Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

Nu vă mai rețin cu introduceri inutile. Știm (cam toți) de unde plecăm. Întrebarea e simplă: rup au ba pesediștii căruța? Aș aprecia și motivarea răspunsurilor voastre. La fel de mult m-ar interesa și cum credeți că va reacționa Traian Băsescu. Îi sucește președintele din drum pe micuții beligeranți sau nu se bagă?

[poll id=”25″]

UPDATE: La ora 13 expiră noul ultimatum al micuţului elveţian. Votarea continuă.

UPDATE LA UPDATE: Geoană cică tot nu se îndoaie, Boc anunţă că a trimis la Cotroceni propunerea de revocare a lui Nica, Blaga e (teoretic) interimar până desemnează pesediştii altul la schimb, Băsescu tace filosofic (sau, mă rog, ca ospătarul sau tinichigiul preocupat), votul rămâne deschis până văd demisiile.

ULTIMA ORĂ: Băsescu i-a convocat pe fraierii gargaragii la Palat. Dacă-i întoarce, Geoană e pa-pa-tai-tai, iar Oprescu o să iasă iar, după terminarea panaramei, erou din întâmplare. Pe cale de consecinţă, consultarea prin vot merge înainte.

DUPĂ ULTIMA ORĂ: Mircea Geoană a ieşit opărit de la Palat. Cică Traian Băsescu a venit cu propunerea de independent la Interne. Iar o dă pe responsabilitate, pe nevoia de stabilitate şi pare a face el pasul care trbuia să fie al Jucătorului. A propus el, în locul preşedinteui sau pentru acesta, guvern de specialişti condus de un tehnocrat. Altul decât Alexandra Gătej? Eu încă aştept demisiile alea demne…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

163 thoughts on “Se rupe-n drum șareta plină cu mălai?

  1. Cum sa plece PSD-ul de la cascaval? Doar n-or fii baut gaz?!!!! N-au plecat pana acum si nici n-or sa plece vreodata. Nici ei si nici altii. Au “luptat” prea mult pentru locul care il ocupa. Doar n-or fii demeneti sa lase locul altora! S-au mai vazut cazuri cand au zis ca isi dau demisia si dupa s-au razgandit…asa ca nu sunt primii care se razgandesc si oricum e la moda.

  2. Acu am o intrebare legata de Blaga: cat de carpa poate fi incat sa accepte postul de la interne acum? Pai asta-iarna cand voia sa fie ministru de interne jucatorul i-a dat cu flit. Ori daca avea oua… zicea ca el nu e dispus sa preia ministerul acum.

  3. Carevasazca, varianta A, d-le Ciutacu; citez din cometariul meu de ieri: “(Basescu) se declara profund mahnit ca PSD intelege sa arunce tara intr-o criza politica, accepta demiterea lui Nica si inlocuirea sa cu Blaga, caz in care obtine si controlul internelor”. Varianta B ar fi fost mai profitabila pt presdinte, dar – oricum – Basescu iese bine din afacerea asta. Oricum, are acoperirea ca a propus o varianta rezonabila (un independent), dar catarii din PSD au refuzat.

  4. Eu as pleca si i-as lasa balta, tracasandu-i in schimb pe cei ramasi cel putin pana la alegeri. Dar cred ca Geoana e prea slab pentru a face asta. Poate va pleca, poate nu… Cine poate sti?
    Oricum presiunea pe care o face Basescu, pe fata, dar mai ales din umbra, e enorma. Am senzatia ca presedintele vrea sa faca jocurile cu orice pret.

  5. Normal ca se impiedica! N-are Geoana atata fler sau atata sange-n instalatie si nici atata voce in presupunerea aia de pertid ca sa impuna o demisie in bloc!

  6. Si toata lumea striga Oprescu, Oprescu, Oprescu….multimea scandeaza, poporul se dezlantuie…..Baselu’& Gioana asteapta elicopterul sa paraseasca incinta pe usa din dos! (sa speram ca va fi asa. spre binele nostru)

  7. Hopaaa… Cum va spuneam, gandirea sinuoasa si imprevizibila a presedintelui se manifesta din nou! Trecem la varianta B? Citez: “Impaciuitor si profund interesat de stabilitatea politica, (Basescu) refuza demiterea lui Nica, isi reconfirma imaginea de stapan al jocului si apare in ochii electoratului ca un factor de echilibru, in timp ce PSD pica de caraghios.” Tare ma tem ca alegerile prezidentiale au fost deja transate…

  8. Sunt tare curios ce scor are acum Basescu in sondaje, dupa episodul medierii… Cred ca a saltat la 40%…

  9. Se-mpiedică din cauza luptelor între “facţiunile rivale”din interior(PSD-ul).T.Băsescu cred că va aştepta să vadă ce s-alege după care se va lepăda de cei ce-l încurcă-cum a făcut mereu….

  10. apropo de propunerile presedintelui si ca sa-i asiguram independenta ministerului un prieten mi-a sugerat sa fie propus Vadim. Ar fi cel mai bun sa-i dea dureri de cap lui basescu la citi securisti se lauda ca stie!)))Ce parere ai?

  11. Mai draga, MI pur si simplu a calcat in starchini cu declaratia lui despre autobuze. Atentie este prost informat: toate mijlocele de transport in comun (RATE, CAP, CFR, TAROM etc, adica tot ce misuna pe sus si oe jos) au fost inchiriate pentru turism electoral la datele in cauza.

    Aceasta informatie este din surse la un joc de table.

    Cam asta este nivelul! Sa nu-l dai afara? Sa-l ia de mana si pe Berceanu….astia pur si simplu sunt mistocari la o partida de babmilici.

  12. Indiferent de ce turnura va lua criza guvernamentala, Basescu si-a atins scopul: l-a anihilat pe Geoana. Presedintele PSD e “out”, a fost facut la pielea goala si nu cred ca au ramas prea multi care sa aiba incredere intr-un lider fara personalitate, fara energie, pe care presedintele il joaca pe degete cum vrea.

  13. Se intampla lucruri ciudate atat la propriu cat si la figurat, in toate domeniile. Momentan ne intereseaza faptul ca Basescu, a ales ‘o solutie maram inteleapta’, dar care chiar ii face “ministeriatul lui Dan Nica la Interne” sa devina “istorie”.
    Nu o data am scris in comentariile mele ca D-l Ciutacu nu este numai analist politic, nici jurnalist justitiar, ci ‘jurnalist vizionar’ care a afirmat cele de mai sus cu ‘subiect si predicat’ in articolul dumnealui din JN.
    Poate veti spune ca nu numai dumnealui a prevazut treaba aceasta; e drept; dar dumnealui a si formulat cu precizie acest ‘viitor’ al lui Nica. Felicitari d-le Ciutacu

  14. Ai vazut ce-a patit Tariceanu daca n-au intrat la guvernare. Eu zic ca PSD nu pleaca de la Guvern cu una cu doua. Gandul ca nu mai sunt la cascaval ii macina(mai ales prin teritoriu), si un Geoana(in care multi dintre ei nu cred) presedinte li se pare baietilor astora prea indepartat.

  15. acum inteleg de ce aparea Blaga mai des pe la Tv in ultimul timp, ca azi sa-l puna interimar pe un minister detinut de PSD, propun un interimar PSD-ist la finante dupa ce Pogea isi da demisia si un independent la Ministerul economiei.

  16. Eu zic s-o pună pe Plăcintă la interne.
    -Băi, Boc!
    -Ordonaţi, dom’ preşedinte!
    -Şi ţara ce zice, bă?
    -Ţara face must, ‘trăiţi.

    Deci Plăcintă e soluţia.

  17. psd-ul s-a umplut de penibil. basescu a mizat pe dragostea lor de putere şi i-a ieşit. Dacă până la sfârşitul zilei de azi, psd-ul nu iese de la guvernare, intră direct în lada de gunoi a istoriei. Sunt absolut penibili. Ce ne mai poate spune geoană în campania electorală? NIMIC.

  18. Victor, aici suntem in online unde libertatea de exprimare si balul mascat le purtam cu noi non’stop.
    Ce se pregateste? presupun ca stii, sursele isi fac datoria, daca nu sursele strategia, unde atat Realitatea cat si Antena au un cuvant greu de spus sau cel putin sunt intrate in joc.
    Ce se va intampla?
    Nu pot sa-mi spun punctul de vedere ca acum sunt buimacit.

    Este doar o manipulare? deja se stie castigatorul, si se mimeaza democratia?

    Ceva e putred in Capitala..

  19. :)) epopeea continua cu numirea unui asa-zis independent (sper… ca nu un udmr-ist). base va juca puternic in continuare pe cartea independentei, opunandu-se cat de mult se poate chiar si pdl-ului.
    in continuare cred ca daca nu-i devanseaza oprescu, poate sa se lase de politica

  20. Eu zic ca Basescu pica oricum prost. Asta pentru ca, nici cei mai inversunati aparatori ai sai nu pot sa nu recunoasca in sinea lor ca marinarul e FOARTE interesat de Interne. Se vede cu ochiul liber. Nu, nu cred ca prea multi fraieri il vor vedea ca pe un mare mediator. E simplu: Internele sunt la PSD si PDL le vor.

  21. Geoana va ceda si cu asta va pierde orice sansa de a deveni Presedintele Romaniei. Punct.Cine cedeaza acum, pierde si eu cred ca acela este Geoana.

  22. Foarte slab d-nul Geoana, un om lipsit de cel mai elementar simt al raspunderii. A RATAT OCAZIA SA CREASCA IN RINDUL OPINIEI PUBLICE, DACA AR FI DAT ORDIN PSD-ULUI SA IASA DE LA GUVERNARE. SCURT. BOALA LUNGA…MOARTE SIGURA.

  23. eu am votat “se-mpiedica”. Nu-mi placea deloc acel “sigur”. Mai stim noi ce e sigur in tara asta?

  24. Ha,ha,ha…deci s-au impiedicat pana la urma! Ce fraier e Geoana, o , Doamne!!!! Iar a picat Basescu in picioare…”pacat…vai..ce pacat…”(citat dintr-o poezie de copii)

  25. LUME LUME LUME !

    Va rog sa sustineti un f. bun viitor antrenor la MAI. E din opozitie, a fost la Cotroceni, in 2008 se lupta pt. legalizarea casatoriilor homosexuale. Sigur va lupta si pt. legalizarea prostitutiei si a drogurilor. Ati ghicit , este vorba de…..

    PETER ECKSTEIN KOVACS !

    Un UDMRist pt. Romania ! 🙂

    Fiara.

  26. Totul nu e decat o prosteala pe fata a romanilor.
    Mai bine i-am remania noi pe toti astia de isi bat joc de noi de 20 de ani.

  27. Basescu comanda iar “or sa cada de acord”.
    Cred ca asta ori e tampit, ori e tampit!
    Si noi pe langa el, ca-l lasam sa-si bata joc de tara asta!
    Grrrr…

  28. 1.Depinde de cine va fi perceput ca “victima”:
    Base spera la o “victimizare” prin oscilarea PSD la gucvernare( a se citi la ciolan), spera ca va fi perceput INDEPENDENT, refuzandu-l pe Boc;
    2.Daca as fi Geoana as pleca de la guvernare, as striga “hotii” la alegeri si as da in PD-L pe timpul campaniei;
    3. Daca ar fi dupa mine, as dori sa se certe in continuare la si pentru guvernare, sa se vada ce poate face un “mediator” ca Base din guvernarea Romaniei si sa castige cel care merita prezidentialele(stiu eu cine!).

  29. cred ca geoana o sa zica ca si gaina fugarita de cocos: daca stau zice ca sunt curva, daca fug nu ma prinde.. mai bine ma impiedic. Optez pentru varianta C din chestionar 😛

  30. Nu stiu daca mi s-a mai inregistrat votul,dar am votat -se impiedica.Ca cetatean al Romaniei,regret ca am avut dreptate ieri.

  31. Nu merge cu “vrajeala” de “independent” la MAI.
    La justitie printr-o coincidenta stranie, casa de avocatura a d-nului Predoiu a fost aparatoarea ALRO Slatina…

  32. Pana e ciolan de ros nu cred ca pleaca nimeni. Multa galagie, multa gargara si gata.. Apropos de gargara;stii si tu Ciutacu daca ai gatul inflamat si faci gargara cu apa cu sare,mai devreme sau mai tarziu,trece. Asa se vor dezinflama si ei! Te salut mult!

  33. Cred ca Bercea Mondialu’ ar fi cel mai bun Ministru de Interne pentru Basescu. Ca sa asigure corectitudinea alegerilor desigur!

  34. Normal ca se balbaie, coane, cand e vorba de bistarii lor. Dupa ce au dat cu stangu-n dreptu de li s-au invinetit gioalele, acu’ au luat pe-loc-repaus si stau cu nasu-n hartiile alea din care nu inteleg nimic.
    Astia-s vorbiti, frate. Ii doare-n cot de criza si alte alea. Unii au tupeul sa disimuleze ca nu e vorba de nicio criza.
    Daca distractie avem (pentru adeptii umorului negru), cu haleul tre sa mai asteptam cateva cincinale.
    Scenele de azi ne fac sa intelegem ca dupa 22 noiembrie o sa fie urat de tot. Iata ce ne asteapta, mai bine zis cine ne asteapta. Ne asteapta Base cu parul in mana, ne va altoi de-or sa ne mearga fulgii. Mai e putin si pune mana definitiv pe noi. Bineinteles gratie iscusintei lui Geoana, care a fost descris excelent de tatucul Iliescu. E prostovan tare de tot. Poate nu vom sti niciodata ce are in cap si ce jocuri face, dar e sigur ca e prostovan.
    Romani pregatiti-va pentru ca in Romania devine posibil chiar orice. Absolut orice.

  35. De o ora ma uit pe BBC TWO, transmit live o conferinta a laburistilor. Vorbeste Gordon Brown, prim-ministrul UK. Ma uit, in acelasi timp, si la televiziunile de stiri din Romania. Si-mi vine sa ma jelesc. Nu cred ca noi, romanii, realizam cu adevarat dezastrul total in care ne aflam.

  36. Este o sansa unica pentru Geoana, prin specularea acestui prilej de a retrage PSD-ul de la guvernare, prin demisie in bloc, de a castiga simpatie pe scara larga din partea opozantilor lui Base’ si, foarte important, pe cea a nehotaratilor. Daca n-o face, titulatura de “prostanac” se va confirma, fara doar si poate. Nu sunt fan Geoana, dar ar creste mult in ochii mei de alegator dezorientat. Prin acest gest, care ar demonstra dusmanilor politici o solidaritate de partid comparabila cu cea a PDL-ului, seful PSD ar putea avea sanse reale la castigarea alegerilor. Iar despre Baselu’ ce sa mai spunem… Ar trebui sa-si caute un “refugiu” latino-american, pentru ca in Romania, ca viitor fost presedinte, va principalul client al DNA.

  37. Eu cred ca se impiedica, si Geoana se intoarce (pentru a cata oara?) la coalitie. Daca si-ar da demisiile ministri PSD s-ar crea o presiune mare pe PDL, dar si pe PSD, deopotriva, si nu cred (din nefericire) ca exista cineva in politica romaneasca cu destul sange in vintre pentru a renunta la ciolan. Adica PSD nu ar mai controla deloc alagerile. Mai bine se da si PSD cu autobuzul decat sa dea din gura si sa arate ca sunt oameni cu stofa de politicieni. Din pacate acest joc este doar pentru alegeri, chiar daca demisioneaza in bloc si (sper ca nu) iese Basescu, orice este posibil. Ma indoiesc ca se va forma o opozitie majoritara PSD-PNL care sa darame guvernul BOC-Poc.

  38. Daca nesimtitii astia vor sa fure alegerile fara nici un pic de eschivare,o sa vada filmul “aprilie 2009,Chisinau” live,la Bucuresti.S-o lase in sange,in continuare ne prostesc pe fata? Suntem tineri,avem nevoie de certitudinea k votul nostru conteaza.
    Tot Nica trebuie sa ramana.Nica stie multe si le-ar mai taia din aripi.Pai cu Blaga,coordonatorul de campanie PDL ministru, si nevertebrata aia de la Biroul Electoral National le ies jocurile.
    “A,nu Blaga,un independent!” Sa mori tu,cati independenti dornici de a ocupa o functie publica stii? Ori cum,chelule? il pui cu japca?
    Aaaa,isi da unul de-ai tai demisia din partid si voila!

  39. Buna seara!Am votat ca PSD nu iese de la guvernare.Daca PSD iese de la guvernare,inseamna ca eu nu inteleg politica.Cum sa iasa?Sa lase ei ciolanele?

  40. Daca PSD nu rupe pisica in doua, va avea soarta PNTCD, matrozul mahmur este specialist in aruncarea partidelor, coalitiilor la cosul de gunoi….amintiti-va joaca de-a guvernarea in anii 1996-2000 numai, scenariu si regia: TB, in rolul principal TB….in celelalte roluri, tot TB.

  41. eu zic o idee de om independent e si Sile camataru. Mai ales ca acum se si are bine cu Politia))) Ce propuneri penibile la Basescu, doar sa-i iasa ideea cu MAI scos de la PSD!

  42. cit despre soarta PSD pe care o pling atitia, stati linistiti! Daca nu face ce trebuie Geoana exista Iliescu si Nastase care vor prelua partidul si daca arunca PD din guvern la iarna va fi vai de matrozul mahmur si de PD.. Si tu victor stii ca Nastase nu uita si nu iarta!

  43. He, he, ce mulți au zis că se-mpiedică!
    Pun pariu că indiferent cine iese prezident, ei tot cu cozile îmbârligate vor sta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.