Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sfârşit de campanie, fast forward

Sfârşit de campanie, fast forward

– Ponta propune-n ultima săptămână de guvernare un ministru (ce portofoliu, că nu-i liber nici unul?) de 25 de ani care a produs un portal de transparenţă-n HR-ul administraţiei publice. Cică, până la urmă, e consilier. Sigur că e o mişcare electorală şi sigur că tot politicul va dirija birocraţia de stat. Acreala pedeliştilor e, pe de o parte, ridicolă şi, o să râdeţi, pe de altă parte, întemeiată. Ei ar fi propus o curvă sau, hai, un traficant de ţigări.

– Noul hit al propagandei împotriva USL e Hertha Muller, altă mare cunoscătoare a realităţilor din România. Eu zic că-şi merită Meleşcanu decoraţia de 1 decembrie. UPDATE: L-au reactivat şi pe agentul Schwartz. LATE UPDATE: Nasolu’ se dă viteaz, da-i mai dispus la compromis ca oricând.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

53 thoughts on “Sfârşit de campanie, fast forward

  1. Pantalonii aia sunt din garderoba lui cocos?!Se pare ca i-a luat pe fuga sau a inceput sa intre la apa pe principiul,basica nici nu stii,cat de mic ai sa devii!Doua ipoteze cu aceiasi rezultanta,s-a cam stafidit si micsorat!Cocoratii,cocoratii…ce ne-am face fara ele,am fi mai putini generali,mai putini colonei…banale pentru niste banali!

  2. “Tatăl ei (Hertha Muller) a fost un șvab bănățean și, ca mulți alți cetățeni români de naționalitate germană, a fost înrolat în Al Doilea Război Mondial în Waffen-SS, iar după război își câștiga existența fiind șofer de camion. După venirea la putere a comunismului în România, a fost expropriat de autoritățile statului comunist român” (Sursa Wikipedia). Deci, sa ne intelegem, tatal ei a fost un SS-ist. Pai si atunci, de ce se plange ca a fost o persecutata a statului roman? Chiar merita ceva bun de la tara asta? Altii,nevinovati, saracii, au murit in puscariile comuniste iar astia, niste nenorociti de nazisti au scapat doar confiscarea averii? Si acum matracuca asta vine sa ne dea lectii de democratie? Putin ma interesaza premiul Nobel pe care l-a primit iar daca chiar il primesc toti nenorocitii…mi-e teama ca nu prea valoreaza nimic sau se da ca o rasplata pentru cine stie ce servicii. E o simpla opinie, buna..rea…asta e!

  3. Basinescu zici ca e cersetor in Piata Universitatii, daca nu ar avea cravata la git! Mai bine s-ar spinzura cu ea!

  4. @laurentiu_73: bravo ei c-a luat Nobelul, n-are nici o vina pentru trecutul lu’ tac’su, da’ asta n-o face preoteasa suprema a natiunii.

  5. @laurentiu
    Chiar, ai dreptate, ce mare lucru ca a luat premiul Nobel? Si de ce ne-ar interesa?
    Tu ai dreptul la o opinie (discutabila sau nu, dar a TA). Dar, cum, de ce sa aiba si EA, la randul ei, o opinie?
    Jos cu ea! Huo, fa!…

  6. Poate am gresit referitor la Hertha Muller dar revenind la individul din fotografie, nu stiu de unde si cine-l imbraca dar de data asta nu prea s-a nimerit la marimea hainelor cu raposatul de la care le-a luat la parastasul de 40 de zile.

  7. oftopic, voinea asta e normal la cap?! cum sa declare asa ceva? niciodata nu trebuie sa ai prea multa incredere in intelectualii astia de vitrina, multa carte dar practica zero,isi dau cu grebla in ochelari la prima iesire din birou.

  8. Nu pot sa cred cata nesimtire la herta muller aia. Foarte bine i-a facut șecuritatea ca a stat cu ochii pe ea, fiica de nazist ce e ea. Iar nobelul ala al ei, nu valoreaza doi bani. Am vrut si eu sa citesc o carte de-a ei, cu vulpea si vanatorul. N-am inteles nimic, un talmes-balmes de prostii. Ar trebui ingamfatii aia de la nobel sa citeasca sadoveanu si eugen barbu si de ce nu chiar pavel corut, sa vada acolo loteratura, nu inchipuielile fandositei asta care ne da noua lectii la noi in tara. Mai are sa mi-l laude pe cartarescu si gata. Cica si ala vrea nobelul acuma. Sa vina la mine ca i-l dau eu.

  9. nea basescule, concediaza-ti bre croitoru, ca stau pantalonii pe matale ca pe gardul primariei. nu-ș cum dracu se face, ca te-ai troglodit de tot, te supara rau ponta, antonescu si usl-ul? dupa 9 decembrie cred c-o smantaniși de tot… ce dracu fac baietii aia ai matale ca vad ca nu te prea mai ajuta?

  10. nea basescule concediaza-ti bre si consilierii, ca prea te mint de la obraz. sa-ti spuna mandea cum sta treaba, chiar daca matale nu vrei sa-l desemnezi pe ponta …vei fi suspendat, iar in perioada suspendarii ponta va fi desemnat de presedintele interimar iar apoi nici nu va mai fi nevoie sa te demita poporul prin referendum, nu vei mai fi dacat ceea ce esti si in prezent o mazeta… buna de facut caterinca atat de la palatul victoria cat si din parlament…ba poate si din ue.

  11. Domnilor, treziti-va! Legea nu-i da dreptul lui Basescu sa numeasca pe cine vrea el in functia de premier!! Un pic de atentie, va rog:
    Art. 103(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
    Atrag atentia asupra sintagmei “in urma”. Ea nu este echivalenta cu “dupa”, deci nu stabileste ordinea cronologica a actiunilor « consultare » si « desemnare », ci legatura lor de cauzalitate. Cu alte cuvinte, « desemnarea » este o urmare a « consultarii », o consecinta a ei, iar numele prezumptivului premier iese la lumina in toiul acelor consultari.
    O nominalizare de tipul Emil Boc, Mircea Basescu sau Simona Senzual nu este o rezultanta a consultarilor si, de aceea, este neconstitutionala. Nu ca asta ar conta foarte tare pentru Basescu …
    Acolo unde legiuitorul a avut in vedere doar simpla pozitionare a evenimentelor pe axa timpului, a folosit cuvintul « dupa », asa cum e cazul art 89 (1) :
    “După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul …..”
    Am observat ca liderii PDL, ca si consilierii presedintelui sau purtatorii sai de cuvint, au evitat in corpore, in interventiile lor publice referitoare la acest subiect, sa foloseasca sintagma “in urma”. Unii au inlocuit-o, fara remuscari, cu “dupa”, iar altii au scurtat-o, cazon: “Presedintele desemneaza, punct!” Or sti ei ceva …

  12. Recunosc: am incercat … dar n-am putut sa termin cartea Herthei Muller. Ma intreb cu ce-o fi opresat-o puterea comunista pe aceasta doamna? A avut posibilitatea, pe vremea tuturor “crimelor” ceausesti, sa studieze in limba materna si sa faca o facultate de limba straina…GRATUIT, din partea “criminalilor”… A plecat dupa ’89 pentru ca era opresata… mititica! Nu era publicata din cauza discriminarii. Pai, incercati sa cititi pentru ce a luat premiul nobel…mi-e sila!

  13. Ultima strategie a Presedintelui:se agita de o saptamana, spunandu-ne in diferite moduri, direct sau indirect, ca nu-l va numi Premier pe Ponta. Astfel, spera ca simpatizantii USL-ului nu vor mai veni la vot, din considerentul ca Preseintele nu va tine cont de vointa poporului, dupa cum C.C nu a tinut cont de vointa poporului la referendum. Presedintele nu este atat de bezmetic, incat sa nu inteleaga ca incalcarea Constitutiei ii va atrage demiterea, dar este sigur pe el si ca aceasta noua strategie ii va reusi si oamenii nu vor iesi la vot. El crede in continuare ca romanii, din cauza saraciei, a necazurilor, a lipsei sperantei, s-au tampit de-a binelea. Intotdeauna a avut o proasta parere de oamenii care l-a ales.Numai ca alegatorii lui reprezinta numai o parte din poporul roman.
    Earnest

  14. Pana la urma, cine sunt si de unde vin toti astia care se aduna, se organizeaza ei in asociatii, se inscriu ca formatiuni politice si dupa aceea candideaza ca sa castige institutiile de administrare ale statului? Si dupa care fac ravagii. Cine sunt toti astia si de unde vin? Mediu de afaceri, servicii sau si, si?! Bafta.

  15. @all: haideti sa nu ne cacam pe noi, Nobelu’ nu-i vreo diploma la festivalul judetean de folclor

  16. cei ce sunt sus ramin sus
    cei ce sunt jos nu au cum sa ajunga sus
    deci cei de sus se schimba intre ei

  17. Stranie aratare, ca un poltergeist iesit dintr-o pubela!
    Dar cata ranchiuna si hidosenie mai poate adaposti .Cand ma gandesc la anii pierduti la cheremul aratarii asteia, ma cutremur retrospectiv.

  18. Chiar daca i-ar face mare placere sa “rupa” USL, Basescu nu va face greseala sa nominalizeze un membru USL pentru functia de prim-ministru. Miscarea ar fi prea evidenta si – oricum – niciun membru USL n-ar accepta asa ceva. Mai degraba cred ca va cauta o personalitate respectata, cu atitudine echidistanta. De aceea cred ca Basescu il va nominaliza pe Tanasescu, pe Johannis, ba chiar pe Isarescu, eventual (dar mult mai putin probabil) pe Liviu Voinea.

  19. Ma uit la poza lui Gollum si nu stiu ce dracu lipseste. Ceva nu-i in regula, ceva parca nu se potriveste.Hait! M-am prins… In loc de pantofi cred ca i s-ar potrivi de minune niste bocanci scalciati, plini de glod.Ar fi mult mai aproape de adevar.

  20. Total de acord cu Hertha Muller.

    PSDul l-a “inventat” pe basescu si tot ei au ridicat PDLul de la 7% la 30%+ in vremurile de glorie ale oranjgutanilor. Cand spun PSD, ma refer la o parte din ei : Grupul de la Cluj impreuna cu virgil magureanu.

    PSD avea nevoie sa se “curete de pacate” cu ajutorul unui partid si a unui lider care sa exagereze grotesc “pacatele” lor. Astfel a aparut basescu si PDL care au dus coruptia, furtul electoral, hotia, sistemul securistic etc pe culmi inimaginabile si intolerabile. Acum, toata ura noastra este directionata doar impotriva oranjgutanilor.
    Sunt constient de asta si nu-mi pasa. Cine scapa Romania de basescu si clica lui (grupul de la Cluj/ioan rus inclus) merita sa fie iertat de toate pacatele.

  21. Umplutura de ardei…
    Aia cu portalu’ m-a dat pe spate de ris !
    Sa vezi micutii, cum o sa rezolve ei problema (pusa pe bloguri)
    angajarilor la stat “pă competente” cu “portalu’ transparent” ! 😀
    Soto, lovitura de imagine, aha ! 😉
    Tot Ponta a impins-o de exemplu si pe Podasca, o ilustra anonima din
    Galati (presupun ca d-acolo e, vezi in cv info. suplimentare) de doar
    27 de anisori sa candideze in “sectoru’ lu’ Negoita”, si pe care,
    cel mai probabil, o recomanda “vocea si talentul” sau.
    In cv-ul ei scrie “Competente si aptitudini organizatorice:
    Gandire analitica, atentie la detalii”, ceea ce nu-i rau,
    dar care suna un picut cam saracut/ciudat.
    http://gabrielapodasca.ro/despremine/cv/
    Bine, daca ne uitam pe cv-urile altor candidati (inclusiv ale
    portocaliilor), probabil ca ne va lua durerea de cap.
    Ei bine, tot “suflul nou” care vine in politica nu-i degeaba
    (indiferent de partide): sint odraslele politicienilor de la
    inceputurile anilor ’90.
    Deci nu orice papleac fara spate (parinti, sponsor, etc), poate macar
    spera c-o sa faca curu’ mare pe bancile cdep.
    Nimic nu se va schimba, “ramine cum am stabilit”, totul e de suprafata,
    de umplutura, “afara gardu’, inauntru leopardu'”… in conditiile in
    care un om de calibrul maestrului Mircea Diaconu este dat la o parte,
    asta ducindu-ma duce cu gindul la vorba aia mestecata la nesfirsit
    cu care toti fac parada pe sticla: “sa vina in Parlament cei care
    s-au remarcat cu ceva in viata lor profesionala” bla bla.

  22. “Nasolu’ se dă viteaz”

    Se da el, dar nu prea gasesti vreo urma de logica in iesirile lui aproape cotidiene din ultima perioada… Si e pacat ca nu sunt demontate, fraza cu fraza, asa cum bine spunea si Nistorescu aseara. La una dintre intrebarile lui Buble, de pilda, a dat raspunsul urmator:
    “Eu am chiar și probe din teritoriu, de la organizații, dar nu am vrut să le fac publice pentru că ar afecta ancheta procurorilor. De la secțiile de votare care au transmis, dacă vă aduceți aminte, PDL-ul a făcut o conferință de presă în care a dat evaluarea lor pe nivelul de fraudare și au fost reprezentați în secțiile de votare care au reușit să își facă copii de pe listele electorale permante și de pe listele elecorale suplimentare. Deci am astfel de moNstre (asta si cu Igas au avut acelasi profesor de romana ?!) pe care vi le pot pune la dispoziție. Dacă televiziunea dumneavoastră ar fi dispusă să arate cum s-a furat, cu plăcere. Numai să-mi confirmați că Antena 3 face efortul ăsta pentru dreptate în România.”
    Un alt reporter, mai iute la minte, i-ar fi putut replica, probabil, cam in felul asta:
    “Pai adineaurica ati zis ca nu puteti face publice probele pentru ca ar afecta ancheta procurorilor. Pe de alta parte, daca Antena 3 n-ar fi dispusa sa arate cum s-a furat la referendum, asa cum sugerati, de ce nu puneti “monstrele” la dispozitia altor televiziuni, cum ar fi B1 sau Realitatea, mai doritoare de dreptate in Romania ?”
    Dar, din pacate, in fata nasolului a fost doar Buble…

  23. Lui HM securitatea ia facut un mare serviciu. fiind urmarita si facand din asta multa tevatura a luat Premiul Nobel pentru o opera ce nu iese prea mult in evidenta. E drept ca Nobelul ramane si cu el ne poate injura tipa desi putea sa faca si altele mai bune. Sa fie sanatoasa si oricum s-ar dezice tatal ei este tot al ei.

  24. USL de ce nu-i intoarce jocul lui Basescu in afara tarii? Sa renunte la pixuri si a plateasca ca si Base publicatii in care sa se spuna cat de securist si spion este nea Caisa, cum intr-o noapte au trecut pe “dreapta” (cum a cerut PPE), ce dosare ale sale s-au ascuns sau clasat, cat de incompatibil a fost tot timpul, miliardele din conturi din paradisurile fiscale, furturile de cate 10 miliarde de euro anual de la buget descoperite de Curtea de Conturi, cum a secretizat 10 miliarde de euro cu rapirea jurnalistilor (1 a fost pentru cei care au jucat teatru), cum se mascheaza PDL-istii apropiati ce au lucrat la fraudarea fondurilor europene, ce politie politica si-a creat, inducand in eroare dupa un plan bine stabilit conducatorii europeni (care ii tin partea, dar daca ar sti tot adevarul si nu iau masuri chiar si acum, inseamna ca nu sunt nici ei sanatosi la cap) si toate cate a facut bolnavul mintal care tot apare la TV.

  25. Citez “USL spune că Europa îi cere lui Băsescu să respecte rezultatele alegerilor. Mie încă nu mi-a spus nimeni aşa ceva.” I-o fi spus Iuropa probabil sa numere voturile, ca aia conteaza, nu?

  26. Dupa cum se vede, pana si Herta Muller face greseala de a-si exprima liber opiniile. Si asta trebui pedepsit de cei carora nu le convine pentru ca:
    (i) ea traieste in Germania si nu stie ce se intampla in Romania,
    (ii) cartile scrise sunt de c—t si nu merita premiul Nobel,
    (iii) tatal ei era nazist si asta este vina Hertei Muller, etc.
    Prin urmare tot ce spune HM sunt niste tampenii. De fapt, orice se spune impotriva USL este deranjant pentru unii.
    Cred ca USL va castiga o majoritate absoluta la alegeri. Cred ca Basescu nu va avea de ales si va trebui sa numeasca pe cineva de la USL ca prim-ministru (poate pe Ponta daca acesta va dori, desi cred ca Ponta a primit atat de multe semnale negative de la UE incat s-ar putea sa nu mai vrea sa fie PM).
    Din aceasta cauza sunt extrem de curios de urmatoarele:
    (i) sa vad ce se va discuta pe blogul asta peste un an, in special de diferenta pe care o vor fi facut-o noii guvernanti fata de vechii (pana acum n-au facut nimic)
    (ii) sa vad cand va ordona Voiculescu PC-ului sa pararseasca USL-ul. Au tradat de fiecare data; sunt curios sa vad daca o vor mai face inca o data.
    (iii) in eventualitatea ca PC va parasi USL-ul sunt curios sa vad cat timp va dura pana cand grupul Intact va deveni un critic fervent al Guvernului USL.
    Din pacate, asa cum se arata lucrurile acum, USL nu va fi capabil sa faca “un alt fel de guvern”, mai bun.
    Printre altele, vad ca Antonescu il promoveaza pe Vosganian ca ministru de finante. Am vazut ce-a facut VV in trimestrul IV din 2008; a fost un dezastru. VV poarta o mare vina pentru imprumutul de $20 mld.

  27. @bigradu: iar eu imi exprim parerea, la fel de liber ca ea, ca ori e ticaloasa (ceea ce nu ar fi exclus), ori e medium (si simte stalinismul de la distanta), ori e proasta (ceea ce nu cred), ori e pe tira cu ai lu’ Mele. si banuiala ca s-au tras/cumparat niste tiraje suplimentare dintr-o anumita carte. cu plata in avans a drepturilor de autor aferente
    P.S. “curiozitatile” tale-s propaganda ieftina pedelista

  28. bigradu:

    Ei, chiar nimic, n-a făcut USL? Dar că au început prin a respecta hotărârea CC, anume, SĂ ÎNCETEZE ÎNCĂ DIN LUNA MAI să mai oprească ilegal CASS din pensiile mici, nu se pune? Că doar ce anunţase fosta învăţătoare ( sau educatoare? ) Boghicevici, care a făcut şi ea la Particulară ( cum altfel? ), devenită ministru al muncii, că şi pe mai se vor face opririle, că au termen 45 de zile. Greşit! Termenul era pentru punerea la punct a legislaţiei, dar ilegalitatea trebuia oprită IMEDIAT. Ea însă, mimoza, pe care aş vedea-o mai degrabă organizând Serbarea Abecedarului, cu copilaşi, nu şi nu! Că ei, portocaliii ticăloşi, nu-şi făcuseră planul la furat banii amărâţilor, şi voiau să mai fure o lună!

    Ăsta a fost începutul. Nu continui, că nu e cazul acum, aici, şi sunt lucruri ştiute.

  29. @Victor,
    As putea spune ca legaturile mele cu PDL sunt la fel de stranse ca si legaturile tale cu PPDD (care banuiesc ca tind spre 0). Dar as gresi: sunt mult mai mici.
    @Violet
    Din punctul meu de vedere, CASS trebuie platit de toti cei care beneficiaza de asigurari de sanatate. Eu pot sa pun pariu, ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat pensionarilor li se va opri CASS, pentru ca asa este normal si pentru ca asa se intampla peste tot.

  30. Daca duminica ar trebui sa votati pe Gabriel Oprea…. ce-ati face?
    Fac parte din comunitatea cititorilor de “Ciutacu” si ma intereseaza parerea voastra. Nu mai zic cate articole misto a avut Victor pe aceasta tema.
    Multumesc

  31. Merci Victor! Este teribil!
    Oare cat de mult il urasc pe Base? Ce situatie maro, sa alegi intre ce??? si ce??? Mai ales cand se vede acum cat de mult conteaza votul ….

  32. eu inca am probleme de constiinta daca sa-mi misc curu’ sau nu pana la sectia de vot si m-a ferit Dumnezeu de-asa candidat

  33. Clovn trist ce se imbraca la acelasi croitor
    ca si micul editor de fraze. Pantaloni prea lungi.
    Ce-i trist e ca “ne reprezinta”.

    Erata: uitai lasat un “duce” mai sus.

    E tragic, apropo de ce zice Anca, ca alternativa
    la vot impotriva pedeleilor sint tot niste pedelei
    vopsiti ori niste unii de umplutura.
    Cind il vad si pe primarele de la S4 cum sta el
    de-a dreapta uslistilor, dupa ce in prealabil,
    a avut grija in primavara lui 2011 sa plece, si
    apoi sa scuipe unde pupase, si vice-versa,
    am mari dubii sa mai vad diferente intre politicieni
    si cei mai buni prieteni/muscatori de c.r ai omului…
    Niels Schnecker, saracu’, a avut dreptate
    cind a emis fraza aia cu “pentru un USL mai umflat”
    (ref. la ce mai scoate pe gaura gurii, hahaitorul).
    Asa cum unpr-ul a intors armele impotriva pdl
    la “insurectia” din primavara, asa si acum tot la
    fel de bine o va face si invers, iar cirtitele din
    usl sa-si dea arama pe fata.

  34. Bigradu:

    Conceptul e corect în sine, dar depinde cum şi unde îl aplici. Într-o societate normală, da, în care banul să se întoarcă la oameni, nu să fie cheltuit cum…nu mai detaliez acum.

  35. Domnii mei, a spune desre tatal doamnei muller ca a fost nazist,este o minciuna .In timpul razboiului, in urma unui acord romano german,etnicii germanii au plecat “voluntari” cu forta in Wafen ss,nu a fost o alegere ci o fortare a lor si o tradare a lui Antonescu, care ia vandut pur si simplu, desii erau cetateni romani.Dupa 1944,alta tragedie pentru ei, guvernul Dr Petru Groza,la solicitarea sovietica, ia deportat pe etnicii germani in Siberia, ca pedeapsa ca s-au inrolat cu forta in armata germana.

  36. Victore, sint sint de acord cu tine in privinta importantei premiilor Nobel.
    Pe de alta parte priveste un pic la modul partizano-sentimental de atribuire al acestora. Nu trebuie sa ne uitam la Comitetul Norvegian ca la un conclav de intelepti! Vezi care au fost contracandidatii dnei Muller (ca forte in literatura mondiala) si valoarea (literara) a operei sale.
    Ca sa nu mai amintim de situatia ridicola in cazul premiului Nobel pentru pace atribuit UE.
    Iti reamintesc ce spunea unul din lorzii politicii engleze la acel moment: “I think today’s decision to award the Nobel Peace Prize to the EU at a time when people in the streets of Athens are dressing up as Nazis seems preposterous and absurd.
    As Oscar Wilde said about the death of Little Nell: ’It would require a heart of stone not to die of laughter.’
    It is the most ridiculous decision since the Nobel Prize committee gave the peace prize to Barack Obama when he had been President for two minutes.
    If the committee cannot think of an individual to whom they should award the prize, better not to give one at all.”

  37. Ziceam, in alta parte, la inceputul lui noiembrie de o posibila strategie tenebroasa a lui Base. Pe atunci doar speculam, azi sunt aproape sigur. Baiatu’ asta manipuleaza grupa mare. Iar astia de la USL cad ca gugustiucii in capcana. Daca in jocul asta n-am fi si noi, aialaltii, victimele colaterale, nu mi-ar prea pasa…

    Conduita lui Base din ultimele doua-trei saptamani imi spune mie ca pe termen scurt el si baietii lui s-au resemnat. Practic au acceptat ca inevitabila o infrangere zdrobitoare. Iar acum isi pregatesc terenul pentru perioada post-electorala. Sa zicem, pentru ce va urma incepand cu 1 iunie 2013. Ca vor veni vremuri nu grele, ci imposbil de grele…

    In vremea asta, Ponta si USL-ul si-au fixat ca tinta maximizarea scorului la alegeri, cu orice pret. Si fix asta-i capcana in care au cazut: ca sa obtina muuulte voturi au trecut cu tavalugul peste mai toate relatiile externe. In idea ca vor repara ei ulterior. Şi asa s-au pus rau cu aia – singurii!- care conteaza in politica distribuirii banilor, fie ei din UE, USA, FMI, BM si chiar cu marile banci din afara cu filiale in tara. Care, cu totii, se comporta cum ziceam mai demult despre “pretenii” lui Sova: nu uita si nu iarta. Niciodata.

    Dupa ce Victor si Crin vor fi castigat alegerile se vor trezi ca si-au pregatit patul conjugal punandu-si sub perna o grenada cu cuiul scos: au promis … nu orice, dar destule, insa nu vor putea face mai nimic. Constrangerile bugetare sunt deja si vor ramane imense, accesul la finantari externe este redus drastic, alternative ioc, ratele ajunse la scadenta incepand cu 2013 ajung la valori nesustenabile pe cont propriu. Ma gandesc ca anul asta, cu un scadentar al platilor ratelor curente mult mai prietenos, guvernele din 2012 imprumutasera pana in august deja 48 mlrd lei, ca sa rostogoleasca datoriile scadente. Anul care vine e mult mai nasol. Cu adevarat muuult mai nasol. Ca ajung la scadenta credite de cateva ori mai mari. Practic avem un plus de plata de minim 5 mlrd EUR. Asa ca la anul e de ajuns o singura luna de “temporizare” (nu oprire, ci doar incetinire a ritmului!) finantarilor externe si guvernul a intrat cu totul in rahat: nu bani de salarii la timp, intarzieri de saptamani in plata pensiilor…

    Zilele astea Base ce face?! Se preface ca aproape a pierdut contactul cu realitatea, ca e chiar naiv si nerealist in stilul lui dur, brutal, neplacut si, de aceea, inacceptabil publicului. Dar el isi spune adevarul lui, trimitand sageti otravite, pregatind terenul pentru ce va urma, pentru ca acestea nu au de-a face cu campania asta. Pierduta deja. Sagetile lui vor ajunge la tinta la anul, prin vara. Cand realitatea cea dura, crunta ii va da dreptate lui Base cel pesimist si cinic, nu lui Ponta victoriosul. Ba, dimpotriva, cu cat victoria USL-ului va fi mai neta, cu atat lovitura va fi mai crunta.

    Scurt: conduita lui Base? Strategie de manipulare aproape elementara. In iunie va aparea in fata multimii nedumerite, bulversate – cu intarzieri la plata salariilor si a pensiilor, poate chiar cu ceva reduceri ale acestora ori cu concedieri ale bugetarilor – si va trasni cu replica banala: “I’ve told you so!”…

  38. baselu te ingroapa udrea-ti pune cruce .vad multi basalai vopsiti pe aici care viseaza la nasoale nasoale multe nasoale care sa intoarca populatia impotriva usl si apoi sa iasa prostu satului marioneta lui magureanu victorios alea alea .bai bashitilor chiar si securitatea -l tine treaz in fereastra numa pt ppe ca aia conduc ue .doar atata in rest deja-i cam incurca da nu au alta marioneta la indemana .iar natia asta care nu l-a votat (nu a castigat niciodata pe bune ) nu s-ar intoarce tocmai la el .
    in 2000 s-a orchestrat povestea FNI taranistii au furat am dovada ca sa-i ia fata lui chiritza pentru votul anti pdsr din turul doi .chiar si acolo n-a fost in stare si a facut blat cu nastase care l-a tradat pe oprescu pentru a obtine toate primariile de sector .calculul pdsr era corect .luam sectoarele si prostu va taia frunze la caini .asta a si facut .2004 alianta cu liberalii l-a facut primar dar si dragutul de geoana cu care deasemenea a avut multe aranjamente ca intre securisti .electoratul lui basescu e format din votantii lui vadim iar geoana il aranjeaza pe nastase declarand ca nu au nevoie de votantii prm(
    baselu si vadim sunt marionetele aceluiasi stapan diferenta e ca vadim face pe nebunu si baselu chiar e .lui vadim i-a mai facut si pdsr imagine de schizo in timp ce lui bashinel cu care au facut multe blaturi nu au apucat sa-i faca o imagine corecta ) .pnl il umfla pe stolo doar pana la 40% ca n-are succes la electoratul prm .dar vine baselu cu peremistii nerevendicati de geoana conducator campanie nastase .povestea poate continua dar baselu ramane cu electoratul prm ca doar pe aia i-a avut mereu .acuma-si zic dreapta si o ard comunisti vopsiti .nici macar cei 11% de la referendum nu vb de valoarea nulitatii securiste ca sunt multi ciolanai printre ei .despre valoarea lui bashinel vorbesc rezultatele de la localele din 1996 cand bashinel conducea organizatia de bucuresti . 0,2% sau cat a fost ca nu-mi amintesc bine …?

  39. Salut Victor,

    Sunt un roman ce se afla intr-un alt oras decat cel de resedinta (datorita serviciului). Sunt cazat la hotel si ca mine mai sunt si altii (ex. toti sondorii care lucreaza pe teritoriul Romaniei si nu pot pleca de la locul de munca). Doresc sa-mi exercit dreptul garantat de Constitutie si anume cel de a vota. Nu prea am cum deoarece legea nu-mi permite sau poate ca da dar nu stiu eu cum. Este clar ca nu pot pleca acasa ca sa votez in circumscriptia arondata adresei mele din cartea de identitate si atunci cum fac??? Vreau sa votez! Poate poti sa ma “luminezi”. Ti-as fi recunoscator la modul serios nu asa la misto. Iti multumesc anticipat pentru timpul consumat cu cititul mesajului meu si pentru raspuns.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.