Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Stam si ne acceptam resemnati soarta?

Stam si ne acceptam resemnati soarta?

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

In decembrie 2009, populatia conlocuitoare mi-a produs ultima dezamagire in aceasta existenta pamanteana. De atunci nu mai am vreo asteptare de la aborigenii din spatiul carpato-danubiano-pontic. D-aia n-am de ce sa ma simt deceptionat de lasitatea si neparticiparea poporului suveran la diverse proteste. Ca sa fii deziluzionat, trebuie, logic, sa-ti fi facut in prealabil iluzii. Or, eu am incetat demult sa-mi mai fac iluzii…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “Stam si ne acceptam resemnati soarta?

  1. Sper sa nu te stanjeneasca, fie si intr-un mod placut, frumusetea dezarmanta a invitatei din aceasta seara:). Incercand sa glumesc putin, daca ar fi Crin Antonescu presedinte si Ramona Manescu s-ar situa in postura in care se afla acum Elena Udrea in regimul Basescu, as fi chiar mandru ca sunt Roman:)). In fine…bafta la emisiune!:).

  2. eh, las’ca-ti trece, ca doar pentru cine prestezi, decat pentru mufecshii care te citesc & vizioneaza.. mi-o-nsusesc si pe asta cu aborigenii si nu ma mai supar, stau cu ochiu’n antena, blog si alte scrieri.. hai, reload & fire in the hole!..

  3. @DMDM: fiindca, pe banii mei si pe cetatenia mea, stau unde am eu chef

  4. Cu prilejul euro-alegerilor m-am certat cumplit cu un cumnat care se pregatea cu provizii pentru a merge la Iasi cu sustinerea candidatilor PDL si l-am facut albie de porci;cu prilejul alegerilor prezidentiale m-am impacat cu el deoarece a refuzat sa mearga la Focsani pentru sustinerea organizata de PDL; astazi,ma scoate responsabila de statutul lui de somer, dat afara de la o institutie din subordinea Primariei, pe motiv de neparticipare la Miting.Cum sa mai iese romanul in piete?

  5. Invitata e una cu clasă. Iar faptul că e şi frumoasă n-o încurcă deloc.

    Referitor la frământările voastre/noastre, dacă ne acceptăm sau nu resemnaţi soarta, apropo de întrebările Ylynkăi,…fraţilor, nu vă e clar că de ăştia nu scăpăm în mod democratic? Dincolo de determinarea pe care o au hoţii şi proştii care ne conduc acum, să nu lase puterea din mână, ticăloşii speculează tarele acestui popor. Ăştia suntem, trebuie să recunoaştem, deşi ne e greu: aţi văzut ceea ce s-a întâmplat la magazinele care au dat zahăr la preţ redus? Ăştia suntem, n-ai cu cine, din rahat bici nu faci şi punct!

  6. Daca invitata ta isi continua demersul inceput,e posibil sa auzim in perioada urmatoare de cine stie ce minuni.E un demers necesar.Ungurii vor presa Bucurestiul,iar udmr-ul isi va arata adevarata fata.Protestul nu e singura forma prin care un popor se manifesta.E clar ca Budapesta vrea ceva in schimbul sprijinululi oferit la guvernare si la presedintie.

  7. Singurul care mai putea misca ceva(dar au avut grija secu sa-l linisteasca)este Miron Cozma si minerii lui ca in baza dansatorilor ca pinguinii muritori de foame speri degeaba. Trebuie organizata o ,,excursie,,minereasca in capitala . Obiectivele ,,turistice,,demne de vizitat sunt cosmelia prezidentiala,hruba guvernului si sediul de odihna PDL.,,Turistii,,vor purta obligatoriu cate un toiag pentru a se putea deplasa cu usurinta.

  8. Victor , vad ca ai atins ¨orgoliul¨ unora de pe aici … Eu zic sa strigam ; Hai Basescu , Hai maretul popor roman !! … poate asa le convine si vor dormii in continuare linistiti .
    Nu de alta dar cat ei dorm putem discuta si noi problemele care ne macina viata , intr-un mod realist – si realitatea este asta care se intampla pana si aici , in ¨casa¨ ta .
    Ai perfecta dreptate … fara iluzii !

  9. pe aici, numai din astia cu recomandari pentru alte destinatii, pai cum vine asta, nu ai dreptul sa fii revoltat, nu ai dreptul sa fii in dezacord cu ai tai conationali cind acestia se comporta perpetuu dezamagitor, nu ai voie sa-ti exprimi deziluzia pentru indecenta istorica de a nu avea replica la evenimentele constitutive ale prezentului, ca imediat ti se aproba invitatia catre alte tari!
    pina la urma, revolta e legata de faptul ca nu ne inscriem intr-o reactie normala, asemanatoare celor manifestate de cetatenii civilizati ai planetei.
    dar de ce nu plecati voi de aici, voi cei multumiti cu “merge si asa”, de ce nu ne lasati sa construim ceea ce, pina la urma, reprezinta normalitatea?

  10. dar nu a anuntat dl boc ca gata cu criza, se iese acu’ , in 2-3 saptamani, pe la ora 16si un sfert? chiar nu merita sa fii dezamagit acum cand incepe cresterea economica , zau. mai bine ne uitam la tv si vedem ce update mai vine de pe la baetii astia care ne conduce, ca ei stie esact cum sta treaba. eu zic sa nu disperam , sa fim optimisti ca totul se va rezolva in scurt timp. cat mai are base pina iese de la cotroceni? cam atat mai e, iar dupa nu se stie cum va fi. daca vine unu’ ca ponta sau ca crin…. am pus-o (ati pus-o).deci zic, nu disperati , bunastarea bate la usa, lasa-ti-o sa intre peste voi ! nu iesiti in strada sa faceti scandal ca o sa pierdeti ce n-aveti.

  11. Numa’ stăm, nene Victore. Ar trebui să zicem săru’mîna că nu s-or apucat să joace iară “pinguinu'” cei prezenţi la marele miting de 50.000 (aşteptaţi…).
    Las’ că-i bine ş’aşa rău! Să fim optimişiti. Se poate şi mai rău!
    Îs curios că cam cum se vede figura asta de la “‘mbrucseles”. Poate o întrebi pe tanti aia.
    Banzai!
    Şi off-topic. Oare acuma, dacă tot o dat consiliul de securitate liber la bombardeală în Libia, care va fi poziţia băselului vis-a-vis de “brietenu’ ” Moamar, ăla cu brietenia istorică intre boboare…

  12. @liviu ….ce chestie,sa stii ca la asta nu m-am gandit,daca eu voi fi in strada strigand jos fraierii PDL si in timpul asta bunastarea imi va bate la usa si nu va fi nimeni sa-i deschida? Sa-ti vina sa strigi moarte lor PDL-ilor si nu alta.

  13. Victore, asa ne trebuie daca nu aplicam solutia lu’ Rizoaica. Rusine sa-ti fie in primul rand!Omul se chinuie de un an sa ne lumineze si din cauza ta nu ajunge lumina la noi. :))
    Dar nu e nimic. Rizoaica nu se da batut.
    Acum e la faza de impartit manifeste de 400 de pagini.

  14. Bravo Victor! Iar mai imi pregatesc un ness sa stau treaz la emisiunea ta(chit c-o sa stau treaz pana pe la 3 a.m.) Dar asa ,intre noi, cand o dai afara pe Oana Dobre?Nu c-as suspecta-o de interese portocalii, dar fata asta nici nu simte romaneste. Nu vreau sa-ti afectez orgoliul!

  15. Vorbesc despre sindicate si despre increderea romanilor in liderii lor.Lideri…sunt cativa,Antonescu,Ponta,dar este ceva ce lipseste Romaniei,ceva de genul lui Marian Munteanu pentru studentii din vremea aceea si chiar studentii prin atitudine.Era mai multa determinare si atunci chiar nu aveam nimic.Acum avem de toate si somnolam.Eu de mult am intrat intr-o stare de somnolenta probabil efectul ceaiului de plante pe care-l consum.Se pare ca fiecare om cu bunt simt a facut un pas inapoi pentru a se evidentia prostia suprema la conducere,boc si basescu in toata splendoarea lor.Iluzii am avut si continui sa am pentru ca cred in renasterea noastra dupa talmes-balmesul portocaliu,iar speranta mea este ca va veni si la ei data scadentei,pentru ca este o limita in toate.Salut Victor,te-am citit dar n-am mai postat de mult timp.Romanul a trebuit si atunci cand a fost scris Imnul nevoit sa se destepte la fel cum trebuie sa se destepte si acum,trebuie doar desteptatorul carismatic.

  16. @Un cetatean dezgustat: niciodata! e unul dintre cei mai proesionisti si pasionati de meseria lor oameni alaturi de care am lucrat
    @mirel: tocmai i-am dat viteza de la usa, acu’ vreun ceas, pe Rizoaica

  17. Draga Victor Ciutacu
    Nu ti-a trecut nicioadat prin materia ta cenusie, foarte vasta de altfel, ca poate romanii nu mai sunt atat de usor de pacalit si de aceea nu mai ies in strada?
    Reflecteaza putin….

  18. Victore,
    Cineva scriea ca Romanii au stat in casa ca sunt obisnuiti cu sloganul ”Vin ai nostrii pleaca ai nostrii noi ramanem toti ca prosti”.

    Cred ca tebuie modernizat ”Vin ai nostrii pleaca ai nostrii noi IAR EI STAU ACAS CA PROSTII!”

    Pt toti

    Prin NEPREZENTARE cei care au stat acasa au VOTAT si AROBAT guvernul, exact ca la orice votare. Imi aduc aminte ca in 1990 o rugam pe mama sa mearga la vot sa-l voteze pe Ratiu si ea imi spunea. Lasa mama vot imi trebuie mie, nu votezi tu si pt mine! Cit a contat votul dansei? ZERO ZILCH NEXAM

    Asa ca va rog sa nu uitati: O TARA E PE ATIT DE DEMOCRATICA PE CIT LOCUITORII EI SUNT PREGATITI SA-SI APERE DEMOCRATIA!

  19. @Statuiul Libertatii: las’ ca mor de foame nepacaliti si-i calareste asta ca pe vremea Securitatii. e o afacere buna

  20. Ciumpalacii astia de-si zic lideri sindicali oare nu cunosc cea mai simpla reteta? Duci oamenii la miting in piata, ai autorizatie pana la (ex)16.00 si stai ,,peste program,,. Suparati astia intervin ,,sa curete piata,, si incepe care pe care. Dar asta-i doar cand ai cojones cand nu fugi acasa si te bagi in pat sau sub pat ca un ,,mare,, lider sindical ce esti.

  21. Victor, hai sa fim seriosi.Vorbesti de parca inainte de Basescu Romania era mica Elvetie iar romanii aveau tot ce le poftea inima.Cat despre vremea securitatii…de ce nu ne explici intr-o emisiune la Mihai Gadea de ce a fost ridicat Ciuvica de pe strada acum ceva vreme,la ordinul lui Nastase.Sau poate ne explica el.

  22. Pai, experienta ne spune cam totul… Fierbem in suc propriu, la flacara variabila si cateodata mai dam un pic in foc. Spuma se duce, ne trezim ceva mai batrani, bolnavi si ne ducem si noi. Nemultumire si mamaligari buni de prostit scrie pe fruntea noastra inca de la nastere. “Ferma animalelor” e cea mai reprezentativa pentru romani.

  23. @Statuiul Libertatii: era boierie pe langa azi, da’ nu mai conteaza, Basescu ne scoate din recesiune. ceea ce i s-a intamplat lui Ciuvica a fost un abuz. lucru recunoscut si de Nastase, in repetate randuri, inclusiv in direct, alaturi de Ciuvica. mai spune-mi unul la fel de public sau cate vrei tu si pune-le in paralel cu ale regimului portocaliu

  24. Am iesit in 2009 la vot ca sa nu votez cu Base’. Alte vreo 5 milioane l-au vrut. Stii ce, atat la servici cat si in viata de zi cu zi se pare ca sint chemat sa repar ce au stricat altii.

    Imi bag picioru’, m-am saturat sa duc in spinare prosti si incompetenti, d-aia nu ies sa repar ce au stricat ei.

    Le este rau? Sa se duca dara si sa-l dea jos asa cum s-au dus sa-l voteze.

    Nu mi-e nici mie moale dar ma incalzesc cu gandul ca cei care l-au votat pe dictator acum se tavalesc,ca nu reusesc sa isi plateasca creditele, ca sefii ii calca pe gat tocmai pentru ca stiu ca au de platit credite.

    Ne vedem la vot in 2012.

  25. Ok! E treaba ta! Sa nu ne plangi pe umar dupa defectare (Ion Cristoiu?)

  26. Victor,crede-ma ca nu sustin pdl-ul ….cred ca majoritatea portocaliilor au ajuns niste copii psd-iste.Ma deranjeaza faptul ca Antena 3 si Realitatea au inceput sa-i ia in brate pe Blaga , Berceanu si Videanu de cand incearca astia din pdl sa scape de ei.Aceeasi BVB pe care-i infierati voi pana nu de mult.Pai atunci zi-mi tu mie, asta-i consecventa?
    Eu cred ca nu aveti credibilitate in tot demersul vostru dintr-un motiv foarte simblu: la voi , tot ceea ce e legat de Basescu este negru.N-ati gasit nici macar un lucru bun din tot ce a facut Basescu pana acum.Cand vor aparea la voi in emisiuni si “nuante de gri” legate de Basescu atunci eu unul , voi incepe sa am cat de cat incredere in voi.

  27. @Statuiul Libertatii: cand o sa-mi spui si mie, concret, cand i-am luat eu in brate pe Videanu si Berceanu (cu Blaga am, de ani de zile, o relatie perfect neutra), atunci o sa te iau in seama. cat despre increderea pe care (n-)o ai tu in mine, ma lasa perfect rece.
    @ Un cetatean dezgustat: deocamdata, voi imi plangeti mie pe umar. eu tie? pot sa ma pis pe mine de ras?

  28. Nu i-ai luat inca in brate?… o sa-i iei si tu si ceilalti. Degeaba va dati zmei, pentru ca sunteti niste marionete….e adevarat, pe bani, dar marionete.
    Cat despre dom’ profesor Felix, ce zici? a turnat numai “de bine” la secu? 🙂

  29. Recunosc, eu sunt mai fraiera. Chiar am crezut ca o parte mai mare din populatie s-a trezit la realitate. Dar am dovedit inca o data ca suntem un popor de nevertebrate. Cum putem sa stam si sa inghitim atatea, nu pot sa inteleg! Ne plangem pe bloguri, ne plangem pe Facebook, ne plangem in fata televizorului, dar nu ne-am misca partea dorsala in strada. Doar de noi depinde sa scapam de Basescu si de ciuma portocalie. Dar suntem atat de dezbinati, nepasatori si slabi, incat mai bine-i lasam sa ne ingroape decat sa facem ceva. Am mai spus-o si o repet: au furat viitorul nostru al tuturor, ne-au ingropat in datorii si pe noi si pe copiii nostri. Nu au nenorocit doar pensionarii, bugetarii, militarii, mamele cu copii mici. Aceeasi lipsa de reactie am vazut-o si la mitingul Rezervistilor in Timisoara. Eram maxim 5-6 femei la miting, iar eu eram singura persoana sub 60 de ani. Nici macar un singur om de pe strada nu s-a alaturat mitingului. Traim cu impresia ca pe noi nu ne afecteaza. Inca nu vedem toate consecintele furturilor lor. SA NE FIE RUSINE!!!

  30. @Statuiul Libertatii: hai c-ai inceput cu cliseele portocalii. repede va demascati, activistilor. va demasca faimosul “nu sunt sustinator al lui Basescu, dar…” 🙂
    hai, viteza pe traseu montan, ca spurci locul!

  31. Sunt 20 de ani de cand UDMR-ul este la conducerea tarii.Chiar nu se poate face nimic pentru a nu-i mai vedea in guvern? Suntem chiar asa de fraieri?

  32. A innebunit neamu domnu’ Victor. Observ ca aici este blogul dumitale iar lumea vrea sa iti dea palme pentru ce fac/ar face colegii tai…
    Dementa, zau…

  33. romanul(generic vorbind) e prost si poate sa duca…din pacate!
    ma gandesc acum ce prost a fost Baseku, trebuia sa taie 1/3 sau 2/5 din salarii, sa nu zic jumatate…
    am ajuns la stadiul de indobitocire incredibila, oameni care stau la cozi ore in sir la Constanta sau la moashte, dar nu-si pierd 30 de minute sa mearga la un miting!
    administratiile ‘guvernate’ de opozitie n-ar mai trebui sa le dea ajutoare , ar trebui sa-i trimita la miting(daca se vor termina ajutoarele, “căntinile”…pare cinic, pe timp scurt…

  34. 1. Sindicatele in majoritate au membri din instutii publice sau regii ale statului.
    2. Prin protestele sindicale angajatii statului (cel ca umileste cetateanul la ghiseu, cel de la garda care vine in control si iti cere spaga, etc) vin si cer solidaritate si suport de la cetatean (cel umilit la ghiseu, cel caruia i-au cerut spaga, etc)… putin probabil sa primeasca.
    3. Liderii de sindicat dincolo de vorbe teatrale la TV, poate nu prea reprezinta mai mult decat domnul Boc in guvern (ca lideri). Si atunci cum sa adune in jurul lor oameni?

    sau poate ca…

    ˝De atunci aborigenii din spatiul carpato-danubiano-pontic nu mai au vreo asteptare de la alti aborigenii din spatiul carpato-danubiano-pontic. D-aia nu au de ce sa se simta deceptionati de lasitatea si neparticiparea lor la diverse proteste,<>. Ca sa fii deziluzionat, trebuie, logic, sa-ti fi facut in prealabil iluzii. Or, aborigenii din spatiul carpato-danubiano-pontic au incetat demult sa isi mai faca iluzii…˝
    🙂
    Seara buna.

  35. @Cristian Pop: cum las un pic crapata usa tolerantei, cum dau navala viermii portocalii

  36. Faci ce vrei! Deja, in ultima vreme te urmresc doar pe tine si pe Mircea Badea. Cat o sa-i mai reprezentati pe romani. In rest..lumea e larga!

  37. imagini de la circoteca unde toata lumea a ramas stupefiata… facuta special pt a alunga oamenii veniti sa strige impotriva lui basescu

    http://www.youtube.com/watch?v=4IS7JD1BjPU
    http://www.youtube.com/watch?v=SR_gboAy1Mw

    NU Victor, acesta a fost un anti protest, am ajuns acolo si am incercat sa strig jos basescu, dupa ce s-au luat citiva oameni dupa mine am fost imediat redusi la tacere de lozinca “jos guvernul boc” si multe fluiere de catre citiva baieti de bine care dadeau tonul. Cei de la microfon nu au facut altceva decit sa interpreteze o piesa de teatru.

    Toata lumea venea si raminea stupefiata… iar dupa circa 15 minute plecau, pe bulevard si drumul spre izvor era un dute vino continuu in care oamenii veneau si plecau urgent.

    Acestea au fost manifestatii facute special pentru a decredibiliza orice forma de protest si a semana resemnarea… nu este doar vina celor multi ci poate si inconsistenta unui mesaj clar din partea asa zisei opozitii
    … lumea o percepe (opozitia) mai mult ca pe o piesa de teatru – singurul care face nota discordanta este oarecum Antonescu.

    Si mai am o nelamurire majora, toti cei care va declarati ingretosati de neparticiparea populatiei la acest scirbos anti-protest erati acolo?!!! voi de ce nu ati fost??!!! ma refer in special la tine si la Mircea Badea… (poate gresesc si ma aflu eu intr-o eroare si nu stiu ca erati acolo!) altfel inseamna ca practic va este sila de voi insiva prin ce declarati

    Am fost si in toamna si la mitingul vostru (Badea si cu tine) si acum (http://www.youtube.com/watch?v=aWgdcbzFXAE
    http://www.youtube.com/watch?v=bitO_ZYLheg)- sint filmarile mele… am fost si in 89 pe 21-22 si alaturi de Corneliu Coposu in 90 atunci cind 90% din populatie era impotriva noastra si ne faceau dograti, bisnitari, scursura societatii in general

    NU EXISTA OPOZITIE asta este adevarul crunt si cumplit… lumea nu are pe cine sa urmeze sau sa asculte este complet bulversata iar miscarile sindicale s-au dovedit un fiasco prin inexistenta mesajelor si manipulari interne care au dus la niste circoteci de proteste in strada

    eu cred sincer ca a fost facuta toata timpenia asta cu buna stiinta pt resemnarea populatiei

    Cu parere de rau Victor dar asta este parerea mea… alegerile din 2012 nu mai conteaza pt nimeni decit pt politicieni si pt hotii care trebuie sa stie unde sa cotizeze.
    In schimb din toate declaratiile afisate acele alegeri convin de minune psd-ului in special lui iliescu-nastase-ponta.

  38. No aşa! Chiar mă întrebam cînd o să-i zici tai-tai lu’ statuiu’. Zicea ăla că “N-ati gasit nici macar un lucru bun din tot ce a facut Basescu pana acum”.
    De unde nu-i, nici dumnezău nu cere! PUNCT!
    Banzai!

  39. nu va inteleg rabdarea-ma adresez cu “va/dvs” pt ca nu am decat 18 si culmea,mama a gasit timp intre episoadele din Tanar&Nelinistit 3000 B.C. si Narcisa Strafulgerata sa ma si educe cat de cat. sa ai parte zi de zi de acelasi aflux, sa nu zic, infestare portocalie si totusi sa iti pastrezi calmul mi se pare un pic SF. cat despre vot, nu am avut dreptul sa o fac, deci altii au facut-o pentru mine…pacat ca eu sufar impreuna cu ei, si imi pare si mai rau ca nu reusesc sa ma relaxez si eu acuma uitandu-ma la “masina de facut bani pe seama prostilor”..nu, nu PDL, Pro TV – la ora cand scriu, unii behaie si alti rad, ambele grupuri pline de “talente”

  40. poporul roman nu are traditie democratica, in perioada interbelica, politicianismul partidelor istorice a generat garda de fier. dupa trei dictaturi una mai odioasa decat precedenta, in’89 am crezut in iluzia libertatii, care nu a durat decat o clipa. politicieni verosi au confiscat speranta, in prezent un popor debusolat nu stie in ce parte s-o apuce. un popor transformat in populatie este lesne de manipulat de indivizi fara scrupule si Dumnezeu. elitele lichidate de comunisti nu s-au regenerat sau au emigrat, sau daca au ramas s-au inchis intrun turn de fildes in care necazurile oamenilor simpli nu sunt auzite sau auzite atat de distorsionat atat cat vor guvernantii, si nu sunt interesate sa traverseze desertul portocaliu conducand poporul. Populatia are conducatorii pe care ii merita, suferintele deplin meritate si orice isi vor imagina guvernantii si vor experiemta pe “pulime” este OK, atata timp cat nu fac mimic sa schimbe starea de fapt nu au nici macar dreptul sa se planga, iar daca o fac nu trebuie crezuti.

  41. Da, inteleg plangerile si frustrarile celor anti-PD. Intr-o forma sunt justificate si accept asta.

    Dar eu voi depune toate eforturile sa iasa tot ei in 2012. E singurul regim care mi-a adus prosperitate. Prosperitate materiala mai intai (asa e profilul meu, mai mercantil) si satisfactia de ai vedea umiliti si doborati pe cei care pana acum se credeau inamovibili(bugetarii in speta. Si o schimbare radicala nu se poate face si fara victime nevinovate(istoria ne e martora) Cat despre morala, nivel decent de trai, democratie larga participativa, astea sunt niste prostii pe care toti le spun, dar nimeni nu le doreste. Banii si sansele in viata sunt limitate, ele nu pot si nici nu trebuie sa ajunga tuturora.

    Oricum, apreciez incisivitatea ta, domnule Ciutacu!

  42. Un om de spirit, al cărui nume l-am uitat, spunea că revoltele se nasc atunci când se întrezărește o speranță.
    Eu înclin să-i dau dreptate, fără Perestroika și revoluțiile de catifea – cred eu – Geniul Carpaților ar fi ocârmuit țărișoara asta încă mult și bine. Și nu pot să-mi imaginez ce anume le-ar putea trezi românilor un licăr de speranță în sufletele lor chinuite și blazate…

  43. Ma uit la invitata ta din seara asta- o bunaciune. Cred ca faci eforturi considerabile sa nu-ti cada privirea pe picioarele Ramonei Manescu dar probabil ca se compenseaza cu mirosul de pasarica liberala. Oricum e singura femeie adevarata din politica mare romaneasca.

  44. Dle Ciutacu, de ce va surprinde faptul ca lumea nu participa la proteste ? Sa va spun de ce nu au participat o parte din locuitorii Bucurestiului printre care ma numar si eu.
    – In primul rand pentruca Codul muncii nu se cunoaste, confruntarile de la TV s-au axat in general pe “strigaturi”, jigniri si pe negatii si nu pe dezbateri reale, concrete, la obiect.
    – Guvernul actual e catastrofal, dar nici opozitia nu ofera nimic. N-am auzit nici macar o masura concreta care sa ne dea sperante pentru viitor. PSD-ul viseaza sa aduca tara la performantele si la situatie de pe vremea guvernului Nastase cand s-au obtinut rezultate bune in ce priveste excedentul bugetar dar ma intreb ce s-a facut cu acesti bani. Drumuri nu s-au facut,iar salariile si pensiile oamenilor obisnuiti au fost la un nivel foarte mic, Imi amintesc insa ca in aceea perioada au aparut si s-au dezvoltat baronii locali, s-au facut cele mai multe privatizari frauduloase, au aparut ca ciupercile dupa ploaie legile speciale pentru pensiile privilegiatilor societatii (desi era simplu de constatat neconstitutionalitatea lor), s-au marit discrepantele dintre salariile mici si mari, si nedreptatile sociale, a aparut si s-a dezvoltat coruptia la nivel institutional si multe altele.
    – USL a facut mult prea multe greseli care au demobilizat electoratul. In primul rand faptul ca mariajul opozitiei s-a facut in graba fara a se asigura cat de cat posibilitatea formarii unei majoritati in parlament, fara care unirea opozitiei nu-si avea rostul la aceea data. In acest sens, am convingerea ca cei doi lideri ai opozitiei sunt mult prea plini de orgolii, ura si incrancenare (inclusiv fata de proprii colegi de partid) ceea ce ii impiedica sa aduca de partea opozitiei, noi parlamentari. Mai mult, Ponta e gata sa mai excluda si dintre proprii parlamentari. Sa nu uitam ca acelasi Ponta a facut gresala sa respinga aceea parte a populatiei care sunt fani Geoana, si care nu sunt putini la numar. Nu stiu de ce dar cred ca Geoana, cu firea lui concilianta si diplomata , in aceasta situatie ar fi fost cu mult mai eficient.
    – Deasemenea atitudinea opozitiei, si in special al lui Ponta la Congresul UDMR-istilor a scarbit o buna parte a populatiei. Era bine sa fie testat in prealabil sansa lor de atragere a UDMR inainte de congres pentru a nu se pune in situastia penibila, umilitoare si nedemna in care s-au pus.
    – Si nu in ultimul rand participarea in fruntea demonstrantilor a lui Antonescu si Ponta au determinat o parte a populatiei sa fie mult prea scarbiti pentru a se alatura lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.