Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Smardoiala electorală a iresponsabililor

Smardoiala electorală a iresponsabililor

Suprema încununare a unui populism greţos de campanie, bănuiesc că o să se pornească tiparniţa cu parale, deoarece am serioase dubii că viitorul Guvern şi Banca Naţională vor găsi bani pe stradă într-un suprem efort colectiv. Fiindcă, iar aici nu am absolut nicio îndoială, orice majorare salarială de masă va antrena revendicări similare din partea altor categorii socio-profesionale bugetare. Care, extrem de firesc, considerându-se nedreptăţite, vor apăsa vârtos şi probabil eficient, mai ales că-i şi momentul adecvat, pe pedala şantajului electoral. Dar pe cine să intereseze consecinţele pe termen (măcar) mediu când – nu-i aşa? – ţara e-n sărbătoare cu ocazia alegerilor şi toţi joacă doar la câştigul imediat. Materializat prin accederea în ianuarie 2009 la guvernare. Doar n-o să intre-n faliment taman ţărişoara noastră, că doar n-om fi la fel de fraieri ca ăia din Islanda, care au consumat integral cămara şi după aia s-au dus cu mâna-ntinsă la ruşi.

Mai mult, aici

UPDATE: Unde-s tonomatele, deontologilor? Cine ia cascaval pentru opinii politice? Sorinache, da-o-n sange, ca asta-i deja activism pe malai din borduri.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

25 thoughts on “Smardoiala electorală a iresponsabililor

  1. Nu, n-o sa intre-n faliment tarisoara noastra ca mai sunt unii care au o doza de creieras sa nu-l lase pe Baselu sa traga teapa tarii cum au vrut cele trei banci de prin Helvetia.

  2. Deci, “Anca Constantinescu nu se fereste sa spuna ce crede”, iar ceea ce crede a invatat la Scoala “Sunt Toapa si ma simt foarte bine asa”! Iar in fata lui Traian Ungureanu s-a prezentat, in mod inevitabil, strigand “ciocu’ mic”, o interjectie care l-a impresionat pana la erectie pe “deontologul” TRU, un “cetatean roman” caruia i se intampla atat de rar, incat isi ofera imediat serviciile!

  3. e trist insa ca iresponsabilii si prostii formeaza majoritatea covarsitoare in Romanica… restul, cei ca tine (sau ca noi) ori raman in tara si se revolta cu mai mult sau mai putin succes, ori pleaca pe meleaguri straine…
    culmea culmilor, eu dupa 6 ani m-am decis totusi sa revin in curand inapoi… ma intreb insa tot mai des si mai intens: sa fie bine oare???

  4. Pentru ca de 20 de ani nu am gresit , imi permit sa pariez ca PDL are sanse mari sa faca un scor mic . Pariul anterior a fost ca daca inotatorul stie ca stau bine in sondaje va respinge legea salarizarii profesorilor pentru ca stie ca nu ar avea de unde sa dea bani atunci cand vor face ei guvernul. Dar daca stie ca stau prost va aproba legea pentru ca ce-i mai pasa atata timp cat nu fac ei guvernul si cand poate inca 4 ani sa tune si sa fulgere ca ce guvern prost e la putere . Concluzie : omu’ nu are nici un Dumnezeu . De parca ti-asi spune o noutate !

  5. Sa le iau mortii in p..a ca nesimtitii astia nu dau caldura ca sa nu creasca factura la intretinere si sa nu le dea lumea m….e in ziua alegerilor. Poate ai curaj sa ridici undeva problema asta, ni se imolnavesc copii in case de frig ca vrea Slobozziceanu sa nu il radieze lumea de pe buletinul de vot. Aveam de gand sa nu merg sa votez dar m-au convins sa merg la vot si sa votez impotriva lor. Le doresc sa stea in frig ca mine si familia lor si la tot neamul lor de guvernanti. Si mai e o vorba pe aici prin cartier – calda in gat!

  6. aratatul cu degetul nu va face mai putin responsabil de acelasi lucru. si dv si el sunteti la fel de partizani, end of story.

  7. Apoi prim februarie, martie 2009 să vedem cum o să iasă românii din case, o să cheltuie ca sparţii de sărbători iar în februarie o să se strângă laţul creditelor…

  8. Am vazut aseara la ZIG-ZAG trei politicieni tineri; o doamna avocata, un teolog-filolog si o economista. Vreau sa spun ca toti trei mi-au placut foarte mult. Nu am posibilitatea dar eu i-as vota.In speranta ca parlamentul va fi populat cu astfel de persoane incep sa am speranta ca acest vot uninominal s-ar putea sa fie un inceput bun.
    In privinta deontologilor mi sa face rusine de nerusinarea lor atunci cind se dau echidistanti si de fapt sunt atit de inregimentati. Imi provoaca aproape mila Emil Hurezeanu, Iosif Boda, etc. In ce tara traim !

  9. Nu cred că va intra ţara în colaps, ne vom regla mai devreme sau mai târziu. Depinde de partea “cui” se vor situa liderii sindicali. Acum, puterea este la mâna lor. Din fericire (de fapt, din păcate!)acest soi de lideri inconştienţi şi dornici de notorietate discutabilă, pot fi mituiţi. Să vedem cu ce!
    Nu cred că poate fi chiar adevărată
    afirmaţia dumneavoastră :”am fost, suntem şi, din păcate, vom fi conduşi de nişte iresponsabili. Fiindcă, orice s-ar întâmpla în ţara asta, tot ei câştigă”.
    Eu m-am simţit în siguranţă atunci când era PSD-ul la guvernare. Oricât de multe lucruri rele se spune că ar fi făcut (nici pe jumătate dintre mizeriile făcute de celelalte guverne, cele din 1996-2000 şi 2004-2008) lucrurile se mişcau spre bine. Ce-i drept, au şi oameni pricepuţi în domeniile lor. Sigur, au făcut multe greşeli, dar au avut timp să înveţe ce nu le este permis să facă. Indiferent ce campanie se va face, eu sunt dintre cei care nu “muşcă”. Am fost şi sunt un susţinător al social-democraţilor, voi merge pe mâna lor. Ca de fiecare dată. Nu am regretat în trecut! Nici acum nu cred că mi se va întâmpla. Vor repara (ca de fiecare dată!) ce au stricat ceilalţi. Vor câştiga? Sper!

  10. Am pus acelaşi comentariu şi “dincolo”. Doar că acolo nu-s chiar aşa de… ŞuKăRiT. 😉

  11. Deci asta e şusta: în campania electorală se dă. După aia se arată unghiul de 25 de grade format de articulaţia braţului. Aşa. Iar TRU o susţine pe tanti aia din prietenie. Ce? N-au voie să fie prieteni ? Dacă au afinităţi… Intelectuale, desigur.

  12. @adi tanase: cand o sa apar eu prin vreun staff electoral, mai discutam pe aceasta tema. pana atunci, insa, dupa cum ne-a invatat Anca Constantinescu, ciocu’ mic

  13. @victor. stiu ca nu e treaba ta, dar poate vor afla si cei direct vizati:
    – MULT PREA PLINUL DE SINE domn Gadea cunoaste gramatica aplicata pe postul d-sale? iata cea mai recenta perla, aparuta la stirile sportive, duminica seara, pe post de subtitlu: ” ultima suta de METRII”…
    – sunt departe bine de cea ce poate fi numit un credincios, insa mi se pare o marlanie a TARANULUI domn Badea modul in care a descris sarbatoarea sf. Dumitru. sunt multi oamani amarati, oropsiti ai soartei, frustrati (ca si dl. Badea…) si nu intr-atat de “inteligenti” incat sa se refugieze in cinism si rautate. o fi bine, o fi rau…

    multumesc. te astept intr-o emisiune cu Tolontan.

  14. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Si eu cred ca biata noastra tara sa nu intre in colaps.Sper ca ,cei ce vor guverna in viitor(daca poti sa speri…) sa aiba un pic mai multa minte,sa le dea Dumnezeu o sclipire inteligenta ,sa stie ce sa faca.
    Sunt multi in tara asta care trebuie sa aiba ciocu’mic,vorba Dvs.-nu vreau sa o citez pe Anca Constantinescu-am vazut-o anul trecut intr-un magazin de incaltaminte la Mamaia,unde facea niste fite,ca imi venea sa-i zic eu-in stilul ei:”Faaa!Ciocu-mic-acesta nu e magazinul lui tac’tu!”
    Va doresc o zi buna,cu tot respectul.
    IoanaP

  15. Mircea Badea este un caricaturist al societatii romanesti prin vorbe. Pacat! Nu se intelege ca el ne arata defectele, mirlaniile, cinismul, minciuna, fariseismul. Cum se numeste asa zisa piosenie vis a vis de moaste si nebunia maniffestarilor de turma descatusata.
    La Antene este o pleiada de tineri , Ciutacu, Gadea, Firea, Badea, Oana Stancu,la care se alatura Cristoiu si Stan care dau valoare acetor posturi TV. Sunt talentati,carismatici, etc. M-as mira insa sa apara nominalizati la Realitatea la 10 pentru Romania. Ce ziceti ?

  16. Economistii sunt de-a dreptul oripilati.Orice absolvent de ASE stie ce va urma. Ce sa te astepti de la B!
    Merg in fiecare duminica la Sfanta Liturghie si m-as fi simtit jignita in primul moment de comentariile lui Badea.Dar, din pacate, are perfecta dreptate.

  17. Tiparnita s-a pus în miscare cu mult timp înainte de începerea actualei crize mondiale.

  18. Despre “domnul Crivät”, numai de bine, mai ales acum, cänd ex-presedintele BID, pästoreste Curtea de Conturi.

  19. in sfarsit am si eu o bucurie – am cadru didactic in casa asa ca pentru noi n-o sa fie chiar la fel de rau ca si pentru ceilalti sic

    in rest zic si eu ca mirciulica – sa se bata sa-si traga flegme-n freza
    sa iasa sange sa se duca totul dracului
    nu de alta da’ poate daca pornim de la zero reusim si noi sa o construim cum trebe

    sau nu o sa fim in stare nici atunci ?

  20. Toata lumea se cearta pe modul in care sa imparta impozitele incasate in procent de peste 60% din lumea privata. Ce parere aveti despre o greva fiscala? Ce mai impart daca noi nu mai platim impozitele?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.