Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Uite d-aia nu mai vreau eu să fiu isteric!

Uite d-aia nu mai vreau eu să fiu isteric!

Fiindcă mai sunt oameni care cred că m-am schimbat şi mă întreabă de ce, există o explicaţie a lipsei mele de vehemenţă publică din ultima perioadă. Dincolo de faptul că, în sfârşit, mi-am găsit drumul realizând o emisiune live aşezată, de interviuri, nu mai simt nevoia să mă isterizez. Fiindcă nu cred că mai am pentru cine şi pentru ce. Am aceeaşi părere mizerabilă despre Băsescu şi regimul fascistoid pe care l-a instaurat, nu vom încăpea niciodată în şcoli de gândire măcar vecine de cartier, dar nu mai vreau să pun pasiune. Am explicat, oarecum detaliat, la Ştirea zilei de ce. Cine are chef, interes şi timp e invitat a citi rândurile următoare. Cine nu, nu…

Victor Ciutacu: Că domnul Traian Băsescu ne urăşte, m-am învăţat cu povestea asta de multă vreme. Cum eu îl detest pe domnul Traian Băsescu, şi domnul Traian Băsescu are dreptul să mă urască. Eu nu dau doi bani pe domnia sa, domnia sa vrea să mă bage în strategia de siguranţă naţională. E opţiunea de tiran a domniei sale dar asta nu înseamnă că trebuie să accepte un popor întreg. Apropo de ce spunea şi Mugur Ciuvică, la un an de la anul trecut, mi se întâmplă foarte des să mă oprească lumea pe stradă şi au aceeaşi modalitate de adresare. Domnule Victor Ciutacu faceţi ceva că ne-a păcălit ăsta iar. Şi cu tot regretul le spun, eu cât mi-a stat în putinţă am făcut vreme de 5 ani. Pe durata primului regim Traian Băsescu.

Alături de mine sau în paralel cu mine au mai făcut-o un Mugur Ciuvică, o Gabriela Vrânceanu Firea, un Mihai Gâdea, un Mircea Badea. Vreo două mâini de oameni. După 5 ani, nu ştiu, am făcut bine, rău, habar n-am. Dar după 5 ani o majoritate sensibil mai mare decât minoritatea care a crezut în noi a decis că domnul Traian Băsescu e salvarea. Să se spele cu el pe cap. Victor Ciutacu nu mai poate să facă nimic. Şi nu mai vrea să facă nimic. Dincolo de faptul că n-are în fişa postului.
Gabriela Vrânceanu Firea: Spune domnul Radu Mazăre că se va rezolva în stradă. Nu ştiu dacă asta e soluţia.
Victor Ciutacu: Nu ştiu. S-ar putea să fie o soluţie. Nu cea mai fericită. Eu sper să nu se ajungă la aşa ceva. Sper ca pronia cerească să dea o soluţie înţeleaptă României. Dar am obosit, nu mai pot nici eu.

Scripul emisiunii poate fi citit aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

85 thoughts on “Uite d-aia nu mai vreau eu să fiu isteric!

  1. Felicitări! E imposibil să fii trâmbiță pentru o populație cu urechi de lemn. Avem o singură viață de trăit, mai sunt vinuri de băut și țigări de-mpărțit, familia se află până la urmă pe primul loc…

    Iar românii, mulți dintre ei au dovedit-o la vot, nu sunt în stare nici măcar să-și cumpere singuri plapumă pentru a-și întinde cracii. Nu merită să se zbată cineva pentru ei…

  2. Principala persoana care m-a responzabilizat si m-a facut sa vad lucrurile altfel a fost Octavian Paler in aparitiile de la Sinteza Zilei. Pe parcurs, lui i s-au alaturat altii: Mihai Gadea, Mircea Badea, Bogdan Teodorescu, Oana Dobre, Radu Tudor si inclusiv tu, cu isteria ta. Cred ca ar fi pacat ca isteria ta si a celorlalti sa inceteze fara a molipsi pe cat mai multi dintre cei tineri, printre care ma enumar si eu.

  3. Victore, cred ca esti satul si obosit! insa nu cred ca te-ai resemnat, ceea ce este foarte bine, macar pentru telespectatorii tai, pentru cei care zilnic iti intra pe blog….
    🙂

  4. avea dreptate dl. Marius Pieleanu, aseara, spunind ca 1 decembrie a ajuns in prezent “ziua FMI”…

  5. Te inteleg PERFECT ; si nu de-acum ci de mai mult timp … Pt. ca trec prin exact aceleasi stari (sentimente) : oboseala (o imensa oboseala interioara) si o oarecare resemnare ! 🙁
    Am incercat si eu (dar la o scara mult mai mica decat voi) sa deschid ochii cretinoizilor care ma inconjoara … ; n-am reusit dacat “dupa” … ! Acum , in fata vaicarelilor lor le spun doar atat : “L-ati vrut , il aveti !!! Acum spalati-va pe cap cu el si pupati-l in cur !!! La mine sa nu mai apareti cu vaicareli … si nu uitati sa traiti bine !!!!!!”
    Asta e… Blestemata clipa cand ne-am nascut in mijlocul acestor “primate” idioate !

  6. Desi nu-s om religios, spun ca “Sa ne fereasca Sfantul” de ziua in care Ciutacu, Gadea, Badea, Radu Tudor si Dana Grecu, omu cu file-ul :)) (aka Valentin Stan) nu ar mai putea sa emita catre noi, ascultatori ce rezoneaza cu toate afirmatiile, analizele lor.Lipsa isteriei e poate cel mai intelept lucru pe care sa-l faci (e posibil sa ramai sanatos fizic mai mult timp, caci te vad un om temperamental). Dar sa nu renunti la taria afirmatiilor si la frumusetea scriiturii care ajung la noi.

    Respect !

  7. Victor,
    Inteleg ca-l ai invitat in emisiune pe C. Preda. Astazi am auzit ca va participa la alegerile pentru Primaria Bucurestiului.
    Te intreb: nu cumva acesta este motivul pentru care este “critic” cu masurile partidului sau?
    Au invatat mult din politica UDMR-ului, politica “pasilor marunti si perseverenti”, parerea mea.

    Toata consideratia si respectul pentru Trustul Intact, in totalitatea lui.

    Elena.

  8. Am 31 de ani si ma doare sa aud intrebari precum “unde e tineretul”, fiindca ma fac sa ma simt vinovata ca am plecat din tara. Poate ca acel pas a fost recunoasterea neputintei mele. Si mai trist e ca ne pierdem pe zi ce trece din repere, fara a vrea sa va flatez, domnule Ciutacu, sunteti unul dintre ele.

    In acelasi timp insa, poate ca ar fi bine sa ne reducem cu totii din pasiune sau macar sa o lasam la o parte si sa ne gandim la rece, ce e bine si ce e rau pentru noi toti, ca neam. Cum spuneam si altadata, votul in ultimii 20 de ani nu a fost unul cerebral, ci pur emotional, si vedem unde am ajuns. Deci, va incurajez si va voi urmari in continuare.

    In ceea ce priveste ma priveste pe mine si decizia mea personala, fara falsa modestie, stiu sigur ca as avea si o experienta folositoare tarii mele, si capacitatea intelectuala pentru a dezvolta si a evalua solutii pentru unele din problemele tarii, si forta sa fac ordine si structura sufleteasca pentru a ma darui cu toata priceperea mea intereselor tarii careia ii apartin. Din cauza faptului ca nu aceste calitati sunt cele care conteaza inca in Romania, nu ma pot implica in viata politica mai mult decat din postura de biet “blogaras” sau cum m-oi fi numind, si din cand in cand de observator la alegeri. Poate ca va veni timpul la care sa fiu in stare de mai mult, poate atunci cand ma voi intoarce voi aduce un beneficiu macar comunitatii in care ma voi integra.

    Pana atunci insa vreau sa acumulez cat mai multe in tara asta, care a reusit dupa al doilea razboi mondial sa isi revina din ruine atat de fabulos, si sa invat din esecurile si succesele ei, sau succesurile cum a sintetizat o mare politiciana romana, aproape de aceeasi varsta cu mine, care astazi castiga doar din salariul de europarlamentar de cateva ori mai mult decat mine si munceste de cateva ori mai putin.

  9. Mi-a placut titlul. Formularea “Uite d-aia” si semnul exclamarii mi-au sugerat un ton isteric 🙂 A fost intentionat?

  10. Victore, legat de invitatul tau de azi, dl. Preda, care se mindreste cu o cariera de intelectual!
    (desi, fiecare are un alt inteles pentru acest cuvint :p)
    Intreaba-l, te rog, de ce este membru PDl de ceva vreme. De ce si in clipa de fata e membru PDL?

  11. @emigranta in München: n-am in mine pic de modestie, da’ reper e cam mult
    @Marius Catalin: nu pot renunta la meseria mea
    @Andrei: suntem si noi oameni, nu masini
    @shogunu’: Cristi Preda va avea parte de un tratament egal cu al celorlalti invitati

  12. Daca eu,care sunt un munte de vointa,am obosit sperand e semn ca o generalizare de tipul asta se (ori s-a) produs;ne ducem crucea si incercam sa ne adaptam;decat sa te pui contra fara rost mai bine ocoleste,daca poti.

  13. Victore, de ce lui Preda sa-i oferi tratament egal? noi, cetatenii Romaniei, nu mai avem statut de cetatean (nu doar obligatii, ci si drepturi)! Preda este la putere! nu eu, nu tu, nu mogulii, nu comunistii, nu aia cu mineriadele, nu romanii!
    ci gasca PDL………..
    cu impostorii, “oameni politici” de la UNPR, “oameni politici” de la UDMR…
    cum sa fie o grupare etnica partid politic??????

  14. nu ai cum sa nu mai pui pasiune. Odata ce faci ceea ce iti place si impotriva celor ce ii detesti nu ai cum sa nu pui pasiune. Pasiunea o pui pentru tine nu pentru mine sau pentru ceilalti 22 de milioane.

    fuck them all 🙂

    Succes Victor Ciutacu.

  15. Mie imi placi mult mai mult asa . Vehementa nu ajuta , mai mult incurca lucrurile . Plus ca afirmarea prea vehementa , spre isterica , a ideilor , de obicei ii indeparteaza pe ceilalti .

  16. Presupun ca ati observat cu totii ca isteria nu mai aduce acelasi rating ca odinioara, pentru ca de cand nea’ Stan a inceput sa vina mai rar pe la Sinteza, de cand Mircea nu mai tipa ca pe vremuri si de cand deontologeala s-a mai axat si pe invitarea unor oameni precum profesorul Marga sau Dragoteasca+Nistorescu, va merge mai bine. Oricum sa o tii danga-langa doar in atacuri la adresa PDL devine stereotip la un moment dat si va pierdeti rating-ul, cum presupun ca incepuse sa se intample deja. Daca mai tii minte, seara de dinaintea turului 2 parca(nu mai stiu exact), cand erati toata gasca acolo si era Boureanu intre voi, si a fost un minut in care vreo 4-5 insi literalmente tipati ca sa va faceti auziti fiind indignati(pe buna dreptate de ce debita Boureanu), si el statea mandru intre voi si mima gesturile pe care le face un dirijor la opera. Exact asta isi doreste PDL-ul, sa o tineti intruna cu ragetele. Pe de alta parte, facand emisiuni despre genii ale Romaniei care au ajuns sa traiasca umil din lipsa de grija a statului(implicit a PDL-ului), este perfect. Atacurile pot fi de mai multe feluri, iar tipul asta de atac la adresa PDL e perfect pentru ca va veti atrage de partea voastra o masa mai mare de oameni. Sper sa o tineti tot asa pentru ca e mult mai dureros pentru ei sa aratati exact cum e viata Romanilor intr-un mod calm si pe un ton pasnic, decat sa ii atacati pe ei direct si constant cum o faceati pe vremuri. Tin minte ca erau Cristoiu + nea Stan in fiecare seara la Gadea, si pentru ca “maestrul” nu era chiar pe aceeasi lungime de unde cu nea Stan, vorbea primul in emisiune, iar dupa 10-15 minute spunea singur:”gata, eu am terminat acum poate sa inceapa Domnu’ Stan show-ul”. Exact asta si era, si mergea bine, dar la un moment dat se cam plictiseste lumea de tipul de atacuri marca nea Stan(chiar daca era foarte logic si adevarat tot ce spunea). Si pana la urma daca tot ati tinut-o pe un anumit trend luni si ani in sir, si totusi lumea l-a votat iar pe nea Nicu, mi se pare genial ca abordati problema in alt mod. Sper sa tina la Romanasi acest tip de acorduri pe coarda sensibila, pentru ca daca nici asa nu se misca nimic suntem pa-pa. Va urez bafta pe noul drum!

  17. Eu nu dau o ceapa degerata pe lamentarile celor care l-au votat pe nemernic.Daca in seara asta licheaua se incinge la o hora cu amicii lui tigani si imaginile apar la tv,maine l-ar vota din nou.Asa ca sa se duca toti la dracu!In tara asta nu mai prea ai nici pt.cine,nici pt.ce lupta.O seara buna!

  18. Exact pe asta mizeaza si ordinaru de basescu si clica lui, Viectore, pe faptul ca presa se va satura sa-i injure, populatia e dezbinata si speriata, opozitia e vai mama ei. In aceste conditii,basescu, coana udrea, boc, anastase(BUBA) isi fac de cap iar noi dupa o luna de nunca nu reusim decit sa ne platim facturile dar si alea doar pe jumatate.
    Si mie imi e sila dar nu pot sa nu le trag cite un Dumnezeu in fiecare dimineata si seara.
    Ce zici de banderola neagra?

  19. @Catalin: Mi-a placut comentariul tau , realist si logic , fara patima si fara laude desantate , clar si foarte obiectiv , zic eu … ! Si , MAI ALES , demn de luat in seama ! 😛

  20. ok, dar vad ca la tvr sunt o multime de neobosite si neobositi chiar isterici si de neoprit care predica propaganda basisto/pedelista. ex: masa rotunda moderata de femeia Dila in care Ponta nu putea spune nimic si aseara in care o gravida blonda parca era singura insarcinata din Romania.

  21. Eu am participat la mitingul anti-abuz CNA,va stimez si sunt pe aceeasi frecventa cu multe din parerile dumneavoastra,insa sigur nu voi fi unul din oamenii care va opreste pe strada ca sa va indemne la fapte mari. Eventual doar sa va strang mana,din cauza ca n-am apucat la miting.
    Despre ce ne-ar urni sa ne spunem drepturile…doar daca voi castiga destui bani cat sa-mi fac tara in tara,atunci pot supravietui,altfel o sa fiu un simplu observator al decaderii maxime al acestui popor; atata incredere am eu in coloana vertebrala a romanilor.

    Lasand la o parte ce cred eu despre resemnarea romaneasca, m-am intrebat: “zice Mazare bine,dar cine sa dea startul? ceva tragic este exclus,Vantu a zis ca ne ia naiba daca recurgem la asta si are dreptate,oamenii astia cu imagine si personalitate de pe sticla nu au innebunit ca sa incerce ceva,liderii sindicali nu pot scula romanul tamp din fotoliul luat de pe timpul lui Ceasca…pai si atunci cine?”

    Raspuns : nu stiu. Eu sunt un nimeni,insa daca cineva drege o masura eficienta,eu si multi oameni il vom urma. Cat de gresit suna fraza asta,cat de inutil ma simt.

  22. Eu cateodata obosesc numai cat ma uit la voi. Pur si simplu schimb, incerc sa ma mai deconectez de aceasta incrancenare – dar ea devine prezenta peste tot: pe fetele oamenilor pe strada, un om oarecare intrebat ce mai face iti va raspunde ca “nu prea bine cu criza asta”, deschizi frigideru si tot aia e ca nu ai de unde alege decat niste oo cu salam. Pai atunci iesi la o plimbare ca e mai ieftina si din nou dai peste oameni care iti cer sa le dai si lor putin.

    Nu imi doresc termopane, metrii patrati, lcd, somon fume, cai putere – imi doresc ca oamenii sa fie multumiti de viata lor.

  23. Corect.Sa mai faca ceva si politicienii din Opozitie impotriva regimului dictatorial.Prea s-au ascuns in spatele vostru si nu faceau decat sa contemple lupta intre voi si portocalii.

  24. Lupta asta dintre presa si putere a devenit deja un cliseu in care unii se atata pe altii pe cat posibil de mult. Din pacate in tara asta mai mult munceste presa se pare iar opozitia si organismele statului ajung sa se sesizeze despre cate o prostie abia dupa ce e mediatizata iar de multe ori nici atunci.
    Dedicatie pentru stimabilul base and the gang

  25. intotdeauna am fost de parere ca am ales momentul nepotrivit sa luptam, niciodata nu ne-am coordonat, nu ne-am unit fortele, am luptat separat, fiecare in ritmul lui si in perioada lui, ajungand cu totii in cele din urma, la binecunoscuta resemnare romaneasca …

  26. “Isteria” e degeaba ca si confruntarea cu prostul cand vedem amandoi o bila alba si el se da de ceasu’ mortii sa spuna ca-i bej.
    Banuiesc ca n-a invatat nimeni din antena3 sa desfaca capul cetateanului labil si sa-i puna ce trebuie.

  27. Domnule Ciutacu, eu inteleg si consimt intru totul sentimentul de lehamite al Dumneavoastra.
    Insa ignoranta si scarba este ceea ce doresc acesti infecti sa induca, astfel incat ei sa aibe linistea necesara fermentarii comunismului in continuare. Adevarata revolutie ar trebui inceputa cu legea lustratie si nu pe 5 ani amarati ci pe viata pentru toti cei care au sustinut regimul de vesnica scarba. Ar fi un pas major in istorie daca s-ar infiinta un partid al tuturor celor care pot dovedi neapartenenta la comunism din 1945 si pana astazi, si mai ales au un cazier curat si nu au legaturi cu lumea interlopa
    [nu sunt politisti(militieni sub acoperire), in particular]. Si ca sa nu uitam si sa fim din nou pacaliti, nu ati putea mediatiza lista tuturor candidatilor partidului nedemocrat si libertin la alegeri, ca sa stim bine cu cine votam.

  28. PS. Parerea mea este ca basescu a fost reales deoarece lumea nu a uitat cat de “buni” au fost Partidul (ex-)socialist (ne-)democrat cand a fost randul lor sa suga carnea de pe os.
    Totusi nu-mi explic de ce baietii astia par marii castigatori de pe urma mandatului 2 al marinerului. Sau comunistii s-au impartit in doua echipe si joaca tara tara vrem ostasi intre ei, asta ca sa para totul democratic. PDLacomii insa ii cam iradiaza cu foamea pe psdisti si le spun mai aveti putintica rabdare ca noi cum am rabdat cat a fost Chiar ar fi umanitar sa dea drept mita electorala coliva de la pdl, de la psd, de la pnl, de la toti, ca nici unul nu este mai bun.

  29. O caracatita (condusa de presedinte) si-a intins bratele puternice(boc, udrea,videanu &company) si asupra celor subtiri(membri de rand) care, pt a nu-si pierde minime avantaje, inghit toate necazurile abatute asupra intregului neam.Nu cred ca toti pdl-istii sunt tampiti sau masochisti de isi doresc sau accepta ,,reformele,, propuse de Basescu si puse in opera de Boc. -25(/40)% i-a fript si pe ei.Nu-i inteleg dece nu au curajul iesirii din front, macar acum cand prin noi legi(deveniti si ei sclavi)pot fi oricand dati afara daca nu vor munci 12 ore, daca vor protesta sau vor face greva, daca pruncii vor trebui lasati la varsta de 1 an , singuri acasa, samd.Cu 2,3 voci ,,revolutionare,, nu se face primavara in PDL… Pe de alta parte, ma intreb cum pot ”inghiti” atata dragoste a maghiarilor incat tac la ofensa adusa de Toke & company de 1 decembrie ?Poate te-ai saturat sa arati cu degetul (ca noi toti) unde e buba plina de puroi infect, vazand ca hidra face, oricum, ce vrea !Poate ti s-a facut lehamite,ca si celor care au manifestat in toamna, vazand ca totul e in zadar. Dar , daca si cei care AU POSIBILITATEA sa spuna DUREREA acestei natiuni, au obosit, atunci noi, CEI DE RAND ne putem duce dracului sa ne spanzuram.Inseamna ca ,,mamaliga,, a intepenit in ceaun, desi focul e mai puternic ca oricand !

  30. Cei care spun “ne-au pacalit astia iar” sunt printre cei 5 mil care au trait 5 ani (asta devine cifra fatala) purtand ochelari de cal sau orbecaind cu o esarfa portocalie la ochi. Oare chiar atat de multi romani au trait BINE in primul mandat al distrugatorului Nero(d) base (special cu b mic)? ma indoiesc. in curand, unul cate unul, ziaristii care mai au curajul sa verbalizeze in alte culori decat cea portocalie vor fi miluiti cu dosare penale. cica “faceti ceva!”. voi, astia care ati votat cu “dosul” ar trebui sa faceti ceva! apropo, nu faceti angajari pe la trusturile de presa Intact? taaare imi ard tastele sa scriu anti totalitarismului care ne sugruma…

  31. Domnule Ciutacu,anul trecut,dupa ce Basescu a furat alegerile ,cateva zile nu am mai putut
    deschide televizorul ,am luat si calmante.Ma
    gandeam la modul in care va face acestei tari
    ceea ce stia si facuse mai inainte-sa distruga.
    Si am inceput sa vad cu fiecare zi care trecea
    cum s-a organizat creind unpr,cu care cred ca
    a terminat o parte din banii de la FMI .Si a
    intins pe fata acestei tari o rana urata din ce
    in ce mai grava.A fost rau comunismul,si atunci
    erau indoctrinati,oportunisti,inspaimantatorii
    securisti.Dar nu aveam sentimentul ca mi se
    batjocoreste tara nu era la vedere fenomenul
    prin care banii prostilor trec in buzunarele
    desteptilor.Si eu ma gandesc ce se va intimpla
    cu aceasta rana urita care este potocalie,un
    adevarat buboi care se coace pe fata tarii.O sa
    facem septicemie sau ne vom salva ?Traim o noua
    zodie a cancerului , iar parerea mea de rau e
    ca nemernicul asta nu va avea soarta lui Duca
    Voda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.