Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

Nu vă mai rețin cu introduceri inutile. Știm (cam toți) de unde plecăm. Întrebarea e simplă: rup au ba pesediștii căruța? Aș aprecia și motivarea răspunsurilor voastre. La fel de mult m-ar interesa și cum credeți că va reacționa Traian Băsescu. Îi sucește președintele din drum pe micuții beligeranți sau nu se bagă?

[poll id=”25″]

UPDATE: La ora 13 expiră noul ultimatum al micuţului elveţian. Votarea continuă.

UPDATE LA UPDATE: Geoană cică tot nu se îndoaie, Boc anunţă că a trimis la Cotroceni propunerea de revocare a lui Nica, Blaga e (teoretic) interimar până desemnează pesediştii altul la schimb, Băsescu tace filosofic (sau, mă rog, ca ospătarul sau tinichigiul preocupat), votul rămâne deschis până văd demisiile.

ULTIMA ORĂ: Băsescu i-a convocat pe fraierii gargaragii la Palat. Dacă-i întoarce, Geoană e pa-pa-tai-tai, iar Oprescu o să iasă iar, după terminarea panaramei, erou din întâmplare. Pe cale de consecinţă, consultarea prin vot merge înainte.

DUPĂ ULTIMA ORĂ: Mircea Geoană a ieşit opărit de la Palat. Cică Traian Băsescu a venit cu propunerea de independent la Interne. Iar o dă pe responsabilitate, pe nevoia de stabilitate şi pare a face el pasul care trbuia să fie al Jucătorului. A propus el, în locul preşedinteui sau pentru acesta, guvern de specialişti condus de un tehnocrat. Altul decât Alexandra Gătej? Eu încă aştept demisiile alea demne…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

163 thoughts on “Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

  1. I can respect that…

    Totuşi, asta e cam ca aseară…la exemplul dat de Teodorescu. Ar trebui să sărim cu toţii sus şi să zicem: noi?! linkuri?! 🙂

  2. Perspectiva alegerilor din noiembrie ii face pe toti actorii acestui joc grotesc sa reactioneze ciudat/imprevizibil.Toti isi calculeaza raspunsurile sau actiunile cu gandul la o cat mai buna pozitionare in sondajele ce stau sa apara.Am votat “se impiedica” pentru ca dorinta PSD-ului de a fi ales Geoana ca presedinte este dublata de o “foame” infioratoare in teritoriu, unde se vor face presiuni pentru ramanerea macar la butoanele descentralizatelor.
    In plus noaptea “e un sfetnic bun”.

  3. Daca ar fi sa plece numai ministrii din guvern, probabil ar pleca…dar gandeste-te ca trebuie sa plece toti din locurile caldute din teritoriu…adica toti din administratie bagati pe “pile” sau pe “politic”. Or sa stea in continuare in genunchi si or sa o faca pe-a Monica Lewinski in continuare.
    In toti acesti ani, tu chiar nu ai realizat ca pe politicieni nu ii intereseaza ziua de maine(ca tot pierd din electorat cand ii vad asa de fraieri) ci mangleala de azi? Ei se bazeaza pe amnezia populatiei si pe vrajeala.
    Am votat NU.

  4. PSD-ul cu siguranta vrea sa iasa de la guvernare. Oricum are cele mai grele ministere si sunt fara bani. Daca trec destul de usor peste faptul ca ei nu au atatia bani pentru campanie asa cum va avea basescu, ramane o problema si cred cea mai spinoasa care este Ministerul de Interne.
    PSD-ul stie cam ce vor sa faca cei de la PDL cu alegerile cum vor sa fure, Nica a fost pus in tema cu ceva dosare – ca doar nu credeti ca toate, mai sunt si pro-basescu in politie si mai tin pe dedesupt dosarele pt. vremuri grele precum acestea – si este si la curent cu oaresce informatii de pe la servicii – nici astea toate ca doar nu sunt pt. el- pe care le primeste dimineata la ceai. S-au mai descoperit si alte dosare nesolutionate sau netrimise la Parchet si Nica stie…. Basescu a ajuns la concluzia ca are ministerele cu bani, a luat bani de la tineret, de la turism, transporturi, finantele si economia sunt la el si banii curg garla pt. campania lui electorala. Si imprumuturile astea se vor duce mare parte la basescu si noi popor oropsit o sa platim generatii sa ne iasa pe ochi cheful unui dictator de a distruge tot. Asa ca nu mai are nevoie de PSD sa-i puna piedica cu sectii speciale, calculatoare, camere video sau asa cum a fost propunerea lui Nica un calculator la fiecare sectie si un tel. mobil si se face totul on-line cu inregistrarea seriei si nr. de bi sau ci si CNP-ul persoanei care voteaza. Chestii de astea nu se fac ca doar noi nu mai avansam ramanem prosti asa cum vrea basescu si de aceea au sarit ca arsi. Daca nu vor sa faca ceva sa lase sa se desfasoare totul democratic.
    Si de ce sa-l puna pe Blaga? Sa mai stearga din dosare, sa le arda? sau ce sa faca? doar sa pregateasca campania? sa fim seriosi. Sunt trebuei grele acolo… si asta ii tine pe PSD-isti.

  5. Se-mpiedica, pentru ca il trage de urechi Oprisan pe Geoana. Oare ieri o fi fost la Guvern? PSD a ajuns un fel de caricatura de partid, in care nu stiu ce mai cauta oameni de valoare ca Ion Iliescu si Adrian Nastase. Si mai sunt si altii, dar sunt si prea multi ,,fripturisti”. Eu nu mai am deloc incredere in PSD.

    Solutia e Crin Antonescu si acest lucru devine din ce in ce mai vizibil. Restul sunt o apa si un pamant, doar ca PDL mai e si plin de semidocti, semianalfabeti, mediocri si, mai ales, curve.

  6. Daca de data asta dau inapoi macar 1 cm, PSD-istii vor dovedi ca n-au coloana vertebrala si ca sunt mereu vioara a 2-a, in siajul marinelului.

  7. Daca vrem neaparat sa facem distinctie intre PSD si Geoana. PSD vrea sa iasa de la guvernare, in schimb Geoana nu vrea. In aceste conditii, folosind exprimarea propusa, PSD se impiedica si nu iese de la guvernare.

  8. Oau, sunt tare. Ma apuc sa fac de acum incolo previziuni despre politica din RRomania, ca si raposatul Brucan. Am pus la PNV ca se impiedica micutzii, sa citez un clasic in viatza, si dau acum pe antena 3 si am confirmarea. Se pare ca incep sa ma pricep la politica. Merci maestre tie, lui Gadea si invitatilor lui, pentru lectile de politichie rromaneasca date in toti acesti ani. Se pare ca incep sa am rezultate :)).

  9. Eu am votat NU…
    Basescu cred ca nu va semna demiterea lui Nica ( ori ca sa pozeze in salvatorul situatiei, ori pur si simplu pentru ca BOC s-a trezit reactionand singur, pentru ca s-a umflat orezul in el vis-a-vis de declaratiile lui Nica)…
    Pe de alta parte…daca e sa fiu sincer… PSD putea propune imediat alta persoana in locul lui NICA si se termina discutia…Dar iata ca ei nu vor, si atunci, pe undeva, ma gandesc ca nici ei nu stiu ce sa faca si atunci situatia e incerta, deznodamantul fiind o loterie in momentul de fata…

  10. Yo cred ca lu Base’ ii convine ca se cearta “astia”. Pana una alta, el e… a… m… e… “independent”.

    Si vine, deci, ca un salvator, scarbit de clasa politica si de unde s-a ajuns din cauza sistemului ticalosit. Astfel, ca un bun independent ce se afla, la inaintare cu referendumul din data alegerilor, spera sa dea in aceasta augusta-persoana opusa legilor politice si astfel sa castige voturi.

    Procentul lu’ Base de la alegerile prezidentiale va fi direct proportional cu procentul imbecililor (ok, persoanelor cu inteligenta indoielnica, ca sa pastram registrul academic) din Romanica.

    Avand in vedere recenta-mi slobozita parere, poa’ sa ma pupe si PSDu si PDLu si toata clasa politica la Basescu. La ala independent, desigur.

  11. Fiecare dintre partide a aruncat cate o pisica moarta in curtea celuilalt si acum astepta sa vada pe care-l da gata mirosul. Rosii nu au interes sa lase alegerile pe mana portocaliilor si forteaza nota fara sa iasa de la guvernare, mai ales ca Geoana are o frica viscerala de baronii din teritoriu care o sa-l matraseasca la primul congres. Asa ca …se impiedica si raman la guvernare.

  12. Sigur nu
    Traian Boc va bate in retragere deoarece in parlament Guvernul Boc va fi facut tandari se va sterge cu el pe jos.
    Alegeri parlamentare anticipate nu cred ca se pot face, iar riscul ca scandalul sa duca PDminusL sub 25% sunt mari.
    Cred ca se apropie clipa cand vom scapa de Boc;Udrea;base; videanu; de toti hotii din fruntea PD.

  13. Revin cu un Update la ce a scris anterior. Nenea Nelu Iliescu e bestial. De ieri incepand si-a scos nucile la vedere. Inca le mai arata celor din PSD cum trebuie sa te comporti pentru a avea dreptul sa porti pantalonii in coalitie. Bravo nenea Nelu, sa ne traiesti !

  14. Eu cred ca Basescu intervine, ii place prea mult “smardoiala” ca sa stea pe margine. Daca pleca sau nu PSD, e greu de anticipat, eu inca mai cred ca ramane, macar pentru a’i incurca socotelile marinarului.

    P.S. Daca mai faci o exceptie azi in privinta linkurilor, iata’l pe Basescu in postura de drujbist, ascultand melodia zilei ! 🙂

  15. din ce vad eu…presedintele, chiar si prin declaratia de aseara cu apa rece, incearca sa se delimiteze de PDL si de boc pentru a intra in cursa pentru prezidentiale. Probabil o sa cada capete…poate chiar Boc, om privit cu dezamagire de atatia romani. Basescu s-ar putea sa il sacrifice mai incolo pentru a veni el pe val. Va fi salvatorul! Ipocrizia oamenilor politici este infinita. Cred ca in romania numai un lucru mai este infinit: si acela nu este credinta, si PROSTIA.

  16. Cu regret trebuie sa recunosc ca numai cu cateva minute in urma am reusit sa citesc articolul D-lui Ciutacu din J.N, care este oglindirea fidela a situatiei dramatice in care se afla tara un pragul unei crize guvernamentale cu consecinte chiar imprevizible! “Executiile televizate” sunt en-vogue! si bineinteles, fara motive palpabile. Motive insa exista in ‘capul’ ‘capului rautatilor’, T.B., in disperarea sa ca ar putea pierde alegerile. Dar eu ma indoiesc ca ‘mana forte’ a lui Blaga, pus peste sectiile de votare, ii va asigura ‘realegerea dumnealui in functia cea mai inalta in tara.
    Se tot aduna ‘comitetele strategice’, se tot vorbeste de contracararea miscarilor unuia sau altuia, dar indiferent de solutie la care se va ajunge, tot PDL-ul ramane in castig. Sa vedem pana cand. Astept conferinta de presa a lui Boc.

  17. Singurul pierdant din toata tarasenia asta, cred ca este Mircea Geoana .
    Daca PSD-ul iese de la guvernare, adio posturi din deconcentrate, adio prefecti si baronetul local nu prea isi doreste asta.
    Daca PSD-ul ramane la guvernare, cel putin 3-4 procente se duc catre Sorin Oprescu, din partea ” poporului psd-ist” infrant si umilit inca odata de Traian Basescu.
    Oricum, cand am vazut sacoul si ochii tulburi ai lui Mazare, m-a busit rasul si m-am intrebat pentru o clipa daca nu cumva “prafurile usoare” nu cumva au fost deja dezincriminate 🙂

  18. daca iliescu si nastase ar mai fi condus partidul as fi zis ca pleaca de la guvernare. dar lui geoana ii place prea mult ideea de a fi la putere. se va impiedica, sa nu bata la ochi, iar daca va fi sa se care o va face numai scos in suturi. altfel, sigur, totul pentru binele tarii si poporului, nu?

  19. Tot acest scandal nu e decat campanie electorala.

    Domnu’ Ciutacu, ce parere aveti despre candidatul Partidului Verde, Remus Cernea?

  20. Fantastic! Mi-a fost inghitit comentariul postat de cateva minute! Nu-i primadata!Baiul e ca nu mai stiu exact ce am scris. Deci, incerc sa-mi reconstitui propriul comentariu, dar sigur ca nu va fi la fel de consistent.
    Cu regret trebuie sa recunosc ca numai de cateva minute am citit articolul scris de D-l Ciutacu din JN, in care dumnealui oglindeste fidel situatia dramatica in care se afla Romania in pragul unei crize guvernamentale.”Executiile televizate” sunt en vogue, fara motive palpabile. De fapt motivele exista in ‘caoul”capului rautatii’, TB. care in disperare ca ‘ar putea pierde alegerile’ sacrifica pe oricine, orice, dar mai ales tara, si poporul suveran, ca sa-si asigure inca un mandat in cea mai inalta functie.Se tot aduna ‘comitetele strategice’, se tot discuta de ‘contracararea miscarilor unuia sau altuia’dar TB nu tine cont de nimic; el vrea cu orice pret sa-l ‘puna la butoane’ pe V.Blaga, crezand ca ‘mana forte’ al acestuia ii va asigura VICTORIA scontata.
    Oricum, din confruntarea coalitiei, indiferent de solutia la care se va ajunge PDL-ul castiga.
    Astept conferinta de presa a lui Boc.

  21. “Daca ratiunea il formeaza pe om, sentimentul e insa acela care il conduce.” J. J. Rousseau
    Iar sentimentele politice numai de bine nu ne spun, de binele poporului, ca de al lor numai de bine auzim… bleah… mi-e scarba, din nou…

  22. dupa ultima declaratie a domnului “pusca si cureaua lata” mingea e la PSD! Miscare buna sau rea o sa vedem. Parca vad interimar PSD si continuarea simulacrului de guvernare.

  23. daca ii pacaleste Geoana, pleaca.
    Geoana poate sustine ca plecarea de la guvernare acum, inseamna automat intrarea in turul 2 cu sanse mari de victorie, victorie care i-ar readuce la malai in decembrie. In mai putin de 2 luni nici nu apuca PDL-ul sa le ia cascavalul de la gura 🙂

  24. PSD`ul va pleca de la guvernare, creeindu-si in felul acesta o simpatie din partea poporului anti-Basescu. Socialitsti se retrag, zic ei, cu cap, crezaind ca ei, dupa alegeri, vor intra la guvernare. Sincer sa fiu, pe vremea lui Tariceanu asa ceva nu s-a intamplat, el a fost singurul politician care i-a dat cu “flit” lui Basescu. Imi pare rau sa vad Romania anului 2009 sub conducerea unui marinar, sustinut “muc cel mic” si amanta (imaginea turismului sexual). Mai rau este ca Basescu mai vrea sa fie presedinte dupa aceasta mascarada, ca o confesiune personala, parca Antonescu ar mai fii singurul care ar merita sa fie ales.

  25. Bai Victore!Cum dracu facem sa scapam odata de nemernicul asta de marinar!
    Asta e marea intrebare!?Cum dracu facem sa nu mai iasa asta inca 5 ani.
    Si daca vor iesi astia de la guvernare pdl va incepe sa o plaseze pe ei ca ii lasa la greu. Cred ca asta e si capcana pusa de timonier.
    iar daca nu iasa se fac de cacao in fata electoratului lor, care o mai fi si ala ca de cand e geoana sef la ei sunt varza!

  26. @ Alex:

    Un politician ca ,,nenea Nelu” nu stiu daca si cand se va mai naste vreodata pe plaiurile mioritice.
    Hai ca mi-ai placut cu multumirile adresate maestrilor de la A3! 🙂

  27. Victore, pleaca sigur de la guvernare. In primul rand, ar fi trebuit sa-si dea seama ca daca nu pleaca acum, vor pleca dupa alegeri. Iar pe cei din teritoriu (cei care au ultimul cuvant), ii vor convinge ca daca nu castiga MG alegerile ii manca base cu fulgi cu tot – ca doar toti au cate un dosar la pastrare. Cel mai mare inconvenient al PSD-ilor este ca nu pot duce lupta de opozitie stand la stanga lui Boc; acum vor avea ocazia sa-l atace pe base, atacand intregul guvern, si nu doar cativa ministri. De asemenea vor incerca sa-l bata pe base cu armele lui, se vor victimiza, vor acuza fraude electorale, si vor striga catre categoriile sociale defavorizate ca ei au dat bani (de la fmi), si ar mai da, dar nu-i mai lasa boc si seful lui. Astfel, cu speranta ca MG va castiga, increzatori ca vor gasi aliati in parlament, se vor arunca in lupta, “pentru binele poporului”.
    De cealalta parte, basescu e clar ca va paria la aceste alegeri pe independenta (cu sustinerea pdl); in acest sens va semna remanierea, dar cu “parere de rau”, incercand sa convinga electoratul ca nu e el cel responsabil de instabilitate, ca el a facut chiar compromisuri, de dragul stabilitatii, prin nasirea aliantei pdl-psd; va da vina pe orgoliile politice si nevoia de putere a clasei politice, in detrimentul binelui poporului (ridiculizand demagogia psd). eu as paria chiar pe atacarea, voalata sau nu, a lui boc.
    Si ca bonus pt base apare distragerea atentiei presei (si implicit a intregii tari) de la scandalul udrea.
    ps: si daca din toate astea, nu castiga oprescu, inseamna ca a avut o echipa de campanie groaznica.

    just my 2 cents

  28. @Victor,
    E adevarat ca-l schimba pe marele micul boc? Cu Corina Alexandrina Gatej? Viata mea cat poate fi de pervers!…….

  29. Cred ca da. N-am cel mai grozav argument, dar pina acum PSD-istii au cules cam tot ce le-a trebuit, iar acum cel mai simplu, daca vor sa ramina in lupta pentru Cotroceni, ar fi sa-si arate armura de baieti buni, care lupta pentru binele poporului. Evident ca nu asta le este gindul, dar cascavalul pentru urmatorii 5 ani zilele astea se imparte.

  30. Ei, cred ca ziua de azi si anume ora 14.15 a acestei a fost planificata si clocita si invartita pe toate partile de mult de basescu. Aici a vrut sa ajunga, nu stia cum sa dea lovitura mai bine sa iasa asa ceva si iata: un presedinte care mediaza, care se face luntre si punte sa mearga guvernul pe care si l-a dorit atat de mult. Daca nu merge… cine e de vina?… hm… cum cine? PSD. basescu vine pe calul alb cum zicea madam’ Pipidi si salveaza Romania.
    PS: Madam’ Pipidi nu mai zice nimic?

  31. PSD nu are curajul sa iese de la guvernare, am votat ca se vor impiedica pentru ca le sta in caracter sa abereze pe seama asta dar n-o sa aiba tupeu sa o faca niciodata.

  32. Cred ca PD-L ( TB ) doreste cu orice pret sa puna mana pe Ministerul de Interne , miza fiind desigur castigarea alegerilor. Restul e doar o mimare a regulilor, o mimare a rolului de mediator a lui T.B. . Nu cred ca lui T B ii pasa de alegeri anticipate ,deoarece fiind mai putin de 6 luni pana la cele prezidentiale , anticipatele nu mai pot avea loc in cazul retragerii PSD de la guvernare.
    Asadar si mai ales dupa ce i-am auzit pe Ion Iliescu si Adrian Nastase cum ca, orgoliul politic ar fi mai important, PSD nu vor ceda in fata samavolniciei PDL .Chiar daca presedinte e Geoana si nu Iliescu , PSD-ul ar avea de castigat in ochii alegatorului in rol de victima . PSD se va retrage de la guvernare.
    In concluzie si din pacate, eu cred cu groaza in suflet, ca nu vom scapa de Traian Basescu in noiembrie.

  33. hahaha :)) uite papagalul de geoana.era clar ca o s-o dea la intors.unde-s demisiile? psd era sigur ca boc o sa dea inapoi, altfel nu isi riscau atat cuvantul dat. deci astazi vom afla cine pe cine are la mana in aceasta coalitie!

  34. Bine nu-mi venea mie sa cred ca nu are nici macar mandarine in chiloti Geoana! A plecat repede, repede la cotroceni! Probabil ca l-a certat rau marinelul. Vine din urma repede Oprescu! Excelent!

  35. Geoana forteaza nota… Se pare ca are ok-ul de la baroni sa iasa de la guvernare… si atunci forteaza nota urmarind ori sa fie scos PSD-ul de la guvernare – avantaj PSD, ori sa accepte Basescu pe NICA in continuare – avantaj PSD…
    Dupa parerea mea, rezultatul va fi PSD out…si nu cred ca va fi avantaj PSD, pentru ca PLD va trambita sus si tare ca ei l-au dat pe NICA afara nu PSD, si iata, PSD, din orgolii de curca beata a decis sa arunce tara in haos pentru un singur OM…
    Joaca tare baietii si ma tem ca Geoana iar o ia in brate 🙂

  36. Se pare ca Geoana nu se dezminte. Inca n-a plecat de la Cotroceni, desi se vorbeste despre Nica si nu despre vremea de afara. Cred ca va rata sansa de a-si ajunge partidul in procente. Lasa asa, ca lui Crin ii convine! In privinta corectitudinii alegerilor, TREBUIE sa mai existe si alte optiuni!

  37. hihihi…:) Geoana – la mana (mila) sultanlui Basescu… Matrozul a anihilat deja un contracandidat. Antonescu se gandea ce o sa faca daca va fi infrant… Au mai ramas Oprescu si Vadim… Vedeti cum opereaza mintea (fie si imbibata in alcool) a sahistului de la Trei Coceni?

  38. Geoana sta la cascaaval, Doctorul castiga. Geoana pleaca de la cascaval, tot Doctorul castiga. Geoana ar trebui scos din sondaje, intra Doctorul. Imi mentin votul, PSD se impiedica.

    Fiara.

  39. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu am votat ca se impiedica PSD-ul.Daca dl Geoana si inclusiv PSD-ul nu sunt verticali,decisi de ceea ce trebuie sa faca si ii da la intors Basescu,s-a terminat-le vom spune”la revedere”,adica de fapt ne vor spune ei.

    Cu mult respect,
    IoanaP

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.