Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

Nu vă mai rețin cu introduceri inutile. Știm (cam toți) de unde plecăm. Întrebarea e simplă: rup au ba pesediștii căruța? Aș aprecia și motivarea răspunsurilor voastre. La fel de mult m-ar interesa și cum credeți că va reacționa Traian Băsescu. Îi sucește președintele din drum pe micuții beligeranți sau nu se bagă?

[poll id=”25″]

UPDATE: La ora 13 expiră noul ultimatum al micuţului elveţian. Votarea continuă.

UPDATE LA UPDATE: Geoană cică tot nu se îndoaie, Boc anunţă că a trimis la Cotroceni propunerea de revocare a lui Nica, Blaga e (teoretic) interimar până desemnează pesediştii altul la schimb, Băsescu tace filosofic (sau, mă rog, ca ospătarul sau tinichigiul preocupat), votul rămâne deschis până văd demisiile.

ULTIMA ORĂ: Băsescu i-a convocat pe fraierii gargaragii la Palat. Dacă-i întoarce, Geoană e pa-pa-tai-tai, iar Oprescu o să iasă iar, după terminarea panaramei, erou din întâmplare. Pe cale de consecinţă, consultarea prin vot merge înainte.

DUPĂ ULTIMA ORĂ: Mircea Geoană a ieşit opărit de la Palat. Cică Traian Băsescu a venit cu propunerea de independent la Interne. Iar o dă pe responsabilitate, pe nevoia de stabilitate şi pare a face el pasul care trbuia să fie al Jucătorului. A propus el, în locul preşedinteui sau pentru acesta, guvern de specialişti condus de un tehnocrat. Altul decât Alexandra Gătej? Eu încă aştept demisiile alea demne…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

163 thoughts on “Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

  1. Eu cred că da.
    – ar fi ultima ocazie să corecteze o greşeală;
    – nu cred că ar scăpa această ocazie de a ridica procentele şefului
    – la cât de înfierbântată e atmosfera în sferele lui Zeus, s-ar putea să fie singura opţiune, vedem azi, dar pe asta aş paria o BR

  2. Nu stiu PSD-u’ ce-are-n ganduri,
    da’ stiu clar ca Boc e in sah oricum s-ar misca.
    In alte cuvinte,
    cu stangu’, cu dreptu’, cu stangu’, cu dreptu’
    sta pe podea totala,
    iar cu celalat se batzaie din picioare.

    (Din ciclul Cuvinte mari de la oameni mici,
    Editura NuNeMaiMira, 2009)

  3. Basescu maine se plimba pe la Tg Mures. S-ar putea sa-l lase pe Boc sa se descurce cu pesedeii. Am votat ca pleaca. Dar cred ca nici ei nu stiu acum, sigur, ce fac.

    “Participare la conferinţa cu tema «România în anul 2020 – perspective de viitor» organizată de Fundaţia Konrad Adenauer (Loc de desfăşurare: Palatul Culturii, Târgu Mureş).
    Departamentul de Comunicare Publică”

  4. Daca stie cum, PSDul poate castiga masiv de pe urma oricarei pozitii pe care o vor adopta. Daca Basescu renunta si nu semneaza decretul, atunci Boc cade de prost. Daca pesedistii ies de la guvernare, vina pentru criza politica cade pe Zeus (DOH!) iar socialistii castiga puncte importante.

    Sa nu uitam ca PSDul are cel mai mare electorat, care insa este destul de retras si pasiv odata cu aceasta alianta inumana.

  5. Eu cred ca sareta scartaia destul de rau pentru ca era rupta , nu din alta cauza !
    Daca PSD nu pune picioarul in prag , Traian Basescu si cu PDL o sa fure pragul !
    Emil Boc este cantitate neglijabila , asa ca nu l-am luat in considerare ! 🙂

  6. Domnule Ciutacu, inainte de a raspunde la intrebare as vrea sa derulez firul evenimentelor. carevasazica: Basescu decide sa-l trimita pe Boc la PSD cu mesajul otravit: “capul lui Nica vrem!” Aici e de remarcat reactia precipitata a PSD: Hrebenciuc, maestrul papusar al partidului, afirma la nervi ca Basescu e beat tot timpul, Vanghelie il aproba (fie vorba, din partea lui Vanghelie nu ma mira…), iar sefii din PSD au reactii total dezamagitoare, toate denota precipitarea si enervarea (nu cunosc reactiile lui Nastase si Ponta). PSD decide ca iese de la guvernare daca Nica va fi demis. Dupa mine, reactia PSD a fost previzibila, precipitata si stangace. Ar fi trebuit sa fie una calma si care sa demonstreze – MACAR APARENT – ca PSD nu doreste o criza de guvern. Se putea face pur si simplu o cerere “la misto” (de ex. demiterea Elenei Udrea la schimb cu Nica). Aparent, mingea e in terenul PDL. Buuuun! De aici incep speculatiile: Basescu are doua optiuni:
    1) Se declara profund mahnit ca PSD intelege sa arunce tara intr-o criza politica, accepta demiterea lui Nica si inlocuirea sa cu Blaga, caz in care obtine si controlul internelor;
    2) Impaciuitor si profund interesat de stabilitatea politica, refuza demiterea lui Nica, isi reconfirma imaginea de stapan al jocului si apare in ochii electoratului ca un factor de echilibru, in timp ce PSD pica de caraghios. Nici nu mai conteaza ce se intampla cu Boc. Dupa ce si-a luat (a cata oara?) o palma dupa ceafa din partea presedintelui, nu mai conteaza ca isi depune demisia sau e numit sa formeze un nou guvern; oricum, imaginea lui ramane cea a unei starpituri care executa toate comenzile si care primeste bocanci in dos fara sa cracneasca. Iar Traian Basescu iese bine din afacerea asta in oricare din cele doua situatii. Cu ocazia asta v-am raspuns la a doua intrebare. Sa nu-mi cereti sa prevad ce decizie va lua presedintele… stiti ca e un tip imprevizibil…:).
    Cat despre prima intrebare… acum e prea tarziu ca PSD sa se intoarca din drum. Daca totusi o fac, isi pierd toata credibilitatea (cat o mai fi). Iar daca Basescu refuza sa-l demita pe Nica si cheama partidele la reconciliere… Cred ca ar fi cea mai jenanta postura in care s-a aflat vreodata PSD…:)

  7. Buna dimineata tuturor!

    Eu spun ca vor iesi de la guvernare. Este singurul mod prin care se pot spala, pe ultima suta de metri, de rusinea asocierii cu mizeriile portocalii.
    Consider ca miscarea trebuia facuta mai devreme, pentru a avea timp sa repare, chiar si de ochii lumii, ceva din nenorocirile pe care cel mai prost guvern pe care l-a avut Romania din 1862 incoace.
    Nici PSD nu e usa de biserica, dovada constand in sustinerea H’analfabetului, precum si a altor lighioane, dar, parca nu e facut din acelasi aluat …

    Sper ca PSD sa se mobilizeze si sa le rupa capul pedelistilor, cu toate ca sunt convins ca niciun oranj nu va vedea puscaria vreodata. Din pacate …

  8. PSD este un partid al cascavalului. Geoana este slab, adevarata conducere este a baronilor din preajma cascavalului. Pe acestia un singur lucru ii intereseaza: Portia de buget de care sa beneficieze. In concluzie: SE-MPIEDICA!

  9. Fiecare crede ca a aruncat gaina in curtea celuilalt si au cam lasat-o in coada de peste. Si unii si altii si-au pastrat loc de dat inapoi.
    Toti sint niste calai.
    Pe cind am inceput sa scriu pe blogul asta am considerat ca Basescu e un fel de Milosevich. Si ca poate oricind sa fie acuzat de genocid. A facut foarte mult rai si oamenilor si tarii.A mitraliat tot ce i-a stat in cale, a gonit speranta, nadejdea si a adus tara inhaos. Fiinta nationala e distrusa…ce sa mai? N-am raspuns la intrebare pentru ca habar n-am .Astia sint in stare de orice din considerente stiute doar de ei, fara nici o legatura cu interesul romanului. In rest: se vorbesc discutii.
    Felicitari lui Bogdan Teodorescu!

  10. Domnule Ciutacu,parerea mea este ca Basescu si-a facut urmatorul calcul politic : scoate PSD-ul de la guvernare, ca reactie PSD si PNL vor prabusi guvernul minoritar Boc rezultat. Toate aceste intimplari vor lua exact doua luni in care nesiguranta politica ii va da “jucatorului” munitie electorala ca fiind singurul sprijin pe care natia se poate baza, fiind singurul “legitim” din executiv.Pe de alta parte, pozeaza si ca fiind in lupta cu “legitimii” din legislativ pe care doreste sa-i imputineze, chipurile pentru binele natiei(inventia referendului).
    Asta este strategia lui electorala, nesiguranta politica si criza economica circumstante in care , in logica Basescu, poporul nu se va aventura sa aleaga alt lider neverificat. Si iata cum el va fi singurul “veghetor” la soarta neamului….Curat murdar, logica de betiv care s-ar putea intoarce impotriva lui ” when the shit hits the fan”.
    Un taliban…

  11. Cam toate datele din seara trecută ar arăta o plecare a pesediştilor de la ciolan. Totuşi, am votat „se-mpiedică”, deoarece nu m-ar mira absolut deloc să fie aşa. Geoană nu a avut niciodată cojones să ia decizii mari la momentul oportun, motiv pentru care nu va fi în viaţa lui un mare politician.

    Cred că morala pentru pesedişti la sfârşitul zilei de azi va fi ca în bancul cu turistul „rezolvat” de urs în pădure de vreo 3 ori: „tu ori eşti prost, ori chiar îţi place!”.

  12. Trebuie să iasă…deoarece o revenire venită în momentul acesta ar pune punct şanselor lui Geoană şi implicit al PSD-ului la alegerile din 22 noiembrie.

  13. Solutia, ar fi Disolutia guvernarii, ca oricum o ducem prost, cu ei, la carmuire! Si oricum, sareta cu malaiul mucegait deja, este birjarita doar, la vale…Ca Primul Birjar al tarii, doar atat poate, si atat face! Pana si Criza natiunii, a bagat-o in ceata…Iar sareta cu malai, este asa de greu de condus la deal, ca mai bine se rupe-n doua. Hais! Cea! Degeaba! Hai Pa, Guvernule! Hai Pa, Pinochio!

  14. Totul este un joc neinteligent in care este angrenata si presa.Pe langa faptul ca, “Se rupe-n drum sareta plina cu malai” se mai casca si pamantul sub ea.Cum o sa fie?… stiu doar cei care au descoperit secretul focului?!

  15. nu cred sa renunte c…vele astea la tot ce mai e de supt din tarisoara asta. pe astia nu-i intereseaza de orgolii, de bun simt, de faptul ca basescu se joaca cu creierasii lor micuti cum vrea el; ei vor sa fure.punct.

  16. Am votat ca pleaca. Daca nu e asa inseamna ca mi-am pierdut flerul de tot. Numai asa NU pleaca daca se intoarec bocul ce mare sau traienel din drum.

  17. PSD-ul in majoritatea lui este un partid plin de oameni fara “boase”.Exceptand cateva persoane gen:DIACONECU,HREBENCIUC,ILIESCU,ce mai au ceva sange in instalatie,restul sunt ca niste papusi gonflabile care stau in orice pozitie pentru a-si satisface “partenerul”.

  18. Ciutacule lasa fitele si citeste materialul acesta.
    Traian Băsescu a reuşit, cel puţin in ultimul său an de mandat, să-şi facă pofta. Să aibă guvernul pe care să-l conducă, de care să dispună, un prim ministru căruia să-i traseze ordine care nu se discută, ci doar se execută.

  19. hehe, e distractiv. base ii tine in joc de glezne pe pesedei. m-a distrat mai ales indignarea revolutionara a lui “domnu nea nelu”. m-a distrat chiar si aproape-grobianismul lui hrebe. deci, cine e disperat?
    oricum ar fi PSD iese cu capul spart si ma bucura foarte tare. pentru ca ei au tinut tara asta pe loc in ultimii 20 de ani

  20. Este usor de zis, greu de facut pentru partidele politice aflate la guvernare sa treaca de la vorbe la fapte, pentru ca:
    – nici unul nu este ‘bine articulat'(V.Ciutacu)
    – nici unul nu va ‘detona mitraliera de la sold’ (V.Ciutacu)
    – ‘plurivalenta'(V.Ciutacu), proprietatea de a intra in combinatii, de a functiona sub mai multe stari il caracterizeaza nu numai pe vicepremier ci pe toti politicienii ‘de elita’.
    Iar presedintele ori va pune vina pe Premier; eventual il si sacrifica ori va critica dur PRESA.

  21. bine ar fi sa “DA” dar eu una nu mai sper ca in tara asta se mai poate intimpla ceva bun…
    este strigator la cer tot ceea ce s-a intimplat si se intimpla pe durata domniei marinelului, dar nimeni nu face nimic – cei care ar fi putut sa faca s-au bagat pina in git in mizeria creata de prezident… :(((

  22. Daca Basescu va semna remanierea lui Dan Nica, PSD-ul iese de la guvernare. Si nu ca vrea, dar nu are incotro, ca oricum este a saptea spita de la caruta. Eu cred ca o va face-o, altfel Mircea Geoana ii va spune PA castigarii alegerilor prezidentiale.

  23. Înainte de a răspunde întrebării, dă-mi voie să spun ceva în legătură cu emisiunea de aseară, la Gâdea. Excelentă, după părerea mea, prin analiza pertinentă şi fără bagatelizări. M-a mirat însă o chestie. La întrebarea dacă are emoţii, Nica spune că nu are, au alţii, lăsând a se înţelege că el ştie multe care i-ar face pe ăia să tremure. Păi, dacă ştie nişte lucruri, de ce tace? Sau – să formulez altfel întrebarea – dacă nu pleacă de la guvernare, mai spune sau tace? Ce zici de chestia asta? În privinţa plecării, ce să spun… Geoană, sigur, nu vrea, dar e posibil să fie “sfătuit”… Eu am votat că nu pleacă. Mi-a plăcut intervenţia ta de la Gâdea cu vinovăţia doar a ministrului, ăilalţi, şeful Poliţiei, Procurorul General şi tot cortegiul de justiţiari sau, mă rog, justiţiabili, sunt îngeraşi… Să auzim numai de bine. Un confrate mai în vârstă de la ţară…

  24. Sigur ca NU!nu vor pleca,ar fi culmea.se experminteaza pe noi,devin previzibili.asa cum ai spus aseara…gafeaza din disperare,dar nu vor pleca.e mai placut in interior,iar jocurile de culise le sunt mai la indemna.

  25. In cazul in care pleaca, primariile pesediste din tara cam raman fara fonduri ceea ce ar insemna dezastru in organizarea campaniei electorale. In afara de Hrebenciuc, Vanghelie si Mazare mai sunt multi pesedisti care sunt dependenti de banii de la buget.
    PSD nu va pleca de la putere.

  26. Oricum ar fi, e ciudata situatia .. dat fiind ca grupurile lor de interese sunt inca destul de avute.

    Tu, soarec, ai pleca de la cascaval doar ca te ameninta zBOC ?

  27. Daca luam in calcul toate declaratiile facute, cred ca vor iesi de la guvernare daca Boc nu revine la ganduri mai “bune”(si este clar ca nu se va razgandi).

    Au de ales: ori raman la guvernare dar isi asuma faptul ca NU vor castiga prezidentialele, ori ies de la guvernare si se “coalizeaza” cu PNL (cum s-a cam vorbit pe surse in ultimul timp) si pot spera sa nu castige Basescu in tr. II…

    Cred ca varianta II va fi cea aleasa de PSD acum.

    p.s. oricum am mari rezerve privind motivele invocate de Boc ptr remanierea lui Nica; NU cred ca a spus tot…

  28. Am asa o banuiala ca viitorul vicepremier va fi o femeie, bagata la inaintare de Basescu.

    Pe de alta parte, nimeni nu ia in seama varianta Vadim pentru turul 2.

    Va mai amintiti ca in 2000 era cam la fel ? Toata lumea facea calcule insa in turul 2 acestea au fost anulate de varianta Vadim.

    PS. Victore, ma mira ca nu iei in calcul acest scenariu cu Vadim. Oamenii chiar s-au saturat de basescu, geoana, crin. Mai ales, ultimii doi, au reale probleme in a sustine discursuri, ca sa nu mai spun de spontaneitate.

  29. As vrea sa “DA” si votez ca asa vreau eu si pe langa mine multi, dar jocurile politice nu-s de mintea noastra sanatoasa, in ele nu exista alb sau negru ci decat gri.
    Un gri murdar, ca ala din molozul lui ’77 sau din garile lui ’89, care miroase a jeg, urina si a soareci…
    Iar sobolanul cel mare, cu cele 2 fire de par in bataia coalitiei, are planul lui, abject, murdar si plin de cacao, cu care are sa ne manjeasca in numele democratiei…
    Si pentru ca nu mai am alta optiune … Doamne, te intreb si eu (precum coana mare), cat timp mai platim ? Cand ai sa-i dai neamului asta sabia care ii lipseste ca de tzepe ne-am cam saturat!!
    As mai astepta pana pe 8 noiembrie de ziua arhanghelilor Mihai si Gavril, pentru ca ei sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte, si, daca nu ne-o fi dat ca ei sa apara cu sabia, atunci putem fi convinsi ca nu o sa-i mai vedem pana la judecata de apoi! Atunci, Doamne, nici tu nu mai reprezinti o optiune… iar neamul asta trebuie ori sa se trezeasca ori sa se duca pe pustii…
    Vestea buna este ca ar mai avea timp pana pe 22, ptiu, fatidica cifra…

  30. psd-ul este obisnuit sa aiba parc auto,prin urmare mai multe carute.daca este nevoie ii va pune si remorca,doar si liberalii au sareta lor frumoasa,nici carucioarele lui vadim,udmr,becali si ale altora nu sunt de lasat pe drum,o singura problema,ce te faci cu vizitiul?unu-i prea batran pentru carnet iar altul prea prostanac sa conduca ditamai convoiul
    iar ne-ntoarcem la Nastase…………….

  31. P.S.-sa nu se rastoarne,asta-i problema,Hrebe nu prea sta cuminte-n mers sare dintr-o caruta in alta,face balance………

  32. Daca se retrage:
    In interior:
    Sustinatorii lui Iliescu nu au fost de acord sa intre la guvernare, iar acum, daca MG se retrage, se retrage precum un caine stropit de o masina care trece in viteza.
    In exterior:
    MJ e vazut binisor: are “taria morala” si coloana vertebrala. Dar degeaba, cand nu ai sustinerea din interior nu poti sa faci campanie… ca deh… nu ai bani.

    Daca nu se retrage:
    In interior:
    Isi pierde credibilitatea in fata tuturor.
    In exterior:
    Isi pierde credibilitatea in fata tuturor. O poate da cu “stabilitatea polititca e mai importanta”, dar nu o mai crede nimeni.

    Oricare dintre optiuni rezulta intr-un win-lose in meciul PDL-PSD.

    Ma intreb, oare cine il va mai sustine financiar in campanie pe MG din moment ce e clar ca a pierdut alegerile?

    F.

  33. 1. Nu se despart si continua guvernarea in halul de pana acum
    2. Se despart si 2-3 luni de zile cel putin nu va exista vreo majoritate, ceea ce nu mai justifica guvernul

    Oricum ar fi tot prost pentru noi este.

  34. N-o rup frate. Daca vroiau s-o rupa sustineau Motiunea si totul era ok. Asa, cred ca si Base stie ca Geoana-i ezitant si marseaza exact pe asta. Numa’ ca Geoana, ca de obicei nu se prinde si iar il face Marinaru. Mai intai ii lasa sa-si ia avant si imediat dupa aia le pune piedica.

  35. Ieri spuneam, sus şi tare, că nu se va rupe. După tot ce s-a întâmplat, mi-am revizuit opiniile. Se va rupe.
    În ceea ce priveşte motivaţia, am pus aici o analiză mai amplă cu scenariile de evoluţie în viitorul apropiat.
    Sănătate naturală!

  36. fratilor, stiu ca sunt multi care vor sa-si faca vocea auzita, dar nu mai faceti exces de linkuri. asa cum nici eu nu las urme peste tot pe unde trec, va rog, cat pot de politicos, sa n-o mai faceti nici voi aici.

  37. Nica pus in fata intrebarii lui Gadea, da din colt in colt. Adica protejeaza uneltele de vot. Cu alte cuvinte PSD e inca nehotarat si spera ca poate face o mutare desteapta. Desteapta dpdv a lui Geoana, ceea ce e putin probabil. Deci PSD ramane in stand-by si ia teapa pe mana lui Geoana.

  38. Problema se reduce tot la negociere. Portocalii vor cashcavalul numai pentru ei, pesedeii le arata obrazul: bah, nu fiti marlani, dati-ne si noua ceva… Cred ca va castiga cel mai obraznic, ca de obicei.

  39. Eu am votat ca se impiedica. Asta pt. ca ar vrea sa plece, da’ n-au curaj ca se risca anticipate (tre sa dea din nou iepuroii in campanie). apoi, ce mai conteaza doctrina, onoarea atunci cand e vorba de cascaval, mai ales pe fomita asta.

    Fiara.

  40. Fata de reactia lui Zeus, nu raspund pt. ca deja si-a anuntat programul pe azi (Tg. Mures), deci nu ar mai fi corect sa zic ce cred ca va face cand deja a anuntat. pe acelasi model si poll-ul ar trebui inchis la anuntul lui boc cel mic (asta daca nu se duce la plaza intai 🙂 ).

    Fiara.

  41. se-mpiedica, si am convingerea asta pornind si poate de la premisa ca si-au pierdut coloana vertebrala in momentul in care au semnat protocolul de colaborare, respectiv actul prin care au venit la ciolan.
    Dar parca m-as bucura sa ma contrazica si sa plece.
    Raman la convingerea mea ca in Romania e cel mai bine sa fii extremist de centru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.