Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > SOV, ce urâtă-i prăbușirea fără măreție

SOV, ce urâtă-i prăbușirea fără măreție

Eliberat condiționat de la brutărie pe caz de boală, Vîntu s-a luat în serios. Scrie, o arde hotărât pe facebook, dă interviuri. Cel mai interesant e că, deși nici unui om întreg la cap nu i-ar fi trecut o asemenea grozăvie prin minte, SOV s-a apucat (și el) de reformat clasa politică. Părintele FNI a ajuns, la bătrânețe, colaborator al statului de drept. Îl cunosc într-o oarecare măsură pe omul ăsta. Am fost la el în case, am vorbit, am băut cafele, am făcut și un amplu interviu cu el la Antena 3, am bârfit politicieni, i-am ascultat fanfaronadele, i-am respins ofertele și i-am întors aroganțele. Constat cu amărăciune că omul fălos ca măgarul la trăsură odinioară s-a micit. Nu c-ar fi fost vreun titan al gândirii ori vreo lumină a afacerilor, că n-a fost, da’ măcar se autorespecta. A ajuns un biet bufon.

Sorinache, trist destin mai ai și tu, golănașule. Poate c-ai uitat când dadeai jet filajului SRI, dar măcar gândește-te cum i-ar fi stat lu’ Pintea s-o ardă pe drepturi de autor cu potera. Ce drac de haiduc ai mai fost și tu? Mâine-poimâine te văd cu mopul pe scări la DNA. E grea prabușirea din Olimp, trăiești o dramă, da’ se cade un pic de măreție a tragismului. Da’, decât o viață cioară, mai bine o zi vultur.

Mă rog, în definitiv, cine-s eu să emit păreri? Bat câmpii din exterior, că n-am avut plăceri sadice să-i ard pe fraieri de bani, să-mi fac rezervație de vedete și să le urmăresc cercurile din acvariu, să prăjesc deliberat candidatul la președinție pe care l-am inventat, să-mi închipui că fac sex pe suta de milioane cash și nici vanitatea prostească să-mi închipui că șampania îți șterge trecutul și statutul.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

13 thoughts on “SOV, ce urâtă-i prăbușirea fără măreție

  1. Nu pot să-mi dau cu părerea despre Vântu fiindcă nu-l cunosc (n-am cum) și nici nu m-a interesat vreodată. Și-apoi, eu am un coeficient de mutră de 5/8… Nu știu dacă e bine!… Să nu mă întrebați cum am calculat coeficientul ăsta, că o să răspund ca Vanghelie după ședința în care a fost exclus: a fost o chestie complexă, complicată, n-a fost nimic. Pe Geoană, cel care a introdus această mărime revoluționară (el și Murray Gell-Mann, cel cu quarcul, sunt la același nivel de vizionarism) nu-mi permit să-l chestionez: un savant nu răspunde oricui!!!
    🙂

  2. Toți o țin langa cu reformatea clasei politice,pe fb,de la Geoană și pînă la Sov .Dar,pe noi de ce nu ne-ați întrebat,monșerilor dacă vrem?Nu vrem,bă!Nu vrem să mai reformați nimic,căzăturilor!N-a reformat Băse statul de-i merg fulgii și azi?Și sigur nu-i ajunge,mai vrea o tură!Vine cu aceeasi sculă și crede,prostul, că va fi altfel!
    Sov vrea să ne facă iar lista de cumpărături.Nu ne-a ajutat el să ne pricopsim cu Băse zece ani?Acum,ce mai vrea?
    Dacă se mai sparge in figuri în viața socială,parcă aśa a zis,cred că iar îl umflă iar.
    Nu i-a simțit lipsa nimeni,dar dacă tot simte nevoia,poate se duce la “Dansez pt tine” sau la Noră pt mama.

  3. Gura păcătosului adevăr grăieşte.

    O televiziune anunţa mai devreme că A. Năstase nu este supărat pe T. Băsescu… În viziunea unora, după arestare, era martirul neamului crucificat de T. Băsescu…

    Nu vi se pare că oamenii ăştia par mulţumiţi cu pedepsele primite? Că sunt chiar recunoscători?

    Sunt uimit de uşurinţa cu care îşi lasă în ofsaid apărătorii de odinioară. Eu chiar mă aştept ca A. Năstase să bea un pahar de orice cu Băsescu şi să-i spună: Bă, Traiane, ai fost treabă, chiar nu mă aşteptam… Şi eu care te luasem în serios…

    Îl aşteptăm pe Hrebe. Peste câţiva ani.

    Cred că apărătorii ăstora au primit o lecţie usturătoare. De la ‘martiri’ 🙂

  4. În filmulețul ăsta,Sov îmi aducea aminte de cinevaDe Vasilesco,bossul din BD,care venise să fure icoane.Tot așa povestea și ăla de lovituri mari,de SingSing…Viața bate filmul.

  5. @constantin

    “Nu vi se pare că oamenii ăştia par mulţumiţi cu pedepsele primite? Că sunt chiar recunoscători? ”

    e buna constatarea. ce facem cu exceptia…Decebal Traian Remes?

  6. Aveti dreptate, se pare ca oamenii din decorul Romaniei sunt legati intre ei de multe sfori , vazute si nevazute .
    Ciudata tara , ciudati oameni, suntem penibili si in marile noastre momente de glorie…

  7. SOV:,,Eu nu reclam faptul că am făcut închisoare, meritam să fac închisoare. Oho, şi încă mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat ieftin. Şi nu numai eu. Enorm de mulţi oameni pe care îi vedeţi pe prima scenă de business, politică, administrativă a ţării ar merita, la fel cum recunosc eu, să facă închisoare zeci de ani de-acum înainte.”
    O confesiune interesantă a lui SOV! Are un cinism rafinat, ar putea să se apuce de literatură sau de analiză politică!
    Cred că este primul VIP trecut pe ,,la brutărie” care spune adevăruri care şochează şi dor!
    Are, fără îndoială, şi o latură cabotină (de bufon cum zicea dl. Ciutacu), latură care s-a văzut (auzit…) din plin în convorbirile cu Ghiţă, convorbiri care l-au băgat la bulău!

  8. SOV e totusi rezultatul “epocii de aur”.E istorie.
    Cu pornirile lui de magraon nu poate sa faca decat el pace, intr-o buna zi….treaba lui.
    Acuma, ca vrea el, ca un catelus alintat, sa-i vina Di Caprio sa-i joace rolul? =))))) hai ma,ce dreq!
    “Lupul de pe Magheru”???=)))))

    P.S. bre nea SOVule, nu stii bre ce faceau dacii lupilor si serpilor? ca tot e moda “dacilor frumosi si liberi”

  9. Ai întrebat cândva, în posturile trecute, dacă are cineva gena şpăgii în el sau să-ţi indicăm pe cineva care are gena şpăgii.

    Uite-l pe SOV: ăsta n-are gena şpăgii?

  10. Domnule Ciutacu mi-ati sarit in ochi cu ultimele dezvaluiri, vi le-am preluat pentru diasporeni, bine ar fi sa va tina, sa nu fie doar un foc de pae. Cu privire la SOV i-am incercat aderenta la sol dar a ramas suspendat. Tipul mi-a vandud peste 4,5 milioane de actiuni Gero fara stirea si acordul meu, situatie care a culminat cu exprorierea mea pentru a se ascunde urmele. 13 ani de razboaie prin Justitie nu au dus nicaieri. Mafia si-a facut bine treaba. L-am provocat pe SOV la o marturisire pe blogul lui dar nu mi-a acceptat provocarea.

    Va dau speta, poate poate aveti o idee mai buna de abordare.
    http://xa.yimg.com/kq/groups/27396337/1351858145/name/INTINERARUL

    SOV fuge de furaciunile lui (!!!)
    https://groups.yahoo.com/neo/groups/Timpul_adevarului/conversations/messages/6395

    https://groups.yahoo.com/neo/groups/strajerul/conversations/messages/13345

  11. Va multumesc domnule Ciutacu. Acum prestatia dvs de jurnalist va obliga la studierea Spetei si urmarile necesare. Daca va faceti treaba bine, veti avea un ok recunoscator in mine. V-am mai trimis un material poate nu degeaba.

    Diaspora asteapta raspunsuri, ca plangeri a facut destule!

    Strajerul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.