Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Unde mi-era acest Larry Flynt al nostru

Unde mi-era acest Larry Flynt al nostru

Gata, s-a făcut dreptate! Emisia Antenei 1 va fi întreruptă, prin decizia CNA, timp de 10 minute. În semn de recunoaştere a minunatei performanţe pe care a realizat-o Capatos în încercarea de a da lovitura. Ţara e-n sărbătoare, s-au topit zăpezile, s-a suspendat ACTA şi a crescut nivelul de trai. Privind la rece, sunt două paliere pe care trebuie purtată discuţia pe această temă de importanţă naţională.

a) Fapta în sine. Capatos şi-a luat-o pe bune şi mă mir (de fapt, mă prefac foarte bine) că s-a întâmplat atât de târziu. Cât de bulevardieră şi de tabloidă ţi-ai declara emisiunea, Un show păcătos a depăşit de multă vreme nişte limite ale normalităţii umane şi profesionale. Prezentarea oricărui detaliu de viaţă intimă a unei persoane pe post e o mizerie sancţionabilă şi punct. Ceea ce i-am spus şi în direct. Nu mi se pare firesc să sufere toată Antena 1 din cauza lui, dar, atât timp cât şi l-a asumat şi l-a promovat ca vedetă, bănuiesc că postul îşi asumă şi urmările faptelor sale de arme. Corectă e şi amendarea OTV pentru preluarea imaginilor, revoltătoare e ignorarea de către CNA a faptului că RTV, sub masca dezbaterii despre deontologie, a difuzat în buclă aceleaşi imagini, cu acelaşi Boc în curul gol. Sancţiunea nu e fără precedent. A păţit-o şi OTV, chiar mult mai rău de atât, când viitorul domnu’ Dan se luase cu Năstase, doar că unii stau rău de tot cu memoria. Ar fi culmea ca Dan Capatos să ajungă, pe baza libertăţii de exprimare, acest Larry Flint al Românei.

b) Reacţiile disproporţionate. Cei mai ciudoşi, vehemenţi şi absurzi au fost cei care se pretind concurenţii Intact şi cei cărora le fuge pământul de sub picioare. Să te foloseşti de imaginea noastră publică (promo cu mine şi cu Badea la concurenţă, e noaptea minţii!) şi să ajungi să organizezi înfierări proletare pe bază de deontologie la RTV – post consacrat de nunţi, botezuri, partaje, înmormântări şi Gigi Becali – mi se pare dincolo de o minimă moralitate. Iar să ceri public eliminarea din presă a lui Capatos, aşa cum face acest Robespierre în trening şi cu Dacie 1310, e deja semn de dileală sau de nostalgie după vremurile când toate instituţiile statului se simţeau obligate să se aboneze la fosta Scânteia. În caricatura asta de sfârşit de capitalism, piaţa decide dacă numitul Capatos mai are loc în media. Aşa cum tot piaţa media a decis falimentul celor două cotidiane conduse de supermanagerul CTP şi l-a exilat în online pe fostul preşedinte al Clubului Român de Presă, cel care a introdus cuvântul muie în practica editorială. De reacţiile penibile ale unui ONG-ist portocaliu care a apărut în toată presa fotografiat în ciucuraşul gol alături de copil, ale inventatorului găinii cu pui vii sau ale emulilor săi care au întins uniform jegul în media nici nu mai scriu.

UPDATE: Cu excepţia lui Tapalagă, nimeni n-a remarcat că singurul necuvântător în toată afacerea asta e împricinatul Boc. Dacă aş fi ipocrit, aş întreba oare de ce…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Unde mi-era acest Larry Flynt al nostru

  1. Sorry pentru Capatos, dar l-am asteptat prea mult pe Ponta, si ma bucur nespus ca am avut dreptate cand spuneam ca discursul din parlament era pentru licurici. Abia astept saptamana viitoare si mesajele lui Antonescu. Inca odata sper ca sansele ca nemernicul de Basescu sa dispara, cresc.

  2. Oare,toata lumea care merge la fitness ,se dezbraca in curul gol si nu stiu eu?Si eu am fost si m-am schimbat in vestiar dar mi-am pastrat chilotii pe mine.

  3. Ca trebuia sa se sparga odata “buboiul” in ceea ce-l priveste pe domnul Capatos,este clar,insa se creaza un precedent periculos! S-ar putea ca aceste slugi basiste de la CNA,sa indeseasca acest tip de sanctiuni impotriva “antenelor”,pana la decizia suprema,inchiderea emisiei pe perioada nedeterminata.
    Prima decizie se da mai greu,pana prind slugile curaj,dupa aceea vor deveni foarte scrupulosi.

  4. O,daaaa,Capatos-limbricul si Larry Flynt :)))))
    Da,macar o amenda grasa,sa-l usture-n cur ,i s-a dat astuia ?

    Si subscriu korbul.

  5. Din pacate, lipsa educatiei implica hahaitul si bip-urile din emisiunile prezentate. Cat despre presa, care presa? Tabloidele nu se supun regulilor cna, deci liber la poze si la filme pe site. Ipocrizie maxima. Astept sa ii preocupe pe cei de la cna, platiti de noi, si impartialitatea emisiunilor de stiri, a filmelor fara atentionari din mijlocul zilei, cand se uita copiii si au parte de sex explicit, cat despre injuraturi si denigrari…este inutil. Vrem cu totii cultura, dar nu citim decat can can si libertatea, mestecand seminte si ragaind bere pe ritmuri de manele. Aici se vede cel mai bine rolul societatii civile, al organizatiilor non-profit care ar trebui sa ceara legi si sa aiba proiecte de informare, dezbateri, intalniri cu alte state, etc. ZERO!

  6. Off-topic: marfa articolul !
    Ce nu inteleg eu este faza cu incercuirea
    rautatilor de cetateni “turbulenti” care
    treceau pe straduta din proximitatea Pietei
    de catre menestreii pulanului, (fiti atenti
    ca pun copyright pe sintagma ! 😀 ) care au raspuns
    prompt
    (wow, cita rapiditate !) la solicitarea
    onor riveranilor (daca va uitati pe harta, apropo
    de amplasare, inseamna ca treaba asta nu tocmai
    kosher, fie e un model de raspuns rapid, aproape
    in timp real, fie e un caz de pinda + intimidare !).
    Eu as fi solicitat prezenta Politiei prin 112 pentru
    identificarea d-lor albastrei, asa, de amorul
    respectarii legii, nu de alta, dar poate domnii
    aceia au alte culori la petlite, sau inca se cred
    inainte de ’89, iar eu nu doresc sa-i incurc.

  7. …necuvantatorul Boc? Bag sama ca n-ati inteles ca el a fost tot timpul goarna lui Basescu (trompeta era un cuvant prea elegant). De vreme ce Tatuca n-a avut nimic de transmis despre bucile lui Boc, nici impricinatul nu are ce grai cu de la sine putere. Asteptam cu interes dezvaluiri cu privire la datinile de scaldatoare din zona Buzaului.

  8. ce fizic de pigmeu are ardeleanu : boc-este(fruntea)curul cu celulita a romaniei , in armata facea dus imbracat utc ul,acum a pozat si el pt base

  9. de ce la antena3 nu a prezentat aceasta stire nici macar pe site o fraza…vroiam totusi o explicatie…aveam alte asteptari

  10. Dragă Victor! Îţi mulţumesc respectuos pentru publicarea poeziei mele “Alb înfrigurat” în cadrul interviului pe care l-ai realizat cu îndurerata Catrinel! Sunt de-a dreptul onorat! Desigur că atunci când am scris poezia nici nu m-am gândit la aşa ceva! Eu eram animat de sentimentele şi gândurile pentru acest mare artist, Emil Hossu! N-am reuşit însă a intra în posesia Jurnalului Naţional în formatul pe hârtie, deoarece din cauza vremii (dar şi a vremurilor!) transporturile către Iaşi nu au funcţionat! Oricum, am citit articolul interviu pe Net şi m-am bucurat nespus atunci când mi-am zărit poezia acolo, la loc de cinste! Cred că aveam pulsul 300!!! Una peste alta, mai eşti şi unul dintre jurnaliştii mei preferaţi! Dar nu e o afirmaţie gratuită sau emisă ca reciprocitate la publicarea poeziei mele! Te-am urmărit şi te urmăresc mereu cu admiraţie, deoarece deşi eşti de formaţie inginer, ai vocaţie de autentic umanist! Eşti implicat şi în social cu analize substanţiale, dar ştii şi să inviţi la “Vorbe grele” adevărate personalităţi care dau emisiunii tale o anvergură social-culturală ce este floare rară în peisajul atât de pervertit al mediei contemporane! Să rămâi ani buni tânăr, inteligent şi implicat! Cu preţuire, din Iaşi, Florin Fînaru

  11. nea Ciutacu, o cam intorci azi, ieri spuneai ca e totul OK cu emisiunea lui Capatos si prostul de Antonescu

    E colegul vostru Capatos asta, si voi stiati toti de filmulet, acum il aruncati numai sa scapati voi

  12. @florin: tu ai nevoie de traducator din romana-n romana. eu n-am nici timp, nici rabdare
    @Cãtãlin I: nu-i vorba despre nici o ordine a indignarilor. iar CTP n-a priceput inca, desi a avut tot timpul din lume, ca nu el decide cine are dreptul sa lucreze in presa.
    @FÎNARU FLORIN: multumesc mult!

  13. “…piaţa decide dacă numitul Capatos mai are loc în media….”

    cel putin in presa online, alternative nu exista. pe orice site n-ai intra vezi stiri despre asa zise vedete, stiri inventate sau stiri care n-au nimic la baza.
    Din pacate, Antena3 e printre campioane la acest capitol

  14. Dle Ciutacu, daca sunteti intr-adevar evreu, asa cum pretindeti, nu se poate sa nu fi auzit despre ziarul israelian Yated Neeman si despre principiul care-l calauzeste: “Cititorii nostri au dreptul sa NU stie tot ce se intampla”. Adaug vorbele unui alt evreu (genial), Robert Allan Zimmerman, cunoscut ca Bob Dylan: “Mass-media face mult rau prin faptul ca ofera publicului informatii despre cele mai aberante lucruri, pe care oamenii nici nu si le imagineaza ca s-ar putea intampla”.
    Daca si romanii ar avea dreptul de a NU sti toate mizeriile care se petrec pe lume, poate ca si sanatatea noastra morala ar avea de castigat.

  15. Mersi pt lipsa de subiectivism. E mare lucru. Intr-adevar, Capatos a depasit de muult timp limita unui minim bun simt (chiar si pt o ora inaintata si chiar si pe gunoiul tipic oricarei emisiuni de monden). Nu sunt nici vreo baba, nici vreo consumatoare de TVR Cultural 24/7 , ba chiar ma mai fura si pe mine circul destul de des in fata televizorului, dar de am putut sa vad uneori la Capatos, intrecea si OTV-ul ,acolo unde imi spuneam ca nimic nu poate fi mai jos.
    In rest, imi place Antena 3, cu voi ma trezesc, cu voi adorm, il ador pe Mugur Ciuvica (apropos – are blog?). Numai bine si salutari tuturor! Mugur, vreau sa te cunosc.

  16. Intrebarea se pune, cum de i s-a permis lui Capatos sa ajunga aici? Pana acum nu a preluat slujbele de pe Trinitas, emisiunea si-o face de ani buni si cu acelasi subiect. Nu a vazut nimeni pana acuma sau cineva isi freca palmele satisfacut ca Antena 1 are audienta?
    Si, asa cum spune si Gina,nici Simona Gherghe sau inaintasii ei nu au fost departe.
    Antena 1 isi merita soarta din plin. V-ati gasit acum, cei corecti sa faceti pe interesantii cand aveti emisiuni tabloide de cand era Constantinescu presedinte?

  17. Domnule Ciutacu,
    Vă citesc blogul aşa cum frecventez şi alte câteva bloguri româneşti: ca pe un loc de refugiu. Pentru că limbajul şi imaginarul mass-media româneşti au depăşit limitele mele personale de suportabilitate. Locuiesc de ceva timp în Grecia. În toamnă am fost în ţară şi m-a DEZGUSTAT ceea ce propuneau televiziunile româneşti. M-am simţit umilită, dezorientată, înjurată, scuipată în faţă. Nivelul emisiunilor spune ceva despre nivelul presupus al publicului. „Realizatorii” mă considerau, cu siguranţă, proastă, incultă, vulgară, superficială, frivolă, cu gusturi pronunţate pentru ritmuri manelistice, pentru bârfă de cea mai joasă speţă, pentru poveşti hidoase de alcov, pentru spălare de chiloţi în public. Cireaşa de pe colivă a fost pusă de decizia neinspirată de a urmări câteva minute emisiunea lui Capatos. A fost fascinaţia grotescului: te uiţi ca să vezi până unde poate ajunge. Mi-a fost jena mie să urmăresc evoluţia personajelor invitate în timp ce acestea nu aveau astfel de scrupule. Zău că nu am rezistat mai mult de zece minute şi nu sunt o pudibondă.
    Acum zece ani, românii de aici spuneu că la televiziunile greceşti nu ai ce urmări. Nici ei nu au mare experineţă cu televiziunea particulară, care a apărut şi aici în ’90. Într-adevăr, există emisiuni pe care le-aş numi superficiale. Nu vulgare însă. Poţi urmări un sfert de oră un reportaj despre evoluţia coafurilor cutărei prezentatoare de-a lungul anilor şi să caşti de plictiseală, dar nu vei vedea imagini din intimatatea ei, nu vor fi bălăcăriţi în public membrii familiei ei, nu va fi urmărită de camere pentru un filmuleţ despre pipăieli pidosnice clandestine ş.a.m.d.
    Mai mult, de când situaţia socială s-a înrăutăţit, canalele (puţine la număr faţă de piaţa românească) au schimbat puţin oferta şi au început să pună accentul pe emisiuni de tip informativ. Şi ţinuta prezentatorilor e alta. Mă dezobişnuisem de genul „Andreea Esca”, atotprezent la noi. Aici oamenii de televiziune sunt, majoritatea, mult mai fireşti, vorbesc după intonaţia firească a limbii materne, îşi permit cu spontaneitate câte un mic comentariu – foarte uman – după un reportaj, de parcă ne-ar lua vorba din gură. Mai mult, sunt în stare să ducă o discuţie cu un invitat fără crispări inutile. În general, nu ai impresia că le-ar fi înfipt cineva morcovul ştim noi unde şi că impulsul ăsta nervos le-ar fi afectat capacitatea de exprimare şi, mai rău, de rezonare. Mă rog, astea sunt detalii, şi ţin mai mult de formă. Fondul ar trebui schimbat, de fapt.
    Sigur că nici aici lucrurile nu sunt roz, sigur că există manipulare, că se fac presiuni, că sunt interese în spatele unor jurnalişti sau al unor canale. Dar există un minim de decenţă. Şi mai poţi vedea câteva emisiuni şi documentare de calitate, care să te facă să-ţi pui întrebări, să te îndoieşti de ceea ce ţi se serveşte în main stream media. Şi multe sunt la posturi de stat, fără să însemne că asta e manipulare mascată (din câte se comentează în spaţiu virtual, nu sunt eu cea mai îndreptăţită să judec).
    Televiziunea de tipul celei din România este un drog pentru cei care o prizează cu nesaţ (pentru că se recunosc în nivelul ei) şi un indice al dezamăgirii şi al dezarmării celorlalţi. Adică al celor care ar putea cere altceva, care ar putea ieşi la o adică în stradă, care ar putea revendica o altă calitate a vieţii (nu mă refer numai la nivelul de trai). În virtutea următorului raţionament: „dacă ăsta e nivelul conaţionalilor mei, la ce bun orice reacţie?! Mai bine mă cufund în letargie cu ochii la Discovery.”

    Care ar fi propunerea mea? O dezbatere despre nivelul şi rolul televiziunii. Cu invitaţi de calitate. Cu moderatori fără amintitul morcov. Cu intervenţii (multe) ale telespectatorilor. Că doar ei reprezintă cererea după care se pliază oferta canalelor. În teorie cel puţin.
    Nu ştiu însă în ce măsură s-ar putea realiza aşa ceva, în condiţiile în care, din câte citesc pe site-ul Antena3 sau pe cel al Jurnalului Naţional, tabloidizarea e la putere. Titlurile au devenit foarte senzaţionaliste de ceva timp încoace, iar conţinutul pare scris de amatori. Puneţi punct! Ajunge! Încetaţi cu prostirea publicului!
    Sper sincer să se schimbe ceva. Dacă nu în alte paliere ale vieţii, măcar aici. Ceva, cât de mic. O speranţă tot trebuie să se ivească de undeva.

  18. @liviuberdila: ce emisiune tabloida aveam eu cand era Constantinescu presedinte? dar Antena?

  19. d-le Ciutacu nu piata o sa decida in cazul lui Capatos daca mai activeaza sau nu in Intact.Piata o sa decida daca mai activeaza sau nu in Media.

  20. Daca aveti ceva de spus cu privire la politica editoriala a antenei 1, de ce n-o faceti acolo? In fond, sunteti in interior. Daca sunteti nemultumit de ce se intampla la antena 1, puteti sa spuneti ca nu mai apareti acolo, ca antena 2 ori antena 3 sunt posturi serioase, iar ce se da pe antena 1 e o mizerie din cauza lu Capatos.

    De ce ziceti abia acum, in mijlocul scandalului? Nu e cam tarziu?

  21. PS “Tot pe segmentul”-facand referire la ce este acum in acel interval orar.
    Noaptea aveam de vazut ceva chiar de calitate facut de Marius Tuca.

  22. @Emil Calinescu: nu am nimic e spus cu privire la politica editoriala a Antenei 1. in ciuda faptului ca va inchipuiti trustul Intact ca pe un chibut, suntem societati disticte, conduse de persoane diferite si aflate in sedii diferite. nu apar acolo, in astfel de emisiuni, de ani de zile, da-i mai usor sa spui decat sa urmaresti. d-asta nu m-am nici in editia speciala a lui Capatos, d-aia am si intervenit telefonic sa-i spun, in direct, pe antena 1, sa vezi minune, ca lui Boc i se intampla o mizerie. faptul ca nu ma urmariti in scris si la televizor cand ma revolt impotriva asocierii imagistice cu niste prostituate, dar insinuati diverse, cred ca nu mai e tot vina mea.

  23. emisiunea lui Capatos , Mireasa pentru fiul meu, Acces direct,etc sunt showuri de tot cacatul

  24. Nu inteleg cu ce a gresit Capatos, atata timp cat are cel mai bun rating in piata media? Ca a aratat curul lui bok? Pe cine mai intereseaza bok?De ce de-odata niste colegi de-ai lui ati devenit mai catolici decat Papa? Omul are privitorii lui, aduce bani in Trust, ce aveti cu el?Plus ca e un jurnalist onest(se vede ca vine din presa scrisa), nu supara pe nimeni(dovada ca i-a dat CNA-ul o pedeapsa neglijabila). Lasati omul in pace, are publicul lui, aduce bani, se uita cine vrea. Si eu m-am uitat la emisiunea lui in ultimele zile sa vad cum reactioneaza dupa istericalele portocaliilor. Tipul a fost ok. Lasati-l in pace!

  25. cea mai buna dovada ca CNA-ul este comandat de basescu. atat timp cat boc nu a aparut in fundul gol la o ora la care putea fi vizionat de catre copii, nu vad unde e problema.
    interesant e ca base loveste un copil si altu e vinovat, capatos difuzeaza un film cu boc in fundu gol si e amendat… pe noi cand ne cauta politia?

  26. Meseria jurnalistului este de a cauta subiecte si de a le plasa in atentia publicului. Cu ce a gresit Capatos? El a difuzat ceea ce Boc in nesimtirea si iresponsabilitatea lui a lasat sa se intample. Impardonabil pentru o persoana aflata in pozitia sa!
    Ce vrea CTP? Sa-l de afara din presa… Dar ce e presa lui ma-sa? Urla despre Basescu ca este dictator si ca actioneaza discretionar (corect!), dar atitudinea sa este una in favoarea limitarii libertatii de exprimare, ceea ce dovedeste ca, in adancul sufletului, d-l Popescu este tributar sistemului si timpului in care s-a educat si format. Si ca povestea paiului si a barnei este la fel de actuala ca acum 2000 de ani.
    Nu sunt fanul lui Capatos, ba dimpotriva…Ceea ce vreau sa spun insa este ca la cate funduri goale a vazut tv-ul nostru, fundul lui Boc nu mai impresioneaza pe nimeni. Cel mult oripileaza…Delatorii de azi ai lui Capatos ar trebui sa se intoarca in timp, atunci cand in presa scrisa sau la tv au aparut primele funduri (sau mai mult decat atat) si sa se intrebe retoric de ce n-au reactionat atunci… Ceea ce constat eu este o ipocrizie fara margini si o presa fara principii si fara capatai. O ciorba gri, insipida in care sexul, macabrul si scandalul sunt ingredientele care dicteaza rating-ul, umple buzunare si spala creiere.
    CNA-ul stirb si fara vlaga, precum Rasvan Popescu sau aservit, arogant si indiferent ca Dan Grigore, nu poate fi altceva decat oglinda a ceea ce este pus sa supravegheze, sau a societatii in general. Daca dorim o asanare morala, trebuie sa incepem cu altceva, nu cu jurnalistii…Unii dintre ei reprezinta intr-adevar raul vazut, dar un rau mic comparativ cu hahalerele care au acaparat toate parghiile decizionale in tara asta…

  27. Marele merit al lui Capatos este ca ne-a aratat cu ce a gandit in toti acesti ani Emil Boc . Mai este de mirare ca avem un nivel de trai de tot rahatul ?

  28. PREA MULTA VALVA PENTRU UN DOS DE EX-PREMIER. Un om ca toti oamenii, cu fund si alte organe in functiune! MAI ALES CA VEDEM, ZILNIC, DESTULE!Fara atata caz!

  29. Tristă constatare, să vezi că nu mai există bun-simț.

    Este justificabilă aruncarea asta cu gunoi, îdârjirea asta de a murdări totul?

    Ce urmează, să dați (voi sau alții – tot una, că tot aceeași mizerie devine mass-media) imagini din interiorul toaletei, poate chiar în timpul actului de defecare?

    Infectă meserie, infectă atmosferă.

    Cam ca politica.

  30. imi cer scuze pentru ca v-am “identificat” cu “NOAPTEA MINTII “. Desi, zic eu, atunci cand am comis fapta ,se justifica[emisiunea in care e dezbatea declaratia lui PONTA la investirea guvernui MRU ].Privnd in jur,totul e o NOAPTE A MINTII ! Avem ceea ce meritam??? E un blestem ? E natura noastra Ne reprezinta ? Cate putin din toate ? Cine stie..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.