Esti aici:
Prima pagină > Blog > Hai să mă laud > Interviu, din arestul la domiciliu, cu Bica

Similar Posts

25 thoughts on “Interviu, din arestul la domiciliu, cu Bica

  1. Sunt dezamagit profund. Asist la o campanie de “spalare”, de albire a Alinei Bica. Nu ma impresioneaza deloc faptul ca-si repeta de 300 de ori pe zi ca ea este Alina Bica. Trebuia sa-si spuna acelasi lucru si cand a luat banii. Ala e momentul in care s-a autodesfiintat ca om si si-a calcat in picioare toate realizarile profesionale, cariera. Stiu ca sunteti prieteni, dle.Ciutacu, dar va rog…prea multa decenta cu o HOATA, fosta sefa a unei structuri special infiintata contra hotiei.

  2. @david: inca nu l-am intrebat, da-l stiu ermetic la capitolul asta. tocmai mi-ai dat o idee. daca vrea, maine-s la el 🙂
    @entziu: liber la pareri, da’ asta cu prietenia noastra e cea mai mare minciuna posibila. puteti, totusi, avansa: cata spaga mi-am luat de la ea din banii furati?

  3. Eram curios daca ai sta de vorba si cu juniorul avand in vedere cca ambii impart acelasi apartament :))

  4. Dacă la data arestării doamnei Bica, eu am fost tentat să cred că este vinovată (se vorbea despre sume enorme direcţionate spre buzunarele unor şmenari şi de un teren care i-a fost dat cu titlu de mită de către d-na Olguţa Chiriac, fosta soţie a domnului Cocoş), astăzi nu mai sunt aşa de sigur. Înţeleg că este o problemă cu terenul: doamna Chiriac nu-l avea în proprietate la data la care doamna Bica l-a dobândit… Şi atunci, cum se susţine legătura dintre doamna Bica şi făptuitorii/inculpaţii din dosarul de la DNA? În baza căror probe DNA-ul anulează această fractură din lanţul infracţional? Poate că sunt probe, dar nu au fost făcute publice.

    Cu privire la presupusa vinovăţie a membrilor comisiei de la ANRP, cu ocazia aprobării unor sume de restituit, am şi alte întrebări. Dacă nu există o legătură de natură penală între beneficiarii sumelor respective, experţii evaluatori şi membrii comisiei, putem concluziona că membrii comisiei sunt vinovaţi pentru că nu au sesizat faptul că expertizele erau măsluite? Erau în măsură să o facă? Poate un jurist, un economist sau un inginer să contrazică un expert imobiliar? Aveau competenţa asta? Eu spun că nu. Membrii conisiei verificau dacă dosarul este consituit conform prevederilor legale/procedurilor: există cere, există acte doveditoare cu privire la dreptul pretins şi expertiza imobiliară. Dacă toate astea existau, ce puteau să conteste membrii comisiei? Cum să-l conteşti pe expertul imobiliar, CÂND TU NU EŞTI EXPERT IMOBILIAR? De aceea l-ai angajat, pentru că el este expert în ceva în care tu nu te pricepi! Dacă te pricepeai, nu-l angajai. Este simlu. Dacă expertul este şmenar, să plătească. Singur! Că singur a făptuit, nu împreună cu mine, membru al comisiei. Dacă nu a împărţit banii cu mine, de ce să împărţim pedeapsa? Câţi experţi imobiliari au fost arestaţi, în acest caz, pentru măgăriile făcute?

    Vă spune toate astea cineva care a făcut parte din nişte comisii şi care a luat decizii în baza unor expertize întocmite de către nişte experţi. Dacă expertul este bandit, dar nu a fost în legătură cu mine, care-i vina mea? Am pe masă o expertiză topo-cadastrală şi eu sunt jurist/economist/inginer, am eu competenţa să o contest? Mă pricep eu la măsurători topo-cadastrale?

    Cu părere de rău, într-o emisiune a domnului Ciutacu (era prezentă şi doamna Voicu), Maestrul Bolcaş a spus că avocatul este în măsură să conteste un raport de expertiză. Parţial adevărat: avocatul/consilierul juridic poate contesta un raport de expertiză doar dacă are un punct de vedere de la alt expert, pentru că avocatul nu este expert contabil sau topo-cadastrist, de exemplu.

    Aştept dovezile DNA-ului cu privire la legătura dintre doamna Bica şi făptuitori/inculpaţi.

    P.S. Dacă doamna L. Stanciu, judecătorul judecătorilor în materie penală, nu a ştiut care sunt elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj (meseria domniei sale), în cazul Rarincă, de ce avocatul trebuie să fie expert topo-cadastrist sau imobiliar?

  5. Vad mare campanie pe tema d-nei poprite de sefa judecatorilor, cam vreo 6 luni… cred ca e mai interesant subiectul ala, asta cu Bica e deja fumat.
    La Bica e batalie ce ne depaseste…treaba lor, banii nostrii…
    La d-na achitata pe santaj, problema e mai personala : daca maine supar – n-as vrea, da’ nici nu exclud – vreun mahar, si-ala zice ca-l santajez, sa-mi pregatesc gentuta cu periuta de dinti !? N-ar fi vreo problema, ca am facut armata (doar 6 luni, c-a venit revolutia, si “teristii” au fost “amnistiati” mai devreme), da’ nici nu-mi mai pare statd e drept…
    Pe Bica al lasat-o demult in voia Domnului, treaba ei, banii ei…
    Doamna cu parnaia degeaba, insa, ma impresioneaza… c putem urma oricare…n-a fost el in stare Voiculescu, cu armate de avocati si parnos cat cuprinde, sa scape d-o facatura politica.. n-oi fi eu mai “ulosh” sa scap, daca vreun mahar ma “neiubeste”… Am, deci, o periuta de dinti in tipla, pregtita… chit ca, m-am verificat, n-am facut nici santaj, nici alte “halea”… da’ am permis auto, poate ca am ceva contraventii p-acolo, poate i-am indus frica vreunui pieton… l-am santajat, cum ar veni !

  6. Inca o data se confirma ca cine se aseamana se aduna (Udrea, Bica, Basescu ca sa ma opresc la cateva exemple).
    Inca o dovada de tupeu nemarginit, de prosteala pe fata.

    Daca se intampla sa ai memoria scurta te-au si facut. Noroc ca nu ne nastem toti imbecili.

    Astia s-au ascultat unii pe altii, au date unii despre altii, vor scapa toti pentru ca nu-s idioti sa se duca de mana toti la racoare pt multi ani de buna voie.

    In rest vai mama noastra si de viitorul copiilor nostri. In 25 ani acesti indivizi si odraslele lor vor conduce Romania, vor fi afaceristi cinstiti pe care nu trebuie sa-i intrebi cum au facut primele 100 milioane de euroi.

  7. Justitie? Ei, pe dracu. Au fost si sant sigur comenzi. Vezi Adrian Nastase, Voiculescu executat pe repede inainte pentru o privatizare ca si Petrom, Romtelecom, BCR, Comb. Galati si ce mai vreti, Chiar Sova care nu poate fi trimis in judecata decat cu ceremonial, retinut, arest preventiv, catuse, TV etc. Si incompatibilitatea lui Klaus a fost tratata diferit de a altor primari daca a vrut sistemul. Nu-i exclus ca doamna Rarinca sa se impiedice de vreo masina pe strada si propaganda sa zica ca Dumnezeu a facut dreptate. In orice caz Klaus Wernwr Iohannis s-a integrat frumos in sistem iar inlocuitorul de ambasador e multumit.

  8. Victore,nu ai dat lovitura gazetareasca cu Bica.Nu este decat o taranca mai rasarita,infatuata si depasita de ceea ce a avut de facut in vremelnica ei functie.Dar,in mintea-i,ramane o femeie de succes!

  9. Felicitari ptr. interviu d-le Ciutacu,m-a ajutat sa o inteleg mai bine pe D-na Alina Bica ,sa inteleg mai bine personajele pe care s-au bazat basescu si altii in acesti ultimi 10 ani,ani in care Romania a stat pe loc ,a sangerat si cu greu isi va revenii .Cu regret D-na Bica va spun ati participat si sustinut cel mai corupt regim din ultimii 25 ani .NU AVETI SCUZE,VA MERITATI DIN PLIN SOARTA,LASATI BIBLIA IN PACE,NU AVETI NIMIC IN COMUN CU EA .
    O doamna inteligenta ,frumoasa putea sa-si puna calitatile in slujba adevarului,sa-si aleaga stapanii si prietenii ,putea multe lucruri sa faca pentru Romania ,a ales sa faca “lucruri imorale si perfect legale” poate de aceasta plinge tatal d-ei. Poate gresesc, dar nu am incredere in ea(inca o inteligenta irosita).

    P.S. m-am hotarat ,sunt de acord cu Mircea Badea ,toata lumea sa faca 1 luna la inchisoare ,vara si iarna ,poate se va fura mai putin ,poate ne vom gandii mai mult pana sa dam un verdict …..poate.

  10. 1. Poate nu am retinut eu bine, dar acum ceva timp a fost un interviu cu avocata Alinei Bica, interviu din care am inteles ca exista o relatie de amicitie/prietenie intre dvs si A.B. Daca am inteles gresit, imi cer scuze public.
    2. Spaga? Ce spaga? Va stimez prea mult. Nu m-am gandit la spaga. M-am gandit ca aceasta campanie de “inalbire” a Alinei Bica pleaca doar din sentimentul de prietenie.
    3. Niciodata nu v-am scris pe blog, desi il vizitez zilnic, desi va urmaresc emisiunile. V-am scris acum tocmai din cauza ca am fost extrem de dezamagit de lipsa dvs de “aciditate” din interviul cu A.B, ramanand si acum cu senzatia ca ati fost moale, foarte moale. Sa va aratati asa surprins ca trebuie sa anunte cu ce haine se imbraca? Daca ia sifonierul foc? Sa nu faci nicio remarca la rasul ei stupid, arogant? Sa-i canti in struna la atat de multe aberatii? Mai aveai un pic sa-i plangi de mila UNEI HOATE! O hoata de meserie, care a furat cu repetitie, din fruntea unei institutii create sa combata hotia. C’mon, bro! Asta e Ciutacu? Nu. Ciutacu pe care il apreciez eu trebuia sa stearga pe jos cu ea, sa o bubuie de ramane fara aer.
    4. Rock on! \m/

  11. eu nu-s convins ca-i hoata pana nu vad hotararea judecatoreasca si probele. da’ cred ca asta-i defectul meu.
    altfel, data viitoare cand o vad, o sa carpesc pentru ca si-a permis sa rada in fata camerei de luat vederi 🙂
    ati inteles gresit. nu suntem nici macar amici.

    altfel, oamenii care au numai certitudini sunt imbatabili. ma predau!

  12. Imi este profund scarba “…poti face multe lucruri imorale si perfect legale…”

    Cine este dumnezeul tau?Banul!

    Restul ,praf in ochi.

  13. Nu mă pot pronunța nicicum asupra vinovăției în cazul A. Bica, nici in cazul Udrei. Faptul că ai reușit sâ-i iei interviu e o perfomanță jurnalistică cu valoare de prestigiu, mai mult între voi, meseriașii.Cîți mai sunteți.
    Eu, am putut doar să remarc faptul că atît Bica, precum și
    Udrea joaca neconvingător, fals, rolul de victime, fete bune, profesioniste în meseria lor ( la udrea meseria la care se raportează e cea de ministru al dezvoltării).Bica din pozitia de sef DIICOT, cea mai bună juristă din Ro, așa cum se caracteriza, artizana noilor coduri, nu știa că arestații la domiciliu sunt luați din pat noaptea și puși să semneze condicuța? Ori a durut-o la basca atunci cînd a făcut codurile , ori tot ceea ce nu le convine a fost băgat în coduri, pe șest , de Coldea.Singura impresie pe care mi-o lasă unii din cei mai mulți care au pus umărul la instaurarea statului de drept, e că au făcut o școală unde au învățat să fie ipocriți, că e important doar să declari niște intenții frumoase și apoi poți să faci orice ticăloșie, pînă te prinde,negi, cînd te prinde, ești martor, cînd te acuză, ești nnevinovat și victimă a extratereștrilor, cînd te condamnă, te îmbolnăvești.La pușcărie, atît a mai rămas pulimii!Și băieții știu asta și nu se feresc să foloseacă ura populației în reglarea conturilor personale- care n-au nimic de a face cu justiția.

  14. eu cred ca adevarul e undeva la mijloc…
    Victor,o intrebare pt tine :
    Crezi ca un om simplu dintr-o familie simpla din Fagaras ,care termina facultatea cu 10 experta in tot si toate bla bla bla, poate ajunge vreodata intr-o functie ca a lu’ bica fara traficul de influenta a lu’ X,Y,Z ?? eu sunt sigur ca nu …
    as fi vrut sa i aflu parerea si despre afirmatia lu’ basescu “…au luat 3 de-ai mei…”

  15. Nu stiu de ce, dar invocarea tristetii tatalui doamnei in povestea asta nu ma impresioneaza… o fi datorita arogantei d-o manifesta !? O fi pentru ca aroganta aia o face ca bugetara, cum ar veni, pe banii mei ?!
    Inteleg ca dl. Ciutacu sa fie arogant cand are chef… nu-mi place, dau cu telecomanda…Il plateste mogului dumnealui, nu eu….Si, daca nu e arogant de succes, nu-l plateste nici mogulu’ la nesfarsit:))
    Ala platit de mine, insa, ar trebui sa nu ma considere prost apriori…Ar fi o urma de bun-simt…Da’ de unde nu-i, degeaba asteptarile…
    Revin, insa : ma intereseaza mult mai mult cazul doamnei Rarinca, cu arest preventiv vreo 6 luni, achitata in final la acuzatia de santaj (in trecere fie spus, aia cu “ne-a facut flangrant pe banii nostrii” a “mondialilor” e de citate celebre… ca, vad, e practica repetata, vine de la d-astia ca d-na Bica, “puternicii” zilei)…
    D-na Bica face arest la domiciliu, da’ nu sta acasa pe banii parintilor…inteleg c-o mai platim in continuare, oarecum….Pentru un om normal, insa, aia cu “arestul la domiciliu” e mai nasoala ca “preventivu'” : pai, cu ce sa-si palteasca omu’ intretinerea, nu trebuie sa mearga “la servici” ?! Nu toti ne permitem, din drepturi salariale recuperate … nu multi din cei pe care-i cunosc s-ar putea tine acasa, in arest d-ala…vad, insa, ca astia, potentatii, isi permit (ba unii, gen Cocos, sunt stresati de impartirea metrilor patrati in arest d-asta)..
    Fereasca Al de Sus de situatia respectiva; nu stiu cum as opta : acasa, pe banii sotiei, copilului, parintilor, sau la parnaie, ca da statu’ cazare si 3 mese pe zi ?!?!

  16. Mi-a placut cand a spus ca ea nu minte, ca nu a facuto niciodata. Si in propozitia urmatoare afirma ca si-a mintit sotul, dar asta este la capitolul “am facut si eu lucruri imorale ca tot omul, cine nu a facuto sa arunce cu pietre” …:))))

    Parerea mea este ca femeia aceasta este duplicitara. Simte intr-un fel, gandeste in altul si vorbeste amestecand sentimentele si ratiunea intr-un mod absolut halucinant.
    Si aceasta persoana a fost in varful piramidei DIICOT.

  17. @VC
    Eu nu am certitudini dar merg pe mana lui Berbeceanu. Bica e o javra care merge la shopping cu alte javre de aceeasi teapa. Da-i-ar judecatorii macar 15 ani de puscarie!

  18. Inteleg ca DNA a inceput urmarirea penala a lui Ponta iar Iohannis ii va cere demisia.
    Cred ca cel mai de vaza membru al celui mai cinstit govern, Gabriel Oprea, va reevalua cooperarea cu Ponta si PSD si va sari in barca PNL (ca de obicei) si va vota motiunea de cenzura.
    Cateva comentarii:
    1. Batranul Lup de Mare pare sa-i fi transmis (telepatic evident) cateva miscari lui Mutulica. Lui Codruta n-are ce sa-i spuna ca stie ea mai bine.
    2. Este putin cam tarziu, dar mai bine decat niciodata.
    3. Cred ca Ponta va avea mai multe dosare (si mai grele) decat Bashe.
    4. Antonescu s-a dovedit, pana la urma, mai destept decat Ponta: a plecat singur si a fost lasat in pace (nu ca ar fi avut ce sa-i faca pentru ca omu’ n-a facut nimic toata viata). Ponta s-a crezut zmeu si utie ca-i vine randul.
    5. Daca-l “rezolva” pe Ponta cred ca ar fi un succes major impotriva restauratiei coruptiei care a inceput dupa plecarea Batranului Lup de Mare.
    Poate, pana la urma, Mutulica lucreaza la fel de bine (dar mai putin public) ca si predecesorul sau.
    Si, ca sa-l citez pe Badea: “Coruptii la puscarie”

  19. Sa ma ierte Dumnezeu, dar nu imi vine sa cred ca duduia asta cu expresii faciale si vocale de centurista a fost candva sefa uneia dintre cele mai importante institutii ale statului de drept …

    Nu am avut rabdare sa o ascult pana la capat … ramasesem fara lamaie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.