Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Patimă pe ţambal cu rabinul din Buhuşi

Patimă pe ţambal cu rabinul din Buhuşi

Motto: “Emil Boc a inventat azi Penultimatumul. Rămâne de văzut dacă se aruncă şi la brevetarea Răspenultimatumului” (Patronu’)

Situaţia e ca-n tren; sau, după preferinţe, ca-n sinagoga rabinului din Buhuşi. În sensul în care toată lumea strigă că are dreptate şi, ca să nu se supere nimeni, mediatorul perciunat se preface a fi de acord cu toată lumea. În definitiv, cât costă să dai fraierilor impresia că pătimeşti pe ţambal alături de fiecare mesean?

Mai nimic. Eventual, olecuţă de scârbă adaugată peste mormanele adunate până acum de plătitorii de impozite şi taxe întru huzurul unor iresponsabili care azi îşi dau ultimatumuri ca fosta URSS şi China şi mâine se convoacă la întâlniri pentru ieşirea din criză. A unor penibili care dimineaţa umblă cu demisiile-n mână pe holurile Senatului şi după amiază le bagă-n buzunar fericiţi că nu i-a lăsat Tiranu’ fără carte de muncă. Nu în ultimul rând, ca reprezentare supremă, a unui lider de carton care-i gata să-şi nenorocească partidul numai să nu plece de la caşcaval şi a unui măscărici de buzunar care, dacă ar avea vreun dram de onoare sau de bun simţ, ar trebui să se detoneze în prime time în faţa Palatului Victoria.

Mai mult, aici (poza-i de la Fiara)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Patimă pe ţambal cu rabinul din Buhuşi

  1. Aseara la Sinteza Zilei, dl Diaconescu a afirmat ca exista amenintari externe la adresa Romaniei.
    La ce s-a referit mai ales ca in subtext era vorba despre “reimpartirea sferelor de influenta chiar in aceste zile, in aceste ore” ?
    Dincolo de absurdul schizofrenic din cotidianul romanesc, dincolo de decaderea inimaginabila si totala a tarii, afirmatiile sale sunt de o gravitate infioratoare.
    Suntem intr-adevar in pragul disolutiei statale si a unui faliment istoric definitiv si irevocabil ?
    Am iesit din istorie, dupa cum afirma Octavian Paler ?
    Ne-am metamorfozat dintr-o natiune, intr-o populatie gregara ? Ne-am rinocerizat iremediabil ?
    Va avea Romania soarta fostei Iugoslavii insa prin alte mijloace, mai sofisticate ?
    A inceput autodetonarea nationala ?
    Dl. Ilie Serbanescu l-a sfatuit pe dl. Gadea, acum cateva luni, sa-si ia familia si sa plece in alta parte cat mai are timp.
    Traim oare apocalipsa mioritica intr-o stare euforica de fascinatie morbida ?
    Imi este groaza sa ma gandesc la raspunsurile pe care ni le va oferi viitorul.
    Domnule Ciutacu, va sigur, cu pesimism, de intreaga mea simpatie.

  2. E o diferenta mare intre Rabin si rabie. Rabinul de fapt rabinii sunt plini de intelepciune, rabia noastra de la cotroceni e plina de bube-n cap. Si de prostie fara leac + alcool de da pe-afara.

  3. Victor azi de dimineata am auzit ca Marinarul cand a fost la Oradea duminica la Consiliul Judetean inainte de discutia despre profesori care a durat 20 minute de fel s-au cerut buletinele de la toti de prin zona si pusi sa semneze in tabele….deci marinarul vrea sa candideze independent se pare dupa modelul EBA

  4. dupa cum am anticipat si ieri, de acum baselu va lucra puternic la imaginea sa de independent. nu conteaza ca ii va da in continuare bobarnace chiar si lui boc, important e ca prostimea sa-l creada. intre noi fie vorba, si piticul atomic ii va pregati terenul, creand o multime de situatii pentru a se putea desfasura in voie marinelul. pariez, victore, pe o bere, ca in culmea disperarii o va jertfi si pe saraca nuti… dar nu acu, ca mai sunt multe zile pana la alegeri si stie ca romanii au memorie scurta si risca sa fie uitat sacrificiul lui.
    Trebuie luat in considerare ca basescu nu se lupta cu geoana!. chiar daca MG are sanse sa ajunga in turul II, nu este atat de important ca si contracandidat (daca ar fi fost nastase, era alta problema). baselu se lupta pentru masa de votanti constanta – cei care au mers si vor merge continuu la vot, “responsabilii sociali” – care au votat mereu contra schimbarii. acestia au fost vajnici aparatori ai lui nea nelu, si in consecinta ai psd-ului, iar acu vor inclina mare parte spre base(atentie, nu pdl). de aici va veni si apetenta in discursuri a marelui conducator catre partea sociala; cei interesati de criza/dezvoltare economica nu voteaza, din varii motive. eu unul nu mai cred in masa de simpatizanti psd; nu cred ca exista. exista doar oameni neinformati, si resurse financiare. basescu va fi invins doar daca va fi o prezenta foarte mare la vot.
    Numai bine, si tine-o tot asa!

    ps: corecteaza-ma daca gresesc

  5. Domnule Ciutacu, Fiara ti-a trimis cumva si o poza de-a lui, sau numele din buletin i-l stii…sau nu esti curios?! te pomenesti ca-i “Radu cel Frumos” ce canta la nai si… face ca MegaStarul in “Smooth criminal”?!

  6. Buna ziua!
    Am citit, aici pe blog, cum cineva povesteste despre obligatia impusa unor angajati, de catre sefii lor, de a aduce cit mai multe persoane, care vor vota cu dl Basescu.
    Nimic nou sub soare…si cei din PSD au procedat la fel si-n anul 2000 si-n 2004, cind urmau alegeri.
    Nu tin partea sub nici o forma celor din PDL,ii detest pina dincolo de orice limita, ei au fost prin tot ce au facut, care m-au determinat sa plec din tara,intr-o lume cit de cit normala.
    In anul 2004, bugetarii au fost obligati, pe baza de tabel nominal, cu semnatura, ca scrie ca sustin programul de guvernare al d-lui Nastase…cine nu semna, pierdea nu numai din salariu…in urma inundatiilor din vara anului 2008, ministrul muncii de atunci, dl Pacuraru, a spus la tv ca angajatii din subordinea ministerului pe care il conduce, fac donatii din salarii, pentru sinistrati.
    S-au facut facut tabele in institutii, suma era stabilita, jumatate din salariu, trebuia doar sa semnezi ca esti de acord sa-i dai.
    Lucram in sistemul bugetar, in acea vreme, vorbesc in cunostiinta de cauza…am refuzat sa semnez asa ceva, am cerut contul care se regaseste in adresa oficiala…nu mi s-a dat! Am spus ca imi donez tot salariul, dar o fac eu personal si vreau sa vad contul in care ii donez. Am aflat si acel cont in final: era de la cancelaria primului ministru…citi bani au ajuns cu adevarat la sinistrati, numai Dumnezeu stie!
    Tot legat de acele inundatii: institutia prefectului s-a laudat ca stringe bani pentru ajutorarea celor sinistrati.Cum? La fel ca si ministrul muncii…s-au facut tabele in institutii, intocmite la comanda sefilor, suma era stabilita, 50 RON de fiecare.Si aici m-am revoltat, nu am dat…mult curaj mi-a trebuit sa ma opun,nu vreau sa sune ca o fapta de vitejie, stiam c-o voi plati scump, ceea ce s-a si intimplat.
    Asa au strins prefecturile sume frumusele…cine le-a contabilizat,cit din aceste sume au ajuns la sinistrati, iara numai Dumnezeu stie!
    Ca o concluzie personala: indiferent despre ce partid politic vorbim, toti, dar absolut toti procedeaza la fel…pentru mine, nici unul, dar absolut nici un nu mai prezinta incredere.
    Cu regret spun, ca-mi doresc cu toata puterea fiintei mele sa primesc cit mai repede cetatenia statului in care traiesc acum.
    Sentimentul, de a-mi fi rusine ca sunt roman, il port de multa vreme si vreau nu-l mai am.A fi cetatean roman…nici o bucurie…

  7. Domnule Ciutacu, eu sunt o telespectatoare fidelă emisiunilor dv.Sunteţi un omdeştept, dar în ţară să stiţi că este multă sărăcie .Acest individ pe nume “BĂSELU”cum spune Mircea Badea ,a adus ţara într-o prăpastie f. mare din care nu ştiu cum o să ieşim. Eu am 55 de ani, dar un Guvern aşa de slab nu a avut România niciodată ,cu oameni incompetenţi ,nepregătiţi de loc profesional,iar în toate domeniile se pun non valori.Se fură ,de peste tot, iar cine ocupă o funcţie fie ea cât de mică,nu se gândeşte să facă ceva bun ,ci ,cum poate să fure, să-şipunăpielea laadăpost ,dacăpoate pentru mai multe generaţii din familie, şi tot aşa mergem din rău în mai rău.Oare până când?Vă felit pentru emisiunile bunepe care le faceţi ,şi să o ţine-ţi tot aşa.

  8. La o emisiune d-na R.Weber a declarat ca “presedintele va face un calcul foarte pragmatic pe cine poate folosi” si completam noi, pentru interesele lui strict personale, ca la ‘binele poporului’, se gandeste doar din gura.
    Daca nu i-ar fi teama ca pierde alegerile nu s-ar zbate sa impiedice ‘poporul suveran’sa aibe parte de alegeri intr-adevar democratice.Sa vad va putea impune restrictia de a vota doar in localitati de domiciliu, mai bine zis va putea controla si pedepsi ‘turismul electoral’, mai ales daca acesta este contra lui? Unul din politicienii de marca remarca: “pun pariu ca disponibile sau nu, autocarele electorale tot vor circula de ziua alegerilor”.
    Dar oare ce ‘minuni’ mai inventeaza Basescu si politicienii cu guvern cu tot pana atunci? Sper sa supravietuim pana atunci.

  9. Referitor la schema (ala Cornel Dinu) de la alegerile din Decembrie : ATENTIE LA TUSIER!!! ca poate ridica fanionul “pe naspa” si se fluiera off-side. Acum cred ca tu trebuie sa sti mai bine ce ar putea “oficia la tusa”, sau de pe tusa. Numai bine!

  10. domnule analist,ma intreb oare cand tariceanu i-a dat afara pe partenerii lui de atunci nu a mai fost criza politica,nu imi aduc aminte sa fi fost asa o mare crima ca acum,eu nu sunt pdl-ist si nici nu ii suport dar totutsi putina obiectivitate din partea dumneavoastra a celor care aveti ocazia sa apareti la tv,si sa ne indicati noua directia pe care sa o luam,puteti avea,oare nu ati fi mai credibili daca ati proceda la fel si cu psd asa cum o face-ti cu ceilalti.sunt toti la fel,APROPO DOMNUL GADEA NU A FACUT ISTORIE LA FACULTATEA DE TEOLOGIE?PENIBIL

  11. Victore esti tare! Ca si mine, majoritatea scrie aici fara legatura cu postul tau, unii din dorinta de a-i baga in seama cu un raspuns, unii pentru ca te plac, altii pentru a epata.
    Hai, te rog nu-mi raspunzi si mie ceva??

  12. Speaking of jews, Mutu voia sa il induplece pe Abramovici ca acesta sa-l scuteasca de banutzi. HAAAAAAAAAAAAAA HAHAHAHAHAHA!

  13. Pedeliştii şi Băsescu au făcut cea mai mare greşeală declanşând aceasta criză. Mi-am dat seama de asta când am vazut greviştii şi ceea ce au declarat.

  14. Durerea muribunzilor

    De ce Traiane esti fara cuvant,
    Facut-ai tara un mormant,
    Promis-ai opincarului sa traiasca bine,
    Astazi saracul nu mai are nici sange-n vine!

    Pana cand mai arunci dihonie si ura,
    Nu vezi ca norodul plange, politicieni-injura,
    Traiane!, ne rugam la Dumnezeu sa scapam de ura,
    Mai uita-te si tu, ca nu mai avem ce baga in gura!

    Copii ne plang si-s goi,
    Sunt slabi ca niste strigoi,
    Se plimba ca niste umbre,
    Traiane, le-ai adus vremuri sumbre!

    Gandeste-te ca ei de vina nu-s,
    Fata la Bruxelles ti-ai dus,
    Prin furtul vostru tara a apus,
    Ne-am saturat de-al tau condus!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.