Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Parlamentul saltimbanci­lor simpatici

Parlamentul saltimbanci­lor simpatici

Mopul şi andre­le­le Ele­nei Udrea sunt doar începu­tul, iar is­te­rica reacţie a presei nu a făcut altceva de­cât să încurajeze asemenea gesturi. Or­biţi de luminile rampei şi imuni la simţul ri­di­colului, oamenii politici au început să se călăuzească după principiul că orice fel de publicitate, fie ea şi negativă, îi va aju­ta să pătrundă-n conştiinţele purtăto­ri­lor de ştampile de vot. Aşa a a­juns şi Bogdan Olteanu, altfel un tip sim­patic şi de cu­vânt, să presteze live cusut de nastu­ri căl­cat de cămaşă (absolut în­tâm­plă­tor, a mea) într-o emisiune de di­vertisment. Şi aşa probabil că vor ajunge alţi scrobiţi ai scenei politice – tra­diţio­nale prezenţe în fa­bricile de talk-show-uri – să ţină min­gea pe nas ca fo­cile, să dreseze nutrii, să în­ghită flăcari ori cine ştie de păcatele mele le-o mai tre­ce prin capete. Iar noi vom avea fix clasa politică pe care o merităm…

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Parlamentul saltimbanci­lor simpatici

  1. Buna seara d-le Ciutacu,
    Aveti dreptate,in devalmasia electorala care o sa fie(sau chiar e),vom ajunge sa avem un parlament de saltimbanci-o armata cum ziceti,oameni lipsiti de substanta…De ce traim asta?Saracul Brucan(Dumnezeu sa-l binecuvanteze)zicea ca ne ajung douazeci de ani de prostie,dar trebuie sa admitem ca ne trebuie mult mai multi.
    Cu deosebit respect,
    IoanaP

  2. Avem o clasa politica penibila si, din nefericire, nu vad in prezent sa avem parte de new entry, chiar si cu votul uninominal. Bine, daca facem abstractie de Minune, Dida, Turda, Zavoranu si alti cantaciosi, care o sa transforme Parlamentul intr-un fel de Floarea din gradina combinat cu Un slagar ptr fiecare. vai noua!

  3. Lumea nu prea a inteles care e faza cu uninominalul,asa ca se va orienta probabil tot dupa titulatura partidelor.

  4. E careva care le are p`astea cu aspiratorul ?
    Daca antenele ma ajuta cu un car de reportaj eu ofer casa, aspiratorul si ceva praf. Sa-i vezi atunci ce reclama isi fac: catindatul care sterge praful unui simplu cetatean asa cum si Isus a spalat picioarele. Brrrr…
    PS: sa nu va puna dracu` sa-mi furati ideea.

  5. E trist. Dar mai trist si revoltator totdeodata a fost cind am citit in “European Voice”, ziar care apare la Bruxelles si se distribuie gratuit,
    din 25 sept 2008, ca “DANIEL MORAR,head of Romania’s anti-corruption agency-FOR TAKING THE FIGHT AGAINST GRAFT TO A HIGH LEVEL”- a fost nominalizat ,la categoria INSPIRATION, pentru a primi premiul “European of the year”, in cadrul EVawards.
    Asta mi se pare strigator la cer.Orice comentariu as face ar fi de prisos.Traim pe alta lume. Asta e.Daca cineva doreste informatii suplimentare va rog sa mi le cereti.
    Se poate vota la http://www.evawards.org.
    Eu sint hotarita sa protestez . Voi afla unde ma pot adresa . Nu se poate lasa ne-taxata aceasta noua campanie de manipulare, de data asta la nivel european.Oricit de “neica-nimenea ” sint, am inca voce.
    Toti ma pot considera nebuna.Eu stiu ca nu sint-desi se spune ca primul simptom al nebuniei e sa te crezi normal-. Ce-mi pasa?
    Sau poate sint nebuna intr-o lume in care Daniel Morar poate fi propus la categoria INSPIRATION, campion al anti-coruptiei?!

  6. Votul uninominal este un dezastru pentru societatea romaneasca aflata la un moment de rascruce. Avem nevoie de modele, lideri. Vom ramane la nivel de OTV, Adi Minune,Zavoranca. Tara este plina de pitipoance masculine si feminine ce vin la TV si ne dau lectii de viata. Copiii ce vin dupa noi nu vor sti de F.Neagu, M.Sadoveanu, Arghezi, Eminescu, etc. Nu vor cunoaste frumusetea muzicii lui Enescu, Mozart, Ceaikovski sau Ravel. Este foarte trist!

  7. Buna dimineata popor
    Este cat se poate de corecta afirmatia lui Victor “avem ceea ce meritam”; nu vine nici neinspiratul Bush nici glaciara madame Merkel, nici nastrusnicul domn Sarkozy, nici macar judokanul Volodea Putin sa ne bage votul in urna. Noi suntem aia care il indesam cu naduf,plini de avant revolutionar.Pentru ca, la doua zile dupa ce am votat pe cutare sau cutare, sa-i luam la cacat in emisiuni de mare audienta.Aia de injura o fac pe bani-nu in sensul de tonomat, ci in sensul de angajat(fie cu contract de munca, fie cu contract de prestari servicii)- iar aia de se uita au destul timp ca sa o faca. Asta e eterna si fascinanta Romanie, o tara in care radem unii de altii – vezi succesul nebun al unor Divertis,Morar si Buzdugan, Vacanta Mare, Mondenii, Voua,etc,etc,etc. OTV-ul face ratinguri de vis cu emisiuni de genul ” Am fost primii care am spus: Cioaca e vinovat!”, iar emisiunile de sport in care Gigi Becali injura in direct ca un birjar sunt si ele in preferintele barbatilor macho din Romania. Clipurile cu Dorel de pe santier fac ravagii, ultimul transmitand un mesaj cat se poate de romanesc: strica ce altii au facut acum sute de ani, dupa care, intr-o carciuma dubioasa de cartier bei un coniac ieftin si dubios si razi de ceea ce ai facut.Asa ca, nu vad de ce sa ne mai miram ca tatoasa doamna Udrea se face ca da cu mopul iar zgubiliticul domn Olteanu coase si calca in direct?! Cine are timp sa se uite la cretinatati din astea, o va face si de acum incolo; cine trebe sa presteze pentru a baga banutul la tonomatul lui de acasa, nu are timp nici de mopuri, nici de calcatoare, nici de …alegeri. Asa ca, eu unul raman pe varianta lui Mircea Badea: imi bag picioarele in el vot!
    O’zzy buna sa aveti si salutare taica si noroc

  8. Păi dacă emisiunea lui Lazarov, cea cu ringul de box, cu croşeuri, nu a ţinut, poate ţin astea cu croşetele: una pe faţă, una pe dos.

  9. Disperarea ii impinge sa se maimutareasca la televizor. Si Udrea si Olteanu sunt pentru prima data nevoiti sa obtina o functie prin forta proprie. Amandoi au pretentii de mari sperante si nu isi permit sa se faca de ras. Olteanu a umplut Magheru de afise, afise verzi de tipul celor din campania Chiliman si se da si el mare salvator al parcurilor :))

  10. Nu ştiu, mereu am crezut că-i merităm pe cei mai buni, fiindcă suntem un Popor mare (şi la propriu şi la figurat!) Dacă e să nu-i avem, tot noi purtăm vina. Alegem prost! Degeaba pun eu ştampila pe un Severin ori pe o Andronescu, dacă majoritatea care se prezintă la urnă o vrea pe Simona Sensual ori pe Tricotoare.
    Ehei, dacă ar vota toţi cei cu drept de vot!

  11. Buna ziua,

    E ca si cum ai spune Bine ati venit la Circul Glopoliticii Romanesti; este un circ; dar este un circ acceptat de cetateni si, cateodata, promovat de presa. De circa 3 ani, alaturi de prieteni ne chinuim sa aflam ce am putea face sa plantam o floare – si acum am gasit o solutie -> ne-am facut ong-isti (sper ca nu din aia de incaseaza milioane si cheltuiesc doar cateva sute pe saci de gunoi pentru pet-uri) si am lansat http://www.thinkopolis.eu = Cetatea Europeana a Gandirii- o fi bine, o fi rau – incercam sa schimbam politicienii dar si cetatenii – trebuie sa ne implicam cat mai mult; nefiind cu state vechi in ale politicii asteptam sfaturi si, poate, chiar implicare.

    Bafta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.