Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Călinescu, salt riscant în mocirla politică

Călinescu, salt riscant în mocirla politică

Încă revoltat de revărsarea de grobianism a preşedintelui la adresa dramei de familie prin care trecuse, Florin Călinescu îmi spunea că totul are o limită (care în cazul lui a fost depăşită) şi că la mitocănie trebuie să răspunzi cu mitocănie. În plus, el are avantajul ca, pe lîngă golăniile pe care ştie să le folosească la fel de iscusit ca orice neam prost ajuns om politic şi de stat, să stea aşezat temeinic pe un munte de ironie şi o bibliotecă de cărţi citite; d-alea scrise, nu cu poze ori de colorat.

Foto: Pro TV Magazin

Om uns cu toate alifiile, Florin Călinescu ştia ce-l aşteaptă, cu siguranţă. Asta, însă, nu-l va scuti de mocirlă. Va trebui să se mînjească pe haine şi să se ţină de nas. E doar unul dintre motivele pentru care, în ciuda valului de schimbare a clasei politice pe care fals îl induce media, multe personalităţi care chiar ar avea ceva de spus nu fac pasul către Palatul Parlamentului.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Călinescu, salt riscant în mocirla politică

  1. N-are ambitie daca nu candideaza si d-nul V.Stan ! L-asi vrea intr-o confruntare electorala televizata cu d-nul Basescu…Asa cum asi dori sa-i vad, fata in fata,pe d-nul Calinescu cu d-nul Basescu.

  2. L-am vazut aseara la Cristoiu. Bafta ii doresc, am zis mereu ca francezu’ “A menteur , un menteur et demi” Marinarul avea nevoie de unul sa i-o intoarca pe limba lui.

  3. E foarte bine ca se implica si il vad cu sanse reale sa ajunga senator. Faptul ca se baga in mocirla politica eu zic ca nu e o problema, isi ia cizme de cauciuc, motopompa si incepe drenarea.

  4. Se merita incercat. E pacat ca ajungem la astfel de lucruri pentru a ne prezenta caracterul. Oricum Basescu de cand e presedinte a facut numai gafe. Eu nu imi aduc aminte de un lucru facut asa cum trebuie de ocupantul scaunului de la Cotroceni.
    o zi minunata iti doresc

  5. calinescu este, alaturi de oprescu si crin antonescu, printre putinii capabili sa “poarte” o discutie “eleganta” cu marinaru’. fiecare are stilul lui de a face misto, primul, mai grosier, cu apropouri fara echivoc, al doilea, penduland cu gratie intre abordarile directe de periferie si subtilitati de baiat cu carte, ultimul, poate cel mai carismatic politician dintre cei nu foarte-foarte cunoscuti, capabil sa-si marteleze oponentul cu mijloacele specifice unui gentleman.

    greu de crezut ca unul dintre cei trei va fi acela, la anul. dar, cine stie…

  6. Deşi sunt departe de a crede că Florin Călinescu e leacul pentru boalele politichiei româneşti… îi doresc baftă. Fără exces de entuziasm, totuşi.
    Nu strică deloc dacă printre aricii din politichia noastră apare şi cineva cu umor. Cum nu strică dacă, pe lângă trâmbiţe şi bapeamătiismele obişnuite, acolo se mai găseşte uneori şi cineva care ştie folosi sculele ironiei în baterea obrazurilor prea rumene şi prea îngroşate. Dacă va fi el ăsta vom vedea. Nu sunt deloc convins.

  7. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Ii respect hotararea sa intre in politica-vorba dumnealui de la emisiunea de aseara cu dl Cristoiu,orice om,care e om,se satura la un moment dat de ceea ce se face azi in politica romaneasaca si e hotarat sa se implice,sa schimbe aceasta situatie.O reusi oare in cloaca asta?Sper sa nu fie dezamagit…Daca o sa candideze in Arges si e in teritoriul meu, am sa-l votez.Le trebuie oamenilor ca Basescu opozanti,asa cum este dl Calinescu.
    Ii doresc succes si cu cat mai putine dezamagiri.
    Va doresc o zi buna si numai bine.
    IoanaP

  8. la presidentie vor candida :
    1.P.D.-L TRAIAN BASESCU
    2.P.N.L. CRIN ANTONESCU
    FLORIN CALINESCU
    3.P.S.D. RADU MAZARE
    4.INDEPENDENT SORIN OPRESCU
    5.P.N.G. GIGI BECALI
    6.P.R.M. VADIM TODOR

    singura rugaminte pe care o am : CAMPANIA ELECTORALA PENTRU PRESEDINTE SA INCEAPA DE LA 01.01.2009
    ca sa avem CIRC ca paine ….mai vedem

  9. @costica andrei: Calinescu e rezerva lui Antonescu? am mari dubii asupra unor nume, da’ om muri si om vedea la anul, nu-i asa?

  10. Prestatia din emisiunea d-lui Cristoiu m-a convins.Ar putea sa-l bata pe d-l Vacaroiu!Om fuma si-om vedea, vorba lui Arghezi.

  11. Calinescu politician?El o sa fie seful grupului parlamentar al actorilor,cantaretilor si manechinelor,grup care, se pare ca ,o sa fie cel mai numeros din parlament!Cred ca ar fi cazul sa licitati si pentru drepturile tv pentru urmatoarea sesiune parlamentara,ca tot aveti voi exclusivitate la fotbal.

  12. dl calinescu are o carciuma la 2 pasi de casa mea in tineretului nici aia nu e bine condusa lasa mult de dorit dar o tara ca a noastra plina de belele cu o fiscalitate care bate orice inchipuire aici ai nevcoie de un tip care sa reintroduca pedeapsa cu moartea deci drama nu comedie

  13. Extraordinar de bine punctat! De acord cu fiecare cuvintel.
    De cateva zile ma tot gandesc ce bine e ca s-a legat marinarul de unul precum Calinescu! Ce atata Patriciu, Iliescu, Voiculescu, etc! Calinescu e cu totul de alta factura. Asteptam provincia…:)

  14. Bafta,ce sa zic…l-am urmarit aseara,da’ nu prea parea convins ca o sa intre,cel putin nu 100% hotarat,eu asta am vazut aseara.

  15. Despre Mazare,cred ca va fi aproape sigur candidatul Psd.A zis el cu gurita lui cand a iesit din valurile marii ca vrea presedinte.Sa saturat sa ramana la stagiul deprimar.La tabara Tineretului PSD a fost primit bine.Stie sa dea dare si piper unei manifestari.

  16. Daca e cu ochii-n patru s-ar putea sa-i iasa. Trebuie sa-si calculeze cu atentie urmatorii pasi.

  17. cred ca la aceasta piesa jucata cu mult amatorism,aportul unui actor profesionist si mai ales consacrat s-ar dovedi salutar.un bob zabava doar pentru momentul ales si cat de repede va reusi sa-si aduca motoarele la turatia de croaziera.

  18. sa nu uitam ca un actor ,creditat cu sanse minime a putut ajunge presedintele USA,si ca a adus in atentie RAZBOIUL STELELOR ca realizare majora.

  19. Pana acum, imi place cam tot ce aud din gura lui Calinescu, la Dana Grecu. Sa vedem in continuare, nereferindu-ma aici doar la emisiune.

  20. Intrebare: daca ati avea de ales intre un ACTOR, INGINER, MEDIC, AVOCAT…sau un fost sef al serviciilor secrete ce ati alege pentru presedintele tarii??

    Marile puteri/cat de democratic se poate produce acolo votul/au dat deja un raspuns…functional

  21. E bine ca vorbeste si ca dezvaluie ceea ce ar trebui sa stim toti.Tacerea ne omoara pe noi ,romanii.Si sunt de acord cu dumnealui:PNL-ul nu stie sa isi vanda marfa.

  22. De ce-o fi dorind Calinescu sa devina, din actor profesionist, politician diletant? Sigur, da bine pe sticla. Sigur, a prins ceva politichie in stil dimbovitean. Dar chiar i-ati incredinta luarea unor decizii politice majore? Eu nu.
    Si oarecum off topic, se zvoneste ca un alt diletant, Liviu Mihaiu, ar deveni Guvernatorul Deltei. Vai de ONG-ul lui!

  23. inca un actor care se joaca de-a politica. Se va lovi de aceleasi obstacole, va cadea in acelas rahat si se va umple de acelas penibil ca toti ceilalti de dinaintea lui. Actorul are o menire si-o cale a lui de la care n-ar trebui sa demisioneze, el are un contract nevazut dar ferm cu spectatorii, actorul trebuie sa arda pe scena teatrului, nu pe scena lipsita de onoare si bun simt a politicii. Undeva, candva, calinescu a ratacit drumul, poate ca nu e actor cu adevarat ci doar un alt farsor al timpurilor noastre jalnice!…Dezamagitor. Sper doar sa nu arunce “banii stransi in 20 mde ani” pe apa sambetei si sa se gandeasca la viitorul copiilor.

  24. Ma mira la actorul Calinescu ca nu-si da seama ce importanta este vorbirea fluenta si concisa; eu -si presupun, ca mine multi- nu mai sunt dispusa sa ascult vorbitul lalait,hahait,in coltul gurii si multe altele astfel de exprimari orale;imi doresc un presedinte care sa vorbeasca clar,concis,serios-fara limbaj de lemn,dar convingator.Din pacate,nu-mi place vorbirea de smecher pe care incearca sa o adopte!

  25. Dle Calinescu, am vizionat cu mare atentie, atit conversatia dvs cu dl Cristoiu, cit si prestatia dvs din emisiunea “omonima”(o, tempora!) a dnei Dana Grecu. Are dreptate varul meu(dramaturgul George Genoiu) care considera ca aveti “stofa extra” de politician. Va compara, la temperament, cu Ovidiu Iuliu Moldovan si era surprins ca dvs nu ati facut, inca, “pasul” catre Palatul Parlamentului. Ma bucur ca v-ati hotarit si ca ati optat pentru PNL. Imi inchipui ce echipa fantastica veti face cu Crin Antonescu! Va doresc o mare prezenta “pro”(din nou, “omonim”!) la urnele colegiului in care candidati si, dupa numararea mandatelor, ministru la Cultura.

  26. Ar fi un nou Basescu!Evident,ceva mai cizelat si mai artist.Am beneficia si noi de teatru adevarat,nu de figuratie cum fac astia acum.

  27. Il vreau pe Florin Calinescu implicat in politica, si nu numai pe el! In sfarsit, a inceput “moartea” impostorilor! Asa zisii liberali, democrati, social-democrati etc.!
    Florin Calinescu stie foarte bine ca cine se baga in mocirla este mancat de porci, dar stie la fel de bine sa se fereasca atat de mocirla cat si de porci!

  28. Toata lumea vrea vad doar mitocani si actori prin Parlament… dar niste oameni cu bun simt, care nu se coboara la nivelul mistourilor de prin sedintele parlamentare nu ar fi posibil… niste oameni care stiu sa se respecte in orice situatie si sa respecte demnitatea celor care i-au ales pentru un mandat de parlamentar… oare oameni din aia nu ar fi mai potriviti… si inca ceva: de ce presa nu se concentreaza mai mult pe oamenii care vor sa spuna ceva si sa faca ceva, si nu pe cei care vor doar spectacol… Multi spun ca Basescu are nevoie de un contracandidat la fel de mitocan ca sa fie invins… eu zic ca un om destul de inteligent sa nu se coboare la glume ieftine ar putea fi de ajuns… pentru ca pana la urma, cam asta ne dorim in fruntea tarii… niste oameni seriosi care au fost alesi pe un mandat pentru electori, nu pentru rating sau popularitate… sau cel putin asa cred eu ca ar trebui sa fie.

  29. dimineata in masia spre serviciu, am auzit la radio ca vor candida Mihai Constantinescu, Dida Dragan, Florin Calinescu si alti artisti…nu se poate sa fie adevarat ce se intampla cu artistii, la fel de scarbiti suntem si noi de clasa politica, tocmai d-nul Calinescu sa candideze…el care blameaza atat clasa politica, imi vine sa vomit…eunu cred in povestile lor, cum ca vor sa infrunte ei politicienii si nedreptatile facute tot timpul de acesta cloaca…nu trebuiau sa intre, daca se baga, vor face si ei parte tot din aceasta mizerie…e incredibil…Domnule Ciutacu, VA ROG DEZBATETI LA TV PROBLEMA ACESTORI ARTISTI CARE SE VOR POLITICIENI ca nu-i in regula, ce sa caute ei acolo?…singura forma de protest pe care o au la indemana este meseria lor, prin care isi pot exprima dezaprobarea, dar sa intre si ei in cardasie, astai prea mult…ii admiram, amu ma dezgusta, cum sa mai privesc eu acesti oameni? cu aceeasi ochi? ca si pe politicieni? PACAT…MARE PACAT…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.