Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Viaţa-n gubernie. Tataee, la Vorbe grele

Viaţa-n gubernie. Tataee, la Vorbe grele

O ţară în care pensionarii stau cu orele în stradă şi iau bătaie de la jandarmii obligaţi prin ordin de zi pe unitate să-i căsăpească (fiindcă marele şi curajosul bărbat de stat călit în băile de mulţime aranjate de SPP se teme să dea ochii cu ei şi stă închis în palat), iar salariaţii şi şomerii se uită la ei la televizor, e descompusă moral şi statal. Se cheamă gubernie. A americanilor, a FMI, a camarilei lui Băsescu, a nesimţirii şi a lăsatului pe tânjeală. Habar nu am a cui mai e şi nici n-am chef să mă gândesc, tot gubernie rămâne(…)O ţară care nu e-n stare să se ridice din genunchi e condamnată de istorie la tiranie. (textul integral, aici)

Azi, de la 21:00,  în exclusivitate pe Antena 2,  Tataee (BUG Mafia) e invitatul meu special. Nu-i singur, dar mai ţin olecuţă de mister, să nu sperii vânatul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Viaţa-n gubernie. Tataee, la Vorbe grele

  1. tineti-o tot asa traiasca bug mafia
    va ascult mult continuati tot asa dan din roma

  2. Ciutacule, data si ora si venim si noi in secunda doi. Sigur ai putea sa intrebi de ce nu in secunda unu. Pentru ca nu pot sa ies singur si sa demonstrez in fata primariei dintr-un sat din fundul tarii. Dar pot veni in capitala special. Macar asa vedem cati mai suntem oameni in tara asta. Nu uita ca nici in ’89 n-a iesit toata tara instantaneu.

  3. Respect BUG MAFIA…ar trebui ca mai multi artisti sa le urmeze aceasta actiune !!!

  4. Tare emisiunea de azi cu Tataee. Victore impreuna cu Badea si Gadea puteti scoate in strada foarte multi oameni. Dati un semn si garantez ca vor fi sute de mii de oameni in fata guvernului. Eu nu ma identific cu niciun lider politic actual, deci nu am ce sa discut cu politicienii. Speranta cred ca este in voi oamenii din tv care aratati problemele reale ale oamenilor. PS. Badea a scos cateva mii de oameni doar la o singura strigare. Asa ca….!

  5. Da´ de ce sa raspunda Parlamentul? Tu ai luat banii marlane! Si pe zdreanata de boc de ce-l mai ti? Maram se produce criza guvernamentala?
    Cu astia-i criza, nu fara! Boule! Si cum mata-n cur sti tu ce-i cu pensionarii? Ha? Si cand ai spus ca 25% mai putini bani pana la sfarsitul anului si pana atunci sa se dea 25% din personalul bugetar afara? Si cu pensionarii ce faci? Al dracului sa fi cu toti ai tai!

  6. Intr-adevar a fost o emisiune super,sa ne traiti bine Domnule Ciutacu si multe “succesuri” pe mai departe:))

  7. Treaba e foarte clara….astia trebuie sa plece. Toata sleahta asta – Basescu, Boc, Udrea, Videanu, Berceanu, Blaga, Funeriu (Funebriu….), Macovei …trebuie sa se ceara afara din functie . Nu merita sa conduca tara asta. Si nici macar o localitate oricit de mica nu trebuie sa fie condusa de sleahta asta.
    E clar. Algoritmul de urmat ar fi asa : demisia guvernului, suspendarea presedintelui in functie, alegeri generale si prezidentiale anticipate conform CONSTITUTIEI. Pentru ca este clar ca lumina zilei – ce au anuntat guvernantii ne duce direct la zid!

  8. Domnule Basescu, ati auzit cand “tonomatul Ciutacu” a zis in gura mare ca este “instigator”?
    Si culmea ca nici Tataee nu prea s-a dezis de acest titlu.Nu sunt instigatori, sunt ‘promovatorii protestului disperarii’. Bravo lor pentru curaj, idee si realizari de pana acum, si fiecare in parte exceleaza in domeniul sau.

  9. Foarte buna emisiunea. Imi permit insa sa iti atrag atentia ca in general rockul nu a promovat mesaje politice. Aceste mesaje au fost mai mult apanajul trupelor punk si hardcore. La noi nu prea existe trupe de genul asta (singurul nume care imi vine in cap este Implant Pentru Refuz)

    Anii 60, Woodstockul si miscarea hippie sunt alt subiect.

  10. esti adevarat victor bravo tie si celor de la b.u.g mafia aceasta melodie ar trebuie sa ne trezeasca daca nu se va intampla suntem intradevar NISTE OI

  11. Mi-ar fi de folos sa scrie cand au fost postate articolele. De exemplu am pierdut emisiunea asta la TV, dar as vrea sa vad inregistreara, insa nu stiu din ce data.

    Puteti rezolva cumva? 🙂

  12. sa ma uit in setari, da’ mi-e ca-mi prind urechile. la 1:30

  13. Ce-i de facut?
    Daca vreun prost a crezut pana astazi, sau inca mai crede, ca la ora actuala e pace pe planeta, cu exceptia catorva razboaie loacale duse pentru “instaurarea democratiei”, se insala amarnic; suntem in plin razboi mondial.
    Dupa ce marile puteri ( a se citi – “puternicii zilei”) au realizat ca un razboi mondial, in care s-ar folosi armele moderne de distrugere in masa, s-ar incheia fara invingatori, ba mai mult, ei insisi ar fi cei mai expusi pericolului exterminarii, s-a schimbat sloganul: din “proletari din toate tarile, uniti-va!” in “bogati din toate tarile, uniti-va ca sa va aparati mai bine de saraci!” – dupa cum spunea un popa “comunist” la TVR, cu cativa ani in urma. Problema e ca nu de “aparat” era vorba, ci de exterminat, nici mai mult, nici mai putin. Iar noi, saracii, trebuie sa ne-ntrebam din nou, la nici o suta de ani distanta, “Ce-i de facut?”
    Intotdeauna au existat “lupi” si “oi” in randul oamenilor; al indivizilor, popoarelor sau populatiilor. Oamenii adevarati sunt foarte rari. De la caderea imperiului roman si sfarsitul “pax romana”, Europa, lumea occidentala in general nu au mai cunoscut pacea. Daca cineva isi imagineaza ca in cartile de istorie se spune adevarul in legatura cu toate, sau adevaratele motive care au declansat razboaie mai mari sau mai mici, de asemenea, se insala. A existat mereu o componenta, nerecunoscuta de catre nimeni, care viza exterminarea populatiilor, fie ca era vorba de prostimea lor sau de a altora. Ca lacomia, dementa, sadismul, setea de sange, nebunia – intr-un cuvant – a unora, a jucat si ea un rol in istorie, este adevarat. Dar “ratiunea” si calculul cinic al bogatilor (“lupilor”) au fost de departe preponderente; in fond, o crestere peste masura a maselor sarace ar fi fost periculoasa pentru ei. Profitand de prostia si agresivitatea crescuta a saracilor, mai ales in perioadele de “criza” (criza = ajungerea la fundul sacului furat in razboiul, jaful precedent sau “imbogatirea peste masura” a prostimii si un exces de clasa mijlocie), acestia au fost intotdeauna impinsi sa se omoare intre ei. Ca s-au gasit nebuni sau mercenari precum Napoleon sau Hitler, ori “oi” cu colti mai ascutiti decat ai “lupilor” precum Stalin (biet seminarist!), ca sa joace rolul de “coducatori de osti”, asta nu inseamna ca in spatele lor nu s-au aflat mereu aceiasi regizori si scenaristi cinici ai istoriei, “trisori” – cum ii numeste Iordache in “Glisando”.
    Nu trebuie sa crezi neaparat in “teoria conspiratiei” ca sa intelegi asta; trebuie doar sa cunosti putin natura umana. Sau, mai bine zis, cele cateva fatete ale ei, cele cateva tipologii umane.
    Asadar, astazi, spuneam, la fel ca intotdeauna, suntem in plin razboi mondial. Diferenta e ca, acum, armele, tacticile difera. Nu si strategiile. Exista si armate, dar “institutii” precum Banca Mondiala sau F.M.I. le fac sa para simple bande de cartier. Nu mitralierele si tancurile, submarinele sau rachetele de pe ele, si nu generalii sau soldatii omoara astazi cea mai mare parte din populatia globului; ci “imprumuturile”, “reformele”, “deficitele” si reprezentantii marilor institutii financiare, impreuna cu “cozile lor de topor” locale “alese prin vot democratic”. Si, este adevarat, e greu sa lupti impotriva lor, pentru ca nu ti se mai pune o pusca in mana si nu mai esti trimis de catre nimeni in transee sa aperi glia stramoseasca; in primul rand, cei mai multi dintre noi nu stim sa identificam inamicul; si daca, intr-un final, l-am identifica, abia atunci ar fi trimisa aviatia sa astearna covoare de bombe peste noi sau sa ne parjoleasca cu napalm.
    Si totusi, daca am reusi sa scapam, in primul rand, de cozile astea de topor autohtone, ar fi un inceput, pentru ca, cel putin, odata plecati la “lupta”, am sti ca nu vom fi tradati de proprii nostri comandanti. Se intampla sa mai moara si comandantii (vezi cazul Kaczynski), dar se pot desemna dinainte inlocuitori la comanda si n-am mai repeta greseala polonezilor de a-i pune pe toti in aceeasi “barca”.
    La romani, fiinte mioritice prin excelenta, instinctul de conservare a luat o intorsatura ciudata si a devenit egoism dublat de lasitate. Pentru multi dintre noi, singura “riposta” la ceea ce ni se intampla, a fost fuga. Cei ramasi sunt lipsiti, practic, de reactie. Fiindca injuraturile raman totusi la un nivel destul de abstract si teoretic. E si normal sa se repeada toti pradatorii in capul nostru, deoarece nu exista alta fiinta mai “inofensiva” decat romanul (ca popor, ca solidaritate – vorbesc). Noi stam; stam sau venim singuri la galetusa cu zahar si ulei; stam sa fim prinsi; stam sa fim mancati; nu ne zbatem, nu facem galagie, murim in liniste; in tacere; tacearea mieilor; tacerea romanilor.
    Daca chestia cu “capul plecat…” a functionat de cateva ori in “istoria noastra multimilenara”, ei bine, va anunt cu tristete, ca astazi nu mai tine; astia sunt decisi sa ne termine definitiv; nu mai merge nici cu peschesul, nici cu copiii, nici cu birul, nici cu nimic; e ca in “Independence Day”: “Peace?…No peace. You all must die…” Asa ca am face bine sa ne analizam mai cu atentie “instinctul de conservare” specific si sa vedem daca mai avem ce conserva; daca a mai ramas ceva de conservat din poporul asta si din noi ca indivizi, in afara de gogosarii, castravetii si varza care pentru multi vor deveni si ele o amintire. Da, poate ca asta mai avem de conservat: amintirile. Dar nici pe astea nu le conservam prea bine findca avem memoria scurta. Vom conserva in schimb spiritul mioritic pe care ultimul dintre noi il va lua cu el in mormant.
    Sau poate ca nu? Si atunci vom intra si noi cu adevarat in randul poparelor cu istorie milenara…?

    PuiulMartor Mai.2010

  14. AL TREILEA CANAL

    Daca exista o propozitie in toata invatatura marxista, cu care sunt de acord si de care nu ma voi indoi niciodata, aceasta este urmatoarea: “Capitalul cel mai de pret este Omul”.
    Greseala fundamentala si intentionata a filozofilor marxisti a fost sa-i considere pe toti la fel de valorosi din punct de vedere social. Nu ma refer la drepturile fundamentale ale omului sau la egalitatea obligatorie in fata legii, ci la beneficiile pe care fiecare le poate oferi societatii.
    Astfel stand lucrurile, cine sunt cei mai importanti membri ai unei societati? Evident, aceia care “administreaza” direct capitalul cel mai de pret – copiii – viitorul oricarei natiuni si in final al intregii spete umane. Cine sunt si trebuie sa fie acestia? Cei chemati sa petreaca cu fiecare copil in parte acel timp necesar formarii si educarii lui pentru a deveni Om. E vorba in primul rand de dascali, de profesori, dar pe langa ei pot fi multi altii. Cine sunt acestia? Inteligenta unei natii. Elitele profesionale. Si nu in ultimul rand, parintii. Esti un varf in domeniul tau, doctor, inginer, jurist, economist, mecanic, tamplar etc., momentul pentru a preda stafeta noilor generatii este in ficare zi. Cel ce afla pentru ca ii e draga cunoasterea sau meseria, trebuie sa se simta chemat si sa fie sprijinit in a le impartasi si altora, celor care vor, desigur, din cunoasterea sa. O societate care vrea sa aiba un viitor e una in care fiecare il invata ceva pe celalalt, nu aceea in care “meseria se fura”. Ceva bun, desigur. Chiar daca e vorba de cinste, onoare, respect, patriotism si atunci te numesti parinte. Iar daca te-ai hotarat sa devii, grija cea mare nu trebuie sa fie cati pamper-si si de ce calitate ii poti cumpara, ci de ce educatie ii poti oferi daca vrei intr-adevar sa cresti un Om si nu un animal domestic care ar putea deveni salbatic.
    Un popor poate ajunge sa stapaneasca prin forta armelor sau a imprejurarilor de tot felul un teritoriu dintre cele mai bogate si binecuvantate; daca, la un moment dat, va ajunge sa-si bata joc de inteleptii si invatatii neamului, acel popor va pierde tot. Daca, in schimb, a avut parte doar de desert si stanci golase, dar invidia si conditiile grele l-au obisnuit sa gandeasca, sa urzeasca planuri si mai ales ales sa-i respecte pe aceia care pot face asta, acel popor va construi, intr-o buna zi, un imperiu. Isi va distruge sistematic adversarii, chiar si pe cei mai puternici si mai numerosi, imputinandu-le inteligenta, furandu-le capetele luminate sau decapitandu-i cu sau fara ajutor dinlauntru. “D-zeu”, se spune, “cand vrea sa piarda pe cineva, ii ia mai intai mintile”.
    Cu poporul roman se intampla asta de vreo saizeci si ceva de ani. Dusmani din afara, ajutati de multele cozi de topor, fii ai neamului pentru care neamul inseamna, in cel mai bun caz, doar familia, nu mai contenesc sa umileasca, sa alunge sau sa suprime fizic tot ce a dat si a avut mai de pret poporul asta – intelectualitatea adevarata, pe aceia care au fost nu doar mai destepti si educati, ci au avut si caracter si, mai ales, tarie de caracter.
    A fost mai intai canalul lui Dej (dupa proiect ingineresc si politic de inspiratie leninisto-stalinista) din anii deceniului negru (’50) unde au fost exterminati sute de mii de profesori, invatatori, preoti, politicieni, chiaburi si alte categorii de “dusmani ai neamului”; au urmat canalul Dunare-Marea Neagra si curbele de sacrificiu ale lui Ceausescu, cultul personalitatii care a ingretosat si alungat orice om cu coloana vertebrala din tara si “exportul” de germani din anii ’80; a venit in cele din urma “revolutia” si lozinca pe care, cred ca suntem singurul popor din lume, am strigat-o in gura mare, fara rusine: ”Moarte intelectualilor!”
    De atunci, degradarea morala si economica din tara a mentinut un exod permanent si fara precedent al tuturor capetelor supradotate, generatie dupa generatie. Si, de fiecare data, mediocrii, parvenitii si slugoii au jubilat intrezarind oportunitatea ca, odata scapati de “concurenta”, ei sa devina “noile valori”.
    Se pare ca n-a fost de ajuns: astazi, guvernul Basescu-Boc “implementeaza” proiectul de inspiratie fascista – F.M.I. – Apa Sambetei, noul canal al pierzaniei actualilor “dusmani ai poporului” – bugetarii; bugetarii, adica, in primul rand, invatatorii, profesorii, doctorii, magistratii si pensionarii, cei din urma fiind depozitarii unor amintiri periculoase pentru noua societate si noul tip de ins nevertebrat si decerebrat care urmeaza sa o alcatuiasca, pana cand, si acesta, cu societate cu tot, va trebui sa-si dea obstescul sfarsit, pentru ca personaje aflate pana de curand in umbra, dar care nu se mai sfiesc astazi sa-si arate fetele hidoase, sa-i poata lua locul.
    Nu stiu daca mai era ceva de facut, inainte ca ultima “criza” sa apara, pentru a salva acest popor de la sclavia totala si, in cele din urma, de la disparitie. Poate mai aveam o sansa sau macar posibilitatea de a prelungii acesta agonie care dureaza de mai bine de o jumatate de secol. Un lucru e sigur acum: “solutia” – F.M.I. – Basescu – Boc si acceptatrea ei de catre noi reprezinta condamnarea la moarte cu executare imediata si certificatul de deces al poporului roman.

  15. Zau ca mi-a parut rau ca nu a fost toata trupa si ca nu am auzit pe “viu” cateva versuri din piesa lor noua pentru care B.U.G. Mafia a folosit o reinterpretare a unei parti dintr-o piesa a lui Vali Sterian “Amintiri cu haiduci”.

  16. Iata cateva versuri:
    Viata-i un cadou frumos si unu de cacat,
    De cacat sa traiesti in Romania de fapt
    Nu ca e ceata, praf, e un sistem bolnav
    Intr-o tara frumoasa pe care o fac pilaf.
    Nu conteaza cine moare, daca moare, cum traieste
    Ca oamenii se arunca de pe blocuri orbeste,
    Ca oamenii isi dau foc pentru ca nu au de mancare
    Ca se moare in spitale de atata nepasare(!!!!)
    Ca se spanzura copiii de dor pentru parinti.

    Numai continuu ca e prea dur si trist!

  17. Tataee spunea cu absoluta naturalete ca nu prea este obisnuit cu sa fie invitat la o emisiune politica; este obisnuit cu emisiuni muzicale; de fapt mai tot timpul a folosit pluralul, pentru ca desi sunt mai multi care fac parte de 17 ani din formatie, ei sunt valorosi numai impreuna.A adnis ca traim vremuri cand “trebuie sa facem ceva”, cand “am iesi in strada ca nu se mai poate”,ca ‘fara proteste serioase’,nu se va face nici acum nimic.

  18. Mi-a placut atitudinea lui fata de colegii din formatie: Nu sunt lider, unul e lider spiritual, altul e lider muzical, eu sunt cu gargara. Dar D-l Ciutacu l-a ridicat la rang de “lider al comunicatiei”.A recunoscut ca muncesc din greu, ca muncesc cu “creierul”.Si daca o fi sa fie acuzati pentru pastrarea spiritului de protest al textului, isi vor asuma responsabilitatea. Aceasta da, atitudine.
    D-le Ciutacu sa tot aveti oameni de acest gen la emisiune.

  19. Felicitari Victor pentru emisiune.Imi place noua piesa a celor de la BUG Mafia, dar nici “Vreau sa va doara” de la Parazitii nu e rea. Se potriveste situatiei actuale.

  20. Am reusit sa vad emisiunea in reluare azi noapte. Foarte buna. Toata stima pt BUG Mafia. Si multe urari de sanatate pt doamna Antoniu.

  21. A fost o emisiune extraordinara cu un invitat de mare exceptie. Sunt fan B.U.G Mafia de foarte mult timp si cred ca ei pot schimba mentalitatea unei intregi generatii. Multumesc domnule Ciutacu pentru o lectie de viata fara seaman. Nu vreau sa par rea, dar majoritata romanilor traiesc intr-un vis frumos, in care Romania este o tara minunata; imi pare rau sa ii dezamagesc dar pentru a avea o imagine reala a tarii noastre trebuie sa asculte cateva piese ale formatiei B,U,G Mafia.

  22. Va salut si va doresc multa sanatate!!
    Totul despre paraziti- Unde traiesc ei?
    Exista peste 100 de tipuri diferite de paraziti si viermi care pot trai in corpul uman. Unii sunt microscopici, in timp ce altii sunt atat de mari incat pot fi vazuti cu usurinta cu ochiul liber. Aceste organisme pot fi intalnite oriunde in mediul nostru de viata, in aerul pe care il respiram, in apa pe care o bem, in mancarea noastra.
    Un parazit este un organism care traieste pe sau in alte organisme de la care obtine substante nutritive pentru a trai si carora le dauneaza pe parcursul procesului de hranire. Numele lor vine din grecescul “para” care inseamna “pe langa” si “sitos”, care inseamna “mancare”.
    Marea majoritate a parazitilor au nevoie de o gazda (omul) pentru a-si completa ciclul de viata. Si animalele pot “servi” drept gazde. Un parazit variaza ca dimensiune de la cel mai mic, a mia parte dintr-un micron pana la 100 picioare lungime.
    Parazitii si viermii va pot invada corpul prin intermediul mancarii si apei pe care le ingerati, printr-un agent transmitator (ex.: tantar), pe cale sexuala sau prin nas si piele. Odata intrati in organism, se vor hrani exact cu ceea ce va hraniti dumneavoastra. Parazitii intestinali umani pot fi prezenti in orice boala, in orice persoana, la orice varsta.
    Ei sunt responsabili pentru multe probleme de sanatate, deoarece ei secreta toxine si “fura” din nutrientii vitali din organism. Pot irita sau exagera alte probleme de sanatate pe care le aveti deja.
    Noi cream mediul ideal de viata pentru paraziti atunci cand intestinele devin ineficiente in eliminarea produselor digerate. Construirea materialelor fecale pe peretii colonului este atribuita constipatiei si cantitatilor mari de mancare nesanatoasa, chimicalelor, grasimilor si dulciurilor pe care le consumam.

  23. Gracias Comandante pt b.u.g mafia ! ! ! !
    pt ca ai invitat pe Tataee.

  24. acum ascult si eu melodia la birou
    intr-adevar versurile sunt realiste
    traim intr-o tara mizerabila

  25. PROGRAMUL ULTIMA SPAGA: Motiunea de cenzura a cetateanului roman, Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca. AJUNGE! Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  26. Spânzuraţi-ne!

    Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.
    De ce mă ameninţă că intră România în colaps.
    În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.
    Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.
    Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.
    Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.
    Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
    Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
    Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

    – Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,
    l-aţi transformat în monstru.
    – Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc… Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă
    i-aţi vârât pe gât.
    – Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
    – Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
    Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.
    – Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
    – Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat… instituţia preşedintelui României.
    – Nu mama – mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.
    – Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.
    – Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!
    – V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
    – Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.
    – Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

    Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să
    v-atingeţi de părinţii noştri!

    Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.
    Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.
    Ce ce curaj? Cu ce moralitate?
    Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!
    Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.
    După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.
    După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui… gras, de 500 sau 600 de lei.

    1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
    2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!
    3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
    4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?
    5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.
    6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.
    7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.
    8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

    Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

  27. Pe 19 mai va fi cel mai mare protest de dupa 89 incoace ..Ora 9 piata victoriei sunt asteptate peste 40000 oameni .Romani veniti cu ce aveti pe acasa , ..Constanta , Timisoara , Iasi , Sibiu , Arad si-au anuntat prezenta studenti , politisti , pensionari revolutionari..CIne e cu noi sa dea mesajul mai departe si DOAMNE AJUTA !!!! NE VEDEM PE 19 MAI ORA 9 [m]cine poate si vrea sa il dea mai departe ca sa afle tot poporu

  28. Buna,
    am si eu o nelamurire !
    am plecat acu 3 ani si un pic din tara, ca sa pot sa trai decent asta dupa ani si ani de sperante in care am crezut ca o sa fie mai bine, ma uit zi de zi la stirile din tara si imi dau seama ca nimic nu se schimba, totul sta pe loc sau mai rau… asta era oare ce imi doream in 1989, sa traiesc in strainatate pentru ca politicieni nostri nu sunt capabili de un compromis, furam si furam in continuare…indiferent ca se chema PSD, FSN, PNL, PDL sau cum io mai chema TOTI la un momendat au fost la putere si…. nimic, vad ce se intimpla acasa si ma dore vreau sa ies sa fac ceva simt ca e de datoria mea.. dar ce sa fac ? sa dam jos o gasca si sa punem alta… nu multumesc! ceai care au un pic de minte, curaj si vointa cred ca au ales alt drum in final incet, incet plecam in alte parti in care creden ca apartinem, din pacte cei care se mai incapatineaza sa reziste sunt din ce in ce mai putini, pote asta era si scopul ca romani sa fie usor de cumparat ca apoi uni sa faca avere si sa traiasca bine, vreti sa stiti un secret, va fi din ce in ce mai rau si ghici ce tot politicieni se vor inbogati pe spatele celor care mor de foame…deschideti ochii vi se pare ca romani se pregatesc de o revolutie adevarata (nu ca 1989 in final furata de FSN) eu de aici vad oameni scosi in strada de alti nu din propria voinata, cerem schimbari ,ok , cu cine ? schimbam pe Boc cu Poc si totul se rezolva…va urez succes , eu am renutat….sa mai sper in romania

  29. Am facut si eu cateva conexiuni ….dar ai dreptate, tot gubernie ramane si tot ce ne ramane de facut este sa devenim disperati! Apoi Doamne ajuta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.