Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Stam si ne acceptam resemnati soarta?

Stam si ne acceptam resemnati soarta?

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

In decembrie 2009, populatia conlocuitoare mi-a produs ultima dezamagire in aceasta existenta pamanteana. De atunci nu mai am vreo asteptare de la aborigenii din spatiul carpato-danubiano-pontic. D-aia n-am de ce sa ma simt deceptionat de lasitatea si neparticiparea poporului suveran la diverse proteste. Ca sa fii deziluzionat, trebuie, logic, sa-ti fi facut in prealabil iluzii. Or, eu am incetat demult sa-mi mai fac iluzii…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Stam si ne acceptam resemnati soarta?

  1. Imi cresc copilul in Targu Mures si am hotarat sa-l duc la gradinita cu predare in limba maghiara. Nu regret deloc, insa nu pot sa nu spun ca Boc, Ponta si Antonescu sunt la fel de vinovati. Le era foarte simplu ca la congresul asociatiei culturale UDMR (cu personalitate juridica romana) sa se ridice si sa plece.
    Macar atat ar fi putut sa faca!
    Eu cunosc foarte multi unguri care sunt mai mult decat oameni de isprava si care nu au astfel de porniri. Stiu sa fie decenti!

  2. Şi când te gândeşti ce simplă-i democraţia.
    Vrei să dai jos pe cineva? Trebuie doar să mergi la vot.
    Vrei să protestezi? Trebuie doar să mergi câteva ceasuri la o plimbare în piaţă.

    Spre deosebire de orice formă de totalitarism unde dacă vrei să protestezi trebuie să iei bataie, rabdat foame etc., iar dacă vrei să schimbi pe cineva trebuie să-i dai glonţ.

    Poate pt români e prea simplă democraţia.

  3. Mi-am adus aminte de cantecul acela de la Cenaclul Flacara ” Trezeste-te Stefane si vezi-ti fii ” …
    Cred ar raspunde cam asa : ” Hai , ba ,lasati-ma sa dorm linistit !”…
    Cum spuneam si in subiectul anterior : traim povestea drobului de sare !

    Suces !…

  4. Raspunsul este: DA

    Ma intereseaza ce ai vazut tu la motiune, mai exact niste ciumpalaci din opozitie care teoretic ar trebuii sa fie niste oameni competenti nu reusesc sa bage o bila intr-un cacat de “oala”.

    Iluzii?
    N-am avut niciodata prin simplu fapt ca interactionez cu oameni zilnic (tineri tine cont de asta) si le aud ideile si ma ingrozesc.

    Sunt convins ca in 2012 tot ei castiga si sunt dispus la un pariu.

    Te salut, ai grija de tine si da-l in pastele masii de popor numit incorect suveran.

  5. De prea multa lehamite si resemnare, nu am scris nimic despre spaimele mele acum cateva zile. Scriu acum: acum 7 ani ma ingrozea gandul ca voi petrece 5 ani din viata mea urmarindu-l pe Basescu in calitate de presedinte cu tot ce insemna asta: vulgaritate, proasta crestere, coruptie; acum doi ani, m-a izbit gandul ca 10 ani din viata mea se vor irosi in dezbateri despre tendintele dictatoriale ale unui individ ce are (sau i s-a oferit) ca singura calitate de a utiliza mijloacele de manipulare ale vechii/noii securitati. Si am ajuns sa ma intreb, asa cum o faceam si acum 21 de ani (desi, sa fie clar, nu ma simt cu nimic mai buna decat poporul din care fac parte): cum pot 21 de milioane de oameni sa suporte nemernicia catorva mii? Atunci nu am gasit raspunsul, astazi cred ca stiu: lipsa de perspective si putinatatea aspiratiilor dublate de o continua lupta pentru supravietuire, totul inmultit cu nesiguranta zilei de maine anihileaza orice dorinta de a te “expune” pericolelor inerente unui protest manifest. Iar cand peste toate astea se adauga si continua jelanie ca “toti sunt la fel” , ca “opozitia nu are solutii”, iar Ponta nu ar fi trebuit sa il faca papagal pe Boc – acest popor (cei care nu petrec ore in sir urmarind dramoletele vedetelor autohtone), popor care este condus mai mult decat in America anilor 60 prin televiziune, se duce la culcare cu satisfactia ca altii au spus ceea ce ei gandesc si tot altii vor iesi in strada pentru a le indeplini dorintele.
    Speranta mi-am pierdut-o complet in momentul cand singurul gest exemplar de revolta din ultimii 20 de ani, cel al lui Sobaru, a fost urmarit cu aceeasi furie/admiratie/uimire pasiva(e) cu care ceilalti, indobitocitii, ce se uita la Monica Oana Bote Iri Pepe si alte persoane cu nume de onomatopee.

  6. Problema este ca poporul suveran nu-si a identificat inca valorile comune.Sau are deocamdata alte preocupari.Acest fel de democratia gresit inteleasa creaza individuilui o stare de satietate,de imbuibare cu valori democratice.Pe care fiecare se inghesuie sa le obtina subiectiv si mai putin in mod colectiv.Surprinzator este faptul ca majoritatea cetatenilor se declara crestini (declarandu-se oi ale Domnului),insa nu au capacitatea sa se organizeze precum popoarele ce alte confesiuni.

  7. Dezamagiti sunt aia care si-au facut iluzia ca romanii au iesit in strada in ’89 pentru libertate si democratie; in realitate, 99% dintre ei nu vroiau decat mancare, caldura si program la televizor. Asa ca, atata vreme cat mai pot sa-si umple matu’ cu paine si cu parizer de 6 lei kilu’ si sa se uite la televizor, putin le pasa ca sunt batjocoriti, furati si umiliti de hoarda asta de pradatori. Basescu poate calca in picioare Constitutia si legile cat vrea, daca are grija sa respecte sloganul “Frig afara, cald in casa, mancarica buna!” (sa-l intrebi pe Badea daca si-l mai aminteste 🙂 ).

  8. Atitudinea care te fereste de macinari interioare si chiar de boala e sa nu iti faci iluzii.Prostimea a ales ,pentru a scapa de astfel de probleme,sa nu se bage,Cind populatia a ramas fara locuri de munca,fara somaj,fara protectie sociala si a fost nevoita sa plece in Occident pentru a-si face un rost,politistii nu au incetat sa ii vineze pe sosele,profesorii nu incetat sa ceara fondul clasei,funtionarii publici si doctorii cred si acum ca pacientul le da spaga cu dragoste,nu printre scrisnete si suduieli.Eu,aici nu scuz impasibilitatea ,ci doar incerc sa o explic.Noul cod al muncii,pentru cei ce lucreaza azi la patron,e pantaloni scurti.Patronul te cheama simbata ,duminica si nu te plateste in plus,pentru ca ai salariu fix.Prostimea saraca s-a acomodat cu raul,pentru ei raul nu a inceput cind au scazut salariile bugetarilor cu 25%,ci raul e vesnic pentru ei.
    Dezbina-i si stapineste-i nu e inventia pdl-ului,ei doar au imbinat-o cu nesimtirea si cu tupeul.Oprea,Gherasim,Ontanu si toti ca ei nu sint produsul pdl-ului,din pacate,au fost la fel de nocivi si pina a intra in pdl.
    Despre Colegiul National de Aparare si despre absolventii lui nu avem voie sa dicutam?

  9. nu vroiam sa scriu nimic pentru ca nu era ce dar apoi m-am gandit si mi-am spus “sper sa…..dar ce?…………sa-i creasca ursului coada ,sa se destepte romanul?………nu stiu ,insa mai sper ,desi speranta mea este mica,mica”

  10. si iarasi ma intorc si zic,ce ar trebui sa zicem de peste 15 ani:Vadime iarta-ne ca nu stim ce e cu noi si ce ne asteapta!

  11. Mi-am facut datoria de fiecare data mergind la alegeri si nevotind cu Basescu. Ani de zile mi i-am ridicat pe toti in cap pentru ca le spuneam sa mai intre pe blog la Ciutacu, sa citeasca si altceva si sa se uite la Mircea Badea! Si pentru ca gandeam mioritic, eram negativista si nu vedeam viitorul maret ce se prefigura,cu fiecare an ce trecea! Am suferit un soc cumplit in dec. 2009, cand vecinii mei incingeau telefoanele, la 6 dim., fericiti ca au scapat de comunisti, iar restul zilei rasunau manelele si sfaraiau micii in tigaie, in miez de iarna!
    In strada sa protestez nu ies si nu voi iesi!
    Domnul Teodorescu are foarte mare dreptate: nu am alternativa! In limbajul omului de rand,pentru cine sa ies, pentru alternativa formata din Vasile, dom director, functionar public PNL-ist (devenit functionar asa cum au devenit multi),var cu Gigel de la PDL, cumatru cu dom Viorel de la PSD, ale caror neveste sunt prietene si merg impreuna la coafor si in Mall iar copiii sunt inscrisi la aceleasi cluburi???
    Atata timp cat sunt in opozitie, au doctrina comuna,principii convergente,solutii viabile de starpire a dusmanului si de iesire din criza, recesiune si de indepartare a micului odios Boc si a duduilor cu priviri dramatice, ar trebui, in loc de o partida de remi sau de table, sa iasa domnii Vasile, Viorel si Gigel din masinute si birouri si sa-si miste ei funduletele in strada pentru binele poporului care i-a ales si pentru care isi duc umila existenta!
    Cealalta varianta: ies in strada. Cade odiosul! (cica!) Si? Peste cateva luni, Gigel, Viorel si Vasile, in noua limuzina, (doar trebuia sarbatorti momentul!)ma vor improsca cu noroi, trecind in viteza peste o groapa! Astupata si destupata de toti trei, in ultimii 20 ani!
    Stiu ca e un discurs foarte drag facatorului de povesti de la castel,dar asta e adevarul!
    Unii se revolta, altii isi accepta resemnati soarta, in timp ce Viorel, Vasile si Gigel, fiecare cu 2 facultati,3 mastere si doctorat, in costumele scumpe si cu slaninuta revarsindu-se peste cravata,la o masa, in restaurant,in birouri, in limuzine sau la o nunta,vor decide viitoare strategii pentru ca amaratii neamului, revoltati sau resemnati, sa puna din nou stampila pe burtile lor.
    Atata timp cat tara va fi impartita in ciolane si resturi, burti si coaste,costume Versace si second-hand,oamenii vor sta in casa. Unii citind blogul lui Ciutacu, altii cu berea in mana la “Romanii au talent” (meciuri nu mai sunt!),altii asteptindu-l pe Gadea si Gura Presei,altii cu pumnul de pastile in mana, sa poate dormi pana vor iesi in somaj sau pana mai amana ratele, altii strangind bani de plecare in alta parte, iar altii,care au fost poate si revoltati si au iesit in strada si resemnati, vor alege solutia extrema.

  12. Se pare ca democratia si dreptul de a-si manifesta nemultumirile fata de guvernarea incompetenta nu fac casa buna cu romanii.Asteptam ,ca si in 1989,sa ne fie trimise comandouri din afara tarii care sa ne speculeze nemultumirile si suferinta(SI VOR VENI,CU SIGURANTA).Mai avem inca multe de privatizat in interesul lor.Trist dar adevarat acest mod balcanic de supravituire.

  13. o sa vina aceeasi Marie cu alta palarie,nici nu are rost sa va dati peste cap la antena3 ca opozitia este mai buna ! Chiar nu-i deloc mai buna opozitia care se inghesuia sa invete cat mai bine si mai repede maghiara pentru a conduce Romania!

  14. In decembrie 2009 am avut sperante.
    Acum sper doar sa apuc ziua in care ei toti, impreuna sau separat vor cadea.
    Nimeni nu este vesnic. Din pacate nici eu.

  15. Se vede treaba ca turma daca nu are un pastor, nu stie nimic de capul ei. Atunci ma intreb ,oare v-ati fi luat amenda de la CNA daca ati fi anuntat pe post ca oamenii sa se stranga cat mai multi la proteste , sub sloganul, de exemplu, ” sa-i dam jos pe umflati ” ? 🙂 Stiu ca nu e treaba voastra dar cred ca s-ar fi strans vreo 10-15 mii.

  16. Cred că este în filozofia poporului român ideea că pe cel ce-i face rău îl va vedea si-l va bate Dumnezeu.

  17. VIN AI NOSTRII PLEACA AI NOSTRII NOI RAMANEM TOTI CA PROSTI, vezi de aia nu au iesit mai multi in strada si asa cum scria si Raluca, nu din lasitate ci pt ca preferam sa stam sa citim blogul tau, sa va urmarim zilnic la tv cum incercati sa ne decretiti fruntile dar stiu si aveti dreptate TREBUIA SA FACEM FRONT COMUN pt ca altfel nu se mai poate, si eu am sperat in prostia mea ca in 89 am scapat de DRACU dar am dat de unu si mai si, sa ne fereasca dzeu de acum inainte si de vreo catastrofa. dana

  18. Apropo de intrebarea din titlu…cu acceptarea resemnata… ai vazut imaginile de la A3 cu pulimea care se bate pe 3 chile de zahar? Care se calca in picioare pentru promotii? Cu gramada asta putreda vrei sa facem revolutie?
    Probabil ca i-am putea scoate la demonstratie daca am arunca pungi cu zahar in fata lor sau biletele cu promotii.
    Mi-e scarba de animalele astea. Si NU, NU era vorba de sarantoci sau “pensionari”. Era pulime pur si simplu. Adica oameni needucati si indobitociti. Adica 90% din poporul suveran.
    Comentariile cu saracia si disperarea sunt frectii.

  19. Domnule Ciutacu,eu ma gandesc ca poate oamenii au observat ca iesitul in strada este total nerelevant pentru haita conducatoare.Cu toata bunavointa,presedintele ne-a spus ca pana n-or iesi in strada 5 milioane,el nu se autosesizeaza de vreo nemultumire.Asa ca daca ies in strada 2-3 milioane,tot ar fi prea putini si ar fi sigur-sigur manipulati de moguli.
    Poate oamenii realizeaza acum ca singurul mesaj care-si va atinge tinta,va fi iesitul la vot si votul in sine,care va pedepsi gasca asta de paraziti, si-i va scoate definitiv din parlamentul Romaniei.Pana atunci,guvernantii ne fac bine cu forta,iar noi induram umili si apatici,aparent fara ca sa putem face ceva.Nu-i cea mai buna reteta pentru a scapa de parazitii care ne conduc azi,dar poate e singura democratica ce ne-a mai ramas-daca furtul la vot nu va fi institutionalizat.
    Vreau sa cred ca macar atunci,natiunea asta nu va uita si va plati pentru tot ce-a indurat anii astia,si pentru tot ce vor plati din cauza lor copiii si nepotii nostri.
    Abia astept emisiune diseara,caci s-a pornit o tirada pe Crin Antonescu si PNL,cum invie ei ura romanilor pe maghiarii prieteni,de nu mai ai loc.Basistii sunt in delir despre cum isi pierde PNL ba locul pe dreapta,ba doctrina,ba popularitatea,ba patriotismul.In schimb,ei sunt mari europeni moderni,chiar daca sunt muti,orbi,surzi,vasali,pres…

  20. Daca Base ar fi facut in Ungaria, ce a facut Orban in Romania, ar fi fost proteste de strada, de ambasada si plangeri la UE.
    Daca asi fi spanzurat simbolic vreun “personaj” reprezentativ maghiar nu asi fi primit autorizatie de la primarie si m-asi fi ales cu dosar penal.
    De vina in primul rand, sunt autoritatile care nu iau atitudine, de la autoritati locale, partide politice , pana la organele de cercetare penala.
    Practic , constat ca “Udemereul” “manevreaza” Romania iar “pedeleul” inghite, se umileste, in frunte cu cel mai iubit conducator.
    Pedeapsa ardelenilor: chiar un guvern ardelean in frunte cu un ardelean, tradeaza interesele Romaniei( pentru a cata oara?).
    Ne meritam soarta ca avem un astfel de guvern si un astfel de premier, asa ca: ori plecam, ori induram dictatura majoritatii manevrabile si mai slabe de….inger.
    Proteste de strada? Nuuu, doar daca se goleste matu’…

  21. I:”Stam si ne acceptam resemnati soarta?”
    R: Da…
    Pai noi in vreo 2000 de ani ne-am resemnat si ne-am acceptat soarta, cu mici exceptii, de ce ne-am iesi astazi din aceasta comoditate…? Io ti-am mai zis, ne-au luat altii copiii din casa si am primivit tot resemnati. Crezi ca miscam la taierea unor venituri si libertati?! N-ai sa vezi zic eu.
    Legat de invitat, cred ca-i o alegere excelenta, printre putinele zic eu…

  22. Salut!
    Degeaba ne mai plangem acum. Sincer, astept ca cei care au votat cu cine nu trebuie in 2009 sa se trezeasa ca numai din vina lor suntem aici. Se distrau la “ha ha”-ieli si la mizerii de manelist. Acum sper sa nu mai rada ca de auzit nu vor mai auzi curad; si asta de foame.
    Toate bune!

  23. “E greu românul de pornit
    Da’ de-l porneşti, e greu de-oprit”, după cum bine ştim, de ce să ne enervăm dacă-i fără rost? 🙂
    Nu e încă momentul, nu ne este felul să ne pierdem vremea ştiind că, oricum, “demonstraţiile democratice” nu rezolvă nimic.
    Că unii ies cu milioanele, uite-i dom’le ce mai demonstrează, cum au umplut ei străzile, uite cum le-au arătat “vocea mulţimii”. Da, şi?! Ce-au rezolvat? Ştiri pentru Media de pe mapamond şi atât. Care guvern a dat înapoi paşi importanţi în urma unor astfel de “manifestaţii paşnice” ? Nu s-au mai construit centrale nucleare or armamente, au scos din fabricaţie medicamente care ne ucid, au schimbat guverne, au oprit (pe bune!) ceva? Pe nemernici nu-i poţi mişca din nemernicii cu “hai să le strigăm că nu vrem”. Niciodată! Nici aici nici aiurea. Şi aici (ca şi aiurea!) numai cui pe cui se scoate. Cuiul care “scoate” la noi (ca şi aiurea, da’ pe acolo au început!) are nevoie de mai mult pentru a se “căli” (se ştie că avem o capacitate de răbdare peste limita umană!)
    Nu-i nevoie de zeci, sute, milioane de “strigători” în stradă. Istoria ne-a demonstrat că, un X inteligent, hotărât şi carismatic, urmat de o mână de “ucenici” loiali (nu unei cauze, să nu fiu ipocrit, da? 😛 ) poate dărâma din temelii zidurile oricât de blindate ar fi ele.
    Îl aştept(ăm?!)!
    Nu la aşteptarea ălor 5 milioane (şi câţi or mai fi fost) de cretini care i-au adus la putere mă refer, a ălorlalţi! Chiar şi sub acoperire. 😉

  24. nu mai e nimic de asteptat, iar soarta ne e hotarata de altii de multa vreme.
    ce pretentii sa mai ai cand lumea a votat in 2009 ca sa nu castige Iliescu (cand nu o sa mai fie cu ce mai e speriata lumea in ziua alegerilor?).
    resemnare nu, in cazul meu particular se numea scarba, dar am trecut la ceva mai grav, indiferenta.
    nu vad pe nimeni in stare sa schimbe nimic si asta ma doare cel mai tare.

  25. Apropos de puterea pe care o are PDL-ul – un fost prefect clujean a omorat un copil, pe trecerea de pietoni, a ranit-o si pe mama copilului si a primit 23 de luni de puscarie cu suspendare. Oare tatal copilului se poate numi barbat ca nu i-a pus cutitul in gat, si are incredere in justitie?

  26. Unde dracu sa iesi ma si cu cine? Sefii aia de sindicate sunt ai lor….si maine daca sunt alegri din nou…si se duc cu pungile incarcate la ei..tampitii dracu accepta pungile cu pomana in loc sa puna toporu pe ei oricare ar fi ei…PDL-PSD-PNL..DRACU SA-I IE !Cine sa iasa ca si cei ce vor sa iasa nu ies de rusine dracu…pai anu trecut te scuipa si te injura daca ziceai ceva de Base !

  27. Din punctul meu de vedere nu mai suntem in stare nici sa ne mentinem punctele de vedere in fata portocaliilor. Am ascultat discursurile motiunii de cenzura si raspunsurile la radio si nu imi venea sa cred urechilor: era ca o joaca de-a soarecele si pisica, nu-i mai pasa nimanui de oameni.
    Singura perioada in care omul de rand conteaza sunt alegerile, si atunci unii spera ….la schimbare si altii la o mita mica.
    Asa ca atat timp cat vor fi 2 tabere, definite sau nu in timp, vor fi si pareri pro-contra.
    Iar iesirile in strada si grevele nu mai ajuta la nimic atat timp cat ne aratam cu degetul unul pe altul,iar ei ne dau suturi in fund cu cate o lege mareata venita din vise de mai bine.

  28. Vorba romaneasca “Speranta moare ultima” nu-si mai are rostul de mult intrucat o sa ajungem indiferenti in cel mai josnic fel posibil, ce-ar fi daca la alegeri s-ar vota exact cum au facut ei, prin simpla evitare a votului.
    Prezenta si anularea voturilor in asa fel incat sa nu se poata vota. Sa ne aratam cu adevarat indiferenta fata de actiunile lor josnice.
    Prin simpla declaratia a D-lui Boc prin care spunea ca exclude pe oricine e impotriva legii sale mi se pare cel mai curat semn de “obligare”.
    Rusine sa-i fie, ce vot e acela in care nu ai voie sa-ti exprimi parerea.
    Cine mai crede ca traim intr-o tara libera este naiv in cel mai sincer mod posibil.

  29. Ne resemnan, dar nu ne acceptam soarta, incearca ei sa ne impuna chestia asta si atat.
    Greve si motiunile de cenzura nu-si mai au rostul atat timp cat voturile contra sunt interzise si se ameninta cu excluderi din partid.
    Cu alte cuvinte incerci sa iesi din marea de gunoaie din jurul tau dar nu esti lasat…..din motive demne de inteles….trebuie sa fii de acord cu conducatorul. Cautati-ve coloana vertebrala domnilor membrii de partid portocaliu.

  30. imi pare rau daca am instigat sau am provocat.
    Nu aceasta a fost intentia mea, am incercat doar sa-mi exprim punctul de vedere, din pacate nu am apucat sa cuprind totul intr-o singura idee.
    Totusi ideea cea mai greu de inteles ramane in continuare:
    “Greve si motiunile de cenzura nu-si mai au rostul atat timp cat voturile contra sunt interzise si se ameninta cu excluderi din partid.”

  31. Sa stam si sa asteptam ce? Moartea? ca asta inseamna resemnarea.
    SI DACA AR FI ULTIMUL LUCRU, VREAU SA-L VAD PE CHIORU DAT JOS, CU CATUSE LA MAINI SI SA MAI IASA DE LA MITITICA CU DRICU.
    Acuma, nu-mi place sa se dea vina pe oameni pentru participarea redusa la meeting, eu stau si intreb ce s-a facut de catre televiziuni + USL pentru a scoate oamenii in strada?
    NIMIC, pentru ca ati si au cazut intr-o capcana, cum pune cineva problema iesirii in strada, hop si pedelimea cu sloganul “OPOZITIA SI MOGULII INSTIGA…”
    SI CE DACA INSTIGA?
    Instiga la incendierea Cotroceniului sau instiga la iesirea masiva in strada? A demionstra pasnic e un drept constitutional pe care NIMENI nu are voie sa-l nege, ba mai mult, a te opune dreptului oricarui om de a demonstra, de a manifesta, de a picheta, ar trebui sa fie considerat INFRACTIUNE.
    Asa ca, timiditatea de a nu supara cumva dobitocimea portocalie, de a nu le da acestora prilejul sa sara de 7 km : “COMPLOT, MOGULI, INSTIGARE, ALIANTA SOCIALISTA, DEZORDINE” si alte asemenea rahaturi, ne-au adus aici.
    Domnule Ciutacu, in ziua in care au participat acei oameni, putini, in Piata Constitutiei, ANTENA3 A FOST LIDER DE PIATA.
    STITI DE CE?
    V-ati facut o campanie in prealabil, cu 24 de ore in urma ati inceput sa-i indemnati pe oameni sa vizioneze acest post TV pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in Ziua Motiunii.
    Iar oamenii avind intr-adevar un mare grad de simpatie pt. dvs, SA NU MAI VORBIM DE URA ACUMULATA IMPOTRIVA REGIMULUI SECURIST, oamenii ziceam, au percutat, v-au dat credit si v-au urmarit.
    Asta dupa cite stiu eu, inseamna SA STII SA ITI VINZI MARFA, adica RECLAMA FACUTA A FOST EFICIENTA.
    In schimb, macar cu o saptamina in urma, daca, din ora in ora, liderii USL ar fi avut un mesaj catre populatie ; ROMANI, VENITI CU NOI, daca Bucurestiul ar fi fost impinzit cu afise, daca s-ar fi impartit fluturasi, pe strada, in blocuri, sau daca ar fi existat megafoane pe masini care sa taie tot Bucurestiul cu mesaje (urasc cuvintul acesta)mobilizatoare, eu zic ca alta ar fi fost situatia.
    DAR NU CRED CA USL VREA SA DECLANSEZE APOCALIPSA ACUM, NU A VENIT MOMENTUL. MAI E…
    Am mai dat o data si voi mai da o data acest link, pentru ca ORI NOI, ori ei. Asta inseamna razboi: WAR IS MY SHEPPARD.
    Daca noi cedam, ei castiga, ori asta inseamna moartea democratiei, moartea noastra.
    BA SA MOARA EI, IN CHINURI, CUM ZICE MB.

  32. De la oligopol la monopol la dominatie si control. Alta ideologie alt spectacol, acelasi scop un simplu ocol.

    Suntem niste slavi care au nevoie de bani sa isi cumpere iluzia de libertate, captivi intr-un sistem pe care ei il denumesc capitalism

    N-ai nici un drept dar in schimb ai drept obligatie zilnica 8 ore de munca silnica.

    Terminati copilasi cu revolutii internaute, sariti ca niste broscute din blog in blog si va pierdeti in amanunte.

    @amator soarta ta nu este hotarata de nimeni, doar tu iti poti hotara soarta prin actiunile tale, termina a viziona documentare care iti umezesc creieru cu pisu.

  33. @Sebastian: fiindca nu decid imbecilii ca tine unde-mi castig eu existenta si unde-mi duc viata pe banii mei
    @WickerMan: nu stiam ca trebuie sa le spuna televiziunea romanilor ca le merge din ce in ce mai prost

  34. Că nu ies la proteste nu mi se pare chiar aşa de grav. Eu mă tem că n-o să se ridice din fotolii nici la alegeri la anu, opoziţia o să obţină doar o victorie marginală (sub 50%) iar Băsescu o să-l pună din nou pe Boc cu un parlament aproape identic cu ăsta. Şi astfel, motivaţi de “scârba faţă de clasa politică” electoratul va transmite următorul mesaj tuturor politicienilor: puteţi să vă bateţi joc de noi cât vreţi, să furaţi ca în codru, să vă puneţi cumetrii la conducere şi să ne lăsaţi muritori de foame, că noi tot vă realegem. Iar voi ăştia din USL dacă ajungeţi vreodată la putere aţi fi fraieri dacă nu faceţi la fel!
    E un cerc vicios: scârba faţă de politica impură generează o clasă politică scârboasă. Atâta timp cât jumate din români, de fapt jumătatea mai instruită şi inteligentă, refuză să voteze clasa politică nu are nici cum nici de ce să se schimbe.

  35. Acum romanii care inainte de 1989 aveau nevoie de libertate nu o mai folosesc. Asta denota, intr’un fel, ca in vremea aceea, minoritatea si’a dorit ceva cu adevarat dincolo de scenariul pus la cale de marile puteri.
    Consider ca multi cetateni nu inteleg bine democratia si mecanismele ei, preferand sa indure in loc sa protesteze. Mentalitatea de turma de vite este vie in gena romanilor, pentru ca ei nu isi cunosc drepturile si nu stiu sa pretinda ceva ce li se cuvine, asta bineinteles dupa ce isi fac bine treaba.
    Mare pacat de potentialul pe care oamenii acestui loc il au, pentru ca am putea fi mult mai performanti daca ne’am recunoaste greselile si defectele. Acesta ar fii un prim pas.
    Respect Victor Ciutacu.

  36. Eu te-am intrebat frumos, fara sa iti adresez injurii. Nu sunt nici imbecil, si nici nu te judec pt. deciziile tale. Te-am intrebat doar de ce nu pleci (te cari), daca esti scarbit de acest popor? ! Oricum, merci de raspuns, si ai dreptate nu decid imbecilii ca mine unde iti castigi tu existenta. Esti un dragut!!

  37. Nu-mi place Boc si trupa lui, dar cand il vand pe Ponta cum nu stie decat sa jigneasca, imi vine sa urlu…si Antonescu vad ca s-a luat dupa el.

  38. @Sebastian ….cand vorbesti de plecat (carat) gandeste-te ca multi au familii au copii mici au bunici bolnavi care depind de ei si nu atat material cat si sa-i cari in spate spre spital de cateva ori pe luna. Sa plece ei ma leprele astea securiste puturoase care conduc tara asta cu tot neamul lor pe lumea cealalta. Vezi ca semeni cu Base la sfaturi de plecat si Base e ultimul individ din tara asta pe care l-as baga in seama.

  39. Problema este că prea mulți dintre cei care puteau deveni modele au crezut in iluzii!

    Când hotărăști că ți-ai făcut iluzii, e natural să devii decepționat. Nu e indicat insa sa intepenesti in deceptie!

    E o reacție emoțională. Din momentul respectiv sunt trei căi de evoluție:

    1. Adâncirea în depresie, rămânând deziluzionatul fără speranță.
    2. Falsa ieșire, adoptând altă iluzie ca pansament.
    3. Saltul la realism, acceptând că ceea ce te-a dus in iluzoriu s-a datorat unei intelegeri eronate a lumii.

    Primul caz se poate manifesta în cîteva genuri, cum ar fi: Fatalismul postulat cinic (paranoid), fatalismul adoptat melodramatic (schizoid) sau fatalismul isteric. De ce? Cauza este dezechilibrul între inteligența emoțională și inteligența formală.

    Dau și un exemplu: Mircea Badea – Un tip cu o inteligență formală mult peste media matematicienilor și cu inteligență emoțională mult sub media omului de pe stradă. El își face iluzii teoretice. Nu analizează, demonstrază. Când i se probează că are fisuri în gândire are o reacție care-l aseamănă lui Băsescu: RÂDE NERVOS/RĂUTĂCIOS – DISCORDANT CU CONTEXTUL. Semn de manifestare paranoidă.

    TU VICTORE, ACUM, SIMTI CA AI DEVENIT REALIST?

  40. Lipsa de reactie cred ca este cauzata de erodarea totala si poate ireversibila, a simtirii ca facem parte dintr-un popor , spatiul public nu a fost extrem de important niciodata pentru acest popor , dialogul , schimbul de opinii , sunt lucruri straine spiritului romanesc in aspectul sau general . Nu cred ca o sa vedem proteste de amploare , cred ca suntem in acest moment asemenea unei armate care a luat bataia finala , nu avem caracterul de a reveni , marturie in acst sens pot sa fie aduse multe evenimente , putem pleca de la banalul fotbal de la nationala unde daca sutem condusi… stim ca nu mai revenim . Daca asa stau lucrurile in general , de ce sa nu fie la fel si in acest caz particular . Nu cred ca avem argumente logice sa credem ca o sa putem reveni ca natie , o sa tot cadem pana ceva , poate ceva intamplator o sa ne trimita in alte directii , nu obligatoriu mai bune . Este rusinoasa situatia in care am ajuns dar cred ca asa stau lucrurile . Sunt curios daca o sa creasca participarea la urmatoarele alegeri , ceva imi spune ca foarte putin , indiferenta si prostia vor mai bifa o victorie la lungul sir de auto-infrangeri al natiei romane .

  41. vad ca e la moda explicatia cu “n-am iesit in strada pentru ca psd-ul si pnl-ul sint de aceeasi facutra cu pdl-ul”. bai lacheilor, asta e o scuza perversa, un mijloc penibil de a va justifica lasitatea!
    rominii si-au deplasat asteptarile (nu de acum, ci dintotdeauna) inspre zona religioasa, si, unde n-a fost acoperire cereasca, ba spre vreun alogen, ba spre vreun mascarici cu apucaturi dictatoriale.
    in fapt, nici nu ma mai intereseaza cum sint astia din jurul meu, eu stiu ca o sa ma manifest, atit cit pot si unde pot, verbal, non-verbal, si mai agresiv, si mai rebel. dar nici n-o sa mai pis ochii la inundatii, cutremure, taieri de salarii, scumpiri, caci, in parte, ele sint si produsul nepasarii noastre.

  42. Vezi ca nu ai fost destul de clar si unii au luat “populatia conlocuitoare” ca unguri si nu “ailalti” care n-au votat ca tine ci din contra. Banuiesc ca aia-s aborigenii in aceptiunea ta. Asta asa, ca virgula clarificare. Nu ca m-as simti.

    Pari, in scris, ca semeni cu Hitler in buncar la sfarsitul lui Aprilie ’45. Trist.

    Romania si romanii nu sunt astia de-ti dau dreptate pe blog, neaparat. Sunt o gramada de oameni total neinteresati de Boc/Antonescu/Ponta/Basescu. Oameni normali, as zice.

    Dar vorba lui Sebastian. De ce mai stai daca esti atat de scarbit de aborigeni ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.