Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sfârtecați-vă-n voia voastră, pesediștilor!

Sfârtecați-vă-n voia voastră, pesediștilor!

După minim cinci ani de neobosită reformă internă, numele pronunțate în lupta la vârful PSD sunt Geoană, Năstase, Mitrea și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu. Pe post de adjuvanți, pe la colțuri, se rostește șoptit: Diaconescu, Ponta, Dragnea. Mai lipsesc Oprescu, DIP și Grupul de la Cluj…

La nivel de feeling personal, dar fără pic de apăsare sau interes pentru (până la urmă) tranșarea unor rivalități politice interne și plata unor polițe, mă dezamăgește faptul că numele unui tip de calibrul lui Diaconescu e fluturat ostentativ și cinic, pe post de sperietoare anti-Geoană, de Mitrea. Miron e deștept și cinic, își vede și își urmărește interesul, se pot încheia cu el înțelegeri reciproc avantajoase pe termen limitat, dar Cristi greșește dacă se lasă numai pe mâna lui. Fiindcă fostul lider sindical, devenit de-o vreme (întâmplător, cam de când i s-au rostogolit pe scările Parlamentului dosarele de la DNA) extrem de concesiv cu Băsescu, vrea să pună mâna pe partid în beneficiu propriu și să țină pe cineva-n geam. Și-l folosește urât…

Năstase-i bun, știe politică și organizare la marea meserie, da-l încurcă la feng-shui imaginea de corupt (e drept, minuțios accentuată de Băsescu prin intermediari, dar discutăm despre ceea ce este, nu despre ceea ce ar fi bine să fie) și amintirea unui regim politic în care oricine a ridicat capul a fost călcat pe gât. Geoană-i un arivist și un loser de meserie. A reușit să piardă până și când toate planetele se aliniaseră în favoarea lui. Dacă ar fi fost în stare să realizeze câtă dezamăgire și disperare a generat prestația lui penibilă din turul doi al prezidențialelor, ar fi demisionat imediat după anunțarea oficială a rezultatelor oficiale. Dar omu-i prea ahitiat de putere și disperat să-și prezerve privilegiile politice pentru a face un pas înapoi.

Singurul care, teoretic, n-ar avea nimic de pierdut e eternul Iliescu, în definitiv singura carte câștigătoare din istoria PSD. Da, au trecut anii peste el și poate fi agitat cu dosarele revoluției și mineriadelor, dar, dacă tot iubește atât de mult partidul pe care l-a fondat, să iasă la bătaie-n nume propriu. Fie și pe termen limitat (până-n alegerile parlamentare viitoare), cu mandat imperativ de recâștigare a poziției de lider a PSD și, în paralel, de identificare a unui moștenitor politic.

Cu mențiunea că mă bucur că am reușit până acum să-i enervez pe toți combatanții, cam atât am avut de scris pe tema asta. Din partea mea, să se sfârtece-n voie!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

113 thoughts on “Sfârtecați-vă-n voia voastră, pesediștilor!

  1. cred c-ar fi o perioada buna pentru nea nelu sa se bage, totul este sa si vrea. ceilalti competitori nu sunt suficient de tari pe moment, unii dintre ei inca isi ling ranile iar dupa altii (ex. grupul de la cluj)s-a tras deja apa istoriei. un alt avantaj ar fi ca, in principiu, o sa-l lase in pace, stiind ca toata combinatia este pe un termen limitat

  2. Ei se sfîşie, iar cineva rîde cu gura pînă la chelie.
    Păcat, că în PSD mai sunt totuşi oameni de valoare, în afara celor enumeraţi de dvs., dar neavînd “gaşcă” …

  3. “A reușit să piardă până și când toate planetele se aliniaseră în favoarea lui”

    Da, dar flacăra violet i-a atacat energetic mojoul. Haaa!, la asta nu v-aţi gândit. Ce ţară avem, domnule Ciutacu, să vorbim despre aşa ceva în secolul XXI. Pe lângă asta gudurările pesediste pe lângă perspectiva ciolanului pălesc.

  4. O analiza foarte pertinenta, de acord in totalitate. Foarte bun.Ar trebui citit de toti dobitocii.(din psd)

  5. Intrebarea e… de unde scoate partidu’ asta un om capabil sa castige niste alegeri prezidentiale peste 5 ani ?
    Atata timp cat nu va avea un lider care sa stie sa se bata, nu vor mai pupa clanta Cotrocenilor prea curand.

  6. CORECT !
    … dar regretabil… , era (PSD-ul , ca partid de opozitie …) “un rau necesar”…! Acum , in mare parte , sarcina “cade pe umerii” PNL-ului… , daca va fi in stare “s-o duca”…!!!

  7. Pana la urma ce cauta Diaconescu in PSD?Nu se potriveste in cuibul ala de pui de lele sub nici o forma.Spui tu ca Nastase e bun si ai dreptate in parte.E de nota 4 intr-o clasa in care toti sunt corigenti.E mai bun ca basescu(ceea ce nu e o performanta dupa nici un standard)…Problema e a noastra…Suntem condamnati sa vedem aceleasi fete iritante de 20 de ani.Ne-am cam saturat?

  8. Sincer sa fiu nu ma intereseaza cine iese pentru ca, in opinia mea, aceeasi va fi soarta partidului : sa fie pe locul 2, poate chiar pe 3 daca partidul Crin Antonescu va continua sa creasca.Mitrea e clar ca isi urmareste interesele obscure prin sustinerea lui Diaconescu, tragand in Geoana permanent, insa uitand ca el a fost printre oamenii care au tras partidul in jos ca imagine.

  9. Daca vreodata, printr-o greseala fatala pentru noi, ar ajunge un bleg si un plictisitor ca Melescanu in fruntea PNL, ce cand vorbeste este ca si cand ar tacea si care este si cel mai duplicitar individ ever si daca ramane tot Geoana la PSD, Basescu poate sa-si mai dea singur din pix, inca doua mandate si dupa aia sa o lase si pe Udrea, prin decret prezidential, drept urmasa absoluta!

  10. In afara de Iliescu nu cred k sunt mai mult de 2 oameni in PSD care sa poata ridica partidul. Iar daca Iliescu va candida nu cred ca va putea cineva sa i se opuna si nu stiu daca ar fi cineva in stare sa castige in fata lui.

  11. Un singur lucru as mai adauga si anume cum credeti ca s-ar fi purtat Geoana si cum ar fi actionat daca era el in locul lui Crin? Credeti ca l-ar fi sprijinit pe Crin atat de puternic impotriva lui Basescu sau facea blat cu tiranul? Imi amintesc cum ne promitea Geoana ca el e adevaratul candidat impotriva lui Base si nu Crin si cum l-au servit toti si el a distrus sansele noastre pentru o tara fara Basescu.

  12. Din trista mea experienta de viata se pare ca nu am invatat nimic, pentru ca nici acum nu-mi musc limba cand nu sunt incantat de ceva. Sa nu fie cu suparare dar prin titlul articolului de fata domnul Ciutacu ii “musca” pe PSD-sti cum nu se poate mai tare.
    Cuvantul “sfarteca” are intensitatea cea mai mare in familia cuvintelor care sunt provocatoare de chinuri insuportabile; ii cauzeaza “victimei” acestei
    actiuni rapide sa muste chiar pamantul.
    Nu pot spune ca daca ar fi folosit D-l Ciutacu cuvantul “a sfasia” ar fi fost cu mult mai “bland” fata de PSD-sti, ca si acesta are conotatia de “a sfarteca cu coltii”.Urmarim cu atentie si ingrijorare ce se va intampla.

  13. Eu as propune ca cei mai buni sa “emigreze” la PNL, sa intareasca randurile opozitiei. Restul??!! Unde-a’ntarcat mutu’ iapa!
    Aaaa! Uitasem! Stanga-dreapta?! Mai da-le dreaq de directii ca tot acolo ajung.

  14. Chiar daca nu am fost si nu sunt un simpatizant al PSD-ului trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca domnul Cristian Diaconescu ar fi un castiga pentru intreaga clasa politica romaneasca, daca ar deveni presedintele PSD. Eu studiez in Italia, tara in care se stiu problemele cu romanii. Cand Diaconescu a fost la Roma a avut un punct de vedere extrem de vertical si intransigent respingand hotarat toate insinuarile jurnalistilor italieni.

    IN cele din urma a fost intr-o vizita la colegiul unde stau, prilej cu care a vorbit extrem de deschis.

  15. daca ma gandesc mai bine, 80% din PDL-ei sunt crescuti sub nea Nelu, recte independentii K alde Oprea; de ce nu i-ar reuni Bunicuta pe toti psd-ei si pd-ei sub fustele ei matusalemice:)?

  16. Domnule Ciutacu,
    Nu ati reusit sa ii enervati doar pe combatanti ci si pe unul dintre simpatizanti. 🙂
    Asa ca de nervi inchid calculatorul si incerc sa adorm.
    Eu oricum va admir si sa respect pentru ca sunteti genial si arogant. 🙂
    Cu drag

  17. ‘Cartea castigatoare’ Iliescu a fost cea pe care a pierdut Geoana alegerile astea (dincolo de propriul penibil). A putut fi asociat cu comunismul si mineriadele si dupa 20 de ani.

    Astia nu au chiar niciun nume mai acatarii. Calibrul lui Diaconescu? In cheie minora, de soprana castrato… Imi aduc aminte cum torcea ca m mata cand il chemati voi la emisiuni si-l scarpinati pe burta ce bun ministru de externe era. Si ce fite agresive, de tatica de cartier care-si da ochii peste cap, exhiba tot in emisiunile voastre dupa ce n-a mai fost ministru.

    Ba, problema astei tari e ca nu mai exista barbati. Forta, verticalitate, anvergura, voce de bas – testosteron! Nu se mai nasc din astia. Ma rog, Bashescu are, dar ce folos.

  18. Ultima ruga

    tot ceea ce conteaza este CREDINTA!! cand pana si credinta este batjocorita nu mai ramane decat sansa sa lupti… nu vezi romane ca ei isi bat joc de insasi credinta noastra? desteapta-te romane!!!

  19. la un popor de cacat cam cum credeati ca sunt conducatorii? asa cum a zis si Badea sa dea Dumnezeu si Maica Precista sa fie cat mai rau, o sa ne-o sugem intre noi sa avem ceva cald in stomac si totusi pana crap mai sper… chiar si la o forta intergalactica.

  20. ..una dintre şansele psd-ului e să îl aleagă pe V.PONTA preşedintele partidului…părerea mea

  21. PSD are cea mai mare problema de lideri credibili din toate partidele de pe scena politica. Unii au anatema de corupti, altii sunt slabi… Uite asa o sa ne rugam de Iliescu sa mai traiasca vreo 20 de ani si sa mai conduca o tura partidul.

  22. dei nu ma dau in vant dupa tine, ciutaculr, acest articol mi-a placut! scurt si la obiect !felicitari

  23. Iliescu a fost “cartea castigatoare” dar si el are o imagine terfelita de Basescu si, din pacate, nu foarte multi ani ramasi.

    Singurul care poate sa creeze acel spirit de unitate in cardul organizatiilor de partid judetene este Adrian Nastase. Nu trebuie facut concurs de frumusete la dosare “Dosarul suplu” pentru ca la capitolul respectiv Geoana sta foarte bine si am vazut cu totii ce a reusit sa faca “imaculatul”.

  24. as dori sa stiu parerea dvs. despre,cum ar fi aratat Romania daca Geoana cistiga alegerile !? Asta dupa ce ia-ti facut aceasta descriere.Va multumesc anticipat !!!

  25. In afara de Diaconescu si Ponta chiar ca-i dispretuiesc pe toti. Bine zis – sa-i lasam in pace sa se hacuiasca. Pasarea pe limba ei piere, asa si PSD-istul dupa apucaturi (daca dispare Basescu, acelasi lucru se va intampla si la PD, ca-s aceeasi specie). Crin si PNL n-o aiba decat sa mature ramasitele, daca au tact si nu fac vreo tampenie. Nu de alta, dar tot romani sunt si ei: de la noi te astepti intotdeauna la ce e mai stupid…

  26. parerea mea este ca nu prea mai au nici o sansa sa castige alegerile cu aceasta atitudine care nu ii caracterizeaza. la orizont nu se vede nimic bun si capabil sa rezolve criza in care se afla. din pacate nu merge ca la fotbal sa ia unul, doi de la adversari. in politica faci transferuri doar cand ai luat titlul sau esti aproape de el. psd-ul inca traieste din punctele stranse de ion iliescu. o implicare a lui, in afara de functia de “antrenor” ar pierde si acele puncte. nu mai poate trage corabia dupa el din functia de capitan, a dat prea mult la “picioare”. totusi, poate sa ia pe cont propriu partidul si sa arate romanilor ce este comunismul cu fata umana. asta cred ca este ultima lui provocare. sa le demonstreze el capitalistilor ce poate face un “tatuca”. eu zic ca are ceva sanse intr-o romanie care regreta din ce in ce mai mult acele vremuri. povestile despre cat de rau era in comunism tind sa fie uitate si inlocuite cu legende despre cat de bine era, “hai ma ca pana la urma toti se descurcau”….

  27. Fiindcă fostul lider sindical, devenit de-o vreme (întâmplător, cam de când i s-au rostogolit pe scările Parlamentului dosarele de la DNA)……….Parca tin minte ca atunci cand se rostogoleau dosarele pe scari se afirma ca erau dosare politice.Atunci politice si acum penale? Care e adevarul ?

  28. eu cred ca ar trebui sa analizeze situatia partidului laburist din MB din perioada Thacher , cite alegeri au pierdut, citi lideri au schimbat pina au iesit cu Tony Blair. Cred ca ar avea de invatat in pregatirea unui lider, reorienrae in prezntarea doctrinei (chiar adaptari ale acesteia la realiatileRo) si poate in 4-5 ani sa revina ca optiune electorala majora.

  29. Am citit cu real interes EDITORIALUL din JN semnat de D-l Ciutacu ca si articolul “Am trecut, va anunt: nu contati pe mine”, de parca nici nu le-as fi comentat deja. Felicitari d-le Ciutacu.

  30. “partidul” asta in opinia mea ar trebui sa dispara. doctrinar nu e acoperit in fapte. la varf, fie la centru fie in teritoriu, toti sunt putrezi de bogati. toti au averi si mentalitati de latifundiari, de bogati din tata-n fiu. dupa parerea mea partidul asta n-a fost decat o palarie mare sub care s-au ascuns toti nomenclaturisti comunisti si fosta securitate sau cel putin o buna parte din ea. cu sau fara partidul asta viata noastra nu se va schimba cu nimic. vorbim aici strict de PSD. lista mai cuprinde si altele.

  31. Asa-i! Sa-si rupa gitul! Iliescu e prea in virsta sa mai iasa in fata. Daca PSD sta doar in Mitrea si Nastase apaimerita sa mearga dracului!!! Sint destui oameni cu cap pe acolo da’ nu-s din categoria “greilor”.
    Unii sint “prea tineri” altii….
    Geona nu are coaie nici macar sa se tina de promisiune si sa-si dea dracu demisia, ca asa a zis (daca pierd imi dau demisia)
    Spre stupoarea lui a pirdut! Demisia unde-i?
    Banzai!

  32. Singurul din PSD care, daca cistiga sefia,ii face lui Basescu “pietre la fiere si rinichi”,”angoase”,”nervi”,”mincarimi pe piele” etc.,este ILIESCU.Si ce mi-as dori ca Basescu sa le aibe pe toate astea din cauza bunicutei!

  33. Cat de trista tara putem avea, daca, dupa 20 de ani, sansa de revigorare a unui partid sta in mainile unui om de 80 de ani??? Fara a avea ceva cu Ion Iliescu ( recunosc ca este cel mai bun politician dupa 1989, desi nu-mi place! ) , ce naiba, la noi istoria se repeta la un interval atat de scurt?
    Mai sper ca poate iese ceva nou , curat , simplu si bun …

  34. @ corbalb ,
    în legatură cu CREDINŢA
    Eu sunt dintr-un judeţ cu mai multe biserici decat brutării,carmangerii şi scoli la un loc,doar barurile cred că se apropie de(sau depăsesc)numărul bisericilor.Când e lipsă de şcoli şi spitale să dam bani ca să facem garduri şi lucrări la biserici,clopote de zeci de mii de euro???Astfel,o comună în care un popă a fost şi primar si bancher(acum nu mai e popă,că a ramas primar şi cu banca le-a dat ţeapa la ‘credinciosi’-vorba aia”DOMNU A DAT,DOMNU A LUAT).Oamenii(marea majoritate)în general nu pot trăi de pe urma bisericilor sau a preoţilor,ei trebuie să mănânce.Banuiesc că dumneavoastră nu vă era foame când aţi scris comentariul “11:18 pm “.EU CRED IN DUMNEZEU,nu în biserică,nu în preoţi,nu pot asocia cu el multe lucruri şi nici nu pot sa I le atibui.Încă sunt tânar,mai am timp să ma lămuresc.Deocamdată muncesc pentru mâncare,nu ma rog să o primesc gratis..În speranţa că nu am suparat pe nimeni postez mesajul,poate mai sunt şi alţii ca mine,iar dacă am supărat,Dumnezeu iartă tot,nu?

  35. presedinte PSD Mitrea? ia intrebati-l ce manvre face cand era sing.la IUGC. eu parca asa stiu ca era inainte de 1989 sing. il stiu foarte bine de cand era un amarat de stagiar, un am lucrat cu el, lua halci de porc, vitel, vedre de vin pentru un cauciuc, de la amaratii de soferi ca si atunci ca si acum tot palmasii erau mai amarati,apoi dupa asa zisa revolutie a devenit lider de sindicat era pe basculante si lupta impotriva FSN- PSDR, sau cum se mai numea la acea vreme, apoi a intrat unde? in randurile acestui partid. Ia intrebati-l cat de moral este de ce l-au parasit si cate neveste? intr-o tara civilizata un astfel de om nici nu are voie sa conduca politic, dar la noi.. se spune ca unii politicieni ar fi de alte etnii cei care ne-au condus gen Lis, halaicu ajunsi la
    varf siavand neveste mai
    putin asa ca au facut bine si le-au parasit… deviez de la supiect, ce trebuie sa faca un conducator de partid ca sa fie dur? sa bata cu pumnul in masa? a mai fost unu si a sfarsit cu un milion de gloante in piept
    Da trebuie restructurat PSD sunt o multime de oameni buni si cu mult bun simt in PSD care ar putea prelua sefia dar pentru Dumnezeu nu Mitrea, care are destule bube el nu stie decat sa loveasca pe la spate, asa a facut si cand era la IUGC. Interesati-va putin. Director acolo era Ion … am un lapsus dar putei afla care a statin P-ta Univ. cu Ion Ratiu, salariatii stiau ca este in America nu-si puteau lua salariile iar el bine merci era la rev. din P-ta Univ. ing. sef era Ana R.
    Un bun presedinte de partid PSD ar pute fi Diaconescu, Dragnea sau chiar V. Ponta.

  36. Ce cred eu:

    1. Ion Iliescu este cel mai mare politician român al istoriei noastre postdecembriste;
    2. Adrian Năstase este un excelent politician, un om inteligent, expert în relaţii internaţionale. Un adevărat om de stat, care este apreciat afară mai mult decât în ţara sa. Mi se pare normal, la gradul de imbecilitate a prea multor cetăţeni din România;
    3. Cristian Diaconescu este un politician foarte bun, cu mult bun-simţ, aflat în continuă creştere a valorii sale;
    4. Mircea Geoană…dacă a fi prostănac înseamnă să fii, pe de o parte, suficient de fraier cât să pui botul la manevrele unui escroc precum SOV, iar pe de altă parte, acceptat şi apreciat de Marile Puteri- care i-au întors, pe bună dreptate, spatele bişniţarului de la Cotroceni-atunci, GHINIONUL nostru că nu-l avem ca preşedinte.

    P.S. Nu voi ierta niciodată PSD pentru că a contribuit, aliindu-se cu portocaliii în guvernul mult visat de Băsescu, la începerea distrugerii acestei ţări. Şi Miron Mitrea ar trebui să tacă naibii din gură.

  37. Cred ca il judecati prea aspru pe dl Geoana. Se pare ca domnia sa a fost tinta unui atac energetic din partea lui Basescu care i-a supt sangele si l-a lasat fara energie.

  38. Pare se ca nu este legat strict de articol ceea ce doresc sa scriu dar din moment ce pe buzele tuturora este “scandalul” in interiorul PSD-lui indraznesc sa spun, ca PSD-ul si in cele din urma si PNL-ul si-au vandut pielea Guvernului din moment ce au renuntat sa boicoteze dezbaterile asupra bugetului de stat.
    Pentru bani, pentru ce altceva. Bila alba sau bila neagra pentru ei?

  39. Nu am nimic impotriva d-nului Diaconescu,nici impotriva D-nului Ponta,sunt impotriva mentinerii in partid a celor care au coborat partidul pe locul 2 chiar daca au avut 2 mandate la presedintie….lumea se misca,se schimba,modelele politice alde Berlusconi,Basescu,Sarkozy se poarta.Din pacate nu cred ca vreunul dintre ei i-ar face fata.Dar ma gandesc la PSD si la Serban Nicolae.Incisiv,de bun simt moderat,poate prea calm uneori,dar sigur pe el si tare in drept.Oare ne-ar salva de gasca portocalie?Cred ca da,dar dupa o curatare a PSD.ALTFEL NU ARE NIMENI NICI O SANSA.

  40. Geoana a afirmat intr-o emisiune, unde erati prezent si dvs. ca, Base are protectie energetica de la o persoana, am inteles, de origine rusa. Aceasta este prezenta mereu in preajma presedintelui. Unul din putinele merite ale lui Geoana ca a facut astfel de afirmatii ,ori cu intentie curajoasa ori ca i se potiveste termenul de “prostanac” este ca s-a intrebat cu buna credinta care este situatia Sigurantei Nationale in aceasta privinta.
    Pe cand un articol despre framantarile din PD_L? Mai ales despre cei marginalizati ?

  41. Diaconescu a mai ratat si alegerile de la Bucuresti, ar fi pacat sa se faca de rusine pierzand o lupta in propriul pardid..toata treaba asta cu candidature lui Diaconescu e doar o facatura a lui Mitrea, ca mitrea sa si poata rezolva el linistit dosarele

  42. Va dati seama cine ne conduce, un obsedat paranoic care se imbraca in mov ca un travestit si un prostanac care il invidiaza pentru ca nu i-a venit lui primul o astfel de idee.Cand te gandesti ca milioane au votat doi terminati psihic,unul nebun si altul prost facut gramada!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.