Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Unde v-a prins 11 septembrie 2001?

Unde v-a prins 11 septembrie 2001?

11 septembrie 2001, o dată intrată-n istorie ulterior. Lucram la APAPS, pe Lipscani, în fostul magazin de pantofi de pe vremea lui Ceauşescu. Azi e BCR şi în proximitate-i atât de cântatul şi etern rennovvatul Centru Istoric. Ieşisem la masă cu cineva, la Terasa Doamnei, o perioadă a vieţii mele cantina de serviciu a unui om (eu) care nu se putea adapta statutului de coleg cu unii pe care-i tăvălise ani de zile în Adevărul (pe vremea cânnd era ziar, nu bonus la plasa de cartofi din magazinele lui Patriciu). Când m-am întors, conform obişnuinţei, am deschis televizorul pe Pro TV (care prelua CNN). Televiziunile de ştiri erau la stadiul de vag proiect proaspăt demarat (Realitatea lui Prigoană) sau maxim aspiraţie (Antena 3). Mă uitam şi nu pricepeam nimic. Era, cred, primul breaking news românesc, dar d-ăla adevărat şi aproape incredibil. Când m-am lămurit că nu-i film sau vrăjeală,  mi-am sunat consoarta (corporatistă fără televizor în birou la vremea aia), l-am anunţat pe Muşetescu (Dumnezeu să-l odihhnească!), am stat o bună perioadă cu ochii (alternativ) în televizor şi calculator (atunci, practic, s-a născut Hotnews-ul de azi, revistapresei.ro se chema), după care am tăiat-o, subit, acasă. Unde, evdent, nu mi-am desprins ochii din ecran. Vă invit şi pe voi să povestiţi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

123 thoughts on “Unde v-a prins 11 septembrie 2001?

  1. Eram in tren cand m-a sunat o colega de serviciu sa-mi spuna ce se intampla. Fusesem plecat de acasa pana la locul de munca (eram liber de servici). Dupa vreo 40 de minute am ajuns acasa si am urmarit la televizor evenimentele.

  2. Primul breaking news romanesc incepea asa: aici Televiziunea Romana Libera, 22 dec ’89… atat cat putea fi ea libra la momentul acela… oricum mai libera decat cea de azi!

  3. …in ziua aceea ma certasem cu o directoare si mi-am dat demisia. Pe drumul spre casa ma suna un amic si imi zice: “bah, ai vazut ce e la americani?”. Am negat si a inceput sa imi povesteasca. Imi amintesc ca i-am raspuns cam asa: “Asta e neimportant pt mine. Nu pot face nimic. Important pt mine e ca trebuie sa imi gasesc un job!”. Si azi, daca s-ar intampla ceva similar, cred ca as face la fel…

  4. la birou lucram niste acte . este un moment care a schimbat cursul istoriei deoarece a demonstrat limitele sua . cred ca a marcat inceputul caderii sua din turnul de cristal de unde isi cam bateau joc de toti . regret victimele acestor evenimente .

  5. 11 septembrie 2001 o zi friguroasa, imi amintesc si acum parca ar fi fost ieri. Împreună cu familia ne-am mutat in mult asteptata casă nouă pe data de 9 si in 11 au venit cei de la cablu sa ne cableze şi împreună cu surorile fericite că avem tv, am deschis televizorul pe pro tv, chiar in momentul in care cel de-al doilea avion intra in turnuri. Sincer nu înţelegeam ce se întâmpla, e film, e live…..oricum întreaga zi ne-am petrecut-o in fata tv-ului si langa un calorifer 🙂

  6. Acasa. Ma bucuram de ultimele zile de vacanta. Pe la ora 16 am inceput sa zapez printre putinele posturi care erau atunci si deodata am vazut ca e “Observatorul” (pe vremea aceea “Observatorul” era o emisiune de stiri, nu concura cu “CanCan TV”). Am stat pe Antena pana seara, cand s-a terminat editia speciala. Si acum imi amintesc ca, in cadrul editiei de la 19, s-a mai discutat despre un singur subiect in afara atentatelor: alunecarile de teren de la Ocnele Mari.

    Dupa doua seri ne-au bagat pe cablu si postul OTV. Auzisem multe despre el si eram nerabdator sa aflu ce e OTV-ul asta de fapt. Am prins emisiunea de noapte (cea de dupa D.D.), cu un “Senzational” galben intr-un colt al ecranului si cu supratitlul “SUA contraataca”. Cred ca atunci s-au nascut emisiunile de batut apa in piua.

  7. La mine in oras(Sebes) pe 12 Septembrie 2001 incepeau zilele orasului.
    Bubuia muzica in centrul orasului iar lumea era mai vesela ca niciodata.
    Atunci mi-am dat seama ca suntem un popor ‘putin’bolnav.
    Se tot vorbeste ca pe teritoriul Romaniei a existat holocaustul.
    Dupa ce i-am vazut pe salbaticii de la mine din oras distrandu-se in timp ce o lume se prabusea, mi-am dat seama ca romanii ar fi fost capabili de complicitate la Holocaust.

  8. Eram in masina , tocmai ma intorceam de la serviciul pe care in prezent nu-l mai am , pentru ca , nu-i asa , fiecare cu TERORISTII lui !!!…
    Diferenta e ca acolo au lovit odata , iar la noi lovesc zilnic !!!
    Daca as fi in locul lui Basescu , as construi un turn si i-as angaja pe toti bugetarii acolo… urmarea , va las sa o deduceti singur !
    Cu siguranta ar scapa de toate problemele salariatilor !…

  9. Venisem de la serviciu si ca de obicei am deschis tv pe un post de stiri.Mi-am dat seama imediat ca e ceva grav,insa nu puteam decripta nimic din ceea ce vedeam.Credeam atunci,ca nimic nu va mai fi ca pina atunci.Acelasi lucru l-am crezut si atunci cind am intrat in UE.Insa,ce sa vezi lumea merge inainte,bea,maninca,face nunti si inmormintari.
    Cu toate astea,inca imi suna in urechi una dintre zicerile presedintelui Basescu-nu se impiedica reforma statului de vietile citorva cetateni care inca nu si-au aflat pretul-parca asa a spus,nu?
    Oare o fi fost nevoie la acea vreme de o reforma a statului si in USA?Cine stie?

  10. Aveam 15 ani,ma uitam la televizor si,atat cat intelegeam,nu prea imi venea sa cred ce vedeam.Aveam in minte pe vremea aceea ca SUA este indestructibila,de neatins,am vazut in direct cum al doilea turn a fost lovit,iar mai tarziu prabusirea.A fost un soc pentru mine,parca s-a intamplat saptamana trecuta,nu pot sa cred ca au trecut 10 ani!

  11. De ce “unde v-a prins 11 septembrie?” Raspunsul administratiei SUA a fost disproportionat, cu un razboi tehnologic si manufacturier (military industrial complex) mult peste ceea ce era necesar.
    O intrebare mai buna – “unde v-a prins 17 decembrie, ziua cand Mohammad Bouazizi si-a dat foc in Tunisia?” Inca nu este decembrie, insa ceea ce se intampla in Africa de Nord este mult mai important. Securitatea lu’ peste duce la mai multe suspiciuni dpdv civic. 3000 de oameni morti intr-o singura zi fata de zeci de milioane care mor sistematic si mai ales in tacere, in fiecare an datorita subnutritiei, costurilor ridicate de trai, samd. Vestul are probleme “democratice”, lumea a treia are probleme de “supravietuire”. Sunt doua dinamici cu totul diferite.

  12. @Calin: fiindca, spre exemplu, azi e 11 septembrie. si pentru ca eu aleg subiectele pe care le scriu

  13. Venisem de la o petrecere de pomina in jur de 4.00 dimineata si m-am trezit pe la ora 13.00 cu intentia de a ma uita la Melrose Place ( in reluare )pe Pro Tv. Dar cand m-am trezit, buimacit si am dat drumul la tv, am avut o criza de nervi ca astia de la Pro iar au schimbat programul si in loc de Melrose, dau nu stiu ce documentar… Abia cand am mutat pe Antena 1 si am vazut aceleasi imagini, mi-am dat seama ca ceva se intampla… mi-a luat cateva minute sa realizez drama si cateva zile am fost efectiv sub stare de soc…

  14. Ma trezisem dupa un chef momumental si pe toate posturile aceleasi imagini. Eram convins ca urmeaza cat de curand al treilea razboi mondial iar eu nu ma pregatisem mai deloc pentru.

  15. Pe 11.9.2001, ziua in care Americanii si-au distrus WTC, eram acasa. Tocmai primisem un transport nou de frunza din export, calitatea I, si ma apucasem sa o tai, regulamentar, la caini.
    A fost o zi frumoasa (dupa standardele mele), cu putin nor, 18-22 grade C., a picurat putin spre dupa-amiaza, iar eu nu aveam de unde sa stiu ca acea zi este ultima zi relativ “libera” din istoria omenirii. Astazi ne “bucuram” de cele mai drastice si (as indrazni sa spun) animalice masuri de siguranta aplicate rasei umane, la care ar bàli pana si cei mai cruzi dictatori.
    In fapt despre ce a fost vorba? Simbolul Americii facut chisalitza LIVE world wide si fo’ 3000 de morti. Dar, dupa cum chiar Americanu’ ar spune, “it’s a small price to pay” in comparatie cu ce “s-a castigat”. As vrea sa enumar doar cateva ‘castiguri’: totalitatea telefoanelor si mail-urilor inregistrate; securitate draconica in toate statele ‘principale’ ale lumii; dezvoltare militara (justificata prin nevoia de lupta impotriva lu’ teroricà); atacarea si ocuparea (cu democratia drept stindard bineanteles) unor state ‘teroriste’ dar pline de petrol; supravegherea si inregistrarea 24/7 pe suport video a tuturor marilor metropole ale lumii (si nu numai); inventarea (in sfarsit) celui mai bun si ‘acoperitor’ motiv cunoscut vreodata de omenire: lupta impotriva dusmanului comun-terorismul, la adapostul caruia sutele sau miile care conduc omenirea sa poata face orice, fara a sta cu grija ca restul de 8 miliarde omenashi au tupeul sa carteasca ceva. Pai…e bine, nu?!…
    Cand eram eu mic, pe la sfarsitu’ anilor 70 si inceputul anilor 80, nu existau anumite ‘chestii’ dar se vorbea despre ele, iar lumea era foarte sceptica, spunand ca “Nu are cum sa se ajunga la asa ceva niciodata”. Tin minte o parte din ele: televiziune prin cablu, bani de plastic, buletin cartela cu cod de bare, supraveghere prin satelit, filmat pe strazi non stop si altele… Stiu ca suna hilar astazi, dar asa ceva parea doar o utopie numa buna de luat in ras intr-o lume in care nu se inventase internetul sau telefonul mobil. Dar iata ca lumea “s-a dezvoltat”, toate (si multe altele) au devenit o realitate cotidiana cu care ne-am obisnuit, si sunt convins ca ‘there’s more to come’. Harakirii public al Americanilor de la 11.9.2001 a adus cu sine multe constrangeri pe care omenirea le-a acceptat bucuroasa, dar as indrazni sa spun ca nu este tot ce avem de inghitit. Problema este ca pe sistemul broastei fierte la foc mic pentru a nu-si dea seama cand moare clocotita, nici noi nu suntem pregatiti sa le inghitim pe toate odata. Spre exemplu, asa ‘from the top of my head’, iata cateva idei pe care acum le putem lua in ras (precum ideile din anii 80 ale parintilor mei), dar pe care le vom considera normalitate peste cine stie cati ani (eu cred ca mai repede decat ne putem inchipui): microcip sub piele pentru o mai buna localizare a cetateanului (in scopul apararii lui, evident), identificare pe baza de cod de bare (eventual cu ‘semnatura’ ADN-ului pentru a nu gresi) etc.
    Globalizarea a inceput de mult dar vreau sa ma refer si la acest aspect pentru ca dureaza mult timp, noi fiind cam pe la mijlocul procesului, iar deznodamantul va fi conducerea lumii de catre o singura putere (consiliu, administratie) sau cum vreti sa-i spuneti. Acum 10-15 ani cand se vorbea despre globalizare, orice om care avea ceva in cap nu-si putea inchipui realizabil asa ceva, atata timp cat pentru asta insemna ca o tara trebuie sa ‘dispara’ din punct de vedere al unicitatii sale (termeni precum national, unitar si indivizibil urmau sa fie ‘bend a little’), iar traditiile schimbate pentru a ne incadra in “standardele impuse de catre majoritatea celorlalte state”, de parca definitia asta este motiv indeajuns de mare pentru a disparea transhumanta, sau taiatul porcilor de Ignat. Dar iata ca ne aflam in anul Domnului 2011 si vorbim deja de “Statele Unite ale Europei”. Funny, nu? Ma intreb cati ani or sa mai treaca pana o sa vorbim de “Statele Unite ale Lumii” sau de celebrul de acum “New World Order” de care radeam atat de mult in filme.
    Dar ca sa se intample atatea noi ‘minunatii’ cum am incercat eu in ignoranta mea sa-mi inchipui, nu e de ajuns doar WTC sfaramat LIVE. Pentru 11.9.2001 e de ajuns doar ce ni se intampla acum. Va trebui inventat ceva mai grandios si mai socant pentru ca omenirea sa se mobilizeze patriotic, empatic si emotional intru biruirea cine stie carui nou ‘dusman’ inventat. Cine stie, poate chiar vom descoperi ca ne ataca alienii sau ceva de genul asta.
    Oricum, revenind la ceea ce ‘comemoram’ azi, consider ca oamenii sacrificati pentru binele intregii omeniri, sunt de fapt martiri, nu victime ale terorismului, pentru ca ei (si mai cu seama moartea lor violenta) stau la baza inceputului schimbarii fundamentale a istoriei omenirii. Poate ca nu peste mult timp, copiii copiilor nostri vor purta o discutie de genul: -“Ce e aia sa joci ‘lapte gros’? L-am auzit pe bunicu’ zicandu-i lu’ tata in gluma”, -“Nu stiu frate, lasa-ma cu glumele astea ca ma grabesc sa plec un week-end cu prietena la mare si nu stiu daca pot sa parasesc localitatea. Am baut aseara cam mult si nu cred ca trec de analize. Stii doar ca cetateni in stare de ebrietate nu au voie sa iasa din oras.”

    P.S.1: Trei semi-analfabeti cu trei cutere au putut cu de la sine putere deturnand si pilotand avioane sa distruga WTC si Pentagonu’ la fel cum pot eu cu briceagu’ de la unghiera si o scobitoare folosita sa distrug zidu’ Chinezesc si Burj al Arab.

    P.S.2: Weeeeeee are the chaaaaaampiooonsss my frieeeeeeendd…… 🙂

  16. Dormeam. 🙂 Nu m-a impresionat DELOC, fiindca in groapa jegoasa numita Romania n-a avut si nu are nici o relevanta, pentru colcaiala infecta din care fac eu parte; pentru sclavi, totul e doar un pretext ca sa fie umiliti si exploatati din ce in ce mai rau… Parerea mea.

  17. Eram la Tebea il comemoram pe Avram Iancu. Victore mi se face sila .Imi vine sa vomit. Voi de la Antena 3 sunteti romani cumva?

  18. Eram in masina si ma indreptam spre Bucuresti. Un prieten de-al meu, impreuna cu care eram, a primit telefon de la taica-sau si a primit vestea. Pana nu am ajuns in Bucuresti am crezut ca e o gluma proasta. Am ascultat noi la radio, dar parca tot nu ne venea sa credem ca se intampla asa ceva. Nu o sa uit ziua de 11 septembrie 2001 niciodata. Nu ma intereseaza teoriile conspiratiei, razboaiele ulterioare si alte dracii. Ceea ce conteaza e ca au murit cateva mii de oameni nevinovati. Si pentru ei o sa tin minte toata viata aceasta zi. Acum, la 10 ani dupa, pot sa povestesc in detaliu tot ce am facut in ziua aia.

  19. 5OOO de Romani la Tebea.Si la antena trei dai si dai cu WTC.Mai lipseste sa-i picteze in biserica si sa le dedice o zi de doliu national.Slugarnicia politica Romaneasca e recunoscuta de muuult timp din vremuri de mult apuse..Nu ai nici o vina in asta dar nu ai putea sa-i transmiti responsabilului de atata slugareala sa-i fie rusine.RUSINE DE TREI ORI RUSINE.

  20. nici revolutiei noastre nu i se acorda atata atentie ca acestui 11 septembrie….nu mai zic de holocaust care s-a produs aprox 6 decenii in urma (deci nu demult) unde au pierit 6 milioane de evrei.
    sunt curioasa peste inca zece ani daca vom fi intoxicati cu acest subiect

  21. @Marinelul JB: la Tebea se duc anual oamenii si singurul lucru care difera e intensitatea huiduielilor la adresa politicienilor. doua avioane lovesc doi zgarie nori o data-n istorie. nu rezonez la nationalismele patriotarde. patriotismul nu trebuie sa-l strigi in gura mare. parerea mea

  22. Hai , ba , mai terminati cu tembeleala asta !!!!!!!!
    S-au omorat singuri ca sa aiba motiv sa inceapa razboi !!!!!!!
    Pui si tu botul la prosteala asta mondiala !!!!
    Pacat de mortii aia !!!!!!

  23. @victor: nu-mi amintesc sa-ti fi solicitat parerea de fin analist. intrebarea din titlu e extrem de clara

  24. Ce vrajala ai in tine Victore! Unde ati invatat smecheriile astea ca sa va ascundeti dupa cortina. Cind nu va convine voua strigati cit puteti ca nu rezonez la nationalisme patriotarde. Probabil ca va meritati soarta. Romania si romanii sunt varza si ce mai conteaza. Totul e sa nu te atingi de mine si de ideile mele asta a mai ramas. Asta e mentalitatea romanului de azi fie el ziarist sau cocalar din spatele blocului.

  25. @Crocodilul: esti patetic. unde dracu’ ma ascund dupa cortina? iti place sa te invalui in vorbe mari care nu spun nimic. am explicat care-s ratiunile jurnalistice ale difuzarii subiectului, tu-mi strigi lozinci patriotarde.

  26. Eram in fata tv-ului, incredibil dar totusi din pacate adevarat. Oricum pe aici prin zona MENA toti USA boys sunt in stare de alerta maxima.

  27. Eram acasa, tocmai ma trezisem. Ma uitam la TV, mi se parea ca nu inteleg nimic si ca, inca, visez. Mi-am sunat prietenii si NICIUNUL nu ma credea…

  28. Acasa. Am privit “in direct” inceputul sfirsitului orinduirii contemporane.
    Acum nu ma pot abtine sa nu remarc procentul extrem de mare de comentarii pline de rautate , prostie ,ipocrizie, ticalosie, cinism… tot ce au scos la suprafata acesti ultimi criceni ani din istoria Romaniei!

  29. @catalin +1

    eram acasa, cu ochii pe CNN. si acum imi aduc aminte de filmul facut dupa atentatul din 93 asupra WTC, cand la sfarsitul filmului, islamistul arestat aflandu-se intr-un elicopter, a spus, plin de mandrie : “intr-un final, tot le vom dobori”…

    cum zicea si badea, tre’ sa fi mult prea…naiv ca sa nu iti pui anumite intrebari, si sa pui botul la toata treaba asta.parerea mea ca puteau fi prevenite atentatele, dar au existat interese ca ele sa se intample, si au fost “lasati” “teroristii” aia cu cuttere sa loveasca.

    @toti patriotii : sa traiti bine, in noua ordine mondiala ce va veni.vorbim peste 30 de ani, sa ne comparam cip-urile.

  30. Atunci acasa, ma intorsesem de acolo cu cinci zile in urma si locuisem in hotelul care a ramas in picioare pe buza craterului. Cu sase zile in urma vizitasem si Pentagonul…Zona WTC era oarecum zona de suflet. Mult timp am privit televizorul si nu puteau decat sa ne curga lacrimi…

  31. Am fost in USA in 1999 in vest si apoi in octombrie 2000 in est. Eu sant un tip care toata viata am visat fara speranta sa vad America. Desigur America are defectele ei dar e cea mai liberala tara din lume. In octombrie 200 dupa ce am vizitat insula cu statuia libertatii am mers pe jos inclusiv in jurul turnurilor. Apoi am vizitat Wasington, inclusiv Casa Alba si chiar biroul oval.
    America m-a impresionat si m-a dezamagit extraordinar sau mai bine zis m-a contrariat.
    Desigur ce a fost la 11 septembrie 2011 e greu de admis. Distrugeri si multi oameni morti, tragedii imense, drame umane dar si eroisme. Am fost indignat, dar la fel am simtit si cand americanii bombardau cladiri si poduri din Belgrad. Nu ma pot abtine sa nu le leg intre ele. Si multe altele. Dumnezeu sa ne binecuvinteze.

  32. Eram la serviciu… primul meu job adevarat… cand am auzit ca un avion a intrat in WTC… Toata lumea credea ca a fost un accident… si ne intrebam cu totii, ce s-o fi intamplat de a intrat ditamai avionul in WTC…
    Can a intrat al doilea – deja era clar… si ne-am speriat cu totii… pentru ca nu stiam daca asta era tot ( intre timp anuntasera ca mai cazuse unul pe Pentagon etc) si care sunt consecintele – gen un alt razboi mondial…
    Seara am stat pe Pro Tv pana tarziu…
    Oricum imi aduc aminte ca senzatia a fost super naspa…
    Si azi tre sa iau avionul spre Istanbul…

  33. Eram la lucru. Mi-a parut rau pentru cei nevinovati care au murit atunci. Am gandit imediat ca e suspect ca asa ceva se intampla “in tara lu’ ” CIA, FBI, NORAD, armata,SAC(Strategic Air Command)si alte “n”-spe agentii de acest fel. Dar, ce sa-i faci, “Errare humanum est”, doar au si ei “bugetarii” lor!Sa fi fost o zi in care au gresit toti odata si nimeni n-a fost “pe faza”? Nu cred! Si atunci mi-am adus aminte brusc si de evenimente din “razboiul rece”, de Vietnam, de Cuba si de alte situatii din trecut in care au dat-o in bara de multe ori. Oricum, nici Estul, nici Vestul n-au inteles pana in prezent ca nu pot stapani niciodata mintea unui fanatic…

  34. Am crezut ca este scenariul de la Independence Day partea a 2a. Ascultam la radio, eram cu parintii in masina si imi cautam apartament la Bucuresti. Cand au dat stirea eram in dreptul Ministerului Apararii. Eu conduceam. Chiar am crezut ca este vorba de un film!

  35. @Ana
    Comentariul tău – contrar aşteptărilor tale – este mai mult anti-reclamă dat fiind cinismul.

  36. eram in armata la beba veche. ne-am speriat rau, s-a dat alarma, ne-au scos pe sectoare cu tot armamentul din dotare. cea mai mare sperietoare era ca daca lucrurile degenereaza se amana liberarea. totul a durat vreo saptamana dupa care totul a intrat in normal.

  37. Televiziunea alaturi de presa scrisa sunt “biciul ” societatii noastre medieval-moderna, acum depinde foarte mult de intentile celui cel foloseste. Nu a existat atac terorist la 11 septembrie, mai degraba un act de sabotaj!! Actualele ideologi sunt bazate pe puterea banilor, cand le vom lasa deoparte, doar atunci vom scapa de frica, stres si vom gandi in adevarata realitate, dar aceasta analiza sa vina cantarita pe o balanta echilibrata.

  38. @Mircea: o abordare echilibrata presupunea sa pastrezi tema de dezbatere, nu sa inventezi tu alta

  39. din amintirile mele, pe vremea aceea eram in clasa a 11-a, tocmai iesisem dupa o zi de cursuri, adevarate in care chiar am invatat ceva. Primul lucru cand ajungeam acasa deschideam tv-ul, de multe ori pe la ora aceea nu prea gaseai mare lucru, dar mi-au trezit interesul cuvintele “breaking news”.
    Fiind mare amator de limba engleza, incercam sa inteleg cuvintele framantate, tematoare ale corespondentilor americani, cei cu adevarat speriati la momentul acela.
    Ai nostri preluau prin breakink-news, dar teama, si teroarea adevarata era acolo intre daramaturi si intre blocul care cadea in direct sub privirile ametite ale spectatorilor la teribilul accident / atentat, nedefinit inca la ora aceea. Imaginile cu avioanele infipte in blocuri si cu blocurile prabusindu-se m-au facut sa inteleg pe mine, dar si pe alti multi dintre noi ca se poate asa ceva in secolul 21.

  40. Nu stiu daca realmente e esential unde a fost fiecare si ce facea in acele momente, eu personal doar foarte vag imi amintesc ziua respectiva, eram la inceput de clasa a XI-a atunci, asadar am privit ceea ce s-a intamplat ca pe o mare curiozitate, am urmarit destul de intens ceea ce s-a difuzat atunci la tv, ca de altfel si ostilitatile din 2003 daca nu ma-nsel, din Irak, cand l-au “rezolvat” pe Saddam. Bineinteles ca la nici 17 ani cat aveam atunci, nu prea pricepeam eu mare lucru, priveam ca la un fel de spectacol…si cam atat. Ulterior, sigur, am ajuns sa vad lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva, care e mult diferita de cea care se incearca de atunci sa se inoculeze opiniei publice.

  41. eram la rude in timisoara si ne uitam la tv si am crezut ca e film,dar ce sa vezi era “true”

  42. Eram pe o terasa, cu cativa prieteni. Pe 15 septembrie urma sa plec in Franta cu o bursa Erasmus si cand am vazut ce se intampla primul meu gand a fost:
    ce naiba ca doar vremea era frumoasa, cat de tembel trebuie sa fii sa intri cu avionul in ditamai cladirea…
    Apoi,cand am vazut al doilea avion intrand in turnuri (in spatele reporterei de la CNN)am ramas intr-o postura asemanantoare celei numita catatonie cu un singur gand ce mi se rostogolea de la o ureche la alta…ca s-a dus dracu plecarea mea din cauza ca toate zborurile o sa fie anulate, amanate sau mai stiu eu ce si ca vizele pt cetatenii non-UE o sa fie de asemenea suspendate fara prea mult discernamant.
    Din fericire nu a fost asa si, desi cursa a fost reprogramata, am reusit sa plec cu 3 zile intarziere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.