Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Țara de dincolo de Generația Facebook

Similar Posts

27 thoughts on “Țara de dincolo de Generația Facebook

  1. N-am inteles prea bine, avem doua tari, una pe Facebook si una in afara Facebook?
    Mai nou Facebook tine si de foame si de sete?

    Cu parere de rau, eu cred ca fenomenul e altul: cei care credeau ca tara se poate controla prin intermediul televizorului (ati mintit poporul cu televizorul) au descoperit ca exista o metoda mult mai ieftina: Facebook. Si dau toti din colt in colt sa vada cum se poate stapani mai usor noua metoda revolutionara de controlat masele.

  2. nene victore frumoase clipuri, da’ io momentan am ramas blocat pe B.U.G. Mafia – Bag Pula-n Lume Si V-o Fac Cadou (feat. ViLLy)… stiu ca iti place si asta ca prima data tot aici am auzit-o. ca de exemplu’ maturizare, desi e magistrala (tot de aici o stiu de acu’ ceva vreme de cand ai postat-o prima data), imi vorbeste de tinerii care au facut diniti. chiar daca sunt tanar, ma uit la restu’ “colegilor” de varsta si sincer, imi e rusine cu multi dintre ei. majoritatea sunt, tot cum zice tudor gheorge, doar niste soparle care se cred iguane. si o spun cu parere de rau de 1 decembrie… hai la multi ani!

  3. @Lache
    Cu Fb-ul nu poți să stăpânești nimic. Prostelile sunt punctuale, iar emoțiile își ating repede nivelul maxim, după care se așterne… fâsul .
    Pe sticlă nu poți manipula prostia ca pe Fb, iar dacă nu treci testul timpului, pățești ca propaganda securistă… declari insolvența și speri că te va salva mafia securistă când va reveni la putere.

  4. @AC
    Daca nivelul maxim al emotiilor se atinge chiar in ziua alegerilor nu conteaza ca se asterne fâsul dupa aia.

    Am oameni in familie manipulati pe sticla, carevasazica se poate.

  5. Pai ce făcurăm Domnilor, ne împărțirăm între noi si voi? Nu credeți ca tot efortul acesta supraomenesc de a ne scăpa de Ponta, a fost prea mare?

    Si pe mâna cui suntem în viitorii 5 ani? A lui Iohannis?

    Waww, oare câte secole de stupid people mai trebuie sa treacă acest popor peste vorbele lui Cioran ori Țuțea?

    Dar ce vorbesc eu de Cioran si Țuțea unor generații născute după 1990, de unde sa îi știe tineretul votant de oamenii ăștia?

    Cărți de istorie cu ei la fila 50, 60, 70 sau whatever nu există, iar dacă din greșeală ar exista, ar fi considerați comuniști.

    OK, este era voastră a internaționalilor a facebusistilor, a tastaturii, a ecranului plat, a mausului fără fir, dar nu confundați ecranul plat cu o coloana vertebrala, voi neavând repere, modele, e clar ca nu aveți nici soluții. Dar aveți dreptul la vot!!!

    Si dacă suntem cu toții în capitalism , atunci sa-l aplicam pe cel mai dezvoltat: pe cel American.

    Ce spune el in legătură cu votul?

    Pai spune că votează numai cine cotizează. Adică numai cel care plătește taxe și impozite.

    De ce sa-mi hotărască mie viitorul , ăla pe care-l mai am, unul sau altul care nu plătește taxe și impozite, indiferent unde trăiește! Înauntru sau afară!

    Deci :
    Eine vot für diejenigen, die Steuern zahlen! Adică un vot numai pentru cei ce platesc taxe!

    Ce spuneam? Aaa, daa, Iohannis spune lucruri trăsnite. Spune , nu face, am zis!

    Președintele ales al României, Klaus Iohannis, le-a promis cetățenilor din Republica Moldova, în prima sa vizită la Chișinău, că va apăra “integritatea teritorială” a Republicii Moldova, un angajament pe care președintele Traian Băsescu s-a ferit să-l ia în trecut, insistând că vecina de peste Prut nu este membră NATO.

    What???

    Oare Angela Merkel sau Putin, ar fi de acord cu Iohannis? Sigur NU!!!

    De Obama , numai de bine.

    Eii nu spui, D-le Președinte ales, poți sa repeți asta și când pleci în “concediu” în SUA?

    Hai nu zău, chiar asa? Si cum faci? Scoți briceagul și te bați pentru ei?

    Ok, am înțeles, a fost un moment nefericit!

    Bine!

    Alte noutăți, ceva ieșit din comun, mai aveți? Sau așteptam?

    Si cum rămâne cu ce zicea Președintele în exercițiu în aprilie 2014 :

    “România nu se va implica militar în niciun conflict în regiune fără aliații militari. Două puncte mari, unul după altul”, a afirmat Traian Băsescu, care a adăugat că Bucureștiul “nu va ezita” dacă un partener din interiorul NATO va avea nevoie de forța armată a României.

    Hai punem de-o “Baba oarben?”, sau ne zicem Gute Nacht!

    Gute v-aș în acht. Asta a fost o obrăznicie, dar vouă va place, nu!?!

  6. nu va puteti dezbara de politica si pace! macar eu din asta traiesc, da’ sa mor daca pe voi va inteleg

  7. Ai dreptate Victore.

    Tu din asta trăiesi, referitor la politică, iar noi cu asta trăim. Avantaj tu, c’asa este în presă.

    Dar 9 ne trece!!!

  8. Este ziua României, La Mulţi Ani!

    Avem artişti de geniu, preţuiţi-i şi priviţi cu încredere spre viitor: Generaţia Facebook o să ne surprindă pozitiv. Ăştia nu sunt aşa zăpăciţi cum par.

  9. Ca sa parafrazez o zicere americana, ma pregatesc pentru ce-i mai rau si sper pentru cel mai bine.

  10. @constantin

    Eu imi aduc aminte ca acum vreo cateva luni il puse dracul pe tatuca nost cel de la Cotroceni sa ciripeasca niste chestii despre o posibila mobilizare. Drace, tot feisbucu’ se umplu cat ai fi clipit numai de neologisme: f.., m…, plm, curat limbaj de academicieni si mai multe nu! De-aia zic ca daca e-adevarat ca la razboi, inapoi, o fi adevarata si prima parte a proverbului.

  11. Adăugați la cele trei momente minunate de mai sus măcar unul cu Grigore Leșe, adăugați-i pe tinerii care au ridicat tricolorul pe Marele Zid Chinezesc și au cântat Deșteaptă-te române, adăugați-l pe Nichita Stănescu cu ale sale vorbe („Când vor cădea frunzele pomului/ când se va veșteji iarba câmpului,/ pletele mele și pletele tale/ se vor așterne pe câmpuri/ ca să nu rămână înfrigurată/ această țară de vis.” ), adăugați că pe ulița mea care se numește șosea n-am văzut decât două steaguri tricolore – în fapt niște stegulețe -, adăugați-i pe cei câțiva părinți care s-au încumetat, pe o vreme potrivnică, să-și ducă copiii în Piața Constituției, adăugați că mi-aș dori să am optimismul marelui actor Mircea Albulescu și binele să genereze bine, într-o nesfârșită succesiune… Dar cât ar trebui să trăiesc pentru asta? „O, moarte, ce ți-aș plăti/ La mine de n-ai veni”…

  12. Daca tot veni vorba de facebook i-am scris presedintelui nostru asa : Stimate Domnule Presedinte si draga Mein Furher, cand dati casele, de la Sibiu, inapoi? Dar statului averea restutuita urmasilor lui “Deutsche Volksgruppe von rumanien”. Este indeobste cunoscut si trebuie respectat sloganul din “universitatile penitenciare” :”-Intre noi escrocii sa fim corecti !” Alles gutte !

  13. Romania dincolo de ecrane (indiferent de dimensiune) este una absolut fabuloasa! Dumnezeu mi’a dat si norocul si gandul cel bun sa o bat cat de mult am putut si tocmai cand credeam ca am vazut tot am descoperit alte si alte parti frumoase ce erau ascunse unde te asteptati mai putin. Tot Romania dincolo de ecrane este foarmata din oameni, unii de o valoare inestimabila de care din pacate ne aducem aminte doar cand mai vedem cate un necrolog asa cum a fost blestemul ultimilor ani cand am pierdut dintre noi numerosi artisti, scriitori, ganditori … care au lasat in urma lor o inestimabila comoara de care ar fi bine sa ne mai bucuram din cand in cand macar pe ecrane.

    La Multi Ani Victore! Si multumesc pentru asemenea momente desprinse din Romania frumoasa! 🙂

  14. Din pacate (sau din fericire)clasa politica are dificultati majore sa inteleaga ca fiecare an care trece produce simultan 2 fenomene biologice inexorabile: a) inca o generatie de pusti de 17 ani, copiii nostri, implineste 18 si poate vota; b) inca o generatie (ma rog, din mai multe dar intelegeti ideea) de bunici de ai nostri pleaca din pacate intru cele vesnice. Si nu mai pot vota (fara mishtouri ieftine de genul “ba da, in Teleorman” va rog).
    Asta face ca in fiecare an segmentul de cetateni care se informeaza “la televizor” sa devina tot mai mic, iar segmentul “am vazut pe facebook” tot mai mare…Asta e fractura.

  15. Scuze, da’ tre’ să zic ceva despre surpriza de la Ediția dvs. de aseară.

    De vreo doi ani încoace, la un talent show apare o doamnă aflată binișor la vârsta pensiei, însă cu alintări de fetișcană, care-și spune Veronica Fermecătoarea.
    Ei bine, când am revăzut-o pe Mona Muscă am avut cam același sentiment de penibil, doar că numele era schimbat: o aveam în față pe Dana Fantastica.
    Părerea mea e că doamna fostă penelistă se califică pentru un post de consilier prezidențial: are adorația/admirația necesară față de El lider maximo, o duplicitate folositoare, un entuziasm perpetuu, deci tot ce-i trebuie!

  16. Am sharuit pe fb cele trei videoclipuri si n-am primit nici un like.nu-s eu o persoana atit de agreabila,dar macar intro-ul de la Imperial ar fi trebuit sa miste ceva rockeri din lista mea.Nimic.O Puie Monta cred ca imi umplea fb de like-uri.Incerc sa inteleg generatia fb,aducindu-mi aminte cum,in anii 90 dupa ce ne imbatam,mergeam aproape in fiecare seara prin fata primariei si strigam Jos Iliescu! pina ii scoteam afara pe gardieni.Nu ne prindeau,ca eram tineri si iuti,mai mult doream sa-i enervam,sa le aratam ca gindim altfel decit ei,sa ii scoatem de la caldura in frig,sa le punem osinza la treaba.
    Acum,si mie imi place sa-mi tin osinza la cald.

  17. Am evita sa intru pe fesebuci. Mi se pare malign pentru o societate umana responsabila, care-si doreste echilibrul.

  18. @Valentin Neagoe – cred ca v-ati disociat de realitate. Sunt convins ca va descurcati sa dati o cautare pe google sa vedeti cu cati bani contribuie la bugetul Ro expatii. Practic, fara ei, guvernele de la Boc incoace ar fi avut probleme uriase cu platile pentru simplul motiv ca diaspora a contribuit masiv cu o injectie de capital in economia autohtona.
    Lasand asta la o parte, sunt la fel de convins ca va descurcati sa cautati pe google distributia votului la prezidentiale pe categorii sociale si nu numai. Populatia activa, platitoare de taxe, a votat covarsitor in favoarea lui Johannis, asistatii social cu Ponta.
    Daca aberatia pe care o sugerati, i.e. impunerea votului de tip cenzitar, ar fi pusa in practica in Ro (ad absurdum), psd ar fi un partid aflat in procente la nivelul marjei de eroare.
    Cat despre “Si dacă suntem cu toții în capitalism , atunci sa-l aplicam pe cel mai dezvoltat: pe cel American.

    Ce spune el in legătură cu votul?

    Pai spune că votează numai cine cotizează. Adică numai cel care plătește taxe și impozite.” – multumesc mult! Inca ma doare stomacul de ras.
    O seara placuta tuturor.

  19. @Intrigat

    Limbajul colorat pe care îl remarci tu la generaţia tânără şi pe care îl condamni, din punctual meu de vedere, nu este relevant atunci când facem judecăţi pe fond. Aşa se vorbeşte şi la Academie, face parte din fibra noastră naţională. La 20 de ani vorbem ca ei…

    Eu altceva am remarcat la ei: un simţ al dreptăţii bine dezvoltat. Milionul de feisbucişti care a făcut diferenţa a ieşit la vot în turul 2, când a văzut că diaspora este umilită a doua oară. Dacă cetăţenii ăştia erau cu Iohannis sau se temeau de comunism erau la vot din turul 1. Ion Iliescu nu a intrat în PSD în turul 2…

    Generaţia mea, decrăţeii, cea mai numeroasă generaţie din istoria României, nu a fost în stare să facă diferenţa în anii 90. Era în puterea noastră, nu am ştiut, ăsta-i crudul adevăr. Şi aveam două busole care indicau vestul: Ion Raţiu şi Corneliu Coposu. Ăştia de astăzi, fără busolă, că nu există în clasa politică un politician-busolă, au găsit vestul din instinct… Cum naiba le-a reuşit?

    Să mai spun şi faptul că generaţia mea a ieşit în stradă pentru libertate, democraţie şi capitalism şi l-a votat pe … Ion Iliescu, un om care nu fusese nici în excursie în democraţie şi capitalism? Cum aş putea eu, un şofer de Skoda, să conduc un avion? Ion Iliescu a spus că poate şi lumea l-a crezut. Ăştia de astăzi îi dădeau cu flit.

  20. @amne: ar trebui sa va stricati de ras de prostiile generalizatoare pe care le scrieti. banii expatilor merg la privati, nu la buget. aia cheltuie. la stat ajunge doar TVA. asa ca impartiti la 5 (cinci) marile contributii anuale din exterior din care, chipurile, s-ar sustine bugetul. ies undeva la un miliard de euro. adica olecuta mai putin decat i-au ramas necheltuiti, in decembrie, lui Ponta. pe care stiu eu oameni care cotizeaza la stat vartos, cu sute de angajati si mormane de taxe si impozite, care l-au votat. si care n-au contracte in derulare cu statul de grija caruia plangeti, ca sa fie dependenti de bunavointa candidatului PSD. si mai lasati tonul asta de superioritate, ca, daca ne batem in contributii la stat, nu stiu cine-i capitalistul si cine-i asistatul

  21. @constantin

    Nu limbajul colorat a fost ceea ce am remarcat pe feisbuc, ci reactia respectivilor atunci cand au aflat ca pot fi chemati sa-si apere tara cu arma-n mana, adica exact asa cum a fost chemata generatia strabunicilor nostri si trimisa sa serveasca drept tinta mitralierelor kaiseresti. Habar n-am daca legal puteau fi sau nu mobilizati; ce-am remarcat eu a fost ca feisbucistii n-aveau de gand nici in ruptu’ capului sa-si respecte obligatiile constitutionale de a apara biata tarisoara. In schimb, cand a venit vorba de drepturi constitutionale, a inceput spiritu’ civic sa duduie in feisbucisti. Ce sa zic, mai bine mai tarziu decat niciodata, de-asta as pofti sa-i intreb din nou: dragii mei, daca tara are nevoie de voi s-o aparati si va cheama sub arme, ce-i raspundeti?

  22. @amne

    Incercati dvs. sa faceti un buget bazat pe remitentele trimise de emigratie in Romania (previzionati ce sume vor fi trimise, cat anume intra in consum si cat va fi tinut sub saltea) si va declar mai tare decat mos Gherghina.

  23. @Intrigat

    Dacă vorbim de armă-n mână pentru apărarea ţării, lucrurile sunt olecuţă complicate. Ăia de ştiu să demonteze şi să monteze un Kalashnikov în câteva zeci de secunde sunt trecuţi de 40 de ani… Ăia de ar trebui să să ştie să mânuiască o asemenea armă nu au făcut armată… NATO a spus că vrea armată de profesionişti. Să lupte profeşioniştii, nu? Nu mai suntem ca pe vremea bunicilor cu baioneta. Îngrijorarea feisbuciştilor mi se pare legitimă.

  24. Victor, stii la fel de bine ca amne ca nu doar tva-ul ajunge la stat. Fara tva, raman 4 mld care ajung in conturile usor de poprit ale multor buticuri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.