Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Băi, politrucilor, mi s-a acrit de voi toţi!

Băi, politrucilor, mi s-a acrit de voi toţi!

Emisiunea mea e eminamente politica. Exceptiile nu fac altceva decat sa confirme regula. Pe cale de consecinta, invitatii sunt, in covarsitoarea lor majoritate, oameni politici: trecuti, prezenti sau viitori. Problema mea e ca am impresia ca am cam ajuns intr-o fundatura politica. Traiesc printre oamenii astia, al dracu’ de politici, de vreo 15 ani fara intreruperi semnificative. Si mi s-a acrit de ei, indiferent de coloratura lor politica.

Am impresia ca nici unul nu poate veni cu absolut nimic nou sau atractiv. Si pararea mea e ca, daca nu pot deveni eu interesat de politicianismele lor, e normal ca telespectatorii sa devina, la randul lor, dezinteresati de aparitiile televizate ale vorbitorilor. Nu-mi vine s-o mai pun nici macar de-o executie politica. Fiindca zau daca mai simt vreo placere la corazon.

Dat fiind, insa, ca n-am de gand nici sa ma sinucid, nici sa mor de foame, iar voi vreti sa va uitati la televizor, se pare ca n-avem, impreuna, decat o singura solutie. Asa ca , pentru a-mi elimina disconfortul de a ma duce la studio ca la uzina, voi imi propuneti invitati apolitici sau politruci de rit (mai) nou, imi dati si o justificare a nominalizarii, iar eu o sa-i invit. Nu exclud nici varianta organizarii unor dezbateri politice alaturi de invitati profund apolitici. Hai sa va vad cat de imaginativi sunteti…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “Băi, politrucilor, mi s-a acrit de voi toţi!

  1. Pe cine să mai inviţi? Că toţi au fost la tine şi la celelalte 70 de emisiuni cu acelaşi format ca al tău. Oamenii aştia nu mai au de mult ce să ne spună. Ia aparatul de filmat şi coboară în stradă. În şcoli, în spitale, în uzine. Acolo e politica adevărată. Ce faceţi voi e doar… (pauză publicitară)…apă de ploaie!

  2. Cred ca ar fi interesant sa chemi mari personalitati sportive, culturale etc.care nu au legatura cu politica si sa le intrebi parerea lor despre un eveniment politic al zilei care sunt optiunile lor politice cum si le motiveaza ce ii nemultumuste in viata politica , pe scurt sa faci in emisiunea ta pentru o ora un analist politic un om ca Ilie Nastase de exemplu.

  3. Te-ai intrebat vreodata Victor Ciutacu cum de puteti zice atatea despre politicieni – iar ei sa taca cu stoicism , rareori sa reproseze ? Vad acestea , daca nu zilnic , oricum , destul de des la nen’tu Stan ,Cristian T. Popescu ,etc -si cred ca ar trebui , chiar si in aceste situatii de neclaritate – sa se reflecte la cauza , din ce cauza ei nu reproseaza sau nu ia masuri mai grave decat cu domnu’ oprea de la Cotidianu si sa se incapataneze a pune o dictatura a scrisului – doar va ,,atinge cu jigneli , cu intepaturi? Credeti ca ei stiu ca nu au dreptate si ca sunt pe cale gresita – in ceea ce priveste politica lor rusinoasa si paguboasa a noastra, a celor multi ?Daca se poate sa-mi fie permis – eu as avea o parere . Si pe voi v-au corupt (poate si pe mine ) in a va exprima in fel si chip , uneori sau unii dintre voi chiar adevarate opere de maiestrie , cu idei care mai de care mai inteligente , cu arta as putea spune – iar rezolvarea este foarte simpla . Va consumati prea mult neuronii si nu prea merita ….persoanele politruce .Totusi , chiar de au sefi din partide pusi ministri – eu cred ca tot institutiile sa fie abilitate ,ca ia salariu o gramasa de oameni incadrati in institutii – armata e cu noi , politia e din randu maselor , au si ei parinti nedreptatiti – ca si mine , ca si tine – si mintiti , mai , ca la asta am vrut sa ajung . Ne.au mintit de ne-au rupt si eu vreau ca sa nu ne rupa chiar si de realitate .

  4. Am si eu o propunere, dar e nevoie de nerv si pregatire intensa.

    ALINA PIPPIDI MUNGIU.

    Intrebari pentru doamna cu pricina

    1. Cine a insarcinat-o cu crearea Aliantei DA
    2. Cine a insarcinat-o cu inlocuirea candidatului la presedentie Stolojan cu Basescu
    3. De ce a acceptat ca Basescu sa minta ca Stolo renunta la candidatura pentru ca este bolnav si apoi acuzatia lui Base ca Stolo a fost santajat.

    4. Ce societate civila reprezinta grupul de ONG-uri din jurul SAR, daca singura preocupare sunt manevrele politice.

    Din pacate e greu sa ai o partenera de discutie ca Alinuta – este obraznica, impertineta si nu-si lasa interlocutorul sa vorbeasca.

    Cu toate ca raman la parerea ca cineva ar trebui sa o ia la intrebari pe cuconita asta care a facut atatea jocuri murdare in viata politica romaneasca, ascunzandu-se in spatele siglei “SOCIETATEA CIVILA”. Practic individa asta si acolitii ei au golit de sens notiunea de societate civila.

    Ma ingrozeste ideea ca va incerca aceleasi jocuri si in campania electorala ce va veni si ca nimeni nu va avea curajul si forta sa o puna la punct pe aceasta femeie comisar de tip stalinist si gasca ei de manipulatori.

  5. Parerea mea e ca nu prea (mai) poti sa mai iesi din “formatul” cu care ai inceput emisiunea Vorbe Grele(politicieni 96% si 4% restu’).Asta ar fi una.
    A doua ar fi urmatoarea: banui ca nu vrei sa schimbi formatul asta cu unu’ care poate ti-ar aduce mai multa audienta(pe moment) dar te-ar plictisi repede(plus ca nu te-ar prinde).
    As vrea sa-l vad si eu la tine-n emisiune pe ASR Principele Radu da’ cred ca nu face parte din job description-ul lui sa apara pe sticla (sau daca o face,o face la alt gen de emisiune)
    Daca ar fi,eu l-as invita pe Dorel Visan.
    Daca nu pentru faptul ca e actor si poet,macar pentru prestatia sa din Ticalosii.

  6. @everybody: nu vreau sa-mi schimb formatul si nici sa-mi duc crucea pana la capat. nu-s vreun martir, ca sa ma sacrific pentru binele public, dar nici masochist, sa-i vad langa mine zilnic pe aia pe care nu-i mai suport. merci de sfaturile voastre, voi incerca sa fac o selectie.

  7. Victore, te-ai saturat cam repede.
    Sunt atit de multe persoane ce au de spus multe lucruri interesante, care sa faca uitata larma aceasta a mediocritatilor din Romania ce ne sufoca pe canalele media. Mergi pe la manastiri sau locuri destinate evolutiei spirituale, indiferent de ce religie sau cale spirituala ar apartine acestea, vei gasi oameni fascinanti.
    Incearca sa gasesti persoane ce sa ofere o alternativa la actuala fauna politica. In loc de sobolani, hiene si alte vietati de genul acesta ce populeaza politica, gaseste si promoveaza delfini sau cai, spre exemplu. Sint sigur ca ai inteles la ce ma refer. Daca tot vin alegerile uninominale, sa vada oamenii ca pot alege pe altii…

    EDITAT DE MINE

  8. Mircea Badea – cu intrebari de orice fel din viata de zi cu zi, sa ne mai explice o data in ce fel de tara traim, sa ne ofere o viziune a Romaniei din afara masinilor de lux, a vilelor din Pipera si a posetelor de peste 2000Euro bucata

  9. Greu e când comentezi la urmă. Poate ar trebui să încerci şi oameni cu totul noi, măcar din când în când, printre alţi invitaţi. Avem noi pe aici un academician doctor în psihiatrie, savuros nevoie mare, care i-ar trimite rapid la un consult de specialitate pe toţi politicienii, el fiind altfel un personaj care face din când în când politică. E ăla la care ministrul lu’ peşte a trimis ziariştii la tratament psihiatric :)))

  10. Victor,
    unde dai si une crapa, ai zice!
    Dar nu ma pot abtzine sa nu-ti zic ce pisoi frumosi ai, ala micu e super!grasunel si mititel!
    De politica chiar ca m-am scarbit, nu mai am puterea sa inteleg ce se intampla, cine este mai vinovat decat cine; un lucru am inteles: clasa, clasele de ploiticieni se cearta pentru putere in timp ce tara piere!
    Sunt ingrozita de ce se intampla in jurul nostru in fiecare zi, cum se “praduieste” banul public, este doar un exemplu!
    – Cum toti vor salarii grase de la buget fara sa contribuie cu un ban la el, poate doar cu impzitul pe salariu!
    – Ca sunt atatea legi preferentiale pentru unii dinte romani care, chipurile isi aduc un aport deosebit in tara asta!? numai ca aportul acela deosebit nu l-a vazut nimeni,
    si multe altele…

  11. dar ce, Ciutace, daca te duci sa muncesti la uzina iti cade vreun grad, de cand e rusine sa muncesti la uzina?

  12. @MrStyle: unu la mana, ai citit un text ceva mai lung, te dor deja ochii si n-ai priceput nimic din el. doi la mana, nu-mi aduc aminte sa fi facut scoala profesionala impreuna sa te tragi de sireturi cu mine.

  13. Buna dupa-amiaza!

    Daca lista este inca deschisa mi-as permite sa adaug si eu niste nume:
    – Bogdan Baltazar, pentru ca exista o criza mondiala in piata finantelor lumii, iar domnia sa cred ca mai are ceva de spus in acest domeniu;
    – Bogdan Chiriac, pentru ca nu s-a pus inca batista pe tambalul scandalului ruso-georgian. Nici Ucraina nu se simte mai bina, asa ca, ignorand afacerile domnului Chiriac cu Min. Ap. opiniile sale in acest domeniu ar fi interesante;
    – Radu Beliga, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Jimmy Besoiu, Mishu Fotina, pentru ca au inceput sa ne dispara monstrii sacrii ai scenei romanesti;
    – Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu pentru ca mogulii pot dezbate si alte teme decat politichia romaneasca;
    – Traian Basescu, pentru ca ai rupe gura targului, fara excese si fara sange pe toti peretii. Pana la urma, suntem toti oameni…

    – Daniel – Patriarul Romaniei, pentru ca de spirit nimeni nu se mai ocupa;

    Lista poate coninua… Dumitru Farcas, Florin Piersic, Florin Calinescu cel implicat in scena romaneasca, scriitorul Ion Cristoiu, Ion Caramitru si multi alti…

    Cu stima,

  14. Se zvoneste (prin reclame) ca se va face un fel de mega-top al romanilor (nu stiu ce premiu).
    Ar fi multi care ar merita asta dar eu cred ca de departe se vor bate pe primele locuri: Iustin Capră si Dumitru Prunariu.
    Incearca cu fiecare dintre ei.

  15. gandindu-ne serios analizand si reanalizand avand in vedere ce se inmpla pe plaiurile astea miorritice adevarul e ca nu ai cu cine! si atunci il iei pe badea si ne descretiti fruntile si noua facand o emisiune maraton si atunciu poate vantu sa ii aduca la el prin realitatea pe becali, baselu, fata lu baselu, tari cu motoreta, prigoana cu divortata si pe elodia in premiera si in exclusivitate ca tot nu ii iese ratingu

  16. mie mi se pare ca florin piersic stie mai multa politica ca toti politieni nostri la un loc asta apare rar pe la tv ne e cam dor de el

  17. @furtos valentin: ai trei comentarii consecutive pe aceeasi tema. la al patrulea iti iei adio de la postat pe blogul asta, care nu-i nici mirc, nici chat.

  18. reteta unei emisiuni

    tupeu- mircea badea
    arta- florin piersic
    adevaruri adevarate-ion cristoiu
    politichie-victor ciutacu

    se prepara timp de o ora se serveste in emisiunea lui v ciutacu
    stima si respect

  19. Domnule, chiar imi placi! Fa-i praf pe toti mizerabilii de la putere. Cativa brotacei cu ochii scosi ne mananca sanatatea si bucuria si fericirea si ce mai avem. Doamne,ii mai rabzi mult!
    Adu-i ,domnule,pe cei ce merita. Actorii care ne-au mai ramas,poetii, filozofii,cantareti de opera, opereta etc.
    Chiar ca esti cel mai bun si inteligent.
    Succes

  20. Pe Stefan Iordache nu-l mai avem.
    Pa Tutea nici atit.
    Paler a plecat si el.

    Mai sint: Dan Puric (prea bisericos pentru mine insa un tip cu minte brici si valori solide), Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc. Cred ca avem sociologi (nu alin teodorecu-sa fim seriosi) care sa impuna valori. Avem profesori de renume (sa-i aducem sa ne vorbeasca pe cei care predau afara) care ar putea sa ne inspire. Avem si oameni pe strada, multi anonimi, de bun simt, cu simt de raspundere si valori sanatoase imbratisate ca si idealuri de viata.

    avem nevoie de oameni care sa impuna valori adevarate si nu cele reprezentate de politicieni. Cauta-i. DAca ai pus problema in felul acesta, cu siguranta ii vei gasi. Iti asumi o asemena sarcina fata de noi si fata de societate? Nu-i usor si multi ti se vor urca in cap. Vei rezista? Cel mai greu e sa vrei sa iluminezi. Hienele sunt atente pt ca “puterea ne vrea prosti”!!!

  21. Ceea ce ai scos din mesajul meu vroiam sa ti-l trimit pe privat, dar nu stiu cum. Multumesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.