Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Te făcuşi bine după şantaj, chiparosule?

Te făcuşi bine după şantaj, chiparosule?

M-am uitat si eu, printre picaturi, la faimoasa lansare a candidatului PD-L pentru postul de premier. Din pacate (si o spun pe bune), n-am reusit sa ajung la Sala Palatului, desi politicoasele invitatii de a fi prezent la istoricul moment mi-au fost adresate de Raluca Turcan si Elena Udrea. Am fost, dupa mai bine de 10 ani, la Conferinta Nationala a PSD (cand a scos iar capu’ Adrian Nastase) si m-as fi dus, daca as fi reusit, fara nici o apasare si la evenimentul PD-L. N-a fost sa fie si m-am rezumat la a privi cu detasare la tv. Da’ cateva observatii generale tot am…

1. Prin impunerea lui Theodor Stolojan in detrimentul curentului majoritar, parca Traian Basescu se straduieste sa-mi demonstreze teoria potrivit careia toate actiunile politice ale sale din ultima vreme au ca scop pierderea alegerilor de catre PD-L.

2. Robocop de Aluminiu, dincolo de gaurile negre din trecut si de arhicunoscuta-i sanatate subreda, nu are pic de charisma. Mai concret, am serioase dubii ca poate atrage macar un singur vot pentru partid. De altfel, faptul ca nu are curaj sa candideze la uninominal spune extrem de mult. E intruchiparea antialesului, a numitului perfect.

3. Emil Boc nu se poate ridica (la figurat, ca la propriu ramane valabila aia cu bataia pe baza de cureaua de la ceas) la anvergura unui om politic. Ramane un mic si nerusinat colportor, modelul slugoiului fara idei si oua.

4. Daca PD-L si-o fura la alegerile generale (dupa ce in Ucraina s-a ales praful de tot, iar marele pro-occodental din Georgia isi mananca in direct cravata), inventia politica americaneasca numita “revolutia portocalie” isi va da obstescul sfarsit. Apropo, daca tot s-au straduit sa impuna conceptul asta politic in zona de fosta influenta sovietica, cum dracu’ au gasit pe post de exponenti doar instabili psihic?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Te făcuşi bine după şantaj, chiparosule?

  1. @Gabriela Pintea: Hai sa fim serioase: Bush si Stolojan ?
    In rest e o bulibaseala de toata greata.
    Intrebarea e : cine va conduce? TOTUSI!

  2. propun ca PD-L sa-i faca viitorului prim ministru cadou,un suport cu perfuzii(pentru impresie artistica)atunci cand plutasul va anunta cu surle si trambite victoria.Iar MiniBoc sa pregateasca batistuta pt sef,ca data trecuta s-a sters cu manuta la ochisori.

  3. M-am saturat de mutrele si figurile lor.Sunt jalnici.Rupti de realitate, daca-si imagineaza ca vor castiga alegerile.
    In ceea ce priveste “revolutia portocalie”,aceasta gaselnita americana “la pachet”, a cam dat gres.Cum naina de au gasit numai presedinti portocalii cu tare, cu vicii care i-au facut santajabili,cu slabiciuni, dispusi la compromisuri. Nu prea le-a mers asa cum au dorit: pe bielorusi nu i-a pacalit iar Putin tocmai a scos Rusia din batjocora tradatorului G. Imi amintesc titlul unui articol scris de un mare gazetar din perioada comunista,director de gazeta, Eugen Florescu “Ati lucrat cu prostii, domnilor americani”.Se potriveste de minune cu demersul american in aceasta parte a lumii.

  4. Căutînd eu de bezmetic niște informații pe net, am găsit pe ziua.ro, total aiurea și fără nici o legătură cu ceea ce căutam, un text de o frumusețe fără seamăn. Cu atît mai rar și mai valoros, în contextul halului de presă care se practică din păcate la noi. Textul descrie situația animalelor sălbatice, nevoite să se confrunte cu deversările „controlate” efectuate de Guvern în primăvara lui 2006, cînd Dunărea a făcut prăpăd. Este scris cu nedisimulată afecțiune și dragoste pentru animale și natură, fiind în același timp de o tristețe covărșitoare, dată fiind
    situația pe care o descrie.
    Reportajul este datat 26 aprilie 2006 și semnat de Mihai Toader.

  5. sper k dupa alegeri sa fie tariceanu premier cu si la guvern sa fie psd+pnl da in 2009 sa fie ales tot basescu k sa nu ne plictisim…sau macar vadim premier si becali presedinte

  6. @ mihaela
    Din nefericire pentru altii, sunt, de cele mai multe ori, plictisitor de serioasa!
    Seriozitatea este unul dintre punctele “forte” ale caracterului meu, cea care ma determina sa tratez totul acordand maxima importanta. De exemplu, cand citesc ceva, o fac pana la ultimul cuvant. Bush nu avea legatura cu Stolojan, eu am raspuns ultimei intrebari din textul postat de Victor Ciutacu. Bush are legatura cu “revolutia portocalie”, conceptul politic american aplicat in acest colt al lumii si cu presedintii instabili psihic, care isi mananca, in fata camerei de luat vederi, cravata.
    Sper ca am fost suficient de clara; si post-ul lui Victor Ciutacu este la fel de clar, cu conditia sa dai dovada de seriozitate si sa-l citesti pana la final.

    Domnule CIUTACU, pe mine ma intereseaza ce s-a vorbit si, mai ales, ce nu s-a vorbit dar stia toata lumea la Conferinta Nationala a P.S.D. Va rog si va multumesc!

  7. Lansarea, facuta in cel mai pur stil marinaresc, in budigai, la apa – deunazi, la Mamaia – a atins culmea apoteozei politice la Palat(nu cel de la Cotroceni, desi de acolo “curg apele” pe, si spre Boc). Inconjurat de “prospaturile” PD-L-iste Anastase, Ridzi, Turcan, Udrea(ordinea este pur alfabetica), “mai marele sambelan” mic, Boc-ulet, a facut oficiul de gazda, prezentind multimii ultima mumie-relicva acvatica, iesita din spuma(sau sputa?!) marii, T.S. Satisfacut, ca dupa finalizarea unei monumentale opere de arta, la celalalt Palat, Majestatea-Sa varsa o lacrima adevarata, privindu-se in oglinda si avind un orgasm instantaneu cind in cadru i-a aparut Leni. Si, Doamne, cit de mult ar fi dorit sa o aiba linga el, in acele momente! Dar, de, cind e vorba de treburile statului, pe primul loc este T.S.! E.U., mai pe seara!

  8. Particula lui Zeus – Bocul.:) Daca Boc a facut trocul cu PRM fara sa se consulte cu Basescu, inseamna ca DE FAPT el este cel mai tare om politic din Romania, right?:)

  9. Domnule Ciutacu,am tot incercat sa pastrez ce stiu pentru mine ,dar vad ca se anunta vremuri grele.Stiu ca poate nu are legatura cu subiectul,dar va spun oricum ce stiu.Dupa ce Monica Macovei a fost numita ministru la justitie, a urmat o adevarata vanatoare de vrajitoare.Amarie,inainte sa fie fortat sa se pensioneze,i-a spus in fata ca nu e atat de buna pe cat se pretinde si ca nu are rezultatele pe care le pretinde ca le-ar fi avut ca procuror.Urmarea a fost ca toti cei apropiati,inclusiv famile si colegi,au intrat in vizorul securitatii.Curand ,la nivelul tribunalului,si-au prezentat cererea de pensionare o groaza de judecatori.Cate presiuni s-or fi facut asupra lor si asupra familiilor lor ,nici nu va imaginati.Atunci stiu ca si cei din Iasi au reactionat.Daca asta inseamna lupta anti-coruptie,atunci mai bine ne lasam pagubasi.Nu zic ca toti ar fi fost curati,dar sa fortezi sa iasa atatia la pensie doar pentru ca erau apropiati fostului sef PNA e o curata tampenie.Intre timp s-au intamplat multe.Pe Dorohoi,Iasi si Bucuresti nu a iesit cine trebuia la locale,asa cum decisese Basescu.Mai mult decat atat,profesorii lui Oprea,din Iasi,au venit la filialele facultatilor din Botosani si au inceput sa ameninte,sa ne spuna ca noi am fi corupti.Ei vorbeau de corputie,ei care luau spaga la orisice amarat de examen.Uite cine ne dadea lectii de anticoruptie.Nimeni din tara nu se sesizeaza la ceea ce face Macovei in afara tarii.Ca sa isi obtina postul de ministru inapoi ,femeia asta e in stare de orice.Inclusiv de tradare.DOROHOIENI SI BOTOSANENI DIN TOATA TARA ,UNITI-VA!Ne asteapta vremuri grele,pentru ca nu am facut cum a vrut Basescu.Stiu ca o sa para ridicol ceea ce scriu,dar timpul mie mi-a dat dreptate.

  10. Si mi-am mai amintit ceva:trebuia sa fie propus ca ministru la justitie Stoica,dar asta avea relatii prea bune cu CSM-ul ,ca sa fie pe placul lui Basescu.Stolojan ramane un personaj manipulabil si indoielnic.

  11. @Irina

    “Stiu ca o sa para ridicol ceea ce scriu”

    Dimpotriva, e f verosimil. Cam asa banuiam si eu, dar nu am date concrete.
    Foarte vag auzisem si eu prin 2005 cam cum se desfasurase un control la niste institutii bugetare total apolitice. Anchetatorii, tablagii civili de mana a 7-a, ii amenintau pe bietii functionari banali, iar acestia nu intelegeau ce se intampla. Si nu era justitie, nici altceva de genul asta.
    Am stiut ca daca asta se intampla la niste bugetari oarecare, trebuie sa fie prapad in sectoarele cheie.

  12. Si cu toate astea in Romania mai sunt destui care spun ca ” Recunosc ca pd-l cu Basescu, Stolojan, Boc nu este cine-stie-ce, DAR e mai bine decat cu ceilalti.”. Evit sa intru intr-o polemica si sa murdarim blogul dlui Ciutacu asa ca la faza asta voi zice “no comment”

  13. @ Gabriela:”Normal ca au gasit numai exponenti instabili din punct de vedere psihic, asa este si Bush!”
    Admir cu toata fiinta mea oamenii seriosi,in special pe cei care sint asa cum va prezentati dumneavoastra, doamna.
    Comentariul meu a fost la adresa afirmatiei dumneavoastra in citatul de mai sus.In special la instabilitatea psihica.Toti cei enumerati de dumneavoastra ar fi mai mult decit onorati sa fie comparati cu Bush.Si daca tot sinteti atit de documentata si de competenta in atita privinte, poate doriti sa aveti mai multe informatii despre Bush.Pina acum nu l-a suspectat nimeni de instabilitate psihica.
    Cu cea mai deosebita stima si cu speranta ca am clarificat comentariul meu,
    Mihaela Petrescu

  14. stolojan nu este un personaj indoielnic… nu-i nici-o indoiala, ca stolojan utilizeaza banii publici ramasi in administrarea sa dupa 89 (ca si voiculescu si stanculescu de altfel)in politica, infiintind partide fantoma (fara doctrina sau platforma politica reala) si sustinind financiar “catindati” desemnati de clica nomenclaturista !

  15. Pentru cei care au comentat cate o replica din mesajele mele:nu sunt PSD-ista,dar am devenit o liberala inraita dupa ce am recunoscut tacticile securiste practicate la adresa persoanei mele,la adresa liberalilor.NU ESTI SUFICIENT DE BUNA.Au continuat cu alte tactici,dar nu am chef sa mai insist cu subiectul asta.Daca eram indecisa pana acum sa intru in randul liberalilor,acum m-am decis.Asta ca sa le demonstrez unora ca SUNT SUFICIENT DE BUNA.

  16. Victore,

    te rog sa-mi faci o oferta pentru o publicitate politica contra lui Tariceanu a 180 min / saptamâna.

    Ofer 6’000 Eu / emisiune.

    Sumarul emisiunii, il vom face impreuna.

    Cu stima,

    Codruta

  17. @Codruta: vad ca mi-ai facut tu deja pretul. tine banii pentru tine si nu mai pune virgula intre subiect si predicat.

  18. @ Irina
    Aceleasi tactici le practica si liberalii!
    De ce este mai bine cu ei decat cu P.S.D.-istii, nu inteleg!
    Daca nu mi-as folosi prenumele si numele, v-as spune cate ceva despre practicile “liberalilor” si numele lor!

    @ mihaela
    Cu certitudine am exagerat eu cand v-am raspuns; va propun sa nu continuam o polemica fara rost, mai ales ca prenumele meu nu este “Andreea”!

  19. @Gabriela Pintea:nu cred ca in acele tactici ale liberalilor sunt incluse tentative de asasinat,amenintari cu moartea etc.Din cate stiu cei mai multi sunt purtati pe la DNA,in numele anticoruptiei.Iar continuatorii Partidului Comunist sunt cei din PSD.Iar eu nu vreau sa fac parte din randul astora,pur si simplu.

  20. @ Irina
    Tacticile sunt aceleasi!
    Nu doriti sa faceti parte din randurile continuatorilor partidului comunist; va respect opinia.

  21. INEPUIZABILITATEA NEFACUTELOR ASIMETRICE
    Evenimentul comemorativ de la Tebea din acest an a consemnat si un epilog cu happy-end a mai demult consumatului act de condamnarea a comunismului de catre prezidelu’ tarii in Parlamentul Romaniei.
    De fapt a fost chiar mai mult decit atit.
    Imaginile televizate care prezentau telespectatorilor siderati, noul triumvirat politic al tarii format din Vadim, Stolojan si Basesc, reuniti intr-o poza idilica ce ar putea concura oricind pentru Globul de Aur, categoria sitcom cu prosti, despre prosti si pentru prosti, a umplut mintile si inimile romanilor cu elan electoral si traire pur romaneasca, suficiente pentru constituirea unei majoritati confortabile parlamentare, in urma viitoarelor alegeri.
    Din aceasta poza de familie reunita ad-hoc a lipsit totusi ciobanul anticomunist si antisecurist din Pipera pentru transformarea unui triunghi echilateral intr-un patrulater perfect.
    La Tebea anului 2008 a invatat saracan de alegator roman ce inseamna puterea de reconciliere mioritica, in care victimile comunismului si ale Securitatii, Basesc si Stolojan (sic de sic si lol de lol!) si-au dat mina cu calaul tortionar Vadim, visind la un frumos viitor comun la masa bucatelor alese ale viitoarei guvernari a Romaniei capitaliste.
    Si asta n-a fost tot!
    Imprevizibilul asimetric nu s-a lasat pina nu a mai comis una nefacuta, din categoria fluturat drapelul Romaniei pe fond recitativ de Tatal Nostru si, exact in momentul in care fanfara ataca mai abitir si mai patriotic o piesa din repertoriu, domnia sa a parasit brusc tribuna improvizata pentru o sesiune foto cu autograf in mijlocul “baii de multime”, gestul sau, inexplicabil si imprevizibil, facind ca doi suflatori din fanfara sa-si inghita mustiucurile instrumentelor, iar tobosarul sa greseasca tinta, lovindu-se dureros in tesuturile moi dintre mergatori.
    Apoi motii si moatele adunati cu mic cu mare sa-l comemoreze pe Craisorul Muntilor, stiind precedentul cu discursul domnului presedinte la deschiderea unui an scolar, in care-i indemna pe tinerii studiosi ai tarii sa fumeze, sa nu invete si sa chiuleasca, au rasuflat usurati cind au vazut ca d-l presedinte a renuntat la un discurs patriotic mobilizator, ca cine stie ce Dumnezeu ar fi mai iesit!
    Si deoarece tot veni vorba despre Divinitate, sfirsitul episodului epilog a fost de-a dreptul apoteotic, surprinzindu-l pe d-l presedinte cu o privire timpa, croita pe hahaitul caracteristic, taman la momentul in care explica televiziunilor, cum datorita relatiilor sale speciale (model ciobanul din Pipera), cu Dumnezeu, acesta i-a ascultat ruga si i-a lasat pe onor oratorii participanti la festivitate fara obiectul amplificarii.
    Lasind la o parte relatarea strict cronologica a acestui eveniment, concluzia pe care orice roman cu minte la cap ar trebui s-o traga dupa aceasta prestatie consta in faptul ca, d-l presedinte nu mai poate pretinde ca a fost luat prin surprindere de nanoboc cel mic (pleonasm intentionat) si nevolnic, ci a consfiintit prin prezenta sa constituirea triumviratului beton PD-l-PRM-PNG, care va duce la edificarea societatii capitaliste multilateral dezvoltate in Romania.
    Doamne Apara, Doamne Pazeste, Doamne Fereste!

  22. a trebuit sa dispara Stefan Iordache sa vecem (daca mai era nevoie) diferenta incomensurabila intre el si acesti politicieni care par de ieri niste maimute (scuze,dar…)

  23. PARASTASU’MA-SII, CA NIMIC NU-I IESE !
    De cind pd-l–ul s-a hotarit ca, in concurenta cu tgv-urile de la psd si pnl, sa lanseze in lupta electorala pe post de locomotiva, mocanita ardeleneasca, scoasa de la muzeu si pusa sa urce din nou muntele, respectiv pe campionul nostru la inot cu adidasi in picioare, distinsul Theodor Stojan, se pare ca oricit s-ar stradui sarman mecanicul de locomotiva sa-i alimenteze cu lemne focarul, aceasta in loc sa urce voiniceste muntele catre noi succesuri electorale portocalii, patineaza neputincioasa la vale.
    Saracu’ dom’ Stolojan, dupa ce-l surprinse televiziunea cu budigaii uzi si in vine, declarind cum ca se vrea prim-ministru, a mai fost surprins de catre aceeasi televiziune aservita grupurilor de interese, altele decit cele pd-l-iste, incercind sa doboare recordurile inegalabilului Michael Phelps, prin antrenament la greu la inot cu adidasii in picioare (probabil ca cine-i vinduse, ii spusese ca sint labe de scafandru), pentru ca apoi sa se pricopseasca la Tebea si cu compania Vadimului ca unici reprezentati ai clasei politice ( presedintele lasindu-i in Plata Domnului si trecind la sportul sau preferat-sedinte foto cu autografe-), strinsi uniti in cuget si actiune, in vederea cistigarii simpatieiel ectorale a motilor da’ mai ales a moatelor.
    In ast timp, concurenta dadea cu el de pamint din toate pozitiile, explicind oricui vroia sa asculte cum ca pe Stolojan l-a ajuns din urma blestemul valutei ceausiste, a Mega Power, a afacerilor cu tovarasii capitalisti rusi si cite si mai cite.
    In incercarea de a scapa de blestemul valutei ceausiste, cit si pentru a impartasi doritorilor o gura de aer electoral oranj, “mocanita” noastra o puse cap-compas Valea Jiului, unde se opri taman la o biserica ctitorita de cel care l-a inscaunat ca prim ministru in septembrie 1991, convingindu-i pe bucurestenii sceptici de necesitatea inlocurii cu forta hoardelor de mineri, un alt idol al electoratului roman, Miron Cozma.
    Numai ca aici iar ghinion. In loc de o molifta alungatoare de satane si duhuri rele, popa o puse de o slujba de parastas in memoria unui pamintean localnic, iar dragastolo, deficitar la capitolul religie se considera obligat sa participe, spre totala nemultumire a rudelor decedatului care asteptau cu nerabdare pomana si nu discurs electoral.
    Este clar ca daca va merge in ritmul asta si in timpul campaniei electorale, pd-l are toate sansele sa fie primul pe lista, in urma alegerilor, cu conditia ca lista sa fie citita invers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.