Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Ţara tristeţilor mute nu iese-n drum

Ţara tristeţilor mute nu iese-n drum

Ieşim în stradă rar şi sănătos. Conform izvoarelor istorice, de la recentul sfânt Ştefan Cel Mare încoace, arcanu-i cea mai sigură şi eficientă metodă de a strânge mai mult de trei “zimbri” la un loc. Până şi destăinuirile paranormalului Aliodor Manolea, care i-a făcut “bau” la tv lui Geoană până a ieşit cârmaci Băsescu, ne-au lămurit: dacă nu mânca hulpavul nor energetic regimentele otomane, puţinteii strânşi deloc benevol în jurul Babanului (devenit în democraţie vin la doi litri) ar fi sfârşit siluiţi de duşmanii creştinătăţii. Noroc că le-a făcut altcineva (Duhul Sfânt, Ginul din sticlă, Flacăra Violetă) treaba şi n-a fost nevoie să se mai adune la fruntarii întru participare la sfânta bătaie.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

72 thoughts on “Ţara tristeţilor mute nu iese-n drum

  1. Ar trebui! viata o sa fie din ce in ce mai grea in romania. Costuri mari! Exemplu: propunere de CAS pe dividende si CAS intreg pentru PFA. Costuri mari!

  2. Nea Victore, un bun amic de-al meu facea observatia – pertinenta dealtfel- cum ca numarul bataliilor lui Alexandru Macedon in 13 ani de domnie, e mai mare decat cel al tuturor voievozilor romani la un loc. Asta in timp ce tactica era fie sa ne vindem neamu’ pentru a-i lua locul – vezi cazul Misu cel Viteaz – fie sa parjolim granele, sa otravim fantanile si sa ne retragem victoriosi in munti – vezi cazul Fane Babanu’. Asa ca, asta-i neamu’, n-ai ce-i face.

  3. Lasa-i p-astia, Victore, ca nu merita!… Ai grija de Mana si, dupa ce se face bine, ia-i din nou la faulturi!… Tot aici ii gasesti; nu pleaca nicaieri, din pacate!… Bafta multa!

  4. Este revoltator. Noi o sa platim datoria si dobanzile aferente pana o sa ne apuce tremuratul si Basescu este darnic.
    Sa dea din banii lui. Sa dea din banii baronilor PDL.
    “În sfârşit, aflăm defalcat cât costă voturile lui Băsescu din diaspora. Azi, factura pe Moldova de peste Prut: 100 milioane euro. Dragi români amabili şi binevoitori cu fraţii voştri care v-au condamnat la foame, ar fi bine să ştiţi că rămâneţi fără slujbe, între altele, fiindcă preşedintele diasporei şi al maneliştilor îşi plăteşte datoriile pe banii voştri.”

  5. Sigur nu de dragul lui basescu o sa iesim in strada ci din cauza traiului “extraordinar” pe care-l avem…
    Mai am inca o rugaminte la voi, Victor Ciutacu si Mihai Gadea, sa aduceti in discutie problema consilierilor locali si judeteni care nu fac nimic , freaca menta la sedinte si iau o gramada de bani de la bugetele locale.
    As vrea tare mult sa vad o dezbatere pe aceasta tema.
    Multumesc si succes in continuare.

  6. @Marius Diaconescu. Nene, prost informat amicul tau bun. Ca ne vine sau sa ne luam campii, sa negam istoria, sa ne punem cenusa`n cap, asta e adevarat. Dar poate ne vine sa punem si nitel mana pe carte…de istorie

    Vorbim cu atat usuratate despre Stefan cel Mare, Mihai Viteazu ori alti domnitori, ca si cum ne-ar fi rusina ca suntem tampiti si n-am citit iota de istorie la viata noastra..sau poate tocmai d`aia ?

    PS: gurile rele spun ca Alexandru Macedon nu`i elin, nici iudeu.

    Spor la proba de scuipat !

  7. @claudicatie neuronala: mai usor cu patriotismele de parada si, mai ales, cu intoleranta rasiala. depinde si ce istorie citesti, daca tot veni vorba…

  8. Salut Victor,
    Am convingerea ca tara va intra in colaps in toamna, cand guvernul lui Boc cel Mic si la minte si la stat, nu va ami avea bani pt pensionari, salarii sau alte ajutoare.
    Inteleg ca Grecia se va prabusii curand financiar.
    Poate ar fi necesara o emisiune la care sa fie invitati analisti economici si financiari care sa prezinte romanilor (mai ales celor care nu respira portocaliu) cum se va desfasura Apocalipsa romanilor sub basescu, udrea, videanu, etc, … si boc !!
    Mai exact ce se va intampla cand statul va intra in incapacitate de plata – vom merge pe RATB cu oua ? vom cunpara carne pe hainele purtate ? vom ramane fara apa si lumina ? cum vor porceda bancile cu apartamentele datornicilor ? cui le vor vinde, sau pe ce ?
    Cred ca o astfel de emisiune ar fi urmarita cu interes si poate ar reusi sa trezeasca si o parte din cei care au votat “alimentar”, “financiar” sau “anticomunist”.
    Sincer cred ca o astfel de emisiune, dar fara participarea lui Badea, Ciuvica et company, pentru care am tot respectul dar sunt considerati ca dusmani ai pd-l de mioriticii basecieni, ar avea un efect puternic si asupra celor care au ales Tatucul !!
    Poate ar fi interesant ca aceasta emisiune sa fie promovata cu cateva zile inainte.
    O zi cu caldura in apartamente !!

  9. Am aproape convingerea ca “tristetile mute” chiar nu stiu nici macar continutul exact al cuvantului “protest”; marturisesc ca nu prea am vazut manifestari energice impotriva unor masuri si actiuni nejuste. Si atunci, de unde sa aiba “exercitiul protestului”?. Protestul pe care le-am vazut la televizor erau si sunt niste marsaluiri pasnice cu slogane si strigaturi doar. Va aduceti aminte ce faceau argentinienii sa-i convinga pe guvernanti de necesitatea respectarii drepturilor lor?.
    La noi, as putea spune ca protestele, in desfasurarea lor sunt doar niste exercitii de imagine.
    Cu cat este un protest mai indelungat ca atat mai mult protestatarii s-ar inzestra si cu tact, tehnica, etc.Deci, trebuie sa invatam macar din exemplul altor tari pe moment, ca sa fim si noi eficienti.

  10. Asta cu ieşitul pe ştrase nu ne-a mai ieşit de multă vreme. Mai des dau aparatele chintă roială.

    Offtopic: Să-i spună careva lu’ Hamid Kazai să nu mai stea aiurea-n aeroport. Nu vine !

  11. Dacă ies bugetarii, agricultorii, oricine… mă duc şi io.

    Nu îmi aduc aminte exact, dar mai demult, Teodorescu (domnul cu barbă) a citat dintr-o carte din universul concentrationar. Şi suna cam aşa:
    “Când i-o dus pe evrei, n-am zis nimic. Când io dus pe ţigani (cred), i-ar n-am zis nimic. Când o venit securitatea după mine, degeaba am urlat că nu mai era nimeni să mă audă.”

    Îmi pare rău că nu mai ştiu de unde era citatul şi cum era el în original.

    Aşa că îmi las frumos ceasul, portofelu şi verigheta la birou, îmi iau o copie după CI şi mă duc să fac sport la plămâni.

    Vi şi tu?

  12. Am auzit si io despremarinimia basescului! Am ramas prost! Dupa ce ani de zile le-am dat curent moca si allor prezident ne facea de cacat de cite ori deschidea gura, acuma le mai dam si un fleac de nerambursabil de vreo su’ di milioane, la mai deschidem si fo’ 5 orificii pentru ca sa obtina cetatenia mai iute de 5 luni! De ce? Io unu n-am nevoie de ei!
    Stea acolo!
    La amaritii aia din Haiti le dam 50.000 si sa la ajunga, ca n-avem bani iar la astia 100 de milioane! Or fi fost prinsi in bugetul presedentiei ca fond de rasplata pentru marele ghini facut pentru realegere maretului?
    Rusini ouai!

  13. Deci sa inteleg din spusele magului Aliodor, ca de data asta norisorul l-a inghitit pe nevinovatul Geoana, care de fapt era dusmanul poporului mioritic si l-a protejat de fortele raului pe marele Tatuc portocaliu ?
    Daca e asa norisorul asta a fost purtat nu de vrajitorul Aliodor ci de Vantu’ cel rau care i-a suflat lui Geoana vreo 800.000 de voturi.
    Iar pentru cei care tot au probleme cu istoria noastra nu ii inteleg deloc….. istoria nu este o stiinta exacta.
    Nu cred acum ca Fane Babanu’ si Misu Caftangiu sunt de vina ca se retrageau in muniti iar din cauza asta a iesit Basescu presedinte !!
    Asa cum nu cred ca trebuie sa condamnam nici comunismul ca oranduire ci persoanele care au comis atrocitati in numele acestuia.
    Eu sunt din parinti sasi (sb, medias, bv – respectiv Bucovina) si sunt convins ca daca nu era al II – lea razboi mondial si comunismul parintii mei nu s-ar fi cunoscut iar eu nu ma nasteam …. asta e istoria iar noi nu putem sa schimbam decat prezentul – ceea ce din pacate nu facem si ne lamentam tot timpul de ce au facut stramosii nostrii.
    Acum o 3 luni am auzit-o pe Corina Dragotescu condamnand comunismul ca i-a furat primii 25 de ani din viata si ea nu ajuns ceea ce trebuia !! Dar poate ca “flacara violet” asta a vrut pt ea si daca nu era comunismul ajungea mai rau !! sau nu era !!

  14. L-a cam zăpăcit şamanu pe El Presidente, auzi, să meargă el la Kabul, în Basarabia! Iarna-i ca iarna, ce dracu! Să te mai miri că pică zimbrii pe stradă, cu ţurţuri pe gura petului?

  15. mda.se lasa cu asteptari.personal,cred ca cel mai nenorocit moment este cand cu demnitate devii cersetor.presedintele regleaza conturile.ale lui.cu banii nostri.

  16. Domnule Ciutacu eu sunt dejamagit de Basescu,dar nici nu va dati seama de ce, pai salamu Florin l-a slujit be basel toata campania si a cantat pentru el pe unde a apucat si dom president nu a pus o vorba buna la Malolea sa faca ceva cu flaca violet si sa-l califice in finala pentru eurovision, nu se poate asa ceva.

  17. Ei, nu ies! Ies, sa stea la coada sa voteze pentru o punga de faina si una de zahar. Si pe urma stau la cozi inca 5 ani si-njura .

  18. Victor, de ce sa iesim in strada? mai bine ne mutam la sud de Dunare! Vrea guvernul sa-mi ia toate impozitele din dividende? Nu se multumesc numai cu 16%? Nicio problema, sa le zica “pa-pa” si la aia si la cei 16% de pe profit! In Bulgaria e 10% pe profit si atat! Presimt ca o sa-mi mearga mai prost ca lui Videanu la Titanmar, care face profit 15.000 euro pe an…

  19. Tara tristetilor mute nu iese in drum… decat doar daca-n drum se dau pungi cu sigla de partid cu pui congelati si-o punga de zahar.Tara tristetilor mute nu iese in drum ci doar injura dupa garduri guvernul,vremea,gaurile din asfalt,postasul care nu mai vine cu pensia samd…Asta este tara mioritelor mute.

  20. @claudicatie neuronala: am omis sa spun ca majoritatea luptelor duse de marii voievozi romani, erau duse dupa betii crancene 🙂 Caci nu-i asa, dupa ce a ars viile, Burebista a facut… berea Ciuc – ca tot fu vorba de reclame.
    Cat despre istorie, ce sa zic? Sa o citi bineee!

  21. Proteste pe shusha?
    Pai nu se cunoaste ca turma nu iese din tirla decit cu boata si shuieraturi?
    Amu ceva ani, aia verzi din tara vecina si pretena, adica Hungaria, au purces in strada, cu flacari si fum, deoarece au fost mintiti in campania electorala.
    La noi minciuna si bataia de joc e pe masa guvernoiului si a tatucului, dar fara folos. Se incalca legea si noi, mioriticii, o dam pe “lasa ca mere si asa” ori pe aia ” mai rau sa nu ne fie”.
    Din pacate, aceasta tara, e plina de filosofi, de “stiutori si pricepluti la toate” si e prea atomizata de flacarile violet, fara putinta de a conglomera spre interesul comun, ca de ala national sa ne fereasca Al de Sus.
    Noroc cu stiinta injuratului, ca se mai racoreste romanul, de unde si aceasta vipie negativa, abatuta peste acest neam de sumane.

  22. Dupa ce ca initial m-am simtit revoltata ca lui Basescu ii pasa de moldoveni dar noua ni l-a pus premier pe Boc, gandidu-ma mai bine la modul in care inteleg Basescu si ai lui reformele, la regii asfaltului, la numeroasele institutii create pentru a fura de la stat… am inceput sa ma intreb si mai serios… Si totusi, de ce ii ajuta Basescu pe molodveni? Da… s-a vazut ca cei din afara granitelor l-au placut mai mult. La fel cum s-a vazut si ca in afara granitelor se poate fura mai mult. Oare care varianta de mai sus e motivul pasiunii lui Basescu pentru Moldova? Chiar mi-ar placea sa fie abordata si varianta asta in presa. Eu nu mai cred in bunele intentii ale nici unui politician, mai ales atunci cand ele incep cu o alta tara fata de cea al carei presedinte esti, si mai ales cand e vorba despre Basescu.

  23. Manuela, basescu ii ajuta pe Moldofili din banul imprumutat pe cheltuiala voastra de la camatarii FMI, de ce nu incercati sa va lasati creierii sa gandeasca mai relaxat si va scufundati fara rost in detalii asmatice?

  24. @George Gradinaru: Si eu….! Si eu….! Si eu….! (Ca el si-asa ne-o trage zilnic… :@ )

  25. Inca nu o sa iasa lumea in strada. Atat timp cat avem ce manca si ce bea, e destul. Mai trebuie sa treaca ani pana sa ne dorim si noi ceea ce isi doresc occidentalii.

  26. Este minunat!
    Bine ca da bani pentru infrastructura din Moldova iar noi avem din ce in ce mai multe trenuri care deraiaza cat despre infrastructura rutiera ce sa mai spunem dam in gropi la propriu. Poate i s-a parut idilica remarca de neuitat a doamnei Udrea ca ‘se poate circula si cu caruta’ eventual ar trebui sa i se faca doamnei cadou o caruta cu un GPS si de ce nu una similara si lui Berceanu si de ce nu si lui Base.

  27. 1. Scuze. Sa inteleg ca sunt vinovati Stefan sau Mircea pentru ca a iesit Basescu ??

    2. eu cred, atat Dle Ciutacu cat si Dle Diaconescu, ca citim aceleasi istorii, si nu neaparat cele doctrinare. Iar despre patriotism, nu cred ca este parada , ca nu am iesit nici cu steaguri si nici cu trambite, doar cu opinii

    Va multumesc frumos de revolta si, indraznesc a zice, de a reactie.

    Dar eu nu sunt facut la betie, nici la curvie.SI am dreptul de a-mi respecta parintii, poate de a-mi apara bruma de demnitate.

  28. @Marius Mina: sa inteleg ca esti moldovean de peste Prut? Btw, moldofili (cu m mic, cred eu…) sunt aia care ii iubesc pe moldoveni. Eu stiam ca in categoria asta nu sunt considerati si moldovenii insisi. Ca doar nu-s sinucigasi sa se urasca singuri.
    Si inca o chestie, si eu le doresc moldovenilor binele, si nu am spus ca nu e bine sa-i ajutam ci doar mi-a exprimat indoiala cu privire la destinatia fondurilor si motivele lui Basescu de a face un astfel de scop caritabil.

    De fapt, comentariul tau nici nu are prea multa logica…

  29. @claudicatie neuronala: respectati-va ce vreti (parinti, mandrie, istorie), da’ fara extremisme rasiale/religioase pe blogul asta.

  30. Sa ies in strada …??? Am facut-o in 17 , 20 , 21 si 22 dec. 1989 alaturi de alti tampiti naivi si inconstienti… Numai Dumnezeu a facut sa nu fim ologi sau …ingerasi… Si TOTI (din cei cu care-am fost) , dupa 22 ne-am retras “in banca noastra” fara sa asteptam pt asta nici macar un “capat de ata”… Am facut-o PT. CA ASA AM CREZUT NOI DE CUVINTA si nu asteptam NIMIC PERSONAL pt asta …, dar asteptam sa SCHIMBAM ROMANIA dintr-un ghetou intr-o tara europeana civilizata… ! Atat…!
    Din pacate am realizat DOAR netezirea drumului unor “gunoaie” pt. a lua locul altor “gunoaie”… Si acum imi vine sa-mi dau palmi in fata oglinzii de cat de prost si de naiv am putut sa fiu…!!! Asa ca nu am sa mai ies in strada PT. NIMENI SI PT. NIMIC pe lume (CU EXCEPTIA FAMILIEI…, ei sunt singurii pt. care as face acest compromis…).
    Ba , mai mult , vorbind metaforic , am spus ca daca ar mai fi cazul unei revolte nationale si copiii mei ar vrea sa participe la ea , mai bine ii omor cu mana mea DECAT SA-I LAS SA-SI RISTE VIATA SI INTEGRITATEA CORPORALA CA SA DESCHIDA CALEA ALTOR “GUNOAIE” UMANE !!!! Scuze pt. radicalitatea afirmatiilor , dar e purul adevar…

  31. pentru detalii intrati aici
    “Ieşim în stradă rar şi sănătos, conform izvoarelor istorice”
    Genial

  32. Resemnare,apatie,parcă am obosit să mai fim oameni.În stradă probabil ne va scoate foamea aia viscerală.Deocamdată la televizor avem telenovele şi emisiuni tâmpiţele,pe strada circulă multe maşini de lux,încă ne mai putem cumpăra parizer şi margarină,există,încă,o atmosferă aparent calmă,de aşteptare(şi mai avem şi murături şi zacuscă prin cămări).Vom vedea până când,dar printre toţi cunoscuţii se simte o încordare,de parcă am auzi la depărtare “zgomotul exploziilor” care se apropie…

  33. Nu pentru ca nu ar trebui TV dar cred ca din si cauza asta…

    Program TV 2020 ..:)
    JOI 13 august 2020

    TV RO

    6.00
    Intonarea imnului naţional Puşca şi cureaua lată

    6.10
    Jurnal de ştiri
    În cuprins, tradiţionala transmisie în direct Întoarcerea zilnică din Bamboo la Palatul Cotroceni a preşedintelui Elena Băsescu

    7.00
    Dimineaţa devreme
    Matinal cu Marian Valorosu şi Magda Ciumac
    Rubrici: ● Fitness cu Nikita; ● Tratarea rănilor de cuţit şi a muşcăturilor de leu cu Fraţii Cămătaru, ● Horoscop cu vrăjitoarea Maria Câmpina ● Să mâncăm sănătos cu Oana Roman

    9.00
    Din dragoste (r)
    Prezintă Petre Roman

    10.00
    RO minor
    Program special pentru minoritatea românilor, câţi or mai fi rămas în ţară

    10.05
    În direct de la Ateneu
    Concert extraordinar: The Three Turbo Tenors Pe Sistem
    Cu Sorinel Copilul de Aur, Baby Minune şi Florin Salam, sub bagheta Excelenţei Sale Dan Bursuc

    11.30
    Talk-show politic
    Cu Mihai Tatulici
    Tema zilei: Scandal la Ministerul Culturii! Ministrul Daniela Gyorfi acuzată de consilierul prezidenţial Monica Iacob-Ridzi că şi-a operat sânii pe bani publici

    12.30
    Jurnalul de ştiri al amiezii
    În direct de la Palatul Victoria : Conferinţa de presă a primului-ministru Elena Udrea

    13.00
    Tânăr şi neliniştit iSi
    Episodul 127 857
    În acest episod, Victor Newman toarnă în pahar 50 ml de gin tonic; în episodul de mâine va ridica paharul. Nu rataţi! Luni, 17 august la ora 13.07, imediat după Publicitate, va bea ginul!

    14.00
    Universitatea Spiru Haret prezintă:
    Cursuri în direct
    Ofertă promoţională! Urmăriţi timp de 7 zile cursul de Medicină şi primiţi o licenţă în Arhitectură şi un doctorat în Ştiinţe sociale!

    15.00
    Mondenii
    Singura emisiune de divertisment în care, pentru a evita efectele nedorite, vedetele şi politicienii se imită singuri

    16.30
    Acces direct
    Cu Mădălin Ionescu
    Subiectele zilei : ● Un pensionar i-a băgat soţiei goblenurile pe gât. Imagini spectaculoase de la radiografie! ● Ţolea Ciumac l-a bătut pe Horia Roman Patapievici pentru că acesta nu l-ar fi salutat cu îndeajuns de multă condescendenţă. ● Monstrul din lacul IOR! Un somn gigantic a înghiţit toţi clienţii unei terase. Printre victime, Costin Mărculescu! Trezit din somn, Costin vine să-şi lanseze noul album de muzica lăutărească

    19.00
    Principalul jurnal de ştiri al zilei
    Subiecte : ● Vizita oficială a preşedintelui Elena Băsescu în ţara vecină şi prietenă Constanţa. ● Preşedintele român şi regele constănţean Radu Mazăre negociază eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care vor să viziteze Regatul Constanţa. ● Avertizare de caniculă: cod infraroşu. Se aşteaptă temperaturi de peste 55 de grade. Cetăţenii sensibili la foc sunt sfătuiţi să rămână acasă

    20.00
    iFILMi
    Târgoveţul mustăcios
    Tragedie romantică, India, 2021
    Povestea romanţată a tinerei Khalya care pleacă din orăşelul natal pentru a-şi realiza visul de a deveni şoferiţă de TIR. La cursul de legislaţie rutieră întâlneşte un tânăr orb care dorea să devină şofer de taxi. Fata îl consideră urât, dar se îndrăgosteşte de inteligenţa sa, se mărită cu el şi îi face doi gemeni. Nefiind de acord cu căsătoria, tatăl Khalyei vine să se răzbune. De aici filmul devine cu adevărat interesant. Bătrânul află că ginerele este de fapt fiul său nelegitim, aşadar gemenii sunt rodul unui incest. De ruşine, gemenii intră pe unde au ieşit, Khalya devenind din nou gravidă. Toţi trei pleacă în căutarea unui tată de conjunctură şi îl găsesc în persoana unui traficant de ceai de muşeţel, Jawaharlal Mumbay. Gemenii se nasc din nou, dar Jawaharlal îi ucide şi pleacă în America împreună cu o plăpumăreasă de care era îndrăgostit încă de pe vremea Marii Foamete, când ucisese, tranşase şi mâncase un târgoveţ mustăcios. Copleşită de durere, Khalya cântă şi dansează

    22.30
    Trăsniţi în NATO iSi
    Episodul 23 500
    Cel mai longeviv sitcom din toate timpurile!

    23.00
    În gura mă-liniuţă-tii
    Pamflet de revista presei

    0.00
    Late Night Show
    Cu Laura Andreşan şi invitaţii săi.
    Asistentă permanentă: Mircea Stoian.
    Subiectul zilei: Centenar!!! Mama Zina Dumitrescu la 100 de ani şi 100 de tentative de sinucidere!

    1.00
    Dan Diaconescu Direct
    Serialul Elodia

    3.00
    Noaptea petrecăreţilor
    Program liber de manele

  34. @Nostradamus
    Toata stima! Nu vad de ce sa-ti ceri scuze cind spui adevarul.
    Banzai!

  35. Buna seara d-le Ciutacu,

    Preşedintele diasporei şi al maneliştilor îşi plăteşte datoriile pe banii nostri;dadu promisiunea moldovenilor,o sa le dea si la altii -face ce vrea si noi ne ducem de rapa.Mai si planse la mormintele lui Grigore Vieru si la sotii Aldea-Teodorovici-daca ar fi oricare alt roman i-as simti durerea;dar el,a uitat imediat de dumnealor,ca nu-i pasa de nimeni.
    Cred ca gresi cand spuse Kabul in loc de Cahul-o fi avut in cap Socola,ca acolo o sa ajunga.

    Va doresc o seara reusita,
    IoanaP

  36. Neamul nostru este aacelasi de pe vremea cand istoria incepe sa ne aminteasca; nu suntem nici mai prosti, nici mai destepti. De multe ori am senzatia ca istoria noastra se pierde in lupte surde, uneori glorioase pentru a trai acolo unde soarta ne-a harazit.Dar fara conducatori iscusiti n-am fi fost in stare sa ne aparam tara.N-am fi iesit din case, daca nu s-ar fi folosit arcanul pentru a strange o oaste care apoi sa fie aruncata in lupta; si n-am fi iesit biruitori daca Flacara Violet nu l-ar fi inspirat de ex. pe Stefan cel Mare sa atraga regimentele otomane in mlastinile Vasluiului, in negura diminetii, ele au suferit cea mai mare infrangere in fata armatei crestine.
    Pentru situatia actuala in Romania avem nevoie de o minune care sa ne scoata din mutenie, din amorteala. Face Dumnezeu o minune? Cum sa iesim din mutenia asta?

  37. in tara in care vagoanele cad de pe sina pe motiv de frig(oare cum dracu ar strabate transsiberianul 10.000 de km ?)iar ministrul transporturilor, un batran mafiot obraznic nici nu catadicseste sa-si dea demisia dovedind ca nu suntem o tara europeana ; intr-o tara in care numarul celor morti de frig in 3 zile e cam jumatate din cel al celor cu gripa porcina, fincă “iarna nu-i ca vara”…

  38. Sa va dau o veste buna: anii astia primii dupa integrarea in UE sint ca si cele 7 vaci grase! Pe dracu o sa-l vedem dupa trecerea la euro. Daca nu credeti uitati-va la vecinii greci.

    PS. Diferenta dintre noi si greci e mica, eu au turism de talie mondiala pe cind noi avem doar … pe Elena Udrea, ce-i drept deja de renume european.

  39. Bravo Victor pt ce ai spus la Acces direct despre nemernicul ala de Huidu !!!
    Cineva tot trebuie sa-i dea una peste bot !!

  40. Eu nu zic sa nu ii sprijinim pe Moldoveni ca sunt mici si pricajiti, dar 100 de milioane sunt prea multe.
    M-a enervat foarte mult aceasta decizie.
    La noi nu au fost in stare de nimic , pe moldoveni ii finantam cu 100 de milioane.

  41. am tot crezut ca rolu’ lui babanu’ il joaca IANCU de la timisoara. da astuia i se vede un pic fata si pare mai blond. oricum, buna reclama.

  42. De cand da asta bani la moldoveni ? Din tara asta plina de datorii asta face cadouri al moldova ?Cine l-a ales pe asta de presedinte maaaaaaaaaaa???? Cat mai are asta pana la tradare de patrie si GENOCID maaaaaaaaaaaa??????

  43. victore, imi miroase mie, sau au besit licuricii de-o unire si inca nu ne dam seama?
    asta in leg. cu ce zicea psihologu`
    “Dumnezeu o vrea!“ Apelul lansat de Papa Urban al II-lea in 1095..

  44. Pentru ca veni vorba de istorie si de ce fel de istorie citesti,eu citesc Istoria Italiei(aflandu-ma in Italia),pe un site italian(Leonardo)si am aflat ca:
    “Anii 3000-2000a.C.E inceputul unei perioade in care in Europa au loc intense migratii ale populatiilor din marile civilizatii orientale care,in cursul unei scurte perioade,schimba fizionomia populatiilor din toata peninsula italiana……….
    Catre 2000a.C din est si din centrul dunarean al Europei,coboara catre Italia numeroase grupuri indo-europene,provenite din arealul balcanic(delta Dunarii,Marea Neagra……
    Anii 1900-1200aC.Mari migratii din Balcani.De la Portile de Fier(la Dunare)coboara,mai intai spre Belgrad;apoi catre Istria,populatii ale unei civilizatii astazi inca necunoscuta.Mai antica si avansata decat cea mesopotamica si cea egipteana.
    Centrul acestei civilizatii era in jurul Varnei de la Marea Neagra si Delta Dunarii.Dupa ultimele sapaturi(intre 1973-77),datarea e din epoca 5000a.C
    Obiecte minunate din aur,mai vechi cu peste 1000 de ani decat cele gasite la Troia.
    In urma sapaturilor arheologice,atunci cand a descoperit Troia,Schliemann are chiar acest dubiu,ca probabil civilizatia traca fondase cetatea cu 1500 de ani inainte ca ei insisi s-o distruga.
    Zeii:Zeus,Dionisos,Cibeles,Apolo,Orfeu erau traci,pana si Olimpul era trac cu 2000 de ani inainte ca civilizatia greaca sa se nasca.
    Socanta este apoi descoperirea “Tablitelor de la Tartaria”,cu un alfabet mai antic decat cel hieroglif egiptean si decat cel cuneiform sumerian.Si ca si cand asta n-ar fi fost de ajuns,descoperirea,la Karavano,a sigiliilor cilindrice folosite cu 500 de ani inaintea sumerienilor……
    Romanii ne dadura o vaga marturie istorica atunci cand cucerira Dacia,teritoriu caruia ii dadura numele Roma-nia”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.