Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Îmi caut insula. România mea e departe

Îmi caut insula. România mea e departe

Am obosit. M-am săturat. Pur și simplu. De tot și de toate. De curvele care dau lecții de virtute. De mediocitățile autopoziționate ca repere de competență. De gângavii aspiranți la elocință. De evaluări și reevaluări. De importanții care uită de unde au plecat. De corupții care glorifică zgomotos virtuțile statului de drept. De inconsecvența vândută ca orientare. De politrucii jenanți zugrăviți ca salvatori ai neamului. De milogii de ieri care se-nchipuie stăpânii de azi. De ingnoranții care văd zei în oglindă. De țațele care cred că pălăriile te fac doamnă. De cei care au doar ceritudini. De interesele care dezumanizează. De parvenirea care urâțește.

România mea se află, undeva, pe malul unui ocean cu apă caldă, limpede. Are cel mult 1.000 de metri pătrați, plajă, mese, umbrele și o căsuță. Marea nerealizare a vieții mele e că deocamdată n-am ajuns să mi-o iau. N-am găsit încă, deși l-am căutat, milionul izbăvitor pe stradă. Așa că ne mai suportăm reciproc o perioadă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Îmi caut insula. România mea e departe

  1. Eu mă mulţumesc cu 200 000 şi 1 000 de metri pătraţi în Popeşti Leordeni.

    De ce am impresia că România mea, mult mai ieftină, este tot atât de departe?…

  2. Biscaya lui James Last….cat de superba creatie! in ce hal face sa zburde mintea departe-departe si cand ti s-a-ntors(…ea, mintea) corpul il gasesti inmuiat ca un pesmet.
    Vazui ieri, c-ai postat si pe “fenomenul” Zamfir, James Last facandu-i o introducere in scena “a la carte”.Cat de natural era Zamfir, el cu naiul lui!
    frumos-frumos…
    De aici, toate gandurile despre frumos si bine, d-le Ciutacu

  3. Buuun!!!

    Sa zicem ca pleci. Crezi tu Victor ca vei putea suporta liniștea și viata banală de pe o insulă.

    N-ai cum.

    După 26 de ani de București, am pus și studiile universitare, crezi ca miticismul care a intrat în oasele tale, viata trepidanta, internetul, celularul, televizorul cu emisiunile tale, prietenii, ma rog,Bucureștiul cu tot ce te înconjoară, toate acestea vor rămâne amintiri?

    Oooo, nuuu!

    Nu ești omul tu sa faci pasul acesta. In primul rand ești fumător. Ce faci acolo fără țigări?

    Asa ca dragul meu, ia un concediu, asa cum fac și eu cand nu mai suport, pleacă din locul acela, pleacă din tara asta, undeva unde nu auzi romanește, măcar 7 zile.

    Limba romana e contagioasa! Cine o vorbește obosește repede.

    N-ai văzut, vine străinul la noi în tara și devine în 6 luni cel mai mare roman.

    OK!! Vei pleca într-un mic concediu afară.

    Recomandare : Dacă totuși întâlnești,nu te împrieteni cu români în străinătate.

  4. Dar,proștii?Proștii,ditai proștii,atîția prostalăi,atît de mulți prostoi și cu niște pretenții!Mi-a angajat patronul o prostancă,director!Dumnezeule,nu știu ce am să mă fac!Toate categoriile de proști și-au dat întîlnire în viața mea!Care se nimerește de nu-i prost,ori e hoț,ori coardă.

  5. Daca te-ai hotarat sa pleci pentru ca nu iti convine rezultatul unei alegeri, nu impacheta inca, trece repede.

  6. @Gigi: nu m-am hotarat sa plec, iar alegerile-s ultimul lucru care m-ar determina s-o fac. sunt in business-ul asta din ’93, la dracu’, ma saturam de naveta pana acum

  7. Merita sa mai ramaneti. Nu puteti pleca chiar acum, cand viata politica a devenit mai interesanta. Inca nici unul dintre fostii competiori nu a realizat munitia oferita de secuii care si-a auagatat steagurile in berna, pregatindu-se sa moara, sau sa inmormanteze statul maghiar, prezentat, in mod de cocarda, in virful steagului. Au atras atentia lui Viktor ca la 1 Decembrie i-a murit Ungaria.

  8. Nu ne facem bine d-le Ciutacu.România lor se rezumă la ură și ticăloșie. Iar dincolo de ecranul televizoarelor, stă o Românie care îți dă frisoane. Cu fose septice care înghit copii în școli, cu spitale în care gândacii ocupă spațiul vital al pacienților, cu tomberoane care nu îți arată unde să pui pruncii uciși, cu bătrâni care primesc pe lună mai puțini lei decât zile are luna… Poate că de România asta vrei să fugi. Este greu de accepat că există.

  9. @Victor Ciutacu “ar trebui sa va stricati de ras de prostiile generalizatoare pe care le scrieti. banii expatilor merg la privati, nu la buget. aia cheltuie. la stat ajunge doar TVA.” Vorbiti serios? Daca banii trimisi de expati in tara se cheltuie, sa spunem, pe materiale de constructii rezulta ca doar TVA-ul ramane in Ro? Va rog sa verificati ce a insemnat, si inca inseamna, infuzia de cash intr-o economie a blocajelor financiare din zona intreprinderilor private din perioada crizei si post criza. Asta daca doriti sa discutam pe cifre, nu pe impresii, opinii si pareri.

  10. Un naughty boy din America Centrală, un vrăjitor al scrisului, Junot Díaz, scria într-o carte că viata dominicanilor se petrece între două repere: fukú (blestem) și zafa (vraja de dezlegare a blestemului).

    Nici aici, la mii de kilometri distanță de Republica Dominicană, lucrurile nu se petrec altfel: blestemul e cel pe care l-ați descris, dezlegarea e în muzică ca și în tot ce e frumos și adevărat (mulțumesc pentru James Last, l-am descoperit datorită dvs. și tot datorită dvs. l-am redescoperit pe Gheorghe Zamfir).

    Insula mea? Muzica, literatura și, uneori, pictura. Adaug acestui tărâm vindecător câțiva oameni a căror artă pare simplă, dar nu-i la îndemâna oricui. Poate că „artă” sună pompos, poate ar fi mai potrivit să spun pricepere ori știință nativă, însă oricum i-aș spune, cuprinde ceea ce îndeobște nu poate fi cuprins: bunătate și iubire.

  11. Unde-i bine, acolo e patria? Mai ramane sa stabilesti ce inseamna bine. A zis olteanul: fa cum vrei ca oricum ai sa regreti. Zic si eu.

  12. Pai atunci ce sa intelegem din articol? Planuri pentru pensie?
    In orice caz, eu am plecat si din cauza alegerilor. Doar ca ma asteptam la un alt rezultat.
    Iar daca te intereseaza plaje, ma uit in ultima vreme la Ecuador. Preturi decente la case pe plaja.

  13. Mie personal nu imi pasa foarte mult de rezultatul alegerilor, dar ma gandesc ca pe undeva poate e mai bine ca lumea e in stare sa se mobilizeze (manipulata sau ba) pentru un scop comun. Sentimentul de neputiinta e aiurea (chiar daca tot neputinciosi am ramas). Din pacate ne cam lipsesc telurile care merita sa ne solidarizeze (exista, dar nu sunt in mintea noastra la categoria “tel”). Lumea s-a bucurat (cel mai probabil degeaba) la alegeri si a simtit ca putut misca ceva. Macar pentru sentimentul asta ma bucur. Candva sper sa fie in stare sa o faca si pentru lucruri care merita cu adevarat…

  14. Victore,
    Romania ta, a mea si a multora este departe (pentru toti). Dar mi-e teama ca ea exista doar in visele noastre. Asa ca, desi e bine sa avem vise, realitatea este cea cu care (trebuie sa) ne luptam in fiecare zi.
    In privinta unei “retrageri” intr-un paradis tropical cred ca ar fi bine sa ai grija ce-ti doresti; dupa o saptamana, o luna, iti vei lua campii.
    Din pacate, o mare parte “fericirii” este data de ce faci in viata de zi cu zi (si nu zi ca nu-ti place:)).

  15. @dan gerosu: poate o conta pentru tine. viata mea a inceput inainte de Ghita. si nu stiu ve ma face sa cred ca va continua si dupa

  16. Draga Victor,oboseala cat si satietatea ta sunt specifice unora care chiar mai rationeaza cu propriul creier ,asa ca nu te lasa coplesit de …una -alta.De fapt ,tu ,eu ,noi nu traim in democratia clamata cleios de toti rahatii din politica si din societatea asa-zis civila !
    Civila, cu epoletii sub acoperire, of course.
    Nici macar nu se poate numi plutocratie ,ci este de-a dreptul CORPORATOCRATIE din moment ce multinatonale (si sunt multe la numar) au profituri de zeci de ori mai mari decat P.I.B.-ul oricarei tari din Europa sau de-aiurea ,asa ca sa nu ne mai iluzionam ca NOI ,votanti ,ne stabilim viitorul prin esenta democratiei ,libera exprimare care chiar CONTEAZA .
    Se prea vede ca atunci cand interesele corporatiste o cer ,voturile sunt doar kur-papir ,noi votam ce vrem-credem-simtim ,iar din “urna” iese cine trebuie .
    Ce ti-e si cu tehnologia asta de varf ,care face un avans de 10% sa se transforme intr-un handicap de 20% ,nemaivorbind de referendumul din 2012 ,cand toata democraticeala ieuropeana si natoista a aplaudat la scena deschisa defecarea curtii constitutionale pe vointa reala romaneasca .
    Retine termenul -corporatocratie -si bucura-te ca muncesti p-un salariu cat de cat decent, spre diosibire de restul uvrierilor pauperi din Romanica ce nu traiesc, ci doar supravietuiesc din asa-zisa leafa lunara !!!

    p.s.-pt.recreere si cunoscatori

  17. Va rog sa nu va mai ganditi la insula..:)) Daca, (Doamne fereste!)va naufragia in zona vreun vas de croaziera plin cu personajele pe care le-ati mentionat in text, ce veti face ? :))

  18. Aveti mare dreptate.Oare ce nervi trebuie sa ai INCAT sa vezi zilnic numai si numai BREAKING NEWS; INGALBENIRA ECRANULUI ;LUCRURI INCENDIARE !! ; LOVITURI ,multe LOVITURI !! :ale lui basescu date lui PONTA,ale lui PONTA date lui basescu,ale lui IOHANNIS date lui PONTA,ale lui Ponta date lui IOHANNIS.. samd.Dar se vede ca in viata nicio aspiratie/niciun vis nu vine fara un …efort substantial.Cu stima. PS Ma bucur ca dupa cca doi ani ne revedem pe ..blogul DVS.

  19. Declaratie Presedintele ales al Romaniei: “Voi pleca in Statele Unite ale Americii pentru cateva zile, intr-o vizita privata, ca musafir”.
    Uauuu!Deci unde pleaca Santa Klaus ?In State ,of course ,ca aia din Congo inca nu poseda softuri de folosit la “numararea” voturilor!
    Si ,intr-o vizita privata pe …persoana fizica ,din bani personali sau ca musafloc ,pardon ,musafir …si cam al cui musafir ca ,ca prezidel ales ,toate actiunile tale trebuie sa fie perfect transparente ,sa stie si poporeanul traitor pa ajutor social despre una-alta .
    Ca, prea multi spalati pe creier il acuza si-acu pe Iliescu de :”sa sunam noi la Moscova ,sa le spunem cine suntem si ce vrem”!
    Acu’ ie pa principiul :ma suna ei (nu’s de un’ ma cunosc ,poate de la softul dedicat de pe 16.11)sa ma duc si sa-mi explice ce vor!!!
    Mamaa, ce tara sub-bananiera am ajuns!

  20. Victor,

    De 25 de ani ii lasam pe altii sa faca politica. Adevarata elita intelectuala a tarii a ales sa nu se implice, fiecare crezind ca isi poate gasi plaja sa frumoasa in mizeria cotidiana. Nu se poate. Solutia e una singura – sa ne implicam direct.

  21. Domnule Ciutac si matale esti atat de sarac incat te’ai apleca daca ai vedea un milion de euro pe jos? O rahan … nu ma asteptam! 😀

    Pe de alta parte … sa ma anunti te rog frumos si pe mine cand dai semnalul de plecare.
    Multam fin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.