Esti aici:
Prima pagină > Blog > Imperiul Ciutacesc > Și te-ai dus, dulce minune…

Și te-ai dus, dulce minune…

Stirea scurta si seaca: astazi ne-am despartit de ceea ce a constituit, spre stupoarea multora, pe vremea cand faceam neconvingator pe inaltul functionar al statului, unicul activ palpabil al familiei Ciutacu. Da, am vandut legendarul nostru Matiz rosu, generatia de aur 2003, pe care l-a consacrat in constiinta publica – in emisiunile sale, la “asa nu!” – Mircea Badea.

Recunosc, sunt sentimental. Am lucruri de care ma atasez; mai mult sau mai putin. Matizu’ rosu, insa, mi-a produs, la fel ca primele noastre verighete, un gol in stomac. Nu cand l-am cumparat (cu banii jos, ca atat ne permiteam si aveam convingerea ca puteam duce), ci atunci cand am semnat contractul de vanzare-cumparare. Pentru ca Mishamu’ ne-a fost, vreme de 5 ani, prieten; unul dintre putinii, tot mai putini, din ce in ce mai putini. Asa l-am simtit. Stiu, suna patetic. E un fier, nu vorbeste si n-are sentimente, nu-i asa? Si totusi…Nu ne-a lasat niciodata. Au fost momente cand masinuta asta a tras de ea ca un om, si-a depasit limitele mecanice. De asta am iubit-o. Si ma simt ca dracu’ fara ea…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Și te-ai dus, dulce minune…

  1. Trebuia ca intr-o zi sa-si gaseasca si ea un nou stapan :)> Ce masina conduci acum ? Hai sa fie intr-un ceas bun cu noua masina.
    A
    propoo am un Cielo de vanzare daca este careva interesat, ofer un pret bun :)>

  2. In spatele chipului tau de “dur, genial si antipatic” se ascunde un om sensibil! Bravo maestre.
    Si Ciutacii plang, cateodata?!
    Prima masina, prima dragoste, prima … Toate lucrurile bune, pentru noi barbatii, sunt la feminin.
    Spor la cumparat una noua si sa ne-o prezinti pe blog.

  3. Eh, da, stiu cum e. Si eu cand am vandut prima noastra masina am avut un gol in stomac. Chiar daca urmatoarea a venit cu imbunatatiri vizibile, parca tot aia era masina mea. Dar, dupa un timp, nu o sa te mai atasezi de ele. E la fel ca si cu oamenii. Pana la urma iti dai seama ca nu merita.

  4. Si cate milioane de euro ai scos la licitatie pe celebrul “Matizu` lu` Ciutacu” ?

    Sau cumparatorul nu realizaza ca a cumparat o bucatica de istorie?

  5. Nici nu stiti cat va -nteleg…am patit la fel cu un amarat de Olcit..
    Ne legam de lucruri, ceva de speriat… O sa uitati daca va luati ceva mai bun!!

  6. Nu e patetic, e normal ceea ce simti… obisnuinta si chiar recunostinta fata de Matizu’ rosu care v-a dus fara sa cracneasca atatia ani. Voi sa fiti sanatosi si fericiti unul alaturi de celalalt; restul vine pe parcurs 🙂

  7. E normal sa fie asa.
    Si eu ma atasez de masini, dar e bine si cand lumea evolueaza. Astfel, reusesc sa trec mai departe.

  8. @Dan: eu nu conduc. n-am nici o atractie pentru volan.
    @Galateanu’ & nenea cosmos & Ana G: e cumparata deja.
    @Bogdan: n-a fost nici o licitatie. primul venit, primul servit.

  9. Uite asa trece timpul…
    Parca mai ieri era..
    Da, hai s aiti zic..Acum vreo 2 luni mai facut comunist ca vroiam sa vad meciurile din Liga I fara sa fiu nevoit sa astept 2 luni cererea dE racordare la RCS. Intre timp tu ai vandut masina dar trustul vostru nici ca a mai vandut dreptul nostru de a viziona meciuri (ei zic drepturi d etelevizare). Si uite asa il citesc pe TRU ca sa stiu si eu ce se mai joaca in liga lui mitica. Dar nu e nimic. Eu mai am timp si probabil ca tu o masina de vanzare asa ca mai asteptam. Si apropo.. capitalism e atunci can dtoti platesc un pret pentru un produs si nu atunci cand unii care intamplator au RCS in bloc vad gratis iar altii sa plateasca.Ca asta e feudalism. Dar dupa cum am zis, ne specializam in campionatul unguresc si in cel scotian, italian, englez, si alte campionate din celelalte tari europene comuniste.
    PS1 – speram totusi si la o pozitie in favoarea noastra a celor multi si prosti. Macar sa se desfiinteze taxa de renutnare la UPC. Dar si asta e o masura comunista asa ca o sa renunt… LA FOTBAL.
    PS2 Multumesc TRUSTULUI pentru timpul suplimentar pe care l-am castigat si pe care il ofer familiei.
    PS3 decat sa ma faci comunist mai bine nu imi raspunzi.

  10. nu ne putem despartii niciodata de visele tineretii noastre fara regrete , fara un gol imens in suflet,mai ales cand ele au fost (la vremea lor )inplinite.libertatea de miscare pe care ti-a oferit-o nu o vei mai putea cuantifica nicicum ,orice marca de autoturism vei stapani .intotdeauna va fi altfel

  11. La fel simt si eu pt “Bubulina” mea.Ce avem fratilor de ne atasam de un fier?Ma doare cand o gasesc zgariata in parcari.Cand ceva nu e in regula,simt ca vorbeste cu mine.

  12. @pamir
    Sarman agramat, Romania a pierdut intr-o saptamana doi mari actori si el suspina dupa fotbal!
    Sunt alaturi de tine si plang in pumni; intrucat suferinta apropie, mi-am permis sa ma adresez fara a folosi pronumele de politete.

  13. eu inca conduc prima masina si nu cred ca o sa mai stea mult la mine dar fiind la fel de sentimental acum mi-am dat seama ca o sa-mi provoace acelas gol in stomac….ce e si cu sentimentalismul asta

  14. sa stii ca imi pare rau ca ai vandut “buburuza” :(…dar de altceva voiam sa te deranjez…si nu stiam unde sa il trimit…si am zis hai acilea…am gasit un fil tare pe youtube si voiam sa il vada si altcineva, poate, nu stiu hai sa iti dau linkul:
    http://www.youtube.com/watch?v=k0RH0cYs4lw&NR=1
    si daca ai putea sa il dai si lu` badea si gadea, multam fain, 🙂

  15. @Nistorel
    crede-ma sunt facaturi.
    ptr 100$ si eu pot spune la tv ca Romania are capitala la Budapesta si Sofia e oras romanesc

  16. Buna seara d-le Ciutacu,
    Va inteleg perfect!Eu am vandut acum doi ani Dacia 1300 ,pe care am tinut-o 18 ani si am schimbat-o cu un Logan.Si acum cand o vad ,imi vine sa plang.A fost un “fier”,cum ziceti Dvs.,dar n-am avut probleme cu ea si ne-au legat niste sentimente.
    Astazi am fost o nefericita-m-a durut teribil disparitia d-lui Stefan Iordache-l-am apreciat si l-am iubit mult.Cand eram studenta(anii1976-1981)stateam ore intregi la coada la Teatru Mic si la Teatrul Foarte Mic,sa iau bilete pentru spectacole.Mi-a placut foarte,foarte mult acest actor.Prea repede l-a luat Dumnezeu si sper sa aiba grija de el,acolo unde va fi!
    Oamenii buni pleaca si ailalti…ne apleaca mereu cocosandu-ne cu idiotenia lor.
    Va doresc numai lucruri bune!
    IoanaP

  17. @everybody: continui sa insist sa va potoliti cu linkurile. exista in wordpress si filtru pe asta. nu ma siliti sa apelez la minunile tehnicii.

  18. Imi pare rau ca ai pierdut inca un prieten credincios, din categoria celora care iti daruiesc prietenia neconditonata si care sint din ce in ce mai putini.Asta e , cu cit urci, cu atit esti mai singuratic.

  19. sunt momente cand te simti intr-o legatura aproape spirituala cu masina. si cu cat convingerea ta e mai mare in ce priveste existenta si veridicitatea legaturii, cu atat in momentele alea devii parte din masina sau ea devine parte din tine.
    mie mi se intampla cel mai adesea cand depasesc un tir inainte de o curba si pe la mijlocul lui apare alt tir din fata.
    asa ca e normal sa te atasezi de un fier. asa suntem noi… atasabili.
    condoleante

  20. daca va placea atat de mult,de ce ati vandut-o?
    parca imi scapa ceva…care era motivatia 1 spre vanzarea masinii?

  21. @Victor Ciutacu

    Va dati seama ca eu am mers ( dar nu am condus eu) la mare cu un Matiz care a bagat pana la 130/h. Am simtit gustul colivei si al lumanarilor.

  22. @tania & Kay & Ciolanus: nevoia de una mai incapatoare si mai de familie. aia noua e pozata de vreo trei luni pe blogul sotiei mele.

  23. Eu am avut unul albastru… Ii puneam aditivi in benzina si ma dadeam la BMW-uri la semafor… “Ghiulea” era masinutza aia…! Si mie mi-a parut rau cand am vandut-o dar a venit copilu’ si nu mai aveam loc…

  24. Of, of tare e grea despartirea de o masinuta…pot sa spun ca pana acum, am plans de doua ori, si dupa tanculetul de Audii…si dupa rosioara, de Opel. Cah! Nasol moment!
    Dar, daca te gandesti ca i-ai facut un bine…ca doar nu era sa rugineasca in fata blocului…
    Sper si pentru Matizut, ceea ce am sperat si pentru masinutele mele…stapanii cel noi…sa le iubeasca tot atat de mult, cat le-am iubit si noi, cand au fost ale noastre.

  25. Eu am dat in 2004 Matizul cumparat in 2000… (“Fulgerul albastru”) Excelenta masina a fost- si acum imi pare rau ca l-am vandut si nu l-am mai tinut ca a doua masina…Cand l-am dat fiica-mea a plans doua zile (avea 2 ani cand l-am luat, 6 cand l-am dat si pentru ea era ca un membru al familiei….)

  26. hi hi hiiii, ce rad de tine ca l-ai dat
    am si io unu’ rosu cu chepeng, din 2005 😀
    ii vrea cineva? da’ sa stiti ca nu-l dau :D:D:D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.