Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mic exemplu de manipulare prin presă

Mic exemplu de manipulare prin presă

Eu înţeleg că fiecare redacţie plăteşte – pe lângă acoperiţii serviciilor, ăia care scriu în aceeaşi zi aceleaşi lucruri pe baza ideilor primite de pe aceeaşi adresă de mail – şi câte un om al Parchetului. Încă nu pricep şi cine ne obligă pe toţi s-o facem, deşi am şi aici nişte indicii. De aseemena, înţeleg şi că majoritatea publicului de televiziune e proastă (no offence, statistică) şi uşor manipulabilă, dar orice mediu care are bani de un plin de bezină ştie că “băutura exclusivistă şi extrem de scumpă” despre care se vorbeşte pe sticlă, de către nişte oameni plătiţi mult peste ceea ce defineşte piaţa muncii drept bine, în termeni inflamaţi şi cu ochii scoşi, că ar constitui şpaga de la vârful arbitrajului costă, la liber, sub 40 de euro sticla. Marea afacere de corupţie a lui Borcea cu Avram, pentru care ţara ar trebui să se indigneze-n cor, a avut nivelul de 2.000 euro? Mai bine-i trimitea plicul, era mult mai puţin voluminos.

http://www.youtube.com/watch?v=dj78mtjl-l4

Mă enervează laşitatea, ipocrizia şi jigodismul. Orice om relativ informat, nu vreun as al subteranelor, ştie că, sub masca unei curăţenii în fotbalul românesc, pe care microbiştii o aşteaptă îndreptăţiţi şi neconsolaţi de zeci de ani şi în numele căreia creditează în orb autorităţile, lupta se duce pentru acapararea mafiei pariurilor, poate ultima care nu şi-a schimbat jupânii. Care se bazează, în afara jucătorilor, pe extrem de importantele verigi numite arbitri, şefi de cluburi, organisme (federaţie, ligă, comisii etc). Iar, pe foamea asta globală şi înaintea anului electoral, controlul fluxurilor financiare gri, unde o eventuală campioană-surpriză pe biletul de joc valorează de câteva ori mai mult decât viitoarele ei rezultate în Champions League pe factură, e aur. Chiar mai strălucitor decât ăla de la Roşia Montană…

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

38 thoughts on “Mic exemplu de manipulare prin presă

  1. nu’s atat de informat ca sa-mi dau seama daca asta e scenariul real, dar e posibil sa ai dreptate .. nu exclude nici ipoteza (plauzibila) ca avem securisti foarte foarte prosti, plini de orgolii de james bond .. sau crezi tu ca noi producem doar ingineri ,medici, profesori slab pregatiti, dar avem gena de agenti secreti ? avem una de turnatori si lasi ,cu siguranta. lu’ borcica i se rupe in shaorma la miami de sticlele alea de sampanie, cred .. tot raul spre bine, il voi vedea mai rar in jurul echipei militienilor pe care o sustin , ca asa s-au ales echipele cand eram mic si pe maidan.

  2. Bah,recunosc ca-s prost,si nu m-am gandit nicio secunda la ipoteza asta.Manipulabil nu-s chiar 100%,pt ca mi-am dat seama ca nu l-a apucat deodata pe DNA grija pt marele fotbal din Romania,ci ca era o miza mult mai mare la mijloc.Dar…e chiar foarte logic ce spui tu acolo.Si se leaga.

  3. Impertinenta de militian agramat.
    Eu il calcam, nu pe picioare, ci in picioare, pe bune !
    Escrocul naibii !

  4. De ce ar fi facut Avram efortul de a-i cere tocmai lui Borcea niste chestii disponibile la orice supermarket? Ce e Borcea, distribuitor de macheala? Sau angajatul lui Avram insarcinat cu aprovizionarea cu sampanie? Eu credeam ca se ocupa cu butelii.
    Cum ai comenta daca Boc i-ar cere lui Cristoiu sa-i faca rost de 2000 de pixuri Bic sau de 50 de calendare cu pisicute?

  5. @Temistocle: incercam sa va spun, tie si altora ca tine, care sunteti exact in targetul campaniei de imagine a DNA, fara sa exclud ticalosia lotului Avram & co, faptul ca orice meci trantit cu cap aduce, la pariuri, sume de zeci (daca nu de sute) de ori mai mari decat amaratul ala de ciubuc. si ca miza nu-i arestarea a trei spagari marunti, ci controlul zecilor de milioane de euro din pariuri. da’ se pare ca-mi bate gura (si mainile) de pomana. cred ca ma apuc de desenat.

  6. Un militian nenorocit care a distrus totul in fotbalul romanesc impreuna cu sandu , si acum se dau in gat unul pe altul , va da-ti seama ce interese (bani) sunt p’acolo? Spune-mi Victor , ce a facut mitica asta in toti acesti ani pt. fotbalul romanesc in afara k semneaza statul de plata pt. 15000 euroi? dar sandu ? daca nu existau unii k Hagi , Popescu , Dumitrescu si altii , acest sandu era -5 , asa este un 0 .

  7. Uiti ca marea afacere de corupţie a lui Borcea cu Avram in valoare de 2.000 Euro, se desfasoara in tara in care un ministru a iesit din politica dupa un scandal in care spaga era o oala de caltabos.
    Tu acum ce-ai vrea, sa se sesizeze DNA-ul pentru mizilicul de 2.500.000 Euro pe care Oana Stancu i-a pus sub semnul intrebarii in noul scandal in care este implicat Basescu? Eu zic ca e mai Romanesc sa se inflameze intreaga opinie publica, cea usor manipulabila la care faci si tu referire, cand e vorba de 2.000 Euro, adica suma pe care o plateste doamna Ministru Elena Udrea pe o eventuala esarfa care sa mearga la rochia de 20.000 Euro.

    Oricum, de remarcat faptul ca nea’ Mitica ‘s-a spart’ putin in clip-ul prezentat de tine. Faptul ca a cedat tradeaza cred o mica teama, ceea ce nu-i tocmai rau. Ar fi interesant sa constatam ca Mititelu chiar n-a mancat rahat in ce priveste abuzurile celor doi (Sandu, Dragomir) si sa-i vedem macar iesiti naibii din fotbal, daca nu si la racoare (chiar daca si numai pentru cele 29 de zile regulamentare), ca asa-i in fotbal… Faptul ca le tataie curu’ e imbucurator.

  8. Si ce ai dori draga Victor , sa il scoti pe gaboru’ asta nenorocit din ecuatie ? Bun , atunci dragomir este un nevinovat , rusine caselor de pariuri ! saracu de dragomir , borcea si avram , ei sunt pe dinafara cred , de fapt cred ca nevasta-mea face smenuri cu aceste case de pariuri si eu nu stiu !? sau trebuia sa ma gandesc ca basescu este de vina si aici? 🙂

  9. @curiosu’: mi-as dori sa am pe blog niste comentatori care sa gandeasca inainte sa scrie. si care macar sa citeasca textul pe care-l comenteaza. uite o bucata din el: “lupta se duce pentru acapararea mafiei pariurilor, poate ultima care nu şi-a schimbat jupânii. Care se bazează, în afara jucătorilor, pe extrem de importantele verigi numite arbitri, şefi de cluburi, organisme (federaţie, ligă, comisii etc).”

  10. Victore ,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar mai ataseaza un desen cu sageti capete cu nume si sume posibil vehiculate in afacerea asta si a pariurilor sa inteleaga toti simplii vizitatori…..

  11. DNA a fost infiintat pentru a starpi marea coruptie, cum ar fi de exemplu spaga luata de catre autoritatile romane cu ocazia vanzarii Petrom-ului catre GazProm via OMV, mai exact spaga luata de catre Adrian Nastase & company.
    Practic DNA ar trebui sa recupereze niste miliarde de euro in situatia in care cheltuielile cu acesta institutie sunt foarte mari.
    Filmul cu Liga 1 Burger (sau Ursus) a mai fost difuzat in salile de cinema (apartamente) de catre studiourile de film SF DNA inaintea alegerilor prezidentiale,deci…nimic nou sub soare.

  12. unii il urasc pe basescu, altii pe antonescu, e imposibil sa-i multumesti pe toti, daaaar..pe mitica si nashu toti ii urasc deci e cel mai bun spectacol posibil! CAPUL LUI MOTOC VREM !!

  13. doua remarci:
    – care fotbal ?
    – afacerea cu bautura cu bule aduce cu
    “afacerea cartabosul”…

  14. Hmm… ca in sport de invart bani negri muuulti, nici o indoiala. Dar ma-ntreb: nu e riscant, pentru o “grupare” destul de discreta pana acum, sa “iasa” asa de tare pe sticla? Nu prea am vazut in presa scandaluri cu cei din spate, apar doar cei deja stiuti: Corleone, Nashu’, Borcica – ‘tu-l in aripa, ca si io-s caine rosu – Jiji, Paszkany, Nea Jean. Ma rog, am tendinta sa cred ca astia doar tin fata adevaratilor barosani, par prea prosti/fuduli/tembeli pentru a fi in stare sa conduca un domeniu atat de delicat. Oare cei doi corifei ai formulei 4-4-2 (4 milioane la mine, 4 la tine, 2 unde “trebe”) s-au lacomit? Ori au calcat pe bombeuri pe cine nu trebuie?

    Sau cumva s-a globalizat si domeniul asta si vin “multinationalele” pe piata romaneasca?

  15. daca mafia pariurilor e de mult timp si cu aceiasi jupani, mitica ,cap de bibilica, trebuie sa-i stie si sigur a impartit prada cu ei. la fel si mircea sandu, alt mare mafiot. un om cinstit nu se agata disperat de scaunul pe care-l ocupa(abuziv acum), iar ceea ce minte mitica doar prostii cred (care-s multi). un militian parvenit si cu gura mare, asta-i nea mitica, care va ajunge la mititica candva.

  16. De când Băsescu a acaparat serviciile secrete, pe de o parte, și Parchetul, DNA și “draga de ANI”, pe de altă parte, nimic nu-i întâmplător în țara asta. Serviciile îi aduc lui Băsescu informațiile despre locurile unde se învârt banii, iar acesta asmute procurorii pe cei implicați, care au de ales: ori lasă prada din gheare, ori ajung la mititica, pentru un timp de reflecție. Aparent fără legătură cu tema discuției, găsiți un film cu un emoționant “Traian Băsescu Moment poetic”.

  17. Dupa ,,marea operatiune,,de prindere a lui Remes in timp ce lua spaga o tuica si un sirag de caltabosi operatiune regizata de casa de productie tvr abonament cuib de securisti,dragi romani a fost prinsa filiera infractionala din fotbalul Romanesc care cu ceva gusturi mai rafinate au dat spaga sampanie. Si tot acest efort a fost realizat de institutiile competente care lupta necontenit cu coruptia in slujba cetatenilor. Vor urma senzationale dezvaluiri despre coruptia din fotbal cum a primit Mitica de la Sandu o masa intr-un select restaurant si Sandu de la Mitica un plin la mssina. Desigur ca sa prinda vrajeala o dam mai tipic Romaneste mai rural caltabos,tuica si ceva sampanie. Imaginativa ce ar fi spus taranul Roman urmarind la tvr prinderea unui corupt care a luat spaga un Bugatti? Mai nimic s-ar fi uitat ca boul la poarta noua nepricepand nimic,dar daca ii spui de tuica si caltabosi e altceva…aaaa mai vii de-acasa.

  18. apăi nu ar fi de mirare să revedem o campioană sponsorizată de roşia montană, al cărei şef este securist şi al cărei patron este un cetăţean favorit care se cam visează guvernator prin Ardealul Românesc…

  19. Brava domn Ciutacu, o nimerisi si de data asta.
    Nu am nici o strabatere cu jocul ala si nici cu dna-ul, dar ma intrebam si eu ca neinformatu’ (ca sa ma exprim legant) despre ce poa’ sa fie vorba in propozitie.
    Hai ca ma lamurisi, multam bade, chiar nu pricepusem nimic. 🙂

  20. Pentru praf in ochi astept de la DNA si stenograme cu Jiji si cu Paszkany sau acestia nu la telefon.
    PS. Poate faptul ca Jiji acum pupa poala lui Base si Paszkany este con-taran cu Boc are vreo legatura? Nu cred….

  21. Sportul ca meserie e o scârboșenie. Nu prețuiesc decât sportul pentru mens sana în corpore sano.

  22. @Cris: avind fosti sportivi de nationala
    in familie (si prieteni [de familie]),
    ma amuza afirmatia; apropo, la faza cu
    “scirbosenia” se pun si profii de sport ?

  23. @ソリン: pe cine dracu’ mai intereseaza sportivii? daca nu trage cineva profit de pe spatele lor, nu exista

  24. @Victor, eu cred ca inca mai intereseaza.
    Apropo, eram la dracu’n praznic pe un aeroport
    si-am facut conversatie cu un cuplu de “consateni”,
    care aflind de unde sint, s-au luminat la fatza
    si-au inceput sa-mi vorbeasca bucurosi si in termeni
    de “wow” la fiecare 2 vorbe despre Nadia Comaneci.
    Mai exista si alte sporturi decit fotbalul.

  25. Mda… foarte bine spus “acapararea” si NU “anihilarea” mafei(de orice fel de altfel).Si cum sa nu mearga dle Ciutacu manipularea intr-o tara in care prostimea sta cu sufletu’ la gura cand se scarpina truica(cine dreaqu’ o mai fi si asta).

  26. @Victor,
    mi se pare riscant ca eu, doritor de teritoriu pe piața pariurilor, să inițiez demersuri de o asemenea anvergură. E prea “long shot” ca să-mi iasă.
    Acum na, poate tocmai din cauza acestei gândiri nu fac parte din categoria anterior menționată…

  27. Omule, uitate la asta ca nu e cu toti boii acasa. Vorbeste asa din amintiri, asta nu ar putea conduce(pe bune) o cooperativa.

  28. am crezut de la inceput ca tot scandalul cu FRF si LPF e facut sa acopere altceva mult mai mare, gen Rosia Montana, dar e si asta o varianta plauzibila.

  29. Mafia asta a pariurilor nu poate fi folosita si pentru a spala bani ? Ca am auzit de niste site-uri de poker online inchise pentru asa ceva.

  30. Nu cred in ruptul capului ca Mitica poate face asa greseli elementare,zau !Este prea hirsit pentru asa ceva.Va ramine in functie si pe post atit cit vrea el, sa fie clar.

  31. In mod normal ar trebui sa pice Sandu si Mitica. Mafia pariurilor ii sprijina pana la un punct. Se gasesc altii care sa-i inlocuiasca si poate pe bani mai putini 🙂

  32. Daca omenirea tot e o curva proasta, parerea mea e ca pozele elenei udrea din tabu reprezinta cadoul ei pentru base, cu ocazia zilei lui de nastere……………..
    🙂

  33. Suntem intoxicati cu reclamele in care niste batrani nefericiti sunt platiti sa sustina distrugerea mediului de la Rosia Montana. Se pare ca in lumea noastra doar banul conteaza! Cei care au conceput reclamele astea pentru idioti sunt lamentabili. Dupa 10-15 ani pleaca investitorii si urmasii nostri raman cu un desert si fara locuri de munca!

  34. De la dinamovist catre dinamovist

    Cred ca nu este vorba doar de acapararea mafiei pariurilor, ci si de controlul (si taxarea catre Cotroceni) a unui domeniu in care se invart multi bani negri. Arbitrii si cluburile vor trebui sa se simta si sa cotizeze mai cu spor catre PDL. Zeus se simte usor neglijat dinspre partea asta.
    E doar o parere.

  35. Limbricii natiunii…

    Suntem un neam,suntem o tara,suntem un popor cat mai rabdam acesti limbrici daunatori ,jefuitori de neam ?
    Cum suntem in familie asa suntem in marea familie numita natia romana!
    Cum gandim?
    Separarea puterilor in stat,demisia atunci cand se incalc reguli de baza ale democratiei,jaful asupra acestui popor,coruptie rezultatul acestei “elite basisceana”
    Gandirea in spirala, se transforma incet insa din pacate sigur intr-o gandire circulara care revine mereu la aceleasi teme duce in mod necesar la fenomenul de suprasaturatie, caz in care ideile isi pierd magia si devin simple concepte, sunt ucise de repetitivitate, inecate in balta minciunii.
    Dimensiunea interesanta a vietii este un principiu convenabil al minciunii? Nu aude nimeni agonia cuvintelor? Nu le vede nimeni sangerand insingurate?
    Asa sa ganditi romanilor!asa!!! sa fiti ascultatori!securistii,lingaii,jefuitorii au pensii nesimtite, si omul de rand:profesor,doctor,economist 800 – 1000 roni cat mai rabdati?Au trecut peste 20 de ani de cand comunistii,securistii au primit si functii si pensii din banii cui?pentru ei sunt bani?rusineeeeeeeeeeeee!!!
    Suspinam cronic dupa certitudini si ni se pare ca le gasim in niste stereotipii, ceea ce nu stim noi este ca soarta, cea care nu stie, nu poate sau nu vrea sa rada, se amuza copios pe seama neputintei intelectuale de care dam dovada.
    Cadem atat de artistic cand mai aruncam si un interesant pe drum, ne risipim cu atata gratie! In sens invers.
    Cu bine,
    “Cine se teme de suferinta…va suferi de teama”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.