Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Utecistule, ia ascultă comanda la mine!

Utecistule, ia ascultă comanda la mine!

Motto: “Numai un om ca Tatulici, care provine din showbiz-ul utecist, putea să îşi automutileze breasla şi să ne pună pe toţi sub semnul omul lui…(Buşcu)

Dragă Mihai, folosesc această metodă modernă de comunicare fiindcă mi-e silă să pun mâna pe telefon şi să-ţi spun exact ceea ce meriţi. Ştiu că mai tastezi, din când în când, cu degetul mijlociu, pe unealta diavolului, deci am credinţa ca mica şi nevinovata mea misivă va ajunge urgent la tine. Dacă astăzi ai cumva treabă la aport, bănuiesc că, totuşi, o să te anunţe Gina. Dacă nu, te sună oricum Vântu.

Ieri m-ai sunat să mă inviţi la tine-n emisiune. Te-am refuzat politicos. Pe de o parte, aveam de făcut, la Antena 2, emisiunea pe care ai dorit-o tu la Realitatea, dar n-ai fost suficient de convingător în faţa lui Sergiu Toader. Pe de altă parte, îi promisesem lui Mihai Gâdea că mă duc la Sinteza zilei, iar eu am cuvânt, deci a picat şi intratul pe telefon. În ultimul rând (dar asta nu ţi-am spus-o, fiindcă eşti om bătrân şi mai toţi avem părinţi care suferă cu inima), nu voiam să particip la execuţia lui TRU (era treaba voastră internă, iar execuţiile unde prestez sunt doar cele pe care le organizez eu) şi n-am încredere-n tine. Eram convins că vei face o măgărie şi nasul meu de copoi a mirosit iar bine. Plus că nu voiam să-ţi fac ţie rating şi să-ţi demonstrez, încă o dată, că nu te-ai înşelat când ai pariat pe mine. Da, ai avut dreptate, te bat şi-n somn, iar cifrele pe care le voi posta ceva mai jos (după o lungă perioadă de abţinere) cred că sunt în afara oricărei discuţii.

Preambulul (lung şi necesar) fiind făcut, hai să lămurim olecuţă şi inexactităţile (că nu-mi permit să-i spun unui om în vârstă, nici măcar virtual, că-i măgar) pe care le-ai vâturat azi noapte, la o oră când Badea vă călca de unul singur în picioare.

1. Postura de marele om important al lui Voiculescu (cel mai, înaintea lui Şereş & Pantiş, din câte arată cartonul), pe care mi-ai atribuit-o, e onorantă, dar falsă. M-ar bucura ca tu să-ţi închipui că aş fi, pentru mogulul care ţi-a dat flit aseară, mai vânjos în trust decât, spre exemplu, Tucă, Gâdea şi Firea. Eu îmi ştiu foarte bine locul, iar tu nu crezi asta, doar ai vrut să manipulezi, conform obişnuinţei.

2. Judecând după numărul întâlnirilor face 2 face şi/sau al convorbirilor telefonice cu mogulii, sunt mai dergabă omul lui Vântu (primul care mi-a oferit sprijin concret când mă măscărea Băsescu la tv) decât al lui Voiculescu. Iar tu, care te baţi pe burtă cu Sorin prin piscinele de fiţe din Creta, cunoşti această realitate.

3. Înainte de 2001, am lucrat la Adevărul, nu la Jurnalul Naţional, iar Hrebenciuc, prezent în studio, ţi-ar fi putut confirma (inclusiv, îl bănuiesc eu pe nedrept, motivele plecării mele de acolo). La JN am ajuns (şi sunt redactor-şef, nu ajunct, riguroşilor de la fostul CNN românesc!) abia în anul 2004, după ce mi-am dat demisia de la APAPS (unde am fost 3 ani consilier al ministrului şi nici măcar o clipă purtător de cuvânt, cum la fel de fals a apărut la voi).

4. E a doua mare porcărie (după ce-ai vrut să-l speli pe Tudor Giurgiu pe spinarea mea) pe care încerci să mi-o regizezi. Eu zic să te gândeşti bine dacă vrei s-o încerci şi pe a treia, fiindcă s-ar putea ca, la viitoarea oportunitate, să uit şi de exclusivitatea cu Intact, şi de greaţă, şi de caracter. Iar atunci voi da buzna, la prima invitaţie, în studioul Realităţii. Şi, crede-mă, nu mie-mi va părea rău.

P.S. Foarte mişto textul lui Buşcu despre caracterele care sug cash de la Băsescu

UPDATE: Uitasem să consemnez ca şi ţăranu Badea te-a zdrobit; mea culpa…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Utecistule, ia ascultă comanda la mine!

  1. Si eu care l-am crezut pe d-nul Tatulici cand a plans in spital, cu minerii!

  2. x si 0, Victor a fost cel mai impartial din toata emisiunea aia. Chiar a fost a breath of fresh air. Poate imi explici si mie ce s-a intamplat aseara la sinteza zilei? Tot ce am inteles din emisiune e ca persoanele respective au ceva cu Basescu and co. dar nu au explicat foarte clar de ce. Basescu e bau bau…ei stiu macar de ce? E normal sa fie cineva in presa impotriva puterii actuale indiferent de cine ar fi detinuta ea dar macar sa veniti cu niste argumente serioase, niste fapte, niste investigatii nu cu tampenii spuse pe un ton ridicat ca sa para interesante. Chiar nu vreau sa jignesc pe nimeni. Imi place si urmaresc sinteza zilei dar emisiunea de ieri a fost penibila.

  3. @ramo
    Cred ca nu o sa intelegi niciodata nimic din nimic. Nu te mai chinui. Fa tu investigatii, pe la coeficientul tau de inteligenta.

  4. celor din (e)misiunea mizerabilă de la “realitatea” , le urez (sub licenţă istodor): muuuriiiiiiiţi !!!!!

  5. tatulici e cea mai mare mizerie a presei romanesti. Oricine poate sa vorbeasca de calitatea oamenilor din presa, dar nu tatulici. Incredibil cat tupeu poate sa aiba acest furuncul comunist.

  6. Ti-ai dat seama dintr-un comment care este coeficientul meu de inteligenta?:)) Esti genial! Cred ca tu esti cel care poate sa-mi raspunda exact si foarte sigur pe ceea ce spune la toate problemele mele existentiale…

  7. @ramo & alin: la viitoarele jigniri reciproce, va banez pe amandoi odata

  8. Eu doar am ripostat. Cred ca si tu ai fi facut la fel. A fost foarte nesimtit( mult prea). Eu sunt o fire pasnica.

  9. In emisiunea Sinteza Zilei de aseara au fost doi remarcabili profesori universitari (Voinea si Teodorescu) si trei jurnalisti exceptionali (Gadea, Radu Tudor, Ciutacu) iar daca nici cu asa o prezenta anumite persoane nu inteleg nimic le compatimesc sincer si I rest my case.

  10. Domnul Ciutacu,am si eu o intrebare(DACA SE POATE!)Cum se impaca un rating atit de mare cu 2%(doi la suta)in alegeri?Nu va suparati,dar faceti atitta caz de rating cu niste emisiuni exclusiv politice in conditiile in care adversarii politici pierd la rating dar cistiga la alegeri.Unde ar fi nesincronizarea?Va intreaba un votant PC.

  11. @dan: nu ma pasioneaza socrul politic al PC. nu-i responsabilitatea mea

  12. bravo Ciutacu,imi place cand esti dur cu unii oameni care merita.Am fost saptamana asta in italia la schi si stirile de la Tv incep toate cu ce fac rromi pardon tigani acolo.Suntem de rasul Europei la toate capitolele.

  13. Tatulici inca apare la TV?? Tre’ sa-mi pun si eu Realitatea inapoi pe telecomanda dom’le sa fiu informata:))
    Ce-mi place stilul tau didactico-dragutz de a le oferi explicatii micutilor, Victore:))))
    Deci boule, punctul 1 e asa. Punctul 2: uita-te in ochii mei sa pricepi, e verde ba:)) Nu pricep oricum le-ai zice-o.

  14. Sinteza zilei de aseara a fost o porcarie. Am zis ca nu intelg pentru ca nu era nimic de inteles. Eu cred ca am fost destul de clara. Stiu ca sarcasmul e mai greu detectabil pe net dar am adaugat partial si traducerea just in case. Nu am zis nimic despre calitatea persoanelor din emisiune chiar am zis ca imi plac. Emisiunea de ieri a fost anti-Basescu dezgustator de evident cu argumente gen: minte( doh e politician, spune-mi unul care nu o face), a zis ca nu vine criza( pana si economistii lui peste au zis asta, foarte putini au intels ce se intampla), sau ca balmeaza guvernul tariceanu desi era presedinte in perioada resspectiva( mai ti minte cate conflicte au fost intre ei??). Nu-mi place Basescu. Dar sunt multe alte lucruri care conteaza pentru care nu-mi place. Si daca nici acuma n-ai inteles, continua sa ma compatimesti. Victor, trebuia sa raspund. Dar nu e un afront, e o explicatie.

  15. .. “nevinovata mea misivă” .. (pacat ca nu pot reda in cuvinte un ras isteric gen Valentin Stan)

  16. Esti o talibana portocalie undercover. Sper ca asta nu e o jignire ci doar o constatare.

  17. Din fericire pt sistemul meu nervos, cunosc canalul realitatea numai din auzite, multe dintre figurile de acolo imi sunt antipatice, iar figura dlui tatulici e printre cele mai, daca nu chiar cea mai. Evocarea numelui sau imi aduce in memorie niste ani plini de emisiuni lacrimogene, penibile si manipulatoare. Nu-mi place, iar don ciutacu stie la fel de bine de ce nu accepta sa se duca acolo! Acum un an, parca, sau doi, mircea badea a facut prostia de-a raspunde invitatiei, iar apoi parca si don ciutacu a mers intr-o emisiune, lucru care, la vremea respectiva, m-a enervat si m-a durut. Don ciutacu, imi place tot ce i-ati transmis ipochimenului si, desi nu-mi place sa ma repet, va salut cu din ce in ce mai mult respect!

  18. @alin & ramo: pe cuvantul meu de onoare ca asta-i ultimul game din meci

  19. Ce este gresit in faptul ca m-am saturat de toti fanaticii basescieni care arunca cu noroi?

  20. Draga Victor, tocmai pentru ca te pretuiesc , sincer, ca om si ca gazetar, deopotriva, as vrea sa punem la punct niste lucruri. Personaje de tipul/teoa luitru, biju t morar et comp, fac parte dintr-o anume de sub-ramura a utecistilor. Ăştia erau baieti subtiri, nu se bagau la vorba cu ceilalti utecisti. weU SIB FAMGLIA uascr , DAR SI ACOLO, FACEAU FIGURI APARTE IA, TE RGO, COLECTIA DE vIATA STUDENTEASC SAU DE aMFITEATRU SI CITESTE CE FRUMOS ZUGRAVEAU EI LUPTA DE CLASA direct DIN IADUL capitalist pe care il vizitau, cam des si cam aceiasi, personal sau in grup. elitisti din astia erau, prin 196si ceva cate o Ana Blandiana dar nu numai… pe urma au venit la rand alti elitistide mucava varful de lnnce a fost pentru o vreme tot la revistele studentesti unde lucrau si SRStanescu si ITMorar ce sa iti mai scriu? sa citsti, cand ai timp , in colectia Suplimentului literar artistic al Scanteii tineretului o cornica super-laudativa la o care a generalulu Ilie Ceausescu stii cine o iscăleaĂ Dan Silviu Boerescu actualul sef de pe la Payboy
    Oricum dl Boierescu a fost decent, nu a pozat, după 90. o vocto,a si oprimat al comunismului
    dar cand ii vad pe acestimartafoi elitisti ma ia cu greata si daca m ai strarnit sa te tii ce zici? mergem mai depare?

  21. Domnule Ciutacu, ce mai puteti astepta, rational vorbind, de la un om(sunt obligata totusi sa-i spun asa) care l-a palmuit pe Nicu Ceausescu cand acesta era deja injunghiat si flancat de sodati si civili ?Iti trebuie mare, curaj” domne, pentru asa ceva !!! Pe Nicu care fusese seful sau si daca i-ar fi cerut-o ar fi stat si in patru labe, latrand, in fata lui.Ce Doamne iarta-ma, mai putetu astepta?

  22. Victor,

    Merita un jeg ca Tatulici luat in seama?
    Poate ca da,pentru ca iti terfeleste imaginea,dar oare pentru ce procent din audienta trustului concurent acest personaj insipra incredere?

    PS:Scrii foarte fain,pe cand o carte?

  23. Ciutacule,

    Explica-mi si mie putin: mereu si tu si Badea aratati tabelul ala cu rating-urile. De fiecare data va comparati cu Realitatea si cifrele arata ca aveti % mai multe. Dar de ce nu va comparati cu ProTV sau cu Acasa (care au aproape dublu decat Antena 3) ?

    Multam de clarificare.

    Fiara (nedumerita).

  24. MIhai Tatulici.Asta este ala care ii dadea palme lui Nicu Ceausescu,dupa ce petrecusera impreuna ?Sau,mai grav,cind acela nu se putea apara?Bravo caracter sau,cum zicea mogulul,caracter de maidanez.
    Respect domnule Ciutacu!

  25. Buna dupa amiaza
    Despre acest ins – unsuros mi se pare mie – am amintirea cu transmisiile lui de pe colinele Clujului atunci cand vestitul Stoica Caritas tepuia lumea cu a lui chestiune “bagi o data si o scoti de 8 ori”:), spunandu-i unei babe care tocmai isi vanduse vaca ca sa puna banii la Caritas cum ca “dl. Stoica e un fel de Mesia prin ceea ce face pentru oameni”; asa ca mutarea la “dormi linistit FNI vegheaza pentru tine” nu a fost mare lucru.
    Ar fi interesant de revazut acele imagini …. daca or fi arhivate pe undeva.
    Salutare taica si noroc

  26. UTECISTULE?!
    TATULICI E COMUNIST SADEA SI CEL MAI MARE PUPINCURIST DIN ISTORIA TELEVIZIUNILOR!
    IL TIN MINTYE CAND FACEA RECLAMA LA CARITAS, DE UNDE SI-A TRAS SUTE DE MII DE PARAI, APOI TOT EL , CAND A VAZUT CA E GROASA LA FUNDUL LUI, A PROVOCAT UN ADEVARAT SCANDAL MEDIATIC ANTI CARITAS!

  27. DOMNULE CIUTACU INTRE ORELE 21/30 SI 24 EU MA UIT LA ALTE POSTURI TV NU LA REALITATEA. FIIND IN VIRSTA MAI ADORM DAR VAD RELUARILE ASA CA LASATI-MA CU “TOVARASUL” ALTCEVA MAI BUN NU ATI AVUT [CU F.M.I.-UL DE EXEMPLU]

  28. domnu’ ciutacu’ respectele mele,macar sunteti in capu’listei…a,da,merge asta aici:cainele moare de drum lung si tatulici de grija altora:)

  29. daca cele scrise de ramo&alin pe blog-ul matale sunt injuraturi atunci “incondeierile” facute la diverse emisiuni ce sunt ? cu greu se poate numi ala un limbaj “adecvat”…nu ca nu mi-ar place !

  30. @Fiara: Pentru ca e firesc sa compari post de stiri cu post de stiri si post de divertisment cu alt post de divertisment.
    Sa compari Antena3 cu ProTv ar fi ca si cum ai spune: intre o limuzina si un cartof, e mai misto limuzina.

  31. @Fiara: se compara intre ele posturile care vizeaza strict acelasi public. Antena 1 se masoara in raport cu PRO TV, nu Antena 3. asa merge piata asta, a publicitatii. unii vand sapun la telenovele si crime, altii pasta de dinti la stiri si talk-show-uri.

  32. 1. nu ma mira nimic la tru. la fatza aia de limbric e in stare de orice
    2. excelent articolul lui buscu, nu stiu insa daca nu cumva-i “comandat”
    3. cu sinteza zilei e un pic mai complicat. va impartasesc ideile, dar nu stiu cat va/ne ajuta faptul ca v-ati radicalizat anti-zeus
    4. salut cu bucurie ziua in care veti bate realitateatv pe whole time…

  33. @brazvan: A3 nu va bate RTV ever pe whole time. motivele nu le detaliez. eu nu mi-am schimbat deloc pozitia anti-Base, restul nu ma intereseaza. Gandul e un soi de Unirea Urziceni.

  34. Victore nu stiu daca esti omul lu cineva da eu am incredere atata vreme cat le dai peste bot fomistilor astora de bani , eu sustin oamneni competenti si profesionosti care incearca sa-si faca treaba cat mai bine .

  35. Nu-mi pasa de ce spun altii, eu stiu una si buna…va plac dragilor si imi petrec timpul urmarindu-va.

  36. Victore, ce pretentii poti sa ai de la Tatulici? El este ziaristul “servitelor”. Ce i se serveste aia pune in scena, bineinteles pentru pretul corect. Ce rost are sa verifice, daca banul oricum intra? Imi aduc aminte, anecdotic, de o deplasare facuta alaturi de el, in 1999, la Paris. Ne invitasera niste naivi, care aprovizioneaza cu apa jumatate din Paris, ca sa ne prezinte firma. Tipii urmau sa participe la licitatia pentru regia de apa a Bucurestiului. Actuala Apa Nova…Pe scurt, vizita a decurs cam asa…Fraierii, printre care si eu, si-au rupt pingelele vizitand statii de epurare, bazine de captare, statii de oxigenare, am participat la conferinte, dineuri, tot felul de plictisosenii, intr-un program infernal. Ieseam la 7 dimineata din hotel si ne intorceam seara la 10. Toti mai putin Tatulici, Nistorescu si Nasul SR Stanescu. Lor li s-a rupt de invitatia respectiva si de cheltuiala firmei. Explicatia aveam sa o aflu la Bucuresti dupa doua saptamani. Licitatia a fost castigata de o firma concurenta a celei care ne invitase. Deci Tatulici si ceilalti doi probabil ca stiau deja…Stirea fusese “servita” in pralabil…Altfel nu imi pot explica dezinteresul lor de atunci. Putea macar sa refuze vizita…Dar daca era moca, nu s-a putut abtine..

  37. Ah..si ca o paranteza…Puriii ca mine poate isi mai amintesc cum a explodat escrocheria la nivel national a jocurilor de intrajutorare. Parca prin iarna lui 1992 sau inceputul de an 1993 s-a difuzat la TVR un reportaj intitulat :”La Cluj am intalnit romani fericiti”. Reportajul preamarea “fenomenul” Caritas. Ghici cine era autorul?

  38. Ştiu că-i niţel off-topic, da’ e în acord cu categoria postării Dvs. că-mi procoacă SCÂRBĂ.
    Scrisei pe blogu’ meu amărât o postare zisă: “Deştele buclucaşe ale Băselului” şi zic (scriu) între altele:
    1. Băsel a ţinut ieri un discurs de campanie
    2. Băsel a avut ceva răfuieli cu cei care îl enervează
    3. Odată identificaţi vinovaţii, tre’ să folosească deştiu’ arătător de la o mână, să-i vadă “imaculaţii”
    4. Atitudinea faţă de vinovaţi se manifestă, în concepţia Băselului, prin ridicarea deştiului mijlociu de la cealaltă mână
    5. Atenţie, dacă îl supărăm, vom avea aceiaşi soartă, deci suntem un popor de potenţiale ţinte ale Băselului
    6. Da’ cu pensionarii!!! Ce-a avut cu amenii aceia, care au muncit o viaţă? Şi lor tre’ să le arătăm deştele? Adică părinţilor MEI, SAU AI ALTOR MILIOANE DE OAMENI? ŞI MAI VORBEŞTE EL DE BUN SIMŢ???
    Ar trebui să-şi ceară scuze publice, da’ n-o va face, şi dimpotrivă, îl vor vota nişte oameni? Oare DE CE?

  39. Am mai scris ca Tatulici era mare si tare cand era pres.UASCR Iasi.UASCR=uniunea asociatiilor studentilor din Romania.

  40. Cata ipocrizie pe chelia lui. Dl tatulici, te invit “sa-mi sugi ciorapii” cum ar spune taranu badea.

  41. “Un cretinet, altfel jurnalist cu funcţie, sloboade pe blog un puhoi de vulgarităţi noroioase, înjurături, insulte, obscenităţi, între care cele mai puţin fetide sunt fă! şi hai sictir!, la adresa ministrului Turismului, Elena Udrea. Nu e nici o umbră de pamflet, de talent, de estetică a urâtului acolo, e doar revărsarea de sine a unui caracter josnic, care se consideră „curajos“, „verde-n faţă“, campion la „i-a zis-o!“ Tragedia e că îl consideră şi alţii, prea destui.”

    S-o referi CTP-ul in editorialul lui de azi, la persoana ta, Victore?

  42. ptr campania cu ţiganii: Care este etimologia cuvantului rom? Am o vaga banuiala (deloc documentata, recunosc) ca originea cuvantului rom(rrom) sa provina de la român.

    am sa va dau un exemplu: pe drum merge un om si o femeie. (om cu sensul de barbat)

    ps. nu tre sa publici acest comentariu dar poti sa-mi scrii pe mail daca ipoteza mea pare plauzibila.

  43. Este adevarat tot ce ai spus despre Tatulici dar din păcate de oameni de acest tip nu vam scăpa prea curând pentru ca au un simţ dezvoltat al orientârii si când le pică stâpânul găsesc repede altul. Noroc că totuşi la câte o cădere a unui potentat al zilei mai scăpăm de câţiva sobolani mai mici (Tapalagă,Carol Sebastian,Turcescu, etc) cât despre T.R.U fiecare pasăre pe limba ei piere.
    P.S. Trăiască ,,deontologia,,!

  44. @Adriana

    Fara suparare.

    Esti cumva PDL-ista sau admiratoarea Elenei Udrea?

    Stii cum ii spun ce-i de la PDL Elenei Udrea?

    Elena Uda Rea 😀

  45. D-le Ciutacu,
    Am urmarit sporadic, ca de obicei, emisiunea Realitatii deoarece ma feresc de manipulari.Am reusit sa fac unele legaturi pe care le consider corecte.
    1.Sa ne reamintim ca dupa admonestarea sincera (cred !)si in direct de la inundatii a reporterului Realitatii de catre presedinte, caruia i-a lipit eticheta de lucrator la un patron care a jefuit FNI, la scurt timp a inceput sustinerea pe fata a d-lui Basescu si a PD de catre acest trust de presa, SOV parand a trece cu arme si bagaje in tabara basesciana.
    CTP a demisionat dar au incetat si mediatizatele drumuri ale d-lui SOV catre DNA.
    Deoarece d-nii Vacaroiu si Georgescu prezentati ca fiind “oamenii”d-lui SOV sunt si membri marcanti ai PSD, putem concluziona, poate fortand putin, ca se sustine astfel scaparile publice ale d-lui Sarbu si, mai apoi, ale d-lui Geoana despre perioada in care s-a inceput “lucrul” la actuala coalitie, de fapt refacerea FSN (lasand pe afara pe Dnii Iliescu si Nastase, dupa cum a poftit d-ul Basescu !).
    2.D-nii Vacaroiu si Georgescu,actuali inalti demnitari ai statului roman si considerati drept capacitati in economie au fost prezentati versus d-nii Seres si Pantis, facuti cunoscuti opiniei publice de catre media pentru implicare in cazuri de privatizari frauduloase sau tradare.
    CONCLUZIE: D-ul SOV este un distins om de afaceri, cu legaturi in lumea buna iar D-ul Dan Voiculescu este un biet motan vagabond, cu legaturi in mafia gulerelor albe daca nu chiar in lumea interlopa.
    3. Deoarece PSD se afla inca in alianta cu PC-ul d-lui Voiculescu, va fi foarte interesant sa urmarim evolutia Realitatii in campanile electorale europarlamentare si prezidentiale !
    Elena.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.