Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sfârtecați-vă-n voia voastră, pesediștilor!

Sfârtecați-vă-n voia voastră, pesediștilor!

După minim cinci ani de neobosită reformă internă, numele pronunțate în lupta la vârful PSD sunt Geoană, Năstase, Mitrea și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu. Pe post de adjuvanți, pe la colțuri, se rostește șoptit: Diaconescu, Ponta, Dragnea. Mai lipsesc Oprescu, DIP și Grupul de la Cluj…

La nivel de feeling personal, dar fără pic de apăsare sau interes pentru (până la urmă) tranșarea unor rivalități politice interne și plata unor polițe, mă dezamăgește faptul că numele unui tip de calibrul lui Diaconescu e fluturat ostentativ și cinic, pe post de sperietoare anti-Geoană, de Mitrea. Miron e deștept și cinic, își vede și își urmărește interesul, se pot încheia cu el înțelegeri reciproc avantajoase pe termen limitat, dar Cristi greșește dacă se lasă numai pe mâna lui. Fiindcă fostul lider sindical, devenit de-o vreme (întâmplător, cam de când i s-au rostogolit pe scările Parlamentului dosarele de la DNA) extrem de concesiv cu Băsescu, vrea să pună mâna pe partid în beneficiu propriu și să țină pe cineva-n geam. Și-l folosește urât…

Năstase-i bun, știe politică și organizare la marea meserie, da-l încurcă la feng-shui imaginea de corupt (e drept, minuțios accentuată de Băsescu prin intermediari, dar discutăm despre ceea ce este, nu despre ceea ce ar fi bine să fie) și amintirea unui regim politic în care oricine a ridicat capul a fost călcat pe gât. Geoană-i un arivist și un loser de meserie. A reușit să piardă până și când toate planetele se aliniaseră în favoarea lui. Dacă ar fi fost în stare să realizeze câtă dezamăgire și disperare a generat prestația lui penibilă din turul doi al prezidențialelor, ar fi demisionat imediat după anunțarea oficială a rezultatelor oficiale. Dar omu-i prea ahitiat de putere și disperat să-și prezerve privilegiile politice pentru a face un pas înapoi.

Singurul care, teoretic, n-ar avea nimic de pierdut e eternul Iliescu, în definitiv singura carte câștigătoare din istoria PSD. Da, au trecut anii peste el și poate fi agitat cu dosarele revoluției și mineriadelor, dar, dacă tot iubește atât de mult partidul pe care l-a fondat, să iasă la bătaie-n nume propriu. Fie și pe termen limitat (până-n alegerile parlamentare viitoare), cu mandat imperativ de recâștigare a poziției de lider a PSD și, în paralel, de identificare a unui moștenitor politic.

Cu mențiunea că mă bucur că am reușit până acum să-i enervez pe toți combatanții, cam atât am avut de scris pe tema asta. Din partea mea, să se sfârtece-n voie!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

113 thoughts on “Sfârtecați-vă-n voia voastră, pesediștilor!

  1. Deşi sînt simpatizant liberal, parcă nu mi-e indiferentă soarta PSD, pe care l-aş vrea un partid de stînga măcar civilizat. Diaconescu ar fi bun pentru genul ăsta de imagine modernă, dar are el cojones? O idee mai mari decît ale nevolnicului Geoană? Sau îl mănîncă purtătorii de flacără violet? Oarecum pe aceeaşi temă, vezi aici

  2. De acord, dar ce nu inteleg impotriva lui Geoana. In afara de Iliescu (intr-adevar singura carte castigatoare a PSD-ului) e cea mai buna varianta.

    Sincer sa fiu, in timpul campaniei chiar i-am descoperit calitati personale lui Geoana. E un om al consensului, al compromisului politic (in fond a reusit sa pacifice haitele din PSD atata vreme). Pacat ca (sau poate tocmai de asta) nu e charismatic.

  3. Corectie – am vrut sa zic ca nu inteleg “inversunarea” impotriva lui Geoana — dar mi-a scapat postul inainte sa il termin.

  4. Apropo de Diaconescu, o persoana extrem de occidentala de altfel, mi-e teama ca daca era el in locul lui Geoana lua si mai putin… Nu cred ca are calitati de leader (desi il apreciez in rest).

  5. pai?pacat de diaconescu.pacat de geoana.nastase plus iliescu,?huh.da ei ar putea face fatza stapanului.doar se cunosc bine?au fost mult timp impreuna.pacat de astia doi,diaconescu si geoana.dar,cui pe cui scoate.

  6. Ma obsedeaza din nou titlul! Bineinteles ca in formularea lui si D-l Ciutacu o fi fost inluentat puternic de mancatoria din PSD, si a ajuns la culmea rabdarii, si ii someaza prin verbul la modul imperativ, sa treaca la o actiune fulgeratoare, care sa transeze problema:”Sfartecati-va”, nimic mai simplu. Dincolo de tonul de impunere a unei actiuni, avem de a face aparent cu un verb la modul reflexiv, intrucat dupa verb gasim pronumele reflexiv „va”, dar acest verb nu poate fi reflexiv, in adevaratul sens al cuvantului, intrucat el poate fi inlocuit printr-un pronume personal; in aceasta situatie nu avem a face cu un verb la diateza reflexiva ci cu verbe active insotite cu complemente exprimate prin pronume reflexiv.”A sfarteca” este un verb tranzitiv, care poate fi folosit si la pasiv dar la reflexiv nu. Este interesant, de-asemenea ca D-l Ciutacu foloseste verbul „a voi” transformat in substantiv „voia”, in sens de „hotarare, decizie, intentie, acord” intre membri PSD; poate la sugereaza chiar o vointa neclintita, o staruinta in actiunea lor. D-lui putea foarte bine sa foloseasca niste sinonime mai blande : a se manca, a se dusmani, a se rupe, a se sfasia, dar nici una dintre acestea nu ar fi creat chiar imaginea sfartecarii cu „coltii”,cu „ghearele”. Dar ce se va intampla cu bucatile, cu fasiile rupte? Poate ne lasa pe noi, sau pe PSD-sti sa se gandeasca la asta din moment ce a pus virgula dupa imperativul folosit. Ne da ragaz noua sau lor, ca apoi sa-si termine propozitia cu apelativul “pesedistilor” cu ironie vadita.
    Bravo D-le Ciutacu, stiti cum sa dati articolului stilul care „se vinde” cel mai bine la cititori.

  7. Of! Dar-ar flama violet in ei sa dea! Eu zic sa puna presedinte de partid pe unu’ invulnerabil la atacurile energetice. Sa fie siguri ca nu mai pierd alegerile. Organizarea de partid si strategiile sunt chestiuni de minima importanta.

  8. Parerea mea:Iliescu prea batran,Ponta prea tanar,Geoana si Diaconescu prea diplomati,Nastase si Mitrea prea ocupati cu dosarele.Deci,Dragnea,ca are pe “vino-ncoace” carismatic,cu niste conditii:sa controleze liderii din teritoriu, sa ii faca fata lui Basescu si sa-si organizeze partidul,ca-i varza.

  9. 1. Nu uitati Congresul PSD in care Geoana a fost votat presedinte. Si explozia de nervi a lui Iliescu la acest fapt.
    2. La momentul actual daca PSD nu este in stare sa gaseasca oameni noi si vine tot cu oameni uzati, dar dati ca noi, atunci poate sa dispara linistit. Cei care vor, pentru ca exista si din astia, pot crea un PSD nou. Curat si puternic.
    3. Actualii pesedisti, cu cateva exceptii, nu au nicio tangenta cu social- democratia. Din contra sunt ipocriti si nerusinati. Daca mai trebuie argumentat o pot face.
    4. Ca de obicei este cel mai simplu sa stai pe margine si sa comentezi greselile altora. Nu vad de ce Mitrea se crede mai bun decat Geoana.
    Iar Iliescu ce mai vrea? E adevarat ca este cel mai bun politician la ora actuala. Dar sa faca ce? Timpul lui a trecut. E anacronic. Sa conduca PSD-ul incotro?
    5.Nastase nu mai poate sa reinvie PSD-ul anilor
    2000-2004. Alta este conjunctura interna.
    6. Sunt cativa tineri excelenti in partid care ar trebui promovati si sustinuti; asta ar fi sansa pesede-ului. Baronii ar trebui scosi pe linie moarta si sa le fie taiate aripile.
    7. Nu am votat si nu o sa votez in viata mea rosu. Dar mi-am dat si eu cu presupusul…

  10. Dragnea e solutia! E un tip echilibrat, inteligent, are ceva charisma, n-o sa-i spuna nimeni Prostanacul, departe de el acuzatia ca ar fi corupt si are fata de Diaconescu avantajul ca pana in momentul de fata nu a pierdut nicio batalie politica. La el in judet nu-i sufla nimeni in ciorba, e jupan carvasazica, are experienta in constructia institutionala si administrativaa, in fine, eu zic ca e bun. Normal, cel mai bun tot Bombonel ramne, dar deh, cu dosarele lui nu prea ii mai da mana sa iasa in fata. Ar iesi bietul, dar e vulnerabil. Iar PSD-ul nu-si mai poate permite sa piada si viitoarele alegeri. Hahahaha!!!

  11. Apropo.
    Daca “tarul” Basescu are Rasputinul sau,ar trebui ca restul de politicieni sa-si angajeze
    “consilieri” pe contraviolet, vraci, specialisti in voodoo, descantatori, cititori in stele, vrajitori, ghicitori, iluzionisti,etc,etc…

  12. Buna seara d-le Ciutacu,

    Indiferent ce va vor spune altii,chiar daca s-au enervat cu totii,eu va spun FELICITARI, pentru comentariul pe care l-ati scris!
    Aveti perfecta dreptate.
    Pentru mine sunteti asa cum descrie dl D.Puric “Omul frumos”.
    Daca nu urmarirati astazi emisiunea de pe Tvr1,poate aveti timp sa o gasiti pe netul televiziunii si as fi incantata sa-l invitati intr-o zi in emisiunea Dvs.

    Va doresc ,cu tot sufletul,sa fiti mereu asa!
    O saptamana viitoare cu multe satisfactii si multumiri,
    IoanaP

  13. In incercarea de a ajunge la gandul D-lui Ciutacu trebuie sa ne indreptam atentia supra „vehicolul” gandului – limbajul. Dumnealui foarte des apeleaza la figura de stil denumita „ironia”.Daca citim doar prima parte a primei fraze:”Dupa minim cinci ani de neobosita reforma interna…”ne dam seama de ce instrumente stilistice puternice se foloseste D-l Ciutacu ca sa administreze o „mustrare” si sa provoace dorinta de corectare a situatiei aparute in PSD. In propozitia aceasta intalnim o interesanta si dificila utilizare a „ironiei” in combinatie cu alte figuri de stil. Ceea ce se potriveste „ironiei” folosite de D-l Ciutacu ar fi: „…acea figura de stil in care limbajul inseamna in mod literal exact opusul a ceea ce dumnealui intentioneaza sa spuna” ; altfel formulat dumnealui enunta ca e vorba de ”5 ani de neobosita reforma interna” cand de fapt este contrariul; ca nu s-a facut nimic concret.Cum ajunge careva dintre ei la „varf” musai trebuie sa arunce in lupta „reforma”, cuvantul magic, continutul caruia insa nu prea este cunoscut de nici unul. Culmea ironiei este ca „reformistii” nu o data au anuntat, cu surle si trambite, ca vor face o reforma din temelie; n-au izbutit, si totusi ies la bataie din nou si din nou pentru a mai ajunge o data la varf, si a mai rata a nu stia oara sa faca „reforma”. Pai, nu merita acestia, nu doar o batjocura usoara, ci o ironie usturatoare? Si d-l Ciutacu isi imprastie ironiile fara „pic de apasare”. Bravo!

  14. mi-a placut comentariul cu alinierea planetelor ptr a castiga geoana,dar ce sa-i el nu a vrut.gafele sale ma face sa cred ca poate a facut pact cu basescu ca sa castige marinarul ca prea multe a facut,nu-i asa..cu respect d-nule ciutacu,sunteti pe aceeasi lungime de unda cu mine

  15. Un pic pe linga subiect: macar pesedistii se joaca de-a reforma. Pedelistii nu se joaca! Il arunca pe Honorius DinCauza Prigoana la lupta. L-am auzit de dimineta zicind ca el a votat fix din aceleasi motive pentru care au iesit in strada tinerii la revolutie. Pai sa ma ierte! Acum 20 de ani “honor” Hormonius nu stia sa faca caca singur la olita! Despre ce vorbeste asta? Poate ca i-a iesplicat tac’su!
    Imi vine sa vars! Pesedeii ca sa-i rupa gura astuia…. au ales sa taca! Macar de-ar face-o si pe viitor! Ca daca ies tot cu aia de-i citai matale in articol isi vor gasi locul 3 pe care chiar il merita!
    BANZAI Crin!!!!

  16. Cam cata obraznicie si nesimtire sa mai induram de la plosnitele astea portocalii?! Cum isi permite putoiu’ ala de prigonius sa iasa pe tv si sa spuna ca a candidat din acelas motiv pt care au iesit tinerii in 89 in strada?! Pai stie el, bogotanu’ dracului, care n-a rabdat in viata lui de nimic, ce ne-a manat pe noi, cei care atunci ne-am riscat viata printre gloante?! Stie el ce era-n sufletele celor care-au lasat casele si familiile in urma, riscand totul, pt un viitor decent pt copiii lor?! Il bate Dumnezeu din cer si sufletele nevinovate spulberate in acele zile si n-are sa aiba parte de nimic din ce-si doreste, nefericitul, ca nu-si poate permite sa insulte memoria sacra a unui intreg popor, chiar daca tac-su-i pupincurist de frunte al ezotericului viole(n)t si-l dreseaza si pe el sa fie sluga prea-plecata! Ce rusine, ce imensa, adanca si deplina rusine pt tara asta!!

  17. Nu stiu de ce, dar cand ma gandesc la viitorul PSD-ului ma gindesc la Victr Ponta.
    Ar fi o solutie……poate buna.

  18. PSD este un “cal mort”.De reforme nu are cum sa fie vorba.”Bazinele electorale”se secatuiesc,biologic vorbind si inafara de asta sunt reprezentative in zonele sarace cu sanse slabe sa perceapa si sa inteleaga progresul dorit in tara(ca fapt divers sunt si zonele cu cele mai multe fraude electorale).

  19. E putin cam ciudat tot comportamentul asta, cand Geoana era gata gata sa castige alegerile toata lumea zicea ca Geoana rulex, nu mai era nici prostanac, nici idiot, nici paria PSD-ului. Acuma dupa ce le-a pierdut pentru ca nu a facut campanie murdara atacandu-i familia lui Basescu, acuma el e cel mai rau om posibil si imposibil din Romania. Cam pupincuristi is cam cu 2 fete is toti romanii care acuma si-au schimbat subit parerile.

    Cat despre PSD, din punctul meu de vedere, daca doar prin masinarie politica, spaga, voturi multiple, ajutor din partea institutiilor statutului si asa mai departe, daca doar prin metodele astea pot fi castigate niste alegeri (oricare ar fi ele) atunci mai bine nu se mai fac si o data la 4 ani se schimba presedintele si partidul de la guvernare. Is 3 partide mari, atunci alea 3 unu la 3 ani, i se da majoritate in parlament, si guvernul si-l face cum vrea, presedintele seful de partid sau alt candidat nominalizat din partea partidului si s-a terminat balciul.

  20. Aveti dreptate domnule Ciutauu in tot ceea ce spuneti: setea de putere e atat de mare incat abia astept sa ii vad cum se dau unii pe altii in gat cu tot ce se au la mana. sunt convinsa ca pe masura ce lupta va deveni mai serioasa, vor incepe sa se retraga unul cate unul ca sa nu aflam cine stie ce despre ei.

  21. @alien : Multumesc! Esti TOTAL in asentimentul meu , si mi-ai exprimat la perfectiune gandurile si vorbele pe care le-am avut cand l-am auzit ce-a “scos” din el pe “beizadeaua lu’ tata” …!!!

  22. Din jale s-a-ntrupat, Electra.Pardon asta e pe la teatru şi nu în politică.
    Situţia din PSD e pe deplin europeană. La fraţii lor mai mari, socialiştii francezi sunt tot felul de aripi, e drept, conduse de două doamne urmaşe ale Ioanei d’Arc, Martine şi Segolene

  23. Am vrut sa postez comentariul asta pe blogul emisiunii Sinteza Zilei dar ca de obicei IT-istii de la antena3.ro nu sunt capabili sa tina un blog mergand.

    E vorba de discutia de acum despre energie: Stiu ca e greu dar nici chiar asa, o fi o treaba si cu energia asta dar nici sa faceti OTV din Sinteza Zilei 🙂 Vad ca doar domnul Vozganian o tine sus si tare dar totusi…

  24. V-am urmarit in aceasta seara si va felicit pentru luciditate si ironia fina. Politicienii astia sunt absolut ridicoli, traiesc intr-o alta realitate. Daca este sa vorbim de astfel de apucaturi, filmul Sherlock Holmes, prin perosnajul negativ mi-a amintit de Basescu, mai ales la faza din Parlament, cand acel individ vroia sa-i distruga pe parlamentari. M-a amuzat teribil asemanarea cu Basescu, doar ca acolo nu s-a reusit distrugerea Parlamentului…

  25. Aparent D-l Ciutacu este „fara pic de apasare sau interes pentru (pana la urma) transarea unor rivalitati politice interne si plata unor polite” dar tot dumnealui afirma ca „ma dezamageste ca numele unui tip de calibrul lui Diaconescu e fluturat ostentaiv si cinic”.De ce oare este D-l Ciutacu deziluzionat, deceptionat ca un anumit „nume cu rezonanta” in PSD intampana ostentatie si cinism din partea celorlalti? Pentru ca purtatorul acestui nume este un OM inzestrat cu niste calitati reale: un foarte bun strateg, organizator, neintinat, cinstit, cu bun simt,etc.Si asa un om nu ar trebui sa se lase inselat de falsii „sfatuitori”, ca dincolo de strangeri de mana, de asa zisele „intelegeri reciproc avantajoase” de fapt se cauta sa fie dus cu presul. D-l Ciutacu care are o privire patrunzatoare ca cea a „rasului” vede clar pericolul ce i se pregateste D-lui Diaconescu si cuvintele lui suna ca un avertisment in privinta acelui fost lider ale carui dosare de la DNA „s-au rostogolit pe scarile Parlamentului”.Hai, ca ma distreaza aceasta constructie sintagmatica; parca le si vad rostogolindu-se. Ce imaginatie bogata! Si nu-mi revin bine din ironia tocmai plasata ca D-l Ciutacu ne mai incanta cu o expresie in urmatoarea propozitie: „Vrea sa puna mana pe partid in beneficiu propriu si *sa tina pe cineva-n geam*”.D-l Ciutacu a inceput acest paragraf cu sentimentul de dezamagire si-l incheie la fel:”Si-l foloseste urat…”.M-ati incantat D-le Ciutacu.

  26. Voi incinge o mare petrecere cand tovarasul Iliescu va decide ca nu mai are ce cauta printre cei in viata. Pam- pam.

  27. “O sa fiu cu ochii pe activitatea lui Andrei Chiliman si pe al lui Radu Stroe pt. ca politica de haita trebuie sa inceteze “- ATI AUZIT TUPEU SI AROGANTA MAI MARE CA LA Beizadeaua lu’tata Prigoana…???
    “Mucea” asta a’lui Prigoana , nu ti-a dat si tie , Victore , asa in “particulier” , vreun avertisment ca ar fi bine “sa-ti bagi mintile-n cap…” ?
    Vai-si-amar…! Asa tata … , asa fiu… ! (desi avusem o parere putin mai buna despre Prigoana senior , dar m-am inselat !)

  28. Arogantule, n-as putea sa ti-o iert daca nu vezi pozele cu cel mai tare baiat de baiat de ministru de economie… FFF tare. Asta aroganta…nu jucarie!

  29. @Alecs: nici macar Basescu nu-mi poate provoca asemenea satisfactii sadice. da’, ma rog, nu te poti caca-n gustul omului…

  30. am mai zis si cred ca nu am fost inteles bine, in rromanika, la putere, sunt doar serviciile secrete(daca nu ma credeti uitati-va pe buget). astia au lasat psd-ul din brate. atunci cand va deveni un partid adevarat, bordat cu oameni care stiu ce cauta pe acolo, va avea 10%, atat si nimic mai mult.

  31. Buna seara,
    am citit toate postarilecu privire la SFARTECAREA dintre psd-isti ,ce sa zic….acest partid se scufunda in propria MOCIRLA .Atat timp cat in partid mai stau NASTASE, MITREA, DL. ILIESCU …ESTE CA SI DESFIINTAT.NIMENI NU MAI DORESTE SA AUDA DE PSD,BATRANII nu se dau dusi deoparte, nu vor sa lase TINERETUL . Ce daca nu au experienta ,nimeni nu sa nascut invatat ,sunt o serie de tineri capabili ,inteligenti buni sa conduca ,dar trebuie sa se mai rodeze.
    ce sa te faci cu PURISANII care nu si nu ,trebuie sa guverneze,sa fie MEREU PE CAI MARI.Regret ce se intampla in partid,dar bine nu le va fi .

  32. Eu sunt de parere ca pentru democratia din Romania ar fi ideal ca din PSD sa se nasca vreo 3-4 noi partide!
    Sa fim seriosi…lideri sunt!

  33. Pana D-lui Ciutacu abordeaza pana si filozofia orientala, Feng Shui, ca sa motiveze lipsa fericirii totale a lui Nastase daca candideaza la sefia PSD-lui: „…il incurca la feng-shui imaginea de corupt…si amintirea unui regim politic in care oricine a ridicat glasul a fost calcat pe gat”.De ce tocmai pe „gat”? Intrebati-l pe D-l Ciutacu.
    Feng Shui-ul nu l-a favorizat nici pe Geoana pentru ca „mediul energetic nu a fost perfect echilibrat”; in formularea D-lui Ciutacu suna in felul urmator:”A reusit sa piarda pana si cand toate planetele se aliniasera in favoarea lui” ca sa nu mai vorbim de declaratiile recente ale sotiei dumnealui cu „ atacuri energetice”.

  34. Mitrea presedinte la psd !!?? Ar fi minunat.La urmatoarele alegeri psd n-ar mai depasi opt procente,sau si mai frumos…se va “integra in pdl.

  35. Bravo, la obiect, altfel astia sunt lideri? Alde: Basescu, Geoana ,Nastase, Antonescu, Vadim??????? Adica: obsedatul, prostanacul, impostorul, curva, si nebunul? Vorba lui Badea : la asa tara asa conducatori. Aproape ca-ti vine sa razi……. Mai bine zic ca si Eminescu: “SA DAM FOC LA PUSCARIE SI LA CASA DE NEBUNI” Alfel nu cred ca ne mai facem bine vreodata

  36. Nimic de comentat la cele scrise de Victor Ciutacu, extrem de multe de comentat la unele din comentariile postate aici. Problemele opozitiei nu ar trebui sa-l bucure pe nici un om normal. Culmea e ca nici macar mafia portocalie nu are de castigat dintr-o asa situatie.
    Va fi mai rau ca-n Argentina 🙁

  37. Ma risc si spun ca ducem lipsa de lideri, orinde te uiti in jur cam asta vezi, nu sunt lideri autentici, nu spun aproape nimic, sunt lipsiti de viziune iar actiunile lor sunt jenibile! Nu se poate sa nu fie si oameni cu un caracter puternic, cu o gandire realista sau de actiune. Acestia, ori stau in randu’ doi, trei…ori nu sunt lasati sa se faca auziti. Eh, daca asta le place, asta vor avea! Suntem condusi de neaveniti, duplicitari si chiar mai mult de atat!

  38. Intre timp, Iliescu a facut-o putzin prostanaca si pe Mihaela Dragostea Mea. A declarat ca tehnicile paranormale sunt niste prostii si ca doar naivii si cei neinstruiti cred in asa ceva. Mihaela Geoana spusese la Antena 3 ca Mircea a fost atacat energetic. Looooool.

  39. Un gest de minim bun simt ar fi fost ca Mircea Geoana sa lase locul liber la sefia partidului.
    Nastase, Mitrea, Diaconescu si toti ceilalti din aceeasi generatie politica ar trebui sa faca un pas inapoi si sa lase locul tinerilor, iar din randul tinerilor ar trebui sa se aleaga si presedintele.
    Acest lucru ar insemna restructurare si ar da un plus de credibilitate PSD-ului. Sintagma “fostul partid comunist” si-ar pierde sensul.
    La timpuri noi, oameni noi. Nu-i mai doresc la conducere pe cei care au pierdut si au facut de rusine partidul si mai ales oamenii care au crezut in forta lor.

  40. Cred ca singura sansa ca PSD sa devina iar un partid puternic este sa aduca la varf oameni imaculati, tineri, cu ambitie si cu ceva dorinta de a misca tara asta intr-o directie buna. Si, bineinteles, normali la cap si cu bun simt. Sa lase povestile cu flacarile violet, energiile negative si spiritul bantuitor. Oamenii de azi nu mai sunt cei din anii ’90 (cel putin o parte dintre ei). Si cu siguranta cei care nu l-au votat pe Basescu pentru galeti l-au votat pentru ca, din pacate, au avut alternativa extrem de proasta (nu cred in varianta “si mai muta de la zoo, decat Basescu). Pai daca iesea PSD, ce se intampla cu gastile care se bat acum? Era razboiul si mai aprig, fiind conectati direct la conducta.

    Una peste alta, cred ca un partid revigorat, cu oameni curati, capabili, verticali si care sa condamne fara teama mizeriile din partid si sa ia masuri au sanse mult mai mari si populatia care conteaza s-ar misca la vot. Altfel vor alege iar sustinatorii fanatici, propagandistii (ambelor tabere) si cei care voteaza cu primaru’ la fiecare alegere.

  41. Cand ma gandesc ca pe amaratul asta de Geoana(acum si nevasta-sa vede fantome) l-ati sustinut impotriva lui Base….

  42. Io zic ca oricine ar veni, la orice partid, pe cea mai inalta functie, i s-ar gasi de urgenta pete/bube-n cap. Pentru ca asa suntem noi. Nu cred ca o gasca n-ar arunca cu noroi in cealalta. Si in loc de “adunarea randurilor”, de urgenta, s-ar pune problema de ce ala si nu asta.
    Si de aceea exista pericolul spargerii partidelor, a migratiei politicii, a aparitiei a fel de fel de impostori care se dau drept lideri. In Romania de 20 de ani, la varful partidelor, se afla cam aceiasi oameni, rotiti si reveniti pe functii. In asazisa “democratie consolidata” exista schimbari la varf in momentele de cumpana (alegeri pierdute, alegeri castigate, erodare a puterii detinute).
    La noi, vorba Iliescului, iesi doar cu picioarele inainte din politica.
    Si ne mai miram ca cei din linia a doua sau a treia -cadrele- nu ajung decat cu greu in fata.
    O exceptie ar fi Taranca din Plescoi, care nu se stie cum a urcat Golgota politicii atat de repede.
    La PSD exista cativa tineri excelenti, ca si la PNL, in primul mandat, cu scoala eleganti in exprimare, finuti, placuti. Dar fara sanse reale atata timp cat dinosaurii stau pe pozitii si viseaza in continuare la cai verzi pe pereti…

  43. D-lor, de PSD are nevoie societatea noastra,chiar si numai ca factor nociv (cum ar spune rautaciosii).
    O problema o constituie existenta a 3 partide puternice, care va duce mereu la solutii de compromis. Acum, din cele 3 partide cel mai inoportun este PD-ul , pornit de la stanga si migrat mai in dreapta PNL-ului, partid in care s-au adunat toti hotii si tradatorii, a carui singura doctrina este jaful.
    E adevarat ca tiparul unui astfel de partid a fost introdus de PSD insa PD-ul a desavarsit un sistem caracatita de tip mafiot si dictatorial.
    Acum despre alegerile ce vor avea loc nu cred ca ar conta prea mult. PSD-ul va mai avea o sansa dupa moartea lui Iliescu.
    Daca e sa fim corecti, Nastase este cel mai bun om politic din PSD, dar el cred ca ar face o cariera politica stralucita eventual in Rep Moldova, pentru ca in Romania este compromis pe viata, si atata timp cat exista un Basescu sa afiseze asta pe tapet nu va uita nimeni treaba asta.
    Geoana avea figura cea mai incoruptibila la momentul la care a ajuns presedinte. Exercitiul asta insa nu mai merge. Nu mai poti pune in fata oameni decenti si cu imaginea nepatata ca Diaconescu pentru ca ei nu au rautatea necesara sa conduca singuri, astfel ca vor fi mereu banuiti ca fac jocurile unor grupuri de interese.
    Daca imi este permisa o parere personala, singurul om care ar avea capacitatea sa conduca acest partid si ar putea obtine sprijinul si macar fortat al majoritatii ar fi Ponta. Nu-l simpatizez in mod extraordinar, insaeste cel mai potrivit pentru viitorul partidului. El a crescut in gradinita PSD-ului, realizand niste lucruri extraordinare pentru tinerii din toate partidele; practic celelalte partide nu aveau organizatii de tineret cand TSD organiza scoli de vara, sau evenimente de amploare (Ex Primavara Social Democrata, congrese,etc), a impus tineri in conducerea partidului si pe listele de candidati, etc. Pe langa acestea este mai activ si are mai mult sange decat Diaconescu, chiar daca si la el s-ar putea arata pete de prin trecutul propriu sau al familiei.
    Sa fim seriosi rechinii nu se vor retrage, dar cred ca nu vor mai face greseala sa ramana asa vizibili.
    Parerea mea..
    Parerea mea…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.