Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Traian Băsescu, politrucul de cumetrii

Traian Băsescu, politrucul de cumetrii

Omeneşte vorbind, e de înţeles că Traian Băsescu – favorit evident al alegerilor prezidenţiale din acest an, dar încă departe a avea garanţia că mai prinde un mandat – vrea s-o ţină pe Elena pe masă, casă şi-o spinare de bani la Bruxelles. Orice părinte responsabil încearcă să-şi aranjeze urmaşii. Unii pot, alţii nu. Preşedintele României face parte din prima categorie, dar demonstrează, încă o dată, că-i nimic altceva decât un banal politruc de cumetrii.

Mai mult, aici


Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Traian Băsescu, politrucul de cumetrii

  1. Nu cred sa-i sensibilizeze prea tare pe votantii oranj sau pe deontologica lor intelghentie :
    – unii or sa gaseasca ” Gena politica a maritului Comandante in copilul timid ”
    – altii or sa puna batista pe tambal si gata
    – in fine nici macar nu e rau. Un cuplu Elena B +Rares Manelistu o sa sparga cluburile din Bruxelles.

  2. Pot sa inteleg ca un tata vrea sa-si aranjeze fiica. Asta da, e firesc pana la un punct. Chiar daca fetita e mai..inocenta asa. Pe mine ma scoate din nervii capului, dezinvoltura cu care ies si spun: Aaa, nu, ea e doar o micuta care a lipit afise pe strada 5 ani si a crescut in structurile organizatiei de tineret. N-are nicio legatura ca o cheama Basescu. Haidi breee, lasati-o dracu’. As aprecia mai mult unu’ care ar avea sange in instalatie sa iasa sa spuna: Da ba, e logic s-o punem pe ea. E drept ca nu e tocmai cel mai inteligent om din partid, dar pana mea, e fata LUI, Supremului. Pe cine vreti sa punem? Vreun olimpic? Hai ma, las-o dracu’.
    Imi amintesc cum l-au mazilit pe amaratul ala care a indraznit sa deschida gura si sa candideze alaturi de Miss Succesuri la alegerile pentru secretarul organizatiei de tineret.

  3. vai de mama noastră . mă ,unde mama dracu îi măi lăsăm pe netrebnicii ăştia să ne ducă mă ?! şi cum dracu arată mă unu care-o votează pe cîrnăţăreasă ? mă , care-i din neam sau din interes, îl înţăleg , da altfel cum drac să votezi sorcova? tare-aş vrea vot deschis , să-l vădşi io peăla de-o vota-o , că sigur o să “este” mulţi , să-l privesc în oichi şi să-l întreb : di ce mă ?! di ce ?!

  4. ca e dus cu sorcova se vede de la o posta.grandomania e mare,vom vedea cat vor rezista portocalii pe scaunele lor,daca nu mai ia un mandat el comandante,punem pariu ca la cel mult 2 saptamani cade guvernul Boc,asta daca rezista pana la alegerile prezidentiale.Ce inseamna sa nu ai coloana ,oameni ca astia au mentinut si pe vremuri cultul personalitatii,chiar in ciuda evidentei ca persoana ridicata in slavi era cum era.

  5. Fabulos articolul dumneavoastra, va felicit pentru curajul si neobosita incercare de a atrage atentia asupra gravelor derapaje si nesimtiri ale politicienilor. Sa fie aceasta miscare inceputul declinului basescian sau este doar o alta “aroganta” ce va trece netaxata de marea parte a presei si de electorat?

  6. Sper ca Baselu sa nu mai prinda un al doilea mandat.Si nu pentru ca as avea ceva cu el,dar in opinia mea este cel mai prost presedinte de pana acum.Un mare demagog!
    Sa-si ia “axa” si sa se joace cu ea acasa.
    Ieuroparlamentarul Elena B. sa-i dixtreze (vorba ta) pa ieuroparlamentari pana o ajunge ieuro ca leul sau pana o sa se treaca la moneda unica , leul.
    Acum cred ca si-a dat lumea seama cat de demagog a fost Baselu,s-a luptat cu , coruptii pana a pus coruptii lui in locul coruptilor “lor”.
    Si-au pus neamurile lor si cunoscutii lor in locul lasat cald de ceilalti.
    Si-au luat case si ei, ca si ceilalti,au facut afaceri si ei, ca si ceilalti.
    Acum nasol e ca nu mai stii care-i bun si care-i rau.
    Baselu, parca vad, cand se vor apropia alegerile o sa-l puna pe Bok sa dea cu bani in populatie,fara numar,fara numar….o sa zica ,ca datorita lui mai ales,Romania a trecut criza si ne e bine…etc.
    Si cand vor sa puna alegerile…cica pana la 15 decembrie,adica ,stai sa avem timp sa strangem bani si p’orma sa dam cu bani in ei.Ca ultima impresie conteaza!A si neaparat sa fie vinul nou gata,sa mearga toti betivii la vot veseli.
    Pe plan extern Baselu a contat pentru Romania exact cat conteaza o barca cu vasle in fata unui tsunami!

  7. Nepotism (cf.DEX) = Faptul de a uza de autoritatea sau de influenţa personală în favoarea rudelor sau a prietenilor; promovare prin protecţia rudelor şi a prietenilor influenţi.
    Aşadar nu e vorba numai de nepoţi, ci şi de alte rude (inclusiv fiică) sau de prieteni (în care ai incredere). Promovarea Elenei Băsescu, Elenei Udrea, Mihaelei Boc, Ioanei Pop (fina lui Victor Ponta) etc… se numeşte nepotism şi e o practica blamată in societăţile democratice, fiind considerată un abuz de putere comis de cineva prin acordarea de favoruri rudelor sau prietenilor săi.
    Cînd vorbim de nepotism, nu ne mai interesează competenţa, e nepotism… şi basta.
    De înţeles modul în care Ponta (la “Vorbe grele”) incerca sa-l scuze pe Boc. El insuşi îşi promovase fina în postul de secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul.
    Se face atîta caz de competenţă, de parcă Romania ar fi populată în cea mai mare parte de idioţi, nepoata lui Boc fiind singura excepţie care vorbeşte doua limbi străine. Iar despre odrasla lui Băsescu, paralelă cu politica, cu gramatica, cu bunul simţ etc… dacă nu era ta-su preşedinte, n-ar fi auzit nici dracu de ea, nici măcar Hrebenciuc Andrei.
    A avut si Dej o fată pe care a facut-o actriţă, Ceauşescu un fiu pe care l-a băgat în politică. La ce le-a folosit?

  8. manelistii il vor vota pe tovarasul Basescu & pt. al 2-lea mandat,asta-i sigur. de ce vrea oare s-o faca ieroparlamentar pe banii statului?? nu statea bine la luxten,fara sa faca nimic & cam tot pe banii statului? ma mir cum a luat & carnetul de conducere,ca e cel putin semianalfabeta… pe vremea mea,nici magar la nivelul claselor primare nu eram atat de neinstruiti & penibili. onor tovarasilor invatatori ai tovarasei Elena Basescu. au pregatit un viitor ieroparlamentar de nadejde al patriei.

  9. @everybody: un cuvant frumos n-ati scrie despre fata asta, rautaciosilor:)

  10. @nicu rotaru: deci un fel de ruda colaterala-n fata popii, da? bre, da’ matale esti din city of Cluj si vorbesti urat despre premierul arienilor?

  11. @Victor Ciutacu: Hai ca scriu si eu un cuvant frumos. Sau cateva. La cat ma pricep eu, pare o manechina din aia BUNA. Merge? Parca deja, privind problema din unghiul asta, pare mai potrivita pentru un loc pe liste:))Urla competenta in noi, tra la la…

  12. Am vizitat situl tinereilor democraţi. Este foarte frumos (atunci când funcţionează). Păcat că galeriile audio şi video sunt goale (din cauza voastră…). Noroc cu preşedinta fotomodel care ţine steagul sus

  13. scopul guvernului Boc este acela de a asigura realegerea presedintelui Basescu. atat! restu’ cu anticriza & co. sunt povesti de adormit copiii. vor face un blat cu Geoana,& hai romani la vot! cam asta ne asteapta… cu Criza ne luptam tot noi…un alt cuvant frumos:Bamboo.

  14. Boc zice ca nu are nici o legatura includerea pe lista de candidati a fatucei care l-a laudat pentru ca el stie sa editeze texte cu faptul ca aceasta e fiica marinarului. Deduc, logic, ca asta-i nivelul PD-L pentru europarlamentare. Mult prea putin… Cred ca o sa prindem, cat de curand, ziua cand pedeleii se vor plange ca li s-a bagat pe gat candidata. Cum sa-i credem daca nu reactioneaza ACUM? Asa ca vinovati nu sunt doar taticul sau portavocea. Ci mult mai multi. Fiecare lingau are vina lui. Sa nu se scuze mai tarziu.

  15. @Victor Ciutacu
    Am gasit un cuvant frumos pentru ea: Land Rover, merge ?

  16. Bine ca am citit aici niste comentarii de oameni normali la cap,ca cele din Jurnalul National m-au pus serios pe ganduri.Trebuie sa ma pregatesc din timp (cu creierul)pentru alegeri,ca am destui basescieni (cand pronunta cuvantul asta,se cred si mai inteligenti)prin jur.
    Cat despre domnisoara Elena Basescu(fac eforturi sa imi pastrez un limbaj decent,in contradictie cu ce gandesc ),nu ma mira deloc ascensiunea sa …bla,bla,bla,chiar mi-e greu sa scriu ceva.Acelasi bors cu care ne-am obisnuit.

  17. ca cadou de 1 martie, mi se pare un gest frumos din partea TATALUI, aceasta investire in lupta pt ieuropa.

  18. Victore, mie oricat de intelegator as fii si oricat as incerca sa strang din dinti,sa zic ceva de bine nu-mi vine frate nimic de bine in minte.Avem si noi defecte ca tot omul are,da parca “junioara”ne-a depasit pe toti la capitolul asta.poate o fi buna de pozat pe la sculptori io stiu “Elena din Troia”,acolo macar nu ar trebui sa se miste sau D-ne fereste sa deschida gura

  19. Nimic nou sub soare. Asa va fi mereu si inca ceva nu se va schimba niciodata si asta este mai grav. Hai cu subiecte mai serioase. Pe alti ne usuca de bani prin impozite si alte smecherii financiare … astea si noi ne uitam si ne miram de ce le poate capul. Pe mine ma doare asa zisa criza economica, financiara sau de orice speta ar fi, care o induc toti asa zisii lideri pentru a face un paravan pentru a suge cat mai mult de la noi. Astept reactii. Cu respect, io.

  20. Un mic amendament, “că-i nimic altceva decât un banal politruc de cumetrii.” e gresit, dpdv gramatical, corect ar fi”nu-i decat un banal…”

  21. Slogan de dinainte de alegeri: “Sa traiti bine!”
    Slogan de dupa alegeri: “Mai traiti? Bine…”

  22. Am citit articolu’ din JN şi comentariile. Îi fi mata’ rău Coane Victore, da’ ăştia e rău de tot duşi cu pluta. Noua clasă politică şi povestea ei de succesuri tinde să devină un mod de a ne face în ciudă. Ce ne rămâne nouă de făcut, e să votăm “contra” acestei poveşti de succesuri, şi să încercăm să-i “blagoslovim” de fiecare dată când ne dau lecţii de “democraţie autentică”.
    Nu ştiu dacă cineva în ţara asta are vreo şansă contra Jucătorului, la alegerile prezidenţiale. Va conta însă foarte mult dacă de exemplu S. Oprescu sau C. Antonescu îşi vor ceda unul altuia din posibilele voturi, renunţând să candideze, şi exprimându-şi astfel răspicat susţinerea încă din primul tur. Eu unul cred că va conta. Dacă va cantida Tăriceanu, va fi bai, o parte din voturile PNL, vor merge sigur spre Oprescu, dar mă tem că nu-i vor fi suficiente pentru a intra în turul doi. Cel mai prost scenariu posibil ar fi ca Geoană şi Băse să lupte în turul doi. Astfel, ultimul va fi reconfirmat în funcţie, şi va încerca, din această postură să bulverseze partidele politice din România, fără a putea fi oprit de cineva sau ceva.
    Să sperăm însă cu toţii că se va adeveri zicala: “Dă Doamne mintea românului de pe urmă”!

  23. Prima poza are forță simbolică.

    Iată ce înțeleg eu de la pata-intelectualii și mungo-tinerii PD-l:

    Cea mai contemporană artă vine din underground-ul manelist placut țanțoșului Rareș deBoc, iar cea mai contemporană cultură se exprimă-n succesuri sclipicioase marca Bamboo. Ambele se clădesc prin mare efort intelectual de shopping. Și dacă nu stăpânești soppingul e ca și cum acu` 100 de ani nu l-ai fi citit pe Shopenhauer (un pervers dușman al manelelor și shoppingului).

  24. Va fi votata si toata vorbaria se va duce pe apa sambetei. De-aia e mishto democratia: esti liber sa vorbesti orice… dar degeaba!

  25. eu inteleg problema asa:un parlamentar european(ceea ce va fi elena)este trimis acolo sa propuna si sa voteze legi comunitare precum si sa apere interesele Romaniei;consecinta acestui fapt este ca trimitem acolo intelectuali de prim rang,care au citit cateva carti la viata lor si,prin urmare,au capacitatea de a gasi solutii potrivite si avantajoase pentru Romania.In momentul in care un europarlamentar face dezacorduri,cred ca nu va fi luat in serios nici atunci cand are o opinie pertinenta.asta este principalul pericol pentru noi:acela de a fi considerati niste agramati,mancatori de banane culese direct de la sursa sau conducatori de maybach printre oi.

  26. Salutare tuturor!
    E jenent ce se intampla cu juna Basescu. Evident va fi pe o pozitie eligibila. Pun pariu pe orice, ca oricare dintre noi, cei ce citim acst blog, suntem mai competenti si mai cunoscatori decat plina de succesuri Elena. Asta este viata, nu avem toti tatal care trebuie, iar pe propriile forte nu vom reusi, caci sistemul functioneaza, selecteza si te pune la punct.
    O seara minunata tuturor, Europa va fi pe maini sigure.

  27. Baga Traiane in tine relaxat. Cert este un lucru: NU O SA TE SATURI NICIODATA (Din toate punctele de vedere).

  28. Domnule Ciutacu

    Va stiu sensibil la subiecte care trec repede in plan secund. Poate nu ar fi lipsit de interes ceea ce se intampla in unele filiale ale PSD. Luati exemplu organizatia PSD de Mehedinti. De ce isi doreste asa mult dom Geoana sa-l schimbe pe Nicolicea si, mai ales, cu cine? Problema lui Nicolicea nu este ca e finul lui Mitrea, problema lui este ca e prea destept. Apoi, omul mai are o meteahna: daca e prieten cu cineva, merge pana la capat cu respectivul. Asta in politica se cheama ca nu sti sa te orientezi sau sa te…repozitionezi. Trebuia repede parasit Mitrea si trecut la pupat Geoana. Nicolicea nu numai ca nu l-a pupat pe amarasteanul de Geoana, dar a mai dat si cu palma in…Hrebenciuc. Ma rog, asta e, acum il executa Geoana pentru “rezultate slabe”, desi PSD Mehedinti este peste scorul national al partidului. Dar daca Geoana pierde alegerile prezidentiale in decembrie, isi va da demisia din functia de pres. al PSD? Daca va fi debarcat prin aceleasi metode mizerabile pe care Duicu i se aplica acum lui Eugen Nicolicea? De la Burebista incoace (ma cheama Deceneu, deci sunt cel mai avizat sa discut chestiunea!) nimic nu ramane neplatit pe lumea asta…

    Pentru cei care vor sa afle mai multe vizitati http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=642&Itemid=1 sau
    http://www.ziarul-ziarul.com/articol3453/Senatorul-Ioan-Talpes-se-implica-in-%E2%80%9Ecazul-Badoiu%E2%80%9D.htm.

    Lui Nicolicea nu-i ia nimeni nici inteligenta, nici diplomele, nici prestanta de lider. Lui Duicu pot sa-i ia unii benzina si dupa aia ce mai ramane din el? Nix, nada, zero, niente. 0! Va multumesc pentru gazduirea acestei sugestii. Va asigur de tot respectul meu.

  29. Doamne in ce hal am ajuns! Cum a fost posibil in societatea romaneasca sa se distruga in asa hal notiunea de valoare intelectuala incit, sa ni se para normal ca o “needucata” sa fie nominalizata sa ne reprezinte in PE ?? Ce parere isi vor face “europarlamentarii ceilalti” despre noi, ca natie, daca vom fi in stare sa trimitem acolo asemenea “impubera”.
    Ce logica are “lupta anticoruptie” cind seful statului are neobrazarea si insolenta sa-si propulseze lamentabila fica in PE, folosindu-se de influenta electorala a partidului sau??
    Pe vremuri aveam ca mesageri giganti ca Titulescu, astazi niste epigoni penibili. Cred ca presa, pe care cu “cinste” o reprezentati domnule Ciutacu, are o directa implicare in distrugerea notiunii de valoare intelectuala si promovarea “nonvalorilor” ca modele pentru tinara generatie.”Media” de la noi este mult prea repede dispusa sa “dea cu piatra” in valorile intelectuale autentice si mult prea permisiva cu mirlania, obscenitatea, limbajul vulgar, in goana perpetuua dupa audienta. Bineinteles, degradarea din scoala publica romaneasca este de departe principlalul vinovat dar, presa si televiziunile nu completeaza educatia tinerilor in spiritul valorilor intelectuale ci a contrariului acestora.Cred ca todeauna cind folositi limbajul “de cartier” nu aduceti nici un beneficiu educatiei tinerilor care va admira. Poate ca ar fi timpul sa reflectati mai serios la “consecintele limbajului ” dumneavoastra din aceasta perspectiva.

  30. Sa cante manelele, sa ne joace Basescucu’.
    PS: Io-l astept la vara la inundatii la Marginea sau la Sucevita.

  31. nashpa. daca tuta stăte acasă şi-şi lua mălaiul de pe urma lu tac’su era ok, da aşa, că se dă şi mare sculă de politician, dovedeşte că e doar o paraşută, care probabil o să-i facă concurenţă ciociolinei (deh, deputata italiană). mă întreb, ca să se aleagă, o să presteze ca aia?

  32. @gigel: nu vad de ce tre’ s-o faci si curva. e destul de batuta de soarta…
    @Sorin M: vi se pare ca, daca as fi pretios ca Plescu, rezultatele ar fi altele?
    @Deceneu: viitorul lui Nicolicea e ultima mea preocupare la ora asta.

  33. Eu sunt anti petitii online. Dar cred ca ar trebui sa facem una in care sa-i cerem frumos domnisoarei sa stea pe dosul ei, acasa. Poate am avea …succesuri…:)))))

  34. @Victor Ciutacu : DA, va recomand : “obscenitatea publica”,”chipuri si masti ale tranzitiei” si “comedii la portile orientului”,…. fireste am glumit!! Am copilarit si eu in cartierul mai jos de Rahova( pe strada fosta Izvor) si stiu din propria-mi experienta cit de puternica este “pulsiunea” de a folosi limbajul colorat al “strazii”. Iti da senzatia de “umor ancestral” si folosit in contexte cit se poate de “serioase” da un iz de “reprezentare esoterica a unei filozofii de masa”, ca rezultat al unei experiente istorice inedite, pe care o impatri cu publicul dumitale.” I have been there, I have done that!!” Problema este ca uitati ca publicul tinar, de dupa 90′ nu are nici o sansa sa inteleage sensul dublu al cuvintelor si ca atare inregistreaza expresiile adliteram. De aceea cred ca moderatie in “agresivitatea” limbajului este preferabila exceselor, oricit de tentant ar fi din punct de vedere al exercitiiului intelectual in sine.

  35. Am si eu o intrebare de baraj, daca e voie:
    pe cine p.m. punem in locul lui ? care se ofera ? care se crede asa bun sa-i ia locul, ha ?

  36. Dar daca “taticu” nu va avea un nou mandat de presedinte, ce se va intimpla cu fetita?
    Ce de mai aranjamente, cit de parsivi mai sint!

  37. Ca ne simtem bine in tara asta e tot mai evident, ca mergem din sucesuri in sucesuri, la fel, dar in timp ce noi reusim sa scriem doar cateva propozitii pe aceste bloguri, va implor pe voi jurnalistii, sa editati fraze intregi si sa nu va lasati. Forta mass mediei, forta voastra a jurnalistilor creste vazand cu OCHIUL LIBER ( me refer si la cel al ratiunii Base, ce naste monstrii de prostie) speranta noastra, a oamenilor de bun simt din tara asta, sunteti voi, tu,Badea, Tuca, R.Tudor si multi altii.Continuati, noi va sprijinim si te rog invit-o pe viitoarea europarlamentara topmodela intr-o emisiune VORBE GRELE s-o vedem si noi cum editeaza. Cu respect.

  38. Mare pacat ca o sa ne reprezinte asa o creatura in parlamentul european. Nu stiu cu ce a gresit poporul asta de trebuie sa traga atatea? Nu e destul ca suntem tratati ca ultimii kk-ti din cauza ibitului conducator? Suntem vazuti ca un neica nimeni cand se duce el. Ieri a fost ultimul dintre delegatii care a ajuns la întâlnirea informală de la Bruxelles si nu stiu daca s-a uitat cineva dar nu l-a bagat nimeni in seama ba ziaristii l-au mai facut si prim-ministru. Eu am facut eforturi supraomenesti sa stau sa ma uit. Si dupa… era putin cam negru ori nu au mers treburile acolo si noi nu am fost informati, ca din ce a bajbait la conferinta de presa nici ziaristii nu au avut intrebari, ori fiind singur (ca nu putea sa mai ia un prost dupa el pe mr. Boc) nu a fost in stare sa faca ceva. Pana acum pleca cu Tariceanu si-l mai scotea Tariceanu de prin kkt dar ieri surpriza era mr. Pogea…. Ce o fi fost acolo… nu stim daca vom afla ca sigur nu a fost ce a zis el.
    In ce priveste fetita sa sunt 2 probleme rezolvate dintr-un foc: Isi scoate odrasla din tara asta care a bagat-o el in kkt de cand era ministrul transporturilor si pana acum, asta primul foc iar al doilea si poate cel mai important si-a zis: “bai eu is presedinte, mai vreau un mandat daca fetita mea sta in tara si incepe sa vorbeasca se duce dracului mandatul meu”. Ca se pare ca nu o duce capul pe fatuca nici daca ii zice tata ceva dar sa mai gandeasca ea e f.f.f.f dificil.

  39. Legat de cat de favorit este domnul Basescu pentru un nou mandat – e foarte interesant probabil primul mesaj de distantare a unui om din sistem – mai precis din structurile de forta – si anume cele 2 comentarii ale Procurorului general al Romaniei legate de DNA si dosarul Nastase.
    Pe langa reala lupta pentru resurse dintre DNA si Parchet este si prima instanta in care un om foarte puternic din sistem ataca – chiar discret si decent – un preferat al Carmaciului care pana acum a beneficiat de loialitatea si tacerea structurilor.
    Daca mai vin si alte semnale pana la toamna ramane de vazut cat de favorit va ramane domnul Basescu. O intrebare ce trebuie pusa este ce se intampla cu dosarul Flota daca nu se realege tov. Presedinte? Raspunsul anumitor institutii cred ca va da fiorii unora pentru ca spre deosebire de Matusa Tamara Flota din ce se aude oricat de prost ar fi fost facut este bazat pe niste realitati mult mai concrete si palpabile decat cele 3 ferestre ale lui Nastase.

  40. Astia or vedea PE-ul ca un fel de scoala interna. Trimitem acolo copiii, sa-i educam (ca au fost cam neascultatori)

  41. Dar tu ce credeai?Sau ce vroiai?Suntem o tara de manea,cum mai spuneam:cicalaca cichicea,hai ma ca e o tara frumoasa,rau ca-i locuita:-))

  42. Domnule Ciutacu facem un pariu? O sa vedeti ca in apropierea alegerilor presedintiale nu vor mai conta prestatiile,doctrinele etc.ci toate partidele(fara PDL bineinteles) se vor uni si vor vota impotriva marinarului.Basescu sa a duce cu pluta si dus va fi.Daca pierd va invit in vestul tarii si dau o masa. Toate cele bune domnule Ciutacu. Apropo,chiar in Jurnalul National sa va injure atita lume la “comentariile” articolului?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.