacă tot urla demnitatea-n el, am fi preferat să ne spună ce jalnici suntem, noi şi publicul Antenei 3, când era angajat al postului, nu după ce a devenit bugetar.” – q.e.d

    Bravo!

    PS. Va multumesc pentru ieri

  27. Da-l drac mai Victore.Unde ai vazut tu miting fara o rosie aruncata,un ou stricat,ceva acolo sa mearga in capul sec a lui Basescu si Boc ? Civilizatia si bunul simt de la mitingul vostru sa vrut o palma peste obrazul autoritatilor.Dar crezi ca acestea au fost sensibilizate? Eu cred ca nu.Astia stiu numai de frica.Si le-a fost frica de mitingul vostru sa fie clar. Eu va doresc la cit mai multe.

  28. As vrea sa felicit TOTI OAMENII care au participat … A fost primul miting serios , in care nu s-a cantat oligofrenicul dans al pinguinului sau s-a mancat seminte , sau s-a umplut piata de sticle si hartii !!!
    Asa o adunare civilizata nu am mai vazut demult si sper sa urmeze si altele cu mai mare forta pentru a scapa odata pentru totdeauna de ASISTATII astia de la putere !!!…

    FELICITARI TUTUROR !!!…

  29. Cosmin,
    eu zic că meriţi. Sunt, totuşi, prea mulţi km de străbătut. Eu însă, n-aş fi putut să stau în oraş şi să nu parcurg acei 500 km dus-întors. 🙂

    Hm…Chiar mă gândeam cât durează până când Moise…acum, că-i la postul public. Urât. Invidia e normal să existe într-o anumită măsură, dar e de preferat să fie una constructivă, nu ceva care să te descalifice.

  30. mie imi pare rau ca nu am venit sa protestez impotriva voastra deoarece sunteti falsi de la inceput si pana la sfarsit ,pentru ca nu poti striga LIBERTATEA EXPRIMARII cand tu o refuzi pe propriul blog nepublicand opiniile care nu-ti convin

  31. Victore, nu are sens sa-l bagi in seama pe Moise Guran. Recunosc, ii urmaream emisiunea cind era la Antena3. Am avut parere de rau cind am aflat de plecarea lui, dar ulterior, vazind unde pleaca am inteles mai multe. Si l-am revazut tot la voi, pe post, cind ai dat secvente din emisiunea cu Baselu.
    Cred ca el si cu o mina de oameni admira sincer “competenta” lui Mugur Isarescu. Sunt mult prea putini cei care cred sincer ca starea actuala a economiei se datoreaza si Bancii Nationale.

    Felicitari pentru protest.

  32. Am fost alaturi de voi, de toti cei care au simtit nevoia sa se exprime in acest mod, SA ISI EXPRIME NEPUTINTA DE A MAI SUPORTA CEEA CE SE INTAMPLA…!!!
    Voi ati fost minunati, cei din piata, au fost minunati…totusi am o intrebare…cf. marelui C.Tanase…

    “SI CU ASTA CE-AM FACUT???”

  33. FELICITARI DIN TOATA INIMA!!! Nu am fost acolo, fizic, ca-s taman din nordul tarii, dar am fost cu sufletul si cu gindul… si cu ochii in monitorul calculatorului… unul la Mircea Badea pe blog unde se vedea live, altul pe situl Antenei3… asa, frumos…. m-am uitat si eu ca Basescu,cu privirea in mai multe directii 🙂

  34. 1.Nu cantitatea conteaza ci calitatea. Si doar nu va fi cineva care sa creada ca DOAR cei ce au manifestat cred in valorile libertatii.
    2. Nu cu vorbe bune discuti cu astia; doar frica i-ar face sa se schimbe.
    3.Imi pare rau de Guran; dar si Cristoiu musca din mana ce l-a hranit;romanii au vorba aia:
    “Pe cine nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”. Pacat.
    4. Cinste si concurentei “Realitatea” care a dat tot timpul -in fereastra- imagini de la miting.
    5. Si ultima; cei care se plang de “cenzura” de pe blogul tau ar trebui sa stie ca aici nu este un WC public, unde te caci si te pisi si ai plecat. Cine nu crede poate citi si comentariile de pe “Jurnalul National”, sau de pe “Antena 3”; aia da libertate.
    PS
    Inca o data multumiri celor care si-au exprimat setea de NORMAL intr-o tara anormala!

  35. Pentru ” de sunteti la fel ” : Intai misca-ti curul de la calculator , unde stai toata ziua si incearca sa faci si tu ceva folositor !!!
    Asa sa injuri pe bloguri e cel mai usor !!!… Daca n-ai fi asa de las , macar ti-ai da adevaratul nume !… dar nu esti in stare nici de atata lucru …
    Nici eu n-as permite ca toti ” liber profesionistii ” sa scrie tampenii pe blogul meu …
    Hai , pa … cauta pe altcineva carui sa-i pese !

  36. ce sa-ti spun mai mult decat atat:te admir(va admir de fapt pe toti cei care aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume)asa incat statusul pecare tu il ai la rubrica:,,despre mine…,l-am printat si pus in birou.
    p.s.ti-am scris numele cu litere f.mari
    o mare dezamagire pt.mine personal a fost ,,domnul” CRISTOIU
    APROPO:macar o data pe luna adu in emisiune si oameni din alte,,sfere” si nu crezi ca este prea putin o singura emisiune pe saptamana?

  37. Salutare Victore
    Am citit si eu articolul lui Moise, si parerea mea este ca exceptand ultimul pasaj care se refera la tine si la Mircea Badea, omu’ are 100% dreptate. A sintetizat perfect starea reala a producatorilor si consumatorilor de media din Romania. Nu cred ca exista o persoana cu un dram de minte si bun simt care poate sa-l contrazica.
    Majoritatea televiziunilor traiesc din tomberon, si dupa nu stiu ce calcule facute de ei, considera sa ne oblige si pe noi sa scormonim gunoiul impreuna cu ei. Thank God ca exista surse de informare si entertainment alternativ, dar pentru cei care nu au acces la internet situatia nu este roza deloc.

    Spuneam, cu exceptia ultimului pasaj, pentru ca nu mi se pare corect (exact cum ai mentionat si tu) sa se ia de tine si de Mircea (si sti ca nu-l simpatizez pe Badea) dupa ce a plecat din trust. Daca avea cojones putea sa se manifeste inainte plecarii, cam ce face Mandruta. Mandruta macar are coaie sa isi exprime parerile pe fata, chiar daca stie ca va fi in contradictie cu colegii de trust.
    All the best!

  38. mda.. ca si la alergarea din tineretului de anul trecut am avut senzatia ca ne-am intalnit undeva, intr-o “tzara” a noastra… de oameni frumosi, destepti, civilizati… imi pare rau doar ca nu am putut fi in imediata dv proximitate ca sa va rog ceva… NU MAI POT CU MANDRUTA… de ce naiba il tot cultiva dl gadea??? E DERIZORIU…

  39. Mai exista oameni in Romania! Nu taratoare! Nu nevertebrate cu suflete de slugi! E cea mai buna veste pe care am primit-o in ultimul timp. Va multumesc!
    Poate ati spart gheata, domnule Ciutacu. Le-ati aratat tuturor ca se poate. La urma urmei, pofta vine mancand! 🙂

  40. cu cei 6 amici ai mei ne-am dus 650 km…a meritat..ma mira faptul ca bucurestenii nu si-au miscat cururile 1 km

  41. @Drujbaru: daca ai bun simt (iar Moise n-are!), nu jignesti publicul unor oameni care nu-ti plac doar fiindca e mai mare decat al tau. si nici pe cei care ies in strada pentru o idee, nu manati de interes financiare…

  42. Am fost acolo.Astazi nu mai pot comunica(verbal)cu nimeni,nu mai am voce.A fost lume buna,cu exceptia mea(vorba unui amic).
    Ma asteptam sa vina mai multi oameni la manifestatie,pe la colturi “latra” multi,mai ales din Media.

  43. Salut,

    Aici se pot vizualiza foto de la protest. Daca vreti le puteti folosi fara nici un fel de problema. La nevoie vi le pot pune la dispozitie si in format original.

    Felicitari,

    Vadim Bondar

  44. @ Victor

    Poate m-am exprimat gresit. Ziceam ca articolul lui Moise mi se pare corect referitor la politica editoriala a televiziunilor. Comentariile referitoare la demonstranti si organiztori (tu si Mircea) au fost intr-adevar deplasate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.