Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Te făcuşi bine după şantaj, chiparosule?

Te făcuşi bine după şantaj, chiparosule?

M-am uitat si eu, printre picaturi, la faimoasa lansare a candidatului PD-L pentru postul de premier. Din pacate (si o spun pe bune), n-am reusit sa ajung la Sala Palatului, desi politicoasele invitatii de a fi prezent la istoricul moment mi-au fost adresate de Raluca Turcan si Elena Udrea. Am fost, dupa mai bine de 10 ani, la Conferinta Nationala a PSD (cand a scos iar capu’ Adrian Nastase) si m-as fi dus, daca as fi reusit, fara nici o apasare si la evenimentul PD-L. N-a fost sa fie si m-am rezumat la a privi cu detasare la tv. Da’ cateva observatii generale tot am…

1. Prin impunerea lui Theodor Stolojan in detrimentul curentului majoritar, parca Traian Basescu se straduieste sa-mi demonstreze teoria potrivit careia toate actiunile politice ale sale din ultima vreme au ca scop pierderea alegerilor de catre PD-L.

2. Robocop de Aluminiu, dincolo de gaurile negre din trecut si de arhicunoscuta-i sanatate subreda, nu are pic de charisma. Mai concret, am serioase dubii ca poate atrage macar un singur vot pentru partid. De altfel, faptul ca nu are curaj sa candideze la uninominal spune extrem de mult. E intruchiparea antialesului, a numitului perfect.

3. Emil Boc nu se poate ridica (la figurat, ca la propriu ramane valabila aia cu bataia pe baza de cureaua de la ceas) la anvergura unui om politic. Ramane un mic si nerusinat colportor, modelul slugoiului fara idei si oua.

4. Daca PD-L si-o fura la alegerile generale (dupa ce in Ucraina s-a ales praful de tot, iar marele pro-occodental din Georgia isi mananca in direct cravata), inventia politica americaneasca numita “revolutia portocalie” isi va da obstescul sfarsit. Apropo, daca tot s-au straduit sa impuna conceptul asta politic in zona de fosta influenta sovietica, cum dracu’ au gasit pe post de exponenti doar instabili psihic?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Te făcuşi bine după şantaj, chiparosule?

  1. Păi, impunerea Stolomacului e cu rost pur electoral. În ciuda constatării tale de la punctul doi. Iar dacă pierd alegerile … iar intră în topuri şlagărul cu frauda.

  2. Super tare alegerea. Ce mi place si mai mult e ca baietii de la Cotidianul…s au trezit brusc….sau sunt ametiti rau…ca il ataca pe Carmaci. Ce te faci nea Traiane …te lasa “prietenii” la greu:))))

  3. Robocop, asa cum il numiti dv. pe Stolojan are imagine buna si PDL-istii il tin in geam pana trec alegerile. Personaj retras, aproape neinteresant, Stolojan poate culege multe voturi numai in cazul in cazul in care alegatorul nu trebuie sa puna stampila pe el direct. Personaj de pus pe steag cu figura de incoruptibil, candidat la nemurire daca Isarescu ii pune profilul pe moneda de 2 bani, robocop nu rezista la proba esentiala, cea cu stampila pusa de bizonul roman, balcanic.
    De fapt romanii nu sunt foarte “la curent” cu ce este Stolojan si ce vrea el…

    Bunicul il intreaba pe nepotel:
    – Cum il cheama pe neamtul ala mic care imi tot ascunde lucrurile?
    – Alzheimer, bunicule!

  4. Comportamentul si actiunile lui Traian Basescu constituie un exemplu clasic de promovarea non-valorilor la curte si in partidul captiv… De ce ? Raspunsul e simplu si arhicunoscut: sa nu existe nicio amenintare, sa ramana (cat o mai ramane… putin !) chior in tara orbilor. El nu uita si nu vrea sa se mai repete un episod de odinioara cand rezema zidul Modrogan-ului, asteptand sa-l cheme Petre si sa-l unga ministru… Stim ce a urmat apoi, mare greseala !

  5. Depasit,domnul Stolojan! Am ascultat fragmente din discurs:LIMBAJ DE LEMN! Cum naiba sa castige asa caricatura de om? Ce are el mai bun decat altii?eu nu am vazut( auzit) nimic….

  6. hai sefule,
    conspiratii americanesti? asta era alu vadim. ieri catavencu, azi vadim. 🙁

  7. Pe mine ma distreaza goana dupa staruri de orice fel! Ani de zile i-au dat cu flit pe actori,nema bani la cinematografie iar acum se roaga de ai sa candideze! Foarte tareeee…

  8. Peste toate ce s-au spus si se vor mai spune despre “candindatu” PD(-)L, aceasta “impunere” din partea Cotrocenilor reprezintä pretul plätit pentru “trocul” fäcut acum patru ani, cänd, “dragästolo” i-a cedat locul säu lui Zeus. Despre asa-zis presedinte al PD-L nu se poate spune decät cä, face …BOC !…BOC!…BOC!… Discursul säu la desemnarea candidatului de prim-ministru, se aseamänä cu discursurile din perioda ceausistä cänd “se înfiera” capitalismul. Cât despre clamata meritocratie, cum se împacä ea cu propulsarea ” ILENUTEI” la conducerea organizatiei de tineret al PD-L si apropiata plecare în “sträinâtäturi”. DEMAGOGIE !… pentru cei 15 000 de specialisti. Te apucä râsul!… DESI ESTE DE PLANS !…

  9. acum inteleg de ce PDL s-a impotrivit taxei auto?
    cum puteau ei sa inscrie in traficul electoral, rabla marca TStolojan.
    PS: programul rabla s-a existins si la fostii premieri?????!!!!

  10. Imi place alegerea.Mai rau nici nu se putea. E posibil sa se imbolnaveasca din nou.Nu sunt lamurita: se scalda sau nu in adidasi?
    Ce uninominal? N-au valori si nici personaje carismatice.In Parlament vor intra o multitudine de persoane si nu de reprezentanti ai partidelor care se vor “atasa” de partidul-guvernare.Asa se va face o majoritate confortabila pentru executiv.

  11. Chiar credeti ca “Draga Stolo” va fi numit in fruntea Guvernului daca PD-L castiga(cam greu de imaginat) alegerile?!?!?!
    Eu am niste retineri in legatura cu asta!

  12. Ooofff iar am vazut faza aia penibila si de un teatru ieftin de acum 4 ani. Atunci spunea ca are sanatatea subreda (dupa toata chestia aia eu ii mai dadeam o luna maxim de trait), dupa 4 ani innoata in “adidasi” in mare si vrea prim-ministru. Intre timp nu a aparut nimeni, nici el, nici intaiul plangacios al tarii sa-mi explice mie ca si cetatean ce a fost cu episodul scabros de atunci.

  13. Daca asta e propunerea PD-l-ului atunci ,Stolo e un kamicaze.Alegerile astea sunt ca si pierdute,dar subiect de campanie pentru Basescu in 2009.Stolojan nu are nici o scuza,a venit fresh,a pozat ca sportivi in sort si adidasi.Pregatit sa se sinucida in direct.Curios as fi fost sa vad ce minister ia Vadim,poate Sanatatea .Din discursul lui stolo de azi am vazut programul”Longevitate si Sanatate maxima”.Da cei ce lor votat in unanimitate ce primesc?

  14. PDL – ul desi doreste sa para a fi singurul partid de opozitie se comporta ca PSD -ul acum patru ani.Un partid care se vrea moralist,anticomunist si mai ales antipesedist vine cu propunerea la functia de premier cu omul care la inlocuit pe Roman si numit in aceasta functie in 91 de Iliescu.Concluzia mea este ca PDL -ul isi sapa groapa singuri si odata cu ei si Basescu.

  15. In 2004 Stolo era Co-Presedinte ,Acum de ce nu ar fi un Co-Priministru.Nu de alta da sa stim si noi daca boala recidiveaza cine ramane in locul lui.

  16. Gura Ciutacului adevar graieste:))…Si nu inteleg de ce a fost aleasa culoarea portocaliu? pana sa vina la noi Basescu cu asta in portocaliu ii vedeam doar pe lucratorii de la drumuri si poduri….cum o fi aia sa adopti ca partid culoarea drumarilor?:-o

  17. Stolojan chiar nu stie ca lumea face bancuri pe seama lui,ca e mai ceva ca Bula de pe vremea marelui raposat?Iar Macovei,scumpa alcoolica ,vrea sa fie iar ministresa?Pe cati judecatori mai da afara?Pe cati ii mai forteaza sa se pensioneze,dupa ce Amarie i-a trantit-o in fata la un ospat,iar orgolioasa s-a cam suparat?

  18. eu zic ca de data asta o sa planga udrea prin conferinte de presa in timp ce preia candidatura pt premier.

  19. no, tocmai a fost lansat slagarul si tot de pd-l-ei prin gura maiastra a bocului dar fiind rumoare mare din motiv de smecher de romanica nu s-a deslusit prea tare ..mai important mi se pare mie ca multe din temele discutiilor noastre purtate in ultima vreme pe diferite bloguri pe care le frecventez si eu ,se regasesc partial sau chiar integral in spich-urile inaltimii sale boc de kolosvar.

  20. ma apuca groaza cand aud de politica asta, mai zilele trecute aud pe la stiri ca Mona Musca e cercetata penal…”Dana” din punct de vedere juridic a comis o infractiune dar sa te sesizezi tu organ la ordin politic acum cand s-a aflat ca participa la alegeri mi se pare strigator la cer si din momentul ala mi-am jurat cu limba de moarte sa nu mai aprticip niciodata la vot, singura exceptie fiind un vot negativ pe care o sa il punctez in detrimentul pdl/Basescu acelas vot pe care l-am dat contra lui Nastase si binenteles ca am votat cu marinarul atunci.

  21. Stiu si eu?
    Nu din cauza domnului Stolojan vor pierde…cred ca si daca ar propune-o pe Elena Udrea ar fi tot la fel.
    Nu suport la PD-L un lucru, au castigat pozitii publice in Bucuresti si in tara si i-au alungat pe cei de la PSD. OK!!! Ca asa-i in tenis…dar totusi au strigat din 2000 pana in 2004 uite hotii…, au furat din 2004 pana in prezent in ciuda Guvernului Tariceanu (a se vedea cativa eminenti din “protipendada” lui domnu’ Presedinte: Filip – Oradea, Videanu – Bucuresti, Falca – Arad..si lista poate continua cu ceilalti acoliti din esantioanele 2 si 3) si parodoxal tot ei striga uite hotii in continuare. Iata de ce nu vor fi votati. Macar cei de la PSD au furat dar in liniste si nu au fost fatarnici. Cei de la PD-L cred ca lumea ii mai crede! Sunt niste fatarnici si desi am votat PORTOCALIII in 2004 dar acum mai bine pe Gioana (tolomacu’) decat inca o data Stolo, Chioru si Ardelenii!!!

  22. draga Stolo…iarta-ma, ca m-a apucat ipohondriile si ma dau lacrimie…plang dupa tni draga stolo….plang dupa flota…plang dupa lenutza {udrea }….ce sa fac….plang de …tampit…….bravo d-le ciutacu…va urmaresc fiecare emisiune si..si asa cum atzi scris ,,despre mine ” intr-adevar mi-e ciuda ca santetzi….the best….continuatzi tot asa ca….tare-mi place…..va tzuc ardeleneste :))

  23. @nasu: daca esti amabil sa ne explici “pe ce te bazezi” cand speri sa castige pld-ul si nu “love”. Adica ei sunt mai buni, fura mai putin sunt baieti mai destepti sau cum? Cu ce sunt ei mai cu motz? E doar o simpatie pentru modul in care se pun in slujba cetateanului oameni ca Videanu, Berceanu, Stoica si altii. Sau ai doar o ura personala pe psd&co. Lumineaza-ma si pe mine indecisul la viitoarele alegeri…

  24. Normal ca au gasit numai exponenti instabili din punc de vedere psihic, asa este si Bush!

    In alta ordine de idei, pentru mine Stolojan, Boc, Udrea si partidul din care fac parte sunt “trecut”, fara a fi fost vreodata “prezent” pentru istoria Romaniei!

  25. Deşi sloganul lor e “Gândim Altfel”, mie una mi se pare că pedelicii gândesc la fel ca şi în 2004. Co-preşedinţii vor să ajungă în cele două palate. Scenariul pare acelaşi şi atunci nu înţeleg ce vrea să însemne Altfel. Va fi la fel, doar eşecul mai răsunător…

  26. d-le…cum zicea baiatul ala e plin de fete frumoase, dar in ziare, numai 4 tirfe….e plna tara de oameni capabil, dat in fata, cinci delapidatori in frunte cu mumuia asta!

  27. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Aveti perfecta dreptate.Sa dispara toti de pe scena politica,pentru ca ne-am saturat de ei.Basescu ori e prost de-a dreptul,ori e inconstient de viata(reala) a Romaniei.
    Cu mult respect,
    IoanaP

  28. Buna ziua popor
    Atunci cand vor fi alegerile parlamentare, voi face orice imi trece prin cap, numai la vot nu voi merge si, va indemn respectuos si pe voi sa faceti acelasi lucru. Chestia cu civismul si “nu lasa pe altul sa aleaga pentru tine” e valabila doar pentru fraierii care inca mai cred ca “si votul lor conteaza”.
    Vorba unui bun amic de-al meu: Toata lumea se se plange ca nu are memorie, dar nimeni nu se vaita ca nu are logica!
    Imi amintesc inca cum m-au muit timp de 20 de ani imediat toti acesti trepadusi care se perinda pe la televizor si de aceea vreau ca acum sa le intorc serviciul.
    Nu vedeti dragilor ca aceleasi fete ni se prezinta: Stolojan, Vadim, Tariceanu, Berceanu, Blaga, Nastase, Mitrea, Geoana, Roman?
    Nu vedeti dragilor ca fetele noi care vor sa se impuna sunt: Becali, Prigoana, Columbeanu?
    Va recomand sa mergeti in Ungaria- nu dau exemplul Germaniei, Angliei sau Finlandei – si sa vedeti unde sunt ei si sa comparati cu ce avem noi si apoi sa le dati multa UE la domnii de mai sus, iar la alegeri vedeti-va de traba.
    Salutare taica si noroc

  29. @kristy
    sper sa ajunga la putere un guvern pur pd-l fara Tariceanu, Geoana si alte personaje care au interesele lor personale: Tariceanu – Citroen, Geoana – distrugerea Romaniei, Felix – Antenele contra Basescu.
    EU unul cu psd / pc / pnl nu voi mai vota niciodata! De ce? Pentru ca ei conduc din umbra Romania de 18 ani.
    Recunosc ca pd-l cu Basescu, Stolojan, Boc nu este cine-stie-ce, DAR e mai bine decat cu ceilalti.
    O zi buna, si sa auzim de bine.

    P.S.:Deviza ar trebui schimbata din “Sa traiti bine” in TU FACI VIITORUL.

  30. ce sa mai comentam…era bolnav, acum e bine? si ca ce? sa fie premier, adica nu a fost bun pt presedinte, care nu prea are putere in stat, dar e bun si apt medical ca sa fie cel mai puternic din ro? mor de ras, fac pe mine.
    ca sa nu mai vorbim ca e curva politica, umbla din partid in partid.
    dpvd profesional, nu stiu daca o sa fie bun ca premier, poate o sa fie bun.

  31. Draga stolo este simbolul jalnic al nerusinarii, pupincurismului si curvasariei politice in aceasta tara din ce in ce mai intunecata si mai dispretuita. Tre’ sa fii dement sau inconstient sau pur si simplu prost sa crezi ca un tandem marinar-draga stolo va mai atrage alegatorii la urne, iar in ceea ce-l priveste pe boc cu pedeleul lui de doi bani, nici o sansa. Au flacaii astia un tupeu, o lipsa de bun simt si-o lipsa de luciditate care-i dovedeste rupti de lume si realitate ca si cum ar fi locatari de balamuc cu tricorn pe chelii! Il ascultam pe rozaliul fost edil si m-a uimit curajul de-a mai vorbi despre ce n-au facut altii. Am realizat brusc ca baietii-s vrednici de dispret atata timp cat ii vor mai accepta marinarului oalele de noapte desertate-n cap. Ori poate le place umilirea publica, ori banu-i mai important, ori -pur si simplu- sunt nesimtiti si lipsiti onoare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.