Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Semnalmentele unei execuții politice

Semnalmentele unei execuții politice

– Convocarea lui Ponta la DNA fix în ziua depunerii căznite a moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului pe care-l conduce, emiterea comunicatului de presă cu acuzațiile penale când el abia părăsise sediul unde se prezentase la citare, ieșirea imediată a lentului Iohannis cu solicitarea imperativă de demisie (completată cu interviul aranjat în seara asta la TVR), plus multe alte coincidențe mă fac să afirm fără să-mi clipească un mușchi pe față că e o execuție politică.

– Se urlă intens, cu pasiune, pe tema noii lovituri de stat. Dacă ai proprietatea cuvintelor, încercarea de a schimba majoritatea parlamentară și puterea politică altfel decât pe calea votului (și, mai ales, prin implicarea fățișă a instituțiilor de forță ale statului) asta este. Nici măcar aparențele nu se mai respectă.

– Ponta nu are scăpare. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de tare sună telefoanele de unde trebuie și de cât de aplicate vor fi negocierile, va părăsi funcția și Palatul Victoria. Dosarul penal e pretextul să-l forțeze să-și ia viteză.

klaus__iohannis_eduard_hellvig_63415600

– Ținta politică de azi își merită soarta. A câștigat alegerile, zdrobitor, cu mesajul Dreptate până la capăt. Avea legitimitatea și susținerea populară să radă la blană, în frunte cu Kovesi, toate uneltele din sistem folosite de Băsescu și care, ulterior, l-au vîndut și pe ăla ca să-și prezerve pozițiile. De frică, de neputință, de nevoie, a preferat să încerce o coabitare alunecoasă cu ele și să se înconjoare de niște nulități trădătoare care i-au zis că face bine. A fost cea mai proastă decizie.

– Să dai jos un premier pe care nu mai prididești a-l acuza de corupție în exercițiul mandatului pentru niște fapte (să vedem dacă le și probează) comise acum 7-8 ani ca avocat, nu pentru că ar guverna prost/hoțește, demonstrează cât de impotent politic ești și cât de performante sunt, în realitate, serviciile de informații.

ciutacu-ponta-dcnews.ro_

P.S. Scutiți-mă, vă rog, cu invocarea relației personale dintre mine și el. Dincolo de faptul că este total irelevantă în contextul politico-mediatic actual, n-aveți habar care-i, de fapt, realitatea ei și în ce coordonate se înscrie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Semnalmentele unei execuții politice

  1. 1. Clinton si Berlusconi au fost anchetati si ei si nu si-au dat demisia.
    2. Acuzatia de conflict de interese este o tampenie.
    3. Anchetarea pentru niste fapte petrecute acum 7 ani nu este o indicatie de executie politica. Se pare ca, intre timp, DNA a mai primit documente. Poate Sova si-a lucrat prietenul.
    4. Procurorii ii acuza pe infractori de faptele pe care le pot dovedi nu de cele mai grave fapte pe care acestia din umra le-au facut (vezi cele US$ 400 mn facute cadou KMG).
    5. Acum, fata de 2012, nu s-au schimbat, abuziv, legi si persoane ca sa-l dea jos pe Ponta (asa cum au facut cu Base). Aia a fost lovitura de stat; asta este doar anchetarea (si sper ca si condamnarea) unui hot.

  2. O posibilă explicație a coincidenței dintre publicarea dosarului și acuzelor în aceeași zi cu moțiunea de cenzură:

    – DNA, acuzat cu vârf și îndesat de Ponta, Tăriceanu & co. în ultimele zile, avea dosarul pe masa de lucru, dar pentru că și la DNA lucrează oameni cu orgolii cărora nu le place să fie încontinuu asediați și denigrați politic, ori au lucrat mai intens la dosar să fie gata, ori era gata dar l-au păstrat pentru ziua de 05.06, într-o formă de răzbunare pentru toate acuzele politice

    Evident, e posibil să fie vorba și de o execuție politică organizată, dar asta ar fi grav – anume că DNA ar fi fost influențat politic când și cum să pronunțe cererea ridicare a imunității pentru urmărire penală… Prefer să cred că a fost vorba de orgolii în DNA știind și ei că dacă scapă de chinez își pot vedea de treabă liniștiți apoi

  3. A fost executat, personal am 1000 de motive sa fou bucuros de acest lucru…

  4. Vad ca este mare tevatura ca madam Kovesi a fost propusa de Ponta, eu va supun atentiei, urmatorul scenariu.
    Ponta n-o nominaliza pe Kovesi, Basescu nu numea alti procurori, era suspendat, Ponta era numit premier de Antonescu, in cele doua luni(ca atat isi reglemntasera termenul de avizare) pana la referendumul de demitere, CSM nu dadea avizele(obligatorii chiar daca sunt consultative)propunerilor ministrului justitiei, la referendum iar nu se facea cvorumul(era iarna) Basescu se intorcea la Cotroceni si ramaneam tot cu Morar interimar sine die.
    Era mai bine?

  5. Așa cum a venit, să se și ducă! S-a inconjurat,numai de neamuri, ligvaristi si nulitati! Cofetarul Nita, ministru; Pricopie, ministru; doamna cu ustroiu’, ministru;”juristul” care nu a fost in stare sa-i motiveze o sanctiune, tradatorului Geoana, ministru la transporturi; ala cu liceul la seral, Presedinte la Camera legislativa… . Si toate astea , in vremea cand , tata-socru…. se zice ca pretindea 50,000.00 euro pentru o singura ….deplasare !!! A muscat-o, sa fie sanatos. Daca ar fi avut putin, bun-simt, dupa alegerile prezidentiale, ar fi anuntat ca renunta la președenția PSD-ului si ramane premier atat timp cat i se acorda sustinere. Un lucru e clar. Pe deplin, isi merita soarta!

  6. Semnalmentele, bine creionate de tine, ne duc clar la diagnostic.Se încearcă schimbarea votului dat de populație. E o forțare nenaturală, la limita legii, dar pe deplin meritată de toată clasa politică și, în special, de psd și de Ponta. Aștept cu mare satisfacție momentul cînd lăudătorilor statului de drept, de azi, le va veni rîndul să fie inculpați.Pt. că nu se vede nici un semn la cei din parlament că ar avea vreo intenție să pună ordine între puterile statului.
    Tic tac, tic tac!

  7. Ca telespectator care ma uit la știri numai pe digi si la unele televiziuni generaliste, va anunț ca acest “caz Rarinca” nu exista…nu-i ciudat? Cat despre coincidente, cum catalogați umflarea lui Vanghelie când era pe cale sa “muște” din majoritatea parlamentara, tocmai când unii numărau zilele guvernului?

  8. Toate astea se trag de la coabitare, cu aia l-a pacalit grav Basescu. Cand a fost de acord cu numirea Codrutei Kovesi la DNA Victor Ponta a compromis viitorul politic al sau si al PSD! Asta a fost greseala fatala a lui Victor Ponta.
    Guvernul Ponta incepea sa ia masuri bune pentru populatie, scaderea TVA la alimente e cea mai buna masura care se putea lua pentru a mai balansa inegalitatea sociala, romanii cheltuie in medie 40% din venituri pe produse alimentare, procentul este evident mult mai mare in randul celor cu venituri mici. Sigur, nu au scazut preturile la toate produsele dupa reducerea TVA dar preturile se vor regla in timp!
    Totusi, cum e poporul suveran in tara asta cand un procuroras recent promovat la DNA poate sa dea jos oricand guvernul? E destul de clar ca daca nu pleaca vor merge pana la capat cu mascarada si-i vor da si lui Ponta o condamnare pe “indirecte” cum i-au dat lui Dragnea, 1 an cu suspendare e suficient sa-i termine definitiv viitorul politic!
    Viitorul Romaniei din pacate nu mai e decis de catre romani ci de interese externe! Asta s-a vazut la referendumul pentru demiterea lui Basescu si s-a vazut la ultimele 3 alegeri prezidentiale cand s-au dus campanii intense de manipulare pentru a fi ales candidatul care convenea ‘aliatilor’ iar cand manipularea nu a mers s-a recurs la fraudare (e.g. 2009)! Restructurare din temelii a UE e singura sansa pentru ca Romania sa redevina un stat suveran! si pentru asta vad o doar o posibilitate, ca Marea Britanie sa voteze pentru iesirea din UE la referendumul promis de Cameron!

  9. Su uite asa IOHAUS-(6 case) si ai lui isi iau tara inapoi “pas cu pas” (daca tot se da scriitor – cand a mai avut timp de scris???). Care o fi “ultimul pas?”

  10. La marele miting USL din Bucuresti, regretatul Emil Hossu ne-a reamintit tuturor un mare adevar: pentru ca “raul”(probabil, nu a vrut sa spuna “sistemul”) sa invinga, este suficient ca oamenii de buna credinta sa nu faca nimic. Din pacate, se vede ca nimeni nu a dorit sa tina cont de acest indemn. Ce pacat…!

  11. Profesorul Serbanescu l-a avertizat intr-o emisiune TV pe Darius Valcov ca impotrivirea lui la cererile FMI ii va aduce caderea. Si asa a fost! Romania trebuie adusa la ordine, iar acest lucru se poate face prin scaderea veniturilor si cresterea TVA si indatorarea ei externa! E normal pentru o tara in care cel din fruntea ei are 6-7 case cumparate din bani obtinuti din meditatii, pentru care nu a platit nici un impozit! E normal pentru un popor care si-a ales in frunte un personaj ridicol, interesat de vacante, casa lui Ceausescu si avioane prezidentiale!

  12. Domnule Ciutacu, puteți să-mi explicați de ce toți coloniștii ăștia ne-au cumpărat pe 2 lei toată industria iar pe noi ne plătesc cu niște salarii mizerabile în timp ce pe ai lor cu mii de euro? Oare un băiat de la pompa OMV bucureșteană câștiga cat un băiat de la vieneza? E clar ca nu. Banii se duc toți spre vest, mama lor de coloniști!

  13. si Romania si Polonia nu prea dornice de euro ar fi fost prea mult pentru falitii de la Bruxelles.
    Ponta a zis ceva de referendum pentru adoptarea euro – nasol, ca la cite se vor intimpla in 2 ani probabil ca doar vreo 25% o sa mai vrea euroiul in locul leului…

    asa ca, zice Ponta miercuri de referendum, pac pac joi chemarea telefonica (ca posta face prea mult cu citatia si graba era mare) si vineri hopa la DNA si hopa si cu motiunea.

    Cine mai crede ca jihadul asta nu a fost transmis / ordonat in limba germana, pe bune ca nu stie cum merge istoria!

  14. ponta….si ale lui…greseala primordiala??coabitarea!greseala responsabila pentru ceea ce i se intimpla???lipsa lui de entuziasm in ceea ce priveste fmi ul si emisia titlurilor de stat…pai cum sa ne imprumutam de la proprii cetateni fara acordul fmi???trist ce se intimpla …

  15. multi analisti se uita la klaus werner iohannis ca la regale Carol 1, persoanele nu suporta comparatie, regele niciodata nu a subordonat interesul national unor dispozitii venite de aiurea, eventual de la germanica… in rest fapte nu soapte, este o incercare esuata de lovitura de stat aplicata unui guvern performant pe cat de performant poate fi un guvern roman al unei colonii. ezitarile de neinteles ale unui premier slab la decizie dar inexplicabil bun gospodar care inevitabil se va prabusi sub loviturile de berbec venite via Berlin ne vor arunca in haos si ne vor face sa pierdem toate beneficiile unei guvrnari pe ansamblu economic bune.
    ma uit cu surprindere ca fostul asa zis presedinte are tupeul sa se amestece in aceasta tocana politica fara ca protagonistii dramei sa-i aplice cuvenita papara care ar trebui inceputa prin evacuarea kiorului de la scrovistea si eventual trimiterea pentru un timp rezonabil pentru matrapaslacurile facute la racoare eventual pentru 25-30 ani. oare de ce campioana luptei anticoruptie face tot posibilul sa protejeze interesele mafiote sau de ce dicot nu se sesizeaza? in rest asteptam desfasurarea evenimentelor si…succes la viitoarele alegeri, fie ele anticipate sau nu. pentru personajul ponta se pare ca este un inceput de sfarsit dar nici cu alinuta nu mi-e rusine, fatuca si-a gresit total vocatia inceputa asa cum stie ea ca a inceput…

  16. madam gorghiu alaturi de blaga cu sigla pnl in spate dand lectii de moralitate si infierandu-l cu manie proletara pe ponta sicer m-a scarbit. daca asta a devenit pnl-ul – duca-se – psd-ul pare chiar simpatic prin comparatie (nu credeam ca o sa spun asta vreodata…). discursul astora doi e strict discursul ala de pdl-ist prost, nesimtit si cu gura mare. cred/sper ca e clar pentru toti ca pnl nu mai exista decat cu numele, in rest a fost inghitit de monstrul pdl.

  17. Pt ukip: A fost transmis in limba germana ca “amandoi” (ME+PU)o vorbesc. La perfectie!

  18. Minoritaru’ o fi aflat ca s-a redeschis dosarul ,,Erata” in care judecatorii CCR sunt cercetati penal?Ca nu l-am auzit cerand demisia lui zegrean,minea &comp.Iar acolo e fapta de abuz in serviciu cu consecinte grave pt tara,nu vrajeli ca laa ponta.La ponta e ca si cum m-as duce eu la curve si vine uncheselu si o aresteaza pe tanti ca nu a prestat desul,ca in banii aia ,,intra” si un anal.Chiar daca femeia imi eliberase bon fiscal

  19. @Cetateanul Gogu
    Carol I a vrut ca Romania sa intre in Primul Razboi Modial alaturi de Tripla Alianta, in urma unui tratat SECRET semnat prin 1883 si despre care Consiliul de Coroana a aflat abia dupa mai bine de 30 de ani. Consiliul de Coroana s-a opus tratalui iar Carol I a murit dupa 2 luni.
    Asa ca, mai zi odata, cum este chestia cu “…regele niciodata nu a subordonat interesul national unor dispozitii venite de aiurea, eventual de la germanica…”?
    Stiu ca e de bon ton pentru USL-isti/PSD-isti sa i-o traga lui Iohannis, dar daca o faci, fa-o ca lumea.

  20. @Bigradu,
    Cele spuse de tine sunt adevarate, dar gresesti cand crezi ca ma intereseaza sau sunt nostalgic usl-ist.
    nici sa i-o trag lui iohanis nu ma prea incanta as spune ca ca ma ingretoseaza. trebuie sa recunosc ca adevarul istoric este cel spus in postarea ta…

  21. @Bigradu
    Tocmai asta inseamna ca n-a subordonat. Dincolo de faptul ca i se apropia sorocu’ indiferent de razboi, n-a batut cu pumnu’ in masa, ca un sef de slep ce transporta gunoaie.
    Si eu vreau sa tai cu cu 25% salariile, dar n-o fac, tin cont de parerea altora si nu dau ordine in sus si in jos, in dreapta si in stanga.
    Asa si regele cu razboiul, dincolo de faptul ca printul Ardealului isi mascheaza nestiinta si chiar incompetenta in treburile politicii “mari” prin aroganta princiara si diversiuni despre prima doamna. Ca doar pentru asta a castigat alegerile, ca sa introduca (sau nu) institutia primei doamne in Romania. Luati de discutati, analistilor ! 😀

  22. Unde PLM e viviene redding si barroso sa ne spuna ca e lovitura de stat si sa-i bage in sedinta pe responsabilii acestei executii staliniste? Ca erau foarte vocali pe cand cu suspendarea sclavului lor marinar!!!

  23. tariceanu tocmai ce declara ca procurorul care se ocupa de cazul asta are 27 de ani!?!?! pe bune? ala de abia a terminat facultatea si i se da pe mana un astfel de dosar? nu stiu daca astia sunt normali sau e bagat unu mic la inaintare in caz de ceva sa poata sa zica e si el mic, n-a stiut… vai de capu’ tarii. in orice institutie/companie exista taskuri pentru diferite niveluri de experienta. de exemplu in companiile de it (sw development) aia de-s mai mici – juniorii – primesc taskuri simple, eventual fara prea mare impact aspura functionarii aplicatiei si pe masura ce capata experienta sunt promovati pana ce ajung seniori. pe masura ce sunt promovati creste si complexitatea taskurilor ce le sunt atribuite. cam orice om normal la cap stie asta deja. ast-i DNA-ul maret care reformeaza statul? e incredibil.

  24. Sunt prea multe efenimente care au iz de coincidenta 1. Statul Roman amenintat de o firma austriaca pentru modificarea codului silvic
    2. Vocea Moscovei acuza Romania ca intentioneaza sa intervina militar in Transnistria
    3 Presa scoate la iveala incalcari ale drepturilor omului de catre justitia din Romania
    4 Fostul Procuror sef Alina Bica declara ca oameni din SRI protejeaza pe Ovidiu Tender
    5 In procesul Rafo Carom avocatul lui Iancu Onimus declara ca au fost constatate incalcari ale drepturilor omului. Avocatul anterior s-a recuzat cu pistolul in mana. Nota Bene vedeti cine este avocatul Onimus… conteaza
    6 Se redeschide erata CCR
    7 Razboi CSM vs Presedinta Asociatiei MAgistratilor
    8 PM V.V. Ponta urmarit penal in aceiasi zi cu depunerea motiunii de cenzura de catre opozitie
    9 Presedintele la o ora de la stire cere intrun comunicat de 23 de secunde demisia PM
    10 Presedintele Iohannis află pe 10 iunie 2015 decizia instanței privind conflictul de interese de care a fost acuzat de ANI. Ce face daca pierde procesul ?
    11. Seful senatului Tariceanu declara ca ne aflam in fata unei tentative de lovitura de stat
    12 Iohanis cheama la consultari Partidele Politice pe tema Strategiei Nationale de Aparare
    13 Premierul moldovean va fi audiat de Procuratură într-un dosar privind falsificarea actelor de studii
    14 Un profesor de drept acuza conducerea camerei deputatilor ca a permis alegerea ilegala in 2010 a unui membru CCR (cel cu erata)
    15 Presa subliniaza stiri privind tensiuni politice intre statele membre UE precum si slabicuni ale administratiei si politicii externe ale SUA
    Concluzia ! Toate reperele institutionale incepand cu Parlamentul, Presedintele, Guvernul si Justitia si terminand cu aliatii politici si militari externi sunt terfeliti. Cineva ne pregateste ceva si nu face prea mari cheltuieli Depinde de inteligenta noastra si a institutiilor fundamentale sa iesim din asta
    PS stirea nr 13 pare scoasa din context . Moldova nu este Grecia, Bulgaria sau Luxemburg

  25. În primul rând, ca doctor prin plagiat, nu avea ce să caute ca prim ministru. El a desfiinţat comisia care l-a bunghit, el a înfiinţat-o pe cea care l-a pupat unde îl durea. Dacă faptele de care este acuzat sunt probate, asta este, omul e kaputt (şi nu cred că ar simţi nevoia să mintă ca porcul cu privire la colaborarea cu Şova, scrisă mai demult negru pe alb, dacă nu ar avea un morcov). Deci cine trage câte un tunuleţ şi îşi bagă picioarele în dreptul la proprietate intelectuală este adevăratul român verde, care va fi spălat de trecerea timpului şi merită după câţiva ani funcţie şi putere de decizie? Suntem în Uniunea Europeană cea înjurată de românul verde şi ale cărei fonduri au fost băgate în buzunar sau lăsate să încolţească, nu suntem în Alesul lui Thomas Mann.

  26. @Cristian
    N-ai inteles nimic; nu numai ca a vrut dar a si angajat, pe ascuns, statul roman (fara aprobarile necesare). Iar in Consiliul Coroanei, cand a vazut ca nu-i merge, sunt sanse sa fi batut cu pumnul in masa, dar degeaba.
    In privinta taierii salariilor si pensiilor, ar fi bine sa mai citesti. Romania nu este singura care a facut asa ceva. Sunt cateva tari in UE care au facut-o dar si state (mai precis municipalitati care sunt responsabile de plata pensiilor) din SUA care au facut acelasi lucru.
    @cetateanu gogu: scuze. Am fost luat de val:)

  27. Ba, taceti, ce dracuu… Toate se vor corecta. Rarinca va perde la contestatia DNA, procesul se va rejudeca si va fi condamnata cu executare sa se invete minte. Dom Presedinte va va aduce aminte, sa va bagati in cap ca justitia e independenta. Ponta o va merli ca a luat hotarari proaste: a micsorat CAS, a micsorat TVA, tara are crestere economica si pe desupra s-a luat de neamtul ala cu lemenele. Nu-i deajuns? Va veni guvernul meu si cine va vorbi in front ii luam gatul. Alina va detine postul Elenei cat timp nu e in Japonia. Blaga va pus la Interne sa cerceteze cazurile EADS si Microsoft. In locul Parlamentului va fi numita Ambasada SUA si vom face si economie. Ne costa mai putin. Oare?

  28. @Bigradu, scuze !
    Am uitat ca cu (asumata) basistii e greu, ei ziua iti spun ca-i noapte si invers. Cand stii istorie, ei iti spun sa mai citesti, deoarece n-o stii pe aia “buna”. Cand esti contemporan cu ei, din pacate, ei iti spun ca au dus Romania pe noi culmi de civilizatie si progres.

    Si cu numai 30 de bani. 😉

  29. D-le Ciutacu, nu sunt dintre cei care posteaza pe aici tot timpul. Unii o tin langa cu basistii care oricum aduc toate relele de pe lume.
    Intervin foarte rar pe aici.
    Cateva extrase:
    – Radu Cernov colaboreaza complet cu procurorii DNA si omul stie bine bine. A stat cu ambii (Ponta si Sova) in “casa” (birou).
    – Cand cumnatul lui Ponta care este ministrul justitiei ameninta oamenii sa nu iasa in strada, iar Ponta ii ameninta cu plangeri la prietenul Tiberiu Nitu – procuror general, democratia pare un pic f..uta.
    – Ponta doar amana momentul, drumul spre puscarie e de acum cu sens unic.

    Salutari !

  30. @bigradu,
    Cand ai dreptate sau cand esti convins ca ai desi se intampla sa nu ai, dar ai argumente valabile nu este necesar sa-ti ceri scuze. Este cazul acestor postari ale noastre, toate cele bune.

  31. Sa combat cu cineva anume p-aici mi-e pierde de timp (si pentru mine, si pentru preopinet), si n-am chef…sunt atat de multe de spus, incat lungim subiectu’ pana spre alegerile din 2016…
    Sintetic, cel mai tare ma supara c-am ajuns sa ne faca drumu’-n viata “iullos” (nu ma refer la unguri, desi, posibil, si ei ar putea fi interesati)… vin ambasadele cu “muicaaaaa”… sare si “iulos” ala, eventual din PPE… Ca roman, treaba asta ma supara… ca eu nu l-am injurat pe printu’ Charles, deunazi, ca se baga in treburile guvernului englez – e treaba lor, sa fie la ei, acolo… de ce-om fi noi cetateni de mana a doua, sa ne spuna aia cum se face pateu’ (nu ala cu fainosag, ala de la ploaie) !? si culmea, suntem si automultumiti de treaba asta, ca ne da lumina iullos ala ?
    Poate sa cada si Ponta, ca nu e pe lista mea de favoriti… poate sa vina si Gorghiu aia, ca nici ea nu s-a calificat la lista aia (din contra, din 2012 s-a straduit sa iasa, si-a reusit… pacat !)…poate sa vina – vorba lu’ Badea – si Pora:))) Inteleg ca suntem nexenofobi, si avem presedinte de alta natie… da’, chiar asa, cu ambasadele pe cap, ca Visinski pe vremuri, si sa mai si multumim pentru asta ?! Sa multumim pentru plasticu’ de-l mancam de la marketurile lor si pentru “ne-autostrazile” de le “ne-fac” astia de-i aseaza ei spre neguvernare… mioritica treaba, misto !
    (Apropo, autostrada aia dintre Sibiu si Deva pare, in ce ne priveste, a saptea minune a Romaniei… ca si aia spre Litoral…ne uitam, ne minunam…nu mai conteaza cine a taiat panglica, ca nu le-au facut guvernantii, e un clip de la anaf care spune ca le-am facut si eu…ma simt, deci creativ:))) da’ si cu noii Visinski pe cap, ceea ce nu-mi prea place… indirect, si p-aia ii tin in spate… i-as da jos, da’ nu m-ajuta politicianu’ roman pe care-l aleg “democratic”…mi-e scarba, spre greata !
    Avea Dan Puric, intr-o conferinta una buna : intrebare la mos Cartzan : “ai auzit, tataie, c-am intrat in UE ?!”; la care, raspunsul : “am auzit; vedem noi cum iesim si din asta…”

  32. si inca ceva ; presedintele alora de si-au luat tara-napoi (suna urat, da’ pare sa aiba oaresce sambure de adevar) era invinuit de niste incompatibilitati… si nu s-a impiedicat de pragu’ de la Cotroceni…
    Unu’ ne-a promis “Dreptate pana la capat” (si acu’ ii explodeaza in fata dualitatea in raport cu basssescu&gasca ulterioara) celalat o altfel de politica… n-am nici tara-napoi (phiu. asta cu “napoi” suna a “dos”.. da’ asta a fost exprimarea, p-asta o retin), nu vad nici dreptatea pana la capat…
    Nu mai vorbim de “sase case” ca bugetar, altii au mult mai multe (ala de e ceva ruda cu admiratoarea reala a Udrei, primar pe langa Pitesti, intr-un sat, are “helicopter, manca-ti-as), da’ incompatibilitatea aia a chiar de retinut… asa, gen “ba p-a matii” (fara cratima)

  33. Asta, si gata (si, apropo, mai e un ‘daniel’ p-aici, nu sunt eu… eu, abia in seara asta ma documentez si p-aici) :
    l-aud pe penelistu’ cu copresedinti ala d-a fost ministru la Aparare, scos din carti c-a fost pe neplacu’ bassescului, pe la A3, in reluare, cum ca “cu minerii”, sau ceva… am auzit azi exact ce-a spus Ponta, si nu trebuie sa-mi traduca asta ce-a vrut sa spuna : daca peneleu’ scoate 100, pesedeu’ scoate 1.000… si tot asa… in traducere, nu strada rezolva treburile, mai ales ca, la noi, strada e cu Tomac, cu d-astia (paranteza la paranteza : e foarte misto ca partidu’ lu’ bassescu incape deplin intr-un autocar… la mai mic, cat de curand !).
    Libidinosii astia de se dau, acu’, mari liberali, fie ca sunt aripa Gorghiu, fie ca sunt aripa Blaga, i-ar putea urma indemnu’ Maestrului Rebengiuc (un admirator al presedintelui d-acum, cel putin in campania din toamna trecuta) : hartia igienica ! De unde nu e, insa, ‘geaba asteptarile !
    Am trait si p-alea cu minerii, l-am injurat si pe Iliescu, inca din ianuarie”90, cand cu “sula-n coaste”.. si dupa, in 13-15 ( explicatie pentru astia micii, frumosi si liberi, nascuti dupa : “13-15” nu e o operatie matematica, e o cumpana serioasa in istoria tarii asteia… pierduta, la vremea ei, si cu sprijinu’ lu’ Blaga, printre multi altii d-acu’ ne dau lectii “pe invers”)…
    La penelistii d-acu’, singura reactie contemporan-fireasca e : mi-e scarba !

  34. @cetateanu gogu
    Imi cer scuze de la cei care merita si care au eleganta in caracter; o fac cu politete si cu recunostinta ca invat ceva de la ei.
    Poate @Cristian intelege ceva din chestia asta.

  35. Cristian intelege orice este rezonabil, dar a afirma ca tratatul era secret, ca regele a semnat de capul lui, si Consiliul de Coroana a aflat de el abia in 1914 e o tampenie maxima.

    Era secret, pentru cei ca mine si ca tine. Era secret pentru ca era indreptat impotriva Rusiei, activandu-se in caz ca aceasta (ori Bulgaria sau Serbia, satelitii Imperiului Tarist de la acea vreme) ar fi atacat prima. Era secret deoarece ministrii de la 1883 care stiau de tratat nu mai erau in Consiliul de Coroana din 1914. Oricum Bratianu stia, oricum stiau si altii, nu toti evident insa destui, era “secret” pentru ca la razboiul de independenta aia luasera sudul Basarabiei dar ne dadusera (da, ne-au dat ! si asta se uita destul de usor) Dobrogea.

    Avand in vedere toate acestea si multe altele, printre care faptul ca aici nu-i terenul meu de joaca (sau al altora), gasesc ca nu-i nimic rezonabil si n-am ce sa inteleg de la “urechisti”.

  36. …cu Ponta se intampla ce s-a intamplat si cu altii. Asa e cand faci coabitari de dragul ciolanului mai gras, asa e cand ai scheleti in dulap, scheleti “securistici”, scheleti din afaceri cu statul, scheleti din amantlacuri sau cine stie ce “deviatii sexuale”, scheleti cu Soros, scheleti cu PPE, scheleti cu marele licurici, scheleti cu KGB, scheleti cu Mosad, scheleti cu taieri de paduri, scheleti cu rosii montane si cu petrol, scheleti cu retrocedari, scheleti cu 4 sau 6 case, schelti cu incompatibilitati … si lista e luuuuuuuuuuunga, luuuuunga lunga … iar problema este ca asa cum e construita deocratia asta “ieuropeana” si “ieuroatlantica” … NICIUN “POLITICIAN” roman nu a fost ROMAN ci doar cate un “om” cu schelti (deci santajabil) si caracter intre ghilimele. Prins fiind in acest hatis de compromisuri mereu interesul national a fost doar o lozinca …restul e vorba sa mai treaca timpul.

  37. Ponta va cadea pentru ca in spatele usilor a facut/ face tot ce ii sta in putinta pentru a diminua puterea justitiei. La televizor spune una, in spate trimite toti anonimii sa modifice Codul Penal. Daca-l intrebi ce parere are despre asta iti spune ca nu poate controla ce fac membrii PSD.
    Domnul Poonta nu si-a dat seama ca si el, si PSD-ul, sunt prea mici pentru contextul actual in care este prinsa Romania.

    Intre abuzurile justitiei -care ii baga la bulau fara sa-si mai bata capul sa documenteze ca la carte, mai mult pe suspiciuni- si abuzurile oamenilor politici/ oamenilor de afaceri – merg pe mana justitiei.

    Categoric sunt numeroase cazuri in care nu ar fi trebuit condamnati pe baza probelor din dosar, dar privind “opera si activitatea” in ansamblu, eu sunt convins ca nu a intrat unul nevinovat la inchisoare.
    Acum poti sa intervii tu si sa raspunzi ca statul de drept, bla, bla, bla – eu cred in eradicarea cu orice pret a oamenilor politici de genul asta si a oamenilor de afaceri care-i insotesc.

  38. @Cristiane, nu blestem, da’ zic : sa dea D-zeu si gasca de sfinti in plen sa ai parte de abuzurile alea de zici… de fiecare in parte…mai ales, de d-alea cu justitia, Rarinca-gen (sase luni cu meniu complet, la ore fixe)
    De la politician, cel mult, m-astept sa ma fure, cu abuzurile respective…oricum, astia o fac de 25 de ani, asa nu nu s-a inventat cuiu’ acu’ ! Mai rezist, am experienta:)))
    De la omu’ de afaceri ma astept sa ma lase fara surse economice (concedieri, ruinare de afacere …da’ cu “scule” economice)… si-aici e rezolvabil, ca ma reinventez, mananc ceapa un an si-mi refac afacerea, cat de cat… eventual, in alta parte, daca “baronu’ meu” local m-a luat la ochi…
    De abuzuri de la justitie, insa, m-as bucura sa ai numai tu parte, Cristiane ! Ca eu am facut armata degeaba 6 luni, parnaie chiar n-am chef sa fac degeaba, nici macar o zi !
    (genu’ asta de “justitiarzi” sunt aia cu “sa-si demonstreze nevinovatia” in gura… cand sunt ei in postura, insa, banuiesc c-o fac cu acelasi elan… sau nu !? Sunt pe un blog civilizat, ajunge ce-am comentat, ca am niste injuraturi…mama-mama, abia le tin !)

  39. Copilul meu de 7 ani pana nu demult era nehotarat cand era intrebat ce vrea sa se faca el cand o sa fie mare. Ei bine dupa ce a pus el tot felul de intrebari la care de voie de nevoie am raspuns, acum s-a hotarat. Daca va intrebati ce intrebari mi-a pus…Ei aici e problema. In general il las sa se uite doar la desenele animate de pe un anume canal tv, dar cum eu stau in restul timpului pe filme si pe posturile de stiri, a mai prins si el diferite chestii. Una din intrebarile la care nu am stiut sa ii raspund a fost: „Tati de ce o baga la inchisoare pe doamna blonda?” Evident era vorba la momentul respectiv de Udrea. I-am raspuns ca o baga pentru ca a furat. Sincer sa fiu raspunsul nu e corect. Momentan nu este demonstrat ca a efectuat operatiunea pomenita de mine. Dupa ce l-am lamurit pe Mihai al meu cum il cheama pe cel ce a bagat-o la inchisoare pe blonda si a aflat ca il cheama „Procurorul” a avut el ceva nelamuriri pana s-a prins ca procurorul nu e un om cu numele asta, ci mai multi care au meseria asta. Asa ca Mihai al meu a decretat ca vrea sa se faca procuror sa bage hotii la inchisoare. Am incercat eu sa ii explic ca procurorul nu il baga la inchisoare pe hot, ca el doar cere sa fie bagat dar m-am incurcat in raspunsuri. Adevarul e ca procurorul chiar il baga pe presupusul infractor la inchisoare. Ca are sau nu are dreptate el tot il baga. Si cand se dovedeste la final ca a bagat omul nevinovat la inchisoare tot e ok pentru procuror. Mihai a mai avut o intrebare care m-a surprins: „Tati da’ procurorul nu greseste niciodata?” Ei bine aici a fost si mai greu sa ii explic. I-am spus in final ca mai si greseste. Si aici a venit intrebarea care m-a blocat de tot: „Tati da’ cand greseste ce pedeapsa primeste?” Am incercat sa ii explic cum sta treaba dar a iesit un raspuns asa de incurcat incat el a tras concluzia :”Procuror vreau sa ma fac daca nu primesc pedeapsa cand gresesc!”
    Ei bine daca un copil de 7 ani a ajuns la o asemenea concluzie, culmea perfect corecta, cum sa nu vezi care e problema majora in justitia din Romania? Si mai ales cum sa nu vrei sa nu iei nici o masura cand esti majoritar si ai puterea legislativa sub control?
    Cat despre Mihai o sa ma chinui sa fac tot posibilul sa ii schimb dorinta.
    Asa cred eu ca e mai bine!

  40. @Cristian Din : fiica-mea, de 8 ani, n-are astfel de preocupari… ma bucur pentru ea, o sa aiba destul timp pentru ele…nici macar n-am intrebat-o ce vrea sa se faca.
    La vremea lor, tata asculta Europa Libera langa calorifer, cu patura in cap, sa nu se auda la vecini… mi-am dat seama ca erau treburi de oameni mari, eu stiam ca “ceasusescu e tata-nostru”… Zic, totusi, ca fiul tau e precoce daca are astfel de preocupari… Fie-mea schimba doar pe Violeta, oricand are ocazia… n-o intereseaza stirile, n-are preocupari politice (recunosc, totusi, ca l-a “cunoscut” pe boc : “ala care i-a taiat pensia lu’ mamaie”…)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.